FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Vanwege de voorjaarsvakantie was er in week 9 een beperkt programma. De vrije week werd gebruikt om wedstrijden in te halen of vooruit te spelen. Dat laatste was het geval bij team 2 (uit bij Swift (D) 1) en team 8 (bij Dronten ’74 2). Van beide wedstrijden doe ik hier verslag.

 

Promotieklasse: Swift (D) 1 - Kampenion 2

Tegenstander Swift (D) 1 deed het verzoek aan Kampenion 2 om de wedstrijd een week eerder te spelen. Op zaterdag 12 maart zou de onderlinge wedstrijd namelijk de enige zijn bij Swift, terwijl er deze zaterdag ook landelijke dames- en jeugdcompetitie was. Dat is toch gezelliger! Team 2 kon en wilde wel meewerken.

Beide teams hebben als doel om de promotiegroep te halen en beide teams liggen daarvoor nog op schema.

Gertjan Wessels, Robin Lieftink en Jordy ten Have bonden de sportieve strijd aan met Kim Hergelink, Karin Willemsen en Wouter Rusman.

Team 2 kwam prima uit de startblokken. In de openingspartij had Gertjan de volle vijf games nodig om jeugdspeelster Kim te bedwingen. Pas na 10 - 12 in de beslissende game mocht Gertjan zich als (gelukkige) winnaar laten feliciteren.
Hierna versloeg Robin keurig tegenstander Karin ‘in straight games’. Robin had vrijwel overal een antwoord op en dat werd zelfs de zeer geroutineerde Karin teveel.
Jordy had daarna prima het oog in het spel van Wouter. Ook Jordy had slechts drie games nodig om zijn tegenstander te verslaan. Ook nu kende Jordy ’s morgens weer een prima voorbereiding: hij had een lege toiletrol vervangen.
Het dubbel ging in vier games naar Swift (D) 1; de namen staan niet in de TTapp vermeld. De 1e game was nog voor Gertjan en Jordy, maar daarna verloren zij drie games op rij. De verschillen waren overigens vaak klein.

Na het dubbel moest Gertjan zijn meerdere erkennen in Karin. Waar je zou verwachten dat Karin moeite zou hebben met het betere kap- en schuifwerk - dat zeg ik: Gamma !!! - daar won zij eigenlijk eenvoudig. Mogelijk dat de rubbers van Gertjan wat glad zijn waardoor hij weinig backspin kan geven.
Jordy bracht het verschil weer op twee door Kim in drie games kansloos te laten.
Robin vergrootte die voorsprong zelfs tot drie punten via een keurige viergames zege op Wouter: 2 - 5.

Helaas ging het daarna toch nog mis. Eerst had Jordy het tegen Karin duidelijk moeilijker dan in zijn eerste twee partijen. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game was Karin de betere van de twee: 11 - 6.
Daarna moest Gertjan zijn meerdere erkennen in Wouter die ‘in straight games’ won.
In de laatste partij van de avond pakte Robin tegen Kim een 0 - 2 voorsprong. Maar de nipt gewonnen 2e game (9 - 11) gaf al aan dat Kim meer vat kreeg op het spel van Robin. Zij sleepte de 3e game er met 14 - 12 uit en won de 4e met 11 - 7. In de beslissende game was het spannend, maar het was uiteindelijk Kim die de game met 11 - 9 naar zich toetrok.

Zo liet team 2 tegenstander Swift (D) 1 ontsnappen: van 2 - 5 werd het uiteindelijk toch nog 5 - 5. Dat is jammer, want een zege - hoe nipt ook - had de positie van team 2 versterkt; zeker ten opzicht van de directe tegenstander. Beide teams blijven overigens op schema voor een plek in de promotiegroep.

Scores:
Jordy 2, Robin 2 en Gertjan 1

Komende week heeft team 2 dus geen competitieverplichtingen.

 

3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 8

Op vrijdag 15 april as. hopen Marijke Kramer (jawel) en haar Julian van Egmond in het huwelijk te treden en ook nog eens met elkaar! Daarom deed dat team het verzoek aan Kampenion 8 of de onderlinge wedstrijd van die datum al op vrijdag 4 maart kon worden gespeeld. De spelers van het team konden en wilden wel meewerken.

Dan is het natuurlijk heel spijtig als op de wedstrijddag Robbert Dalsem ziek en de spelers Hans van de Berg, Roelard Bos en Danny Visscher om uiteenlopende redenen niet beschikbaar blijken te zijn. In overleg met Martijn Haanappel heeft ondergetekende nog een aantal mensen uit de teams 9 en 10 benaderd en uiteindelijk bleek Alies Hendriks (team 10) beschikbaar en bereid. Zij reed rechtstreeks vanuit haar woonplaats Elburg naar Dronten en Martijn Haanappel en Jomar deden dat vanuit Kampen.
Rick Holwerda, Marijke Kramer en Peter Mourits waren de tegenstanders.

Bij het openen van de batbox kwam Alies tot de ontdekking dat er ‘iets’ miste. Inderdaad, haar batje. Aangezien zij geen familie is van Hans Kazan of Hans Klok, werd zij gedwongen met het materiaal van Martijn of Jomar te spelen en dat maakte haar opgave om als 5e klasse proberen te stunten nog zwaarder.

Na het dubbel stond team 8 op een 4 - 0 achterstand en daar viel weinig op af te dingen. Jomar verloor in vier games van Rick, Alies ‘in straight games’ van Marijke en Martijn idem van Peter.
Ook in het dubbel wisten Jomar en Martijn geen game af te snoepen van Marijke en Rick.

Na het dubbel pakte Jomar een 0 - 2 voorsprong tegen Marijke, maar Marijke wist de partij nog te doen kantelen en alsnog in vijf games te winnen. En dan te bedenken dat zij op woensdag bij Kampenion traint. Wij maken haar veel te ‘wijs’.
Martijn en Alies verloren daarna kansloos van respectievelijk Rick en Peter.

In de achtste partij kon Martijn het ook al niet bolwerken tegen Marijke. Martijn miste teveel ritme om het haar lastig te maken. Jomar mocht het toen opnemen tegen Peter. Hij pakte knap de 1e game, maar zag Peter de 2e en 3e winnen. Jomar bleef echter vechten voor een beter resultaat en dat had succes. Hij trok de 4e en 5e game heel knap naar zich toe en haalde daarmee de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier.
In de laatste partij van de avond slaagde Alies er ook tegen Rick niet in om een game te pakken. Rick won dus eenvoudig ‘in straight games’.

Team 8 leed dus een ruime 9 - 1 nederlaag bij Dronten ’74 2. Jammer was het dat het met een invaller moest aantreden - uiteraard is dat niet vervelend bedoeld naar Alies toe - en het was erg jammer dat Roelard Bos niet beschikbaar was; hij won vorige week bij de heenwedstrijd in Kampen namelijk zijn drie enkelpartijen.
Ieder puntje is belangrijk en voor team 8 helemaal in deze fase van het seizoen.

Scores:
Jomar 1; Alies 0 en Martijn 0

Team 8 ontvangt komende vrijdag NTC Leogang 3 uit Nunspeet.


Een enigszins teleurstellende week dus voor beide teams. Team 2 wist een ruime voorsprong tegen Swift (D) 1 niet te verzilveren en team 8 leed een (te) ruime nederlaag bij Dronten ’74 2 en de oorzaak daarvoor openbaarde zich al min of meer in de aanloop naar de wedstrijd toe!

Komende week komen negen van de tien teams in actie. Het programma is als volgt:

Donderdag 10 maart:
Torenstad 1 - Kampenion 5
Heino 3 - Kampenion 6

Vrijdag 11 maart:
Kampenion 1 - DTS 1
Kampenion 3 - Smash 2000 1
Trias 2 - Kampenion 4
Smash ’70 7 - Kampenion 7
Kampenion 8 - NTC Leogang 3
Shot ’78 6 - Kampenion 9
TT Zwolle 13 - Kampenion 10

Komend weekend hoop ik van deze wedstrijden weer verslag te doen!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar