FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 5 kwamen de tien seniorenteams in actie. Zeven deden dat in een thuiswedstrijd en drie op locatie. Opvallend was het dat veel wedstrijden grote uitslagen te zien gaven. Liefst 7x werd met tenminste de cijfers 8 - 2 gewonnen of verloren. Team 1 deed goede zaken en datzelfde geldt voor de teams 2, 6 en 10. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Effekt ’74 1

Team 1 startte de competitie vorige week prima met een 1 – 9 zege in Dalfsen op DTV ’84 1. Afgelopen vrijdag ontving het Effekt ’74 1 dat vorige week met 2 – 8 verloor van – naar verwachting – de grootste concurrent van team 1 voor de titel: Trias 1.

Het was voor de spelers van team 1 zaak om niet TE veel met de punten en de concurrentie bezig te zijn, maar om zich te focussen op individuele partijen en het dubbel tegen Effekt ’74 1. De uitspraak ‘dat de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is’ is dan ook niet zo gek.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier namen het op tegen Lars Hubbelmeijer, Gert Jan Arends en Peter Waenink.

Na het dubbel stond team 1 op een 4 - 0 voorsprong, maar vraag niet hoe! Voor hetzelfde geld had het ook 1 - 3 kunnen staan. In de openingspartij ging Gert-Jan als een speer van start. Voor tegenstander Lars het in de gaten had, was de game al voorbij. Ook de 2e game ging vrij snel naar Gert-Jan. De 3e game was spannender, maar ook die ging - zij het nipt - naar GJ. Hierna nam Ivan het op tegen kopman Gert Jan. Dit werd een heel spannende partij waarin beide spelers vol voor de winst gingen. Na vier games stond het 2 - 2. De beslissende game was spannend en kon dan ook beide kanten opvallen. Uiteindelijk bleek Ivan met 12 - 10 de gelukkigste. Ton trad daarna aan tegen Peter, meestal voor Ton een lastig te bespelen tegenstander. En zo ook afgelopen vrijdag. Peter nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar Ton counterde in de 4e game knap naar 2 - 2. De beslissende game was spannend met meestal Peter die ‘der Nase vorn hatte’. Hij kreeg zelfs twee matchpoints op eigen service, maar die wist Ton weg te werken. Ook hier bleek de Kamper speler uiteindelijk de gelukkigste met 13 - 11.
Het dubbel leek qua scoreverloop veel op de beide vorige partijen. Gert-Jan en Ivan namen het op tegen Gert Jan en Peter. De gasten namen een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar de 4e game ging weer met ruime cijfers naar GJ en Ivan. Ook hier kon de beslissende game beide kanten opvallen en ook hier was het thuisduo het gelukkigst na 11 - 9.
Zo stond het dus 4 - 0, maar dat was zwaar geflatteerd.

Na het dubbel had Ivan weinig moeite om tegenstander Lars aan de zegekar te binden. Hij won overtuigend ‘in straight games’. Gert-Jan begon in zijn tweede partij tegen Peter opnieuw voortvarend. De 1e game was ‘in een poep en een scheet’ voorbij. Daarna was er twee games meer balans. De 2e game ging nipt naar Peter en de 3e naar GJ. In de 4e game was GJ helemaal los; hij gunde Peter zelfs geen punt. Ton en Gert Jan vonden het daarna tijd worden om weer terug te keren naar de trend van de partijen 2 t/m 4. Ton nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong, maar Gert Jan kwam beide keren langszij. De beslissende game was bloedstollend. Ook nu werkte Ton matchpunten weg om uiteindelijk in de verlenging nog met 13 - 11 te winnen. Ook de vierde close partij ging dus naar team 1. De tussenstand was nu 7 - 0.

De laatste drie partijen gingen sneller. Eerst was Ivan te sterk voor Peter. Ivan speelde een solide partij en won ‘in straight games’. Daarna ‘morste’ Ton weliswaar een game tegen Lars, maar toch had je nooit het idee dat Ton de partij zou verliezen. In de laatste partij nam Gert-Jan het op tegen bijna naamgenoot Gert Jan. De Kampenaar speelde een hoog tempo. Zijn forehand aanval komt sneller op de tegenstander af dan die van Ivan en Ton. Tegenstander Gert Jan kon er dan ook niet zo’n spannende partij van maken als tegen Ivan en Ton. In de 3e game werd het nog wel even spannend, maar uiteindelijk was het de Kamper Gert-Jan die in drie games won.

Zo boekte team 1 een maximale zege. Als je niet aanwezig bent geweest, denk je misschien dat het een simpele zege was. Maar niets is minder waar. De gasten verkochten hun huid duur en verloren viermaal met het kleinst mogelijk verschil in de beslissende game. Dat is zuur verliezen. Uiteraard werd die maximale zege met blijdschap begroet door de Kampenaren. Als je de competitie begint met 19 punten uit twee wedstrijden, dan kun je het nauwelijks beter doen!

Scores:
Gert-Jan 3, Ivan 3, Ton 3 en dubbel 1

Op zaterdag 13 februari as. speelt team 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Trias 1 in Twello.

 

Promotieklasse: Kampenion 2 - Bosman/Wezep 1

Team 2 won vorige week met 4 – 6 bij buurman TT Zwolle 3 en dat is een bemoedigend begin. Vrijdagavond kwam een andere buurman op bezoek: Bosman/Wezep 1. Dat team leed in eigen huis een 3 – 7 nederlaag tegen Blauw-Wit 3, een tegenstander waartegen – met alle respect – juist punten hadden moeten worden gepakt.

Wedstrijden tussen de twee bevriende verenigingen uit Kampen en Wezep zijn altijd bijzonder. De spelers kennen elkaar goed. En het feit dat Jeroen Rotman – de kopman van de Wezepers – jaren voor Kampenion uitkwam (en nog steeds lid is), maakt het extra bijzonder. Trouwens, ook Wiebren van de Schootbrugge heeft competitie bij Kampenion gespeeld, zij het dan alleen bij de jeugd.

Robin Lieftink, Gertjan Wessels en Jordy ten Have bonden de sportieve strijd aan met Hermen van de Schootbrugge, Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge.

Na het dubbel was de wedstrijd nog in balans. In de openingspartij toonde Robin zich weer eens ouderwets vast. Tegenstander Hermen werd gedwongen ‘tig’ keer een winner te slaan die vervolgens geen winner bleek te zijn. Bovendien zocht Robin ook regelmatig de aanval. Hij wist de partij in drieën te winnen. Gertjan nam het hierna op tegen Jeroen. Daar waar Gertjan het meestal aanvallers als Jeroen erg lastig weet te maken, daar liet Jeroen hem ditmaal volmaakt kansloos. Jeroen gunde Gertjan in totaal slechts 11 punten. Jordy en Wiebren speelden vervolgens een wisselvallige partij met wisselende kansen tegen elkaar. De games werden om en om gewonnen. Jordy de 1e en de 3e en Wiebren de 2e en de 4e. ‘En dus was Jordy weer aan de beurt’. Hij won de 5e met 11 - 8.
In het dubbel boden Jordy en Robin hun tegenstanders Jeroen en Wiebren goed partij, maar meer zat er ook niet in. De gasten wonnen verdiend met 8 - 11, 8 - 11 en 7 - 11.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Eerst bleek Gertjan een te groot obstakel voor Hermen. Gertjan heeft - niet denigrerend bedoeld - een spelletje dat je op dat niveau niet heel veel tegen komt. Vanaf de kant ziet dat spelletje er niet moeilijk uit, maar als je aan de overkant van de tafeltennistafel staat ………. Gertjan won in vier games. Robin had het vervolgens twee games lastig tegen Wiebren; beiden wonnen een game met 11 - 8. Daarna wist Robin echter het verschil te maken en - toch wel verrassend - met ruim verschil te winnen. Jordy balde daarna keurig mee in zijn partij tegen Jeroen. Hij heeft de laatste tijd echter te weinig gespeeld om Jeroen het vuur aan de schenen te kunnen leggen; de thermostaat stond nu op ‘slechts 19 graden’. Jeroen won uiteindelijk in vieren. Opvallend was wel dat hij in totaal slechts één puntje meer pakte dan Jordy: 35 tegen 34 punten.

In de achtste partij ondervond ook Wiebren dat je Gertjan niet zomaar even opzij zet. De 1e game ging vrij ruim naar Gertjan. De 2e en 3e game waren duidelijk spannender, maar ook die gingen - zij het met klein verschil - naar Gertjan. Jordy trad hierna aan tegen Hermen. Jordy nam keurig een 2 - 0 voorsprong in games, maar zag Hermen sterk terugkomen tot 2 - 2. Wat er in de 5e game anders ging, heb ik niet meegekregen maar feit is dat Jordy die eenvoudig won: 11 - 4. In de laatste partij van de avond namen de kopmannen van beide teams het tegen elkaar op: Robin en Jeroen. Tijdens de Clubkampioenschappen enkele weken geleden liet Jeroen Robin alle hoeken van de tafeltennistafel zien; Robin was blij dat dat er maar vier waren. Maar hij bleek van die nederlaag te hebben geleerd. Robin hield - zoals we van hem gewend zijn - de bal lang in het spel en bracht daarbij regelmatig zijn backhand diagonaal in stelling. Drie games lang hielden beiden elkaar in evenwicht, al stond Robin - o.a. door een aantal geluksballetjes - wel op een 2 - 1 voorsprong. In de 4e game ging Jeroen wat forceren en dat pakte voor hem niet goed uit. Robin won die met 11 - 7.

Team 2 boekte dus een nuttige 7 - 3 zege op de buren van Bosman/Wezep 1. Het wist de beide vijfpitters naar zich toe te trekken, maar dat hebben we deze avond in de zaal wel meer gezien. Grote man aan Kamper kant was Robin die knap ongeslagen bleef.

Scores:
Robin 3, Gertjan 2 en Jordy 2

Op zaterdag 13 februari as. gaat team 2 in Almelo op bezoek bij Blauw-Wit 3, dat de competitie prima is gestart.

 


Promotieklasse: Thibats 1 - Kampenion 3

Team 3 leed vorige week een kansloze 1 – 9 nederlaag tegen titelkandidaat Blauw-Wit 2. Benjamin Bos zorgde voor het enige puntje. Vrijdagavond ging het team in studentenstad Enschedé op bezoek om daar aan te treden tegen team 1 van studentenvereniging Thibats. Dat team is een onbeschreven bladzijde voor de spelers van team 3 en omgekeerd is dat ook het geval.

Bas de Vries, Bertin Bos en Gerben Wolterink bonden de sportieve strijd aan met Derek Rodink, Martijn Heemskerk en Trung Nguyen.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Bas en Derek beten het spits af en speelden een vijfpitter tegen elkaar waarbij het in geen enkele game echt spannend was. In die beslissende 5e game wist Derek echter het verschil te maken. Bertin versloeg hierna Martijn in vier games en bracht zijn team langszij. Gerben zette zijn team op voorsprong door Trung in vier games te verslaan. Gerben verloor nog wel de 1e game, maar won er vervolgens drie op rij.
In het dubbel moesten Bertin en Gerben - die voor het eerst samen dubbelden - nog aan elkaar wennen. Derek en Trung vormden een beter ingespeeld duo en zij wonnen mede daarom in vier games.

Drie partijen later stond team 3 op een 3 - 4 voorsprong. Bas had net als Bertin vier games nodig om Martijn - kennelijk de minst sterke speler van de drie - te verslaan. Gerben moest vervolgens tegen Derek diep gaan en dat wil wat zeggen bij de boomlange Gerben. Hij kwam met 2 - 1 achter, maar trok daarna knap de 4e en 5e game naar zich toe. Bertin speelde hierna leuk mee tegen Trung, maar kwam toch tekort. Trung won in vier games.

De laatste drie partijen gingen alle in drieën en daarvan wist team 3 er nog slechts één te winnen. Dat gebeurde al in de achtste partij toen Gerben tegenstander Martijn overtuigend ‘in straight games’ aan de zegekar bond. Bas verloor daarna in drie games van Trung en datzelfde overkwam Bertin in zijn partij tegen Derek.

Beide teams deelden dus de punten en daar valt niets op af te dingen. De twee vijfpitters werden keurig verdeeld. Grote man - letterlijk en figuurlijk - aan Kamper kant was Gerben die keurig ongeslagen bleef.

Scores:
Gerben 3, Bas 1 en Bertin 1

Team 3 ontvangt op vrijdag 12 februari Entac 3 uit Enschedé. De Tukkers hebben na twee wedstrijden één puntje meer bij elkaar geslagen. Een belangrijke wedstrijd dus!

 

1e klasse: Kampenion 4 - De Veluwe 2

Team 4 pakte vorige week 4 punten mee in de wedstrijd bij Vined 1, de degradant uit de Promotieklasse. Dat is niet zo gek. Vrijdagavond ontmoette het met De Veluwe 2 opnieuw een sterke tegenstander. Dat team is namelijk duidelijk versterkt ten opzichte van het afgelopen seizoen. De minst sterke speler is vervangen door Wim Hogeboom en Bert Ham die beiden het afgelopen seizoen nog 3e divisie landelijk speelden. Beiden kwamen overigens niet veel in actie en haalden een vrij bescheiden percentage, maar toch.

Dick Hoekman, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen namen het op tegen Wim Hogeboom, Rikus Ottens en Bert Ham.

Na vier partijen stond het 0 - 4. De Veluwe 2 toonde inderdaad aan over sterke spelers te beschikken. Dick speelde in de openingspartij bepaald niet slecht tegen Wim, maar laatstgenoemde was net wat beter en won in drie games, waarvan twee nipt. Nick kwam hierna net wat tekort tegen Rikus. Ook hij verloor ‘in straight games’. Jackie was drie games gelijkwaardig aan tegenstander Bert. Hij stond toen op een 2 - 1 voorsprong. Daarna kwam Bert echter sterk terug en hij wist zowel in de 4e als in de 5e game het verschil te maken.
In het dubbel verloren Dick en Nick in drie games van Bert en Wim. Niet dat zij slecht speelden, maar de gasten waren simpelweg te sterk.

Die trend zette zich voort na het dubbel. Over het algemeen balden de Kampenaren leuk mee, maar de gasten waren gewoonweg beter.

Drie partijen later stond het 0 - 7. Nick verloor in vieren van Wim en Dick deed hetzelfde tegen Bert. Jackie kwam daarna tekort tegen Rikus.

Ook de laatste drie partijen gingen naar de bezoekers. Nick ondervond ook al de kracht van Bert, terwijl Jackie een sterke partij tegen Wim slechts beloond zag met winst in de 2e game. Wim won er echter drie en trok de partij daarmee naar zich toe. In de laatste partij van de avond nam Dick tegen Rikus een 2 - 0 voorsprong in games. De 3e game verloor hij echter nipt met 11 - 13 en dat bleek achteraf cruciaal. Daarna stokte het enigszins bij Dick, of ging Rikus beter en beter spelen. Hoe dan ook, Rikus won de 4e en 5e game en stelde daarmee de 0 - 10 zege veilig.

Dick, Nick en Jackie verkochten de huid duur, zij streden voor elk punt, maar de bezoekers uit Apeldoorn waren te sterk. Dat is geen schande. De Veluwe 2 is in deze vorm een geduchte kandidaat voor de titel!

Scores:
Dick 0, Jackie 0 en Nick 0

Op vrijdag 12 februari gaat team 4 in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 1. Ook dat is een belangrijke wedstrijd voor beide teams.

 

1e klasse: Smash ’70 2 - Kampenion 5

Team 5 boekte vorige week in zijn eerste wedstrijd in de 1e klasse een nipte 6 – 4 zege op collegadebutant De Toekomst 4. Achteraf kun je stellen dat die zege één puntje te laag uitviel. Maar dat lag deels aan de spelers van team 5 zelf.

Afgelopen vrijdag ging het in Hattem op bezoek bij het sterke Smash ’70 2. Dat team treft het overigens niet want kopman Marthijn van der Wal zit in de lappenmand. En dat terwijl het team juist dit seizoen uit ‘slechts’ drie spelers bestaat. In de eerste wedstrijd deelde het de punten met Torenstad 1.

Sebastian Holzapfel, Simon van der Woude en Jelmer van der Veen namen het op tegen Cor Verwoert, invaller Harry Sellies (team 4) en Wout Bisschop.

Helaas heb ik van deze wedstrijd geen - scan van het - wedstrijdformulier ontvangen. Mogelijk heeft dat te maken met de einduitslag.

De start, het middenstuk en het slot waren namelijk voor Smash ’70 2. Na het dubbel stonden de Hattemers op een 4 - 0 voorsprong en die voorsprong werd gestaag uitgebouwd om uiteindelijk uit te monden in een 10 - 0 zege.
Simon en Sebastian wisten beiden invaller Harry tot een 5e game te dwingen, maar beiden verloren die. Alle andere acht partijen gingen ruimer naar Smash ’70 2.
Een troosteloze avond voor team 5 dus in Hattem. Zo troosteloos dat men geen er geen behoefte aan had om even een scan van het formulier te sturen.
Op zich begrijpelijk, maar toch jammer.

Scores:
Jelmer 0, Sebastian 0 en Simon 0

Team 5 ontvangt op vrijdag 12 februari Heino 1.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Emmeloord 2

Team 6 boekte vorige week vrijdag een enigszins verrassende 7 – 3 zege op het als sterk ingeschatte Smash ’70 3. Het pakte daarmee een paar bonuspunten. Het was zaak om die bonuspunten niet te verspelen tegen de tweede tegenstander: Emmeloord 2. Dat team deelde vorige week de punten met titelkandidaat Dronten ’74 1. Een tegenstander dus om rekening mee te houden!

Namens team 6 namen Gerard Palland, Danny Bruins en Jan Ringenier het op tegen Michel Schwarte, Lukas Koffeman en Elvis Nieuwland.

In de openingspartij gaf Gerard tegenstander Michel geen enkele kans. Michel heeft vorig seizoen de anti topspin op de backhand ingeruild voor lange noppen. Maar daar wist Gerard wel raad mee. Met risico- en drukvol spel won hij ‘in straight games’. In de tweede partij won Danny nipt de 1e game tegen Lukas, maar daarna nam die het heft in handen om vervolgens de 2e en 3e game met ruime cijfers te winnen. De 4e game was weer meer in evenwicht en uiteindelijk was Danny met 14 - 12 de gelukkigste. De beslissende 5e game leek veel op de 4e. Lukas nam een voorsprong en leek de partij binnen te slepen, maar Danny kwam nog knap terug en - je raadt het al - sleepte de game en daarmee de partij voor de spreekwoordelijke poorten weg: 12 - 10. Jan speelde vervolgens een sterke 1e game tegen kopman Elvis. Toen hij die met 11 - 17 won, waande hij zich enige tijd Ma Long. Maar de enige tafeltennisovereenkomst tussen beiden is dat zij rechtshandig zijn. Elvis bracht Jan dan ook snel weer op aarde terug met ruime winst in de 2e en 3e game. In de 4e game kwam Jan nog wel van een ruime achterstand terug, maar Elvis won die nipt met 9 - 11.
In het dubbel maakten Danny en Gerard enerzijds en Lukas en Michel anderzijds er een mooie partij van. Via 0 - 1 en 2 - 1 stond het op een gegeven moment 2 - 2, maar in de beslissende game maakten Danny en Gerard het verschil: 11 - 3.
Zo stond team 6 op een keurige 3 - 1 voorsprong.

Drie partijen - en even zovele vijfpitters - later stond het zelfs 6 - 1. Eerst had Danny het drie games heel lastig met het spelletje en materiaal van Michel; het stond toen 1 - 2. Daarna wist hij de tips van (vooral) Gerard beter uit te voeren en kwam hij eigenlijk niet meer in de problemen. Gerard en Elvis maakten er daarna een mooie, spannende partij van. Gerard was in de 1e game helemaal los. Door met veel risico te spelen, liet hij Elvis niet in zijn spel komen. In de 2e game stond Gerard lang op voorsprong, maar in de finale van de game gaf hij die alsnog uit handen doordat hij iets teveel fouten maakte. Ook de 3e game ging met nipte cijfers naar Elvis, maar de 4e was - ook al met nipt verschil - weer voor Gerard. In de beslissende game vond Gerard weer de juiste tactiek: drukvol spelen, maar niet te overhaast. Dit resulteerde uiteindelijk in een 11 - 8 zege. Jan en Lukas speelden daarna een wat wisselvallige partij tegen elkaar. In de 1e game kwam Jan niet in het stuk voor en datzelfde gold voor Lukas in de 2e game. Daarna was de strijd meer in balans. Uiteindelijk draaide het ook hier op een 5e game uit en daarin was Jan met 11 - 9 de gelukkigste.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 6 en alle in vier games. Eerst speelde Danny een ‘fabelachtig goede’ partij tegen kopman Elvis. Danny had meegekregen hoe je ‘die ene’ zijspinservice van Elvis naar de backhand het best kon aanpakken en dat betaalde zich uit. Verder speelde hij met veel lef en ook dat betaalde zich uit. De rijke Danny won in vier games. Chapeau! Jan was vervolgens in de 1e game volmaakt kansloos tegen het spel en het materiaal van Michel: 1 - 11. Na enkele nuttige tips van Gerard over vooral de serviceontvangst ging het vervolgens een stuk beter. Jan won drie games op rij. In de laatste partij van de avond speelde Gerard tegen Lukas. In de 1e game was ‘jonge hond’ Gerard iets te gretig, maar dat zal de leeftijd zijn. Daarna speelde hij wat gecontroleerder; wel aanvallend, maar minder ‘doldriest’. Dat bleek een goede tactiek, want Gerard won drie games op rij.

Team 6 boekte vrijdagavond dus een (onverwacht) ruime 9 - 1 zege op het sterke Emmeloord 2. Vooraf leek dit een typische 6 - 4, 4 - 6 wedstrijd, maar dat pakte anders uit. De zege was wel wat geflatteerd, omdat alle vijf vijfpitters - waarvan twee met 2 punten verschil in de beslissende game - naar team 6 gingen. Niettemin was de zege verdiend.

Scores:
Danny 3, Gerard 3, Jan 2 en dubbel 1

Team 6 speelt op vrijdag 12 februari voor de derde opeenvolgende maal thuis en wel tegen Dronten ’74 1. Oftewel, de koploper ontvangt de nummer 2. Na die wedstrijd weet team 6 meer over de kansen voor de rest van het seizoen.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Hoonhorst 2

Team 7 profiteerde vorige week vrijdag met een 2 – 8 zege vrijwel optimaal van het feit dat tegenstander Smash-In 2 niet in de sterkste opstelling aantrad. Het kende daarmee een prima start. Er was echter één team dat nog beter van start ging: Hoonhorst 2. Dat won namelijk met 9 – 1 van Wijhe 1.

Datzelfde Hoonhorst 2 was afgelopen dinsdag de tegenstander in de thuishaven van Kampenion.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst bonden de sportieve strijd aan met Bert Jan Boessenkoel, Mascha Hulsman en Jeroen Delhaas.

Hoewel Arie de openingspartij na winst in de 1e game alsnog van Bert Jan verloor, stond team 7 na het dubbel op een 3 – 1 voorsprong. Harm (in vieren tegen Mascha) en Theo (‘in straight games’ tegen Jeroen) wonnen hun eerste enkelpartij.
Het dubbel was een heel vreemde partij. Na vier games stond het 2 – 2, maar de gasten wonnen beide games heel dik (1 - 11 en 0 - 11), terwijl Harm en Theo die nipt wonnen. De beslissende game ging weer nipt naar team 7.

Drie partijen later stond het 5 – 2. Harm was volmaakt kansloos tegen Bert Jan die overigens prima op dreef was. Arie had het daarna lastig tegen Jeroen. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna won Arie tweemaal met nipt verschil. Theo ‘morste’ vervolgens een game tegen Mascha, maar was over het geheel gezien in vier games de betere speler.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 7. Eerst versloeg Harm tegenstander Jeroen in vier games. Beiden maakten nogal eens verkeerde keuzes en hielden zo de tegenstander (onbedoeld) lang in de game. Theo ondervond vervolgens ook de kracht van Bert Jan. Hij nam nog wel een 2 – 1 voorsprong in games, maar zag de 4e en 5e game alsnog met nipt verschil naar Bert Jan gaan die daarmee knap ongeslagen bleef. In de laatste partij van de avond gebruikte Arie zijn materiaal slim tegen Mascha. Vooral in de 1e en 2e game was zij kansloos. In de 3e game ging het wel ietsje beter, maar verder dan 6 punten kwam Mascha niet.

Team 7 boekte dus een keurige 7 – 3 zege op Hoonhorst 2. Alleen tegenstander Bert Jan Boessenkool bleek te sterk. Het staat na twee wedstrijden zelfs brutaal aan kop. Maar daar moeten we nog maar niet teveel waarde aan hechten. Wel is het zo dat de spelers vrijuit kunnen spelen, omdat de voorsprong om de nummers 5 en 6 al riant is.

Scores:
Arie 2, Harm 2, Theo 2 en dubbel 1

Op vrijdag 12 februari gaat team 7 op bezoek bij Heino 5.

 

3e klasse: Swift (D) 4 - Kampenion 8

Team 8 speelde vorige week vrijdag een mooie en spannende wedstrijd tegen GTC 2, een wedstrijd die nipt met 4 – 6 verloren ging. Afgelopen vrijdag ging het in Deventer op bezoek bij Swift (D) 4 dat op vreemde bodem met maximale cijfers won van Harderwijk 2.

Jomar Schilder, Robbert Dalsem en Hans van de Berg kruisten de batjes met Mark Hergelink, Gerrit Jan van der Linden en Roy Ligt.

Na het dubbel stond team 8 op een 4 - 0 achterstand. Jomar bood Mark heel knap tegenstand. Zeker als je bedenkt dat Mark landelijk C speelt bij de jeugd en Jomar 1e klasse. Jomar dwong Mark tot een beslissende 5e game, maar daarin bleek Mark de betere. Robbert en Hans verloren vervolgens beiden in vieren van respectievelijk Gerrit Jan en Roy.
In het dubbel kwamen Jomar en Robbert tekort tegen Mark en Roy. De 1e game was nog spannend, maar daarna was de Kamper koek snel op. Niet verwonderlijk, aangezien Deventer naast boeken- en steltenstad ook koekstad is.

Drie partijen later stond het 7 - 0. Jomar was kansloos tegen Gerrit Jan die eenvoudig in drieën won. Hans en Mark waren vier games vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar het stond toen wel 3 - 1 voor Mark. Robbert speelde hierna een sterke partij tegen Roy, maar capituleerde in de beslissende 5e game.

In de achtste partij slaagde Hans er dan eindelijk in om die ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te krijgen. Hij versloeg Gerrit Jan in drie games. Jomar was hierna aardig op dreef tegen Roy. Hij nam zelfs een 1 - 2 voorsprong, maar helaas was de batterij toen leeg. Misschien toch maar eens Duracel overwegen. In de laatste partij van de avond moest Robbert zijn meerdere erkennen in Mark. Laatstgenoemde hoefde geen game af te staan.

Team 8 leed dus een ruime 9 - 1 nederlaag tegen Swift (D) 4. Op zich geen schande, want ik denk dat de Deventernaren samen met Dronten ’74 2 de kandidaten voor de titel zijn.

Scores:
Hans 1; Jomar 0 en Robbert 0

Team 8 gaat op vrijdag 12 februari op bezoek bij Harderwijk 2. Een belangrijke wedstrijd, want waar de Kampenaren na twee wedstrijden 5 punten hebben verzameld, daar hebben de Harderwijkers slechts 2 punten.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Zwartsluis 3

Team 9 speelde vorige week al een uitwedstrijd tegen Swift (D) en wel bij team 10. Het wist toen nipt met 4 – 6 te winnen. Dinsdagavond ontving het Zwartsluis 3 dat vorige week de punten deelde met Bosman/Wezep 4.

Henny Boxman, invaller Alice Ringenier (team 10) en Gerard Wessels namen het op tegen invaller Harry de Wit (team 4), Kenneth van Dijk en Chris Meijer.

De Sluzigers kwamen beter uit de startblokken dan de Kampenaren. De eerste drie enkelpartijen gingen alle naar Zwartsluis 3. Henny verloor de openingspartij van de sterke Harry die duidelijk te sterk bleek en Alice ‘schopte’ het tegen Kenneth tot een vijfpitter, maar kreeg in de beslissende games wat balletjes tegen die ze normaal gesproken vaker mee heeft. Gerard pakte tegen Chris een 1 - 0 voorsprong, maar wist die helaas niet uit te bouwen en te verzilveren. Gerard is sinds kort diaken-af en hij moet nog leren om niet alles weg te geven.
In het dubbel boekten Gerard en Henny een nipte – maar o zo nuttige – zege op Chris en Harry. Na een 1 - 2 achterstand wonnen Gerard en Henny tweemaal met de cijfers 11 - 8.

Drie partijen later stond het 1 – 6. Alice had ook al geen kans tegen Harry die via zoonlief – die in de jeugd bij Zwartsluis speelt – weer besmet is geraakt met het tt-virus. Dit virus is overigens vrij onschuldig voor de gezondheid. Henny en Chris maakten er hierna een spannende partij van en uiteindelijk was het Chris die de partij na vier nipte games naar zich wist toe te trekken. Gerard had daarna alle vertrouwen in zijn partij tegen Kenneth, maar dat vertrouwen werd ernstig beschaamd. Hij verloor ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er slechts één te winnen. Eerst verweerde Alice zich dapper tegen Chris, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Chris won in vier games. Net als zijn teamgenoten was ook Gerard kansloos tegen Harry. Ook Gerard wist geen game te pakken. In de laatste partij van de avond wist Henny de eindstand een iets draaglijker aanzien te geven. Hij versloeg Kenneth in vier games.

Team 9 liep dinsdagavond dus tegen een ruime 2 – 8 nederlaag aan. Aan de ene kant teleurstellend, maar aan de andere kant moeten we zo reëel zijn om te stellen dat er ook niet meer inzat.

Scores:
Henny 1 en dubbel 1; Alice 0 en Gerard 0

Team 9 gaat as. woensdag in Emst op bezoek bij De Spinners 3.

 


5e klasse: Kampenion 10 - Effect 3

Ook team 10 speelde vorige week in Deventer en wel tegen Swift (D) 11. In het begin ging de strijd gelijk op, maar in het tweede deel van de wedstrijd wist team 10 uit te lopen naar een 3 – 7 zege. Vrijdagavond kwam Effect 3 op bezoek dat vorige week de punten deelde met DTV ’84 7.

Het kostte enige moeite om drie spelers achter de tafel te krijgen. Jantiene Knijnenberg en Anne van der Haar waren namelijk ‘ziek, zwak of misselijk’. Gelukkig bleken Rense Beimers en Alice Ringenier alsnog beschikbaar. Tegenstanders waren Paul van Drongelen, Daan Freriks en Marloes Wesselink.

Na he dubbel stond team 10 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij was Alice in drie games net ietsje beter dan Paul. Zij won ‘in straight games’, maar de verschillen waren klein. Rense en Daan maakten er een wisselvallige partij van. Hoewel vrijwel geen enkele game spannend was, moest toch een beslissende 5e worden gespeeld. Die ging met 8 - 11 naar Daan. Alies had vervolgens weinig moeite om debutante Marloes te verslaan. Zij deed dat driemaal met ruime cijfers.
In het dubbel stonden Alice en Alies hun mannetje tegen Daan en Paul. In de 1e en 2e game won zij ruim. De 3e game was spannend(er), maar uiteindelijk bleken de dames de gelukkigsten met 13 - 11.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Rense had het in de 1e game lastig tegen Paul (13 - 11). Daarna won hij de 2e en 3e game met ruime cijfers. Alice ‘morste’ daarna een game tegen Marloes, maar zij won uiteindelijk in vier games. Alies versloeg vervolgens ‘hardhitter’ Daan eenvoudig ‘in straight games’. Hard slaan kan handig zijn, maar preciezer slaan is meestal effectiever.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 10. Rense moest ook een game aan Marloes laten, maar omdat hij er zelf drie wist te winnen, stond hij als winnaar vast. Alies was in haar 1e game tegen Paul even zoekende. Maar toen zij het had gevonden, was het pleit daarna vrij snel beslecht. In de laatste partij van de avond had Alice het lastig tegen ‘hardhitter’ Daan. Of Daan maakte snoeihard een punt, of hij maakte snoeihard een fout. Dat laatste deed hij net wat vaker dan het eerste en dus was het niet onlogisch dat Alice nipt in vier games won.

Team 10 boekte vrijdagavond dus een ruime 9 - 1 zege waarmee het zich brutaal aan kop nestelt. De stand is nog wat onoverzichtelijk op het moment van schrijven, maar toch! De eerste klap is een daalder waard. Ook in het eurotijdperk.

Scores:
Alice 3, Alies 3, Rense 2 en dubbel 1

Team 10 ontvangt op vrijdag 12 februari DTV ’84 7.


De tien wedstrijden leverden vijf zeges op, één puntendeling en vier nederlagen. Zoals aangegeven gaf deze speelronde grote uitslagen te zien. Dat gebeurt niet zo vaak.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Woensdag 10 februari:
De Spinners 3 - Kampenion 9

Vrijdag 12 februari:
Kampenion 3 - Entac 3
Leogang 1 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Heino 1
Kampenion 6 - Dronten ’74 1
Heino 5 - Kampenion 7
Harderwijk 2 - Kampenion 8
Kampenion 10 - DTV ’84 7

Zaterdag 13 februari:
Trias 1 - Kampenion 1
Blauw-Wit 3 - Kampenion 2

Volgend weekend hoop ik van die wedstrijden weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar