FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Jow mensen,
Aangezien ik bij de vorige speelronde die week erna erg druk was met school, was het me niet gelukt om de tijd te vinden voor een verslag. Nu hoop ik weer een leuk verslag te schrijven.

 

Landelijk A: HBC 1 – Kampenion 1
Wim Tillema, Julian Plette en Bertin Bos namen het zaterdag op tegen Milan Timmers, Ashkan Issazadeh en Quinten Broekhof
Aangezien Quinten vorig seizoen tegen team 1 speelde, en daar ook 2 keer wist te winnen en tegelijk gekeken naar de percentages van Milan en Ashkan beloofde dit een mooie, spannende en moeilijke wedstrijd te worden. Milan, Quinten en Julian speelden allen nog 100%.
Wim nam het als eerste op tegen de 100% spelende Milan. Aangezien Wim de week ervoor ziek was geweest, en nog een paar van die eigenschappen had, had hij wat moeite met het snelle spel van Milan. Wim wist nog wel de 2e game te pakken, maar verloor uiteindelijk in 4en. Zelf vond Wim dat hij nog wel een kans maakte. Na deze partij speelde Julian tegen de minste speler van hun: Ashkan. Julian kreeg voor het eerst (!) dit seizoen een game tegen, maar verder deze partij ook niet; hij won met 1-3. De 3e partij ging tussen Bertin en Quinten. Daar waar de kans voor Bertin klein was, wist hij toch gelijk op te gaan. Alleen de 1e game ging met 4 punten verschil naar Quinten. De rest was allemaal in de tiebreak, helaas wist Bertin maar 1 van de overige games te pakken, waardoor hij uiteindelijk de partij verloor.
Aangezien team 1 altijd varieert tussen dubbels mochten Bertin en Julian het opnemen tegen Milan en Quinten. Dit werd een ‘treurig’ dubbel, Bertin en Julian kwamen niet echt in de buurt van een gamewinst en verloren in 3 games. Door deze stand stond team 1 met 3-1 achter op dat moment. Een matig begin.
Wim speelde hierna zijn 2e partij tegen Ashkan. De eerste game stond hij nog af in een tiebreak, maar daarna gaf Wim niet veel punten meer weg en won de laatste games vrij eenvoudig. Bertin speelde daarna tegen Milan, en net als bij Quinten was het verschil niet groot. De eerste 3 games waren close, maar helaas gingen daarvan wel 2 naar Milan. De laatste game werd door concentratieproblemen(?) vrij makkelijk gewonnen door Milan. In de 7e partij speelde Julian tegen Quinten. Daar waar Julian vorig seizoen 1 van zijn weinige partijen van Quinten verloor was het tijd om wraak te nemen. Quinten die naar mijn inziens erg matig speelde kwam niet in de buurt van winst, hoewel hij nog een gamepje mee snoepte. Na deze wedstrijden stond het 4-3 in het voordeel van HBC. Team 1 wist dus goede zaken te doen.
Bertin speelde tegen Ashkan de volgende wedstrijd. Helaas zat het voor Bertin vandaag totaal niet mee; het werd een spannende partij waar een 5e game aan te pas moest komen. Uiteindelijk viel die in het voordeel uit van Ashkan en wist hij de laatste game met 12-10 te winnen. Die winstpartijen komen vanzelf nog wel, helaas zat het vandaag niet mee. Wim speelde daarna tegen Quinten. In het vorige seizoen wist hij als enige van Quinten te winnen. Maar vandaag was de fut er een beetje uit. Hij verloor uiteindelijk in 4en, hoewel alle games weinig verschil hadden. De laatste partij was Julian tegen Milan. Julian kreeg allemaal ‘casino-achtige ballen’ waardoor hij veel zwart had. Hij wist de wedstrijd uiteindelijk in 3en te winnen waardoor hij vandaag de 2e speler van zijn 100% beroofde. Een heel knappe prestatie!
Het uiteindelijke resultaat werd dus 6-4 voor HBC. Het viel net allemaal een beetje de verkeerde kant op. Hoewel er maar 1 5setter was, waren bijna alle game-uitslagen dicht bij elkaar. Dat zorgde ervoor dat Bertin zomaar 2 partijen had kunnen winnen, en Wim ook zomaar 1 extra. Helaas zat het deze zaterdag niet mee.


Julian 3, Wim 1

Als we even naar de stand loeren, zien we dat team 1 een 3e plek heeft ingenomen. 2 punten achter nummer 1 DTS en 1 punt achter HBC. Komende zaterdag moet team 1 thuis tegen DTS. Dat wordt een spannende en moeilijke wedstrijd. Supporters zijn zeker welkom ☺

 

Landelijk B: SwordSports 21-up 1 – Kampenion 2
Thomas Niemeijer, Arnold Hubach en Danny Bruins namen het op tegen Gabrielius Camara, Tyron Estifanos en Yusuf Yildizlar.
De tegenstanders voor team 2 hebben 10-0 en 6-4 gewonnen van andere tegenstanders. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Een leuk feitje: Yusuf Yildizlar heeft nog tegen team 1 gespeeld 2 seizoenen geleden in de kampioenspoule.
Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje ontvangen. Ik denk dat ze nog niet thuis gekomen waren wanneer ik de wedstrijdbriefjes ophaalde. Anyway, dan gebruik ik nttb en ttkaart om tot conclusies te komen.
Thomas nam het als eerste op tegen Gabrielius die het afgelopen seizoen een hoog percentage speelde in landelijk c. Thomas wist deze wedstrijd helaas niet te winnen. Arnold nam het daarna op tegen Tyron en wist helaas ook niet tot winst te komen. De laatste partij tussen Danny en Yusuf ging ook helaas na de tegenstanders. Een matige start voor team 2, waarbij ze gelijk al 3-0 achter stonden. De dubbel tussen de teams ging ook naar Swordsports.
Thomas speelde hierna tegen Tyron, en wist deze partij knap te winnen, zo wist hij zichzelf en team 2 na 5 partijen op het scorebord te zetten! Danny en Arnold verloren hierna in geschreven volgorde van Gabrielius en Yusuf. De stand was nu 6-1 voor SwordSports en team 2 zat af te stevenen op een ruime nederlaag.
Gelukkig wisten Danny en Thomas daarna te winnen van Tyron en Yusuf. Helaas wist Arnold de comeback niet te verlengen en verloor hij van de sterke Gabrielius. Zo verloor team 2 dus met 7-3 van een sterke tegenstander. Ik las later in de app dat er 2 partijen in 5en werden verloren. Dus de wedstrijd had misschien een ander verloop kunnen hebben. Maar volgende keer beter!


Thomas 2, Danny 1

Team 2 staat nu op een 4e plek in de stand en heeft nog goed uitzicht op de 3e plek. Komende week wordt het een strijd om de 3e plek, want Hutaf 1 komt naar Kampen toe die 3e staan.

 

1e klasse: team 3
Team 3 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag, vorige week en die week daarvoor hebben ze 2 keer 8-2 gewonnen. Eerst van DTS 4 en daarna van De Veluwe 1. Deze resultaten hebben tot gevolg dat ze 6 punten voor staan op nummer 2. Dat is een erg gunstige positie en ik verwacht ook wel dat dit team de 1e of 2e plek gaat bereiken. Simone speelt nu een percentage van 89% en Bert en Roelard beide 7 uit 9 = 78%. Een erg goed begin van de competitie en hopelijk kan team 3 dit voortzetten!

 

1e klasse: Kampenion 4 – DTS 3
Jomar Schilder, invaller Jasper Lambregtse en Jarno van de Heuvel namen het op tegen Jules Stuiver, Vikash Ramsoender en Niels in ’t Veld.
Ik werd er op gewezen dat het alleen voor Jarno het eerste seizoen in de 1e klasse was, mijn excuses daarvoor ;)
Jomar nam het als eerste op tegen Jules. Hij wist deze knap in 3en te winnen. Hierna speelde invaller Jasper tegen Vikash. Gezien het wedstrijdformulier werd het een spannende partij. De kleinst mogelijke uitslag was 7-11 en dat was gelijk de laatste game. Helaas verloor Jasper dus. Maar als je kijkt naar het feit dat hij invaller is, is dat zeker een knappe prestatie! Jarno speelde zijn eerste partij tegen Niels, maar was in die partij vrij kansloos. Deze resultaten zorgden ervoor dat team 4 1-2 achter stond.
In het dubbel speelden Jomar en Jarno samen tegen Jules en Niels. Dat werd opnieuw een 5-setter. Net als de partij van Jasper ging die naar de gasten. Jasper speelde daarna tegen Jules, en wist knap in 4 games te winnen. Misschien moet je maar wat vaker invallen Jasper! In de 6e partij speelde Jomar tegen Niels. Net als de 2e partij en de dubbel werd het een 5-setter. En net als de hiervoor genoemde partijen wonnen de gasten die partij weer op het nippertje. Het zat niet mee voor team 4! Nu stond het: 2-4
Jarno speelde daarna tegen Vikash. De eerste game wist hij goed bij te blijven: 12-14. Maar de laatste partijen gingen in grote cijfers naar Vikash. Jasper speelde daarna net als Jomar een puike partij tegen Niels, maar moest het onderspit delven in de beslissende game: 5-11. De 1na laatste partij van de middag tussen Jarno en Jules werd opnieuw een spannende. Jarno begon met een 0-2 achterstand, maar wist deze knap om te buigen naar 2-2. Opnieuw was team 5 ongelukkig met weer een verlies in de beslissende game. De laatste partij tussen Jomar en Vikash werd duidelijk gewonnen door Jomar. Het uiteindelijke resultaat werd 3-7. Dit was een totaal geflatteerd resultaat. Want de helft van de partijen ging over de volle 5 games en allemaal (!) gingen die naar de gasten. Het zat team 4 niet mee en ze willen ze waarschijnlijk hard terugpakken de uitwedstrijd ;)


Jomar 2, Jasper 1

Het is bij team 4 moeilijk te bepalen hoe ze er precies voor staan. Aangezien ze in een poule van 5 teams zitten loopt het nog een beetje door elkaar. Team 4 heeft nu 12 punten uit 3 wedstrijden.

 

3e klasse: Kampenion 5 – Torenstad 2
Rick ten Caat, Dinant van den Heuvel en Jasper Lambregtse speelden tegen Olivier van Rijsoort, Tycho Parmentier en Sjoerd Schot.
Torenstad had voor deze wedstrijd allebei hun wedstrijden met 7-3 gewonnen. Dus het werd een pittige klus voor team 5.
Rik speelde zijn eerste partij tegen Olivier. Het werd een spannende partij waar het even leek dat Rik kansloos was, gelukkig wist hij zich te herstellen in de 3e en 4e game te winnen. In de beslissende was Rik de gelukkige door met 14-12 aan het langste eind te trekken. Dinant had daarna een makkelijke wedstrijd tegen Tycho. In de 3e game leek het nog even dat hij die game zou verliezen, maar uiteindelijk won hij die met 13-11. Jasper speelde daarna tegen Sjoerd. Dit werd een soortgelijke partij als het voorgaande. Na deze openingswedstrijden stond team 5 op een comfortabele 3-0 voorsprong.
Het dubbel ging verrassend naar de gasten, blijkbaar kunnen Rik en Dinant niet super goed samen dubbelen ;) en verloren ze in 4en van de gasten. Dinant speelde hierna tegen Olivier en verloor vrij duidelijk van hem. Alleen de 3e game maakte hij een kans, maar wist dat niet te benutten. In de 6e partij van de middag nam de goed spelende Rik het op tegen Sjoerd. Hij wist hem te verslaan in 3 games. Na deze partijen ging het team 5 voor de wind en stonden ze nog steeds veel voor: 4-2.
De ongeslagen Jasper had daarna een PITTIG rare partij tegen Tycho. De eerste game werd door Jasper gewonnen met 11-7. Daarna won hij ineens met 11-0? En de laatste game werd 20-18!!! Voor Jasper. Wat gebeurt er? Het blijft wel een feit dat Jasper zijn partij gewonnen heeft en daar draait het natuurlijk om ;) Dinant speelde een spannende wedstrijd tegen Sjoerd. Ergens tussen de games door werd het 17-15 voor Dinant, games duren soms lang ja^^. Maar Dinant wist de laatste game met 11-7 te winnen. Waardoor team 5 met 6-2 voorstond.
De 1na laatste partij tussen Jasper en Olivier werd een niet heel spannende. Jasper wist knap van hun sterkste speler in 3en te winnen. De laatste partij tussen Rik en Tycho werd ook mooi in 3en gewonnen. Zo heeft team 5 deze wedstrijd knap met 8-2 gewonnen. Dit resultaat zorgt ervoor dat ze na 3 wedstrijden al 5 punten voor nummer 2 staan. Jasper speelt nog steeds ongeslagen. Als je dat meeneemt en het resultaat van hem in de 1e klasse tegelijk. Dan kun je concluderen dat hij op de goede weg gaat, en volgend seizoen sowieso een niveau hoger aankan.


Rik 3, Jasper 3, Dinant 2

Komende zaterdag moet team 5 naar Deventer tegen nummer 2. Hopelijk kunnen ze hun goede vorm voortzetten!

 

3e klasse: Kampenion 6 – Staphorst 1
Ernst van de Broek, Marinus Zagt en Jannick van de Broek speelden tegen Klaas Jan Vos, Arnaut Huls en Basten Moorman.
Deze wedstrijd werd een vrij teleurstellende wedstrijd voor team 6. Ze wisten namelijk in totaal 1 puntje te pakken. Dat was Ernst tegen Basten. Hoewel Ernst, Marinus en Jannick een 5setter tegen Klaas Jan hadden wisten ze allen niet te winnen in de beslissende game. Ernst speelde tegen Arnaut ook nog een 5-setter. Helaas zat het net bij team 4 ook voor team 6 niet mee. Er waren 4 sets over de volle 5 games en alles ging naar de gasten. En teleurstellend resultaat voor team 6, waar zeker meer in had gezeten. Hopen dat het volgende keer wat meer meezit!


Ernst 1

Na deze wedstrijd staat team 6 er alsnog goed voor. Ze hebben een wedstrijd minder gespeeld dan nummer 1 en 2, maar staan alsnog nummer 3.

 

4e klasse: GTC 2 – Kampenion 7
Luuk Regterschot, Maurits Koers en Matthijs Lambregtse namen het op tegen Xander Oudenaarden, David van Dijk en Rafael Oudenaarden.
In deze wedstrijd werd duidelijk dat team 7 goede dagen heeft en wat minder goede dagen. Zaterdag was een goede dag. De wedstrijden werden namelijk snel gespeeld en gingen lange tijd allemaal naar GTC. Alleen de laatste 2 partijen gingen verloren door Luuk en Maurits. Een prima zege voor team 7 dat na een wat aarzelende start - want tweemaal gelijk - nu bovenin meedoet! Matthijs bleef knap zonder verlies en Luuk en Maurits pakten keurig twee punten!


Matthijs 3, Luuk 2, Maurits 2

Team 7 staat gedeeld 2e / 3e en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Zwartsluis 1.

 

5e klasse: Kampenion 8 – NTC Leogang 5
Lucas Visser, Hielke Schilder en Jonathan Dekker speelden tegen Maurice van Asselt, Jonathan Smit en Michel Kroon.
Hoewel de stand anders laat zien verloor team 8 vrij dik. Alleen Hielde en Lucas wisten een partij te winnen. Hoewel 7 van de 10 partijen over 4 games gingen en 1 over 5. Wist team 8 maar 2 partijen te winnen.


Lucas 1, Hielke 1

 

5e Klasse: Smash ’70 5 – Kampenion 9
Allard Hubach, Hielke Schilder en Henrico Leusink speelden tegen Vera Karssing, Stef Riezebos en Myrthe Schakelaar.
Het werd een evenwichtige partij tussen de teams, dat komt door het feit dat Smash 2 sterke spelers heeft, en speelde met een invaller. Alle 3 spelers van team 9 wisten te winnen van Myrthe, maar verloren wel dik van de andere spelers. Het positieve en tegelijk knappe is dat team 9 de dubbel wist te winnen. Dit resulteerde in een 6-4 verlies.


Allard 1, Hielke 1, Henrico 1 en dubbel 1.

 

De startersteams hadden dit weekend geen wedstrijd.

 

Het was dus een matige zaterdag. Uiteindelijk hebben alleen team 5 en team 7 gewonnen. En werd er ook maar 2 dubbels gewonnen. Misschien toch maar een idee om een keer om dubbel te trainen?
Ik hoop van volgende week weer een verslag te maken en dan zullen jullie het verslag waarschijnlijk wel weer op dinsdag verschijnen!

 

Groeten,
Wim

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar