FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 14 kwamen alle tien seniorenteams in actie. De teams 1, 2 en 3 begonnen aan hun eerste wedstrijd in de promotiepoule en ‘niet zonder succes’. Verder zagen we nogal wat puntendelingen deze week. Team 6 verloor de topper van koploper Dronten ’74 1 in een hoogstaande wedstrijd. Dat was ook meteen de enige nederlaag van een seniorenteam deze week. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - TT Zwolle 2

Team 1 ontving in de promotiepoule van de Hoofdklasse buurman TT Zwolle 2 in de eerste van een serie van drie thuiswedstrijden. Uiteraard wilde het revanche nemen voor de 6 - 4 nederlaag toen het met een invaller moest aantreden. Vrijdagavond was de situatie omgekeerd, want de Zwollenaren verschenen met een invaller.

Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Ivan Hollander namen het op tegen invaller Quiryn Daas (team 4), Lisette van Es en Sophie Lucardie.

Na het dubbel was de wedstrijd in evenwicht. Gert-Jan had even nodig om in zijn ritme te komen tegen Quiryn, maar toen dat eenmaal gebeurd was ging het snel. Hij won met 3 - 1. Ton ondervond daarna dat de Lisette van 2016 een andere (lees: sterkere) speler is dan die van 2015. Ton maakte weliswaar drie punten meer dan Lisette, maar zij won twee games meer. En daar gaat het nog steeds om. Lisette won met 1 - 3. Ivan had het vervolgens moeilijk tegen de lastig te bespelen Sophie. Te moeilijk zo bleek, want Sophie won de partij - die ook al over vier games ging - met 1 - 3.
In het dubbel kwamen Gert-Jan en Ton in actie tegen Sophie en Quiryn. De Kampenaren maakten goed gebruik van het feit dat de tegenstanders niet goed op elkaar waren ingespeeld en wonnen met 3 - 0 al was het verschil in de 1e en 3e game minimaal.

Na het dubbel demarreerde team 1 naar 5 - 2. Ton rekende ‘in straight games’ af met Quiryn, Gert-Jan boekte een keurige 3 - 1 zege op Sophie en (tenminste) datzelfde kan worden gezegd van de zege die Ivan behaalde tegen Lisette. Ivan kwam knap van een 0 - 1 en 1 - 2 achterstand in games terug en won alsnog in vijven. Een knappe zege!

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog slechts één te winnen. Ton, die deze avond niet in goede doen was, had onvoldoende antwoord op het spel van Sophie en moest na vier games (gefrustreerd) het hoofd buigen tegen Sophie. Van wie zou hij dat toch hebben? Ivan bepaalde het verschil weer op drie punten via een regelmatige 3 - 0 zege op invaller Quiryn. In de laatste partij van de avond kon Gert-Jan het niet bolwerken tegen Lisette. Lisette had vrijwel overal een antwoord op en won in drieën, zij het dat de 1e en 3e game nipt waren.

Team 1 won dus nipt met 6 - 4. Een ietwat tegenvallend resultaat wellicht, maar de uitslagen in de individuele partijen langslopend moet je constateren dat er ook niet meer in zat. Toen een dag later de uitslag van de wedstrijd Trias 1 - Entac 2 (5 - 5) bekend werd, gingen de mondhoeken in Kampen weer iets meer naar boven. Met nog twee wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong van team 1 op eerste achtervolger Trias 1 nu 9 punten!

Scores:
Gert-Jan 2, Ivan 2, Ton 1 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 1 Entac 2 uit Enschedé, een tegenstander die de laatste weken heeft laten zien in een prima vorm te verkeren. De Kampenaren zijn gewaarschuwd.

 

Promotieklasse: Emmeloord 1 - Kampenion 2

Ook team 2 begon afgelopen vrijdag ook aan de promotiepoule, maar met een uitwedstrijd en wel tegen Emmeloord 1. De eerste ontmoeting in Kampen eindigde in een puntendeling. Wat zou het nu worden?

In Emmeloord aangekomen bleek kopman Johan Lieftink wegens ziekte niet in staat te zijn om te spelen. Dat is een enorme aderlating voor de polderbewoners, want Johan is al seizoenen lang de kopman van het team.
Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels bonden de sportieve strijd aan met Steven Pieter IJkema, invaller Michele Beekman en Patrick van Dijk.

Na het dubbel stond team 2 op een (geflatteerde) 0 - 4 voorsprong. Robin kwam tegen Steven Pieter tweemaal van een achterstand terug om in de 5e game alsnog het verschil te maken. Jordy had weinig moeite met invaller Michele waarna Gertjan een knappe zege boekte op Patrick. Weliswaar met 10 - 12 in de 5e game, maar dat weet over een paar weken alleen Patrick nog. Gertjan is het nu al weer vergeten!
In het dubbel waren Jordy en Robin met 1 - 3 te sterk voor Patrick en Steven Pieter.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Robin had het zeker niet gemakkelijk tegen invaller Michele, maar won uiteindelijk met driemaal 7 - 11. Gertjan moest daarna in vier games buigen voor materiaalspeler Steven Pieter; hij verloor in vier games. Jordy moest vervolgens diep gaan in zijn partij tegen Patrick. Zijn tegenstander kwam tweemaal terug van een achterstand, maar in de beslissende game wist Jordy alsnog afstand te nemen: 7 - 11.

De laatste drie partijen gingen alle (in vieren) naar team 2. Gertjan moest één game nipt aan invaller Michele laten, maar won drie games ruim en daarmee de partij. Robin boekte hierna een keurige en overtuigende viergames zege op Patrick waardoor hij deze avond ongeslagen bleef. Jordy wilde uiteraard niet achterblijven - beiden hadden tot vanavond hetzelfde percentage - en hij versloeg materiaalspeler Steven Pieter in vier games. De tijd dat Jordy ‘radeloos’ werd tegen lange noppen en overig materiaal ligt al enige tijd achter hem. Jordy bleef dus ook ongeslagen en kwam in percentage weer naast maatje Robin.

Team 2 boekte aldus een ruime en enigszins geflatteerde 1 - 9 zege op Emmeloord 1. Bovendien was uiteraard ook de afwezigheid van Johan Lieftink van (doorslaggevende?) betekenis. Je kunt stellen dat team 2 daar optimaal van profiteerde. Het doet daarmee prima zaken in de strijd om de titel. Temeer omdat koploper Blauw-Wit 3 met 6 - 4 verloor van Swift (D) 1. In Deventer weten ze over het algemeen wel raad met het spelen tegen materiaalspelers zo bleek ook zaterdag weer.

Scores:
Jordy 3, Robin 3, Gertjan 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 2 datzelfde Swift (D) 1 uit Deventer.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - De Toekomst 2

Om het plaatje compleet te maken: ook team 3 begon vrijdagavond aan de eerste van drie wedstrijden in de promotiepoule. De heren konden vrijuit spelen, want de doelstelling - handhaving - is met het bereiken van die promotiepoule al behaald.

Gerben Wolterink, Bas de Vries en Bertin Bos troffen Ronald Swaters, Brenda Veenstra en Jeroen de Boer aan de andere kant van de tafel en elders.

Na het dubbel was de wedstrijd in evenwicht. Gerben kwam tegen Ronald knap van een 0 - 2 achterstand terug om de partij nog nipt naar zich toe te trekken. Bas kwam niet lekker in zijn spel tegen de sterk acterende Brenda. Bas verloor de 1e game met 14 - 16 (!) waardoor Brenda iets gemakkelijk kon spelen en Bas juist (teveel?) ging forceren. Brenda trok de partij knap in drie games naar zich toe. Bertin en Jeroen waren vervolgens drie games vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar het stond daarna wel 0 - 3 voor Jeroen na 9 - 11, 9 - 11 en 12 - 14.
In het dubbel waren Bas en Gerben in vijf games net iets sterker / gelukkiger (doorhalen wat niet van toepassing is) dan Brenda en Jeroen. De Kampenaren wonnen met 11 - 8 in de 5e game.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Bas was helemaal los tegen Ronald en gaf zijn tegenstander geen enkele kans. Gerben speelde - het dubbel meegerekend - zijn derde vijfpitter tegen Jeroen. Gerben nam een 1 - 0 voorsprong, maar zag Jeroen counteren naar 1 - 2. In de 4e en 5e game was Gerben echter de betere speler. Bertin ondervond hierna ook de kracht van Brenda en verloor eigenlijk kansloos in drie games.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog één te winnen. Eerst was Bas kansloos tegen Jeroen. De partij was vrijwel het spiegelbeeld van diens partij tegen Ronald. Bertin wist vervolgens ook tegen Ronald geen game te pakken. De ene week is de andere niet. In de laatste partij van de avond won Gerben het ‘onderonsje’ tussen de deze avond nog ongeslagen spelers. Hij was in vier games te sterk voor Brenda en bepaalde daarmee de eindstand op 5 - 5.

Een 5 - 5 uitslag tegen het sterke De Toekomst 2 is een prima resultaat. Team 3 heeft er ook het maximale uitgesleept, want het wist de drie vijfpitters te winnen. Grote man aan Kamper kant was deze avond Gerben die ongeslagen bleef. Natuurlijk was hij vooraf al de grote man, zij het in een andere betekenis.

Scores:
Gerben 3, Bas 1 en dubbel 1; Bertin 0

Komende vrijdag gaat team 3 in Almelo op bezoek bij koploper en aanstaand kampioen Blauw-Wit 2.

 

1e klasse: Kampenion 4 - NTC Leogang 1

In de 1e klasse C is De Veluwe 2 een XXL maat te groot voor de andere teams. Op gepaste afstand volgt Trias 2, maar de vier andere teams - in willekeurige volgorde - Vined 1, Kampenion 4, NTC Leogang 1 en De Brug 3 staan vrij dichtbij elkaar. En van dat viertal moeten aan het eind van het seizoen twee teams degraderen.
Afgelopen vrijdag ontving team 4 NTC Leogang 1 dat vooraf één puntje minder verzameld had. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams dus.

Nick Kuipers, Dick Hoekman en Jackie van der Meulen moesten zien af te rekenen met Koos Dorst, Bjorn Vrugt en Rin van Dijk.

Na het dubbel was er nog / weer balans. Nick en Koos stonden na vier games op 2 - 2, maar in de beslissende game wist Nick het verschil te maken: 11 - 3. Dick verloor tegen Bjorn zowel de 1e als de 2e game ‘in de verlenging’ en zag Bjorn in de 3e game afstand nemen. Het spel van Bjorn oogt niet spectaculair, maar hij is zo vast als de Nederlandsche Bank in de jaren 80. Jackie en Rin maakten er een spannende - maar wisselvallige - partij van. Wat te zeggen van de gamestanden 13 - 11, 13 - 15, 11 - 2 en 5 - 11? In de beslissende game was het Rin die wist door te drukken dan wel Jackie dwong te forceren: 7 - 11.
Het dubbel ging in vier games naar team 4.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Dick boekte een soevereine driegames zege op Koos waarna Nick ook al niet in staat bleek de juiste tactiek tegen Rin over een hele partij uit te voeren. Rin won in vier games. Jackie ondervond daarna ook de kracht van Bjorn. Als je langs de kant zit te kijken, dan denk je - met alle respect - ‘is dat een 1e klasser’? Maar als je tegenover hem staat met een tafeltennistafel ertussen, dan moet de conclusie zonder meer JA luiden. Bjorn won keurig ‘in straight games’.

Dick vond wel de juiste tactiek tegen Rin en wist die ook nog eens uit te voeren. Hij verloor weliswaar een game maar won er drie waarvan twee overtuigend. Jackie rekende hierna in drie games af met Koos. Mede doordat beide spelers elkaar vorige seizoen (in de 2e klasse) ook al troffen, was Jackie ‘een gewaarschuwd mens’ en telde hij voor twee. In de laatste partij van de avond speelde Nick een puike partij tegen Bjorn. Nick verloor de 1e game nipt en won de 2e met ruime cijfers. De 3e ging met 9 - 11 naar Bjorn en de 4e met dezelfde cijfers naar Nick. Helaas voor Nick en team 4 wist Bjorn in de beslissende game het verschil te maken: 5 - 11. Niettemin kan Nick terugkijken op een goede partij.

Team 4 hield concurrent NTC Leogang 1 met een puntendeling dus op afstand, maar het wist de voorsprong niet te vergroten. Toch is het de morele winnaar want het onderlinge resultaat is in het voordeel van team 4 en bovendien treffen de Nunspeters XXL De Veluwe 2 nog. Omdat Vined 1 met 9 - 1 van aanstaand kampioen De Veluwe 2 verloor, is de spanning onderin eigenlijk alleen nog maar toegenomen. Dat worden nog twee spannende weken.

Scores:
Dick 2, Jackie 1, Nick 1 en dubbel 1

As. vrijdag gaat team 4 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 3.

 

1e klasse: TT Zwolle 5 - Kampenion 5

Team 5 is bezig aan een (voorlopig) afscheidstournee langs de zalen in de 1e klasse A. Maar het hoopt in de resterende wedstrijden zoveel routine en niveau op te doen dat de spelers daar komend seizoen in de 2e klasse hun voordeel mee kunnen doen.

Afgelopen vrijdag ging team op bezoek bij de buren van TT Zwolle 5. De thuiswedstrijd ging destijds wat geflatteerd met 2 - 8 verloren. Wat zou het nu worden? Simon van der Woude, Hans de Vries en Sebastian Holzapfel - jetzt verheiratet - gingen de strijd aan met Wessel Kamer, Hans Speek en Marc Noorda.

Team 5 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 1 - 3 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen gingen over de volle vijf games. Simon maakte in de 5e game het verschil in zijn partij tegen Wessel, terwijl Hans naamgenoot Hans Speek nipt de baas bleef: 9 - 11 in de 5e game. Sebastian kwam tegen de sterke Marc heel knap van een 2 - 0 achterstand terug, maar moest in de 5e game alsnog het hoofd buigen. Schade!
In het dubbel speelden Sebastian en Simon vier spannende games tegen Hans en Wessel. Maar na 11 - 13, 11 - 13, 11 - 9 en 9 - 11 ging de winst wel naar de Kampenaren.

Na het dubbel wist team 5 de voorsprong zelfs nog te vergroten. Simon versloeg Hans Speek knap in vier games waarna Sebastian een dito zege boekte op Wessel; Sebastian stond zelfs geen game af. Ook de Kamper Hans speelde een sterke partij tegen Marc. Hans nam een 1 - 2 voorsprong, maar wist die helaas - mede door het sterke spel van Marc - niet te verzilveren. Marc won eerst de 4e en vervolgens 5e game en daarmee de partij: 2 - 5.

Helaas wisten de Kampenaren het niveau in de laatste drie partijen niet vast te houden, want die partijen gingen alle naar TT Zwolle 5. Sebastian verloor in vier games van Hans Speek, terwijl Simon in drie games zijn meerdere moest erkennen in kopman Marc. In de laatste partij van de avond verloor Hans de 1e en 2e game nipt van Wessel. Hij wist de 3e game nog wel te pakken, maar moest de 4e weer aan Wessel laten. Het feit dat Hans niet één van de eerste twee games had weten te pakken, bleek doorslaggevend.

Zo eindigde de wedstrijd dus in 5 - 5. Vooraf gezien bepaald geen slecht resultaat, maar als je met 1 - 5 hebt voorgestaan overheerst ongetwijfeld toch een gevoel van teleurstelling. Maar zoiets kan gebeuren, want het heeft ook met de opstellingen en ‘de paringen van de spelers’ (ongelukkige uitdrukking) te maken. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld en de puntendeling is dan ook zeker niet gestolen.

Scores:
Simon 2, Hans 1, Sebastian 1 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij titelkandidaat Heino 1.

 

2e klasse: Dronten ’74 1 - Kampenion 6

Team 6 was in het begin van het seizoen enkele weken koploper voordat Dronten ’74 1 de regie overnam, mede omdat de polderbewoner een wedstrijd vooruit speelden in verband met het huwelijk van Marijke en Julian op vrijdag 15 april as. Afgelopen vrijdag stond de topper Dronten ’74 1 - Kampenion 6 op het programma. Vooraf bedroeg de voorsprong van Dronten 13 punten waarbij het dus eenmaal meer in actie kwam.

Wilde team 6 nog enige kans behouden op de titel - en dat wilde het - dan moest met tenminste 3 - 7 worden gewonnen. Om die reden zette teamcaptain Jan zichzelf naast de basisopstelling ten faveure van het aanstormende talent Thomas Niemeijer. Laatstgenoemde had vorige week als invaller bij team 5 in de 1e klasse immers 3 1/2 punt binnengehaald?

Zo namen Danny Bruins, Thomas Niemeijer en Gerard Palland het op tegen Julian van Egmond, Onno Huisman en Veronica van Eeden.

Het werd inderdaad de beloofde topwedstrijd tussen de twee sterkste teams in de 2e klasse B. Niettemin gingen de eerste drie enkelpartijen naar Dronten. Danny kwam tegen Julian weliswaar knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar hij zag Julian bij een 9 - 9 stand twee ‘wereldpunten’ - waaronder een ‘killing block’ - slaan waardoor het eerste punt enigszins onverwacht voor team 6 verloren ging. De zege van Julian was echter niet gestolen.
Thomas en Onno maakten er hierna een spektakelstuk van. Beiden beukten er lustig op los en namen af en toe ook nog eens doodleuk - alsof zij alle tijd van de wereld hadden - een harde forehand opening van de tegenstander over. Toen de rook was opgetrokken bleek Onno na 19 - 17, 5 - 11, 11 - 3 en 14 - 12 de winnaar te zijn.
Gerard trad daarna aan tegen de lastig te bespelen Veronica. Haar spel ziet er niet spectaculair uit en is dat ook niet, maar zij maakt heel weinig fouten, is zo vast als een pilaar in de St. Pieter en countert af en toe scherp met (vooral) de backhand. Gerard streed voor wat hij waard was - en dat was heel wat - maar er kwamen teveel ballen terug en meestal ook nog eens onbespeelbaar. Veronica won ‘in straight games’.
Het dubbel was ook al van hoog niveau. Teamcaptain Jan had - in overleg - besloten dat Gerard en Thomas het Kamper dubbel zouden vormen, ook al hadden zij nog niet eerder met elkaar gedubbeld. Beiden namen het op tegen Veronica en Onno. Ook deze partij was smullen geblazen. Prima aanvallend spel met (niettemin) vrij lange rally’s. Na 11 - 8, 10 - 12, 9 - 11 en 12 - 10 moest een 5e game de beslissing brengen. Ook die game was hoogstaand. In de finale van de game leken de Drontenaren op de zege af te stevenen, maar Gerard en Thomas kwamen terug tot 9 - 9 en speelden toen hun beste ballen uit de game: 9 - 11. Team 6 stond op het wedstrijdformulier.

Na het dubbel nam Onno tegen Danny revanche voor de in Kampen verloren partij, één van zijn slechts twee verliespartijen dit seizoen tot dusver. Vrijwel alles van wat Onno aanraakte veranderde in goud. Hij speelde zo dwingend dat Danny niet of nauwelijks onder de druk wist uit te komen. Onno won verdiend in drieën.
Gerard begon erna moeizaam tegen Julian. Maar net op het moment dat Julian en wij - bij een 10 - 6 voorsprong - dachten de game binnen te hebben, ontsnapte Gerard om de game nog met 10 - 12 te winnen. Daarna ging Gerard beter en dwingender spelen en won hij uiteindelijk toch nog overtuigend in drie games.
Thomas ondervond vervolgens ook de kracht van Veronica. Thomas viel aan dat het een lieve lust was, maar het vervelende is dat Veronica dat helemaal niet vervelend vindt. Integendeel! Thomas nam een 1 - 2 voorsprong, maar Veronica counterde (letterlijk en figuurlijk) naar 3 - 2 via tweemaal 11 - 9. Niettemin kan Thomas terugkijken op een goede partij.

Ook de partij tussen Gerard en Onno was smullen geblazen. Beiden hebben een vergelijkbaar speltype: een lastige service en een fenomenale forehand. Onno legt daarbij wat meer top-/zijspin in zijn aanval en is ‘een paar jaren jonger’. Met prima spel wist Gerard zowel de 1e als 2e game in de finale naar zich toe te trekken. In de 3e game nam Onno een ruime voorsprong, maar Gerard kwam nog knap terug. Toch was het Onno die die nipt wist te winnen. De partij kostte beiden de nodige energie en dan is Onno - die dus een paar jaartjes jonger is - toch wat in het voordeel. Hij won de 4e game vrij ruim en dus moest ook nu een 5e game de beslissing brengen. Beiden behaalden ook hier een hoog niveau. Uiteindelijk was het Onno die de game met 11 - 9 wist te winnen, maar de credits gaan naar beide spelers. Deze partij had in de 1e klasse niet misstaan.
Danny had daarna weinig kans tegen ‘angstgegner’ Veronica. Hoe Danny ook aanviel, de ballen kwamen vaak harder terug. Heel vervelend. Om moedeloos van te worden en dat leek bij Danny dan ook het geval te zijn. Hoe meer je zelf doet, hoe moeilijker je het jezelf tegen Veronica maakt. Een bijzondere kwaliteit van deze tegenstander. Danny verloor in drie games.
In de laatste partij van de avond mocht Thomas het opnemen tegen Julian. Ook hier zorgden beiden voor een mooie partij, een finale waardig. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game was Thomas uiteindelijk met 10 - 12 de gelukkigste, maar beiden kunnen terugkijken op een prima partij.

Team 6 moest dus met 3 - 7 zijn meerdere erkennen in Dronten ’74 1. De spelers hebben - in de sterkst mogelijke samenstelling - gevocht voor wat zij waard waren, maar dat bleek niet genoeg. Zij kunnen zichzelf echter niets verwijten: Onno, Veronica en Julian zijn als team net wat sterker. Dronten ’74 1 is (straks) dan ook de verdiende kampioen.

Het kan verkeren. Zo wint Thomas vorige week als invaller in de 1e klasse tegen een sterk team 3 1/2 partij en vanavond moest hij zich uit de naad werken om 1 1/2 partij uit het vuur te slepen. Dat zegt wel iets over de kracht van Dronten ’74 1.

Scores:
Gerard 1, Thomas 1 en dubbel 1; Danny 0

As. vrijdag ontvangt team 6 TT Zwolle 7. Als team 6 niet meer dan 7 punten weet te halen, is Dronten ’74 1 zonder zelf in actie te komen kampioen. Dan kunnen de spelers er één extra nemen op de bruiloft van Marijke en Julian! Wij wensen Marijke en Julian een fijne dag en gelukkig huwelijk toe!

 

3e klasse: Kampenion 7 - Heino 5

Team 7 staat al een behoorlijk aantal weken op kop. Toch zag het de oorspronkelijk ruime voorsprong langzaam maar zeker verdampen. Vorige week liep de voorsprong op Smash ’70 7 terug tot één schamel puntje. Afgelopen dinsdag kwam Heino 5 op bezoek.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst namen het op tegen Stef Veldman, Natascha Godeschalk en Ep van Faassen.

Na het dubbel stond team 7 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Arie had niet al teveel moeite om tegenstander Stef te bedwingen, Harm verloor na drie nipte games van Natascha en Theo kwam geen moment in de problemen tegen Ep.
In het dubbel rekenden Harm en Theo in vier games af met Ep en Stef.

Drie partijen later stond het zomaar 6 - 1. Harm won opvallend eenvoudig van Stef, Arie had het bepaald niet gemakkelijk tegen Ep, maar won na vier spannende games en Theo, die zijn goede vorm wist vast te houden, boekte hierna een keurige driegames zege op Natascha.

Toch verloor team 7 jammer genoeg nog twee van de laatste drie partijen. Harm lag tegen Ep in gewonnen positie, maar bezorgde zichzelf ‘een lekke band’. Door de verkeerde ballen uit te zoeken om - ook nog eens met de backhand - op te komen, bracht hij Ep terug in de wedstrijd die dankbaar profiteerde. Theo bleef hierna ook in zijn derde partij van de avond zonder gameverlies. Hij versloeg Stef overtuigend. In de laatste partij van de avond liet Arie tegenstander Natascha in de 1e game ontsnappen en verloor vervolgens ook de 2e game nipt. In de 3e game wist Natascha het verschil te maken en de partij toch nog eenvoudig te winnen.

Team 7 won de wedstrijd dus met 7 - 3 en dat is keurig. Omdat concurrent Smash ’70 7 met 8 - 2 won van Wijhe 1, staan beide teams nu in punten gelijk. De Hattemers zijn echter op onderling resultaat de nieuwe koploper. Beide teams treffen elkaar in de laatste speelronde in Kampen. Maar de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste!

Scores:
Theo 3, Arie 2, Harm 1 en dubbel 1

As maandag al speelt team 7 de uitwedstrijd bij Wijhe 1. Een - liefst ruime - zege is noodzakelijk om nog kansrijk te blijven voor de titel.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Harderwijk 2

Team 8 heeft - met Dronten ’74 2 - een wedstrijd meer gespeeld dan de overige teams in de poule. Het heeft nog twee heel belangrijke wedstrijden te gaan: tegen de concurrenten Harderwijk 2 en NTC Leogang 3. Afgelopen vrijdag kwam Harderwijk 2 op bezoek.

Jomar Schilder, Martijn Haanappel en Hans van de Berg moesten punten zien te pakken tegen Henk Vlieger, Pieter Berkelaar en Rob Nijland.

Na het dubbel stond het 2 - 2 en daar mocht team 8 de handen mee dichtknijpen. Jomar (tegen Henk) en Martijn (tegen Pieter) verloren hun eerste enkelpartij vrij kansloos. Hans moest tegen Rob tweemaal van achterstand terugkomen - wat in de 4e game op het tandvlees lukte - en wist de beslissende game wat ruimer naar zich toe te trekken.
In het dubbel kwamen Hans en Jomar - niet bepaald een ingedeeld dubbel - ook al van een 1 - 2 achterstand terug om de 5e game met 11 - 8 in hun voordeel te beslechten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Martijn kwam tekort tegen Henk, terwijl Jomar een te taaie tegenstander trof in Rob. Bovendien tafeltenniste Rob al toen Jomar nog ‘tussen de boerenkool lag’. Het was opnieuw Hans die zijn team terugbracht in de wedstrijd door Pieter ‘in straight games’ terug te wijzen.

In de achtste partij van de avond verloor Martijn ook zijn derde partij. Het verschil met tegenstander Rob was niet groot, maar laatstgenoemde won wel in vier games. Hans bracht zijn team voor de derde maal terug in de wedstrijd via een knappe zege op Henk. Bij een 1 - 1 tussenstand verloor Hans de 3e game met 15 - 17, maar Hans liet het hoofd niet hangen en trok zowel de 4e als de 5e game met 11 - 8 naar zich toe.
In de laatste partij van de avond stelde Jomar de puntendeling veilig via een keurige 3 - 0 zege op Pieter; Jomar won met driemaal 11- 8.

Vrijdagavond behaalde team 8 met een 5 - 5 gelijkspel een maximaal resultaat. Het won namelijk de drie gespeelde vijfpitters. Komende week komt team 8 niet in actie en spelen de beide concurrenten Harderwijk 2 en NTC Leogang 3 tegen elkaar. Voor team 8 is het te hopen dat NTC Leogang niet (ruim) wint. Dan moet het in de laatste wedstrijd - uit tegen NTC Leogang 3 - het karwei zien af te maken.

Grote man aan Kamper kant was vrijdagavond zonder twijfel routinier Hans die ongeslagen bleef, zijn team driemaal terugbracht in de wedstrijd en samen met Jomar ook het dubbel won!

Scores:
Hans 3, Jomar 1 en dubbel 1

Team 8 komt komende week dus niet in actie.

 

4e klasse: Kampenion 9 - De Spinners 3

Team 9 staat voor de (drie) weken van de waarheid. Na zeven wedstrijden namelijk vinden we dit team terug op een - met Swift (D) 10 - gedeeld laatste plaats. Maar ook de buren van Bosman/Wezep 4 staan nog in de buurt. Van deze drie teams moet er één degraderen.

Afgelopen dinsdag kwam De Spinners 3 uit Emst op bezoek. De wedstrijd in Emst eindigde destijds in een 7 - 3 nederlaag voor team 9.

Gerard Wessels, Henny Boxman en invaller Anne van der Haar (team 10) moesten punten zien te pakken tegen Aart van Amersfoort, Arjan Hanekamp en Teun de Graaf.

Na het dubbel stond het 2 - 2, maar als er één team had moeten voorstaan dan was dat team 9. In de openingspartij namelijk liet Gerard tegenstander Aart ontsnappen. Gerard kwam met risicovol en aanvallend spel in een gewonnen positie, maar daarna speelde hij teveel op safe en wist Aart de ‘nakende’ zege van Gerard alsnog te kraken via 11 - 13 winst in de 5e game. Henny boekte hierna een solide 3 - 0 zege op Arjan die te weinig vat kreeg op het spel van Henny die met een kapvergunning in de achterzak speelde. Anne had hierna de nodige moeite met Teun, maar was in drie games net iets sterker dan zijn tegenstander.
Omdat dubbelen niet de favoriete bezigheid van Henny is, dubbelden Anne en Gerard samen. Zij kwamen tegen Aart en Teun knap van een 0 - 2 achterstand in games terug, maar ‘moesten de tegenstanders in de beslissende game laten gaan’: 6 - 11.

Drie partijen later stond team 9 op een 4 - 3 voorsprong. Henny had vier games nodig om Aart aan de zegekar te binden, terwijl Gerard zijn tweede vijfpitter op rij speelde tegen Teun. Vier games waren de verschillen vrij klein, maar in de beslissende game nam Gerard afstand: 11 - 6.
Anne speelde daarna tegen Arjan een spiegelpartij van die tegen Teun. Laatstgenoemde was in drie games net iets sterker.

Het was voor team 9 zaak om de wedstrijd met winst te besluiten om niet achterop te raken bij de concurrentie. Zoiets kun je wel aan stadie Henny overlaten. Hij won ook zijn derde partij van de avond. Stond het na twee games nog 1 - 1, in de 3e en 4e game maakte Henny het verschil. In de achtste partij kwam Anne tegen Aart op een 0 - 2 achterstand, maar hij bleef vechten voor een beter resultaat. En met succes. Na 13 - 15 en 9 - 11 won Anne de 3e en 4e game met 11 - 9. In de beslissende game had Anne de juiste tactiek gevonden: 11 - 7. Daarmee stond de zege voor team 9 vast. Gerard zorgde echter voor een bonuspunt in zijn partij tegen Arjan, maar hij moest daarvoor diep gaan. Ook hier moest een 5e game de beslissing brengen na 4 - 11, 11 - 9, 8 - 11 en 12 - 10. Die 5e game schreef Gerard met 11 - 8 op zijn naam.

Team 9 boekte zo een keurige en nuttige 7 - 3 zege op De Spinners 3. Temeer omdat de concurrenten Bosman/Wezep 4 en Swift (D) 10 (ruime) nederlagen leden., deed het prima zaken! Team 9 staat nu vierde. Het is nog niet definitief in veilige haven, maar het heeft de Bermudadriehoek voorlopig (?) achter zich gelaten.

Grote man aan Kamper kant was steady Henny die keurig ongeslagen bleef. Maar ook Gerard en invaller Anne hadden met ieder twee zeges een belangrijk aandeel in de noodzakelijke zege.

Scores:
Henny 3, Anne 2 en Gerard 2

Komende vrijdag gaat team 9 op bezoek bij de buren van Bosman/Wezep 4. Het zal duidelijk zijn dat ook dit - voor beide teams - een belangrijke wedstrijd is.

 

5e klasse: DTV ’84 7 - Kampenion 10

En dan ‘last but not least’ team 10. Dat team staat al vrijwel hel hele seizoen op kop in de 5e klasse C. Afgelopen maandag ging het op bezoek bij DTV ’84 7 in Dalfsen.

Het was die maandag ‘ladies first’ bij team 10, want Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en Alies Hendriks kwamen namens het team in actie. Bert Klarenbeek, Jan Verheijen en Wilco Braam waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de wedstrijd in evenwicht. Alice kwam tegen Bert 2 - 1 achter, maar sleepte de 4e en 5e game er op de wenkbrauwen uit: 10 -12 en 10 - 12. Het was maar goed dat zij die niet geëpileerd had. Jantiene moest hierna haar meerdere erkennen in Jan die in drie games won. Alies - dit seizoen nog steeds op 100% - had vervolgens geen moeite om tegen Wilco aan de goede kant van de score te blijven. Zij won ‘in straight games’.
In het dubbel namen Alice en Alies tegen Bert en Jan een 1 - 2 voorsprong, maar daarna werd het ‘gentlemen first’. Bert en Jan wonnen de 3e en 4e game met ruime cijfers.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Alice moest de 1e game aan Jan laten, maar won hierna drie games op rij. Zij had veel baat bij de thuissituatie waar Jan ook vaak het eerste, maar zijzelf het laatste woord heeft! Alies had het hierna - net als in Kampen - heel moeilijk tegen Bert. Zij kwam met 2 - 1 achter, maar vond toen de juiste tactiek: 6 - 11 en 7 - 11. Jantiene was vervolgens aan de beurt en wel tegen Wilco. Jantiene kwam knap met 0 - 2 voor, maar moest de 3e game aan Wilco laten. ‘Het zal toch weer niet’ zag je haar denken. Maar nee, op maandag 4 april was alles anders. Jantiene won de 4e game met 8 - 11 en pakte zo de eerste winst van de competitie. Proficiat! ’Als er één gnoe over de drempel is, volgen er vast meer!’

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Alies had het twee games lastig tegen Jan, maar toen die beide met nipt verschil naar Alies gingen, maakte zij in de 3e game het verschil. Alice rekende hierna ‘in straight games’ af met Wilco waarna Jantiene in haar partij tegen Bert opnieuw winstkansen had getuige de gamestanden 12 - 10, 11 - 5, 11 - 13 en 11 - 9. Ik ben ervan overtuigd dat er meer winstpartijen gaan volgen, ook al lijkt het team komend seizoen vrijwel zeker in de 4e klasse te gaan uitkomen.

Alice en Alies waren maandagavond (wo)men of the match, maar dat kan eigenlijk ook van Jantiene worden ‘gezegd’. Ook na de achtste speelronde staat Alies nog op 100%. Dat is knap.

Scores:
Alice 3, Alies 3 en Jantiene 1

Over het algemeen goede resultaten voor de tien seniorenteams: 6x winst, 4x gelijk en 1 nederlaag. Met nog twee speelrondes te gaan doen nog vier teams mee om de titel: de teams 1, 2, 7 en 10. Team 5 is bijna zeker van degradatie, terwijl de teams 4 en 9 nog op hun tellen moeten passen.

Het PROGRAMMA voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 11 april:
Wijhe 1 - Kampenion 7

Vrijdag 15 april:
Kampenion 1 - Entac 2
Kampenion 2 - Swift (D) 1
Blauw-Wit 2 - Kampenion 3
De Brug 3 - Kampenion 4
Heino 1 - Kampenion 5
Kampenion 6 - TT Zwolle 7
Bosman/Wezep 4 - Kampenion 9
Kampenion 10 - Smash ’70 11

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar