FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op woensdag 24 juni jl. is de indeling van de landelijke jeugdcompetitie bekendgemaakt. Zoals mocht worden verwacht, is Kampenion 1 weer in landelijk A ingedeeld. Het team is vooral ingedeeld bij teams uit het zuiden en dus moeten de nodige kilometers worden gemaakt.

Zoals eerder op deze website aangegeven, hebben Jordy ten Have en Robin Lieftink hun jeugdtafeltennisperiode in het afgelopen seizoen afgesloten. Ivan Hollander en Gertjan Wessels bleven met hun tweëen en omdat er bij Kampenion nog niemand aanwezig is die het niveau van landelijk B - laat staan landelijk A - aankan, is geprobeerd extern een oplossing te zoeken. Die oplossing is gevonden in de persoon van Lars van der Zanden. Lars heeft het afgelopen seizoen met Trias 1 landelijk C gespeeld en hij kwam daarin tot een winstpercentage van 66. Daarnaast heeft hij ook seniorencompetitie gespeeld en wel in de 2e klasse van de Regio IJsselstreek. Hier kwam hij tot een winstpercentage van 76.

Ook op deze website heet ik Lars nog eens van harte welkom bij Kampenion. Lars heeft eind mei kennis gemaakt met zijn nieuwe teamgenoten en een aantal andere 'kopstukken'.

Kampenion 1 is dus weer in landelijk A ingedeeld. Dat is een prettige constatering. De indeling ziet er als volgt uit:

Landelijk A groep 4


Vereniging / team Tijd Plaats Provincie
A Wijzenbeek Bedr. Kl./Westa 1 13.30 Wessem Limburg
B Tanaka 1 14.30 Etten-Leur Noord-Brabant
C Kampenion 1 14.00 Kampen Overijssel
D TTCV/Van Herwaarden 1 15.00 Veghel Noord-Brabant
E TTC Middelburg 1 15.00 Middelburg Zeeland
F Slagvaardig (R) 1 15.00 Rheden Gelderland

Zo je kunt zien, moeten de boys de nodige kilometers maken om bij de tegenstanders aan te komen. Aan de andere kant heb je nu wel het idee dat je landelijk speelt. Dat is weer eens wat anders dan het - met alle respect - spelen tegen teams uit Hattem, Zwolle of Deventer. Ik neem de tegenstanders even met je door en vermeld daarbij tevens de klasseringen in het afgelopen seizoen. Zonder daar overigens conclusies aan te willen verbinden, want ik beschik van de meeste teams niet over informatie in hoeverre zij zijn gewijzigd.

Slagvaardig 1 speelde het afgelopen seizoen in groep 1 van landelijk A en het eindigde daar als eerste met 62 punten uit 10 wedstrijden. De teams 2 en 3 kwamen beide in landelijk B uit. De uitwedstrijd naar Slagvaardig in Rheden is voor team 1 komend seizoen de kortste.

TTC Middelburg 1 is een oude bekende; twee seizoenen geleden kruisten beide teams de batjes namelijk ook al. Middelburg eindigde het afgelopen seizoen als tweede in groep 3 van landelijk A met 61 punten uit 10 wedstrijden. Ik denk dat Middelburg voor team 1 de langste uitwedstrijd wordt.

TTCV/Van Herwaarden 1 uit Veghel is een onbeschreven bladzijde. Voor zover mij bekend kwam nog niet eerder een team van Kampenion tegen TTCV uit. Volgens de website van TTCV speelde jeugdteam 1 het afgelopen seizoen in de 2e klasse. Ga er dus maar vanuit dat de spelers van het nieuwe team 1 afkomstig zijn van andere verenigingen.

Tanaka 1 uit Etten-Leur 1 is ook een tegenstander waartegen Kampenion volgens mij nog niet eerder is uitgekomen. Het 1e team van die vereniging eindigde het afgelopen seizoen als tweede van Nederland in de kampioensklasse! Het 2e team eindigde als zesde en laatste in groep 3 van landelijk A met 26 punten uit 10 wedstrijden. Via de website van Tanaka heb ik begrepen dat van de drie spelers van het nieuwe team 1 er één afkomstig is van het voormalige team 1, één van het voormalige team 2 en de derde kon ik niet 'thuisbrengen'.

Wijzenbeek Bedr. Kl./Westa 1 tenslotte vertegenwoordigt Limburg in deze groep. Het uit Wessem afkomstige team werd het afgelopen seizoen - onder de naam Openline/Westa - kampioen van Nederland door Tanaka in de finale van de kampioensklasse te verslaan. We mogen aannemen dat van dat team komend seizoen niemand meer in de jeugdcompetitie actief is. Team 2 van deze vereniging kwam het afgelopen seizoen uit in groep 3 van landelijk A en het eindigde daar als derde met 57 punten uit 10 wedstrijden. Wessem ligt enkele kilometers ten zuidwesten van Roermond.

Zoals bekend werd Kampenion 1 het afgelopen seizoen derde in groep 2 van landelijk A met 51 punten uit 10 wedstrijden. Sportief gezien is het een mooi indeling. Gertjan, Ivan en Lars komen in actie tegen teams van goede en aansprekende verenigingen. De penningmeester is wellicht wat minder blij met de indeling. Maar ach, Kampenion zal het weten dat het het komend seizoen op het hoogste niveau in de jongenscompetitie speelt. En daar moeten we trots op zijn.

Ik geef geen prognose over de eindklassering van team 1. Dat heeft niet zoveel zin nu ik niet de spelers van alle tegenstanders ken.

De competitie gaat op zaterdag 12 september as. van start. Omdat Kampenion op die dag een tafeltennistoernooi houdt voor verenigingen van de partnersteden van Kampen en haar eigen leden, wordt geprobeerd de jeugdwedstrijden van zaterdag 12 september te verplaatsen naar zaterdag 5 september. Zodra daarover duidelijkheid bestaat, lees je dat. Maar eerst gaan we vakantie houden. En daarom wens ik een ieder een goede vakantie toe, waar je die ook doorbrengt.

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar