FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 12 was er slechts een beperkt programma. De wedstrijden die niet op (Witte) Donderdag, (Goede) Vrijdag en (Stille) Zaterdag gepland stonden, vonden doorgang. Alle andere wedstrijden zijn een week doorgeschoven. Twee teams van Kampenion (7 en 9) kwamen in actie en die wedstrijden leverden een zege en een puntendeling op. Ik neem beide wedstrijden met je door.


3e klasse: Kampenion 7 - Smash-In 2

Ook na de twee weken geleden nipt verloren topper bij Smash ’70 7 staat team 7 nog riant aan kop. Relatief gezien dan, want datzelfde Smash ’70 7 versloeg vorige week vrijdag - in een andere topper - Heino 5 met 7 - 3. Daardoor gaan de Hattemers feitelijk aan kop met 2 punten voorsprong op team 7 dat dus een wedstrijd minder speelde.

Afgelopen dinsdagavond kwam met Smash-In 2 een ‘onberekenbare’ tegenstander op bezoek. Het hangt er vanaf met welke spelers dat team verschijnt. Er zit namelijk nogal wat krachtsverschil tussen de spelers. Welnu, Smash-In 2 verscheen met Frans de Vries (de broer van Bas en Hans), Edwin Stoker en Frans van Gastel in een sterke opstelling. Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst waren dus gewaarschuwd.
Vanwege de twee ‘Fransen’ bij de bezoekers noem ik beiden maar bij de achternaam. Daar is immers geen woord Frans bij?

Na het dubbel hielden de teams elkaar in evenwicht. Harm verloor in vier nipte games van kopman De Vries. En dat is geen schande. De Vries kan namelijk wel een hoger niveau aan. Arie en Edwin ‘schopten’ het tot een vijfpitter tegen elkaar waarin Arie in de beslissende game de beste bleek. Theo - die steeds beter in vorm komt - had daarna opvallend weinig moeite met Van Gastel. Hij gunde zijn opponent niet meer dan 4 punten per game.
De dubbelpartijen van team 7 lijken veel op Russische roulette. Ook ditmaal moest een 5e game weer de beslissing brengen en daarin kwamen Harm en Theo net iets tekort tegen Frans²: 9 - 11.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Arie moest zijn meerdere erkennen in De Vries. Daar waar veel spelers zich verslaan op het spelletje en materiaal van Arie, daar won De Vries overtuigend in vier games. Harm speelde vervolgens een spannende partij tegen Van Gastel. Bij een 2 - 2 tussenstand in games was Harm in de beslissende game uiteindelijk de gelukkigste na 14 - 12. Theo had het hierna lastig tegen Edwin. Na de 1e verloren game leek Theo de partij alsnog vrij snel naar zich toe te trekken, maar Edwin wilde daar niet aan meewerken; hij won de 4e game. De beslissende game was vrij spannend en het was Theo die deze met 11 - 8 wist te winnen.

Ook van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen. Arie en Van Gastel maakten er ook al een spannende partij van en ook nu moest een 5e game de winnaar ‘aanwijzen’. Welnu die winnaar werd opnieuw Arie die de game ruim wist te winnen: 11 - 6. In de partij tussen de twee deze avond nog ongeslagen spelers Theo en De Vries was het verschil - met uitzondering van de 2e game - niet groot. Toch was het Theo die de partij knap in vier games wist te winnen. In de laatste partij van de avond won Harm nog wel nipt de 1e game van Edwin, maar laatstgenoemde kwam knap terug en won daarna drie games op rij en ook nog eens overtuigend.

Toch is een 6 - 4 zege op een Smash-In 2 in deze samenstelling een keurig resultaat. Weliswaar loopt Smash ’70 7 daardoor een puntje in, maar ik denk niet dat de ervaren spelers van team 7 daar zenuwachtig van worden.

Grote man aan Kamper kant was Theo. Ik gaf het al aan: Theo raakt steeds beter in vorm. Kennelijk werkt de nieuwe woonomgeving (Winkelcentrum Hanzewijk) rustgevend. Dat belooft ook nog wat voor ondergetekende!

Scores:
Theo 3, Arie 2 en Harm 1

Team 7 speelt volgende week de uitwedstrijd bij Hoonhorst 2.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Swift (D) 10

Team 9 brengt ‘zichzelf’ toch nog weer in de problemen. Na de enorme zeperd in Zwartsluis vorige week staat het er relatief gezien het slechtst voor van de zes teams in de poule. Afgelopen dinsdagavond kwam met Swift (D) 11 de nummer laatst op bezoek. Dat team had 3 punten minder verzameld, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Een heel belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman namen het op tegen Koos Harink. André Boer en Jos van der Wekken.

De start was duidelijk voor de gasten. Jeroen moest zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Koos die slechts één game ‘morste’. Gerard moest diep gaan om tegenstander André te verslaan, maar dat lukte uiteindelijk in de beslissende 5e game. Daarin maakte Gerard alsnog het verschil: 11 - 6. Henny - die nog niet helemaal fit was - vocht tegen Jos voor wat hij waard was, maar die waarde bleek onvoldoende. Jos won na vier games.
Het dubbel ging ook al in vier games naar de bezoekers. Gerard en Jeroen moesten André en Koos na vier games feliciteren. En dat deden zij dan ook sportief.

Toen Gerard na het dubbel kansloos in drie games verloor van de sterke Koos, leek team 9 opnieuw op een ruime nederlaag af te stevenen. Maar zie, de heren wisten zich knap op te richten. Jeroen was in vier games de betere van Jos en Henny boekte een overtuigende 3 - 0 zege op André. De 1e game was nog nipt, maar daarna maakte Henny het verschil.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Gerard speelde ‘haasje-over’ met Jos. De 1e game was voor Gerard, maar de 2e en 3e voor Jos. Gerard won de 4e game weer en was ook in de 5e game duidelijk de betere. Henny ondervond hierna ook de kracht van kopman Koos. Na twee verloren games pakte Henny nog wel de 3e game, maar daarna was de pijp leeg. Logisch als je herstellende bent van een griepje. In de laatste partij van de avond won Jeroen overtuigend ‘in straight games’ van André. Hij kwam geen moment in de problemen.

Zo behaalde team 9 na een 1 - 4 achterstand alsnog een 5 - 5 gelijkspel. Vooraf zouden de spelers met een dergelijke eindstand vast niet tevreden zijn geweest, maar gezien de 1 - 4 tussenstand en het feit dat Henny nog niet de oude was, mogen zij met die puntendeling niet ontevreden zijn. Natuurlijk, team 9 blijft er relatief gezien het slechtst voorstaan, maar team 9 heeft koploper Zwartsluis 3 al wel 2x ontmoet. Dat worden nog spannende weken voor team 9 en voor de concurrentie uiteraard.

Scores:
Gerard 2, Jeroen 2 en Henny 1

Team 9 komt volgende week niet in actie.


Het PROGRAMMA voor komende week ziet er als volgt uit:

Donderdag 31 maart:
De Veluwe 2 - Kampenion 4

Vrijdag 1 april:
Entac 2 - Kampenion 1
Kampenion 3 - TT Zwolle 4
Kampenion 5 - Smash ’70 2
Emmeloord 2 - Kampenion 6
Hoonhorst 2 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Swift (D) 4
Effect 3 - Kampenion 10

Zaterdag 2 april:
Effekt ’74 2 - Kampenion 2

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar