Na een weekje vrijaf mochten de tien seniorenteams deze week weer in actie komen (om volgende week weer grotendeels vrij te zijn). Qua resultaten werd het een enigszins teleurstellende week: 4 zeges, 1 puntendeling en 5 nederlagen. Team 1, dat met een invaller en niet geheel fit naar directe achtervolger TT Zwolle 2 afreisde, wist de schade beperkt te houden.
Ik neem de resultaten weer met je door.


Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 1

Team 1 is goed bezig dit seizoen. Na drie wedstrijden heeft het al een aardige voorsprong op de achtervolgers opgebouwd. De eerste achtervolger is TT Zwolle 2 en dat was afgelopen vrijdag de tegenstander van team 1.

Dan treft het natuurlijk niet dat team 1 niet compleet kon aantreden: Ton Ringenier was verhinderd en bovendien is Ivan Hollander verre van fit. Niettemin verscheen Ivan achter de tafel, samen met Gert-Jan de Lange en invaller Ralph Trip (team 2). Corné van Rossem, Lisette van Es en Sophie Lucardie waren de tegenstanders.

Na het dubbel hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Gert-Jan speelde een gedegen partij tegen Corné. Zoals je wel vaker ziet, mocht de materiaalspeler - Corné speelt met anti topspin op meestal de backhand - niet klagen over het aantal geluksballetjes. Maar GJ bleef zoals altijd rustig en trok de partij in vier games naar zich toe.
Ivan mocht het hierna opnemen tegen Lisette. Die partij ging drie games gelijk op, maar het was Lisette die na drie nipte games met 2 - 1 voorstond. Ivan won de 4e game verrassend ruim, maar wist dat niveau helaas niet vast te houden. De beslissende game ging ruim naar Lisette.
Hierna speelde Ralph tegen Sophie. Ralph bood prima partij, maar miste af en toe venijn in de slagen. Hij speelde te veel op safe en te weinig om te scoren. Daardoor ‘bood hij Sophie de kans’ om in de rally te blijven en alsnog het punt te maken. Sophie won na drie close games.
Nog meer dan anders was het dubbel vanavond een belangrijk punt. Gert-Jan en Ivan namen het daarin op tegen Lisette en Sophie. De Kampenaren speelden een gedegen partij en wisten het feit dat zij meer op elkaar ingespeeld waren, goed uit te buiten. Zij wonnen na drie nipte games.

Drie partijen later stond het ‘ineens’ 5 - 2. In een aantrekkelijke partij moest Gert-Jan ditmaal zijn meerdere erkennen in Lisette die deze avond sterk op dreef was. Vier games hielden beiden elkaar in evenwicht, maar in de beslissende game nam Lisette vanaf het begin een voorsprong en die voorsprong wist zij uit te bouwen om uiteindelijk de game met ruime cijfers - en dus verdiend - naar zich toe te trekken.
Daarna was het de beurt aan Ralph en Corné. De partij leek wel op de partij van Ralph tegen Sophie. Ralph balde prima mee en had vrij goed het oog in het materiaal van Corné. Het tempo was echter te laag om Corné in verlegenheid te brengen, waardoor deze teveel tijd kreeg om zich te herpakken. Maar staan de beste stuurlui niet altijd aan de wal cq. de zijkant van het speelveld? De 1e en 2e game gingen met nipt verschil naar Corné, die de 3e game ruimer won.
Ivan kon daarna niet voluit gaan tegen Sophie. Door fysieke beperkingen bewoog hij als een senior uit een verzorgingstehuis, zij het dat Ivan het ook nog eens zonder rollator moest doen. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon Sophie het onvoldoende lastig maken. Sophie won in drie games.

In de achtste partij had Ralph de ondankbare taak om tegen Lisette - de ‘dame in vorm’ - te proberen zijn team wat dichterbij te brengen. Dat zat er echter niet in. Na de ruim verloren 1e game bleef Ralph wel beter in het spoor, maar hij wist daar helaas niet uit te treden. Lisette won de 2e en 3e game met klein verschil. Zo stond het dus 6 - 2 en moest team 1 proberen de schade beperkt te houden.
Eerst was het de beurt aan Gert-Jan in zijn partij tegen Sophie. Het werd een heel spannende en hoogstaande partij. GJ nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar Sophie kwam telkens knap langszij. In de beslissende game ging Sophie duidelijk beter van start. Zij nam een 5 - 0 voorsprong. GJ verloor zijn hoofd echter niet en bleef zijn eigen spel spelen. Bij een 7 - 3 achterstand kwam hij punt voor punt terug; hij kwam langszij en wist de game - en daarmee de partij - nog knap met 8 - 11 te winnen. Hij pakte daarmee een heel belangrijk punt. Gert-Jan heeft o.a. de kwaliteit om het hoofd niet te verliezen bij een (ruime) achterstand. Ik moet eens nodig met die gast gaan praten!
In de laatste partij van de avond nam Ivan het op tegen Corné. Het werd een partij met wisselende kansen. Na vier games stond het 2 - 2 waarbij de games vaak ruim door de spelers werden gewonnen. In de beslissende game wist Ivan een gaatje te slaan en de game met 7 - 11 naar zich toe te trekken. Ook hij pakte daarmee een belangrijk punt, want in wedstrijden tegen directe concurrenten tellen de punten immers dubbel!

Zo hield team 1 met een 6 - 4 nederlaag de schade beperkt, te meer omdat de andere concurrent Trias 1 de punten deelde met Entac 2. Het weekje rust komt team 1 goed uit. Mogelijk dat Ivan - via hete baden? - wat kan herstellen. Gert-Jan en Ton kunnen zich via de trainingen vast richten op het vervolg van het seizoen.

Scores:
Gert-Jan 2, Ivan 1 en dubbel 1; Ralph 0

Op vrijdag 11 maart as. ontvangt team 1 DTS 1 uit Enschedé.

 

Promotieklasse: Kampenion 2 - Emmeloord 1

Team 2 draait tot nu toe redelijk dit seizoen. Het liet twee zeges (op TT Zwolle 3 en Bosman/Wezep 1) volgen door een te ruime 7 - 3 nederlaag bij Blauw-Wit 3. Afgelopen vrijdag ontmoette het met Emmeloord 1 opnieuw een sterke tegenstander.

Net als de wedstrijd tegen Bosman/Wezep 1 is ook Emmeloord 1 een bijzondere tegenstander, want hier stonden namelijk zoon Robin (Kampenion 2) en pa Johan Lieftink (Emmeloord 1) tegenover elkaar!

Robin Lieftink, Gertjan Wessels en Jordy ten Have kruisten de batjes met Steven Pieter IJkema, Patrick van Dijk en dus Johan Lieftink die overigens in een grijs verleden zijn tafeltenniscarrière startte bij … Kampenion.

Na het dubbel stond het 2 - 2. In de openingspartij had Robin het lastig met - het materiaal en spel van - Steven Pieter en dat terwijl Robin toch wel vaker tegen deze tegenstander heeft gespeeld. Maar de ene dag is kennelijk de andere niet. Na vier games stond het 2 - 2 en in de beslissende game was Steven Pieter na 11 - 13 de gelukkigste.
Gertjan trad hierna aan tegen Patrick. Hij bleef prima in de buurt van zijn tegenstander, maar helaas ook niet meer dan dat. Patrick won na drie (vrij) nipte games.
Jordy nam het toen op tegen Johan. Het begin was voor Johan, want hij won de 1e en 2e game. Jordy vocht zich daarna knap terug in de wedstrijd en won de 3e en 4e game. De beslissende game leek lange tijd naar Johan te gaan, maar een kat in het nauw ……. (Jordy heeft 6 katten thuis die hij uitvoerig heeft geobserveerd). Jordy kwam knap van een ruime achterstand terug en was uiteindelijk met 12 - 10 de gelukkigste.
In het dubbel speelden Jordy en Robin tegen Johan en Patrick. Via 1 - 0 en 1 - 2 werd het 2 - 2 en dus moest ook hier een 5e game voor de beslissing zorgen. Die ging met nipte cijfers (11 - 9) naar Jordy en Robin.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Gertjan speelde zeker niet slecht tegen materiaalspeler Steven Pieter, maar moest zich niettemin in vier games gewonnen geven.
Toen was het dan de beurt aan Robin en pa Johan. Robin had ondergetekende onlangs gemeld nog steeds kansloos te zijn tegen pa Johan en daar leek het inderdaad in het begin ook op. Johan won de 1e en 2e game vrij ruim. Maar Robin vocht zich knap terug in de partij; hij won de 3e en 4e game. De beslissende was spannend. Uiteindelijk was het toch pa Johan die die game met 9 - 11 eruit wist te slepen. Niettemin een nederlaag met perspectief voor Robin.
Jordy moest daarna tegen Patrick proberen zijn team terug te brengen in de wedstrijd. Dat ging bepaald niet vanzelf, want ook nu moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging met 11 - 8 naar Jordy.

In de achtste partij liep Gertjan tegen zijn derde nederlaag aan. Johan bleek in drie games te sterk, maar dat is geen schande. Gertjan heeft tot dusver nog niet zijn stempel op dit seizoen weten te drukken. Is het verschil tussen 1e en Promotieklasse te groot, of heeft Gertjan zijn ritme nog niet gevonden? Hopelijk geeft hij in de komende wedstrijden het juiste antwoord.
Opnieuw - want voor de derde maal deze avond - was het aan Jordy om zijn team terug te brengen in de wedstrijd. Daarvan moest dan Steven Pieter het slachtoffer worden. In tegenstelling tot Robin en Gertjan slaagde Jordy er (regelmatig) wel in om Steven Pieter in verlegenheid te brengen. Ik heb het uiteraard over tafeltennis. Jordy kwam niet of nauwelijks in de problemen en won ‘in straight games’.
Het was toen aan Robin en Patrick om uit te maken of de wedstrijd onbeslist zou eindigen of een winnaar zou krijgen. Na een partij met weinig krachts- en puntenverschil was het uiteindelijk Robin die in vier nipte games wist te winnen en daarmee alsnog een puntendeling wist veilig te stellen.

Gezien het scoreverloop deze avond is een 5 - 5 uitslag ook wel een maximaal resultaat voor team 2. De Emmeloorders stonden vrijwel de hele wedstrijd voor; alleen na het dubbel en aan het eind niet. Vijf wedstrijden gingen over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar team 2.
Door deze uitslag en de uitslagen in andere zalen blijft team 2 kansrijk om zich te plaatsen voor de promotiegroep. Maar het is wel zaak om alert te blijven!

Grote man aan Kamper kant was Jordy die driemaal wist te winnen bij een teamachterstand van twee punten! Chapeau! Op vrijdagmiddag de auto wassen bij de schoonouders bleek een prima voorbereiding. Ik denk dat ik ook maar een auto aanschaf!

Scores:
Jordy 3, Robin 1 en dubbel 1; Gertjan 0

Team 2 komt komende week al weer in actie. Op verzoek van Swift (D) 1 wordt de onderlinge wedstrijd in Deventer niet op zaterdag 12, maar op zaterdag 5 maart gespeeld.

 

Promotieklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 3

Team 3 draait tot nu toe naar behoren. In de openingswedstrijd was DE titelkandidaat Blauw-Wit 2 met 1 - 9 duidelijk te sterk, maar daar is het niet van in de stress geschoten. De twee wedstrijden erna leverden een puntendeling en winst op. Beide tegen concurrenten.

Afgelopen vrijdag moest worden aangetreden tegen het sterke De Toekomst 2. Dan treft het uiteraard niet als kopman Gerben Wolterink ziek blijkt te zijn. Omdat de teams 4 en 5 - beide 1e klasse - geen invaller konden leverden, werd een beroep gedaan op team 6 (2e klasse) in de persoon van Thomas Niemeijer. Die kon en wilde team 3 wel uit de brand helpen. Aardig gozers die gasten van team 6!

Bas de Vries, Bertin Bos en invaller Thomas Niemeijer (team 6) dus namen het op tegen Brenda Veenstra, Jeroen de Boer en Ronald Swaters.

De eerste drie enkelpartijen gingen in vier games naar De Toekomst 2. Bas moest zich in dat aantal games gewonnen geven tegen Brenda, waarna Bertin helaas slechts twee games tegenstander Jeroen prima partij wist te geven. Daarna maakte Jeroen het verschil. Thomas speelde vervolgens een puike partij tegen Ronald. Hij verloor weliswaar in vier games, maar werd bepaald niet weggeslagen.
In het dubbel kwamen Bertin en Bas tekort tegen Brenda en Jeroen. Zij verloren vrij kansloos ‘in straight games’. B&B stond deze avond voor Bad & Breakable.

De drie partijen na het dubbel gingen (te) snel naar De Toekomst 2. Bas verloor in drieën van Jeroen, Thomas idem van Brenda en Bertin idem van Ronald. Zo stond het na zeven partijen 7 - 0.

In de achtste partij liet Thomas opnieuw zien dat hij het in zich heeft om op termijn naar het niveau van Promotieklasse toe te groeien. Hij bood Jeroen prima tegenstand. Na twee verloren games won hij de 3e, maar daarna maakte Jeroen toch nog het verschil. Bas verloor daarna van Ronald en slaagde er opnieuw niet in een game te pakken. De laatste partij van de avond - die tussen Brenda en Bertin - was de meest spannende. Na 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Helaas voor Bertin en team 3 bleek Brenda hier de sterkste: 11 - 7.

Team 3 leed dus een kansloze 10 - 0 nederlaag. Kansloos, want er valt niets op af te dingen. Zijn er dan geen lichtpuntjes te benoemen? Toch wel. Allereerst dat team 3 kansloze nederlagen beter tegen promotiegroepkandidaten kan lijden dan tegen concurrenten. Het tweede lichtpuntje is Thomas. Als invaller uit de 2e klasse liet hij zien dat hij het in zich heeft om op enig moment terug te keren in de Promotieklasse, maar dan niet meer als invaller.

Scores:
Bas 0, Bertin 0 en Thomas 0

Op vrijdag 11 maart as. speelt team 3 weer eens tegen een concurrent: Smash 2000 1. Het is te hopen dat de spelers dan weer gezond, fris en fruitig zijn! Cadeautip: een fruitmandje!

 

1e klasse: Kampenion 4 - De Brug 3

Team 4 boekte na twee nederlagen tegen (te) sterke tegenstanders twee weken geleden tegen concurrent NTC Leogang 1 een even nuttige als noodzakelijk 3 - 7 zege. Vrijdagavond kwam met De Brug 3 een andere concurrent op bezoek in de strijd om degradatie te ontlopen.

Dick Hoekman, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen vonden Johan Hartgers, Bert de Ree en Marco Noort aan de andere kant van de tafel. En overigens ook elders in de zaal.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. In de openingspartij was Dick nog niet in goede doen in zijn partij tegen John. Het kan ook zijn dat John simpelweg te sterk was. Hoe dan ook, John won na drie (vrij) nipte games. Nick bracht zijn team weer langszij via een driegames zege op Bert. Jackie zag tegenstander Marco een 0 - 2 voorsprong nemen na tweemaal 9 - 11. De 3e en 4e game gingen met dezelfde cijfers naar Jackie en hij wist vervolgens de beslissende game ruimer te winnen: 11 - 7.
In het dubbel hielden Dick en Nick twee games gelijke tred met Bert en John. Daarna verdwenen Bert en John uit het zicht van Dick en Nick. Sli(c)k.

Drie partijen later stond het ‘zomaar’ 5 - 2. Eerst pakte Nick een keurige en nuttige zege op John. Nick sleepte de 1e en 2e game er met 12 - 10 uit en wist in de 3e game het verschil te maken. Dick en Marco speelden hierna een wisselvallige partij tegen elkaar. Wat te zeggen van de cijfers 14 - 12, 6 - 11, 4 - 11 en 11 - 9. In de beslissende game was Dick de sterkste; hij won die met 11 - 6. Jackie was daarna prima op dreef tegen Bert. Hij won overtuigend ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team er nog twee te winnen. Eerst won Nick ook zijn derde enkelpartij. Weliswaar moest hij ditmaal een game ‘afgeven’, maar ik vermoed dat Nikos daar prima om heeft geslapen. Jackie ondervond daarna - net als Dick in de openingspartij - de kracht van John. Jackie had geen moment zicht op de overwinning en verloor terecht in drie games.
In de laatste partij van de avond bleek Dick duidelijk te sterk voor Bert. Hij won ‘in straight games’ en ook nog eens met duidelijke cijfers.

Team 4 boekte dus opnieuw een nuttige 7 - 3 zege op een concurrent, ditmaal De Brug 3. Het verschaft zichzelf daarmee wat lucht al blijven de verschillen onderin klein, mede omdat NTC Leogang 1 verrassend met 8 - 2 wist te winnen van Vined 1 dat overigens met een invaller aantrad.

Grote man aan Kamper kant was vrijdagavond zonder twijfel Nick. Hij stond slechts één game af en had daarmee een groot aandeel in de 7 - 3 zege!

Scores:
Nick 3, Dick 2 en Jackie 2

Op vrijdag 11 maart speelt team 4 de uitwedstrijd bij Trias 2.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Heino 1

Team 5 heeft het moeilijk in de 1e klasse. Alleen de openingswedstrijd tegen mededebutant De Toekomst 4 leverde (nipte) winst op, maar de beide wedstrijden erna gingen ruim verloren. Afgelopen vrijdag kwam Heino 1 op bezoek.

Hans de Vries, Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen moesten zien af te rekenen met Fred van Ulsen, Javier Buiza en invaller Arnout Kok (team 2).

Ook nu bleek weer dat het verschil tussen 2e en 1e klasse groot is. Zonder de Kamper spelers tekort te willen doen, moet ik - het wedstrijdformulier gezien hebbende - concluderen dat zij er te weinig een wedstrijd van hebben kunnen maken. Slechts eenmaal werd een vijfpitter afgedwongen. Zesmaal werd in vier games verloren, maar de waarheid - die hard is - gebiedt te zeggen dat geen van die viergames nederlagen uitzicht op een mogelijke 5e game bood.
Drie partijen gingen kansloos in drieën naar de tegenstanders.

Hans was het dichtst bij een zege en nog wel tegen kopman Javier. Helaas voor Hans en zijn team ging de winst met 10 - 12 in de 5e game naar Javier. Tegen Fred verloor Hans in vieren en tegen Arnout kansloos in drieën.

Sebastian verloor in vier games van Javier, in vier games van Fred en in drie games van Arnout.

Jelmer, die niet helemaal fit was, verloor in vier games van Arnout en Fred en ‘in straight games’ van Javier.

Team 5 leed dus een kansloze 0 - 10 nederlaag tegen een tegenstander die het - voorafgaand aan het seizoen gezien - eigenlijk achter zich had moeten zien te houden. Het zal duidelijk zijn dat dat niet gaat gebeuren. Na vier wedstrijden lijkt de missie die handhaving heet, al vrijwel hopeloos.
Het is niet anders. De spelers moeten de overige wedstrijden gebruiken om naar het (hogere) niveau van de 1e klasse toe te groeien, waar zij dan in de 2e klasse hun voordeel mee kunnen doen. De spelers hebben namelijk wel de potentie om op korte termijn een 1e klasteam te vormen.

Het kan aan mij liggen, maar ik blijf het vreemd vinden dat Arnout Kok, de nieuwe ratingbepalingen ten spijt, in team 2 mag worden ingedeeld en ook nog eens - zonder enige invalbeperking - mag invallen in team 1. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog steeds de sterkste speler is die de vereniging Heino achter de tafel kan brengen.

Scores:
Hans 0, Jelmer 0 en Sebastian 0

Team 5 speelt op donderdag 10 maart de uitwedstrijd bij Torenstad 2.

 

2e klasse: TT Zwolle 7 - Kampenion 6

Team 6 is koploper na drie wedstrijden en dat terwijl het - op papier - de drie sterkste tegenstanders al heeft gehad. Heel apart en verrassend. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij nummer laatst TT Zwolle 7, terwijl nummer 2 Dronten ’74 1 op bezoek ging bij nummer 3 Smash ’70 3. Wellicht lagen er mogelijkheden om nog iets uit te lopen.

Danny Bruins, Gerard Palland en Jan Ringenier namen het op tegen André Smit (voorheen Vined), Suzanne Kampherbeek en Heiko Schoonhoven.

Team 6 schoot als een komeet uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong en daarvoor hoefden slechts 12 games te worden gespeeld. Danny, die ditmaal begon, was zo geconcentreerd en goed bezig dat hij na afloop verbaasd was toen hij te horen kreeg dat André met lange noppen speelt. Gerard had geen enkele moeite met Suzanne en Jan sleepte tegen Heiko de 2e en 3e game er nipt uit na de 1e met ruime cijfers te hebben gewonnen.
In het dubbel waren Danny en Gerard duidelijk te sterk voor André en Heiko.

Daarna ging het duidelijk moeizamer voor team 6. Eerst had Danny tegen Suzanne de zege in de 4e game al in de tas, maar hij vergat de rits dicht te doen. Suzanne ontsnapte en herhaalde die Houdini-act in de 5e game. Jan speelde daarna tegen André te passief om aanspraak op winst te kunnen maken. André bepaalde wat er gebeurde, omdat Jan hem daartoe alle tijd en vrijheid gaf. André won vrij eenvoudig in vier games. Gerard voorkwam tegen Heiko dat de Zwollenaren het ‘aansluitingspunt’ zouden scoren. Gerard had alleen enige moeite in de 3e game, maar sleepte die er uiteindelijk met 11 - 13 uit: 2 - 5.

In de ‘taaie’ partij tussen Jan en Suzanne moest een 5e game de beslissing brengen. In die beslissende game was Suzanne uiteindelijk met 13 - 11 de gelukkigste. Daarna speelden Danny en Heiko ook al een vijfpitter tegen elkaar. Die beslissende game kon beide kanten opvallen, maar deed dat na enig aarzelen uiteindelijk in het voordeel van Danny: 10 - 12. In de laatste partij van de avond leek Gerard lange tijd een kansloze nederlaag te zullen lijden tegen André. Na enige tips van de ook aanwezige coach, trainer en chauffeur van Kampenion - Freek Dekker - ‘zag Gerard het licht’ en wist hij de partij alsnog te kantelen. Hij kwam eigenlijk geen moment meer in de problemen en won met de cijfers 6, 5 en 4! Wat heerlijk als je over dergelijke wapens kunt beschikken.

Team 6 boekte aldus een 3 - 7 zege. Niet verkeerd, maar eigenlijk had de overwinning één puntje hoger moeten uitvallen. Omdat directe achtervolger Dronten ’74 1 heel knap met liefst 1 - 9 wist te winnen bij Smash ’70 3, staan Kampenion 6 en Dronten ’74 1 nu gezamenlijk aan kop. Beide teams hebben een gaatje geslagen met de andere teams.

Grote man aan Kamper kant was weer eens Gerard. Niet alleen vanwege zijn drie zeges, maar vooral door de manier waarop! Klasse!

Scores:
Gerard 3, Danny 2, Jan 1 en dubbel 1

Op donderdag 10 maart as. gaat team 6 op bezoek bij Heino 3.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Wijhe 1

Team 7 verbaast dit seizoen tot dusver ‘vriend en vijand’. Wie voor het seizoen had voorspeld dat het team na drie wedstrijden ruim op kop zou gaan in de 3e klasse J en dat ook nog eens hardop durfde te zeggen, liep kans in een dwangbuis te worden afgevoerd door mannen in witte jassen. Toch is het zo. In speelronde 4 zou het wellicht de fraaie uitgangspositie nog kunnen verbeteren. Zelf ontving het namelijk nummer laatst Wijhe 1, terwijl de nummers 2 en 3 - Hoonhorst 2 en Smash ’70 7 - tegen elkaar speelden.

Op dinsdagavond namen Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst het op tegen José Eijkelkamp, Guus Bergevoet en invaller Theo Hunnik (team 3).

Ondanks de toch al gevorderde leeftijd van de Kampenaren kwamen zij prima uit de startblokken. Na het dubbel stond team 7 namelijk op een 4 - 0 voorsprong en daar viel weinig op af te dingen. Arie versloeg in de openingspartij José in vier games. Harm kende weinig problemen met Guus; ook achter de tafeltennistafel niet. Hij won overtuigend in drie games. Hierna moest de Kamper Theo weliswaar een game afstaan tegen zijn naamgenoot uit Wijhe, maar na vier games was ook hier de winst binnen.
In het dubbel verloren Harm en Theo de 1e game van Jose en Guus, maar daarna wonnen zij drie games op rij.

Na het dubbel boekte Harm tegen José opnieuw een overtuigende zege ‘in straight games’. Arie had het vervolgens één game lastig tegen tegenstander Theo (14 - 12), maar daarna kwam hij op toeren en won hij de 2e en 3e game met ruime cijfers. De Kamper Theo kwam daarna in de problemen tegen de heel direct spelende Guus. Theo wist nog wel een 0 - 1 achterstand in games weg te werken, maar moest daarna toezien hoe Guus de partij naar zich toetrok: 6 - 1.

Harm had het hierna moeilijk tegen invaller Theo. Kennelijk ligt het spelletje van Theo Harm minder. Bovendien speelt deze Theo als invaller beter in Wijhe 1 dan als vaste speler. Na vier games stond het 2 - 2. De beslissende game ging uiteindelijk met 8 - 11 naar Theo. In de voorlaatste partij herstelde de Kamper Theo zich prima van zijn nederlaag tegen Guus. Hij wees José in drie games terug. In de laatste partij van de avond moest Arie de 1e game aan Guus laten. Toen hij vervolgens de 2e met nipt verschil wist te winnen, maakte hij in de 3e en 4e game het verschil.

Grote man aan Kamper kant was ‘good old’ Arie. Met zijn lange noppen weet hij het veel tegenstanders heel lastig te maken. Verder is hij nog behoorlijk fit voor zijn leeftijd. Respect!

Team 7 boekte dus opnieuw een ruime zege: 8 - 2. Het kon nu ‘rustig’ afwachten hoe de beide concurrenten het er tegen elkaar zouden afbrengen. Een uitslag tussen 6 - 4 en 4 - 6 zou niet verkeerd zijn. Smash ’70 7 boekte echter een knappe 3 - 7 zege op Hoonhorst 2. Consequentie daarvan is dat team 7 een voorsprong van liefst 7 punten heeft op zowel Smash ’70 7 als Heino 5.

Scores:
Arie 3, Harm 2, Theo 2 en dubbel 1

Op vrijdag 11 maart as. gaat team 7 op bezoek bij concurrent Smash ’70 7. Het is dan zaak om niet teveel van die ruime voorsprong prijs te geven.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Dronten ’74 2

Team 8 heeft het moeilijk in de 3e klasse, maar dat is niet onverwacht. De enige spelers die ervaring hebben op dit niveau (of hoger) - Hans van de Berg en Danny Visscher - kwamen tot nu toe niet of nauwelijks in actie. Voor Roelard Bos, Robbert Dalsem, Martijn Haanappel en Jomar Schilder is het een debutantenbal.

Afgelopen vrijdag kwam het sterke Dronten ’74 2 op bezoek. Het was dan ook zaak om een paar puntjes mee te sprokkelen en dat op de laatste vrijdag van de sprokkelmaand februari.

Jomar Schilder, Roelard Bos en Robbert Dalsem - oftewel de jongste samenstelling van het team - moesten proberen Ron Dorst, Rick Holwerda en (jawel) Marijke Kramer wat punten af te snoepen.

Welnu, team 8 ging prima van start. Jomar boekte een even keurige als verrassende driegames zege op Ron die het afgelopen seizoen nog 2e klasse speelde. Chapeau! Roelard volgde dit goede voorbeeld en pakte tegen Rick de winst na vier games. Ook Rick speelde het afgelopen seizoen nog 2e klasse. Robbert moest even afhaken, want Marijke - naast lid van Dronten ’74 ook nog steeds lid van Kampenion - bleek in vier games te sterk. ‘Van je familie moet je het maar hebben!’
In het dubbel speelden Jomar en Roelard een puike partij tegen Rick en Ron. Zij namen een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong, maar telkens kwamen R&R terug. In de beslissende game waren de gasten uiteindelijk met 9 - 11 de gelukkigsten.

Na het dubbel nam Roelard het op tegen Ron. De 1e en 2e game gingen naar Ron, maar Roelard capituleerde niet en won de 3e en 4e game met nipt verschil. In de beslissende game wist Roelard door te drukken: 11 - 6. Heel knap.
Jomar mocht het vervolgens tegen Marijke proberen. Marijke trok de 1e en 2e game overtuigend naar zich toe, maar zag Jomar verrassend sterk counteren naar 2 - 1 en 2 - 2. In de beslissende game maakte Marijke echter alsnog het verschil. Robbert en Rick maakten er ook al een spannende partij van. En natuurlijk moest die partij in de 5e game worden beslist. Helaas voor Robbert en team 8 bleek Rick na 10 - 12 de gelukkigste. Zo stond het dus 3 - 4.

In de achtste partij wist Roelard het Marijke heel lastig te maken. Wat heet! Marijke pakte weliswaar meer punten: 38 tegen 37, maar Roelard pakte meer games: 3 tegen 1. En daar gaat het nog steeds om bij tafeltennis. Zo boekte Roelard onwijs knap zijn derde zege deze avond. Petje af! Robbert moest toen proberen om tegen Ron van de ‘hatelijke nul’ af te komen en datzelfde gold voor Ron. Ron pakte de 1e en 2e game met ruime cijfers, maar Robbert won de 3e en de 4e. In de beslissende game was het uiteindelijk Ron die alsnog het verschil wist te maken: 5 - 11. In de laatste partij van de avond verloor Jomar in vier nipte games van Rick, waarvan de laatste twee games in de verlenging.

Respect voor de spelers van team 8! De spelers beperkten zich niet tot het sprokkelen van punten. Nee, zij hebben het de spelers van Dronten ’74 2 heel lastig gemaakt. Weliswaar werd met 4 - 6 verloren, maar het had ook 5 - 5 of zelfs 6 - 4 kunnen worden. Vier van de vijf vijftigers gingen naar de gasten en daarvan nog eens twee met slechts twee punten verschil! En dan te bedenken dat Jomar, Robbert en Roelard het afgelopen seizoen 4e klasse speelden en twee van de tegenstanders - Rick en Ron - 2e klasse!

Grote man aan Kamper kant was uiteraard Roelard die heel knap ongeslagen bleef. Maar alle drie de spelers hebben laten zien het niveau 3e klasse aan te kunnen. Robbert speelt teveel vijfpitters en verliest daarvan nog het overgrote deel. Maar de ommekeer kan niet uitblijven. Jomar pakt zijn punten wat regelmatiger mee. En dan te bedenken dat Danny en Hans nog nauwelijks in actie zijn gekomen.
Team 8 moet in staat zijn om tenminste één team onder zich te houden.

Scores:
Roeland 3 en Jomar 1; Robbert 0

Team 8 en Dronten ’74 2 spelen as. vrijdag al de returnwedstrijd in Dronten. Op de oorspronkelijke datum namelijk - vrijdag 15 april - treden Marijke en haar Julian in het huwelijk! Een mooie reden om de wedstrijd naar voren te halen toch?

 

4e klasse: Kampenion 9 - Bosman/Wezep 4

Team 9 begon de competitie goed met een 4 - 6 zege bij Swift (D) 10, maar daarna liep het tegen twee nederlagen aan. Daardoor staat het toch weer onderin en dus wordt het tijd om punten te gaan pakken. De wedstrijd tegen (concurrent) Bosman/Wezep 4 moest dan ook worden gewonnen.

Jeroen Heldoorn, Henny Boxman en Gerard Wessels bonden de sportieve strijd aan met Stefan Boer, André Plette (jawel, de pa van jeugdspeler Julian) en Jacqueline van Dieren.

Na het dubbel gaven beide teams elkaar nog niets toe. Jeroen kwam in de openingspartij tegen jeugdspeler Stefan knap terug van een 0 - 2 achterstand in games. Toch was het Stefan die in de beslissende game een (ruime) voorsprong nam en die niet meer uit handen gaf. Henny nam het hierna op tegen André. De 1e game ging nipt naar Henny. Wie dacht dat André daarna meer vat zou krijgen op het spel van Henny, kwam bedrogen uit. Henny won de 2e en 3e game vrij overtuigend. Gerard kwam daarna niet of nauwelijks in de problemen tegen Jacqueline. Hij won overtuigend ‘in straight games’.
In het dubbel balden Gerard en Jeroen leuk mee tegen André en Stefan, maar over het geheel genomen hadden de gasten net wat meer in huis en zij bleken dat ook nog eens te hebben meegenomen. Zij wonnen in drie games.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Henny bleek ook voor jeugdspeler Stefan een te groot obstakel. En dan heb ik het niet over het postuur van Henny. Stefan sloeg af en toe mooie punten, maar versloeg zich net wat vaker op de kapballen van Henny die dan ook vrij eenvoudig won. Jeroen liet daarna tegenstander Jacqueline volmaakt kansloos. Jacqueline behaalde in totaal slechts 5 punten! Gerard moest daarna zijn meerdere erkennen in André die ‘in straight games’ won.

In de achtste partij had Henny het bepaald niet gemakkelijk tegen Jacqueline. Zij bood prima partij. Toch bleek Henny uiteindelijk de sterkste; hij won in vier games. Gerard trad daarna aan tegen Stefan. Wellicht ietwat onverwacht - Gerard heeft immers een wat opener spelletje dan Henny en Jeroen - bood Gerard prima partij en meer dan dat. Hij won na drie spannende games. In de laatste partij zorgden Jeroen en André voor een heuse finale. Jeroen nam een 2 - 0 voorsprong, maar André kwam knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game was het toch weer Jeroen die aan de goede kant van de score bleef: 11 - 6.

Zo boekte team 9 een even nuttige als noodzakelijke 7 - 3 zege op concurrent Bosman/Wezep 4. Het wipt nu over de Wezepers heen en het heeft zichzelf weer wat lucht verschaft.

Henny was weer eens de grote man aan Kamper kant. Hij boekte drie belangrijke zeges.

Scores:
Henny 3, Gerard 2 en Jeroen 2

Op vrijdag 11 maart gaat team 9 in Deventer op bezoek bij Shot ’78 6.

 

5e klasse: Smash ’70 11 - Kampenion 10

Team 10 presteert - net als team 7 - boven verwachting goed. Na drie speelrondes staat het ruim op kop. Afgelopen dinsdagavond mocht het die koppositie verdedigen in de uitwedstrijd bij Smash ’70 11.

Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Anne van der Haar namen het op tegen invaller Rik Sneller (team 10), Samantha van de Bosch en Laura van der Meer.

Na het dubbel stond team 10 op een 3 - 1 achterstand. Jantiene verloor in de openingspartij van invaller Rik die overigens in zijn eigen team 4e klasse speelt. Geen schande dus. Alice had het daarna meer dan lastig tegen de jonge Samantha die er vrolijk op los beukte. Alice verloor in drie games. Anne bracht zijn team wat dichterbij door Laura ‘in straight games’ te verslaan.
In het dubbel kwamen Alice en Anne in vijf games net tekort tegen Laura en Samantha.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Jantiene bood Samantha knap partij, maar moest zich wel in drie games gewonnen geven. Anne was daarna in vier games te sterk voor invaller Rik, waarna Alice evenveel games nodig had om Laura te verslaan.

Daarmee was de Kamper koek echter op. Eerst ondervond ook Anne de kracht van Samantha. Hij won nog wel de 1e game, maar moest daarna toezien hoe zijn jonge tegenstander de regie overnam. Samantha won drie games op rij. Jantiene verloor daarna in vier games van Laura, waarna Alice haar meerdere moest erkennen in Rik. Rik won ‘in straight games’.

Team 10 leed dus een toch wel onverwachte 7 - 3 nederlaag bij Smash ’70 11. De zege van de Hattemers is echter niet gestolen. Rik en (vooral) Samantha bleken deze avond te sterk. Team 10 blijft koploper, maar het ziet de voorsprong wel wat kleiner worden.

Scores:
Anne 2 en Alice 1; Jantiene 0

Op vrijdag 11 maart speelt team 10 de uitwedstrijd bij TT Zwolle 13.


Een vrij moeizame week dus voor de meeste seniorenteams. Maar het kan niet iedere dag Valentijnsdag zijn. Bovendien ontmoet je de ene week zwaardere tegenstanders dan de andere.

Komende week is er dus geen regulier competitieprogramma. Toch komen twee teams in actie:

Vrijdag 4 maart:
Dronten ’74 2 - Kampenion 8

Zaterdag 5 maart:
Swift (D) 1 - Kampenion 2

Van beide wedstrijden hoop ik het komend weekend verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris