FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de maand maart is het competitieprogramma wat onoverzichtelijk. Je moet bijna een 3e graad in wiskunde hebben om het overzicht te houden. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Negen van de tien teams kwamen deze week in actie en hoe! Team 9 viel duidelijk uit de toon, maar de andere acht teams presteerden prima. De vrijdag gaat de geschiedenisboeken in als een ‘belachelijk succesvolle’: zeven teams kwamen in actie en alle wonnen. Drie ervan ook nog eens met maximale cijfers! Ik neem de wedstrijden met je door. Vanwege onze voorbereiding op de verhuizing is dat ditmaal wat korter dan je van mij gewend bent.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - De Brug 2

Team 1, al weken koploper in de Hoofdklasse, nam het vrijdagavond op tegen De Brug 2. Oftewel Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Ivan Hollander contra Dick Rusch, Bas Wrekenhorst en Linda Stolk, terwijl Erik Burgers alleen in het dubbel uitkwam.

De Kampenaren speelden een geconcentreerde wedstrijd en kwam niet of nauwelijks in de problemen. In geen enkele wedstrijd. Niet eenmaal moest een 5e game worden gespeeld om tot winst te komen. Zo eindigde de wedstrijd dus in een ’logische’ 10 - 0. Het begint er steeds meer op te lijken dat Gert-Jan, Ivan en Ton de Hoofdklasse zijn ontgroeid. Op zich niet verwonderlijk als je kijkt hoe De Brug 1, het afgelopen net te sterk, dit seizoen in de 3e divisie presteert. Het staat halverwege het seizoen ‘doodleuk’ op een fraaie 2e plaats achter stadgenoot De Veluwe 1. Van het degradatiespook is geen glimp vernomen; een wat vreemde zin, maar je begrijpt me wel.

De concurrentie heeft duidelijk meer moeite om ruime zeges aaneen te rijgen. Trias 1 deelde vrijdagavond in Enschedé de punten met DTS 1, terwijl TT Zwolle de grootste moeite had om tegen DTV ’84 tot winst te komen: 6 - 4.
Met nog één wedstrijd in de 1e ronde te gaan, heeft team 1 inmiddels een gat geslagen van respectievelijk 12 en 13 punten (!) op Trias 1 en TT Zwolle 2. En dan te bedenken dat team 1 in de promotiegroep - waarvoor het zich officieel plaatste - ook nog eens driemaal thuis speelt.
Dat kan toch niet meer mis gaan!

Scores:
Gert-Jan 3, Ivan 3, Ton 3 en dubbel 1

 

Promotieklasse: Kampenion 2 - De Toekomst 3

Team 2 (4e) ontving afgelopen vrijdagavond De Toekomst 3 (5e). Het verschil bedroeg vooraf 3 punten. Een belangrijke wedstrijd dus met het oog op het behalen van de promotiegroep. Robin Lieftink, Gertjan Wessels en Jordy ten Have moesten zien af te rekenen met Ben Klein Teesselink, George Oudt en Frans Helmich.

In een - vooral aanvankelijk - gelijkopgaande wedstrijd wist team 2 in het tweede deel van de wedstrijd het verschil te maken. Stond het na het dubbel nog 2 - 2, aan het eind van de avond kon een 8 - 2 eindstand worden genoteerd. Wel moet daarbij worden aangetekend dat team 2 vier van de vijf vijfpitters wist te winnen.

Team 2 deed daarmee prima zaken in de strijd om het behalen van de promotiegroep. En omdat concurrent Emmeloord 1 in eigen huis verrassend met 4 - 6 verloor van TT Zwolle 3, schuift het bovenin wat verder in elkaar. Komende week spelen met Blauw-Wit 3 en Swift (D) 1 twee andere promotiegroepkandidaten tegen elkaar. Een nipte zege voor de Deventernaren zou een scenario voor een Hitchcockachtig slot van de competitie compleet maken.

Scores:
Jordy 3, Robin 3 en Gertjan 2

 


Promotieklasse: DTV ’84 2 - Kampenion 3

Team 3 staat op een ‘scharnierpositie’ tussen promotie- en degradatiegroep. Omdat de doelstelling vooraf handhaving was, weet ik niet of de spelers heel veel bezig zijn met de promotiegroep. Aan de andere kant, behalen van de promotiegroep zou natuurlijk direct handhaving betekenen.

Afgelopen vrijdag ging het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 2. Dat team heeft personele problemen, maar ik vind het niet correct om daar over uit te wijden op een website. Bas de Vries, Bertin Bos en Gerben Wolterink troffen drie invallers aan de andere kant van de tafel: Debby Matenaar (team 3), Nadiene Zwakenberg (team 4) en Cees Lindenburg (team 3).

Het zal duidelijk zijn dat er van een echte wedstrijd nauwelijks sprake was, ook al speelden de drie invallers aan Dalfser kant allen meer dan naar behoren. Cees ‘schopte het’ nog tot een 5e game tegen Bas, maar in de 5e game maakte Bas alsnog het verschil. Alle andere partijen gingen in drieën of vieren naar team 3.

Door die maximale zege staat team 3 nog steeds op een ‘scharnierpositie’, namelijk plaats 5. Het staat nu echter kort(er) achter de nummers 3 (Thibats 1) en 4 (Smash 2000 1), terwijl beide concurrenten in de laatste wedstrijd op papier een zwaardere tegenstander hebben, namelijk nummer 2 De Toekomst 2 en koploper Blauw-Wit 2. Team 3 ontmoet met buurman TT Zwolle 4 de nummer 7 in de stand. Kortom, team 3 is nog kansrijk voor het behalen van de promotiegroep.

Scores:
Bas 3, Bertin 3, Bertin 3 en dubbel 1

 

1e klasse: Kampenion 4 - Vined 1

Team 4 staat al enige tijd rond de 4e / 5e plaats en dus blijft het oppassen geblazen. Afgelopen vrijdag kwam met Vined 1 een tegenstander op bezoek dat ook al personele problemen heeft. René Obdeyn is geblesseerd en komt voorlopig niet in actie. Wekelijks speelt het team nu met een invaller uit de 3e klasse.

Nick Kuipers, Dick Hoekman en Jackie van der Meulen bonden de sportieve strijd aan met Eric van Leeuwen, invaller Marijn Docter (team 2) en Richard Hulsman.

Als ik naar het wedstrijdformulier kijk, concludeer ik dat team 4 - net als vorige week - een maximaal resultaat heeft behaald met een 7 - 3 zege. Er zijn namelijk drie vijfpitters gespeeld en alle drie gingen nipt naar team 4. Jackie bleef ongeslagen, terwijl Dick (tegen Eric) en Nick (verrassend tegen invaller Martijn) eenmaal hun tegenstander moesten feliciteren. Ook het dubbel ging naar Vined 1.

Niettemin is een 7 - 3 zege een behoorlijk resultaat. Het staat nu voor het eerst dit seizoen op een 3e plaats, maar de verschillen naar beneden - in ieder geval de plaatsen 4 en 5 - zijn nog steeds klein.

Scores:
Jackie 3, Dick 2 en Nick 2

 

1e klasse: De Toekomst 4 - Kampenion 5

Team 5 is eigenlijk het enige team van Kampenion dat niet of nauwelijks kansen heeft op handhaving. Toch willen de spelers dit seizoen nog zoveel mogelijk naar het niveau van de 1e klasse toegroeien om daar het komend seizoen hun voordeel mee te doen.

Afgelopen vrijdag ging het team op bezoek bij het enige team dat nog enigszins in de buurt staat: De Toekomst 4. Hans de Vries, Wim Tillema en Sebastian Holzapfel namen het op tegen Erwin Driessen, Boris Bosch en Mirko Egbers.

De wedstrijd vertoonde parallellen met de onderlinge wedstrijd in Kampen die team 5 met 6 - 4 won. Toen schreef ik dat de zege eigenlijk één puntje te laag uitviel. En eigenlijk was dat afgelopen vrijdag weer het geval. Team 5 won opnieuw met 4 - 6, wat niet slecht is, maar ook nu had het 3 - 7 moeten zijn. Wim liet in zijn tweede partij namelijk tegenstander Mirko ontsnappen. Een 0 - 2 voorsprong in games bleek niet genoeg.

Team 5 won dus opnieuw met 6 - 4 van De Toekomst 4, maar de zege viel te laag uit om veel dichter in de buurt van de tegenstander van vrijdagavond te komen. Het moet nog vol aan de bak wil in het ieder geval als 5e eindigen.

Scores:
Hans 2, Sebastian 2, Wim 1 en dubbel 1

 

2e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 6

Team 6 liep vorige week in Heino tegen zijn eerste - wat ongelukkige - nederlaag aan: 6 - 4. Omdat de krachtsverschillen in deze sterke poule niet groot zijn, is het zaak om alert te blijven. Door een nieuwe nederlaag bij Smash ’70 3 namelijk zou het team alsnog in de problemen kunnen komen. Dat terwijl het nog steeds bezig is aan een goed seizoen.

Gerard Palland, Danny Bruins en Jan Ringenier bonden de sportieve strijd aan met John Kinket, invaller Jan Jaap Beekhuis (team 5) en Jacco van der Worp.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten, hoewel er gedurende de hele wedstrijd veel spannende partijen zijn gespeeld. T/m het dubbel was Smash ’70 3 in het voordeel. Erna had team 6 meestal ‘die Nase vorn’. Na het dubbel stond het 3 - 1 voor Smash ’70 3 en aan het eind 4 - 6 voor team 6. Bij een 3 - 6 tussenstand moest Danny in de laatste partij van de avond zijn meerdere erkennen in John die daarmee revanche nam voor de kansloze nederlaag in Kampen. Met de mentaliteit van beide teams was vrijdagavond dan ook weinig mis. De Kampenaren wisten vier van de zes vijfpitters naar zich toe te trekken.
Alle Kamper spelers hadden met twee zeges een even groot aandeel in de zwaar bevochten zege. Team 6 blijft door dit resultaat - en de uitslagen in andere zalen - ruim tweede.

Scores:
Danny 2, Gerard 2 en Jan 2

 

3e klasse: GTC 2 - Kampenion 8

Team 8 staat laatste in poule J van de 3e klasse. In mijn ogen onnodig, maar daarover heb ik al eerder en genoeg geschreven. Afgelopen donderdagavond ging het in Genemuiden op bezoek bij GTC 2 waarvan het in de eerste wedstrijd nipt met 4 - 6 verloor.

Met Roelard Bos, Robbert Dalsen en Jomar Schilder toog team 8 in de jongste samentelling naar Genemuiden om het daar op te nemen tegen Arno Withaar, Herman van Dalfsen en Wijnand Oudenaarden.

Net als destijds in Kampen maakten de spelers er ook nu een spannende wedstrijd van. Ook hier zat het met de mentaliteit van de spelers wel goed. Via 1 - 0, 1 - 2, 4 - 2 en 5 - 3 werd het uiteindelijk 5 - 5. Grote man aan Kamper kant was opnieuw Roelard die ongeslagen wist te blijven. Het lijkt mij dan ook zaak om hem voor de resterende wedstrijden ‘vast te leggen’. Arresteren die gast!

Omdat de beide concurrenten van team 8 - NTC Leogang 3 en Harderwijk 2 - tegen forse nederlagen aanliepen, is de positie van team 8 iets ‘rooskleuriger’ geworden. Kom op, jongens en heren! Ga ervoor in de laatste drie wedstrijden! Toon aan dat jullie het wel kunnen!

Scores:
Roeland 3, Jomar 1 en Robbert 1

 

4e klasse: Zwartsluis 3 - Kampenion 9

Team 9 maakt na een redelijke seizoensstart toch weer een moeizaam seizoen door. Samen met Bosman Wezep 4 en Swift (D) 10 gaat het uitmaken wie als laatste eindigt en naar de 5e klasse degradeert.

Afgelopen maandag al ging het team op bezoek bij het sterke Zwartsluis 3 dat juist met Shot ’76 6 gaat uitmaken wie kampioen wordt en promoveert. Het was dus zaak om wat puntjes mee te sprokkelen. Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Henny Boxman namen het op tegen Kenneth van Dijk, invaller Wout van Dalfzen (team 4) en Chris Meijer.

Welnu, team 9 is geen moment aan sprokkelen toegekomen. Het leed een volmaakt kansloze nederlaag tegen de Sluzigers. In slechts één partij - die tussen Gerard en invaller Wout - lagen er winstkansen. Alle andere negen partijen gingen ‘in straight games’ naar Zwartsluis 3.
Mocht team 9 aan het eind van het seizoen onverhoopt degraderen en zich afvragen waar het één of meerdere punten heeft laten liggen, dan is het antwoord: in ieder geval niet in Zwartsluis.

Een slechte week dus voor team 9. Het zag concurrent Bosman/Wezep 4 enkele punten weglopen, terwijl Swift (D) 10 niet in actie kwam.

Scores:
Gerard 0, Henny 0 en Marco 0

Team 9 ontvangt komende dinsdag datzelfde Swift (D) 10 uit Deventer. Hoezo een belangrijke wedstrijd?

 

5e klasse: Kampenion 10 - Swift (D) 11

Team 10 staat al het hele seizoen aan kop in de 5e klasse C en het verbaast daarmee ‘vriend en vijand’. Afgelopen vrijdag kwam nummer 3 Swift (D) 11 op bezoek dat vooraf 5 punten minder had verzameld.

Anne van der Haar, Alies Hendriks en Alice Ringenier - oftewel A&A&A - namen het op tegen Sonja van Hummel, Michel Scheres en Gabriël Wolters.

Wat te zeggen en schrijven over de wedstrijd? Welnu, het was eigenlijk nauwelijks een wedstrijd. A&A&A waren een maatje te groot voor de tegenstanders. Slechts viermaal moest één game worden afgestaan en driemaal was Anne daarvoor verantwoordelijk. Mogelijk dat hij met concentratieproblemen kampte, of wellicht wilde hij iets meer waar voor zijn contributiegeld hebben. Hoe dan ook, team 10 boekte een maximale 10 - 0 zege op Swift (D) 11.

Team 10 heeft vrijdagavond in ieder geval één concurrent afgeschud. Het kan nu rustig achterover leunen en afwachten hoe twee andere concurrenten - Smash ’70 11 en TT Zwolle 13 - het er komende week tegen elkaar afbrengen. Een uitslag tussen 7 - 3 voor Smash ’70 11 en 5 - 5 zou wat dat betreft niet gek zijn …..

Scores:
Alice 3, Alies 3, Anne 3 en dubbel 1


Een mooie week dus voor de teams van Kampenion, al zullen de spelers van team 9 daar wellicht iets anders over denken! Komende week is er een beperkt programma.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:
Dinsdag 22 maart:
Kampenion 7 - Smash-In 1
Kampenion 9 - Swift (D) 10

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar