Ook in week 38 kwamen alle elf seniorenteams in actie. Voor vier teams stond er thuiswedstrijd op het programma en de overige zeven teams speelden op ‘vreemde bodem’. Een aantal teams trof sterke tegenstanders en mede daardoor was de balans nipt negatief: vier zeges, twee puntendelingen en vijf nederlagen. Ik ga de wedstrijden met je langs.


Hoofdklasse: DTV ’84 1 - Kampenion 1

Team 1 ging vorige week de competitie redelijk van start met een 7 - 3 zege op broertje team 2. DTV ’84 1, de tegenstander van vrijdagavond, kreeg billenkoek van TT Zwolle 2. Voor beide teams was het zaak om punten te pakken, maar om uiteenlopende redenen.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier kruisten de batjes met Rik Weijs, Yoran Tonnema en Jan Jaap Schipper.

Team 1 kwam prima uit de startblokken, want na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong. Gert-Jan was een maatje te groot voor Rik, Ivan gunde Yoran ditmaal geen game daar waar hij vorig seizoen nog tweemaal het onderspit delfde. Ton had weliswaar meer moeite tegen Jan Jaap dan in de afgelopen seizoenen, maar wist toch in vieren te winnen.
Het dubbel was de spannendste partij tot dat moment. Gert-Jan en Ivan waren in de beslissende 5e game net wat gelukkiger dan Jan Jaap en Rik.

Drie partijen later stond het 0 - 7. Gert-Jan sloeg Yoran helemaal kaal (sorry Yoran, ik kan er niks anders van maken), waarna Ton door het oog van de naald kroop tegen een sterk spelende Rik. Laatstgenoemde had twee matchpoints in de 4e game, maar Ton ontsnapte en trok daarna ook de 5e game naar zich toe. Ivan bewees vervolgens zijn goede vorm door Jan Jaap ‘in straight games’ te verslaan. De 2e en 3e game waren nipt, maar toch!

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog twee te winnen. Eerst versloeg Ton tegenstander Yoran in vieren, waarna Gert-Jan in de 1e game Jan Jaap liet ontsnappen. Daarna kwam hij ook niet of nauwelijks meer in de wedstrijd, zodat Jan Jaap de spreekwoordelijke eer voor zijn team redde. Ivan zorgde voor de kers op de taart via een regelmatige zege op Rik.

Team 1 boekte dus een keurige 1 - 9 zege op DTV ’84 1 in Dalfsen en dat is een prima uitslag. Zo ruim won het nog nooit in Dalfsen.

Scores:
Ivan 3, Ton 3, Gert-Jan 2 en dubbel 1

As. vrijdagavond ontvangt team 1 TT Zwolle 2 en speelt het de eerste topper van het seizoen.


Hoofdklasse: Kampenion 2 - TT Zwolle 2

Team 2, dat vorige week de ‘broedertwist’ tegen team 1 met 3 - 7 verloor, moest het vrijdagavond opnemen tegen buurman TT Zwolle 2 dat in de eerste wedstrijd tegenstander DTV ’84 1 geen punt gunde.

Robin Lieftink, Ralph Trip en invaller Bertin Bos (team 4) namen het op tegen Stephan Jansman, Corné van Rossem en Pascal Loseman.

Vooraf was al wel duidelijk - zeker nu Jordy ten Have afwezig was - dat het een zaak zou worden van ‘puntjes sprokkelen’. Dat bleek ook in de praktijk. Niettemin heeft team 2 op voorsprong gestaan, want in de openingspartij versloeg Robin youngster Stephan nipt in vijven. In de andere negen partijen bleken de Zwollenaren te sterk, al hadden ook Ralph en Bertin, die goed speelde vanavond, kansen tegen diezelfde Stephan. Corné en (vooral) Pascal wisten hun partijen eenvoudiger te winnen.

Team 2 leed dus een 1 - 9 nederlaag. Toch - het klinkt gek - hield het de schade beperkt ten opzichte van de ‘concurrenten’. Die verloren namelijk met dezelfde cijfers.

Scores:
Robin 1; Bertin en Ralph 0

Team 2 speelt komende vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen DTV ’84 1 in Dalfsen. Beide teams staan namelijk voorlopig- met Effekt ’74 1 - afgeslagen op de plaatsen 6, 7 en 8.


1e klasse: Effect 1 - Kampenion 3

Team 3 begon de competitie vorige week met een puntendeling tegen Heino 1. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek in Marienheem om daar de sportieve strijd aan te binden met Effect 1 dat al 7 punten in de (sport)tas had.

Bas de Vries, Gerben Wolterink en triatlonman Gertjan Wessels traden aan tegen Rob Bertholee, Henk Kuiper en Paul Rouhof. Bertholee stond nog niet bij aanvang van de competitie op de teamlijst, maar is de gelederen nog komen versterken. Dat laatste mag je letterlijk nemen.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Halverwege stond het 2 - 3 in het voordeel van team 3, maar de tweede helft ging met dezelfde cijfers naar de gastheren. En dus was de puntendeling een terechte uitslag.
Vermeldenswaard is dat Gertjan - die de afgelopen maanden vooral druk bezig is geweest met zwemmen, fietsen en hardlopen - vrijdagavond doodleuk met het batje van Bas twee partijen wist te winnen, waaronder die tegen kopman Bertholee. En dat terwijl hij de afgelopen maanden wel bed- maar geen batgevoel had.

Na twee wedstrijden is het dringen in de poule. De twee koplopers staan op 12 punten en de twee rode lantaarndragers hebben 8 punten. Team 3 - dat de beide koplopers al heeft ontmoet - staat daar tussenin met 10 punten.

Scores:
Gerben 2, Gertjan 2 en Bas 1

As. vrijdag ontvangt team 3 De Brug 5 uit Apeldoorn.


1e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 4

Team 4 mocht afgelopen dinsdagavond al weer aan de bak in de uitwedstrijd tegen Smash ’70 3. Daar waar team 4 in de 1e wedstrijd 3 punten pakte, kwam de tegenstander niet verder dan 1 schamel puntje tegen titelkandidaat Bosman Wezep 1.

Guido Wessels, Bertin Bos en Dick Hoekman namen het op tegen Harry Sellies, (zoon) invaller (zoon) Tom Sellies (team 4) en Martin de Roos.

Het werd een vreemde wedstrijd, Qua scoreverloop dan. Halverwege stond het namelijk 4 - 1 voor de gastheren en leek team 4 - na onder meer twee verloren vijfpitters - op een ruime nederlaag af te stevenen. Maar zie, het won toen drie vijfpitters op rij en stond verder geen punt meer af. Het kan verkeren!
Zo boekte team 4 alsnog een nipte, maar zeer nuttige, zege: 4 - 6. Grote man aan Kamper kant was de nestor van het team: Dick. Hij bleef ongeslagen.

Scores:
Dick 3, Bertin 2 en Guido 1

Komende vrijdag ontvangt team 4 DTV '84 3.


2e klasse: Kampenion 5 - Hoonhorst 1

Team 5 startte de competitie redelijk met een puntendeling bij Smash ’70 4. Vrijdagavond mocht het aantreden tegen Hoonhorst 1 dat vorige week met 2 - 8 verloor van De Spinners 1.

Ondanks dat het team op papier uit 5 spelers bestaat, moest het een beroep doen op een invaller uit team 6. Na een uitgebreide vergadering van team 6 - waarvan de notulen wellicht later nog volgen - werd ene Jan Ringenier als invaller aangewezen. Hij speelde aan de zijde van Pascal Bruins en Simon van der Woude. Gedrieën namen zij het op tegen André Jan Oldenkamp, Brenda de Vries en Loes Schrijver.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor team 5; het nam een keurige 4 - 1 voorsprong met prima spel. De tweede helft was echter duidelijk voor de bezoekers. Met - op hun beurt - prima spel wisten zij alle punten te pakken. En daar viel weinig tot niets op af te dingen. Zo verloor team 5 alsnog met 4 - 6.

Na twee wedstrijden is al wel duidelijk geworden dat de titelaspiraties van team 5 voorlopig (?) in de koelkast kunnen, terwijl de spelers van concurrent De Spinners tevreden liggen te spinnen voor de open haard.

Scores:
Pascal 2, Simon 1 en dubbel 1; Jan 0

Team 5 komt maandagavond al weer in actie als het op bezoek gaat bij Olst 1.


2e klasse: Kampenion 6 - Leogang 1

Team 6 boekte vorige week een nuttige 4 - 6 zege bij Smash ’70 5. Vrijdagavond kwam titelkandidaat Leogang 1 uit Nunspeet op bezoek. Dat kwam vorige week nog niet in actie.

Het andere resultaat van de teamvergadering van team 6 was de opstelling van vrijdagavond: Gerard Palland, Danny Bruins en Theo Hogenhorst. Bjorn Vrugt, Rin van Dijk en George Schipper waren de tegenstanders.

Deze wedstrijd leek wel wat op die tussen team 5 en Hoonhorst die ernaast werd gespeeld. Hier nam team 6 een knappe 3 - 1 voorsprong, maar daarna nam Leogang 1 de regie grotendeels over. In de resterende partijen namelijk wist alleen Theo nog een punt te pakken; hij kwam tegen noppie Rin knap van een 0 - 2 achterstand in games terug om de partij nog naar zich toe te trekken. De andere partijen gingen (vrij) overtuigend naar Leogang 1.

Maar al met al is een 4 - 6 uitslag geen slecht resultaat tegen deze tegenstander. Van teleurstelling was dan ook geen sprake.

Scores:
Theo 2, Gerard 1 en dubbel 1; Danny 0

Ook team 6 komt maandagavond al weer in actie. Het speelt dan in Lochem (?!?) tegen De Toekomst 5. Op maandagavond vanuit Kampen naar Lochem; wie verzint zoiets?


2e klasse: Bosman Wezep 2 - Kampenion 7

Team 7 verraste vorig week ‘vriend en vijand’ met een 8 - 2 zege op Heino 2. Vrijdagavond ging het op bezoek bij titelkandidaat Bosman Wezep 2 dat in de eerste wedstrijd een tikkie kreeg door met 6 - 4 te verliezen bij GTC 1 in Genemuiden.

Jan Beks, Jackie van der Meulen en Hans van de Berg namen het op tegen Emile Mensink, Mike de Vogel en Julian Plette, die sinds dit seizoen in de jeugd bij Kampenion 1 speelt.

Qua scoreverloop werd het een spannende wedstrijd. En dat was vooral te danken / te wijten aan (afhankelijk van het Kamper of Wezeper perspectief) Jackie die vorig seizoen bij Kampenion zijn rentree maakte. Jackie koppelt een goede techniek aan een dito tactiek en heeft iets katachtig over zich; hij wacht tot het goede moment om zijn ‘slachtoffer’ met een verrassingsaanval uit te schakelen.

Jackie bleef vrijdagavond in Wezep opnieuw ongeslagen en misstaat - zo spelend - niet in de 1e klas; de Wezepers zijn immers titelkandidaat en speelden zo ongeveer in de sterkste samenstelling. Jan voegde aan die drie punten van Jackie knap een puntje toe door Mike in vieren te verslaan. Hans, die ritme mist, kwam (nog) tekort.

Maar al met al is een 6 - 4 nederlaag in Wezep bepaald geen slecht resultaat. Na twee wedstrijden is echter al wel duidelijk dat het krachtsverschil voorlopig klein is in deze poule. De nummer 1 - Kampenion 7 (!) - heeft 12 punten en de nummer 6 (Heino 2) 8.

Scores:
Jackie 3 en Jan 1; Hans 0

As. vrijdagavond komt Leogang 2 op bezoek.


4e klasse: Emmeloord 3 - Kampenion 8

Team 8 wees vorige week outsider Batfighters 3 met 9 - 1 terug en het toog vrijdagavond naar Emmeloord om daar de sportieve strijd aan te binden met Emmeloord 3, mogelijk een concurrent in de strijd om de titel. De polderbewoners wonnen hun eerste wedstrijd met maximale cijfers.

Harm Bosman, Arie Hup en invaller Rense Beimers (team 10) - Gerard Wessels was verhinderd - kruisten de batjes met Simone Lieftink, Els de Gans en Ab Kooijman. Aardig om te vermelden is dat Simone (inderdaad de dochter van Johan en het zusje van Robin) dit seizoen - net als Julian Plette - ook jeugdcompetitie speelt bij Kampenion en wel in team 4.

Beide teams maakten er een boeiende wedstrijd van. Het krachtsverschil was niet heel groot, maar het feit dat Arie en Harm de afgelopen seizoenen 3e klas hebben gespeeld gaf de doorslag. Beiden bleven ongeslagen, al ging dat niet altijd even gemakkelijk. Rense, zelf enkele seizoenen 4e klas spelend, had het moeilijker. Hij had alleen tegen youngster Simone winstkansen, maar wist een 0 - 2 voorsprong in games niet te verzilveren.

Omdat Arie en Harm in het dubbel net wat sterker waren dan Simon en Ab, won team 8 de wedstrijd uiteindelijk met 3 - 7 en werpt het zich voorlopig (?) op als voornaamste titelkandidaat in de poule.

Scores:
Arie 3, Harm 3 en dubbel 1; Rense 0

Team 8 ontvangt as. dinsdagavond Leogang 4.


4e klasse: Kampenion 9 - Hoonhorst 2

Team 9, met team 1 het jongste seniorenteam van Kampenion, startte het seizoen netjes met een 4 - 6 zege bij Heino 9. Afgelopen vrijdag kwam Hoonhorst 2 op bezoek dat met 7 - 3 van Bosman Wezep 4 won.

Jomar Schilder, Martijn Haanappel en Mattias Beimers namen het op tegen Jeroen Delhaas, Bert Jan Boessenkool en Mascha Hulsman.

Over het algemeen bleken de gasten uit Hoonhorst te sterk. In ieder geval als team. Toch bleef niemand deze avond ongeslagen, wat weer aantoont dat er individueel niemand bovenuit stak. Lang leek team 9 op een forse nederlaag af te stevenen, maar gelukkig wisten Martijn en Mattias die nederlaag bijna aan het eind - het stond toen 1 - 6 - een wat draaglijker aanzien te geven. Uiteindelijk verloor team 9 met 3 - 7.

Scores:
Martijn 2 en Mattias 1; Jomar 0

Maandagavond komt team 9 al weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij Zwartsluis 3.


4e klasse: ’s-Heerenbroek 2 - Kampenion 10

Team 10 verloor de openingswedstrijd met 2 - 8 van Heino 7. Tegenstander ’s-Heerenbroek 2 kreeg billenkoek van TT Zwolle 12. Daarbij moet worden aangetekend dat ’s-Heerenbroek 2 met drie invallers speelde.

Marco Ilbrink, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn namen het in de gemeentederby op tegen Ilona van der Weerd, Jan Doornwaard en Jan Bos.

Het werd een spannende wedstrijd. Team 10 nam een 1 - 3 voorsprong, maar twee partijen later stond het weer 3 - 3. Daarna gingen de punten over en weer naar team 10 en ’s-Heerenbroek 2, zodat uiteindelijk een terechte 5 - 5 eindstand werd bereikt. Vijf partijen gingen over de volle vijf games en daarvan waren er drie voor team 10.

Scores:
Henny 2, Marco 2 en dubbel 1; Jeroen 0

Team 10 ontvangt as. dinsdagavond Wijhe 3.


5e klasse: Nevanco 2 - Kampenion 11

Team 11 verloor in de openingswedstrijd met 3 - 7 van van Vined 6. Het mocht donderdagavond bij Nevanco 2 proberen wat terrein goed te maken. Dat team verloor vorige week met 8 - 2 bij Smash-In 3.

Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en Anne van der Haar namen het op tegen Albert Jansema, Wilco Robaard en Rutger Muijsers.

Alice en Anne, de spelers met de nodige ervaring aan Kamper kant, bleven deze avond overeind, al moest Alice daarvoor tegen Rutger diep gaan. Jantiene heeft nog wat tijd nodig, maar zij gaat per partij beter spelen.
Omdat Alice en Anne samen ook het dubbel wisten te winnen, won team 11 de wedstrijd met 3 - 7 en wist het inderdaad terrein goed te maken. Het neemt daarmee wat afstand van de laatste plaats.

Scores:
Alice 3, Anne 3 en dubbel 1; Jantiene 0

Team 11 speelt komende week opnieuw een uitwedstrijd en wel op vrijdag bij Smash-In 3.


Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 21 september:
Olst 2 - Kampenion 5
De Toekomst 5 - Kampenion 6
Zwartsluis 3 - Kampenion 9

Dinsdag 22 september:
Kampenion 8 - Leogang 4
Kampenion 10 - Wijhe 3

Vrijdag 25 september:
Kampenion 1 - TT Zwolle 2
DTV ’84 1 - Kampenion 2
Kampenion 3 - De Brug 5
Kampenion 4 - DTV ’84 3
Kampenion 7 - Leogang 2
Smash-In 3 - Kampenion 11

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris