In week 43 - de herfstvakantie in Noord - lag de competitie vrijwel stil. Deze vrije week werd gebruikt om wat wedstrijden in te halen of vooruit te spelen. Namens Kampenion kwam slechts één team in actie: team 4 ging op bezoek bij koploper Bosman Wezep 1.


1e klasse: Bosman Wezep 1 - Kampenion 4

In de 1e klasse B zijn een paar dingen duidelijk: Bosman Wezep 1 is na de terugkeer van zoon Jeroen Rotman titelkandidaat nummer 1 en DTV ’84 3 komt als team tekort. De rest is nog niet duidelijk, al lijkt Smash ’70 3 ‘de beste papieren te hebben’ voor de tweede degradatieplaats.

Afgelopen donderdag speelde team 4 de inhaalwedstrijd bij de buren van Bosman Wezep 1. Het was zaak om een paar punten mee te pakken om zodoende wat meer aftand te kunnen nemen van Smash ’70 3.

Nick Kuipers, Guido Wessels en Dick Hoekman namen het op tegen Wiebren van de Schootbrugge, Ronald van Unen en Jeroen Rotman. Wedstrijden tussen teams van Kampen en Wezep zijn altijd wat bijzonder vanwege de verwevenheid tussen beide verenigingen. Zo hebben Jeroen en Wiebren bijvoorbeeld competitie voor Kampenion gespeeld. Jeroen is nog steeds lid van Kampenion en traint ’s woensdags bij de Kamper vereniging.

Maar goed sentimenten tellen uiteraard niet (meer) als je achter die groene (of blauwe) tafeltennistafel staat. En zo hoort het ook!

Na het dubbel stond een geflatteerde 4 - 0 tussenstand op het wedstrijdformulier. Geflatteerd, omdat het ook 3 - 1 of zelfs 2 - 2 had kunnen staan. In de openingspartij was Nick kansloos tegen Wiebren die tot vanavond nog niet geweldig op dreef was. Kennelijk wilde Wiebren daarmee afrekenen, want de wedstrijd was (te) snel voorbij. Datzelfde kan vrijwel gezegd worden van Guido die tegenstander Ronald na drie games moest feliciteren. Guido, die over het algemeen over een aardig blok beschikt, had onvoldoende antwoord op de spinballen van Ronald.
In de derde partij echter had Wezeper kopman Jeroen de grootst mogelijke moeite met routinier Dick die altijd onverstoorbaar zijn ding doet: de tegenstander onder druk zetten met meestal topspinballen. Jeroen had het daar lange tijd moeilijk mee. Dick nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar zag Jeroen in de 4e game sterk terugkomen. In de 5e game was het Jeroen die met 11 - 8 toch nog aan het langste eind trok. Niettemin kan Dick terugkijken op een sterke partij.
Het dubbel kende een soortgelijk scenario. Guido en Nick namen tegen Jeroen en Wiebren toch wel verrassend een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong. Maar daarna kwamen de gastheren sterk terug om de 4e en 5e game (vrij) ruim te winnen.

De Kampenaren kregen daardoor toch wel een ‘uppercut’ op de kaak. Een uitwedstrijd tegen dit Bosman Wezep is al geen eenvoudige opgave en als je dan die paar kansjes die je krijgt niet weet te benutten, dan ga je daar niet beter door spelen. Bij de gastheren was het juist andersom. Dat kleine beetje spanning en wellicht ontzag voor de tegenstander was als sneeuw voor de zon verdwenen. De rest van de wedstrijd was dan ook bijna een formaliteit. Niet dat de spelers van team 4 er met de pet naar gooiden, maar zij kwamen nauwelijks nog in het stuk voor.

Drie partijen later stond het 7 - 0 waarbij alleen Nick (tegen Ronald) een game wist te winnen. Dick (0 - 3) tegen een ontketende Wiebren en Guido (0 - 3) tegen Jeroen slaagden daar niet in. Natuurlijk ging bij de Kampenaren steeds meer het stemmetje roepen: ‘het mag niet vanavond’ en dat is wel begrijpelijk.

Helaas voor de Kampenaren gingen dan ook de laatste drie partijen verloren. Dick pakte tegen Ronald nog wel de 1e game, maar verloor vervolgens drie games op rij. Nick verloor van Jeroen ‘in straight games’ en Guido tenslotte verkocht zijn huid duur tegen Wiebren, maar was die huid na vier games dan wel kwijt.

Zo leed team 4 een maximale 10 - 0 nederlaag tegen Bosman Wezep 1. Met een nederlaag was wel rekening gehouden, maar op een paar puntjes was toch wel gerekend. Breekpunt - voor zover je daarvan kunt spreken - waren de partijen 3 en 4 toen Dick (tegen kopman Jeroen) en Guido en Nick (in het dubbel tegen Jeroen en Wiebren) een 1 - 2 voorsprong niet wisten te verzilveren. De gastheren kregen daarvan zoveel moraal dat zij daarna het verschil wisten te maken. Ook de aanwezigheid van Jeroen heeft daar vast en zeker aan bijgedragen. Het speelt toch wat gemakkelijker met iemand in je team die (bijna?) garant staat voor drie winstpartijen en voor een sterk dubbel.

Daar waar Bosman Wezep 1 een goede slag heeft geslagen en de kampioensbloemen bijna kan bestellen, daar moet team 4 ervoor oppassen dat het nummer 5 Smash ’70 3 niet op het paard zet. De voorsprong van de Kampenaren bedraagt nog 4 punten, maar ……. Smash ’70 3 heeft al tweemaal tegen Bosman Wezep 1 gespeeld.

Scores:
Dick 0, Guido 0 en Nick 0

As. vrijdag ontvangt team 4 ……….. datzelfde Smash ’70 3. Hoezo een belangrijke wedstrijd?


Programma week 44:

Dinsdag 27 oktober:
Kampenion 8 - Emmeloord 3
Kampenion 10 - ’s-Heerenbroek 2

Vrijdag 30 oktober:
Kampenion 1 - De Brug 1
Kampenion 3 - Effect 1
Kampenion 4 - Smash ’70 3
Hoonhorst 1 - Kampenion 5
Leogang 1 - Kampenion 6
Kampenion 7 - Bosman Wezep 2
Hoonhorst 2 - Kampenion 9
Kampenion 11 - Nevanco 2

Zaterdag 31 oktober:
Effekt ’74 1 - Kampenion 2

Meest in het oog springende wedstrijd is komende week uiteraard de topper in de Hoofdklasse tussen Kampenion 1 en De Brug 1, respectievelijk de nummers 2 en 1. De Kamper achterstand bedraagt vooraf 2 punten. Hoe zal dat aan het eind van de avond zijn?

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris