FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De indeling van de seniorencompetitie is inmiddels al weer enkele weken bekend. De betrokken functionarissen en vrijwilligers hebben hebben hier weer veel tijd en energie in gestoken, waarvoor dank! Zoals je inmiddels van mij gewend bent, neem ik voorafgaand aan de competitie de poules van de 11 (!) teams van Kampenion met je door en daarbij geef ik ook een prognose van de eindklassering van die teams.


Team 1         Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier
Team 2         Jordy ten Have, Robin Lieftink en Ralph Trip
Hoofdklasse De Brug 1, De Toekomst 2, DTV ’84 1, Effekt ’74 1, Entac 2, Kampenion 1 en 2, TT Zwolle 2

Het zal duidelijk zijn dat de doelstellingen van team 1 en 2 nogal uiteenlopen. Daar waar team 1 voor de 1e plaats gaat, is de doelstelling voor team 2 handhaving.

Jeroen Rotman is teruggekeerd naar zijn ‘oude cluppie’ Bosman Wezep 1, waar hij 1e klasse gaat spelen. Bij Kampenion betreuren wij zijn besluit, maar uiteraard is er ook begrip voor. Jeroen, die gewoon bij Kampenion blijft trainen, had overigens sowieso niet meer in team 1 gespeeld, omdat Ivan al enkele seizoenen heeft aangetoond wat beter te presteren. Maar het zal duidelijk zijn dat team 2 Jeroen prima had kunnen gebruiken. Wij wensen Jeroen veel succes en plezier toe in Wezep!

Als ik de indeling zo bekijk, dan verwacht ik dat De Brug 1, Entac 2, TT Zwolle 2 en Kampenion 1 zich weten te plaatsen voor de promotiegroep. De overige vier teams zie ik in de degradatiegroep belanden.
Gert-Jan, Ivan en Ton vormen dus gedrieën team 1 en mits het gevrijwaard blijft van blessures e.d., denk ik dat het één van de titelkandidaten is. In mijn ogen is het zelfs in de breedte het sterkste team, omdat de concurrenten een vier- of vijfpersoonsteam hebben waarbij er enig krachtsverschil is te bespeuren tussen de spelers.
Team 1 kan dus best wel tegen een nederlaag oplopen tegen de concurrentie, maar over het hele seizoen gerekend zou het maar zo de beste papieren kunnen hebben.

Team 2 - ook al een driemansteam - daarentegen gaat een moeizaam seizoen tegemoet. Jordy en Robin kunnen het niveau goed aan, maar ons aller Ralph is eigenlijk ‘hooguit’ een Promotieklasser. Dat bedoel ik uiteraard niet vervelend; Ralph is zelf de eerste om dat toe te geven. Vorig seizoen - toen team 2 nog een viermansteam was - kon Ralph (belangrijke) wedstrijden aan zich voorbij laten gaan ten faveure van een sterkere teamgenoot, maar dat is dit seizoen dus niet mogelijk. Op die momenten doet zich het gemis van Jeroen dus extra voelen, wat zeker niet betekent dat team 2 zich dan gemakkelijk gehandhaafd zou hebben.

Mijn prognoses voor komend seizoen luiden: team 1 eindigt als 1e en team 2 als 8e.
Beide teams ontmoeten elkaar op vrijdag 11 september waarbij team 1 het thuisspelende team is.


Team 3         Bas de Vries, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink
1e klasse A  De Brug 5, Effect 1, Heino 1, Kampenion 3, Swift (D) 2 en TT Zwolle 6

Team 3 degradeerde het afgelopen seizoen - in mijn ogen - enigszins verrassend uit de Promotieklasse. Op die degradatie viel echter niets af te dingen. Het team pakte gewoon te weinig punten. In het team is er één mutatie: Dick Hoekman speelt komend seizoen in team 4 dat overigens op hetzelfde niveau acteert.
Komend seizoen mag team 3 proberen het verloren gegane terrein terug te winnen. Dat zal niet heel eenvoudig zijn, want een aantal andere teams oogt op papier ook sterk.
Toch denk ik dat team 3 het te kloppen team is dit seizoen. Het is in de breedte het sterkst. Andere teams tellen namelijk ook minder sterke spelers, daar waar de spelers van team 3 elkaar niet veel ontlopen.
Het woordje ‘breedte’ lijkt wat misplaatst, want het feit dat team 3 uit slechts drie personen bestaat, kan nog wel eens een nadeel vormen. Zo bekeken is dat wellicht nog de grootste tegenstander. Maar gelukkig speelt team 4 op hetzelfde niveau.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 1e plaats.

Team 3 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een thuiswedstrijd tegen Heino 1.


Team 4         Bertin Bos, Dick Hoekman, Nick Kuipers en Guido Wessels
1e klasse B  Bosman/Wezep 1, De Veluwe 2, DTV ’84 3, Kampenion 4, Smash ’70 3 en TT Zwolle 5

In team 4 neemt Dick Hoekman de plaats in van Pascal Bruins die op eigen verzoek reserve staat. Omdat hij niet of nauwelijks meer speelt, staat hij dit seizoen bij een 2e klasteam. Het afgelopen seizoen handhaafde het team zich vrij eenvoudig en ook komend seizoen gaat het voor handhaving.

Bosman/Wezep 1 is de gedoodverfde favoriet. Het afgelopen seizoen moest het de titel nipt aan Smash ’70 2 laten, maar het heeft nu versterking gekregen van ….. Jeroen Rotman. Ik zie werkelijk geen team die de vrienden uit Wezep van de titel kan afhouden, maar daarmee wil ik niet zeggen dat het al zijn wedstrijden eenvoudig wint. Mogelijk dat De Veluwe 2 zich als voornaamste concurrent weet op te werpen, want dat team telt twee spelers die het afgelopen seizoen Promotieklasse speelden.

De overige vier teams maken onderling uit wie op de plaatsen 3 t/m 6 eindigen. De poule telt met DTV ’84 3 en Smash ’70 3 twee kampioenen uit de 2e klasse, maar dat zijn bepaald geen zwakke teams. Ook de buren van TT Zwolle 5 brengen een sterk team achter de tafel en dus verwacht ik een spannende competitie. Ik ga er daarbij vanuit dat team 4 twee teams onder zich weet te houden.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 4e plaats.

Team 4 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een thuiswedstrijd tegen De Veluwe 2.


Team 5         Sebastian Holzapfel, Wim Tillema, Jelmer van der Veen, Simon van der Woude en Pascal Bruins (res.)
2e klasse D  De Spinners 1, Hoonhorst 1, Kampenion 5, Olst 2, Smash ’70 4 en Trias 5

In vergelijking met het afgelopen seizoen is team 5 met twee spelers uitgebreid: Wim Tillema en Pascal Bruins (reserve). Dat is geen overbodige luxe, want het vorig seizoen heeft het heel veel wedstrijden met een invaller uit team 6 gespeeld. Het zou kunnen dat dit het team de titel heeft gekost, al presteerden die invallers bepaald niet slecht. Aan het eind kwam team 5 slechts een enkel puntje tekort ten opzichte van DTV ’84 3.
Met vijf spelers die qua niveau behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, moet team 5 het komend seizoen opnieuw een gooi naar de titel kunnen doen.

De meeste tegenstand komt daarbij vermoedelijk van De Spinners 1 dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de 1e klasse (poule Kampenion 4).

Mijn prognose voor komend seizoen: een 1e plaats.

Team 5 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een uitwedstrijd tegen Smash ’70 4.


Team 6         Danny Bruins, Theo Hogenhorst, Gerard Palland en Jan Ringenier
2e klasse B  De Toekomst 5, Dronten ’74 1, Kampenion 6, Leogang 1, Smash ’70 5 en Swift (D) 3

Team 6 handhaafde zich het afgelopen seizoen verrassend eenvoudig in de 2e klasse waar het debuteerde. Komend seizoen mag het laten zien dat dit geen toevalstreffer was. Het team is wel enigszins gewijzigd. Wim Tillema is aangeschoven bij team 5 en zijn plaats wordt ingenomen door ‘good old’ Theo Hogenhorst.

Maar ook in deze samenstelling hoeft handhaving geen irreële doelstelling te zijn. Theo brengt een brok ervaring mee en hij heeft zijn mannetje al eerder in de 2e klasse gestaan. Datzelfde kan worden geschreven van Gerard, terwijl Danny kan terugkijken op een prima debuutseizoen in die 2e klasse. Jan is op papier de nummer 4 van het team, maar ook hij gaat zijn punten wel meepakken.

De titel kon wel eens worden betwist door Dronten ’74 1 en Leogang 1, waarbij cruciaal is hoe vaak beide teams in de sterkst mogelijk samenstelling (kunnen) acteren. Op papier lijken de overige teams elkaar qua sterkte niet heel veel te ontlopen. Voor team 6 is het zaak om tenminste twee teams achter zich te houden. Dat moet kunnen lukken.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 4e plaats.

Team 6 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een uitwedstrijd tegen Smash ’70 5.


Team 7         Jan Beks, Hans van de Berg, Jackie van der Meulen, Danny Visscher en Thomas Niemeijer (res.)
2e klasse A  Bosman/Wezep 2, Emmeloord 2, Heino 2, GTC 1, Kampenion 7 en Leogang 2

Omdat team 7 het afgelopen seizoen met twee tenen in de neus en een banaan in het linker oor de titel pakte in de 3e klasse, heeft Kampenion komend seizoen liefst drie teams in de 2e klasse. Team 7 speelt dus ook 2e klasse. Dat is ongekend voor Kampenionbegrippen.

Het zal geen verbazing wekken dat team 7 komend seizoen voor handhaving gaat. Over het niveau en het winstpercentage van Jackie hoeven wij ons geen zorgen te maken. Maar de andere spelers krijgen het vast moeilijker in die 2e klasse. Dat is uiteraard geen schande.

Ik verwacht dat degradant Bosman/Wezep 2 titelkandidaat nummer 1 is. Dat leidt geen twijfel. Daarachter ligt het vrij dicht bij elkaar. Team 7 hoeft voor die andere tegenstanders niet direct bang te zijn, zonder daarmee te willen aangeven dat het die wedstrijden wel ‘eventjes’ wint. Ik vermoed dat je in deze poule behoorlijk wat punten moet halen om niet te degraderen. Veel concurrenten hebben namelijk - net als team 7 - een sterke kopman die ‘garant’ staat voor een hoog winstpercentage. Dat wordt een spannend seizoen.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 5e plaats. Uiteraard hoop ik hiermee de spelers zodanig te prikkelen dat zij mijn ongelijk willen (en weten te) bewijzen.

Team 7 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een thuiswedstrijd tegen Heino 2.


Team 8         Harm Bosman, Arie Hup en Gerard Wessels
4e klasse E  Batfighters 3, Emmeloord 3, GTC 3, Kampenion 8, Leogang 4 en Vined 4

Omdat Theo Hogenhorst is ‘weggepromoveerd’ naar team 6 (2e klasse), moest bij team 8 - vorig seizoen 3e klasse - worden geïmproviseerd. Wij hebben 4e klasser Gerard Wessels bij dit team gezet en het team ook in de 4e klasse ingeschreven. Harm Bosman had het - in ieder geval qua resultaten - lastig in de 3e klasse en ‘good old’ Arie Hup gaat als 80-jarige de competitie in. Wij vonden dit een goed moment om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen en ook hem 4e klas te laten spelen. Het afgelopen seizoen moest hij namelijk af en toe (spreekwoordelijk) ’aan het zuurstof’ na een hangpartij.

Gedrieën moeten zij in staat worden geacht leuk mee te draaien in de 4e klasse E. Ik zie niet direct een team dat er bovenuit steekt en ik zie ook geen team dat team 8 ontzag zou moeten inboezemen. Kortom, ik denk dat het doodleuk gaat meedoen in de strijd om plaats 1, samen met Batfighters 3 en Emmeloord 3.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 2e plaats.

Team 8 begint het seizoen op dinsdag 8 september met een thuiswedstrijd tegen Batfighters 3. Het weet dan direct waar het staat.


Team 9         Mattias Beimers, Robbert Dalsem, Martijn Haanappel, Jomar Schilder en Roelard Bos (res.)
4e klasse C  Bosman/Wezep 4, Heino 9, Hoonhorst 2, Kampenion 9, Smash ’70 10 en Zwartsluis 3

Ook team 9 komt in een poule van de 4e klasse uit: poule C. Team 9 bestaat uit een aantal ‘jonge honden’ waarvan Jomar en Roelard hun seniorendebuut maken, zij het dat Roelard reserve is. Een leuk, jong team dus.

Als ik de poule zo bekijk, is er ook hier niet direct een team aan te wijzen dat er bovenuit steekt. Hoonhorst 2 is de degradant uit de 3e klasse, maar dat team is wat verzwakt. Bosman/Wezep 4 moet volgens mij ook bovenin kunnen meedoen en datzelfde geldt voor Zwartsluis 3. Ik ben er niet helemaal zeker van of team 9 zich bij dat ‘supertrio’ weet te voegen waarbij ik mij tegelijkertijd realiseer dat ook Smash ’70 10 geen ‘zwakke broeder’ is. Kun je het nog volgen?
Kortom, ook team 9 gaat een spannend en leuk seizoen tegemoet.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 4e plaats.

Team 9 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een uitwedstrijd tegen Heino 9.


Team 10       Rense Beimers, Henny Boxman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink
4e klasse A  ’s-Heerenbroek 2, Heino 7, Kampenion 10, TT Zwolle 12, Wham 2 en Wijhe 3

Ja en ook team 10 speelt het komend seizoen in de 4e klasse. Zo heeft Kampenion niet alleen drie teams in de 2e, maar ook in de 4e klasse. Dit team is ook gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Gerard Wessels is ‘verhuist’ naar team 8 en zijn plaats wordt ingenomen door Henny Boxman bij wie de gezondheidsproblemen hopelijk definitief tot het verleden behoren.

Het wordt eentonig, maar ook in deze poule zie ik niet direct een topfavoriet voor de titel. ’s-Heerenbroek 2 en Wijhe 3 dicht ik titelkansen toe, maar zij zijn zeker niet veel sterker dan enkele andere teams.

Team 10 pakt zijn punten ongetwijfeld mee en moet uit de buurt kunnen blijven van de laatste plaats die degradatie betekent. Daarvoor hebben de vier spelers teveel niveau en ervaring.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 4e plaats.

Team 10 begint het seizoen op dinsdag 8 september met een thuiswedstrijd tegen Heino 7.


Team 11       Anne van der Haar, Alies Hendriks, Jantiene Knijnenberg en Alice Ringenier
5e klasse A  Emmeloord 5, ’s-Heerenbroek 3, Kampenion 11, Nevanco 2, Smash-In 3 en Vined 6

Je ziet het goed: Kampenion telt komend seizoen 11 seniorenteams. Dat is er één meer dan het afgelopen seizoen! Het 11e team hebben wij ingeschreven voor de 5e klasse.

Nee, team 11 is geen volledig damesteam, want Anne van der Haar - die zijn rentree maakt - is ‘een mannetje’. Ook Jantiene Konijnenberg maakt haar rentree, terwijl Alies Hendriks bij Kampenion debuteert. Zij heeft vroeger competitie bij Batfighters gespeeld en begon het spelletje te missen. Waar bezoeken van Alice aan Vishandel De Buitenhaven - daar werkt Alies namelijk - al niet toe kunnen leiden.
Welkom (terug) Anne, Jantiene en Alies en veel speelplezier gewenst!

Ook in de 5e klasse A zie ik niet direct een team dat er duidelijk bovenuit steekt. En een echte ‘zwakke broeder’ kan ik ook niet onderscheiden. Kortom, ook team 11 gaat een leuk seizoen tegemoet.

Mijn prognose voor komend seizoen: een 3e plaats.

Team 11 begint het seizoen op vrijdag 11 september met een thuiswedstrijd tegen Vined 6.


Natuurlijk doe ik het komend seizoen weer mijn best om verslag te doen van de wedstrijden van de seniorenteams. Ik ben er nog niet helemaal uit op welke manier ik dat doe, want wekelijks elf verslagjes schrijven is een behoorlijke opgave. Mogelijk maak ik het mijzelf wat gemakkelijker en beperk ik mij tot 1 of 2 ‘wedstrijden van de week’ waarbij ik dan van de andere wedstrijden kort wat karakteristieken vermeld. Maar daar denk ik nog even over na!

Rest mij tenslotte nog om ons allen een leuk, sportief en hopelijk succesvol seizoen toe te wensen!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris SENIOREN
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar