Alle elf seniorenteams mochten weer aan de bak in week 41; zeven deden dat in de eigen hal en vier op verplaatsing. Het werd een succesvolle week voor Kampenion, want de elf wedstrijden leverden zeven zeges, één puntendeling en drie nederlagen op. Ik neem de wedstrijden weer met je door en kijk - halverwege het seizoen - ook naar de klasseringen na vijf wedstrijden en daarbij leg ik die klasseringen ook even naast mijn prognoses voorafgaand aan het seizoen.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Effekt ’74 1

Team 1 is na vier speelrondes met De Brug 1 gedeeld koploper. Afgelopen vrijdag kwam Effekt ’74 1 uit Wierden op bezoek. Dat stond voorlaatste. Op voorhand een wedstrijd die team 1 opnieuw met ruime cijfers zou moeten kunnen winnen. Maar bij dergelijke wedstrijden is het zaak om geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Die taak kregen Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier. Peter Waenink, Gert Jan Arends en Lars Hubbelmeijer waren de tegenstanders.

Welnu, team 1 begon inderdaad scherp aan de wedstrijd. Na het dubbel stond het 4 - 0 en alle vier de partijen leverden een 3 - 0 zege op. Beter kun je nauwelijks beginnen. Gert-Jan was te sterk voor Peter, Ivan versloeg Gert Jan met driemaal 11 - 7 en Ton had niet al teveel moeite met Lars.
In het dubbel waren Gert-Jan en Ivan te sterk voor Gert Jan en Peter.

Drie partijen later stond het 7 - 0 en ook die partijen gingen snel. Weliswaar moest Ivan een game inleveren tegen Peter, maar een kniesoor die daar over valt. Gert-Jan liet Lars volmaakt kansloos en Ton was duidelijk de betere tegen Gert Jan.

Toch wisten de gasten van de laatste drie partijen er nog twee te winnen. Eerst zette Ivan zijn team op 8 - 0 via een 3 - 1 zege op Lars. Daarna kwam Ton niet lekker in zijn spel tegen Peter. Hij kwam nog wel van een 1 - 2 achterstand in games terug, maar moest zich in de beslissende game gewonnen geven. In de laatste partij van de avond was Gert-Jan kansloos tegen bijna naamgenoot Gert Jan. Laatstgenoemde speelde het spelletje slim en wist feilloos de zwakke punten van Gert-Jan bloot te leggen.

Zo boekte team 1 een keurige 8 - 2 zege op Effekt ’74 1. Natuurlijk hadden de spelers bij een 8 - 0 voorsprong wellicht op meer gerekend, maar we mogen niet te kritisch zijn. Als het na het dubbel 2 - 2 staat en je wint zes partijen op rij, dan ga je bij wijze van spreken uit je dak.
Bijzonder is het dat Ivan - vorig seizoen nog team 2 - na vijf wedstrijden nog steeds op 100% staat. Een heel knappe prestatie.

Scores:
Ivan 3, Gert-Jan 2, Ton 2 en dubbel 1

De stand na vijf wedstrijden:
De Brug 1        5 - 45
Kampenion 1      5 - 43
TT Zwolle 2      5 - 29
ENTAC 2          5 - 29
DTV '84 1        5 - 18
De Toekomst 2    5 - 17
Effekt '74 1     5 - 13
Kampenion 2      5 -  6

Deze tussenstand maakt veel duidelijk. De Brug 1 en Kampenion 1 strijden om de titel, Entac 2 en TT Zwolle plaatsen zich ook voor de promotiegroep en Kampenion 2 lijkt de vrijwel zekere nummer laatst. DTV ’84 1, De Toekomst 2 en Effekt ’74 1 gaan uitmaken wie als nummer voorlaatst eindigt.

In mijn prognose dichtte ik team 1 een 1e plaats toe en dat behoort nog tot de mogelijkheden.

As. vrijdag speelt team 1 in Enschedé de pittige uitwedstrijd tegen Entac 2.


Hoofdklasse: De Brug 1 - Kampenion 2

Team 2 stond na vier wedstrijden op de laatste plaats en het mocht het in het speelronde 5 opnemen tegen ….. medekoploper De Brug 1. Een heel lastige opgave uiteraard, al is het de vraag met wie de tegenstander zou aantreden.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Ralph Trip troffen Waldo Hagenaars, Christiaan Brouwer en Jan Los aan de andere kant van de tafel. Op papier niet de sterkste Apeldoornse opstelling.

Na het dubbel stond team 2 op een 4 - 0 achterstand. Robin won de 1e game tegen Waldo, maar daarna schakelde die een tandje bij en toen was het alsnog snel voorbij. Jordy verloor ook al in vieren van Christiaan, terwijl Ralph ‘in straight games’ zijn meerdere moest erkennen in Jan.
In het dubbel wonnen Jordy en Robin de 1e game in de verlenging van Christiaan en Jan, maar daarna wonnen die heren drie games op rij.

Drie partijen later stond het 7 - 0. Alleen Robin slaagde erin een game te pakken tegen Christiaan, maar Ralph en Jordy verloren ‘in straight games’ van respectievelijk Waldo en Jan.

Ook de laatste drie partijen gingen verloren. Ralph bood Christiaan prima partij, maar wist er net geen 5e game uit te slepen. Robin deed dat wel tegen Jan - hij kwam knap van een 2 - 0 achterstand terug - maar moest de beslissende game met 11 - 7 aan Jan laten. In de laatste partij had Jordy zoals mocht worden verwacht weinig kans tegen Waldo die in drieën won.

Zo leed team 2 een maximale 10 - 0 nederlaag in Apeldoorn bij het sterke De Brug 1. Het bewees zichzelf - en team 1 - daarmee een slechte dienst. Maar het valt ook niet mee om de negatieve spiraal om te buigen. Zeker niet tegen zo’n sterke tegenstander als De Brug 1. Dat speelde weliswaar niet in de sterkste samenstelling, maar ook de op papier ‘mindere’ spelers worden beter en beter, omdat in de eigen vereniging tegen sterke spelers kan worden gespeeld en getraind. Team 2 moet de punten tegen andere teams zien te pakken.

Scores:
Jordy 0, Ralph 0 en Robin 0

De tussenstand na 5 wedstrijden:
De Brug 1        5 - 45
Kampenion 1      5 - 43
TT Zwolle 2      5 - 29
ENTAC 2          5 - 29
DTV '84 1        5 - 18
De Toekomst 2    5 - 17
Effekt '74 1     5 - 13
Kampenion 2      5 -  6

Bij team 1 heb je al kunnen lezen welke conclusies uit deze tussenstand kunnen worden getrokken.

In mijn prognose heb ik team 2 een laatste plaats toegedicht en helaas lijkt die bewaarheid te worden. Soms is het niet leuk om gelijk te krijgen!

Team speelt komende vrijdag een thuiswedstrijd, het ontvangt dan De Toekomst 2.


1e klasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 6

Team 3 had een paar wedstrijden nodig om zijn ritme te vinden, maar vanaf speelronde 3 gaat het crescendo en in de 4e speelronde pakte het de koppositie en sloeg het direct een gaatje van 4 punten met de gedeelde nummers 2 Effect 1 en TT Zwolle 6. Afgelopen vrijdag kwamen de Zwollenaren op bezoek en kon team 3 het gat dus vergroten. Om die reden is deze wedstrijd ‘wedstrijd van de week’.

Bij de Kampenaren was Bas de Vries verhinderd en Dick Hoekman (team 4) speelde in zijn plaats. Gertjan Wessels en Gerben Wolterink waren wel van de partij. TT Zwolle 6 verscheen met Arjan Bakker, Hans Speek en Sake Elfring.

In de openingspartij moest Gerben enigszins verrassend de 1e game met ruime cijfers aan Arjan laten. Maar daarna stelde Gerben orde op zaken en won hij drie games op rij overtuigend: 1 - 0.

Hierna was het de beurt aan Dick en Hans. Dick heeft het vaak lastig tegen Hans en zo ook vanavond. Hans had het eigenlijk alleen in de 1e game lastig, maar toen hij die met 9 - 11 wist te winnen, was het pleit daarna vrij snel beslecht: 1 - 1.

Gertjan trof in zijn eerste enkelpartij Sake, die een paar jaar geleden nog in de 3e klasse tegen ondergetekende stond te ballen. Maar toen was al te zien dat hij - Sake dus voor alle duidelijkheid - meer in zijn mars had. Dat ondervond Gertjan vrijdagavond. Sake kwam knap van een 2 - 0 achterstand terug en won de partij alsnog in vijven: 1 - 2.

In het dubbel waren G en G, nee ik heb het niet over Geer en Goor maar over Gertje en Gerbie, duidelijk te sterk voor Arjan en Hans. Zij wonnen overtuigend in drie games; 2 - 2.

Dick trad vervolgens aan tegen Arjan. In de 1e en 2e game was het spannend en beiden wonnen een game met de cijfers 11 - 8. Daarna wist Dick het verschil te maken en won hij de 3e en 4e game overtuigend: 3 - 2.

Gerben vergrootte het verschil tot twee punten door de aanvallend ingestelde Sake in vieren te verslaan. Zeker als je als jongeling voor het eerst tegen Gerben speelt, is het even zoeken. Maar Gerben gaf Sake geen kans om vrijdagavond al het antwoord te vinden: 4 - 2.

Gertjan won vervolgens de 1e game ruim van Hans. Daarna was de wedstrijd in evenwicht, maar het was Gertjan die de 2e en 3e game met nipt verschil wist te winnen: 5 - 2.

Dick speelde hierna een goede partij tegen Sake. Dick probeert altijd snel druk te zetten en kennelijk kwam Sake niet (voldoende) onder die druk uit. Dick won ‘in straight games’: 6 - 2.

Gertjan won in de voorlaatste partij de 1e game met 11 - 7 van Arjan, maar de 2e ging met dezelfde cijfers naar Arjan. In de 3e game wist Gertjan het verschil te maken en hij won vervolgens ook de 4e game: 7 - 2.

In de laatste partij van de avond wist Hans namens de Zwollenaren de eindstand een wat draaglijker aanzien te geven. Tegen Gerben won hij de 1e game met 16 - 18 en de 2e met 11 - 13. Dan krijg je wel een tikkie als speler. In de 3e game was het verschil dan ook groter: 6 - 11. Hans bracht daarmee de eindstand op 7 - 3.

Niettemin is een 7 - 3 zege op (gedeeld) nummer 2 TT Zwolle 6 een prima resultaat. De Kamper feestvreugde werd achteraf nog wat vergroot toen bekend werd dat nummer 4 Heino 1 met 4 - 6 had gewonnen bij de andere nummer 2 Effect 1. Halverwege het seizoen is team 3 dan ook de grootste kandidaat voor de titel, zoals uit onderstaande tussenstand mag blijken.

Scores:
Dick 2, Gerben 2, Gertjan 2 en dubbel 1

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Kampenion 3      5 - 33
Heino 1          5 - 27
Effect 1         5 - 26
TT Zwolle 6      5 - 25
De Brug 5        5 - 22
Swift (D) 2      5 - 17

Niets minder dan de 1e plaats had ik voor team 3 in gedachten en voorlopig ligt het op schema.

Team 3 treft komende vrijdag de nieuwe nummer 2: Heino 1. Maar dan ‘op vreemde bodem’.


1e klasse: Kampenion 4 - TT Zwolle 5

Team 4 staat weliswaar voorlaatste, maar het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Maar die inhaalwedstrijd is wel tegen (‘virtueel’) koploper en titelkandidaat Bosman Wezep 1. Kortom, veel punten lijken er normaal gesproken dan niet te halen. Afgelopen vrijdag kwam met TT Zwolle 5 een team op bezoek dat weliswaar koploper was, maar weer ‘virtueel’ tweede stond.

Guido Wessels, Bertin Bos en Nick Kuipers zorgden voor de jongst mogelijke teamopstelling. Zij mochten aantreden tegen Roelof Buschgens, Quiryn Daas en Wessel Kamer.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Guido moest in drie games zijn meerdere erkennen in de geroutineerde Roelof, waarna Bertin in een spannende vijfpitter nipt de mindere was van Quiryn. Ook Nick en tegenstander Wessel speelden een vijfpitter. Nick nam een 2 - 0 voorsprong, maar Wessel kwam knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game was Nick met 13 - 11 de gelukkigste.
In het dubbel versloegen Bertin en Guido hun tegenstanders Quiryn en Wessels in vier games.

Daarna ging het echter helemaal mis voor team 4. Drie partijen later namelijk stond het 2 - 5 en daar viel niets op af te dingen. Bertin verloor ‘in straight games’ van Roelof, Guido verloor in vier (vrij) spannende games van Wessel en Nick overkwam hetzelfde tegen Quiryn.

In de achtste partij verloor Bertin in drie spannende games van Wessel, waarna Nick in vieren van Roelof verloor. In de laatste partij gaf Guido de eindstand een iets draaglijker aanzien door Quiryn in vier games te verslaan.

Zo was deze wedstrijd vrijwel de spiegel van de wedstrijd ernaast, die tussen team 3 en TT Zwolle 6. Team 4 verloor met 3 - 7 en op die nederlaag valt niets af te dingen.

Scores:
Guido 1, Nick 1 en dubbel 1; Bertin 0

De tussenstand na 5 wedstrijden:
TT Zwolle 5      5 - 31
Bosman/Wezep 1   4 - 31
De Veluwe 2      5 - 26
Smash '70 (H) 3  5 - 21
Kampenion 4      4 - 19
DTV '84 3        5 - 12

De positie van team 4 is niet rooskleurig. Het heeft weliswaar een inhaalwedstrijd voor de boeg, maar dat is dus die tegen de gedoodverfde titelkandidaat: Bosman Wezep 1. Team 4 moet in de tweede competitiehelft vol aan de bak om de 5e plaats te ontlopen. DTV ’84 3 lijkt de zekere nummer laatst.

Voor team 4 had ik een 4e plaats in gedachten en na vier wedstrijden staat het rond de 4e en 5e plaats.

Team 4 gaat as. donderdag in Apeldoorn op bezoek bij De Veluwe 2.


2e klasse: Olst 2 - Kampenion 5

Team 5 draait tot dusver redelijk mee, maar het liet in de eerste wedstrijden dure punten liggen. Het is weliswaar na vier speelrondes (met Hoonhorst 1) gedeeld koploper, maar De Spinners 1 uit Emst staat er relatief het beste voor. Afgelopen donderdag ging team 5 op bezoek bij nummer laatste Olst 2 en dus was het zaak om een ruime zege te boeken.

Simon van der Woude, Sebastian Holzapfel en invaller Gerard Palland (team 6) namen het op tegen U. van de Beek, R. Kobus en R. Ader.

Na het dubbel stond team 5 op een 1 - 3 voorsprong. Simon (tegen Van de Beek) en Sebastian (tegen Kobus) wonnen hun partijen, terwijl Gerard tegenstander Ader moest feliciteren.
In het dubbel waren Sebastian en Simon te sterk voor hun tegenstanders.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Simon verloor van Kobus, maar Gerard versloeg Van de Beek. Sebastian bepaalde het verschil op drie punten door Ader te verslaan.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Gerard verloor weliswaar van Kobus, maar Simon en Sebastian wonnen hun laatste partij van achtereenvolgens Ader en Van de Beek.

Team 5 boekte daarmee een regelmatige 3 - 7 zege. Het blijft bovenin meedoen en het neemt ook wat meer afstand van de degradatieplaatsen. Maar groot zijn de verschillen nog niet in de poule. Grote man aan de kant van team 5 was opnieuw Sebastian die voor de derde achtereenvolgende maal ongeslagen bleef.

Scores:
Sebastian 3, Simon 2, Gerard 1 en dubbel 1

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Hoonhorst 1      5 - 31
Kampenion 5      5 - 29
De Spinners 1    4 - 28
Trias 5          5 - 21
Smash '70 (H) 4  5 - 21
Olst 2           4 - 10

De Spinners 1 uit Emst is nog steeds de grootste titelkandidaat, maar het verrassend sterk voor de dag komende Hoonhorst 1 en ook team 5 zijn nog niet kansloos. Veel hangt af van de vraag hoe ruim De Spinners 1 de inhaalwedstrijd tegen nummer laatst Olst 2 wint.

Mijn prognose voor team 5 luidde een 1e plaats. Dit is nog niet onmogelijk, maar het - en ook ik - moet erkennen dat De Spinners 1 daarvoor de beste papieren hebben.

As. vrijdag ontvangt team 5 Smash ’70 4.


2e klasse: Swift (D) 3 - Kampenion 6

Team 6 draait boven verwachting goed. Na vier speelrondes staat het zelfs eerste, maar de nummers 2 en 3 - Dronten ’74 1 en Leogang 1 - hebben nog een wedstrijd tegen elkaar in te halen en staan er dus relatief beter voor. Niettemin is een virtuele 3e plaats prima voor het team. Bovendien is de voorsprong op de nummers 4 t/m 6 al aanzienlijk.

Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij nummer 4 Swift (D) 3 en het was voor team 6 zaak om de Deventernaren op afstand te houden.

Jan Ringenier, Danny Bruins en Gerard Palland kwamen namens team 5 in actie. Danny speelde in plaats van de grieperige Theo Hogenhorst en het toeval wilde dat ook Jan niet fit was. Hij wilde echter op de dag zelf geen invaller meer proberen te charteren. Gedrieën namen zij het op tegen Martijn Stoelhorst, invaller Mark Hergelink (team 4) en invaller Bob Kelderman (team 4). De beide invallers spelen zelf ook 2e klas.

Het begin was voor de gastheren. Jan verloor in de openingspartij ietwat ongelukkig in drie games van Martijn, waarna Danny met 16 - 14 in de beslissende game verloor van Mark. Gerard en Bob speelden ook al een vijfpitter, maar hier wist Gerard in de beslissende game het verschil te maken.
In het dubbel toonden Danny en (vooral) Gerard zich in de finales van de 1e en 2e game net wat doortastender dan hun opponenten waarna zij de 3e game met ruime cijfers op hun naam wisten te schrijven.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Mark had geen antwoord op de service van Jan en was daar ‘gematigd tevreden’ over. Gerard was in vier games te sterk voor Martijn en Danny speelde vier (vrij) spannende games tegen Bob, maar won er daarvan drie.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. Eerst was Gerard de gelukkigste in de beslissende 5e game tegen youngster Mark. Gerard won die game met 13 - 15. Jan moest daarna zijn meerdere erkennen in Bob. Jan heeft een lastige service, maar die van Bob mag er ook zijn. Mede omdat Bob meer kijk had op de service van Jan dan omgekeerd en Bob bovendien aanvallend meer bracht, verloor Jan verdiend. In de laatste partij van de avond versloeg Danny tegenstander Martijn in vier games.

Zo boekte team 6 na een 2 - 0 achterstand toch nog een keurige 3 - 7 zege in Deventer. Het blijft daarmee ‘virtueel’ derde en neemt nog wat meer afstand van de degradatieplaatsen.
Grote man aan Kamper kant was Gerard die ongeslagen bleef. Weliswaar op het nippertje, maar dat is in NAS niet terug te zien.

Scores:
Gerard 3, Danny 2, Jan 1 en dubbel 1

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Leogang SL 1     4 - 33
Kampenion 6      5 - 31
Dronten '74 1    4 - 28
Smash '70 (H) 5  5 - 19
Swift (D) 3      5 - 18
De Toekomst 5    5 - 11

Leogang 1 en Dronten ’74 1 lijken onderling te gaan uitmaken wie kampioen wordt; komende week ontmoeten die teams elkaar tweemaal en wordt meer duidelijk. Team 6 lijkt de zekere nummer 3, terwijl De Toekomst 5 de zekere degradant lijkt. Smash ’70 5 en Swift (D) 3 gaan uitmaken wie als 4e en 5e eindigen. De Deventernaren kennen een ongelukkig seizoen, omdat de twee sterkste spelers van het team - Arjan Timmermans en Edwin Buckert - geblesseerd zijn. Maar als zij weer hersteld zijn, beschikt Swift (D) 3 gewoon over een sterk team.

Volgens mijn prognose eindigt team 6 op plaats 4. Voorlopig presteert het ietsje beter en is het ‘virtueel’ derde.

As. vrijdag ontvangt team 6 Smash ’70 5.


2e klasse: Kampenion 7 - Emmeloord 2

Team 7 startte de competitie prima, maar de wedstrijden 2 t/m 4 gingen verloren waarbij vooral de 2 - 8 thuisnederlaag tegen Leogang 2 in het oog sprong en het team een blauw oog bezorgde. Het wordt voor het team dan ook tijd om weer eens aan de goede kant van de score te blijven en daar moest Emmeloord 2 dan het slachtoffer van worden.

Aan Kamper kant was kopman Jackie van der Meulen afwezig en dat is uiteraard een aderlating. Jan Beks, Danny Visscher en Hans van de Berg moesten het voor team 7 doen. Michel Schwarte, Eddie van de Berg en Elvis Nieuwland waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Jan versloeg in de openingspartij Michel, oftewel: korte noppen - anti topspin = 1 - 0. Daarna verloren Danny en Hans achtereenvolgens van Eddie en Elvis.
In het dubbel waren de duo’s Danny / Jan en Eddie / Elvis twee games aan elkaar gewaagd, maar daarna waren Danny en Jan duidelijk te sterk.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Danny sloeg in de 1e game Michel helemaal kaal, maar laatstgenoemde toonde zich weinig geïmponeerd en won vervolgens doodleuk drie games op rij. Jan speelde daarna zeker niet slecht tegen Elvis, maar verloor niettemin in vier games. Hans bracht zijn team terug in de wedstrijd door tegenstander Eddie in vieren te verslaan.

In de achtste partij was Danny vrijwel kansloos tegen Elvis; alleen in de 2e game was Danny dichtbij de gamezege. In de voorlaatste partij bracht Hans zijn team opnieuw dichterbij via een keurige viergameszege op Michel. Het was toen aan Jan en Eddie om te bepalen of de wedstrijd een winnaar kreeg of dat de punten werden gedeeld. Na vier games stond het 2 - 2, waarna de beslissende game uiteindelijk met 8 - 11 naar Eddie ging.

Team 7 verloor dus met 4 - 6 van Emmeloord 2 dat de achterstand daarmee tot 1 punt terugbracht. In aanmerking nemende dat kopman Jackie afwezig was, is dit zeker geen slecht resultaat.

Scores:
Hans 2, Jan 1 en dubbel 1; Danny 0

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Bosman/Wezep 2   5 - 32
GTC 1            5 - 29
Leogang SL 2     5 - 24
Kampenion 7      5 - 22
Heino 2          5 - 22
Emmeloord 2      5 - 21

Titelkandidaat nummer 1 Bosman Wezep 2 is inderdaad koploper, maar het moet het sterk presterende GTC 1 nog in de buurt dulden. Komende week ontmoeten beide teams elkaar in Wezep. Daar achter is het heel spannend, want de overige vier teams staan binnen drie punten van elkaar. Dat wordt een spannende tweede competitiehelft.

Volgens mijn prognose eindigt team 7 op plaats 5, wat helaas degradatie betekent. Halverwege het seizoen staat het gedeeld 4e / 5e, maar het heeft nog alle mogelijkheden om zich in veilige haven te spelen.

Komende vrijdag speelt team 7 de belangrijke uitwedstrijd bij Heino 2 dat evenveel punten heeft verzameld.


4e klasse: Kampenion 8 - Vined 4

Team 8 draait boven verwachting goed. Startte het de competitie als EEN titelkandidaat, na vier wedstrijden is het inmiddels DE titelkandidaat. En dat is knap. Het team presteert dan ook enigszins boven (mijn) verwachting.
Afgelopen dinsdagavond kwam met Vined 4 een team op bezoek dat (met Batfighters 3) gedeeld derde stond.

Arie Hup, Harm Bosman en Gerard Wessels namen het op tegen Frank Visser, Geert Kuper en Betty Hoogers-Rietberg. Aardig om te vermelden is dat vooraf Harm aan Kamper kant en Frank aan Heerder kant nog op 100% stonden.

De eerste drie enkelpartijen gingen alle naar team 8. In de openingspartij kwam Frank tegen Arie knap van een 2 - 0 achterstand terug. Maar waar je dacht dat hij de juiste remedie tegen het spel en materiaal van Arie had gevonden en dus die beslissende game wel zou winnen, daar bleek het tegendeel waar. Arie won die verrassend eenvoudig, daarmee Frank van de 100% afhalend. Harm wees tegenstander Geert ‘in straight games’ terug en datzelfde deed Gerard tegen Betty.
In het dubbel moesten Arie en Harm hun meerderen erkennen in Betty en Frank.

De partij tussen Harm en Frank was in mijn ogen de mooiste van de avond. De eerste drie games gingen met ruime cijfers naar de winnaar. Tweemaal was dat Frank en eenmaal Harm. Toch gaf Harm zich niet gewonnen en nadat hij de 4e game met nipte cijfers won, was hij ook in de beslissende game met 13 - 11 de gelukkigste. Zo handhaafde Harm zijn ongeslagen status en moest Frank zijn tweede nederlaag slikken.
In de resterende partij wisten de bezoekers nog slechts eenmaal tot winst te komen. Gerard moest tegen diezelfde Frank pas in de 5e game het hoofd buigen.

Uiteraard is een 8 - 2 zege een prima resultaat voor team 8. Het versterkt de leidende positie zelfs nog en blijft halverwege her seizoen de grootste kandidaat voor de titel.

Scores:
Arie 3, Harm 3 en Gerard 2

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Kampenion 8      5 - 39
Emmeloord 3      5 - 30
Batfighters 3    5 - 27
Vined 4          5 - 25
Leogang SL 4     5 - 18
GTC 3            5 - 11

Wie kan team 8 van de titel houden in de 4e klasse E? Voorlopig niemand. Team 8 wonnen alle vijf wedstrijden en meestal ruim, daar waar de ‘concurrentie’ elkaar afmaakt. Als dat niet verandert, dan is het niet de vraag of team 8 kampioen wordt, maar wanneer.

Een 2e plaats had ik voor team 8 in gedachten, maar dit team staat halverwege ruim 1e. Maar op een dergelijke manier mis zitten, vind ik niet zo erg.

Op vrijdag 16 oktober as. speelt team 8 de uitwedstrijd tegen Batfighters 3.


4e klasse: Smash ’70 9 - Kampenion 9

Team 9 bewees zichzelf vorige week een goede dienst door de buren van Bosman Wezep 4 met ruime cijfers terug te wijzen. Het verschafte zich daarmee de (brood)nodige lucht en we vinden het team sindsdien terug op een keurige derde plaats. Afgelopen vrijdagavond ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 9 dat gedeeld laatste stond.

Mattias Beimers, Robbert Dalsem en invaller Rense Beimers (team 10) namen het op tegen Evert Flier, Karen Talaljan en Jos Maasen. Aardig om te vermelden is dat Rense vroeger nog bij Smash ’70 heeft gespeeld.

Het begin van de wedstrijd was spannend; na het dubbel stond het namelijk 2 - 2. In de openingspartij versloeg Rense tegenstander Evert. Zoon Mattias moest echter Karen feliciteren, waarna Robbert zijn team weer op voorsprong zette via een zege op Jos.
Het dubbel ging voor team 9 verloren.

Wie daarna verwachtte dat de wedstrijd spannend bleef, kwam bedrogen uit. Al vermoed ik dat de Kampenaren met ‘dat bedrog’ niet zoveel moeite hadden. Team 9 namelijk stond geen punt meer af. Rense, Robbert en Mattias wonnen de resterende zes wedstrijden en demarreerden van 2 - 2 naar 2 - 8.

Met die ruime zege doet team 9 prima zaken. Het neemt ruim afstand van de plaatsen 6 en 5 en het doet zelfs nog bovenin mee. Aan Kamper kant bleven Robbert en (invaller) Rense keurig ongeslagen.

Scores:
Rense 3, Robbert 3 en Mattias 2

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Hoonhorst 2      5 - 33
Zwartsluis 3     5 - 29
Kampenion 9      5 - 28
Heino 9          5 - 25
Bosman/Wezep 4   5 - 18
Smash '70 (H) 10 5 - 17

Team 9 draait lekker mee in de 4e klasse C. Het is zelfs nog niet kansloos voor de titel, maar ik kan me zo voorstellen dat de spelers al blij zijn dat zij zonder (degradatie)zorgen kunnen ballen.

Team 9 had ik ingeschat op plaats 4, maar na vijf wedstrijden staat het op een keurige 3e plaats.

Komende vrijdag ontvangt team 9 Heino 9.


4e klasse: Kampenion 10 - Wham 2

Team 10 heeft het moeilijk dit seizoen. Het won nog niet en speelde in vier wedstrijden tweemaal gelijk en daarnaast verloor het tweemaal. Na vier wedstrijden vinden we het team terug op de laatste plaats.

Afgelopen dinsdag kwam Wham 2 uit Nieuwleusen op bezoek en dat team was in de afgelopen seizoenen een veel en graag geziene gast in de thuishaven van Kampenion. De spelers kennen elkaar dan ook door en door.

Jeroen Heldoorn, invaller Alice Ringenier (team 11) en Henny Boxman bonden de sportieve strijd aan met Harold de Graaf, Dik de Raad en Herman Vos.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. De drie enkelpartijen gingen alle over vier games. Jeroen verloor van Harold, terwijl Alice (tegen Dik) en Henny (tegen Herman) aan de goede kant van de score bleven.
Mede omdat Henny net een taaie partij tegen Herman had gespeeld, dubbelden Alice en Jeroen. Harold en Herman waren de tegenstanders. De gasten toonden zich in drie games te sterk. De puntverschillen waren niet groot, maar toch kreeg je geen moment het idee dat de Kampenaren aan het langste eind zouden trekken.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Alice nam een 2 - 1 voorsprong tegen Harold, maar laatstgenoemde veranderde toen van tactiek en trok de partij toch nog eenvoudig naar zich toe. Jeroen was daarna kansloos tegen Herman, maar Henny liet Dik juist kansloos.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Eerst vergrootte Herman de voorsprong tot twee punten door Alice in vier games te verslaan. Daarna leek Henny zijn partij tegen Harold uit handen te geven, maar waar Harold tegen Alice de juiste tactiek wist vol te houden, daar lukte hem dat tegen Henny niet. In de laatste partij van de avond stelde Jeroen tegen Dik de puntendeling veilig: 5 - 5.

Op voorhand zou team 11 misschien niet tevreden zijn geweest met de puntendeling, maar achteraf denk ik dat het niet mag klagen. Het kwam terug van een 2 - 4 en 3 - 5 achterstand. Ik denk dat het gelijke spel dan ook wel terecht is, maar als er één team had kunnen winnen dan was Wham 2 dat.
Grote man aan Kamper kant was Henny die liet zien langzaam maar zeker weer in de buurt van zijn vertrouwde niveau te komen. Maar wellicht lagen de tegenstanders hem ook wel. We gaan het de komende weken zien.

Scores:
Henny 3, Alice 1 en Jeroen 1

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Heino 7           5 - 30
Wijhe 3           5 - 27
TT Zwolle 12      5 - 26
's-Heerenbroek 2  5 - 24
Wham 2            5 - 23
Kampenion 10      5 - 20

Team 10 staat halverwege het seizoen op de laatste plaats. De situatie is nog niet hopeloos, maar het wordt wel zaak om in de tweede helft van het seizoen (meer) punten te gaan halen. Anders is degradatie naar de 5e klasse onafwendbaar.

Team 10 is één van de weinige teams dat minder presteert dan mijn verwachting. Dichtte ik het team plaats 4 toe, halverwege het seizoen staat het 6e en laatste. Gelukkig is de situatie nog niet hopeloos.

As. vrijdag gaat team 10 op bezoek bij koploper Heino 7.


5e klasse: Kampenion 11 - Emmeloord 5

Team 11 draait prima mee tot dusver. Na vier wedstrijden staat het op een fraaie tweede plaats en dat is netjes. Afgelopen vrijdag kwam Emmeloord 5 op bezoek dat vierde stond en 6 punten minder had verzameld.

Namens team 11 kwamen Alies Hendriks, Anne van der Haar en Jantiene Knijnenberg in actie en zij kruisten de batjes met Michel Schrijer, Larissa Dam en Gerard Hameetman.

Na het dubbel was er nog balans tussen beide teams. Het stond 2 - 2 en beide hadden tweemaal in drieën gewonnen en verloren. Alies verloor van Michel, Anne versloeg Larissa en Jantiene speelde een goede partij tegen Gerard, maar moest zich in vier games gewonnen geven. In het dubbel versloegen Alies en Anne het jonge duo Larissa en Michel in vier games.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Anne versloeg Michel in vier games en Alies liet tegenstander Gerard kansloos. Jantiene had tegen Larissa winstkansen, maar helaas voor haar en team 11 wist Larissa in de beslissende 5e game afstand te nemen.

Van de laatste drie partijen won team 11 er nog twee. Eerst had ook Anne weinig moeite om Gerard te verslaan, waarna Jantiene haar meerdere moest erkennen in Michel. In de laatste partij van de avond versloeg Alies tegenstander Larissa; zij had daar vier games voor nodig.

Team 11 won de wedstrijd dus met 6 - 4 en blijft daardoor boven meedoen. Sterker nog, het liep zelfs een puntje in op koploper Vined 6. Grote - en enige - man aan Kamper kant was Anne die eenvoudig ongeslagen bleef.

Scores:
Anne 3, Alies 2 en dubbel 1; Jantiene 0

De tussenstand na 5 wedstrijden:
Vined 6           5 - 34
Kampenion 11      5 - 31
's-Heerenbroek 3  5 - 28
Emmeloord 5       5 - 23
Smash-in 3        5 - 20
Nevanco 2         5 - 14

Team 11 draait prima mee in de 5e klasse A. Het is zelfs nog niet kansloos voor de titel, al was dat nooit de doelstelling van dit team. Komende week gaat het in Heerde op bezoek bij koploper Vined 6. Daarna weet het meer!

Team 11 presteert iets beter dan ik had verwacht. Zag ik het team als 3e eindigen, voorlopig staat het keurig 2e.

As. donderdag speelt team 11 dus uit bij Vined 6.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Donderdag 15 oktober:
De Veluwe 2 - Kampenion 4
Vined 6 - Kampenion 11

Vrijdag 16 oktober:
Entac 2 - Kampenion 1
Kampenion 2 - De Toekomst 2
Heino 1 - Kampenion 3
Kampenion 5 - Smash ’70 4
Kampenion 6 - Smash ’70 5
Heino 2 - Kampenion 7
Batfighters 3 - Kampenion 8
Kampenion 9 - Heino 9
Heino 7 - Kampenion 10


Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris