FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Tien van elf teams kwamen in week 40 in actie; de wedstrijd van team 4 tegen Bosman Wezep 1 werd uitgesteld. De resultaten waren goed met 6x winst, 2x een puntendeling en 2x een nederlaag. Twee teams (5 en 6), die zelf (gedeeld) tweede stonden, ontvingen vrijdagavond de koploper en dat zijn dan ook ‘de wedstrijden van de week’. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 1

Team 1 draait voorlopig prima. In drie wedstrijden kwam het toch 25 punten en eigenlijk had het het nog het lastigst tegen broertje team 2 (7 - 3). Afgelopen vrijdagavond reisde het af naar Lochem om daar de sportieve strijd aan te binden met De Toekomst 2.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier namen het tegen Roland Voppel, George Oudt en Frans Helmich. Rinus Hollander en Adriaan de Lange, beiden ‘vader van’, gingen mee voor het vervoer en de support!

Ook vrijdagavond speelden de heren weer een prima wedstrijd. Na het dubbel stond het 0 - 4, maar die voorsprong kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Ivan moest diep gaan in zijn partij tegen George. Hij kwam met 2 - 1 in games achter, maar wist daarna alsnog het verschil te maken. Ook het dubbel was spannend. Gert-Jan en Ivan hadden de volle vijf games nodig om George en Roland van zich af te houden.
Gert-Jan en (vooral) Ton wonnen hun partijen eenvoudiger.

Daarna kwamen de Kamper heren goed op stoom. In de volgende vijf partijen namelijk stonden Gert-Jan, Ton en Ivan geen game af waardoor team 1 uitliep naar 0 - 9. In de laatste partij van de avond speelde Ivan tegen Roland een soortgelijke partij als zijn eerste tegen George. Hij kwam met 2 - 1 achter, maar trok de partij daarna alsnog overtuigend naar zich toe.

Zo boekte team 1 een maximale zege op De Toekomst 2. Het speelde driemaal een vijfpitter en wist die alle te winnen. Is dat het geluk of de kwaliteit van een titelkandidaat? Het zou maar zo kunnen. Pa Adriaan zorgde voor de quote van de avond. Hij had voor het eerst een hele tafeltenniswedstrijd van het team van zijn zoon gevolgd en liet weten zich geen moment verveeld te hebben!

Concurrent De Brug 1 won met 2 - 8 bij TT Zwolle 2 en dat betekent dat De Brug 1 en Kampenion 1 nu samen aan kop gaan met 35 punten uit vier wedstrijden. De voorsprong op nummer 3 Entac 2 is met 11 punten al aanzienlijk.

Scores:
Gert-Jan 3, Ivan 3, Ton 3 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 1 Effekt ’74 1 uit Wierden.


Hoofdklasse: Kampenion 2 - Entac 2

Daar waar het zo goed gaat met team 1, daar heeft team 2 het veel lastiger in de Hoofdklasse. Maar dat komt niet onverwacht. Afgelopen vrijdagavond kwam Entac 2 op bezoek. Dat team schatte ik voor het seizoen in als één van de titelkandidaten, maar het liep in de eerste wedstrijden al wat averij op.

Jordy ten Have, Ralph Trip en Robin Lieftink kruisten de batjes met Mark van Stralen, Freek Borgman en René Ticheler.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn: het werd eigenlijk geen wedstrijd. De gasten uit Enschedé bleken duidelijk een maatje te groot voor de spelers van team 2. En op een gegeven moment krijg je dan ook mentaal een tikje en kun je niet meer brengen wat nodig is om een partij mogelijk nog te doen kantelen.
Eigenlijk wist alleen Ralph zijn niveau te halen en zelfs meer dan dat. Tegen Freek nam hij een 2 - 1 voorsprong, maar helaas wist hij die niet te verzilveren. Freek won de 4e en 5e game met ruime cijfers.
In alle andere negen partijen (!) zat een Kamper zege er geen moment in.

Gewogen en te licht bevonden. Dat luidt de conclusie na vrijdagavond. De bezoekers namen alle 10 punten mee terug naar Enschedé. Dat is geen schande. Jammer is het wel dat er niet altijd voor elk punt werd gevochten. Want als de tegenstander beter is - en dat was zo afgelopen vrijdag - dan kun je alleen stunten als je gefocust blijft en blijft strijden voor ieder punt! Dat heb ik teveel gemist. Mede omdat Effekt ’74 1 met 6 - 4 won van DTV ’84 1, staat team 2 nu laatste.

Scores:
Jordy 0, Ralph 0 en Robin 0

Team 2 gaat as. zaterdag in Apeldoorn op bezoek bij de concurrent van team 1: De Brug 1.


1e klasse: Swift (D) 2 - Kampenion 3

Team 3 begon de competitie ‘aarzelend’ met twee gelijke spelen. Vorige week behaalde het de eerste (ruime) zege. Afgelopen vrijdagavond ging het in Deventer op bezoek bij promovendus Swift (D) 2 dat het nog lastig heeft dit seizoen.

Bas de Vries, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink bonden de sportieve strijd aan met Oscar Westers, Erwin te Boekhorst en Michel Bols.

Team 3 speelde een goede wedstrijd. De eerste drie enkelpartijen leverden winst op waarna Bas en Gertjan het dubbel in vijven aan Michel en Oscar moesten laten. Daarna pakte team 3 de draad van de zeges weer op. Pas in de negende partij leverde het weer een puntje in toen Bas deze avond zijn meerdere moest erkennen in Michel die voorheen bij Dedemsvaart en Reflex ’65 heeft gespeeld. Gertjan zorgde voor de slagroom op de taart door in de laatste partij Oscar in vier games te verslaan.
Gerben en Gertjan bleven keurig ongeslagen vanavond.

Met de 2 - 8 zege waren de heren meer dan tevreden. Die tevredenheid is naderhand vast overgegaan in een lach van oor tot oor toen bekend werd dat de concurrenten Effect 1 en Heino 1 respectievelijk gelijk speelden en (ruim) verloren.
Team 3 heeft de regie overgenomen in de 1e klasse A; het is nu koploper en het heeft 4 punten voorsprong op de nummer 2.

Scores:
Gerben 3, Gertjan 3 en Bas 2

Komende vrijdag ontvangt team 3 buurman TT Zwolle 6 dat vrijdagavond Heino 1 in eigen huis met 1 - 9 vernederde. De Kampenaren zijn dus gewaarschuwd.


2e klasse: Kampenion 5 - De Spinners 1

Team 5 kende dit seizoen helaas een valse start. Het liet een puntendeling bij Smash ’70 4 volgen door een 4 - 6 nederlaag in eigen huis tegen Hoonhorst 1. In de derde wedstrijd volgde er gelukkig herstel met een 3 - 7 zege in Twello op Trias 5. Dat was ook de eerste keer dat het team in de ‘vaste’ en gewenste samenstelling speelde. Daarmee heb ik meteen ook de achilleshiel van team 5 genoemd; het speelt te weinig in een vaste samenstelling.

Afgelopen vrijdagavond kwam koploper De Spinners 1 uit Emst op bezoek. Dat team had in twee wedstrijden 17 punten behaald en had zodoende met een wedstrijd minder al een punt meer dan team 5. Wilde team 5 zijn neus nog aan het venster drukken, dan moest worden gewonnen en liefst ruim. Vandaar ook dat ik deze wedstrijd als ‘wedstrijd van de week’ heb bestempeld.

Jelmer van der Veen, Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude namen het op tegen Johan Hanekamp, Peter Leurink en Wilfred Hanekamp.

Beide teams maakten er een pakkende, spannende en lange wedstrijd van. Daar waar de spelers van de andere vier wedstrijden al met de 3e helft bezig waren en de meesten al waren gedoucht, daar stonden de spelers van team 5 en De Spinners 1 nog te ballen.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 voorsprong en hadden de Kamper spelers al de nodige strijd moeten leveren om die voorsprong te verkrijgen. Jelmer was in de openingspartij tegen Johan (nog) niet in goede doen. Johan, die met anti op de backhand speelt, won vrij eenvoudig in vieren. Sebastian won daarna knap ‘in straight games’ van Peter. Simon en Wilfred speelden daarna een heuse thriller. Wilfred nam een 0 - 2 voorsprong, maar Simon bleef zijn ding doen en kwam knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game was Simon na 11 - 9 de gelukkigste.
In het dubbel boekten Sebastian en Simon een nipte zege - ook al in vijf games - op Peter en Wilfred.

Toen Sebastian na het dubbel ook zijn tweede partij ‘in straight games’ won van Johan, leek inderdaad een ruime zege in de maak. Maar daar wensten de bezoekers uit Emst niet aan mee te werken en waar zouden zij ook? Eerst verloor Jelmer nipt in vijven van Wilfred die qua spel veel lijkt op broer Johan. Daarna overkwam Simon hetzelfde tegen Peter. En zo stond het dus 4 - 3.

Sebastian bracht het verschil weer op twee. Tegen Wilfred had hij het heel lastig. Hij kwam met 1 - 2 in games achter, maar hij wist de partij nog knap te kantelen en trok de partij toch nog vrij overtuigend naar zich toe. Simon, die in zijn beide vorige partijen al de nodige energie had verbruikt, lukte het niet meer om tegen Johan aanvallend te brengen wat nodig is. Johan won in vier games. In de laatste partij leek team 5 de gasten dan toch nog een puntendeling te moeten toestaan. Jelmer namelijk kwam met 0 - 2 in games achter tegen Peter. Maar Jelmer bleef knokken voor een beter resultaat en won de 3e en 4e game met nipt verschil. In de beslissende game keek Jelmer vanaf het begin tegen een achterstand aan, op een gegeven moment zelfs 4 punten. Toch bleef hij ervoor gaan en dat resulteerde er uiteindelijk in dat hij de game nog naar zich wist toe te trekken.

Zo won team 5 de wedstrijd dus met 6 - 4. Het werd weliswaar geen ruime zege, maar het mag blij zijn dat het nog een zege werd. Zes partijen gingen over de volle vijf games en vier daarvan leverden Kamper winst op. Grote man aan de kant van team 5 was opnieuw Sebastian die erneut eine toller Leistung bot. Gratuliere!
Na afloop lieten beide teams de 3e helft bijna net zo lang duren als de wedstrijd. Samen met de sympathieke gasten werd o.a. de wedstrijd nabeschouwd. Het schijnt dat de spelers van team 5 en de spelers van de jeugdwedstrijden van zaterdag elkaar bij de voordeur tegenkwamen.

Scores:
Sebastian 3, Jelmer 1, Simon 1 en dubbel 1

As. donderdag speelt team 5 de uitwedstrijd tegen Olst 1.


2e klasse: Kampenion 6 - Dronten ’74 1

Team 6 stond na drie wedstrijden tweede met 18 punten en was daar niet ontevreden over. Het stond één puntje achter Dronten ’74 1 dat in twee wedstrijden al 19 punten (!) had verzameld. En die buren uit de polder kwamen afgelopen vrijdag naar Kampen. Vandaar dat ook deze wedstrijd ‘wedstrijd van de week’ is.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins kwamen in actie tegen Veronica van Eeden, Onno Huisman en Ron Dorst.

De start kon voor team 6 nauwelijks beter zijn. Jan versloeg voor het eerst in zijn leven - dat is dus voor het eerst in 16 jaar - Veronica. Eigenlijk had hij in drie of vier games moeten winnen, maar hij deed het in vijven; hij verloor de 2e en 3e game ongelukkig. Gerard kwam tegen Onno heel knap van een 0 - 2 achterstand in games terug tot 2 - 2 en wist vervolgens ook de 5e op zijn naam te schrijven. Beiden hebben een soortgelijk speltype, al legt Gerard wat meer backspin in de ballen. Maar beiden gaan voor de forehand winner. Danny liet in zijn eerste partij tegenstander Ron kansloos en zo stond er een niet verwachte 3 - 0 voorsprong op het wedstrijdformulier.
Ook het dubbel werd een goede partij; Danny en Gerard namen het daarin op tegen Veronica en Onno. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wisten de gasten het verschil te maken: 3 - 1.

Na het dubbel maakten Gerard en Veronica er een mooie en spannende partij van. Ook hier stond het na vier games 2 - 2, zij het dat Veronica haar games eenvoudiger won dan Gerard. In de beslissende game leek Veronica - die lang een voorsprong had - op de winst af te stevenen, maar via een ijzersterke serie counterde Gerard met 13 - 11 naar winst. Jan bleef daarna in goede doen en versloeg Ron ‘in straight games’. Danny sloeg in de 1e game Onno vrijwel kaal, maar laatstgenoemde liet het haar gelijk Simson - onder jaloerse blikken van Jan - vrij snel weer groeien en won daarna drie games op rij. Niettemin is een 5 - 2 voorsprong een prima tussenstand.

Gerard had het in zijn laatste partij lastig met het alles of niets spelletje van tegenstander Ron. Gelukkig wist Gerard een 5e game te voorkomen; hij was in de 4e game bijtijds weer bij de les. Danny speelde vervolgens een prima partij tegen Veronica. Danny gaat steeds aanvallender spelen en je ziet hem af en toe van het eigen spel genieten. En terecht. Toch bleek Veronica te taai. Zij liet Danny uitrazen en / of fouten maken en trok de games telkens in de finale naar zich toe. Jan stond in de laatste partij van de avond ook tegen Onno goed te spelen, maar wist dat goede spel niet te verzilveren. Teller Ron zei achteraf gekscherend dat Onno wel een verdediger leek te zijn geworden en dat was niet zo’n gekke opmerking en bovendien indirect een compliment voor het actieve spel van Jan. Onno won de partij niet door zijn aanval, maar doordat hij Jan vaker en vaker dwong om winners te slaan. En ja, als niet-aanvaller is het dan wachten op de fouten van Jan en die kwamen er dan ook.

Team 6 boekte niettemin een knappe 6 - 4 zege op koploper Dronten ’74 1. Het won drie van de vier vijfpitters waarvan twee heel nipt. De drie spelers behaalden allen een prima niveau. Grote man aan Kamper kant was Gerard die ongeslagen bleef. Chapeau.
Team 6 neemt door deze uitslag (voor even) de koppositie van de Drontenaren over.

Scores:
Gerard 3, Jan 2 en Danny 1

Komende vrijdag gaat team 6 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 3.


2e klasse: GTC 1 - Kampenion 7

Team 7 startte de competitie prima, maar kreeg vorige week een forse tik op de neus toen Leogang 2 met een 2 - 8 zege Kampen achter zich liet. Het mocht afgelopen donderdagavond proberen zich van die dreun te herstellen.

Jackie van der Meulen, Danny Visscher en Hans van de Berg namen het op tegen Pieter Beuzenberg, (broer) Egbert Beuzenberg en Kees Kranenburg.

Na het dubbel stond team 7 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij zag Jackie collegakopman Pieter knap terugkomen van een 0 - 2 achterstand, maar in de beslissende game was Jackie weer bij de les. Danny (3 - 1 verlies tegen Egbert) en Hans (3 - 1 verlies tegen Kees) konden dat goede voorbeeld echter niet volgen.
In het dubbel waren Danny en Jackie - die nog niet of nauwelijks met elkaar hebben gedubbeld - kansloos tegen het ingespeelde duo Egbert en Pieter.

Die achterstand van twee punten stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier. Jackie won zijn twee resterende partijen overtuigend en Danny voegde daar één puntje aan toe. Hij was duidelijk te sterk voor Kees. Hans kwam niet in de buurt van een zege; het gebrek aan ritme speelde hem daarbij parten.

Team 7 leed dus een 6 - 4 nederlaag in Genemuiden. En eigenlijk zat er ook niet veel meer in. Na vier speelrondes wordt wel duidelijk dat de 2e klasse A een heel spannende poule is. Bosman Wezep 2 lijkt na een moeizame start zijn titelkandidatuur te onderstrepen, maar daar achter is het dringen geblazen. Een mooie, maar ‘gevaarlijke’ competitie dus.

Jackie heeft zich prima hersteld van de matige avond van een week ervoor. Hij bleef ongeslagen.

Scores:
Jackie 3 en Danny 1; Hans 0

Team 7 speelt as. vrijdagavond een thuiswedstrijd. Dan komt Emmeloord 2 op bezoek.


4e klasse: GTC 3 - Kampenion 8

Team 8 gaat lekker dit seizoen. Na drie wedstrijden staat het ruim op kop. Daar waar de concurrentie elkaar ‘afmaakt’, daar blijft team 8 zijn wedstrijden (ruim) winnen. Afgelopen donderdagavond ging het - net als team 7 - in Genemuiden op bezoek. GTC 3 was de tegenstander.

Harm Bosman, Gerard Wessels en Arie Hup bonden de sportieve strijd aan met Leen Oudenaarden, Hans Hilberts en Aris van Ommeren, terwijl Heinz Verspeij alleen in het dubbel uitkwam.

Na het dubbel stond team 8 op een 1 - 3 voorsprong. Harm (tegen Leen) en Arie (tegen Aris) wonnen hunnen eerste wedstrijd eenvoudig, terwijl Gerard zijn meerdere moest erkennen in kopman Hans.
In het dubbel waren Arie en Harm in vier games te sterk voor Hans en Heinz.

Ook na het dubbel bleven de Kampenaren eenvoudig op de been. Arie en Harm wonnen ook hun resterende partijen ‘in straight games’. Gerard had het (begrijpelijk) lastiger. Hij verloor eerst in vijf games van Aris, maar snoepte in de laatste partij van de avond tegen Leen toch een puntje mee.

Zo boekte team 8 opnieuw een ruime zege. Het heeft zijn status in vier wedstrijden weten op te werken van EEN titelkandidaat tot DE titelkandidaat. Arie en (opnieuw) Harm bleven eenvoudig ongeslagen in Genemuiden. Ook nu maakte de concurrentie elkaar weer af waardoor team 8 inmiddels een voorsprong heeft van 8 punten op nummer 2 Vined 4. Inmiddels - we schrijven bijna zondagmiddag - is dan eindelijk ook de uitslag van de laatste wedstrijd in de poule bekend. Team 8 heeft nu een voorsprong van 5 punten op nummer 2 Emmeloord 3. Voor mij onbegrijpelijk waarom sommige verenigingen zo laat zijn met het doorgeven van de uitslagen. Soms bekruipt mij het idee dat zij die uitslagen het liefst helemaal niet invullen! Je moet immers de 'concurrentie' niet wijzer maken?

Scores:
Arie 3, Harm 3, Gerard 1 en dubbel 1

As. dinsdag ontvangt team 8 datzelfde Vined 4 uit Heerde.


4e klasse: Kampenion 9 - Bosman Wezep 4

Vorige week schreef ik dat het voor team 9 tijd wordt om eens wat meer punten te gaan pakken. Na drie wedstrijden namelijk kwam de laatste plaats met 12 punten steeds dichterbij. Afgelopen vrijdag kwamen de buren van Bosman Wezep 4 op bezoek die tot dat moment één puntje meer hadden verzameld.

Jomar Schilder, Mattias Beimers en Robbert Dalsem moesten het voor team 9 doen. Jan Altelaar, Stefan Boer en Ron Hertsenberg waren de tegenstanders.

Net het dubbel was de stand nog in evenwicht. Jomar moest na zijn openingspartij tegenstander Jan feliciteren en in het dubbel waren Jomar en Mattias en de tegenstanders Jan en Ron prima aan elkaar gewaagd. Het tafeltennis kent echter geen gelijkspel in de individuele partijen en dus moest er een winnaar komen. Dat werden uiteindelijk de gasten met 9 - 11 in de 5e game. Mattias en Robbert wonnen in de tweede en derde partij nipt van respectievelijk Stefan en Ron.

Na het dubbel geraakte team 9 pas echt op stoom. Wedstrijd na wedstrijd leverde winst op en de teller stopte (uiteraard) na de tiende partij. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er zomaar een 8 - 2 zege op het wedstrijdformulier. Een prachtige en ook broodnodige zege. Team 9 neemt daarmee afstand van de laatste plaats.

Mattias en Robbert bleven ongeslagen, al moesten beiden in hun eerste partij tot het gaatje gaan. Maar ook de twee zeges van Jomar mogen er zijn.

Scores:
Mattias 3, Robbert 3 en Jomar 2

As. vrijdag gaat team 9 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 9.


4e klasse: TT Zwolle 12 - Kampenion 10

Net als team 9 bevond ook team 10 zich in de gevarenzone. Na drie wedstrijden vonden we het met ’s-Heerenbroek 2 terug op een gedeeld laatste plaats. De gemeentegenoten voerden echter begin deze week de druk alvast wat op door in Wijhe met 3 - 7 te winnen van Wijhe 3 waar team 10 vorige week met 3 - 7 van verloor.

Bij team 10 waren Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink niet beschikbaar. Gelukkig was in de persoon van Anne van der Haar (team 11) een goede invaller gevonden. Rense Beimers en Henny Boxman waren ook van de partij. Henk Harms, Christiaan Lukkien en Ed Woerlee stonden aan de andere kant van de tafel.

Na het dubbel stond team 10 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Keurig, want de Zwollenaren waren koploper na drie wedstrijden. Rense verloor in drieën van Henk, maar Henny en Anne boekten een keurige driegames zeges op achtereenvolgens Christiaan en Ed.
In het dubbel kwamen Anne en Rense knap van een 2 - 1 achterstand terug om vervolgens nog in vijven aan het langste eind te trekken.

Na het dubbel demarreerden de Zwollenaren naar 4 - 3. Of zat er wat in het drankje in de pauze? Rense, Anne en Henny verloren verdiend van respectievelijk Christiaan, Henk en Ed.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er echter nog twee te winnen. Anne versloeg Christiaan op het tandvlees, maar gelukkig was zijn gebit na een recent tandartsbezoek volledig gesaneerd. Henny was in vier games te sterk voor Henk. Daar tussendoor verloor Rense ook zijn derde partij, die tegen Ed.

Team 10 deelde dus keurig de punten met koploper - inmiddels voormalig koploper - TT Zwolle 12. Het staat door de uitslagen in de vierde speelronde weliswaar alleen op de laatste plaats, maar het heeft nog wel aansluiting met de teams erboven. Bovendien, na een puntendeling in een uitwedstrijd met de koploper mag je niet ontevreden zijn.

Scores:
Anne 2, Henny 2 en dubbel 1; Rense 0

Team 10 ontvangt as. dinsdag Wham 2 waartegen het zo ongeveer al 324 maal in competitieverband uitkwam.


5e klasse: Kampenion 11 - ’s-Heerenbroek 3

Team 11 draait dit seizoen prima mee. Sterker nog, na drie wedstrijden is het zelfs gedeeld koploper. Afgelopen vrijdag kwam gemeentegenoot ’s-Heerenbroek 3 op bezoek.

We kunnen een vrij uniek feit melden, want voor het eerst sinds mensenheugenis - in ieder geval wat het geheugen van ondergetekende betreft - trad er een volledig damesteam aan bij de senioren. Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en Alies Hendriks speelden namelijk namens team 11. De dames namen het op tegen Herwin ten Hove, Jan de Vries en Evelien Doornwaard.

De dames lieten zien hun mannetje te slaa eh pardon staan. Na het dubbel stonden zij op een keurige 3 - 1 voorsprong. Alice (tegen Herwin) en Alies (tegen Evelien) wonnen hun eerste partij in vieren, terwijl Jantiene geen vat kreeg op het taaie spel van ‘good old’ Jan de Vries. Deze Jan dreef ondergetekende ook regelmatig tot (bijna) wanhoop toen die met tafeltennis begon.
In het dubbel maakten de bijna naamgenoten Alice en Alies er met Herwin en Jan een lange en spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende games wisten de dames het verschil te maken.

Drie partijen later stond het zowaar 5 - 2. Jantiene had ook weinig vat op het spel van Herwin. Haar schuiftechniek is niet helemaal goed waardoor te ballen te hoog opkomen. Daar moet zij nog aan werken. Vrijdagavond stonden er niet bepaald aanvallers tegenover team 11, maar meer aanvallend ingestelde spelers weten wel raad met dergelijke ballen. Ik vrees dat je dan fluitende tonen gaat horen. Alice moest één game wennen aan het spel van Evelien, maar daarna ging het beter en beter en won zij nog in vieren. Alies boekte hierna een keurige driegames zege op Jan die niet in de buurt van gamewinst kwam.

De laatste drie partijen gingen echter alle naar de bezoekers. Jantiene speelde tegen Evelien beter dan in haar eerste twee partijen, maar dat lag mogelijk ook aan de tegenstander. Zij verloor met driemaal 7 - 11. Alies vond geen antwoord op het taaie spel van Herwin en verloor in vier games. In de laatste partij van de avond namen twee taaie spelers het tegen elkaar op: Alice en Jan. Jan bleek taaier dan taai en dan Alice en bovendien ook conditioneel nog in goede doen. Hij won in vijf games.

Beide teams deelden dus de punten: 5 - 5. Ik denk dat de dames daar niet ontevreden mee zijn. Jantiene komt nog wat competitieritme tekort en moet nog wat meer leren hoe je moet reageren op welke bal / slag. Maar dat leer je door (veel) te spelen. Dat komt wel! Alice en Alies pakken hun puntjes wel mee, net als Anne. team 11 doet gewoon leuk mee!

Scores:
Alice 2, Alies 2 en dubbel 1; Jantiene 0

As. vrijdag speelt team 11 weer thuis. Dan komt Emmeloord 5 op bezoek.


Over het geheel genomen goede uitslagen in week 40, al zal een enkel team daar misschien anders over denken. Komende week worden al weer de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft gespeeld. Dan maak ik met je een tussenbalans op.

Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 6 oktober:
Kampenion 8 - Vined 4
Kampenion 10 - Wham 2

Donderdag 8 oktober:
Olst 1 - Kampenion 5

Vrijdag 9 oktober:
Kampenion 1 - Effekt ’74 1
Kampenion 3 - TT Zwolle 6
Kampenion 4 - TT Zwolle 5
Swift (D) 3 - Kampenion 6
Kampenion 7 - Emmeloord 2
Smash ’70 9 - Kampenion 9
Kampenion 11 - Emmeloord 5

Zaterdag 10 oktober:
De Brug 1 - Kampenion 2

Komend weekend hoop ik hier weer verslag van te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar