Afgelopen week ging de competitie weer van start. De elf seniorenteams speelden hun eerste competitiewedstrijd. Omdat ondergetekende zelf een lang weekend naar het ‘warme zuiden’ was, heb ik er weinig van meegekregen. Toch wil ik er kort nog iets over schrijven. De balans was met nipt positief met 5 zeges, 2 puntendelingen en 4 nederlagen.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Kampenion 2

Voor het tweede achtereenvolgende seizoen ontmoetten team 1 en 2 elkaar in de Hoofdklasse in de openingswedstrijd, zij het in andere samenstelling. Team 1 speelde met Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier. Team 2 deed het met Robin Lieftink, Jordy ten Have en Ralph Trip.

De spelers van team 2 verkochten hun huid duur. Daar waar het vorig seizoen 9 - 1 werd voor team 1, daar pakte team 2 nu 3 punten. Bovendien gingen vier partijen over de volle vijf games. Team 2 profiteerde bijna optimaal van het feit dat Ton een mindere dag had. Ook Gert-Jan moest namens team 1 vol aan de bak; hij speelde drie vijfpitters waarvan hij er twee nipt won en één (van Robin) nipt verloor. Grote man aan de kant van team 1 was Ivan die het afgelopen seizoen nog in team 2 speelde. Ivan bleef deze avond als enige ongeslagen.
Bij team 2 haalden Robin en Jordy een prima niveau, terwijl ook Ralph goed speelde.

Scores:
Team 1 - Ivan 3, Gert-Jan 2, Ton 1 en dubbel 1
Team 2 - Robin 2 en Jordy 1; Ralph 0

Team 1 gaat op vrijdag 18 september op bezoek bij DTV ’84 1, terwijl team 2 TT Zwolle 2 ontvangt.


1e klasse: Kampenion 3 - Heino 1

Team 3 ontving afgelopen vrijdagavond outsider Heino 1. Het trad aan met Bas de Vries, Gerben Wolterink en invaller Dick Hoekman (team 4), die de afwezige Gertjan Wessels verving. Gertjan deed de dag erna mee aan de (hele) triatlon in Almere die hij heel knap wist te voltooien. Heino 1 speelde ook met een invaller: Thom van den Eijkel (team 2), naast Fred van Ulsen en Javier Buiza.

Het werd een moeizaam avondje voor de heren van team 3 waarbij het venijn bijna in de staart zat. Bij een 4 - 2 voorsprong gingen drie partijen op rij naar de bezoekers, maar gelukkig voor team 3 wist Bas in zijn laatste partij tegen Fred de puntendeling veilig te stellen.
Opvallend was dat bij de bezoekers invaller en 2e klasser Thom 2x wist te scoren.
Een 5 - 5 gelijkspel is in mijn ogen ietsje teleurstellend.

Scores:
Bas 2, Gerben 2 en Dick 1

Team 3 speelt op vrijdag 18 september uit bij Effect 1 in Marienheem.


1e klasse: Kampenion 4 - De Veluwe 2

Team 4 ontving in de openingspartij De Veluwe 2 dat samen met Bosman Wezep gaat uitmaken wie promoveert naar de promotieklasse. Team 4 hoopt zich te handhaven. Nick Kuipers, Bertin Bos en Guido Wessels namen het op tegen Dolf Keizer, Rikus Ottens en invaller Walter Lagrouw (team 3).

Vooral in het begin gaf team 4 het sterke De Veluwe 2 prima partij. Het nam zelfs een 2 - 1 voorsprong, maar daarna namen de bezoekers de regie over. Sterker nog, team 4 wist nog maar één puntje te pakken waardoor het tegen een 3 - 7 nederlaag opliep. Op zich geen onoverkomelijk resultaat.

Scores:
Bertin 2 en Guido 1; Nick 0

Team 4 speelt al op dinsdag 15 september in Hattem tegen Smash ’70 3.


2e klasse: Smash ’70 4 - Kampenion 5

Team 5 doet dit seizoen opnieuw een gooi naar de titel en promotie naar de 1e klasse. Het beet de spits af in Hattem met een uitwedstrijd tegen Smash ’70 4. Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen waren niet beschikbaar en dus kwamen de reserves Pascal Bruins en Wim Tillema in actie aan de zijde van Simon van der Woude. Zij namen het op tegen Ivo Tijssen, Jan Jaap Beekhuis en Guido Tijssen.

Team 5 en Smash ’70 4 hebben een saaie wedstrijd gespeeld qua scoreverloop. De partijen gingen om en om naar de tegenstander en naar team 5 en dus is het niet verwonderlijk dat de punten werden gedeeld.
Het was jammer dat Pascal geen ritme had, anders was team 5 ongetwijfeld als winnaar uit Hattem vertrokken.

Scores:
Simon 2, Wim 2 en dubbel 1; Pascal 0

As. vrijdag ontvangt team 5 Hoonhorst 1.


2e klasse: Smash ’70 5 - Kampenion 6

Ook team 6 speelde vrijdagavond in Hattem en wel tegen Smash ’70 5. Danny Bruins, Gerard Palland en Theo Hogenhorst speelden tegen Steven Tijssen, Erwin van der Wal en Robin Sellies.

Dit werd juist een vreemde wedstrijd qua scoreverloop. Halverwege stond team 6 op een 1 - 4 voorsprong en leek het op een ruime zege af te stevenen. Drie partijen later stond het echter 4 - 4. Toch verliet team 6 Hattem als winnaar, want het wist de laatste twee partijen weer naar zich toe te trekken. Een nuttige zege.

Scores:
Danny 2, Gerard 2, Theo 1 en dubbel 1

Team 6 ontvangt as. vrijdag Leogang 1.


2e klasse: Kampenion 7 - Heino 2

Team 7 debuteert dit seizoen in diezelfde 2e klasse na de overtuigend behaalde titel in een poule van de 3e klasse. Het ontving vrijdagavond het ‘lastige’ Heino 2. Jan Beks, Jackie van der Meulen en Danny Visscher namen het op tegen invaller Henk Roeke (team 3), Marnix Krisman en - daar is ie weer - Thom van den Eijkel.

Welnu, team 7 beleefde een droomdebuut en het verbaasde vriend en vijand. In ieder geval mij. Halverwege stond het op een 4 - 1 voorsprong en het won de tweede helft met diezelfde cijfers. Wie een beetje kan rekenen, komt dan vanzelf op een 8 - 2 zege uit. Een prachtig resultaat en wat mij betreft de grooste verrassing van de openingsronde wat Kampenion betreft. Chapeau!

Scores:
Jackie 3, Danny 2, Jan 2 en dubbel 1

Team 7 gaat vrijdagavond op bezoek bij titelkandidaat Bosman Wezep 2 dat overigens - ook al verrassend - met 6 - 4 verloor bij GTC 1.


4e klasse: Kampenion 8 - Batfighters 3

Team 8 komt dit seizoen - nadat het van samenstelling is gewijzigd - uit in de 4e klasse. Het moet daarin bovenin kunnen meedoen. Afgelopen dinsdag kwam Batfighters 3 op bezoek dat ik ook bovenin verwacht. Harm Bosman, Arie Hup en Gerard Wessels kruisten de bajes met Aart Ruijter, Heinz Klein en Michel Biesterbos.

Team 8 schoot als een speer uit de startblokken. Halverwege had het nog geen punt afgegeven en die voorsprong was ook niet geflatteerd, want de bezoekers wisten slechts twee games te winnen. In de tweede helft gaven de Elburgers iets meer partij. Heinz en Michel dwongen Gerard tot een vijfpitter die Heinz uiteindelijk wist te winnen. Dat bleek later ook het enige Elburger winstpunt te zijn.
Een prima 9 - 1 zege dus voor team 8 en een dito start van het seizoen!

Scores:
Arie 3, Harm 3, Gerard 2 en dubbel 1

Op vrijdag 18 september gaat team 8 op bezoek bij Emmeloord 3 dat vorige week met maximale cijfers won bij GTC 3.


4e klasse: Heino 9 - Kampenion 9

Team 9 is dit seizoen een vrij jeugdig seniorenteam en het komt ook in de 4e klasse uit. In de eerste wedstrijd van het seizoen toog het naar Heino om daar de sportieve strijd aan te binden met Heino 9. Mattias Beimers, Jomar Schilder en Martijn Haanappel namen het op tegen Alfons van ’t Erve, Frans Willemsen en Ans Morrenhof.

De start was voor Heino 9, want het won drie van de eerste vier partijen. Maar de spelers van Kampenion 9 toonden karakter, want in de resterende zes partijen stonden zij nog slechts één punt af. Het boog zodoende een 3 - 1 achterstand om in een 4 - 6 zege. Dat is knap! Aardig detail is dat Mattias, Jomar en Martijn allen 2x wonnen. Vooral van debutant Jomar is dat heel netjes!

Scores:
Jomar 2, Martijn 2 en Mattias 2

Team 9 ontvangt as. vrijdag Hoonhorst 2.


4e klasse: Kampenion 10 - Heino 7

Team 10, ook al 4e klasser, had in de openingspartij direct al personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Rense Beimers en Marco Ilbrink niet beschikbaar. Henny Boxman en Jeroen Heldoorn waren dat wel en zij gezellig gezelschap van invaller Alice Ringenier (team 11). Tegenstander Heino 7 speelde met Arend Hofmeijer, Monique Horstman en Lennard Wolters.

Het werd een moeizaam avondje voor team 10 al leek het daar in het begin nog niet op. Na de eerste drie enkelspelen stond het namelijk op een 2 - 1 voorsprong. Maar ……. daar bleef het helaas ook bij. Alleen in de laatste partij van de avond leek Alice nog een puntje te pakken, maar tegenstander Monique vond en gebruikte net op tijd de juiste wapens om vervolgens de partij nog eenvoudig naar zich toe te trekken.
Zo liep team 10 dus tegen een ruime 2 - 8 nederlaag aan.

Scores:
Alice 1 en Jeroen 1; Henny 0

Team 10 speelt op dinsdag 15 september de gemeentederby bij ’s-Heerenbroek 2.


5e klasse: Kampenion 11 - Vined 6

Het is even wennen, maar Kampenion kent dit seizoen een 11e seniorenteam. De herintreders Alies Hendriks (vroeger Batfighters), Anne van der Haar en Jantiene Knijnenberg kwamen in actie tegen Martijn Haddeman, Herman Logtenberg en invaller Roel Rutgers (team 5).

De herintreders zochten nog wat naar ritme en vastheid, maar ik ben ervan overtuigd dat die vastheid er door ritme binnenkort komt. Vrijdagavond stopte de teller na drie punten. Maar met de teamspirit zit het wel goed. En dan te bedenken dat ‘gangmaker’ Alice Ringenier nog ontbrak. Zij was met manlief naar ‘datzelfde warme zuiden’.
Zo startte team 11 de competitie met een 3 - 7 nederlaag.

Scores:
Anne 2 en Alies 1; Jantiene 0

Op donderdag 17 september speelt team 11 de uitwedstrijd bij Nevanco 2 in Hasselt.


Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 15 september:
Smash ’70 3 - Kampenion 4
’s-Heerenbroek 2 - Kampenion 10

Donderdag 17 september:
Nevanco 2 - Kampenion 11

Vrijdag 18 september:
DTV ’84 1 - Kampenion 1
Kampenion 2 - TT Zwolle 2
Effect 1 - Kampenion 3
Kampenion 5 - Hoonhorst 1
Kampenion 6 - Leogang 1
Bosman Wezep 2 - Kampenion 7
Emmeloord 3 - Kampenion 8
Kampenion 9 - Hoonhorst 2

Komend weekend hoop ik van deze wedstrijden weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris