In week 21 stonden al weer de voorlaatste poulewedstrijden van de bekercompetitie op het programma. Team 3 speelde op dinsdagavond een thuiswedstrijd en de teams 1 en 2 traden op donderdagavond buiten Kampen aan. De resultaten waren hetzelfde als vorige week: team 2 won, daar waar de teams 1 en 3 verloren. Ik neem de wedstrijden weer kort met je door.


Vined 1 - Kampenion 1

Team 1 moest zich afgelopen donderdagavond zien te herstellen van de nederlaag tegen Bosman/Wezep 2 van vorige week om nog kansen te houden op een plek bij de eerste twee. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Vined 1 in Heerde.

Danny Visscher (3e klasse), Jordy ten Have (Hoofdklasse), Ivan Hollander (Hoofdklasse) en invaller Danny Bruins (2e klasse) namen het op tegen Eric van Leeuwen (1e klasse), Marijn Docter (3e klasse), Arie Severs (3e klasse) en Rosanne van de Esschert (5e klasse).

In de eerste serie van vier enkelpartijen nam Vined 1 een 3 - 1 voorsprong. Alleen Danny V. wist zijn partij te winnen. In de tweede serie kwam team 1 langszij; toen was het Danny V. die juist als enige zijn partij verloor.
De beide dubbels gingen verloren waardoor het 8 - 6 voor Vined stond.

De derde serie enkelpartijen eindigde onbeslist en datzelfde gold voor de laatste serie waardoor de achterstand van twee punten in stand bleef.

Team 1 verloor de wedstrijd dus met 10 - 8 en ziet de kansen op een eindklassering bij de eerste twee kleiner worden. Alleen een prima uitslag bij koploper Smash ’70 2 in de laatste wedstrijd biedt nog enig soelaas. Maar of de heren daartoe in staat zijn?

Scores:
Jordy 3, Danny B. 2, Danny V. en Ivan 1

As. vrijdag gaat team 1 in Hattem op bezoek bij koploper Smash ’70 1. Alleen bij een (ruime) zege kan team 1 dus nog beslag leggen op plaats 2.


Heino 1 - Kampenion 2

Team 2 stond er na drie wedstrijden goed voor. In de vierde speelronde kon het een forse stap zetten naar een plek bij de eerste twee. Het moest dan zelf een goed resultaat neerzetten in de uitwedstrijd bij Heino 1, terwijl de achtervolgers steekjes moesten laten vallen.

Gerard Palland (2e klasse), Hans van de Berg (3e klasse), Jackie van der Meulen (3e klasse) en Jan Beks (3e klasse) namen het op tegen Ismay de Jong (2e klasse), Henk Roeke (2e klasse), Erik Kieftenbeld (3e klasse) en Arnout Kok (1e klasse).

Team 2 nam in de eerste serie van vier enkelpartijen een 1 - 3 voorsprong, maar zag die voorsprong in de tweede serie verdampen; Heino 1 won die serie namelijk met dezelfde cijfers.

Omdat de beide dubbels winst opleverden, kwam team 2 opnieuw op voorsprong: 4 - 6.

Die voorsprong wist team 2 in de derde serie enkelpartijen te vergroten, want ook die serie leverde winst op: 1 - 3. In de laatste serie deelden beide teams de punten.

Al met al boekte team 2 een nuttige 7 - 11 zege op Heino 1. Omdat koploper Smash ’70 2 met ruime cijfers won van DTV ’84 2 - voornaamste achtervolger van team 2 - is het nu vrijwel verzekerd van plaats 2. De achterstand op koploper Smash ’70 2 bedraagt echter 10 punten, zodat die 2e plaats vrijwel zeker de eindklassering zal zijn.

Scores:
Jackie 4, Gerard 2, Jan 2, Hans 1 en dubbel 2

Op vrijdag 29 mei gaat team 2 op bezoek bij de ongenaakbare koploper Smash ’70 2. Het heeft dan nog een paar puntjes nodig om definitief verzekerd te zijn van plaats 2.


Kampenion 3 - Bosman/Wezep 1

Team 3 speelde afgelopen dinsdagavond zijn voorlaatste bekerwedstrijd. Dat kunnen we al wel concluderen na drie gespeelde wedstrijden. Het ontving Bosman/Wezep 1 dat nog wel kansen had om het bekertoernooi te verlengen.

Henny Boxman, Alice Ringenier, Gerard Wessels en Jeroen Heldoorn (allen 4e klasse) namen het op tegen Jeroen Rotman (Hoofdklasse), Wiebren van de Schootbrugge (1e klasse), Hermen van de Schootbrugge (1e klasse) en Emile Mensink (1e klasse).

In de eerste serie van vier enkelpartijen gingen alle partijen over de volle vijf games en alle werden ook nog eens met twee punten verschil beslist. De partijen werden keurig verdeeld.

De tweede serie gaf wat minder spannende partijen te zien, maar ook die serie eindigde onbeslist. De tussenstand was - dat zal je niet verbazen - dus gelijk: 4 - 4.

Team 3 wist de beide dubbels knap te winnen en nam dus brutaal een 6 - 4 voorsprong.

De gasten hadden echter het beste voor de tweede helft bewaard. En mogelijk speelt de conditie daarbij ook een woordje mee. In de derde serie stond Bosman/Wezep 1 geen punt af en in de laatste serie wist alleen Henny nog een puntje te pakken, zodat ook die serie verloren ging: 1 - 3.

Uiteindelijk verloor team 3 de wedstrijd dus nog met 7 - 11 nadat het na 10 partijen nog op een 6 - 4 voorsprong stond. Maar gelet op de vorige wedstrijden is een 7 - 11 nederlaag tegen dit Bosman/Wezep 1 geen gek resultaat.

Scores:
Jeroen 2, Alice 1, Gerard 1, Henny 1 en dubbel 2

As. dinsdagavond gaat team 3 met ’s-Heerenbroek 1 uitmaken wie als laatste en wie als voorlaatste in de poule eindigt.

Het programma voor week 22 ziet er als volgt uit:

Dinsdag 25 mei
’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 3

Vrijdag 29 mei
Smash ’70 1 - Kampenion 1
Smash ’70 2 - Kampenion 2

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de site van Effekt ’74.

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!


Met sportieve groet,

Jan Rngenier,
wedstrijdsecretaris