FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De bekercompetitie is al weer gevorderd tot de 3e speelronde. Net als vorige week speelden de drie teams een thuiswedstrijd. Team 3 deed dat dinsdagavond al, terwijl de teams 1 en 2 op vrijdagavond in actie kwamen. Alleen team 2 wist deze week tot winst te komen. Ik neem de wedstrijden weer kort met je door.


Kampenion 1 - Bosman/Wezep 2

Team 1 wist in de vorige edities van het bekertoernooi - naar eigen zeggen - nooit tot winst te komen en dit seizoen won het tot nu toe beide wedstrijden. Afgelopen vrijdag kwam het lastig te bespelen Bosman/Wezep 2 op bezoek. Een pittige opgave.

Danny Visscher (3e klasse), Ivan Hollander (Hoofdklasse), Nick Kuipers (1e klasse) en Jordy ten Have (Hoofdklasse) namen het op tegen Mike de Vogel (1e klasse), Jan Hertsenberg (3e klasse), Gerard Tomassen (3e klasse) en Jan van ’t Hul (1e klasse).

In de eerste serie van vier enkelpartijen nam team 1 knap een 3 - 1 voorsprong. Maar die voorsprong deden de gasten teniet door de tweede serie met dezelfde cijfers te winnen. Zo stond het 4 - 4 na acht enkelpartijen.

De beide dubbels gingen voor team 1 vrij kansloos verloren, zodat de bezoekers voor het eerst op voorsprong kwamen: 4 - 6.

De derde serie ging opnieuw met 1 - 3 naar Bosman/Wezep 2. In de laatste serie enkelspelen kwam team 1 niet verder dan een puntendeling (2 - 2) waardoor het de wedstrijd uiteindelijk met 7 - 11 verloor. Op die uitslag viel niet zoveel af te dingen.

Opvallend was het dat het ditmaal niet Danny was die ongeslagen bleef, maar Nick. Weliswaar had hij daarvoor driemaal een vijfpitter nodig, maar daar hebben we Nikos niet over horen klagen.

De gasten uit Wezep bleken inderdaad een (te) lastige opponent. Zowel de 1e klassers als de 3e klassers maakten het de Kampenaren - enerzijds door het materiaal en anderzijds door de speelstijl - heel moeilijk.

Door deze uitslag is de spanning in de poule duidelijk toegenomen. Smash ’70 2 staat nog steeds op kop, maar het zag de voorsprong kleiner worden na de 12 - 6 nederlaag bij De Brug 1. Daar niet ver achter staan De Brug 1, Kampenion 1, DTV ’84 1 en Bosman/Wezep 2 dichtbij elkaar. De strijd om de plaatsen 1 en 2 is dan ook nog helemaal open.

Scores:
Nick 4, Danny 2 en Ivan 1


Kampenion 2 - Swift (D) 4

Team 2 boekte goede resultaten in de beide wedstrijden tot nu toe. Vrijdagavond kwam met Swift (D) 4 de nummer laatst op bezoek. Dus was het zaak om een ruime zege te behalen om daarmee plaats 2 te versterken en mogelijk wat dichterbij koploper Smash ’70 2 te komen.

Gerard Palland (2e klasse), Jackie van der Meulen (3e klasse), Danny Bruins (2e klasse) en Jan Ringenier (2e klasse) namen het op tegen Jos van der Wekken (4e klasse), Michel Scheres (5e klasse), Koos Harink (4e klasse) en Ruud Scheper (3e klasse).

In de eerste serie van vier enkelpartijen nam team 2 een 3 - 1 voorsprong en in de tweede serie won het zelfs alle vier partijen, zodat het na acht partijen op een ruime 7 - 1 voorsprong stond.

Ook de beide dubbelpartijen wist team 2 op zijn naam te schrijven waarmee het de voorsprong vergrootte tot 9 - 1.

In de derde serie enkelpartijen herhaalde team 2 het huzarenstukje van de tweede serie: het stond geen partij af. Het ‘venijn zat echter in de staart’, want in de laatste serie moest team 2 de tegenstander twee punten ‘toestaan’.

Niettemin is een 15 - 3 zege een prachtig resultaat. Zeker als je bedenkt dat de spelers van team 2 in vrijwel alle partijen met een 0 - 3, 4 of 5 achterstand moest beginnen.

Door de ruime zege heeft team 2 inderdaad zijn 2e plaats verstevigd. Samen met Smash ’70 2 - dat ook dik blijft winnen - is het de grootste kandidaat voor een plaats in de vervolgronde. Zoals bekend gaan de nummers 1 en 2 door.

Scores:
Jackie 4, Jan 4, Danny 3, Gerard 2 en dubbel 2


Kampenion 3 - Dronten ’74 1

Daar waar de teams 1 en 2 hun eerste twee wedstrijden in de bekercompetitie hadden gewonnen, daar had team 3 die ruim verloren. Afgelopen dinsdagavond kwam Dronten ’74 1 op bezoek.

Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn, Robbert Dalsem en Henny Boxman (allen 4e klasse) namen het op tegen Rick Holwerda (2e klasse), Julian van Egmond (2e klasse), Siepie van Spijker (4e klasse) en Onno Huisman (2e klasse).

In de eerste vier enkelpartijen wist team 3 eenmaal te winnen en in de tweede serie won het liefst drie van de vier partijen waardoor het na acht enkelpartijen 4 - 4 stond.

De beide dubbelpartijen gingen echter naar Dronten, zodat de gasten opnieuw op voorsprong kwamen: 4 - 6.

In de derde serie kwam team 3 weer knap langszij doordat het drie van de vier partijen wist te winnen. In de laatste serie echter trokken de gasten uit Dronten toch nog aan het langste eind via een score van drie uit vier.

Toch is een 8 - 10 nederlaag een keurig resultaat van team 3; het is de beste - minste slechte zo je wilt - uitslag tot dusver. Niettemin blijft team 3 vrij ruim laatste en eindigt het bekeravontuur voor het team opnieuw na de 1e ronde. Maar of één van de spelers daar minder van slaapt? Ik denk het niet. De spelers gaan eerst nog even genieten van de beide laatste poulewedstrijden.

Scores:
Gerard 3, Jeroen 2, Robbert 2 en Henny 1


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de site van Effekt ’74.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 19 mei:
Kampenion 3 - Bosman/Wezep 1

Donderdag 21 mei:
Vined 1 - Kampenion 1
Heino 1 - Kampenion 2


Komend weekend hoop ik mij weer te melden!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar