FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Omdat team 2 zijn wedstrijd van deze week (bij Swift (D) 1) vorige week al speelde, kwamen in week 10 negen van de tien seniorenteams in actie. De balans was duidelijk negatief met drie zeges en zes nederlagen. Vanwege tijdgebrek neem ik de wedstrijden ditmaal wat korter met je door dan je van mij gewend bent. Wel vermeld ik de tussenstanden halverwege het seizoen.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - DTS 1

Team 1 moest zich afgelopen vrijdag tegen DTS 1 zien te herstellen van de nipte nederlaag bij TT Zwolle 2, met Trias 1 de grootste concurrent van team 1 in de strijd om de titel. Weliswaar speelde team 1 in Zwolle met een invaller, maar dat overkomt andere teams ook wel eens.

Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Ivan Hollander namen het op tegen Desney Mansveld, Robert Scheggetman en Ben Schukkink.

Team 1 speelde een goede en geconcentreerde wedstrijd en kwam niet of nauwelijks in de problemen. Alleen Ivan, die nog steeds niet fit is, liet tegen kopman Ben een zekere zege uit zijn linker arm en hand glippen en moest zijn tegenstander alsnog feliciteren. Alle overige wedstrijden werden eigenlijk eenvoudig gewonnen. Bijzonder was dat naarmate de wedstrijd vorderde de verschillen steeds groter werden. Meestal zie je een tegenstander juist wat aanhaken.

Team 1 boekte dus een prima 9 - 1 zege op DTS 1. Gert-Jan (zonder gameverlies) en Ton bleven ongeslagen, terwijl Ivan goed was voor twee punten. En ook die twee zeges kwamen eenvoudig tot stand.
Mede om Ivan te sparen dubbelden Gert-Jan en Ton ditmaal en ook dat pakte goed uit.

De spelers van team 1 konden toen rustig afwachten wat de uitslag zou worden van de wedstrijd Trias 1 - TT Zwolle 2. Welnu, Trias 1 won met 7 - 3. Dat betekent dat team 1 respectievelijk een voorsprong van 7 en 9 punten heeft op Trias 1 en TT Zwolle 2.

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 3, Ivan 2 en dubbel 1

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Kampenion 1         5 - 38
Trias 1             5 - 31
TT Zwolle 2         5 - 29
ENTAC 2             5 - 28

De Brug 2           5 - 22
DTS 1               5 - 21
DTV '84 1           5 - 17
Effekt '74 1        5 - 14

Halverwege het seizoen kunnen we concluderen dat team 1 prima op schema ligt.

Op vrijdag 18 maart speelt team 1 opnieuw thuis. Dan komt De Brug 2 op bezoek.

 

Promotieklasse: Kampenion 2

Kampen 2 deelde vorige week zaterdag al de punten met Swift (D) 1.

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Blauw-Wit 3         5 - 32
Emmeloord 1         5 - 31
Swift (D) 1         5 - 28
Kampenion 2         5 - 26

De Toekomst 3       5 - 23
TT Zwolle 3         5 - 22
Effekt '74 2        5 - 20
Bosman/Wezep 1      5 - 18

Halverwege het seizoen kunnen we concluderen dat een plaats in de promotiegroep haalbaar is. Daarna zien we wel verder.

As. vrijdag ontvangt team 2 De Toekomst 3 uit Lochem.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Smash 2000 1

Team 3 wisselt ‘zeperds’ af met (vrij) nipte, maar belangrijke, zeges. De oorwassingen leed het tegen de nummers 1 en 2 en de zeges boekte het op concurrenten. Afgelopen vrijdag kwam met Smash 2000 1 weer een concurrent op bezoek. De gasten uit Losser vormden een onbeschreven bladzijde voor team 3, maar omgekeerd uiteraard ook.

Gerben Woltering, Bas de Vries en Bertin Bos bonden de sportieve strijd aan met Dennis Schoppink, Marc van der Burgt en Tim Korfage.

Het werd een wedstrijd met meerdere gezichten; een stuk of zes! In het begin ging het gelijk op; na het dubbel stond het 2 - 2. Daarna demarreerde team 3 naar 6 - 2, maar het wist helaas niet door te drukken. De laatste twee partijen gingen namelijk naar Smash 2000 waardoor team 3 opnieuw nipt won van een concurrent.

Grote man aan Kamper kant was Bas die keurig ongeslagen bleef. Bertin en Gerben pakten ieder één puntje en ook het dubbel - Bas / Gerben - leverde winst op.

Team 3 heeft een gaatje geslagen naar de nummers 7 en 8, mede doordat DTV ’84 2 in de uitwedstrijd bij Entac 3 niet is komen opdagen en 10 punten in mindering heeft gekregen.

Scores:
Bas 3, Bertin 1, Gerben 1 en dubbel 1

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Blauw-Wit 2       5 - 43
De Toekomst 2     5 - 38
Thibats 1         5 - 26
Smash 2000 1      5 - 20

Kampenion 3       5 - 19
ENTAC 3           5 - 18
DTV '84 2         5 - 13*
TT Zwolle 4       5 - 13

Halverwege het seizoen kunnen we constateren dat de doelstelling - handhaving - binnen de mogelijkheden ligt.

Op vrijdag 18 maart as. gaat team 3 op bezoek bij datzelfde DTV ’84 2.

 

1e klasse: Trias 2 - Kampenion 4

Team 4 speelt tot nu toe een vrij aardig seizoen. Het kreeg eenmaal billenkoek van aanstaand kampioen De Veluwe 2, het verloor nipt van Vined 1 en het won tweemaal van teams ‘die het achter zich moet houden’: NTC Leogang 1 en De Brug 3. Toch bevindt het zich nog in de gevarenzone.

Afgelopen vrijdag ging het in Twello op bezoek bij ‘runner up’ Trias 2. Nick Kuipers, Jackie van der Meulen en Dick Hoekman troffen Niek Zegers, Bas von Pickartz en Jan Groothedde, Dat was tot afgelopen weekend de sterkste samenstelling van Trias 2.

Bas en Niek bleken te sterk voor de Kampenaren. Dat is echter geen schande. Zo was Bas namelijk nog niet zo lang geleden tegenspeler van de spelers van Kampenion 1 in de Hoofdklasse. Ook Niek kun je op dit niveau om een boodschap sturen.
Omdat zowel Nick, Jackie als Dick in de beslissende 5e game van Jan wisten te winnen - waarvan Dick en Jackie ook nog eens met 9 - 11 - moeten we concluderen dat team 4 een maximaal resultaat heeft geboekt: een 7 - 3 nederlaag.

Het ‘leed’ werd na afloop verzocht toen bleek dat De Brug 3 met 2 - 8 had verloren van Vined 1 en NTC Leogang 1 met 10 - 0 van De Veluwe 1. Team 4 staat 4e, maar het heeft maar 1 puntje voorsprong op de Nunspeters.

Scores:
Dick 1, Jackie 1 en Nick 1

Tussenstand na 5 wedstrijden:
De Veluwe 2         5 - 43
Trias 2             5 - 28
Vined 1             5 - 24
Kampenion 4         5 - 21
NTC Leogang 1       5 - 20
De Brug 3           5 - 14

Halverwege het seizoen lijkt het erop dat team 4 met NTC Leogang 1 gaat uitmaken wie de tweede degradant wordt.

Op vrijdag 18 maart as. ontvangt team 4 Vined 1.

 

1e klasse: Torenstad 1 - Kampenion 5

De positie van team 5 is nog ‘beroerder’ dan die van team 4. Het staat afgeslagen op een laatste plaats en de afstand naar een veilige 4e plaats lijkt al vrijwel onoverbrugbaar. En een tunnel lijkt ook geen optie.

Afgelopen donderdag ging team 5 op bezoek bij Torenstad 1 in medehanzestad Zutphen. Hans de Vries, Jelmer van der Veen en Sebastian Holzapfel kruisten de batjes met Theo Engelen, Ben Oud en Koen Molewijk.

Aan de kant van Torenstad was Koen Molewijk te sterk, maar dat is niet zo verwonderlijk als we bedenken dat hij de afgelopen seizoen landelijk speelde bij respectievelijk De Veluwe en Trias. Sneu en balen was het verder dat Jelmer na het dubbel moest besluiten om vanwege duizelingen niet verder in actie te komen. Hans en Sebastian wisten beiden te winnen van Ben. Verder speelden beiden een vijfpitter tegen Theo die Hans nipt wist te winnen, terwijl Sebastian in de verlenging van de 5e game in het stof beet. Schade! Omdat Jelmer zijn enige partij tegen Ben vrij kansloos in drieën verloor, kwam team 5 niet verder dan drie punten.
Gezien de omstandigheden geen slechte uitslag, maar het team schiet hier niet veel mee op.

Scores:
Hans 2 en Sebastian 1; Jelmer 0 (uit 1)

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Heino 1             5 - 34
Torenstad 1         5 - 31
Smash '70 (H) 2     5 - 29
TT Zwolle 5         5 - 28
De Toekomst 4       5 - 17
Kampenion 5         5 - 11

Halverwege het seizoen moeten we concluderen dat de positie van team 5 vrijwel uitzichtloos is. Niettemin verwacht ik dat het team in de tweede helft meer punten gaat pakken.

Op vrijdag 18 maart as. gaat team 5 in Lochem op bezoek bij De Toekomst 4.

 

2e klasse: Heino 3 - Kampenion 6

Team 6 is bezig aan een sterk seizoen. In de vier tot dusver gespeelde wedstrijden verloor het nog niet en hield het de gedoodverfde kampioen Dronten ’74 1 op een gelijkspel. Afgelopen donderdag ging het op bezoek bij Heino 3 dat de punten goed kon gebruiken, net als team 6 overigens maar dan om andere redenen.

Gerard Palland, Danny Bruins en Jan Ringenier moesten zien af te rekenen met Nick Pham, Henk Roeke en (pa) Minh Pham.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. T/m het dubbel leek er voor team 6 geen vuiltje aan de Heinose lucht. Het stond op een keurige 1 - 3 voorsprong. Alleen de partij van Jan tegen Minh leek nergens op: het was Minh P(h)am Pet. Gerard vervulde een Houdini act tegen Nick, terwijl Danny Henk overtuigend versloeg. Het dubbel ging nipt in vijven naar Danny en Gerard.

Daarna ging het echter mis. Team 6 wist in de resterende zes partijen nog slechts één partij te winnen. Weliswaar zat het voor de Kamper spelers in enkele partijen niet echt mee, maar toch. Alleen Danny wist Minh nog te verslaan.

Zo liep team 6 in Heino tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan: 6 - 4. Het ziet daarmee koploper Dronten ’74 1 uit het zicht verdwijnen, maar dat is niet de grootste zorg. Met uitzondering van - met alle respect - TT Zwolle 7 kent de poule namelijk geen ‘zwakke broeders’. Team 6 moet ervoor waken dat het verder afglijdt.

Scores:
Danny 2 en Gerard 1; Jan 0

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Dronten '74 1       6 - 45
Kampenion 6         5 - 32
Emmeloord 2         5 - 26
Smash '70 (H) 3     6 - 25
Heino 3             5 - 23
TT Zwolle 7         5 -  9

Halverwege het seizoen kunnen we constateren dat de doelstelling - tenminste plaats 4 - te realiseren moet zijn. Niettemin blijft het oppassen, want met Emmeloord 2, Smash ’70 3, Heino 3 en uiteraard Dronten ’74 1 speelt team 6 in een pittige poule.

Team 6 speelt op vrijdag 18 maart de belangrijke uitwedstrijd bij Smash ’70 3.

 

3e klasse: Smash ’70 7 - Kampenion 7

Team 7 draait boven (mijn) verwachting sterk. Als je na vier wedstrijden koploper bent en een voorsprong hebt van 7 punten op twee achtervolgers, dan kun je niet anders concluderen. Afgelopen vrijdag moest het die koppositie verdedigen in de uitwedstrijd bij Smash ’70 7 dat ik voorafgaand aan het seizoen als DE titelkandidaat tipte.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhost namen met op tegen Simon van Halm, Auke van Selling en (zoon) Roel van Selling.

Het werd een ietwat vreemde wedstrijd: vijf partijen waren spannend en gingen over de volle vijf games en vijf partijen gingen vlot. Vier in drieën en één in vieren. Na het dubbel stond het 2 - 2. Arie was deze avond niet in goeden doen, of de tegenstanders hadden goed het oog in diens materiaal en spel. Hoe dan ook, Arie kwam slechts eenmaal tot een (verloren) vijfpitter en verloor twee partijen (vrij) kansloos. Harm kwam tegen vader (Auke) en zoon (Roel) van Selling prima mee, maar verloor tweemaal sneu in vijven. Tegenstander Simon was een maatje te groot. Blijft over Theo. Last but not least moet ik daarbij aantekenen. Theo bond namelijk achtereenvolgens Roel, Simon (beiden in vijven) aan de zegekar en was ‘in straight games’ te sterk voor Auke.
Omdat Theo samen met Harm ook het dubbel wist te winnen, was hij goed voor 3 1/2 punt. En dat is een knappe prestatie van deze krasse zestiger.

Team 7 verloor de topper dus nipt met 6 - 4, maar het mag zich eigenlijk toch de morele winnaar noemen. Halverwege het seizoen is het namelijk nog steeds koploper en bedraagt de voorsprong nog 5 punten.


Scores:
Theo 3 en dubbel 1; Arie 0 en Harm 0

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Kampenion 7         5 - 35
Heino 5             5 - 30
Smash '70 (H) 7     5 - 30
Hoonhorst 2         5 - 25
Wijhe 1             5 - 17
Smash-in 2          5 - 13

Halverwege het seizoen moeten we concluderen dat team 7 bezig is aan een ‘belachelijk’ sterk seizoen! Als de spelers het koppie erbij houden - zij hebben gelukkig ‘enige’ ervaring - kan het zomaar promoveren naar de 2e klasse!

Op dinsdag 22 maart as. ontvangt team 7 Smash-In 2.

 

3e klasse: Kampenion 8 - NTC Leogang 3

Team 8 is bezig aan een redelijk seizoen, maar het kampt - als zespersoonsteam (!) - af en toe met personele problemen. Roeland Bos en Jomar Schilder - beiden 16 jaar - laten knap zien het niveau aan te kunnen. Jammer is het dat de routiniers van het team - Hans van de Berg en Danny Visscher - door uiteenlopende oorzaken respectievelijk slechts 1 en 0 keer in actie zijn gekomen.

Ook afgelopen vrijdag was het weer ‘feest’. Van het zespersoonsteam bleken alleen Jomar en Roelard beschikbaar. Laat ik het erop houden dat de communicatie en de eigen verantwoordelijkheid ‘wat te wensen overlaat’. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om - eventueel met behulp van ondergetekende - een invaller te vinden? Een gemiste kans. Ik ben ervan overtuigd dat de spelers zich als team moeten kunnen handhaven in de 3e klasse, maar zij maken het de concurrenten te gemakkelijk om afstand te nemen.

Denise Leusink, Gerben van den Dragt en Marco Dekker waren de tegenstanders van Roelard en Jomar.

Jomar en Roelard kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Beiden moesten hun meerdere erkennen in Denise Leusink, maar wonnen van zowel Marco Dekker als Gerben van den Dragt. In het dubbel verloren Jomar en Roelard nipt van Denise en Marco.

Team 8 verloor de wedstrijd dus met 4 - 6. In mijn ogen onnodig. Wat het extra frustrerend maakt, is dat de Nunspeters een concurrent van team 8 vormen. Datzelfde geldt voor Harderwijk 2 waartegen team 8 met een invaller uit de 5e klasse moest aantreden.
In plaats van een klap uit te delen tegen de concurrentie schiet team 8 zichzelf dus tweemaal in de voet. En dat loopt vrij lastig kan ik je vertellen.

Scores:
Jomar 2 en Roelard 2; met twee spelers gespeeld.

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Dronten '74 2       6 - 45
Swift (D) 4         5 - 39
GTC 2               5 - 21
Harderwijk 2        5 - 20
NTC Leogang 3       5 - 19
Kampenion 8         6 - 16

Halverwege het seizoen moeten we constateren dat de positie van team 8 vrij penibel is. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen, moeten de spelers - in ieder geval enkele - bij zichzelf te rade gaan. Je kunt niet alle verantwoordelijkheden neerleggen bij de jongste spelers van het team! Alleen wanneer ieder zijn verantwoordelijkheid neemt, zijn er nog kansen om degradatie te ontlopen.

Op donderdag 17 maart as. speelt team 8 de uitwedstrijd bij GTC 2. Ik wil niet vervelend doen, maar ik ben benieuwd wie van het team beschikbaar zijn!

 

4e klasse: Shot ’78 6 - Kampenion 9

Team 9 houdt na vier wedstrijden twee teams achter zich. Dat is positief. Wel vroeg speelronde 5 aandacht, want team 9 ging op bezoek bij koploper Shot ’78 6, terwijl de nummers 5 en 6 (Bosman/Wezep 4 en Swift (D) 10) elkaar troffen.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman troffen Rob Koekerits, René Slooven en Klaas Groenhof aan de andere kant van de tafel.

Na het dubbel hield team 9 nog keurig gelijke tred met de koploper uit Deventer. Jeroen (tegen Rob) en Henny (tegen Klaas) wonnen hun partijen en daar stonden nederlagen van Gerard (tegen de sterke Rob) en het dubbel tegenover.

Na het dubbel deed team 9 nog drie partijen prima mee. Dat waren namelijk alle vijfpitters, maar helaas leverde er daarvan slechts één winst op: Henny tegen Rob.

Of de Kampenaren daarvan een tikkie kregen, weet ik niet. Maar feit was dat de laatste drie partijen vrij kansloos verloren gingen. Zo viel de nederlaag uiteindelijk tot nog enigszins ruim uit: 7 - 3.
Het blijft oppassen voor team 9, te meer omdat Bosman/Wezep 4 en Swift (D) 10 de punten deelden.

Scores:
Henny 2 en Jeroen 1

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Shot '78 6          5 - 31
Zwartsluis 3        5 - 31
De Spinners 3       5 - 26
Bosman/Wezep 4      5 - 23
Kampenion 9         5 - 21
Swift (D) 10        5 - 18

Halverwege het seizoen moeten we constateren dat team 9 het zichzelf opnieuw niet gemakkelijk maakt. Het heeft nog één team onder zich, maar alertheid is en blijft geboden!

Team 9 gaat as. maandag al op bezoek bij Zwartsluis 3 dat samen met de tegenstander van deze week koploper is.

 

5e klasse: TT Zwolle 13 - Kampenion 10

Over boven meedraaien ‘gesproken’, team 10 staat na vier wedstrijden samen met TT Zwolle 13 bovenaan. En afgelopen vrijdag troffen beide teams elkaar in Zwolle.

Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Anne van der Haar moesten Nathalie Schipper, Petra Hegeman en Nasir Dastgeer achter zich zien te houden.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. De Zwollenaren namen een 2 - 0 voorsprong via nederlagen van Jantiene en Alice tegen respectievelijk Nathalie en Petra. Anne versloeg daarna Nasir en was met Alice in het dubbel in vier games te sterk voor Nathalie en Petra.

Daarna wist team 10 langzaam maar zeker de regie naar zich toe te trekken. In de partij na het dubbel verloor Jantiene nog van Petra, maar Anne en Alice verloren daarna beiden in vijven van achtereenvolgens Nathalie en Nasir. De beslissende games werden overigens in beide gevallen ruim gewonnen.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Anne bleef ongeslagen via een viergames zege op Petra, waarna Jantiene haar tegenstander - Nasir - na drie games moest feliciteren. In de laatste partij van de avond zorgden Alice en Nathalie voor een heuse finale. Na 11 - 4, 10 - 12, 12 - 10 en 3 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Alice de gelukkigste: 10 - 12.

Team 10 won de topper dus nipt met 4 - 6 en is halverwege het seizoen nu alleen koploper al zijn de verschillen niet groot.

Grote man aan Kamper kant was - hoe kan het ook anders met drie vrouwen als teamgenoten - Anne. Hij bleef keurig ongeslagen.

Scores:
Anne 3, Alice 2 en dubbel 1; Jantiene 0

Tussenstand na 5 wedstrijden:
Kampenion 10         5 - 31
TT Zwolle 13         5 - 29
Swift (D) 11         5 - 26
Smash '70 (H) 11     5 - 25
Effect 3             5 - 22
DTV '84 7            5 - 17

Halverwege het seizoen staat team 10 ‘doodleuk’ bovenaan. De verschillen zijn weliswaar niet groot, maar daar wordt niemand van het team zenuwachtig van!

Op vrijdag 18 maart ontvangt team 10 Swift (D) 11.


Qua resultaten voor de meeste teams dus een teleurstellende week, al zullen de teams 1 en 10 - en wellicht ook team 7 - daar anders over denken. Maar goed, dat heeft uiteraard ook met de (kracht van de) tegenstanders te maken. Halverwege het seizoen staan de meeste teams er prima voor. Uitzondering daarop vormen de teams 5 en 8. De teams 1, 7 en 10 zijn koploper en hopen dat uiteraard te blijven. We blijven het volgen!

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 14 maart:
Zwartsluis 3 - Kampenion 9

Donderdag 17 maart:
GTC 2 - Kampenion 8

Vrijdag 18 maart:
Kampenion 1 - De Brug 2
Kampenion 2 - De Toekomst 3
DTV ’84 2 - Kampenion 3
Kampenion 4 - Vined 1
De Toekomst 4 - Kampenion 5
Smash ’70 3 - Kampenion 6
Kampenion 10 - Swift (D) 11

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar