FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het balletje stuitert weer! De competitie is weer begonnen. Alle 10 seniorenteams kwamen ‘na de winterstop’ in actie en de meeste succesvol. De balans van de 1e speelronde luidt: 7x winst en 3x verlies. Een goede start dus. Ik neem de tien wedstrijden met je door.


Hoofdklasse: DTV ’84 1 - Kampenion 1

Team 1 gaat in ongewijzigde samenstelling een nieuwe gooi doen naar de titel. De spelers konden na de verloren finale tegen De Brug 1 in het afgelopen seizoen de knop al snel weer omzetten. En zo hoort het ook in de sport.

Het mocht in de openingswedstrijd de sportieve strijd aanbinden met DTV ’84 1 in Dalfsen. Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Yoran Tonnema, Rik Weijs en Jan Jaap Schipper.

Team 1 startte prima, want de eerste drie enkelpartijen leverden (vrij) ruime winst op. Ivan was in drie games te sterk voor Yoran. Gert-Jan had het drie games lastig tegen Rik, maar stond toen wel met 1 - 2 voor. In de 4e game wist GJ het verschil te maken. Ton had daarna niet al te veel moeite om Jan Jaap aan de zegekar te binden. JJ wist slechts één game in de buurt te blijven.
Het dubbel was eigenlijk de eerste echt spannende partij. Ivan en Ton namen het daarin op tegen Jan Jaap en Rik. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game leken de Kampenaren snel de partij te beslissen, want zij liepen snel uit naar 1 - 7. Toch kwamen Jan Jaap en Rik terug tot 7 - 7, maar daarna wonnen Ivan en Ton vier punten op rij.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Ivan versloeg Rik ‘in straight games’, al waren de verschillen in de 2e en 3e game klein. Ton was daarna in vier games te sterk voor Yoran, waarna Gert-Jan opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Jan Jaap. Bij een 1 - 1 tussenstand in games trok JJ de 3e met nipte cijfers naar zich toe en zorgde daarmee vrijwel voor de ‘Vorentscheidung’. In de 4e game kwam GJ niet meer in de buurt.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 1. Eerst versloeg Ton - zijn eerste trainer - Rik in drie games, waarna Ivan en Jan Jaap de mooiste enkelpartij van de avond speelden. Ivan nam een 0 - 2 voorsprong, maar JJ counterde knap naar 2 - 2. in de beslissende game was het eigenlijk voor het eerst spannend qua scoreverloop. Uiteindelijk trok Ivan de game nipt met 9 - 11 naar zich toe. In de laatste partij van de avond toonde Gert-Jan zich duidelijk de betere van Yoran; hij hoefde geen game af te staan.

Zo boekte team 1 een even fraaie als belangrijke 1 - 9 zege in Dalfsen. Het kopieerde daarmee de uitslag van het afgelopen seizoen toen GJ ook van JJ verloor.

Scores:
Ivan 3, Ton 3, Gert-Jan 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 1 Effekt ’74 1 uit Wierden.

Promotieklasse: TT Zwolle 3 - Kampenion 2

Team 2 gaat dit seizoen proberen om na de degradatie uit de Hoofdklasse weer bovenin mee te doen. Een plaats in de promotiegroep na 7 wedstrijden is de doelstelling en dan zien de heren wel verder. Jordy ten Have en Robin Lieftink hebben gezelschap gekregen van marathon- en triatlonman Gertjan Wessels. Ralph Trip is reserve.

Robin, Gertjan en Jordy namen het op tegen het TT Zwolle 3 van Stefan van der Lelie, René Ebeling en Stefan Vlieger. Gelet op de gelijke voornamen noem ik de beide Stefannen verder bij de achternaam.

Na vier partijen stond het 2 - 2. De Zwollenaren namen een 2 - 0 voorsprong. Robin had het ‘traditioneel’ lastig tegen Van der Lelie. De verschillen waren klein, maar toch ging de zege in drie games naar Van der Lelie. Gertjan kwam daarna tekort tegen René. Als ik de gamestanden zo bekijk - ter bescherming van Gertjan vermeld ik ze niet - was René in deze partij een maatje te groot.
Jordy bracht zijn team terug in de wedstrijd door Vlieger in vier games te verslaan. En dan te bedenken dat Jordy na de najaarscompetitie tweemaal een batje in handen heeft gehad: 1) tijdens een ludiek toernooitje bij de vereniging en 2) bij de Clubkampioenschappen dubbel.
In het dubbel boekten Jordy en Robin een nuttige 1 - 3 zege op René en Van der Lelie. Ook vorig seizoen wisten Jordy en Robin af en toe van zich te doen spreken. Qua spel hebben zij het in zich om een goed duo te vormen.

Drie partijen later stond het 4 - 3 voor TT Zwolle 3. Robin versloeg René in vier games. De eerste twee games waren spannend, maar bij een 1 - 1 tussenstand wist Robin daarna het verschil te maken. Ook Jordy heeft het vaak lastig tegen Van der Lelie en deze avond vormde daarop geen uitzondering. Jordy had na de ruim verloren 1e game wel beter het oog in het materiaal en spel van Stefan, maar dat leverde niet meer dan eenmaal gamewinst op. Gertjan verloor daarna ook zijn tweede partij en wel tegen Vlieger. Ook hier waren vier games nodig om een winnaar aan te wijzen. Mogelijk dat Gertjan nog wat ritme miste.

In de achtste partij moest Jordy de 1e game vrij ruim aan tegenstander René laten. Toen Jordy daarna de 2e nipt wist te winnen, was het pleit toch nog vrij snel beslecht. De voorlaatste partij ging ook al over vier games. Robin verloor één game nipt van Vlieger, maar won er drie met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond zorgden Gertjan en Van der Lelie voor de langste partij. Het werd geloof ik al weer licht toen Gertjan - gelet op de wedstrijden van deze avond - toch enigszins verrassend aan het langste eind trok: 7 - 11 in de 5e game.

Team 2 boekte zo een nuttige 4 - 6 zege bij TT Zwolle 3. Gelet op de aanloop naar deze wedstrijd - Gertjan en Jordy hadden nauwelijks ritme - mogen de spelers hier tevreden over zijn.

Scores:
Jordy 2, Robin 2, Gertjan 1 en dubbel 1

As. vrijdag komt het ‘vrij bekende’ Bosman/Wezep 1 op bezoek bij team 2.

Promotieklasse: Kampenion 3 - Blauw-Wit 2

Team 3 had - na de promotie uit de 1e klasse - de ondankbare taak om in de openingswedstrijd titelkandidaat nummer 1 Blauw-Wit 2 te ontvangen. Dat team miste het afgelopen seizoen de titel op een haar na en kreeg voor het seizoen versterking van Raymond Hendriks die overkwam van stadgenoot De Trefhoek 1.

Bij team 3 heeft Bertin Bos de plaats ingenomen van Gertjan Wessels (nu team 2).

Gerben Wolterink, Bas de Vries en Bertin Bos namen het op tegen Raymond Hendriks, René van de Berg en Patrick Roordink.

De start was voor de gasten uit Almelo. Gerben verloor in de openingspartij in vijven van Raymond. Gerben kwam nog wel knap terug van een 1 - 2 achterstand, maar in de beslissende game was de Kamper koek op. Bas speelde daarna vier spannende games tegen René, maar moest na afloop zijn tegenstander wel feliciteren. Bertin, die debuteert op dit niveau, was daarna volmaakt kansloos tegen Patrick die heel dwingend serveerde en zijn flitsende backhand vaak in stelling wist te brengen.
In het dubbel maakten de vier spelers er een mooi partij van. Bas en Gerben aan Kamper en Patrick en René aan Almelose kant. De partij leek veel op die van Gerben tegen Raymond. Bas en Gerben kwamen van een 1 - 2 achterstand nog knap terug tot 2 - 2, maar zagen de gasten in de beslissende game afstand nemen. Zo stond het 0 - 4 en daar viel weinig op af te dingen.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Bas werd in de 1e game zoekgelagen door Raymond. Daarna bleef hij weliswaar beter in het spoor, maar hij wist daar helaas niet uit te komen. Raymond won ‘in straight games’. Gerben ondervond hierna ook de kracht van Patrick. Hij wist nog wel een game te winnen, maar had in de andere drie games geen kans op winst. Bertin speelde daarna tegen René. De 1e game ging met 4 - 11 naar René en op het moment dat je je afvroeg of de Promotieklasse wellicht niet wat te vroeg komt voor Bertin, wist hij zich op te richten. Hij won de 2e en 3e game, verloor de 4e nipt, maar was in de beslissende game net wat doortastender dan zijn tegenstander waardoor hij de partij knap wist te winnen.

In de achtste partij had ook Bas geen kans tegen Patrick. Bas is nog niet op het niveau dat we van hem gewend zijn. Maar ook als dat wel het geval zou zijn, was winst een zware opgave geweest. Bertin had duidelijk moraal gekregen van de winst in zijn vorige partij, want tegen de sterke Raymond speelde hij een prima partij. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game trok Raymond de partij dan toch nog naar zich toe. In de laatste partij van de avond nam Gerben tegen René een 2 - 1 voorsprong in games, maar hij wist die helaas niet te verzilveren. René won de 4e game overtuigend en was in de beslissende game net ietsje beter.

Team 3 verloor de wedstrijd tegen titelkandidaat Blauw-Wit 2 dus met 1 - 9. Er had misschien een puntje meer ingezeten, maar uiteindelijk valt op de Almelose zege niet zoveel af te dingen. Bas en ook Gerben misten nog ritme, terwijl Bertin even aan het niveau moest wennen. Maar als dat ritme er binnenkort bij de routiniers van team 3, dan moeten er meer punten kunnen worden gepakt.

Scores:
Bertin 1; Bas 0 en Gerben 0

As. vrijdag gaat team 3 op bezoek bij Thibats 1 in Enschedé.

1e klasse: Vined 1 - Kampenion 4

Team 4 handhaafde zich het afgelopen seizoen pas in de laatste speelronde via een knappe 3 - 7 zege in Zwolle in de 1e klasse. Dit seizoen lijkt het zo op het eerste gezicht in een vrij pittige poule ingedeeld. Vined 1 (degradant uit de Promotieklasse), het versterkte De Veluwe 2 en het dito Trias 2 lijken op voorhand te sterk. Dat zou betekenen dat het de beide andere teams - De Brug 3 en NTC Leogang 1 - achter zich moet laten.

Maar gelukkig is tafeltennis geen wiskunde en worden wedstrijden nog altijd achter de tafeltennistafel beslist.

Nick Kuipers, Guido Wessels en Dick Hoekman bonden donderdagavond de sportieve strijd aan met Eric van Leeuwen, René Obdeyn en Richard Hulsman.

Helaas heb ik geen - scan van het - wedstrijdformulier ontvangen en dus houd ik het kort.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Nick versloeg Eric, Guido verloor van René en Dick was te sterk voor Richard. Het dubbel ging naar Vined.Drie partijen later stond het 3 - 4; Nick verloor van René, maar Dick (tegen Eric) en Guido (tegen Richard) wonnen hun partijen. Helaas voor team 4 ging de wedstrijd alsnog verloren, want de laatste drie partijen gingen alle naar Vined. Dick moest René feliciteren, Nick verloor van Richard en Guido van Eric.

Al met al is een 6 - 4 nederlaag bij Vined 1 geen slecht resultaat, maar na een 3 - 4 voorsprong hadden de heren wellicht toch op iets meer gerekend.

Scores:
Dick 2, Guido 1 en Nick 1

Aanstaande vrijdag ontmoet team 4 met De Veluwe 2 opnieuw een sterke tegenstander. Het speelt dan thuis.

1e klasse: Kampenion 5 - De Toekomst 4

Team 5 behaalde het afgelopen seizoen ‘in blessuretijd’ de titel in een poule van de 2e klasse. Afgelopen vrijdag trad het aan tegen een andere debutant: De Toekomst 4. Dit is een team dat team 5 sowieso achter zich moet houden, wil het een kans hebben op handhaving.

Simon van der Woude, Hans de Vries en Jelmer van der Veen namen het op tegen Boris Bosch, Mirko Egbers en Erwin Driessen. Hans maakte na jaren bij Smash-In te hebben gespeeld, zijn rentree bij Kampenion.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Drie van de vier partijen gingen over de volle vijf games. Simon kwam even na achten pas binnen en liep eigenlijk zo door naar de tafeltennistafel om de batjes te kruisen met kopman Boris. Niet verwonderlijk dus dat Simon zijn ritme gedurende de partij moest vinden. Hij kwam nog wel knap terug na een 0 - 2 achterstand, maar verloor de beslissende game alsnog. Hans, die stijf stond van de spanning, raakte in het begin vrijwel geen bal in zijn partij tegen Mirko. De 1e game ging dan ook met ruime cijfers naar Mirko. In de 2e game ging het weliswaar wat beter, maar hier liet Hans zijn tegenstander ontsnappen. Daarna was Hans echter los en won hij alsnog drie games op rij en ruim. Jelmer versloeg hierna tegenstander Erwin in vier games.
In het dubbel verloren Jelmer en Simon in een thriller nipt van Boris en Mirko: 10 - 12 in de 5e game.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Hans speelde tegen de sterke Boris zeker niet slecht, maar ook hij ondervond diens kracht. Hans nam nog wel knap een 2 - 1 voorsprong, maar zag Boris de partij alsnog met tweemaal 7 - 11 naar zich toetrekken. Simon versloeg hierna Erwin ‘in straight games’ waarna Jelmer in vier games Mirko versloeg.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Eerst versloeg Hans tegenstander Erwin overtuigend in drie games. Daarna moest ook Jelmer zijn meerdere erkennen in kopman Boris; Jelmer verloor ‘in straight games’. Simon bepaalde de eindstand op 6 - 4 via een 3 - 1 zege op Mirko.

Zo boekte team 5 de gewenste zege, maar de zege had eigenlijk een puntje hoger moeten uitvallen. De openingspartij van (‘een koude’) Simon tegen Boris en het dubbel boden daartoe zeker kansen, maar dan moet je wel ingespeeld zijn en / of die kansen benutten.

Hans, Jelmer en Simon pakten ieder twee zeges en zij kunnen elkaar dan ook weinig verwijten.

Scores:
Hans 2, Jelmer 2 en Simon 2

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Smash ’70 2 in Hattem.

2e klasse: Kampenion 6 - Smash ’70 3

Team 6 komt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse uit. In de openingswedstrijd ontving het vrijdagavond Smash ’70 3 dat grotendeels uit spelers bestaat die de afgelopen seizoenen 1e klasse - en het afgelopen seizoen zelfs Promotieklasse - speelden. De waarheid gebiedt daarbij te zeggen dat dat team gesplitst is en dat de sterkere spelers nu in Smash ’70 2 spelen en de minder sterke speler in Smash ’70 3. Niettemin blijft dit een sterk team, zeker voor 2e klasbegrippen.

De wedstrijd is op verzoek van de Kampenaren omgedraaid, omdat (chauffeur) Gerard Palland verhinderd was. Dank aan de gasten uit Hattem! Thomas Niemeijer, Danny Bruins en Jan Ringenier mochten het opnemen tegen Ivo Tijssen, John Kinket en Bastian Evers.

Team 6 schoot als een speer uit de startbokken. In mum van tijd versloegen de youngsters Thomas en Danny hun tegenstanders - respectievelijk Ivo en John - ‘in straight games’ en daarna kwam Jan tegen Bastian van een 1 - 2 achterstand terug om de 4e en 5e game nog (vrij) ruim te winnen.
In het dubbel nam het ingespeelde duo Danny/Thomas het op tegen Ivo en John die voor het eerst samen speelden. Dit verschil was in de partij overigens nauwelijks te zien. Een 5e game moest de beslissing brengen. Daarin gaven Danny en Thomas een 10 - 6 voorsprong uit handen. Bij 10 - 11 kregen zij zelfs een matchpunt tegen, maar uiteindelijk wonnen zij alsnog met 13 - 11.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Danny versloeg Ivo in drie nipte games. Opgemerkt dient daarbij te worden dat Danny niet te klagen had over ‘geluksballetjes’. Thomas deelde daarna in de 2e game een ‘tikkie’ uit aan tegenstander Bastian door die nipt met 13 - 11 te winnen; de 1e had hij al op zijn naam geschreven. Bastian pakte daarna knap de 3e game, maar zag Thomas in de 4e game afstand nemen. Hierna was de partij tussen Jan en John vier games in evenwicht: 10 - 12, 10 - 12, 11 - 9 en 11 - 9. In de beslissende game sloeg de balans duidelijk door naar John die met 3 - 11 het verschil wist te maken.

Danny keek daarna tegen Bastian na twee games - gelet op het spel van beiden deze avond - enigszins verrassend tegen een 0 - 2 achterstand aan. Daarna vond Danny zijn spel en niveau van eerder deze avond terug en won hij de 3e en 4e game overtuigend. Wie verwachtte - ik was daar één van - dat Danny nu wist door te drukken, kwam bedrogen uit. De beslissende game was spannend en het was Bastian die de game eruit wist te slepen: 9 - 11. In de partij tussen Jan en Ivo gebeurde ongeveer het omgekeerde. Jan nam vrij overtuigend een 2 - 0 voorsprong, maar zag Ivo terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game nam Jan in het begin een ruime voorsprong, Ivo kwam nog wel knap terug, maar Jan won de game met 11 - 8. In de laatste partij van de avond maakten Thomas en John er een fraaie en spannende partij van. John nam een 1 - 2 voorsprong, maar Thomas won de 4e game ruim. In de beslissende game kon het beide kanten op vallen. Het werd 10 - 10 en uiteindelijk was John met 10 - 12 de gelukkigste.

Niettemin is een 7 - 3 zege een prachtig resultaat voor team 6. Het pakt daarmee een aantal bonuspunten tegen een sterke tegenstander. Danny, Thomas en Jan pakten allen twee zeges en ook het dubbel leverde (nipt) winst op.

Danny 2, Jan 2, Thomas 2 en dubbel 1

Komende vrijdag speelt team 6 opnieuw thuis. Het ontvangt dan Emmeloord 2.


3e klasse: Smash-In 2 - Kampenion 7

De drie meer dan ervaren Musketiers zijn in team 7 weer herenigd: Harm Bosman, Theo Hogenhorst en Arie Hup. De drie keren terug in de 3e klasse; Theo na een seizoen 2e klasse en Arie en Harm na een seizoen 4e klasse.

Afgelopen vrijdag speelde team 7 uit bij Smash-In 2 dat (ook) afkomstig is uit de 4e klasse. Harm, Theo en Arie namen het op tegen Elmer Timmer, Lauro Hameetman en invaller Henda Boerman (team 3) die vroeger nog bij Kampenion heeft gespeeld.

De Kampenaren kwamen goed uit de startblokken, want na het dubbel stond het 0 - 4. Harm versloeg Elmer ‘in straight games’, Theo ‘morste’ één game tegen Laura en Arie was bijtijds weer bij de les in zijn partij tegen Henda. Laatstgenoemde kwam knap van een 0 - 2 achterstand terug, maar moest in de beslissende game alsnog het hoofd buigen.
In het dubbel waren Harm en Theo in drie games te sterk voor Laura en Elmer.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Harm stond ook tegen Laura geen game af en Arie had vijf games nodig om Elmer van zich af te schudden. Theo en Henda maakten er een lange en spannende partij van. Uiteraard moest een 5e game de beslissing brengen en die ging uiteindelijk met 12 - 10 naar Henda.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen. Eerst had Laura geen antwoord op het materiaal en spel van Arie. Daarna was Harm volmaakt kansloos tegen Henda die dan ook eenvoudig in drieën won. In de laatste partij van de avond was Theo in drie games net wat sterker dan Elmer.

Team 7 kende dus vrijwel een droomstart in Ens. Het verloor twee puntjes tegen invaller Henda (5e klasse) die daarmee meteen aantoonde dat het nieuwe ratingsysteem hier en daar toch nog wel enkele lacunes kent.

Scores:
Arie 3, Harm 2, Theo 2 en dubbel 1

Team 2 ontvangt as. dinsdag Hoonhorst 2.

3e klasse: Kampenion 8 - GTC 2

Team 8 maakte zijn debuut in de 3e klasse, in ieder geval in de samenstelling waarin het afgelopen vrijdagavond aantrad: Jomar Schilder, Robbert Dalsem en Roelard Bos. Tegenstander was GTC 2 dat met Wijnand Oudenaarden, Arno Withaar en Wiebert Oudenaarden aantrad.

Een mooie graadmeter voor team 8, want de gasten uit Genemuiden eindigden het afgelopen seizoen als laatste in de 3e klasse, maar mogen met dispensatie opnieuw in die 3e klasse uitkomen.

Het werd een wedstrijd met erg weinig krachtsverschil. Na vier partijen stond het 1 - 3, maar het had voor hetzelfde geld ook 3 - 1 kunnen staan.
Jomar versloeg in de openingspartij Wijnand in vier games. Daarna nam Robbert tegen Arno een 2 - 0 voorsprong, maar die trok de 3e en 4e game met ruime cijfers naar zich toe. De beslissende game was spannend. Uiteindelijk bleek Arno met 10 - 12 de gelukkigste. Roeland en Wiebert ‘schopten’ het ook al tot een vijfpitter en ook hier was het de speler van GTC 2 die het gelukkigst was met 9 - 11 in de 5e game.
Het wordt eentonig, maar ook het dubbel ging over de volle vijf games. Jomar en Robbert enerzijds en Arno en Wiebert anderzijds waren hier de hoofdrolspelers. De Kampenaren namen een 2 - 1 voorsprong, maar de bezoekers wonnen de 4e en 5e game met ruime cijfers.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Robbert en Wijnand zorgden samen voor de vierde opeenvolgende vijfpitter. Maar ditmaal was het Robbert die die wist te winnen: 11 - 8. Ook Jomar en Wijnand wilden niet achterblijven en - inderdaad - ook zij moesten een 5e game spelen. Daarin wist Jomar wat meer afstand te nemen: 11 - 6. En ja hoor, ook Roelard en Arno wilden hun contributie zo uitgebreid mogelijk benutten. Roeland kwam knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar moest toestaan dat de beslissende alsnog naar Arno ging: 8 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog één te winnen. Eerst verloor Robbert in vier games van Wiebert, waarna Roelard zichzelf met een 3 - 1 zege op Wijnand ook op het wedstrijdformulier plaatste. In de laatste partij van de avond verloor Jomar in drie (vrij) nipte games van Arno die daarmee knap ongeslagen bleef.

Team 8 leed dus een nipte 4 - 6 nederlaag tegen GTC 2. Het wist twee van de zes vijfpitters te winnen. Voor hetzelfde geld was het dus 5 - 5 of zelfs 6 - 4 geworden. Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van!

Scores:
Jomar 2, Robbert 1 en Roelard 1

Komende vrijdag gaat team 8 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 4.

4e klasse: Swift (D) 10 - Kampenion 9

Team 9 beleefde een primeur. Het ging namelijk buiten de vroegere grenzen van de Regio Zwolle. Donderdagavond was namelijk in Deventer Swift (D) 9 de tegenstander.

Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn en Henny Boxman namen het op tegen Chris Haanschoten, André Boer en Koos Harink.

Na het dubbel stond het 3 - 1 voor Swift (D) 10. Gerard wist een 0 - 2 voorsprong tegen Chris niet te verzilveren en verloor de beslissende game met ruime cijfers. Jeroen en André maakten er een mooie en spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game bleek Jeroen met 10 - 12 de gelukkigste. Henny verloor hierna in drie nipte games van Koos.
In het dubbel verloren Gerard en Jeroen in vijf games van Chris en Koos.

Drie partijen later stond het ‘ineens’ 3 - 4. Gerard versloeg André in vier games, terwijl Henny tegen Chris een 2 - 0 achterstand wegpoetste en alsnog in vijven wist te winnen. Jeroen versloeg vervolgens Koos in vier nipte games.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Henny was in drie games te sterk voor André waarna Gerard zijn meerdere moest erkennen in Koos die overtuigend ‘in straight games’ won. Jeroen en Chris sloten de avond af met een spannende vijfpitter. Wat te zeggen van 9 - 11, 12 - 14, 11 - 9 en 17 - 15? In de beslissende game wist Jeroen dan alsnog het verschil te maken: 6 - 11.

Zo boekte team 9 een nuttige 4 - 6 zege in Deventer en gaat het de competitie beduidend beter van start dan het afgelopen seizoen toen het nog ‘als team 10 door het leven ging’. Grote man aan Kamper kant was Jeroen die ongeslagen bleef.

Scores:
Jeroen 3, Henny 2 en Gerard 1

As. dinsdagavond ontvangt team 9 Zwartsluis 3.

5e klasse: Swift (D) 11 - Kampenion 10

Ook team 10 verliet de vertrouwde paden van de voormalige Regio Zwolle, want dat speelde ook al in Deventer tegen Swift (D) 11.

Rense Beimers, Alice Ringenier en Anne van der Haar kruisten de batjes met Michel Scheres, Herman Starink en S. van Hummel (de voornaam staat niet in NAS).

Na het dubbel stond het 2 - 2, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Rense, die aan een lichte vorm van vijfpitterfobie lijdt, vond het juiste medicijn tegen Michel: eens een vijfpitter winnen. Rense won de beslissende game ruim met 6 - 11. Alice kon het daarna net niet bolwerken tegen Herman die de beslissende 5e game er met 11 - 8 uit wist te slepen.
Anne had daarna weinig moeite om tegen Van Hummel zijn team weer op voorsprong te zetten.
In het dubbel verloren Alice en Anne met 11 - 9 in de 5e game van Herman en Michel.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Eerst verloor Rense in vier games van Herman, waarna Anne tegen Michel terugkwam van een 2 - 1 achterstand en alsnog in vijven won. Alice had daarna weinig moeite met Van Hummel; zij won eenvoudig in drieën.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 10. Anne was de sterkste in het onderonsje tussen de deze avond nog ongeslagen spelers; hij versloeg Herman ‘in straight games’. Rense had daarna ook niet al teveel moeite met Van Hummel; ook hij hoefde geen game af te staan. In de laatste partij van de avond bepaalde Alice de eindstand op 3 - 7 via een viergames zege op Michel.

Ook team 10 verliet Deventer dus met een zege: 3 - 7 en kan dus terugkijken op een goede start. Grote man aan Kamper kant was Anne die vrij eenvoudig ongeslagen bleef en dat terwijl hij in november voor het laatst een bal geslagen heeft, maar het schijnt dat hij in de afgelopen maanden in de weer is geweest met gehaktballen.

Scores:
Anne 3, Alice 2 en Rense 2

Komende vrijdag ontvangt team 10 Effect 3 uit Mariënheem.


Een goede start dus voor de meeste seniorenteams. Een start die vertrouwen geeft voor het vervolg van het seizoen.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 2 februari:
Kampenion 7 - Hoonhorst 2
Kampenion 9 - Zwartsluis 3

Vrijdag 5 februari:
Kampenion 1 - Effekt ’74 1
Kampenion 2 - Bosman/Wezep 1
Thibats 1 - Kampenion 3
Kampenion 4 - De Veluwe 2
Smash ’70 2 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Emmeloord 2
Swift (D) 4 - Kampenion 8
Kampenion 10 - Effect 3

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar