In week 24 werden de acht wedstrijden van de 1/8 finales in de bekercompetitie gespeeld. Team 2 was als enige team van Kampenion nog in de race en het moest vrijdagavond naar Wierden om daar tegen Effekt ’74 2 te spelen. Dat ging de Kampenaren goed af. Hier volgt een kort verslag.


Effekt ’74 2 - Kampenion 2

Team 2 had de nodige personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Jan Beks, Hans van de Berg, Jackie van der Meulen en Jan Ringenier niet beschikbaar.

Danny Bruins (2e klasse), Gerard Palland (2e klasse) en Ton Ringenier (Hoofdklasse) waren dat wel en zij kregen gezelschap van invaller Danny Visscher (3e klasse) (team 1). De tegenstanders waren Linsey Preuter (Promotieklasse), Wendy Preuter (4e klasse), Rick Luiken (2e klasse) en Dylan Vellheuer (4e klasse).

Na de eerste serie van vier enkelpartijen stond team 2 op een 1 - 3 voorsprong. Danny V won ‘in straight games’ van Linsey en Ton versloeg Wendy keurig in vier games. Keurig, want hij begon iedere game met een 0 - 7 achterstand!
Danny B verloor in vijven van Rick; beiden ontmoetten elkaar overigens afgelopen seizoen ook in de jeugdcompetitie (landelijk B). Gerard versloeg Dylan in vier games.

In de tweede serie stond team 2 zelfs geen punt af. Ton versloeg Linsey op het nippertje in vijf games, terwijl Danny V hetzelfde deed tegen diens zus Wendy.
Gerard was in vier games te sterk voor Rick en Danny B won ditmaal wel zijn vijfpitter, die tegen Dylan.

De beide dubbels werden eerlijk verdeeld. Danny V en Ton verloren in vieren van de gezusters Linsey en Wendy, maar Danny B en Gerard versloegen Dylan en Rick overtuigend in drie games.
De tussenstand was toen 2 - 8 in het voordeel van team 2 en dat betekende dat het nog slechts twee punten nodig had om de volgende ronde te bereiken.

In de derde serie van vier enkelpartijen won Gerard ook zijn derde partij en wel tegen Linsey; Gerard hoefde geen game af te staan. Danny B speelde tegelijkertijd zijn derde vijfpitter, ditmaal tegen Wendy. Danny wist die beslissende 5e game met 6 - 11 naar zich toe te trekken waarmee hij zijn team op een beslissende 2 - 10 voorsprong bracht. Een knappe zege voor team 2!

Daarmee plaatste team 2 zich overtuigend voor de 1/4 finales. Het mag op woensdag 17 juni (!) in Almelo aantreden tegen De Trefhoek 1. Erg jammer dat zo’n wedstrijd op een doordeweekse avond in Twente moet worden gespeeld. Enkele seizoenen geleden ontmoetten beide teams elkaar ook al in bekerverband. Toen toonde De Trefhoek 1 zich de sterkste.

Scores:
Gerard 3 (uit 3), Danny V 2 (uit 2), Ton 2 (uit 2), Danny B 2 (uit 3) en dubbel 1

De uitslagen van de bekercompetitie en dus ook van de 1/8 finalewedstrijden zijn te vinden op de website van Effekt ’74.

Ook van de wedstrijd tegen De Trefhoek 1 hoop ik weer verslag te doen!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris