FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Hey mensen,
Mijn tentamenweken zijn achter de rug, dus ik heb weer de tijd om een leuk verslagje voor jullie te schrijven. Aangezien ik van verschillende kanten hoorde dat bij de ontzettend lange verslag na de eerste 3 teams iedereen al afhaakte, en de lager spelende teams evenveel aandacht verdienen zal ik het doen zoals ik het de laatste keer gedaan had, dus overal even kort bij langs, belangrijke potten vermelden en kijken naar de stand in de competitie.
Met nog 2 wedstrijden te gaan komt het er nu echt op aan om de puntjes te pakken, je zult gaan zien hoe elk team er voor staat in dit verslag Veel leesplezier!

Landelijk A: Kampenion 1 – HBC 1
Bertin Bos, Wim Tillema en Julian Plette speelden tegen Milan Timmers, Quinten Broekhof en Ashkan Issazadeh. 
Van tevoren werd een titanenwedstrijd verwacht, team 1 en HBC stonden op een respectievelijk 1e en 2e plek voor deze wedstrijd. Wat van tevoren werd verwacht kwam ook tot uiting. Er kwam een clash tussen Julian en Quinten en even later ook tegen Milan. Quinten en Milan spelen momenteel 85% ongeveer en hebben dus pittig weinig wedstrijden verloren. Het mooie om te zien was tijdens de thrillers van Julian dat het publiek ook volledig achter hem ging staan, met elke punt gingen de handen op elkaar. Julian wist uiteindelijk in de 5e game met 13-11 van Quinten te winnen en 11-8 van Milan in de 5e. Het is HBC dus niet gelukt om Julian van zijn ongeslagen positie af te halen. Ik wil wel even attenderen op het volgende. Julian vs Quinten was voor mij van een ongekend niveau, Quinten hield veel de bal op tafel en wist het Julian daarmee heel moeilijk te maken. Wim had vandaag helaas niet zijn dag en werd 2 keer in 3en geveegd door Quinten en Milan. Bertin wist net als Wim van de 50% spelende Ashkan te winnen die in mijn ogen ook niet echt in vorm was. Helaas werd het dubbel verloren waardoor het 5-5 werd. Team 1 won 3 5setters en verloor er geen, dus het was rechtvaardiger geweest als het 4-6 of 3-7 geweest zou zijn. 
Julian 3, Bertin 1, Wim 1
Team 1 staat momenteel op een eerst plek met 4 punten voor op DTS die verrassend met 8-2 wist te winnen van ATC Almere. Komende zaterdag speelt team 1 de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen nummer 2 in Enschede.

Landelijk B: Kampenion 2 – SwordSports 21-up 1
Thomas Niemeijer, Danny Bruins en Allard Hubach namen het op tegen Gabrielius Camara, Yusuf Yildizlar en Tyron Estifanos. 
Van tevoren werd een moeilijke wedstrijd verwacht voor team 2. Gabrielius speelde nog 100% en dit team stond ver bovenaan in de competitie. De verrassing van de dag kwam meteen al in de eerste partij; Thomas wist met veel overtuiging te winnen van de talentvolle Gabrielius. Hij zette hem veel onder druk en zorgde ervoor dat hij de partij in 3en won. Danny Bruins zat het vandaag helaas niet mee, hij verloor 2 5setters zaterdag en het was verdiend geweest wanneer hij 1 partij daarvan had gewonnen. Arnold kwam vandaag ook goed mee. In zijn eerste partij verloor hij in 4 spannende games van Estifanos, en zijn 2e partij 14-16 (!) in de 5e van Yusuf. Over het algemeen zat het team 2 vandaag niet mee. Toen het ongeveer half 8 was, was de laatste partij gespeeld tussen Thomas en Yusuf, die ook in 5en naar Yusuf ging. Zo werden er in deze partij 5 5setters gespeeld en wist team 2 er maar 1 te pakken. Een 3-7 uitslag of 4-6 was meer terecht geweest. Thomas speelt erg goed te laatste tijd en ik hoop dat hij zijn vorm weet vast te houden tot aan het einde van het seizoen. 
Thomas 2
Door deze uitslag staat SwordSports 21-up 1 nog duidelijker bovenaan met een voorsprong van 9 punten op nummer 2. Team 2 staat momenteel op de 4e plek en ik verwacht niet dat daar veel verandering meer in gaat komen. Het is zaak aankomende zaterdag puntjes te pakken bij HUTAF, en misschien zit er wel overwinning in. Nog bedankt voor de foto Arnold!

1e klasse: DTS 4 – Kampenion 3
Simone Lieftink, Bert Beks en Roelard Bos speelden tegen Frank Messelink, Rafael Ruiz Lopez en Lotte Altemühl.
Helaas heb ik geen wedstrijdformulier gehad van deze wedstrijd, dus ik zal het moeten doen met de informatie uit NAS. Simone, Bert en Roelard wisten frappant genoeg allemaal 2 partijen te winnen, en de tegenstanders allemaal 1. Als er wordt gekeken naar de percentages van DTS staan alle 3 de spelers ook met hetzelfde percentage. Wat een terechte uitslag was dat dan! ;) Helaas werd het dubbel ook verloren waardoor team 3 met 4-6 won.
Simone 2, Bert 2 en Roelard 2
Deze uitslag deed niks af op de stand van de competitie voor team 3. Ze staan nog steeds ruim eerste en zullen dat naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer weggeven met een voorsprong van 9 punten.

1e klasse: DTS 3 – Kampenion 4
Jomar Schilder, Marco Antonides en Jarno van den Heuvel namen het op tegen Jules Stuiver, Jesper Enzerink en Niels in ’t Veld. 
Het was zaak voor team 4 deze wedstrijd om zoveel mogelijk punten te pakken om een eventuele degradatie tegen te gaan. Helaas zat het dit seizoen ook niet mee voor team 4. Marco was 4 wedstrijden geblesseerd aan zijn nek. En hoe goed de invallers ook zijn, ze kunnen de skills van Marco nooit vervangen. Gelukkig was Marco weer beschikbaar en hij wist ook gelijk 2 partijen te winnen, een knappe prestatie! Jarno wist ook 2 partijen te winnen en Jomar wist knap 3 partijen te winnen. Door deze winstpartijen werd het 2-8 voor team 4. Wat een erg gunstig en positief resultaat is. Dit is wat team 4 nodig had!
Jomar 3, Marco 2, Jarno 2 en dubbel 1
Team 4 heeft nu een voorsprong van 8 punten op nummer laatste DTS 3, hoewel ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. Nu maar hopen dat DTS tegen de overige teams niet teveel punten gaat pakken.

3e klasse: TTV Torenstad 2 – Kampenion 5
Rik ten Caat, Jasper Lambregte en Dinant van den Heuvel speelden tegen Olivier Rijsoort, Sjoerd Schot en Mike Schopman. 
Team 5 staat al het hele seizoen dik bovenaan, dus kunnen het zich wel permitteren enkele puntjes tegen te krijgen. Deze wedstrijd ging als een malle voorbij, want er werd uiteindelijk maar 1 5setter gespeeld. Deze tussen Olivier en Jasper. Jasper weet net als Julian al zijn partijen dit seizoen nog te winnen al scheelde het zaterdag niet veel: 10-12 in de 5e. Rik wist ook knap 2 partijen te winnen en Dinant 1. Door deze partijen won team 5 met 4-6 van Torenstad.
Jasper 3, Rik 2 en Dinant 1
Door dit resultaat staat de eerste plaats nog totaal niet in het geding. Team 5 stevent als een baas op dat kampioenschap af, en niemand kan hun daarvan afhouden. Ze staan momenteel 16 punten voor op nummer 2!!

3e Klasse: Staphorst 1 – Kampenion 6
Jannick van den Broeck, Marinus Zagt en Ernst van den Broeck namen het op tegen Klaas Jan Vos, Basten Moorman en Arnout Huls
Voor team 6 was dit een belangrijke wedstrijd. Staphorst stond een aantal puntjes boven team 6, maar ze konden het met een goed resultaat nog terugdraaien, waardoor er misschien wel een kampioenschap in zat. Helaas zat het er vandaag gewoon niet in, de meeste partijen werden snel gespeeld en er kwam een terechte 6-4 op het scorebord. Alle 3 de spelers wisten van Basten te winnen, maar verloren allemaal van Arnout. Marinus wist nog van Klaas Jan te winnen.
Marinus 2, Ernst 1 en Jannick 1
Zoals ik hiervoor al vernoemd had was er nog een kans voor team 6 om kampioen te worden, helaas staan ze nu 8 punten achter en wordt het nog pittig om nummer 1 in te halen. En als er gekeken wordt naar de stand kan het ook nog zomaar gebeuren dat team 6 op plaats 5 gaat eindigen, daar komt nog een leuke slotfase aan! :)

4e Klasse: Kampenion 7 – GTC 2
Matthijs Lambregtse, Luuk Regterschot en Maurits Koers speelden tegen Xander Oudenaarden, Rafael Oudenaarden en David van Dijk. 
Dit werd gezien de stand een aardig makkelijke wedstrijd voor team 7. Het wist overtuigend te winnen met 9-1 van GTC. Dat is een knappe prestatie aangezien GTC op plaats 4 stond. Maurits mocht niet het voorrecht hebben om al zijn partijen te winnen, hij verloor in de 5e van Rafael.
Matthijs 3, Luuk 3, Maurits 3 en dubbel 1
Door dit resultaat staat team 7 met 1 wedstrijd minder op 7 punten van nummer 1 Zwartsluis 1. Dat team won namelijk afgelopen maandag met 7 – 3 van Zwartsluis 2. Dit wordt nog een spannende eindfase voor team 7, want ze moeten ook nog tegen TT Zwolle 4 die net achter hun op plek 3 staat. Ik ben benieuwd of ze het kampioenschap gaan halen!

5e Klasse: VINED 1 – Kampenion 8
Lucas Visser, Rutger Wielink en Allard Hubach namen het op tegen Thimo Gijsendorffer, Jordy Brugmeijer en Josias Beekhof.
Wat ik heb kunnen zien is dat team 8 uiteindelijk het ontzettende pech heeft gehad dat ze ondanks een gelijk aantal punten met Heino in de ‘onderste’ poule terecht zijn gekomen. Team 8 hoort hier niet thuis, en dat is ook zeer duidelijk te zien aan het resultaat van zaterdag. Team 8 verloor ge eneen punt en er werd geen 5setter gespeeld en ook maar 4 keer was er een extra game nodig. Helaas voor team 8 maakt het nu geen kans meer op promotie, het is nu gewoon een kwestie van op plaats 5 blijven en zoveel mogelijk punten pakken, wat ze vandaag ook gedaan hebben.
Lucas 3, Rutger 3, Allard 3 en dubbel 1
Zoals ik hierboven al vernoemde staat team 8 op een duidelijke 5e plaats en moet dat vast weten te houden tot het einde van het seizoen.

5e Klasse: Kampenion 9 – Zwartsluis 4
Allard Hubach, Hielke Schilder en Henrico Leusink speelden tegen Edward de Wit, Ingmar Steenbergen en Thimo Smit.
In tegenstelling tot team 8 zit team 9 wel terecht in de ‘onderste’ poule. Ze moesten het ook gelijk opnemen tegen het sterkste team van de poule, en dat was ook te zien in het resultaat. Team 9 wist uiteindelijk 3 punten te pakken, daarvan kwamen er 2 op naam van Allard en 1 van Henrico. Er zat vandaag niet meer in, misschien had team 9 het dubbel kunnen pakken. Er kwam uiteindelijk een 3-7 op het scorebord.
Allard 2 en Henrico 1
Door dit resultaat staat team 9 op een 7e plek met 6 punten voorsprong op nummer laatst NTC Leogang 4. 

Startersklasses:
Team 10 wist knap met 5-0 te winnen van VINED  2 en neemt daardoor de koppositie van VINED over. Team 11 wist met 3-2 te winnen van NTC Leogang 7. 

Afgelopen zaterdag was een positieve zaterdag met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en 3 nederlagen. Een positief resultaat voor de teams van Kampenion. Hopelijk kunnen ze hun vorm vasthouden de laatste 2 weken. De volgende teams maken kans op het kampioenschap:
- Team 1 staat op plek 1, en moet zaterdag tegen nummer 2
- Team 3 staat op het punt om kampioen te worden
- Team 5 wordt 99,99% zeker kampioen
- Team 6 heeft nog een kleine kans om kampioen te worden
- Team 7 heeft goeie papieren om kampioen te worden, maar moet wel echt veel punten pakken de laatste 2 wedstrijden
- Team 10 staat op een eerste plaats in de startersklasse

Een fijne week gewenst!
Wim

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar