FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 25 was de bekercompetitie gevorderd tot de 1/4 finales. Team 2 was nog in de strijd en het mocht het daarin opnemen tegen De Trefhoek 1 in Almelo. Deze wedstrijd werd afgelopen woensdagavond 17 juni al gespeeld. Hier volgt een verslag.


De Trefhoek 1 - Kampenion 2

Medio juni mocht Kampenion 2 zich dus nog steeds deelnemer aan de bekercompetitie noemen. Niet gek! Gerard Palland (2e klasse), Danny Bruins (2e klasse), Jan Beks (3e klasse) en Jackie van der Meulen (3e klasse) kwamen namens team 2 in actie. Zij namen het op tegen Rob Kienhuis (3e klasse), Marinus Moelard (3e klasse), Johnny van der Heide (3e klasse) en Menno Littel (Promotieklasse).

Na de eerste serie van vier enkelpartijen stond het 2 - 2. Jan verloor kansloos van Rob, terwijl Jackie vrij eenvoudig van Marinus won. Gerard verloor daarna in vieren van Johnny en tegelijkertijd had Danny de volle vijf games nodig om Menno te verslaan.

In de tweede serie verloor team 2 drie van de vier enkelpartijen. Jackie verloor ‘in straight games’ van de lastig te bespelen Rob en Jan verloor nipt in vijven van Marinus. Daarna wist Danny geen game te pakken tegen Johnny, terwijl Gerard juist geen game afstand tegen Menno. Zo stond het 5 - 3 voor De Trefhoek 1.

De beide dubbels werden verdeeld. Jackie en Jan versloegen Johnny en Menno in drieën, maar Danny en Gerard verloren in vier games van Marinus en Rob. Zo stond het dus 6 - 4.

De ‘Vorentscheidung’ viel vrijwel in de derde serie enkelpartijen. Van die vier partijen gingen er namelijk drie naar De Trefhoek 1. Danny verloor vrij kansloos van Rob, terwijl Gerard slechts één game wist te winnen tegen Marinus. Daarna verloor Jackie in vieren van Johnny, terwijl Jan nipt in vijven won van Menno. De stand was toen 9 - 5.

Dat betekende dat de gastheren nog 1 puntje nodig hadden om zich te plaatsen voor de 1/2 finale.

De partijen 15 en 16 gingen beide in drieën naar De Trefhoek 1. Gerard verloor in drieën van Rob en Danny verloor in evenveel games van Marinus. Ik weet niet welke van de twee partijen de beslissing bracht, maar dat doet er ook eigenlijk niet zoveel toe.

De stand werd toen 10 en 11 - 5 waarmee De Trefhoek 1 als winnaar vast stond. Felicitaties aan de spelers van De Trefhoek 1. Dat team won verdiend. Het bleek over een sterk en uitgekiend team te beschikken. In het bekertoernooi ben je in het voordeel als je een zeer sterke 3e of 2e klasser bent. De Trefhoek 1 kon liefst drie van dergelijke spelers opstellen. Ook Kampenion 2 heeft een sterk team, maar het kwam tekort. Zo reëel moeten we zijn.

Niettemin is het bereiken van de 1/4 finale een mooie prestatie. Je hebt toch de laatste acht weten te bereiken. Het is op het moment van schrijven 19 juni en de meesten van ons beginnen zo langzamerhand toch aan andere dingen te denken dan aan een avondje tafeltennis. Daar is nu dan tijd voor.

Scores:
Danny 1 (uit 4), Gerard 1 (uit 4), Jackie 1 (uit 3), Jan 1 (uit 3) en dubbel 1

We wensen De Trefhoek 1 veel succes in de halve finale! Wie geïnteresseerd is in het vervolg van de bekercompetitie, verwijs ik naar de website van Effekt ’74.

Hiermee komt dan ook voor mij een eind aan de voorjaarscompetitie 2015 en kan ik zelf ook andere dingen gaan doen! Maar begrijp me goed, ik heb het graag gedaan! Ik hoop dat jullie mijn bijdragen met enig plezier hebben gelezen! Mochten jullie op- of aanmerkingen hebben, dan verneem ik die graag.

Ik wens een ieder een goede vakantie toe - waar je die ook doorbrengt - en ik zeg: ‘tot het volgend seizoen!’ Bij leven en welzijn uiteraard!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar