FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De elf seniorenteams kwamen deze week weer in actie. Zes deden dat in een thuiswedstrijd en vijf ‘op locatie’. Drie teams kwamen al op maandagavond in actie en zij hadden het daar lastig mee. De balans was nipt positief met vijf zeges, twee puntendelingen en vier nederlagen.
Ik neem de wedstrijden met je door.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Entac 2

Team 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de promotiegroep. Het begint zelfs als koploper aan die laatste serie van drie wedstrijden, maar dat zegt niet zoveel. Concurrent De Brug 1 heeft namelijk in zeven wedstrijden evenveel punten bijeengeslagen: 57. Afgelopen vrijdag kwam Entac 2 uit Enschedé op bezoek. Dat team staat vierde.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier namen het op tegen Freek Borgman, Jerfy Schmitz en Mark van Stralen.

Na het dubbel was de score in balans. In de openingspartij was Gert-Jan in een wat wisselvallige partij in vier games te sterk voor Freek. Alle vier games gingen met heel ruime cijfers naar de winnaar. In de tweede wedstrijd was er evenwicht in de partij tussen Ivan en tegenstander Jerfy. Toch nam Jerfy een 0 - 2 voorsprong. Ivan kwam nog wel terug tot 1 - 2, maar in de 4e game was het opnieuw Jerfy die nipt de betere was. Ton en Mark speelden een soortgelijke partij. Ook hier was nauwelijks sprake van krachtsverschil. Het verschil zat hem erin dat het hier Ton was die in vier nipte games wist te winnen.

Het dubbel werd een partij met wisselende kansen. Gert-Jan en Ivan wonnen de 1e game overtuigend van Jerfy en Mark: 11 - 4, maar de gasten counterden in de 2e game naar 6 - 11 en wisten de 3e game nipt naar zich toe te trekken: 9 - 11. In de 4e game waren Gert-Jan en Ivan duidelijk de beteren (11 - 6) en in de 5e game leken zij die lijn door te trekken, want zij namen een 4 - 1 voorsprong. Jerfy en Mark kwamen echter knap terug en pakte de game - en daarmee de partij - alsnog met 8 - 11.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Ivan wist tegen Freek de 1e game uit het vuur te slepen, waarna hij in de 2e game afstand wist te nemen. De 3e game was iets spannender, maar ook die ging naar Ivan. Gert-Jan speelde daarna tegen Mark een goede partij. Zijn actieve en dwingende spel was Mark te machtig en Gert-Jan won dan ook ‘in straight games’. Ton en Jerfy speelden daarna een wisselvallige partij tegen elkaar. Na vier games stond het 2 - 2; Ton won twee games (vrij) ruim en Jerfy tweemaal nipt. In de beslissende game wist Ton weer het verschil te maken.

In de achtste partij was het de beurt aan Ivan en Mark. Mark had zich duidelijk hersteld van zijn nederlaag tegen Gert-Jan en stond lange tijd aan de goede kant van de score. Hij nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong in games. Toch kwam Ivan nog knap terug. Hij won eerst de 4e en vervolgens ook de beslissende game. Weliswaar nipt, maar toch. Ton had hierna geen enkele moeite om Freek te verslaan. Ton gaf Freek vanaf het begin het idee dat er niets te halen viel en Freek leek zich daar ook al snel bij neer te leggen. In de laatste partij van de avond was er lang weinig krachtsverschil tussen Gert-Jan en Jerfy. Toch was het Gert-Jan die de eerste twee games met twee punten verschil won. Dat het gemakkelijker speelt bij 2 - 0 dan bij 0 - 2 is algemeen bekend en werd in de 3e game ook duidelijk. Gert-Jan won met ruime cijfers.

Zo boekte team 1 uiteindelijk toch nog een ruime 8 - 2 zege, maar daar zag het in het begin niet naar uit. Na het dubbel stond het - zoals aangegeven - nog 2 - 2. Het breekpunt zat hem in de partijen 7 en 8 die na vier games nog 2 - 2 stonden, maar waarbij de beslissende games naar Kampenion gingen.

Gert-Jan en Ton bleven ongeslagen. Daar waar Ivan dit seizoen lange tijd op 100% stond, daar zijn het Gert-Jan en Ton die sinds vorige week wat beter op dreef zijn. Maar dat maakt helemaal niet uit. Het gaat immers om de teamprestatie en die is nog steeds prima! Concurrent De Brug 1 versloeg TT Zwolle 2 met dezelfde cijfers en dus veranderde er bovenin niets.

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 3 en Ivan 2

Het is nog niet bekend wanneer team 1 de uitwedstrijd bij TT Zwolle 2 speelt. Op vrijdag 20 november as. kampen de Zwollenaren - is dat geen leuke woordspeling? - met ruimteproblemen, terwijl de Kampenaren een week eerder niet volledig kunnen aantreden. Naar een oplossing wordt gezocht.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTV ’84 1

Team 2 gaat als nummer laatst de degradatiegroep in waarin het nog drie wedstrijden speelt voordat het - al dan niet voorlopig - afscheid neemt van de Hoofdklasse. Natuurlijk wil het de huid zo duur mogelijk verkopen in de resterende wedstrijden, te beginnen met die van afgelopen vrijdag tegen DTV ’84 1.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Ralph Trip kruisten de batjes met Yoran Tonnema, Rik Weijs en Jan Jaap Schipper.

Na het dubbel stond team 2 op een 1 - 3 achterstand. In de openingspartij wist Robin tegen Yoran een 2 - 1 voorsprong in games niet te verzilveren. Yoran won de 4e game dik en was in de beslissende game net wat beter: 8 - 11. Jordy verloor daarna tegen Rik de 1e game, maar won vervolgens drie games op rij. De backhand aanval bezorgde hem regelmatig het winnende punt. Ralph had vervolgens twee games redelijk het oog in het materiaal en spel van Jan Jaap, maar laatstgenoemde maakte in de 3e game het verschil.
In het dubbel waren Ralph en Robin in de 1e game dichtbij gamewinst, maar toen die met 11 - 13 naar Jan Jaap en Yoran ging, was het daarna snel gebeurd.

Na het dubbel maakten Jordy en Yoran er een taaie partij van. Na drie spannende games stond het toen 1 - 2. In de 4e game was Jordy duidelijk de betere en hij sleepte vervolgens de beslissende met 11 - 8 uit het vuur. Robin kwam hierna tegen Jan Jaap nooit in de buurt van gamewinst. Daar waar hij er tijdens de laatste ontmoetingen een echte wedstrijd van wist te maken, daar lukte dat vrijdagavond niet. Ralph pakte vervolgens tegen Rik overtuigend de 1e en 2e game. Helaas voor hem en team 2 lukte het niet om door te drukken. Rik, die anders ging spelen en vooral Ralph de fouten liet maken, sleepte eerst de 3e en vervolgens de 4e game er met nipt verschil uit en maakte in de beslissende game het verschil, waarmee hij zijn team op een 2 - 5 voorsprong zette.

Jan Jaap vergrootte die voorsprong nog eens door Jordy in drie games aan de zegekar te binden. Eigenlijk had Jordy alleen in de 2e game winstkansen. Ralph zorgde daarna voor een succesje door Yoran voor de tweede maal dit seizoen te verslaan. Weliswaar in vier nipte games, maar daar heb ik aan Kamper kant niemand over horen klagen. In de laatste partij van de avond speelde Robin anderhalve game als iemand die er niet in leek te geloven. Toen hij de 2e game alsnog wist te winnen, kwam er wat meer overtuiging in zijn spel. Hij ging er in ieder geval weer voor. De 3e en 4e game waren spannend, maar beide malen was Robin met nipt verschil de gelukkigste.

Team 2 verloor de wedstrijd dus met 4 - 6. Op die uitslag valt niets af te dingen. Drie partijen gingen over de volle vijf games; één daarvan ging met ruime cijfers naar de bezoekers en de andere twee werden ‘eerlijk verdeeld’ met de cijfers 11 - 8.

Scores:
Jordy 2, Ralph 1 en Robin 1

Op vrijdag 20 november gaat team 2 op bezoek bij De Toekomst 2 in Lochem.

 

1e klasse: De Brug 5 - Kampenion 3

Team 3 is warmgedraaid. Dat hebben de uitslagen in de laatste weken aangetoond. Het is ook het enige team dat nog ongeslagen is in de 1e klasse A. Met nog drie wedstrijden te gaan is het dan ook niet zozeer de vraag OF team 3 kampioen wordt, maar WANNEER. Dat betekent niet dat het de resterende wedstrijden wel even met drie tenen in de neus en een banaan in het rechter oor tegemoet kan treden.

Afgelopen maandag bijvoorbeeld ging het in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 5. Dat team staat weliswaar voorlaatste, maar het beschikt wel over enkele lastige spelers. En twee van die ‘lastige’ spelers deden inderdaad mee: Corinne Marsman en Bert Steur. Mike van Doeveren was de derde speler. Team 3 trad in de vertrouwde samenstelling aan: Bas de Vries, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink.

Duidelijk werd dat ‘het heerlijk avondje’ op maandag 2 november nog niet kwam voor team 3. Het werd eerder een moeizaam avondje. Na het dubbel stond het 2 - 2. Bas en Gerben wonnen hun eerste enkelpartij (vrij) overtuigend van respectievelijk Corinne en Mike, maar daar tussendoor had Gertjan in vieren verloren van de met anti topspin spelende Bert, van wie Gertjan in Kampen nog vrij overtuigend had gewonnen.
In het dubbel waren Bas en Gertjan volmaakt kansloos tegen Corinne en Bert.

Toen eerst Bas in drie games zijn meerdere moest erkennen in - het materiaal en spel van - Bert en Gerben daarna alleen de 1e game won van Corinne - die er vervolgens drie op rij won - leek team 3 op een nederlaag af te stevenen: 4 - 2. Gertjan deed toen wat terug door Mike ‘in straight games’ terug te wijzen.

Daarna vonden of bleven de Kampenaren (in) het juiste spoor, want de drie resterende partijen leverden winst op. Gerben vond wel het antwoord op het materiaal en spel van Bert en boekte een keurige 0 - 3 zege, Bas hoefde net als zijn teamgenoten tegen Mike ook geen game af te staan en Gertjan tenslotte bleek de betere van Corinne die zich in vier games gewonnen moest geven.

Team 3 boekte dus een nipte 4 - 6 zege op De Brug 5. Op voorhand zeg je: ‘mwah, dat had beter gemoeten’. Maar achteraf is die uitslag niet zo gek. Allereerst omdat team 3 van een 4 - 2 achterstand terugkwam en in de tweede plaats, omdat team 3 De Brug 5 daarmee de eerste (en enige) thuisnederlaag van het seizoen toebracht!

Na deze speelronde hebben we met Heino 1 weer een nieuwe nummer 2, maar de achterstand op koploper Kampenion 3 bedraagt nog altijd 9 punten. Dat geeft team 3 niet meer uit handen!

Scores:
Bas 2, Gerben 2 en Gertjan 2

Op vrijdag 20 november as. ontvangt team 3 Swift (D) 2.

 

1e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 4

Team 4 deed vorige week goede zaken met de 7 - 3 zege op nummer voorlaatst Smash ’70 3. Afgelopen maandag al ging het in Dalfsen op bezoek bij rode lantaarndrager DTV ’84 3. Rekenkundig gezien moest ook die wedstrijd winst opleveren.

Dick Hoekman, Guido Wessels en Nick Kuipers moesten het rekensommetje zien te klaren. Debby Matenaar, Robin Agteres en Cees Lindenburg waren de tegenstanders.

Het werd niet de wedstrijd die team 4 zich had voorgesteld. Dick, dit seizoen toch vrij goed op dreef, verloor zijn drie enkelpartijen. Eerst bleek Debby net wat taaier na 11 - 8 in de 5e game, vervolgens maakte hij kennis met de zichzelf teruggevonden - wat tafeltennis betreft dan - Robin die tot vanavond op 0 uit 9 stond. Robin won met 11 - 6 in de 5e game. In zijn laatste partij moest Dick ditmaal zijn meerdere erkennen in Cees die in vier games won.

Guido maakte in zijn eerste partij al kennis met een ontketende Robin die hem ‘in straight games’ toch wel kansloos liet. Guido herstelde zich daarna met een nipte zege op Cees na 5 - 11 in de 5e game. In de laatste partij bracht Guido zelf een imitatie van Houdini ten tonele toen hij na 11 - 7, 11 - 7 nog wist terug te komen in de partij met 9 - 11, 10 - 12 en uiteindelijk met 4 - 11 won. Toch twee puntjes voor Guido, maar vraag niet hoe.

Nick boekte in zijn eerste partij een keurige viergames zege op Cees. In zijn tweede partij speelde hij vier close games tegen Debby, maar helaas voor Nick waren zij in de 5e game niet meer zo close: 11 - 6. Ook Nick moest erkennen dat Robin terug was van ‘even weggeweest’, want Nick moest Robin na vier games feliciteren.

In het dubbel boekten Dick en Nick een heel nuttige zege op Debby en Robin. De Kampenaren boekten een vrij overtuigende 1 - 3 zege.

Team 4 leed dus een 6 - 4 nederlaag tegen DTV ’84 3 en op die nederlaag valt niet veel af te dingen. Weliswaar verloor het drie van de vijf vijfpitters, maar de cijfers in die beslissende games waren vrij duidelijk. Team 4 bewees zich met die nederlaag een slechte dienst. De schade viel achteraf overigens nog enigszins mee toen bleek dat Smash ’70 3 met dezelfde cijfers had verloren van TT Zwolle 5 waardoor de voorsprong van 8 punten in stand bleef. Team 4 moet hopen dat de Dalfsenaren ook in goede doen zijn tegen Smash ’70 3. Overigens is ook De Veluwe 2 nog niet in veilige haven. Dat worden nog twee spannende speelrondes.

Scores:
Guido 2, Nick 1 en dubbel 1; Dick 0

Team 4 ontvangt op vrijdag 20 november aanstaand kampioen Bosman Wezep 1, terwijl Smash ’70 3 en DTV ’84 3 die week in Hattem tegen elkaar spelen. Daarna weten we meer.

 

2e klasse: Kampenion 5 - Trias 5

Team 5 maakt een seizoen van ‘net niet’ door. Het moet de ooraak daarvan echter bij zichzelf zoeken, want het speelt te weinig in de eigenlijke samenstelling. En dat al vanaf de eerste speelronde.

Afgelopen vrijdag kwam met Trias 5 een team op bezoek dat met Smash ’70 4 in een strijd is verwikkeld om de tweede degradatieplaats, naast Olst 2. Wim Tillema, Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude namen het op tegen M. Alferink, A. Clappers en W. Bouwhuis. De voornamen van de gasten ontbreken (nog steeds) in NAS.

Na het dubbel stond het 2 - 2, maar uiteindelijk boekte team 5 een regelmatige 7 - 3 zege. Wim bleef in zijn drie enkelpartijen overtuigend ongeslagen, want hij hoefde geen game af te staan. Vooral de zege op de sterke Clappers mocht er zijn.

Sebastian en Simon hadden het lastiger, vooral tegen diezelfde Clappers. Beiden verloren met 9 - 11 in de 5e game. De beide andere enkelpartijen leverden (vrij) eenvoudige zeges op.

In het dubbel kwamen Simon en Wim tegen Alferink en Clappers nog wel van een 1 - 2 achterstand terug, maar in de beslissende game ging het alsnog mis.

Grote man aan Kamper kant was dus Wim met zijn drie zeges.

Scores:
Wim 3, Sebastian 2 en Simon 2

Op woensdag 18 november as. gaat team 5 in Emst op bezoek bij koploper en aanstaand kampioen De Spinners 1.

 

2e klasse: Kampenion 6 - De Toekomst 5

Team 6 draait een keurig seizoen en staat al de hele tijd op een 2e a 3e plaats, relatief gezien dan want de 2e klasse B laat al geruime tijd een verschil in gespeelde wedstrijden zien. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst De Toekomst 5 op bezoek en deze wedstrijd moest normaal gesproken winst opleveren.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins kwamen in actie tegen Sjako Beekman, Ronald van Mourik en Jan Schoolderman.

Team 6 speelt dit seizoen wel vaker dezelfde soort wedstrijden als team 5, ook qua uitslagen en scoreverloop. Zo ook vrijdagavond.

Grote man aan Kamper kant was youngster Danny die beter en beter gaat spelen. Dat komt vooral doordat Danny aanvallender is gaan spelen en dat werpt vruchten af. De aanval is immers de beste verdediging? Danny kwam geen moment in de problemen en zorgde tegen Ronald voor een ouderwetse gamescore: 22 - 24. Maar toen Danny met tafeltennis begon, speelden we al tot de 11. Dus heeft hij de oude puntentelling niet meegemaakt.

Gerard en Jan lieten zich beiden eenmaal ‘verrassen’. Gerard verloor van Ronald en Jan van ….. Jan. Gerard won zijn beide andere partijen vrij overtuigend, daar waar Jan tegen Sjako pas in de 5e game het verschil wist te maken.

In het dubbel zijn Danny en Gerard dit seizoen wel eens beter op dreef geweest. Ronald en Sjako verloren de 1e game nog, maar wonnen vervolgens drie games op rij.

Ook team 6 boekte aldus een regelmatige 7 - 3 zege. Het stelt daarmee plaats 3 vrijwel veilig en dat is een knappe eindklassering voor dit team. Het bewijst daarmee dat de 3e plaats van het afgelopen seizoen geen incident was.

Scores:
Danny 3, Gerard 2 en Jan 2

Op vrijdag 20 november as. meet team 6 in een uitwedstrijd de krachten met nummer 2 Dronten ’74 1.

 

2e klasse: Leogang 2 - Kampenion 7

Voor team 7 stond vrijdagavond de return op het programma van de wedstrijd ‘waarop het mis ging’, die tegen Leogang 2. De onverwacht ruime 2 - 8 nederlaag in eigen huis tegen de Nunspeters achtervolgde team 7 het hele verdere seizoen.

Jan Beks, Danny Visscher en Jackie van der Meulen kruisten de batjes met Johan Wiebenga, Koos Dorst en Edwin Bouw.

Na het dubbel stond team 7 op een 1 - 3 voorsprong. Jan was in de openingspartij in vier nipte games net te sterk voor Johan. Danny had daarna tegen Koos duidelijk beter het oog in diens lastige service dan in Kampen, had ook kansen om de partij in vier games te beslissen, maar zag Koos in die 4e game ontsnappen en vervolgens ook de beslissende game winnen. Jackie versloeg vervolgens Edwin in vier games waarbij hij de 3e game aan Edwin moest laten.
In het dubbel bewezen Jackie en Jan opnieuw een goed ingespeeld duo te zijn. Zij versloegen Edwin en Koos in vier games.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Jan moest in vier games zijn meerdere erkennen in Koos die in de 3e en 4e game het verschil wist te maken. Jackie bracht het verschil weer op twee via een viergames zege op Johan. Het breekpunt in de partij zat aan het eind van de 3e game. Bij een 1 - 1 tussenstand sleepte Jackie die 3e game er met 14 - 16 uit waarna hij in de 4e game het verschil wist te maken. Danny verloor daarna ook zijn tweede partij; Edwin was in vier games te sterk.

Jackie leek in de achtste partij tegen Koos op een nederlaag af te stevenen, want Koos nam een 2 - 0 voorsprong in games. In de 3e en 4e game liet Jackie Koos echter kansloos waarna hij in de beslissende game met 9 - 11 de gelukkigste was. Jan won daarna één game nipt van Edwin, maar verloor er drie ruim waardoor hij Edwin moest feliciteren. In de laatste partij van de avond werd opnieuw duidelijk dat het niet het seizoen van Danny is. Tegen Johan ‘schopte’ hij het weer eens tot een vijfpitter, maar zoals veel vaker dit seizoen verloor hij die nipt: 13 - 11. Dat moet frustrerend zijn.

Beide teams deelden dus de punten: 5 - 5. Grote man aan Kamper kant was opnieuw Jackie die met drie zeges revanche nam voor de zeperd in Kampen toen hij puntloos bleef.

Scores:
Jackie 3, Jan 1 en dubbel 1; Danny 0

Met nog twee wedstrijden te gaan, is de spanning zowel bovenin als onderin helemaal terug. Bosman Wezep 2, Heino 2 en ook nog Emmeloord 2 maken onderling uit wie promoveert. GTC 1, Kampenion 7 en Leogang 2 bepalen welke twee teams degraderen.

As. vrijdag al wordt op verzoek van team 7 de wedstrijd Emmeloord 2 - Kampenion 7 gespeeld.

 

4e klasse: Leogang 4 - Kampenion 8

Team 8 is al vanaf de tweede speelronde de koploper in de 4e klasse E en ook hier is het niet de vraag OF, maar WANNEER het team kampioen wordt. Afgelopen vrijdag ging het - net als team 7 - op bezoek in Nunspeet om de strijd aan te binden met Leogang 4.

Harm Bosman, Gerard Wessels en Arie Hup vormden het geroutineerde team aan Kamper kant en Jonathan van de Gaag, Wilmar Smienk en Dominique Biegnolé het jonge team aan Nunspeter kant.

Na het dubbel stond team 8 op een 1 - 3 voorsprong. Harm was in vier games te sterk voor Jonathan, waarna Gerard te laat in zijn spel kwam tegen Wilmar. Hij verloor de 1e en 2e game ruim en sleepte de 3e game er met nipt verschil uit. Wilmar kopieerde dat echter in de 4e game. Arie had het twee games lastig met Dominique, maar toen hij beide met nipt verschil wist te winnen, was de 3e snel voorbij.
In het dubbel stelde team 8 ditmaal Arie en Gerard op. Jonathan en Wilmar waren de tegenstanders. De Kampenaren kwamen geen moment in de problemen en wonnen overtuigend ‘in straight games’.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Harm had het lastig tegen Wilmar. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game was het uiteindelijk diezelfde Wilmar die aan het langste eind trok. Arie had daarna niet veel moeite in zijn partij tegen Jonathan en datzelfde kan worden gezegd en geschreven van Gerard in zijn partij tegen Dominique.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 8. Eerst won Arie het onderonsje tussen de deze avond nog ongeslagen spelers, die tegen Wilmar. Arie won overtuigend in drie games. Daarna kwam ook Harm niet in de problemen tegen Dominique voor wie de 4e klasse eigenlijk wat te hoog is. Harm won overtuigend in drie games. In de laatste partij van de avond was Gerard in vier games te sterk voor Jonathan waarmee hij de eindstand op 2 - 8 bepaalde.

Grote man aan Kamper kant was ‘good old’ Arie die zijn drie partijen overtuigend won en zelfs geen game morste. Een keurige prestatie van de 80-jarige.

Scores:
Arie 3, Gerard 2, Harm 2 en dubbel 1

Omdat nummer 2 Emmeloord 3 de punten deelde met Vined 4, breidde team 8 de voorsprong uit tot 10 punten. Als team 8 in de voorlaatste speelronde tenminste evenveel punten haalt als datzelfde Emmeloord 3, stelt het de titel in de voorlaatste speelronde veilig.

Op dinsdag 17 november as. ontvangt team 8 nummer laatst GTC 3.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Zwartsluis 3

Team 9 verloor vorige week met 7 - 3 bij koploper en aanstaand kampioen Hoonhorst 2. Daarvoor boekte het aardige resultaten. Vrijdagavond kwam nummer 2 Zwartsluis 3 op bezoek. Beide teams maken uit wie aan het eind van het seizoen als 2e en wie als 3e eindigt.

Jomar Schilder, Martijn Haanappel en Robbert Dalsem bonden de sportieve strijd aan met Kenneth van Dijk, Chris Meijer en invaller Gerwin van Dalfzen (team 5).

Na het dubbel stond het 1 - 3 in het voordeel van de Sluzigers. Jomar maakte zo’n 80% van de punten in zijn partij tegen Kenneth; of hij scoorde, of hij maakte een fout. ‘Dank je vriendelijk’ zei Kenneth die in vier games won. Martijn had vervolgens niet al teveel kans tegen Chris die ‘in straight games’ won. Robbert bracht zijn team terug in de wedstrijd door invaller Gerwin in drie games te verslaan.
In het dubbel kwamen Jomar en Robbert tegen Chris en Kenneth knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar in de beslissende game waren het toch weer de gasten die de bovenliggende partij waren.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Martijn versloeg Kenneth overtuigend in drie games, waarna Jomar zichzelf op het wedstrijdformulier plaatste via een viergames zege op invaller Gerwin. Robbert ondervond vervolgens ook de kracht van Chris. In vier games, waarbij de zege telkens met ruime cijfers naar de winnaar ging, was Chris de sterkste.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Eerst had Martijn de handen vol aan invaller Gerwin die hem tot een 5e game wist te dwingen. Gelukkig voor Martijn en team 9 wist hij die beslissende game wel met ruime cijfers te winnen. Robbert was daarna ‘in straight games’ te sterk voor Kenneth, waarna ook Jomar zijn meerdere moest erkennen in Chris. Jomar pakte nog wel knap een game mee, maar moest Chris niettemin na vier games feliciteren.

Zo deelden beide teams de punten: 5 - 5. De strijd om plaats 2 is daarmee nog steeds niet beslist. Voor wat dat waard is.

Scores:
Martijn 2, Robbert 2 en Jomar 1

Op vrijdag 20 november as. speelt team 9 de uitwedstrijd bij de buren van Bosman Wezep 4.

 

4e klasse: Wijhe 3 - Kampenion 10

Team 10 sprokkelt de laatste weken de nodige punten en dat was ook nodig om nog kansen op handhaving te houden. Afgelopen maandag ging het op bezoek bij Wijhe 3 dat samen met ’s-Heerenbroek 2 en Heino 7 gaat uitmaken welk team kampioen wordt.

Dan treft het natuurlijk niet dat van team 10 op die maandagavond slechts één speler beschikbaar is: Henny Boxman. Alice Ringenier (team 11) stond al enige tijd als invaller vast, maar op de dag zelf werd Jantiene Knijnenberg (team 11) nog ‘vastgelegd’. Harry Geerligs, Gert Oosterink en Jan Sanders waren de tegenstanders.

Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn: het was een snelle wedstrijd waarin de gastheren eenvoudig en ruim aan het langste eind trokken. Van de tien partijen werden er zeven in drie en drie in vier games beslist. Dan kun je niet van een spannende wedstrijd spreken. Integendeel. Het krachtsverschil tussen de teams was groot.
Slechts tegen Jan aan de kant van Wijhe wisten Alice en Henny een eenvoudige zege te boeken. Jantiene speelde goed, maar kwam niet in de buurt van een zege.

Team 10 heeft maandagavond - zo schreef ik eerder deze week al - dus de kans voorbij laten gaan om goede zaken te doen. Het sprokkelen stokte al na 2 punten. Het heeft nog twee wedstrijden om de tweestrijd met TT Zwolle 12 in zijn voordeel te beslechten. De Zwollenaren boden team 10 deze week echter heel sociaal de helpende hand door met maximale cijfers te verliezen bij Heino 7. Een merkwaardige ontknoping: zelf op maandag met 8 - 2 verliezen in Wijhe en aan het eind van de week toch de morele winnaar te zijn, omdat de concurrent het nog slechter deed! Het kan verkeren!

Scores:
Alice 1 en Henny 1; Jantiene 0

Op dinsdag 17 november ontvangt team 10 concurrent TT Zwolle 12. Overbodig te melden dat dit een heel belangrijke wedstrijd is voor beide teams.

 

5e klasse: Kampenion 11 - Smash-In 3

Team 11 draait lekker dit seizoen. Het staat al vrijwel het hele seizoen op plaats 2 en dat is netjes. De titel zit er niet meer in, maar daar hielden de spelers zelf ook geen rekening mee. Deze week stond de ontmoeting met Smash-In 3 op het programma.

Als gevolg van de ‘nacompetitiewedstrijden’ in de Hoofdklasse zouden er op vrijdag 6 november liefst 6 thuiswedstrijden moeten worden afgewerkt. Dat is er één teveel. De kans dat je een bibs raakt van een buurman of buurvrouw in plaats van het balletje is dan ongeveer even groot. Team 11 wilde desgevraagd wel op dinsdag 3 november spelen en de spelers van Smash-In 3 konden en wilden daar wel aan meewerken waarvoor dank!

Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en Alies Hendriks vormden die dinsdagavond het damesteam namens team 11. Take van der Meulen, André de Gorter en Sandra van Oosten vormden een gemengd team ‘aan de overkant’.

Om maar direct met de deur de sporthal binnen te vallen: ‘het liep voor geen meter bij de Kamper en Elburgse dames. Jantiene stond nog het lekkerst te spelen, maar zij heeft nog tijd nodig om het niveau te bereiken dat nodig is om partijen winnend af te sluiten. Alice en Alies hadden het niet die dinsdagavond; dat was niet alleen te zien, maar ook te horen. A+A waren namelijk zo vriendelijk het eigen matige spel van commentaar te voorzien.

Halverwege de wedstrijd stond het liefst 0 - 5 in het voordeel van de bezoekers die ook niet wisten wat hen overkwam. Zij hadden zich voorbereid op een stormachtige avond, maar geloofden hun ogen niet toen de rook recht opsteeg.

Pas in de zesde partij wist Alice tegen Sandra de ban te doorbreken en bij een 1 - 7 tussenstand ook voor het tweede punt te zorgen door tegen André vanuit geslagen positie terug te komen en de partij nog met tweemaal 11 - 9 in de 4e en 5e game naar zich toe te trekken. Alies maakte daarna de nederlaag nog wat draaglijker door Taeke de eerste nederlaag van de avond toe te brengen.
Ook nu stond Jantiene vrij aardig te spelen. Als zij ervoor kiest om zonder twijfelen haar forehand tegen de bal te plaatsen in plaats van op het laatste moment wat in te houden, dan komt het wel goed. Uiteraard komt daarbij ook nog het inzicht op welke bal je met welke slag je moet reageren. Het blijft nog lastig om in te schatten wat voor een effect in de bal zit. Maar door vaker te spelen komt ook dat wel goed.

Team 11 leed dus een 3 - 7 nederlaag, maar hield daarmee de schade nog enigszins beperkt. Wel moet het de 2e plaats nu aan ’s-Heerenbroek 3 laten. Maar geloof me, daar liggen de dames niet wakker van. Ik praat deels uit ervaring!

Scores:
Alice 2 en Alies 1; Jantiene 0

Op dinsdag 17 november as. gaat team 11 op bezoek bij datzelfde ’s-Heerenbroek 3.


Een redelijke week dus voor de teams van Kampenion. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan de titel de teams 3 en 8 niet meer ontgaan. De titelstrijd tussen De Brug 1 en team 1 gaat onveranderd door. In de degradatiestrijd is de positie van zowel team 7 als team 10 enigszins verbeterd. Veel hangt af van de komende wedstrijd tegen de directe concurrent, respectievelijk GTC 1 en TT Zwolle 12. Team 2 is bijna gedegradeerd.

Komende week komt naar verwachting alleen team 7 in actie als het op vrijdag 13 november in Emmeloord speelt tegen Emmeloord 2. Het betreft hier de wedstrijd die oorspronkelijk voor vrijdag 27 november gepland stond.

Komend weekend hoop ik verslag te doen van deze wedstrijd.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar