FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de week voor de herfstvakantie mochten alle elf teams weer aantreden. Met uitzondering van de teams 1 en 2 speelden de teams de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Over het algemeen werd er goed gepresteerd met zes zeges, twee puntendelingen en drie nederlagen. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Deze week is er geen ‘wedstrijd van de week’.


Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 1

Team 1 blijft prima presteren in de Hoofdklasse; het volgt koploper De Brug 1 op de voet. Dit weekend stond de moeilijke uitwedstrijd tegen Entac 2 op het programma. Dat team had ik voor het seizoen als outsider voor de titel ingeschat, maar het heeft al teveel averij opgelopen om nog aanspraken op de titel te kunnen maken. Dat neemt niet weg dat deze tegenstander niet moet worden onderschat, zeker in eigen huis.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier namen het op tegen René Ticheler, Mark van Stralen en Jerfy Schmitz.

Na het dubbel stond team 1 op een fraaie 0 - 4 voorsprong. Gert-Jan was in vier games te sterk voor René, Ivan versloeg Mark in vier nipte games en Ton was in drie games de baas over Jerfy.
In het dubbel hadden Gert-Jan en Ivan niet al teveel moeite om tegen Mark en René de zege binnen te halen.

Na het dubbel speelden Gert-Jan en Mark een thriller tegen elkaar. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Mark het verschil te maken en zijn team op het wedstrijdformulier te brengen. Ton kwam daarna tegen René met 2 - 0 achter, maar wist daarna de partij op de één of andere manier nog te kantelen. Hij won drie games op rij. Daarentegen leek Ivan tegen Jerfy juist op een eenvoudige zege af te stevenen. Hij nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar moest toestaan dat Jerfy terugkwam tot 2 - 2. In de beslissende game slaagde Ivan er alsnog in om de winst naar zich toe te trekken en zijn team op een 1 - 6 voorsprong te zetten.

Ton, deze avond niet helemaal in goede doen, moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Mark die Ton in drie games - waarvan twee nipt - de baas bleef. Gert-Jan moest in de voorlaatste partij de 1e game aan Jerfy laten, maar pakte het hierna goed op en won drie games vrij overtuigend op rij. In de laatste partij van de avond speelden Ivan en René een heel spannende partij, daarmee voor een mooie afsluiting - het was inmiddels ruim na twaalven - zorgend. Natuurlijk stond het na vier games 2 - 2 en moest een 5e game de beslissing brengen. Opnieuw was het Ivan die deze op zijn naam wist te schrijven en tegen 0.30 uur de 2 - 8 zege veilig stelde.

Zo boekte team 1 een fraaie zege in Enschedé op Entac 2. Het zal Entac 2 in de afdeling Oost niet vaak gebeuren dat het zo ruim verliest in eigen huis. Omdat koploper De Brug 1 met dezelfde cijfers in Dalfsen van DTV ’84 1 won, loopt team 1 dit weekend geen grotere achterstand op en dat is knap.

Ivan bleef opnieuw ongeslagen aan Kamper kant. Het blijft een ongelooflijk verhaal: komend uit team 2, (door mij) ingeschat als derde man van het team en dan ‘doodleuk’ na zes wedstrijden op 100% staan! Petje af! Mar mocht het regenen, dan houd ik em het liefste op.

Scores:
Ivan 3, Gert-Jan 2, Ton 2 en dubbel 1

Komende week is er geen competitie. De week erna ontvangt team 1 koploper De Brug 1. Dat is een mooi affiche!


Hoofdklasse: Kampenion 2 - De Toekomst 2

Team 2 zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Waar een team dat bovenin staat regelmatig het geluk heeft dat partijen nipt zijn richting opvallen, daar gebeurt dat bij ‘staartteams’ juist omgekeerd. Zo ook bij team 2. Psychologisch krijg je dan ook nog wel eens een tikje en je moet oppassen dat je dan niet negatief wordt en denkt ‘het mag niet, het zal wel weer niks worden’. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Afgelopen vrijdag kwam De Toekomst 2 op bezoek. Dat team stond weliswaar ook in de onderste helft, maar hoeft niet direct te vrezen voor plaats 7 of 8.

Robin Lieftink, Ralph Trip en Jordy ten Have kruisten de batjes met George Oudt, Bennie Klein Teeselink en Roland Voppel.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Robin versloeg George in vier games. De 3e game was daarbij cruciaal. Toen Robin die met 16 - 14 won, was het pleit daarna snel beslecht. Ralph had hierna tegen Bennie minder kans dat wij hem op voorhand toedichten. Achteraf was het wellicht jammer dat hij Bennie in de eerste partij trof, maar ja ‘als je alles van te voren weet ……’. Ralph verloor in drieën. Jordy en Roland maakten er een spannende partij van. Roland nam een 1 - 2 voorsprong in games, maar Jordy trok vervolgens de 4e en 5e game naar zich toe. In het dubbel hadden Jordy en Robin in de 1e game winstkansen tegen Bennie en George. Toen die echter met 10 - 12 naar de gasten ging, ging het daarna snel.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Ralph verloor in vier games van George, waarna Robin in een spannende vijfpitter tegen Roland net als Jordy na een 1 - 2 achterstand de 4e en 5e game wist te winnen. Jordy had het daarna één game lastig tegen Bennie. In de 2e en 3e game wist hij het verschil te maken.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog één te winnen. Eerst verloor Ralph ook zijn laatste partij, die tegen Roland. Daarna zat het Jordy in zijn partij tegen George niet bepaald mee. Je ziet het vaker dat zij die ‘met materiaal spelen’ - George speelt met anti topspin op de backhand - de nodige netballetjes mee hebben. Zo ook vanavond. Daar waar Jordy eigenlijk in vier games had moeten winnen, was George - die overigens goed speelde - in vijf games de gelukkigste na 13 - 15 in de 5e game. In de laatste partij van de avond stelde Robin de puntendeling veilig door Bennie in drie games vrijwel kansloos te laten.

Team 2 verloor dus voor het eerst niet dit seizoen; het deelde de punten met De Toekomst 2. De koppies stonden dan ook anders dan de laatste weken. En dat is goed om te constateren. Grote man aan Kamper kant was Robin die knap ongeslagen bleef.

Scores:
Robin 3 en Jordy 2; Ralph 0

Team 2 (laatste) gaat op zaterdag 31 oktober op bezoek bij nummer voorlaatst Effekt ’74 1.


1e klasse: Heino 1 - Kampenion 3

Team 3 heeft de regie in handen genomen in de 1e klasse A. Na een ietwat moeizame competitiestart heeft het de koppositie stevig in handen. Afgelopen vrijdag moest het die koppositie verdedigen in de uitwedstrijd bij nummer 2 Heino 1.

Dan treft het natuurlijk niet dat team 3 - net als in de onderlinge wedstrijd in Kampen - met een invaller moest aantreden. Bas de Vries was verhinderd. Dus togen Gertjan Wessels en Gerben Wolterink met invaller Guido Wessels (team 4) naar Heino om het op te nemen tegen Fred van Ulsen, Javier Buiza en Regina Woerlee.

De start was duidelijk voor de tegenstander. Na het dubbel stond het 3 - 1 voor Heino en halverwege de wedstrijd zelfs 4 - 1. In de openingspartij moest Gerben enigszins verrassend tegenstander Fred feliciteren. Gerben kampt echter met een blessure en kan daardoor niet voluit gaan. Gertjan versloeg daarna Javier, waarna Guido niet tot winst kwam tegen Regina. Hij wist een 0 - 2 voorsprong in games niet te verzilveren. Ook het dubbel ging naar Heino; Fred en Javier wonnen in vijf games van Gerben en Gertjan.

Toen Gerben in de partij na het dubbel in vijf games ook verloor van Javier, leek team 3 op een ruime nederlaag af te stevenen. Gelukkig wisten de heren zich op te richten. Eerst versloeg Guido keurig de lastig te bespelen Fred in drie nipte games, waarna broer Gertjan vier games nodig had om Regina te bedwingen. Zo stond het 4 - 3 en zag de Kamper wereld er weer wat positiever uit.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog twee winnen. Eerst was Guido dichtbij een stuntje tegen Javier. Hij wist een 1 - 2 voorsprong in games net niet te verzilveren. Javier kwam terug in de partij en won de beslissende 5e game nipt met 12 - 10. In de voorlaatste partij plaatste Gerben zichzelf dan toch nog op het wedstrijdformulier. In een moeizame partij was hij net wat beter / vaster dan Regina. In de laatste partij van de avond stelde Gertjan de puntendeling veilig door Fred in drie games te verslaan. De 1e game won hij ruim en daarna was het verschil minimaal, maar dat is eigenlijk wel typisch Gertjan.

Zo deelden team 3 en Heino 1 dit seizoen voor de tweede maal de punten. Ik denk dat de spelers een beetje een dubbel gevoel hebben. Als er één team had moeten winnen, dan was het team 3; de vier vijfpitters gingen namelijk alle naar Heino 1. Aan de andere kant, als je halverwege met 4 - 1 achter staat, dan mag je weer niet ontevreden zijn met 5 - 5.

Team 3 houdt Heino 1 dus op afstand en het zag bovendien de nummers 3 (Effect 1) en 4 (TT Zwolle 6) ook niet veel dichterbij komen. Beide teams wonnen namelijk met slechts 6 - 4 van de nummers 5 en 6. Al met al dus toch een goed weekend voor team 3. En daar zag het pakweg om 21.30 uur op die vrijdagavond niet naar uit.
Grote man aan Kamper kant was weer eens Gertjan die opnieuw ongeslagen bleef.

Scores:
Gertjan 3, Gerben 1 en Guido 1

Op vrijdag 30 oktober ontvangt team 3 een andere concurrent voor de titel: Effect 1.


1e klasse: De Veluwe 2 - Kampenion 4

Team 4 is langzaam maar zeker wat in de gevarenzone gekomen. Het heeft weliswaar een inhaalwedstrijd tegoed, maar die is tegen titelkandidaat Bosman Wezep 1. En de Wezepers geven dit seizoen niet zoveel punten ‘cadeau’. Zeker niet als kopman - en nog steeds Kampenionlid - Jeroen Rotman van de partij is.

Afgelopen donderdag ging team 4 in Apeldoorn op bezoek bij De Veluwe 2. De thuiswedstrijd ging destijds met 3 - 7 verloren. Het was zaak om het nu beter te doen, al was het dan op vreemde bodem. Dick Hoekman, Bertin Bos en Guido Wessels moesten hiervoor zorgen en zij namen het op tegen Marcel van Zuthem, Rikus Ottens en Dolf Keizer.

Na het dubbel stond team 1 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Dick was in de openingspartij duidelijk te sterk voor Marcel, Bertin versloeg Rikus in vier games, maar Guido kwam in evenveel games net te kort om Dolf aan de zegekar te binden.
In het dubbel kwamen Bertin en Dick knap van een 2 - 0 achterstand terug tegen Dolf en Rikus. Kennelijk kregen beiden zoveel moraal van het (ruim) winnen van de 3e en 4e game dat zij daarna doorstootten: 4 - 11.

Drie partijen later stond het zomaar 1 - 6. Dick versloeg Rikus in vieren, waarna ook Guido weinig problemen kende met Marcel. Bertin, deze avond sterk op dreef, slaagde er vervolgens in om de geslepen Dolf te bedwingen. Bertin won knap in vieren.

Van de laatste drie partijen won team 4 er nog slechts één. Guido had geen antwoord op het spel van Rikus en verloor vrij kansloos in drie games. Daarna won Dick tegen Dolf nog wel de 1e game, maar daarna nam Dolf de regie over en won hij drie games op rij. In de laatste partij van de avond had Bertin nog de nodige moeite om Marcel te verslaan. Uiteindelijk lukte dat toch in drie games waarvan twee heel nipt.

Team 4 boekte dus een keurige 3 - 7 zege op De Veluwe 2 in Apeldoorn. Dat is een prima opsteker, want - zoals aangegeven - kon het de punten goed gebruiken. Het neemt wat afstand van de (degradatie)plaatsen 5 en 6 en het staat zelfs weer dicht in de buurt van de Apeldoorners.
Grote man aan Kamper kant was Bertin die aan een goed seizoen bezig is. Vorig seizoen moest hij nog wennen aan het niveau en verloor hij nog veel vijfpitters. Dit seizoen gaat dat allemaal een stuk beter.

Scores:
Bertin 3, Dick 2, Guido 1 en dubbel 1

As. donderdag speelt team 4 in Wezep de inhaalwedstrijd tegen Bosman Wezep 1. Hopelijk weet het dan een aantal punten mee te snoepen.


2e klasse: Kampenion 5 - Smash ’70 4

Ondanks de moeizame start doet team 5 toch bovenin mee, samen met het sterk presterende Hoonhorst 1 en De Spinners 1. Het zit - zogezegd - op het vinkentouw. Afgelopen vrijdag kwam Smash ’70 4 bezoek dat het dit seizoen wat moeilijker heeft.

Bij team 5 dacht Simon dat de herfstvakantie langer dan één week duurde. Gelukkig wist ondergetekende op de valreep nog een invaller te regelen in de persoon van Thomas Niemeijer (team 7). Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen hadden de herfstvakantie wel op de juiste waarde en lengte geschat. De bezoekers verschenen met Tom Sellies, Ivo Tijssen en Jan Jaap Beekhuis.

De openingspartij was direct een boeiende. Thomas nam het daarin op tegen Tom die met lange noppen op de backhand speelt. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd stond het na vier games 2 - 2. In de beslissende 5e game wist Thomas vervolgens heel knap het verschil te maken. Sebastian en Ivo ontliepen elkaar in de partij vrijwel niets. Toch stond het na 15 - 13 en 14 - 12 na twee games 2 - 0, al had Sebastian dabei das Glück des Tüchtigen. Hij had namelijk de nodige geluksballetjes mee. De 3e game ging wel ruim naar Sebastian, maar het speelt dan ook veel einfacher bij 2 - 0 in plaats van 1 - 1 of zelfs 0 - 2. Jelmer versloeg daarna Jan Jaap in drie games met (vrij) duidelijke cijfers.
In het dubbel versloegen Jelmer en Sebastian Ivo en Tom in vier games.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Sebastian en Tom schotelden ‘de naar schatting 150 - niet betalende - bezoekers’ een prachtige partij voor. Een wedstrijd met alles erop en eraan. Sebastian had vrij goed het oog in het materiaal en speltype van Tom, maar die liet zien meer in huis te hebben dan alleen verdedigen. Na 7 - 11, 11 - 7, 11 - 9 en 10 - 12 moest - uiteraard - een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek uiteindelijk Tom de gelukkigste na opnieuw 10 - 12. Maar complimenten aan beide spelers! Sebastian raakte zijn 100% score weliswaar kwijt, maar als dit dan toch moet gebeuren, dan maar na zo’n partij! Thomas versloeg hierna Jan Jaap kinderlijk eenvoudig ‘in straight games’. Jelmer bleek hierna duidelijk minder gewend te zijn aan zijn korte noppen dan tegenstander Ivo aan diens materiaal. Jelmer verloor met driemaal 7 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Eerst bleek Sebastian een maatje te groot voor Jan Jaap. In Hattem bleek JJ nog te sterk voor de Kampenaren en vanavond bleef hij zonder zege. Ook dat is tafeltennis. Jelmer ondervond vervolgens ook de kracht van de jeugdige Tom en verloor in vier games. In de laatste partij van de avond kregen wij nog een mooie wedstrijd voorgeschoteld, die tussen Thomas en Ivo. Thomas had wat tijd nodig om aan het materiaal en spel van Ivo te wennen. Ivo nam een 0 - 2 voorsprong en had ook in de 3e game winstkansen. Thomas ontsnapte echter en won de 4e game met ruime cijfers. De beslissende game kon beide kanten opvallen en deed dat uiteindelijk in de richting van Thomas: 11 - 9.

Zo boekte team 5 een keurige 7 - 3 zege op de bezoekers uit Hattem. Het neemt daarmee niet alleen verder afstand van de gevarenzone, het blijft ook meedoen bovenin. Het is zelfs nog wat spannender geworden, want Hoonhorst 1 won knap met 4 - 6 bij De Spinners 1.
Grote man aan Kamper kant was zonder twijfel Thomas. Hij speelde dit seizoen zijn eerste seniorenwedstrijd en bleef knap ongeslagen. Het is dan ook geen verrassing dat na afloop zowel team 5 als team 6 hem wilden vastleggen voor de rest van het seizoen! Maar het eigen team 7 kon daartegen wel eens protest willen indienen.

Scores:
Thomas 3, Sebastian 2, Jelmer 1 en dubbel 1

Op vrijdag 30 oktober gaat team 5 op bezoek bij koploper Hoonhorst 1.


2e klasse: Kampenion 6 - Smash ’70 5

Team 6 presteert prima dit seizoen. De stand is weliswaar wat onoverzichtelijk doordat de wedstrijd tussen de twee sterkste teams - Dronten ’74 1 en Leogang 1 - nog niet was gespeeld, maar team 6 staat relatief gezien op een keurige 3e plaats.
Afgelopen vrijdag kwam Smash ’70 5 op bezoek dat met Swift (D) 3 lijkt te moeten uitmaken wie met De Toekomst 5 degradeert naar de 3e klasse.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins bonden de sportieve strijd aan met Robin Sellies, Wouter van Halm en Robin de Weert. Vanwege de twee Robins aan Hattemer kant, noem ik hen verder maar bij de achternaam.

In de openingspartij herstelde Jan zich tegen Sellies van de verloren 1e game. Hij trok de 2e game moeizaam naar zich toe en wist in de 3e en 4e game het verschil te maken. Gerard was hierna in vier spannende games net iets beter dan de goed spelende Wouter. Danny liet vervolgens opnieuw zien stappen te (blijven) maken. Tegen de met lange noppen spelende De Weert speelde Danny sterk. Hij kwam knap van een 1 - 2 achterstand terug en wist in de beslissende game het verschil te maken.
In het dubbel waren Danny en Gerard in vier games te sterk voor Robin en Robin.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Gerard had de grootste moeite met de goed spelende Sellies. Laatstgenoemde wist in de 4e game enkele matchpoints weg te werken en trok die game met een wereldbal alsnog naar zich toe. In de beslissende game gaf de ervaring van Gerard dan toch de doorslag. Jan moest zich daarna in drie nipte games gewonnen geven tegen ‘noppie’ De Weert, oftewel korte noppen - lange noppen = 0 - 1. Danny ondervond vervolgens de kracht van tegenstander Wouter. Hij speelde zeker niet slecht, maar Wouter was gewoon sterker en won ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 6. Eerst speelden Gerard en De Weert een boeiende partij tegen elkaar. Er was weinig krachtsverschil in de eerste drie games, maar het stond toen wel 2 - 1 voor Gerard. Dat speelt toch net wat gemakkelijker dan bij een 2 - 1 achterstand. Gerard wist dan ook in de 4e game het verschil te maken. Danny was daarna in vier games te sterk voor Sellies. Beiden speelden om te winnen, maar Danny bleek de betere van de twee. In de laatste partij van de avond moest ook Jan zijn meerdere erkennen in Wouter. Vanuit het oogpunt van Jan gezien was de met 15 - 17 verloren 1e game een forse domper. Wouter ging daarna (nog) gemakkelijker spelen en won dan ook verdiend.

Niettemin boekte team 6 een nuttige 7 - 3 overwinning op Smash ’70 5. Het neemt verder afstand van de degradatieplaatsen en kan het seizoen eigenlijk ‘zonder stress’ uitspelen.
Grote man aan Kamper kant was opnieuw jongere oudere - of is het oudere jongere - Gerard. Het blijft knap om te zien hoe hij het aanvallende en energievretende spelletje blijf volhouden!

Scores:
Gerard 3, Danny 2, Jan 1 en dubbel 1

Op vrijdag 30 oktober gaat team 6 in Nunspeet op bezoek bij koploper Leogang 1.


2e klasse: Heino 2 - Kampenion 7

Team 7 zit duidelijk in een mindere fase. Het ging de competitie verrassend sterk van start met een 8 - 2 zege op Heino 2, maar daarna volgende vier nederlagen op rij. Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Heino 2 op het programma.

Danny Visscher, Jackie van der Meulen en Hans van de Berg kruisten de batjes met Thom van den Eijkel, Larry Chimezie en Arnout Kok. Dat is de sterkste samenstelling van Heino 2.

Na vier partijen stond team 7 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij verloor Danny in vier games van de sterke Thom. Jackie had het daarna twee games lastig tegen Larry, maar na een 1 - 1 tussenstand wist Jackie in de 3e en 4e game het verschil te maken. Hans was vervolgens kansloos tegen de met halflange noppen spelende Arnout. Dat is geen schande, want het is nog niet zo lang geleden dat Arnout Promotieklasse stond te spelen tegen Gerben Wolterink en consorten.
In het dubbel waren Hans en Jackie kansloos tegen Arnout en Thom.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Danny won tegen Larry nog wel de 1e game, maar verloor vervolgens drie games op rij. Hans speelde drie games sterk tegen Thom, maar wist dit niveau - na de nipt verloren 3e game - helaas niet meer vast te houden. Jackie zorgde hierna voor een stuntje door Arnout hierna in vijf games te bedwingen. Arnout kwam nog wel van een 1 - 2 achterstand terug, maar Jackie wist in de beslissende game het verschil te maken.

Helaas voor team 7 gingen de resterende drie partijen verloren. Eerst nam Hans tegen Larry een 0 - 2 voorsprong, maar jammer genoeg ging het daarna als nog mis. Larry won de 3e game ruim en was in de 4e en 5e game het gelukkigst. Danny kwam daarna tekort tegen Arnout, maar dat is geen schande. In de laatste partij van de avond nam Thom tegen Jackie revanche voor de in Kampen verloren partij. Jackie moest zich in vier games gewonnen geven.

Zo leed team 7 een ruime 8 - 2 nederlaag tegen Heino 2 dat daarmee met dezelfde cijfers revanche nam voor de nederlaag in Kampen. Voor team 7 wordt de situatie nu steeds nijpender. Het staat voor het eerst dit seizoen op de laatste plaats en het ziet de concurrentie weglopen. Misschien is het een idee om supersub Thomas eens te benaderen om een paar wedstrijden mee te doen.

Scores:
Jackie 2; Danny 0 en Hans 0

Op vrijdag 30 oktober komt koploper Bosman Wezep 2 op bezoek. Dat is ook geen team waartegen normaal gesproken veel punten te halen zijn.


4e klasse: Batfighters 3 - Kampenion 8

Team 8 staat al vanaf wedstrijd 1 bovenaan. Dat was de wedstrijd tegen Batfighters 3 die met 9 - 1 werd gewonnen. Afgelopen vrijdag stond de return op het programma.

Bij team 8 was Gerard Wessels met vakantie; hij was met de zuiderzon uit Kampen vertrokken en gelijk heeft hij. Harm Bosman en Arie Hup kregen gezelschap van de Elburgse Alies Hendriks die daarmee tegen haar oude team mocht aantreden. Batfighters 3 deed het met Michel Biesterbos, Heinz Klein en Michael Eversen.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 achterstand en dat is even wennen. Harm verloor in de openingspartij nipt van Michel en verloor daarmee ook zijn 100% score. Alies bracht team 8 weer langszij via een nipte, maar keurige, driegameszege op Heinz. Arie verloor vervolgens vrij kansloos van Michael die daarvoor slechts drie games nodig had.
In het dubbel boden Arie en Harm de tegenstanders Heinz en Michael vier games prima partij, maar zij moesten zich in de beslissende game met ruime cijfers gewonnen geven.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Harm was duidelijk de betere in zijn partij tegen Heinz en Arie had niet al teveel moeite in zijn partij tegen Michel. Alies ondervond vervolgens ook de kracht van Michael die eenvoudig in drieën won.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog slechts één te winnen. Arie wist tegen Heinz in de - met alle respect - partij tussen twee krasse senioren pas in de 5e game het verschil te maken. Hierna was ook Harm kansloos tegen Michael die aantoonde in de 3e klasse niet te misstaan. Michael won overtuigend in drie games. In de laatste partij van de avond bood Alies tegenstander Michel prima partij, maar het lukte haar net niet om een game te pakken, al had zij daartoe in de 1e en 3e game zeker kansen.

Team 8 liep dus in Elburg tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. De voorsprong op nummer 2 Emmeloord 3 bedraagt nog 5 punten. Leuk was het dat Alies als invalster nog een puntje wist mee te pakken.

Scores:
Arie 2, Alies 1 en Harm 1

Op dinsdag 27 oktober komt datzelfde Emmeloord 3 naar Kampen. Bij een goed resultaat kan team 8 wellicht voor de ‘Vorentscheidung’ zorgen.


4e klasse: Kampenion 9 - Heino 9

Team 9 kende een moeizame periode, maar lijkt daar sinds enkele weken overheen. Het heeft zich opgewerkt tot een keurige 3e plaats. Afgelopen vrijdag kwam Heino 9 op bezoek.

Roelard Bos, Martijn Haanappel en Mattias Beimers moesten het voor team 9 doen en zij namen het op tegen Alfons van ’t Erve, Frans Willemsen en Ans Morrenhof. Roelard maakte daarmee zijn seniorendebuut.

Het spreekwoordelijke venijn zat bij deze wedstrijd niet in de staart, maar aan het begin. Na vier partijen stond het 3 - 1, maar dat had ook 4 - 0, 2 - 2 of 1 - 3 kunnen zijn. Drie van de vier partijen gingen namelijk over de volle vijf games. Roeland kwam tegen Alfons knap van een 0 - 2 achterstand terug, maar verloor de beslissende game nipt met 9 - 11. In de partij tussen Martijn en Frans was het juist Martijn die de beslissende game met de cijfers 11 - 9 won. Mattias had iets minder moeite en won ‘in straight games’ van Ans.
In het dubbel speelden Mattias en Roelard voor het eerst samen en zij deden dat tegen Alfons en Frans. Laatstgenoemden kwamen knap van een 2 - 0 achterstand terug, maar in de beslissende game wisten Mattias en Roelard het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Martijn versloeg Alfons in vier games, terwijl Roelard duidelijk een maatje te groot was voor Ans. Mattias moest tegenstander Frans na drie games feliciteren.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 9. Eerst verloor Martijn enigszins verrassend na drie nipte games van Ans. Daarna stelde Mattias in zijn partij tegen Alfons met een viergameszege de zege veilig en in de laatste partij van de avond boekte Roelard een keurige zege op Frans; hij had daar vier games voor nodig.

Team 9 boekte daarmee een keurige 7 - 3 zege op het bezoekende Heino 9. Opvallend was het dat aan Kamper kant alle spelers 2x wonnen, terwijl aan de kant van Heino 9 alle spelers 1x wonnen. Niemand bleef dus ongeslagen en niemand bleef zonder zege. Dat zie je niet zo heel vaak. Roelard kan terugkijken op een goed debuut.

Scores:
Martijn 2, Mattias 2, Roelard 2 en dubbel 1.

Op vrijdag 30 oktober gaat team 9 op bezoek bij koploper Hoonhorst 2.


4e klasse: Heino 7 - Kampenion 10

Team 10 beleeft een moeizaam seizoen. Halverwege de competitie staat het 6e en laatste, maar gelukkig is de situatie nog niet uitzichtloos. Wel moest het in speelronde 6 op bezoek bij koploper Heino 7.

Rense Beimers, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn kwamen namens team 10 in actie en Arend Hofmeijer, Remko Dam en Jordi Mulder waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 10 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Rense verloor weliswaar de openingspartij in vieren van Arend, maar Henny (1 - 3 tegen Remko) en Jeroen (1 - 3 tegen Jordi) bleven aan de goede kant van de score.
In het dubbel kwamen Henny en Jeroen tegen Arend en Ronald knap van een 2 - 1 achterstand terug om vervolgens de partij nog winnend af te sluiten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Rense verloor ook zijn tweede partij, die tegen Remko en opnieuw in vier games. Jeroen bleef hierna Arend, ook al vier games, de baas waarna Henny zijn meerdere moest erkennen in Jordi die knap in drie games won.

Van de laatste drie partijen won team 10 er nog twee. Eerst bleef Jeroen keurig ongeslagen door Remko ‘in straight games’ terug te wijzen. Daarna verloor Rense opnieuw in vier games, ditmaal van Jordi. Rense wint vaak nog wel de 1e game - zo ook nu - maar moet proberen zijn krachten iets beter te verdelen. Het gaat er in tafeltennis immers niet om wie de 1e game wint, maar de laatste. In de laatste partij van de avond maakten Arend en Henny uit of de wedstrijd in een puntendeling of een zege voor team 10 zou eindigen. Zij hadden lang nodig om daarover duidelijkheid te scheppen, want pas na 9 - 11 in de 5e game werd bekend dat team 10 met de zege aan de haal ging.

Team 10 boekte dus een knappe en broodnodige 4 - 6 zege op koploper Heino 7. Het begrip koploper is hier overigens wat relatief, want tussen nummer 1 Heino 7 en nummer laatst Kampenion 10 zitten na vrijdagavond slecht 8 punten!
Door de nipte zege heeft team 10 afsluiting gevonden met de nummers 4 (Wham 2) en 5 (TT Zwolle 12). En dat is goed nieuws.

Grote man aan Kamper kant was vrijdagavond Jeroen. Het is een prettige constatering dat naast Henny ook Jeroen langzaam maar zeker in betere doen lijkt te komen. Dat geeft hoop voor de vier resterende wedstrijden.

Scores:
Jeroen 3, Henny 2 en dubbel 1; Rense 0

Op dinsdag 27 oktober komt met ’s-Heerenbroek 2 een team op bezoek dat zich na een mislukte seizoensstart inmiddels heeft opgewerkt naar plaats 2. Ik denk dat de ‘broekers’ de beste papieren hebben voor de titel. Die mislukte start heeft namelijk alles te maken met de 10 - 0 ‘zeperd’ in de openingswedstrijd bij TT Zwolle 12 toen het met drie invallers moest aantreden.


5e klasse: Vined 6 - Kampenion 11

Team 11 doet halverwege het seizoen doodleuk mee voor de titel. Na vijf wedstrijden staat het verrassend 2e op drie punten achterstand van koploper Vined 6. Dat team was afgelopen donderdag in Heerde de tegenstander.

Anne van der Haar, Alice Ringenier en Jantiene Knijnenberg bonden de sportieve strijd aan met Kees Jan van den Hoven, Klaas Berghuis en Herman Logtenberg.

Na het dubbel stond team 11 op een 3 - 1 achterstand. Anne zette zijn team op voorsprong via een overtuigende driegameszege op Kees Jan. Maar Alice (3 - 1 tegen Klaas) en Jantiene (3 - 0) tegen kopman Herman moesten de tegenstander feliciteren.
In het dubbel namen de dames Alice en Jantiene knap een 0 - 2 voorsprong tegen Kees Jan en Klaas. Toen vonden de heren het kennelijk welletjes, want zij wonnen de 3e, 4e en 5e game ruim. ‘Dames gaan voor, maar dan wel tot de 3e game’ moeten zij hebben gedacht.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Anne won zijn partij tegen Klaas ook eenvoudig in drieën, maar Jantiene en Alice konden dit goede voorbeeld opnieuw niet volgen. Zij verloren achtereenvolgens van Kees Jan en Hans.

Van de laatste drie partijen ging er nog één naar team 11. Jantiene speelde tegen Klaas haar beste partij van de avond. Helaas resulteerde dat nog niet in winst, maar de nipte viergamesnederlaag tegen Klaas geeft de (Kamper) burger moed. Anne nam tegen Herman, die nog op 100% stond, knap een 0 - 2 voorsprong. In de 3e game kreeg Anne zelfs matchpoints en had hij de zege in de tas. Helaas vergat hij de rits snel dicht te doen waardoor Herman nog ontsnapte: 12 - 10. Herman had toen de juiste tactiek gevonden en won de 4e en 5e game alsnog overtuigend. Zonde! In de laatste partij van de avond versloeg Alice tegenstander Kees Jan overtuigend in drie games.

Team 11 verloor het topduel in de 5e klasse A dus met 7 - 3 van koploper Vined 6 en die nederlaag is verdiend. De gastheren uit Heerde leggen nu vrijwel zeker beslag op het kampioenschap. De voorsprong op de nummer 2 - nog altijd Kampenion 11 - bedraagt nu 7 punten. Maar ik denk niet dat Alice, Jantiene en Anne hier minder om hebben geslapen.

Scores:
Anne 2 en Alice 1; Jantiene 0

Op vrijdag 30 oktober ontvangt team 11 Nevanco 2 uit Hasselt.


Opnieuw (vrij) goede resultaten dus voor de seniorenteams. Wat dat betreft zijn zij bezig aan een goed seizoen. Met nog vier wedstrijden (team 4 vijf) wedstrijden te gaan, verkeren niettemin de teams 2, 7 en 10 in acuut degradatiegevaar. Dat lijkt wat tegenstrijdig, maar als het telkens dezelfde teams zijn die wekelijks hun wedstrijden verliezen, is dit snel verklaard. De teams 1, 3 en 8 zijn nog steeds titelkandidaat, terwijl ook team 5 nog titelkansen heeft.

Het programma voor komende week is zeer beperkt:
Donderdag 22 oktober:
Bosman Wezep 1 - Kampenion 4

Komend weekend hoop ik mij kort te melden over deze wedstrijd.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar