FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Negen teams kwamen in week 15 in actie; team 8 had vrijaf. De resultaten mochten er weer zijn met 6 zeges, 2 puntendelingen en 1 nederlaag. Zonder de andere teams tekort te willen doen, ging de meeste aandacht uit naar team 1 dat de titel al op de voorlaatste wedstrijddag veilig stelde en daarmee promotie naar de landelijke divisie. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Entac 2

Met nog twee wedstrijden te spelen, ligt team 1 nog steeds fors op koers voor de felbegeerde titel in de Hoofdklasse. Het heeft een voorsprong van 9 punten op eerste achtervolger Trias 1. Greep het de afgelopen twee seizoenen in de laatste speelronde nog naast de titel, dit seizoen moest het er maar van komen.

Afgelopen vrijdagavond kwam Entac 2 op bezoek dat de laatste weken prima presteert. Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Ivan Hollander namen het op tegen Jerfy Schmitz, René Ticheler en Freek Borgman.

Er bestond een klein kansje dat team 1 de titel al zou weten veilig te stellen. Het moest dan zelf tenminste 6 punten pakken en Trias 1 moest dan niet verder komen dan 4 punten in de uitwedstrijd bij TT Zwolle 2.
Voordat de wedstrijd begon, werd bekend dat Trias met slechts twee spelers naar Zwolle was afgereisd. Dat kleine kansje werd daardoor ineens een kans.

Gert-Jan en Jerfy beten het spits af. Beiden maakten er een mooie partij van met uiteindelijk GJ als terechte winnaar. Hij kwam vaker door dan zijn tegenstander: 1 - 0.
Ton nam het hierna op tegen mr. Backhand René. In een aantrekkelijke wedstrijd dreven beide spelers elkaar tot het uiterste. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist René door te drukken: 1 - 1.
Ook Ivan en Freek ‘schopten’ het tot een spannende vijfpitter. Ivan nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong, maar Freek kwam beide keren langszij. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar deed dat na enig aarzelen naar Enschedése kant: 1 - 2.
Ook het dubbel was spannend. Gert-Jan en Ton bonden de sportieve strijd aan met Freek en René. Waren de eerste vier games spannend, in de 5e game maakten GJ en Ton het verschil: 2 - 2.

Na het dubbel speelde Ton tegen Jerfy. Het wordt wat eentonig, maar ook dit werd een lange en spannende partij. Jerfy nam tweemaal een voorsprong in games, maar Ton kwam even zovele malen langszij. In de beslissende game was Ton net wat sterker: 3 - 2.
Gert-Jan moest hierna tegen Freek even in zijn ritme komen; de 1e game ging met ruime cijfers naar Freek. Gelukkig voor GJ en team 1 vond hij het ritme daarna snel en kwam hij geen moment meer in de problemen: 4 - 2.
Ivan bond daarna de strijd aan met René. Beide beschikken over een goede backhand, al slaan beiden die ‘heel anders’. Ivan nam knap een 2 - 0 voorsprong, maar zag René snel counteren naar 2 - 2. In de beslissende game stond Ivan er weer en wist hij de game heel knap met ruime cijfers naar zich toe te trekken: 5 - 2.

Vanuit Zwollywood was al eerder het bericht doorgekomen dat TT Zwolle 2 met 7 - 3 had gewonnen van Trias 1. Dat betekende dat team 1 aan 6 punten voldoende had om vanavond al de titel veilig te stellen.

In de achtste partij nam Ton het op tegen Freek, een tegenstander die Ton wel ligt. Omgekeerd is dat niet zo. Vanaf de kant lijkt het vaak of Freek in zijn wedstrijden tegen Ton geen fiducie heeft in een goede afloop. Hoe het ook zij, Ton won eenvoudig ‘in straight games’: 6 - 2. De felbegeerde titel was een feit!

Gert-Jan, Ivan en Ton werden daarna door de tegenspelers en vele anderen gefeliciteerd met het kampioenschap.

Maar er moesten natuurlijk nog twee wedstrijden worden gespeeld.
Ivan, die nog steeds niet fit is, speelde in de negende partij tegen Jerfy zijn derde vijfpitter van de avond. Hij nam knap een 2 - 0 voorsprong, maar zag Jerfy terugkomen tot 2 - 2. De beslissende game was spannend en uiteindelijk bleek Jerfy nipt de gelukkigste: 6 - 3.
In de laatste partij van de avond nam mr. Forehand Gert-Jan het op tegen mr. Backhand René. Ook dit werd een mooie partij. Beiden ‘gingen af en toe vreemd’, want René sloeg (ook) fraaie forehand winners, terwijl GJ soms ook met een flitsende backhand doorkwam. In een partij met nauwelijks krachtsverschil won GJ uiteindelijk na vier nipte games: 7 - 3.

Team 1 won de hoogstaande wedstrijd met 7 - 3. Liefst zes partijen gingen over de volle vijf games en die werden keurig verdeeld. De titel is binnen en daarmee promotie naar de landelijke 3e divisie. Ik durf te stellen dat de spelers daar ook aan toe zijn. Nadat het de afgelopen twee seizoenen de titel in de laatste speelronde aan de concurrent moest laten, was het nu dus driemaal scheepsrecht!
Felicitaties nogmaals aan GJ, Ivan en Ton.

Grote man aan Kamper kant was vanavond Gert-Jan die zijn drie partijen heel knap in vier games wist te winnen!

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 2, Ivan 1 en dubbel 1

De (felbegeerde) titel - en daarmee promotie naar de landelijke 3e divisie - is dus een feit. Dat betekent dat het team komend seizoen zijn wedstrijden op de (verplichte) zaterdag afwerkt. Zowel uit als thuis. Er verandert dan wel iets. Op de vrijdagavond komt er een plek extra in de zaal en op de zaterdagmiddag - naar ik aanneem - eentje minder. Maar goed, dat is allemaal van latere zorg. In de komende periode maar eens bezien hoeveel senioren- en jeugdteams Kampenion inschrijft voor de najaarscompetitie. Maar voordat het zover is eerst het seizoen nog in stijl afsluiten en dan eerst even (na)genieten!

De stand na de voorlaatste speelronde:
Kampenion 1       9 - 64
TT Zwolle 2       9 - 51
Trias 1           9 - 51
ENTAC 2           9 - 50

As. vrijdag komt Trias 1 op bezoek. Er staat niets meer op het spel dan de eer en de persoonlijke percentages!

Promotieklasse: Kampenion 2 - Swift (D) 1

Team 2 zag zijn positie vorige week aanzienlijk verbeterd; enerzijds door 1 - 9 zege op Emmeloord 1, mede door de noodgedwongen absentie van kopman Johan Lieftink en anderzijds door de 6 - 4 nederlaag van koploper Blauw-Wit 3 bij Swift (D) 1. Dit weekend ontving team 2 Swift (D) 1, terwijl Emmeloord 1 op bezoek ging bij Blauw-Wit 3.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels bonden de sportieve strijd aan met Kim Hergelink, Lars van der Zanden en Ivo Haarbrink.

De eerste drie enkelpartijen gingen over de volle vijf games. Robin en Kim beten het spits af. Robin had het lastig tegen de heel direct en met veel durf spelende Kim. Toch slaagde hij erin een 2 - 0 voorsprong in games te nemen. Maar Kim bleef onverstoorbaar haar ding doen en kwam terug tot 2 - 2. In alle vier games was het verschil slechts twee punten. In de beslissende game had Kim de juiste strijdwijze gevonden en maakte zij alsnog het verschil.
Jordy kwam vervolgens tegen Lars tweemaal van een achterstand terug en wist de juiste tactiek van de 4e game door te trekken in de beslissende game.
Gertjan was vier games in ieder geval gelijkwaardig aan de technisch vaardige Ivo, maar hij kwam ‘niet verder’ dan 2 - 2. In de beslissende game wist Ivo het verschil te maken.
In het dubbel kwamen namens team 2 ditmaal Gertjan en Jordy achter de tafel, het gouden dubbel ‘uit vervlogen tijden’. Kim en Ivo waren de tegenstanders. In een boeiende partij moesten de Kampenaren de 1e game aan de gasten laten, maar daarna kwamen zij beter in de wedstrijd. Toen zij de 2e game nipt wisten te winnen, ging het daarna een stuk eenvoudiger. Dus stond het na vier partijen 2 - 2.

Ook in zijn tweede partij tegen Kim had Jordy de volle vijf games nodig. Hij nam een 2 - 0 voorsprong, maar net als tegen Robin kwam Kim knap terug tot 2 - 2. Ook de beslissende game was spannend en na 12 - 10 was Jordy uiteindelijk de gelukkigste.
Robin moest daarna tegen Ivo de 1e game aan de tegenstander laten. Maar daarna was Robin zo vast als de Nederlandsche Bank in stabielere tijden. Hij won drie games met nipt verschil.
Gertjan nam het vervolgens op tegen oud-teamgenoot Lars; beiden hebben namelijk gezamenlijk nog Landelijk A in het 1e jeugdteam van Kampenion gespeeld. Gertjan speelde een knappe partij en boekte eigenlijk een verrassend eenvoudige zege op Lars. Zo demarreerde team 2 van 2 - 2 naar 5 - 2.

In de achtste partij was Jordy in de 1e game kansloos tegen de sterk spelende Ivo. Jordy wist de 2e game er echter op het tandvlees uit te slepen en stoomde daarna door naar een viergames zege.
Gertjan trok de goede lijn van zijn vorige partij door tegen de deze avond zeer sterk spelende Kim. Hij won de 1e game, maar verloor de 2e en de 3e. De 4e wist hij er weer nipt uit te slepen waarna de beslissende game spannend was. Uiteindelijk werd Kim beloond voor het feit dat zij het vaakst het initiatief nam: 11 - 13. Ik heb Kim enige tijd niet zien spelen, maar ik moet bekennen dat zij mij in positieve zin heeft verbaasd. Chapeau!
In de laatste partij nam Robin het op tegen Lars. Er was weinig krachtsverschil tussen beiden en in dergelijke partijen trekt Robin niet zelden aan het langste eind. Zo ook nu. Robin won in drie games, maar de verschillen waren (dus) klein.

Team 2 boekte al met al een prima en nuttige 7 - 3 zege op Swift (D) 1. De zege was niet gestolen, want van de vijf vijfpitters gingen er drie naar de gasten. Twee van de drie overigens met ruim verschil in de beslissende game.
Doordat Blauw-Wit 3 tegen Emmeloord ‘niet verder kwam’ dan een 5 - 5 puntendeling, bedraagt de voorsprong van team 2 op de Almeloërs nu 4 punten.

Grote man aan Kamper kant was Jordy die ongeslagen bleef, al scheelde dat in zijn partij tegen Kim niet veel.

Scores:
Jordy 3, Robin 2, Gertjan 1 en dubbel 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Kampenion 2       9 - 58
Blauw-Wit 3       9 - 54
Swift (D) 1       9 - 47
Emmeloord 1       9 - 45

Komende vrijdag ontvangt team 1 de enig overgebleven concurrent: Blauw-Wit 3. De voorsprong van de Kampenaren bedraagt 4 punten. Dat betekent dat team 2 tenminste 4 punten moet zien te halen om promotie naar de Hoofdklasse veilig te stellen. Dat lijkt op het eerste gezicht voor de niet-ingewijde geen al te moeilijke opdracht. Toch zijn de heren er nog niet gerust op en dat heeft alles te maken met met materiaal en speltype van de drie sympathieke routiniers uit Almelo. Misschien is het goed om je even in de uitgangspositie van Blauw-Wit 3 te verplaatsen: dat team mag slechts 3 punten ‘laten liggen’!

Promotieklasse: Blauw-Wit 2 - Kampenion 3

Voor team 3 kan het seizoen sinds twee weken geleden al niet meer kapot. Toen plaatste het zich namelijk voor de promotiepoule waardoor het zich meteen wist te handhaven. Vorige week kwam het tot een verdienstelijke puntendeling tegen De Toekomst 2 en afgelopen vrijdagavond ging het in Almelo op bezoek bij aanstaand kampioen Blauw-Wit 2. Dat team had nog 4 punten nodig om op eigen kracht kampioen te worden.

Bas de Vries, Bertin Bos en Gerben Wolterink kruisten de batjes met Raymond Hendriks, Patrick Roordink en René van den Berg, terwijl Wouter Linthorst alleen in het dubbelspel uitkwam.

De start was voor de Almeloërs. Bas moest zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Raymond en Bertin had - net als in Kampen - weinig kans tegen de heel dwingend spelende Patrick. Gerben kwam daarna tegen René met 2 - 0 in games achter, maar daarna kantelde de partij volkomen. Gerben kwam geen moment meer in de problemen en won drie games op rij met ruime cijfers.
In het dubbel namen Bertin en Gerben het op tegen Raymond en Wouter. Dit werd een spannende partij. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game waren Bertin en Gerben na 11 - 13 het gelukkigste duo.

Bas had na het dubbel ook al niet heel veel in te brengen tegen Patrick. De 1e game (11 - 9) was nog het spannendst, maar toen die nipt naar Patrick ging, tekende een nederlaag zich af en die kwam er dan ook. Gerben speelde hierna een sterke partij tegen Raymond. Gerben ‘schopte’ het tot een vijfpitter en dat is al een compliment waard. Helaas voor Gerben en team 3 ging die beslissende game met 11 - 7 naar Raymond. Raymond bezorgde zijn team daarmee het vierde punt waarmee Blauw-Wit 2 de titel veilig stelde (de tussenstanden van de wedstrijd Thibats 1 - De Toekomst 2 buiten beschouwing latend). Felicitaties aan de Almeloërs. De Hoofdklasse krijgt er een sterk team bij!
Nadat de felicitaties waren uitgewisseld nam Bertin het op tegen de - met alle respect - minst sterke Blauw-Witter: René. Laatstgenoemde nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong, maar Bertin kwam tweemaal sterk terug. In de beslissende game was Bertin helemaal los / René total loss (doorhalen wat niet van toepassing is); Bertin won die namelijk met 3 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog knap twee te winnen. Eerst wist Gerben heel keurig de sterke Patrick te bedwingen. De 1e game ging nog naar Patrick, maar daarna won Gerben drie games op rij. Bas moest hierna tegen René ook al de 1e game aan zijn tegenstander laten, maar schakelde daarna een tandje bij en won drie games op rij met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond nam Bertin tegen Raymond heel knap een 0 - 2 voorsprong. De 3e game ging echter nipt naar Raymond die ook de 4e game wist te winnen en in de beslissende game alsnog het verschil wist te maken: 11 - 5.

Niettemin is een 5 - 5 puntendeling tegen kampioen Blauw-Wit 2 - dat veruit het sterkste team is in deze poule - uiteraard een prima resultaat. Team 3 bewijst daarmee opnieuw niet te misstaan in deze promotiepoule. Respect!

Scores:
Gerben 2, Bas 1, Bertin 1 en dubbel 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Blauw-Wit 2       9 - 73
De Toekomst 2     9 - 56
Kampenion 3       9 - 46
Thibats 1         9 - 42

Komende vrijdag sluit team 3 de succesvolle competitie in de promotiegroep van de Promotieklasse af met een thuiswedstrijd tegen Thibats 1. Het kan dan de fraaie 3e plaats veilig stellen.

1e klasse: De Brug 3 - Kampenion 4

Team 4 bevindt zich al een aantal weken ‘tussen hoop en vrees’. En datzelfde geldt voor de concurrenten NTC Leogang 1, Vined 1 en wellicht ook nog voor nummer laatst De Brug al is er een gaatje tussen dat team en de rest.

Afgelopen vrijdagavond ging team 4 in Apeldoorn op bezoek bij die nummer laatst: De Brug 3. Dan treft het natuurlijk niet als van het team Nick Kuipers en Guido Wessels om uiteenlopende redenen niet beschikbaar zijn. Na een uitgebreide belronde - Telecom deed gouden zaken - bleek Jomar Schilder (team 8!) beschikbaar en bereid om in te vallen!

Zo namen Dick Hoekman, Jackie van der Meulen en (dus) Jomar Schilder het op tegen Marco Noort, Jan Buizer en (invaller) Jeroen Reuvers (team 4).

Helaas heb ik van het team geen wedstrijdformulier ontvangen en dus moet ik het met de informatie uit NAS doen. En ik doe dat kort.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 - 1 achterstand. Dick verloor van de lastig te bespelen Marco, Jackie versloeg Jan en Jomar verloor in het invallersonderonsje van Jeroen die overigens 75% 2e klas speelt (en Jomar zo’n 40% 3e klas).
Ook het dubbel ging naar De Brug 3.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Dick versloeg Jan, Jomar moest zijn meerdere erkennen in de sterke Marco en Jackie won van Jeroen.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog twee te winnen. Jomar won heel knap van Jan en toonde daarmee aan niet alleen mee te zijn gegaan om een boete te voorkomen! Respect! Dick bracht zijn team voor het eerst op voorsprong via een zege op Jeroen. In de laatste partij van de avond moest Jackie zich echter ook gewonnen geven tegen Marco, zodat beide teams uiteindelijk de punten deelden.

Beide teams deelden dus de punten en achteraf zal team 4 daar het meest tevreden over zijn geweest. En helemaal toen de uitslag van de wedstrijd tussen de concurrenten Vined 1 - NTC Leogang 1 (6 - 4) bekend werd. Overigens speelt Vined 1 al bijna het hele seizoen met invallers, omdat kopman René Obdeijn geblesseerd is. Het - met alle respect - onverwachte punt dat invaller Jomar pakte, geeft team 4 net wat meer lucht. Met nog één wedstrijd te spelen, bedraagt de voorsprong op de Nunspeters namelijk 2 punten. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Kampenaren en ….. NTC Leogang ontvangt in de laatste speelronde de ongenaakbare kampioen De Veluwe 2. Dat mag niet meer mis gaan!

Scores:
Dick 2, Jackie 2 en Jomar 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
De Veluwe 2       9 - 75
Trias 2           9 - 53
Kampenion 4       9 - 38
Vined 1           9 - 38
NTC Leogang 1     9 - 36
De Brug 3         9 - 30

Team 4 ontvangt as. vrijdag Trias 2.

1e klasse: Heino 1 - Kampenion 5

Team 5 speelde afgelopen vrijdag zijn (voorlopig?) laatste uitwedstrijd in de 1e klasse, die bij titelkandidaat Heino 1. Simon van der Woude, Sebastian Holzapfel en Wim Tillema namen het op tegen Fred van Ulsen, Regina Woerlee en invaller Marnix Krisman (team 2). Kopman Javier Buiza ontbrak bij de tegenstander en dat scheelt een slok op een glaasje sportdrank!

Na het dubbel stond team 5 op een 0 - 4 voorsprong. Omdat dit je vast en zeker vreemd voorkomt, vermeld ik het nog een keer voor je: na het dubbel stond team 5 op een 0 - 4 voorsprong. Simon versloeg Fred in drie games waarvan twee met nipt verschil. Sebastian - pas getrouwd - had heel veel moeite om Regina van zich af te houden. Voor de duidelijkheid: ik heb het gewoon over tafeltennis. Sebastian won met 9 - 11 in de 5e game. Wim verloor hierna de 1e game van invaller Marnix, maar won vervolgens drie games met (vrij) ruime cijfers.
In het dubbel versloegen Sebastian en Simon hun tegenstanders Regina en Fred in drie games, al waren de verschillen klein.

Let even goed op, dan hoef ik het niet opnieuw te herhalen: drie partijen later stond het 0 - 7. Simon wist wel duidelijk afstand te nemen van Regina, maar Simon is dan ook al wat langer getrouwd. Hij won overtuigend ‘in straight games’. Wim versloeg hierna knap routinier Fred en hij deed dat ook in drie games. Sebastian had vervolgens ook slechts drie games nodig om Marnix te verslaan.

In de achtste partij lukte het Wim niet om Regina van zich af te houden, maar Wim is dan ook nog vrijgezel. Hij moest Regina na vier games feliciteren en hij deed dat schoorvoetend. Simon had het hierna knap lastig tegen Marnix. Na vier (vrij) nipt games wist Simon die partij eruit te slepen en daarmee deze avond ongeslagen te blijven. Datzelfde lukte Sebastian in zijn partij tegen Fred. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna bleef Sebastian aan de goede kant van de score en volgde hij het goede voorbeeld van maatje Simon.

Zo boekte team 5 een (‘belachelijk’) ruime 1 - 9 zege op titelkandidaat Heino 1 en maakte het optimaal gebruik van de afwezigheid van kopman Javier Buiza. Natuurlijk viel de zege daardoor hoger uit dan normaal gesproken, maar dan nog. Het won wel vijf van de zes overige partijen. De remonte van team 5 komt helaas te laat, want het degradeerde afgelopen vrijdag officieel. Maar zij biedt wel perspectief voor komend seizoen.

Scores:
Sebastian 3, Simon 3, Wim 2 en dubbel 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Torenstad 1       9 - 58
Smash '70 (H) 2   9 - 57
Heino 1           9 - 50
TT Zwolle 5       9 - 45
Kampenion 5       9 - 35
De Toekomst 4     9 - 25

Team 5 sluit komende vrijdag de competitie uit tegen een andere titelkandidaat: Torenstad 1. Dat team maakt met Smash ’70 2 uit welk team kampioen wordt en promoveert naar de Promotieklasse. Heino 1 is afgelopen vrijdag afgehaakt.

2e klasse: Kampenion 6 - TT Zwolle 7

Voor team 6 is na de 7 - 3 nederlaag van vorige week bij aanstaand kampioen Dronten ’74 1 de 2e plaats het hoogst haalbare. Maar ook met die 2e plaats zijn de Kampenaren meer dan tevreden, gelet op de sterke poule waarin het uitkomt.

Afgelopen vrijdag kwam met TT Zwolle 7 een team op bezoek dat op een haar na was gedegradeerd. Overigens, als team 6 er niet in zou slagen om tenminste 8 punten te halen, dan was Dronten ’74 1 kampioen zonder zelf in actie te komen. Maar de Kampenaren hadden vorige aan Dronten beloofd er alles aan te zullen doen om dit te voorkomen.

Gerard Palland, Danny Bruins en Jan Ringenier moesten zien af te rekenen met Heiko Schoonhoven, Mike Hensing en Suzanne Kampherbeek.

Na het dubbel stond team 6 op een 4 - 0 voorsprong. Gerard was in vier (vrij nipte) games te sterk voor Heiko en Danny in drie nipte games voor Mike. Jan en Suzanne speelden net als in Zwolle een vijfpitter tegen elkaar. Won Suzanne nipt in Zwolle, Jan deed dat in Kampen.
In het dubbel lieten Danny en Gerard zich na drie games met nipt verschil als winnaar kronen na hun partij tegen Heiko en Mike.

Na het dubbel had Danny het één game lastig tegen Heiko. Toen hij die nipt wist te winnen, maakte hij in de 2e en 3e game het verschil. Gerard nam daarna tegen Suzanne een 2 - 0 voorsprong in games. Daarna stokte het echter. Suzanne hield de bal op tafel en liet Gerard de fouten maken, wat ook gebeurde. Suzanne ontsnapte en won alsnog in vijf games. Jan en Mike gaven elkaar hierna ook geen duimbreed toe. Na 9 - 11, 17 - 15, 11 - 8 en 10 - 12 stond het 2 - 2. Vooral door de juiste services uit te zoeken, wist Jan de beslissende game met 11 - 7 naar zich toe te trekken. Zo stond het 6 - 1.

Danny was daarna tegen Suzanne telkens in de finale van elke game ‘dodelijk’; hij won daardoor in drie games, al waren de verschillen telkens klein. Jan moest tegen Heiko de 1e game aan de tegenstander laten, maar was daarna te vast voor zijn tegenstander die teveel ‘alles of niets’ speelde. In de laatste partij van de avond had Gerard moeite om de juiste spirit te vinden. De vaste Mike bleef prima in het spoor. Na 12 - 10, 10 - 12, 8 - 11 en 13 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen in deze close partij, omdat tafeltennis in individuele partijen nu eenmaal geen gelijkspel kent. Uiteindelijk was Mike na 12 - 14 de gelukkigste van de twee.

Team 6 boekte al met al een ruime 8 - 2 zege en stelde het kampioenschap van Dronten ’74 1 daarmee nog een weekje uit. Dit werd in de polder met instemming begroet. Team 6 legt definitief beslag op plaats 2 en dat is een knappe prestatie. TT Zwolle 7 is officieel gedegradeerd.

Scores:
Danny 3, Jan 3, Gerard 1 en dubbel 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Dronten '74 1     9 - 64
Kampenion 6       9 - 55
Emmeloord 2       9 - 43
Smash '70 (H) 3   9 - 43
Heino 3           9 - 41
TT Zwolle 7       9 - 24

Team 6 sluit as. vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Heino 3 dat nog met Emmeloord 2 en Smash ’70 3 - die elkaar in Emmeloord ontmoeten - verwikkeld is in een strijd om degradatie te ontlopen.

3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 7

Team 7 moest de afgelopen weken een ruime voorsprong van 7 punten (halverwege het seizoen) prijsgeven aan concurrent Smash ’70 7. Met nog twee wedstrijden te spelen stonden beide teams samen bovenaan en in de laatste speelronde luidt het: Kampenion 7 - Smash ’70 7. Een heuse finale dus.

Maar de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Niet waar? Voor team 7 was dat de uitwedstrijd bij Wijhe 1 en voor Smash ’70 7 de thuiswedstrijd tegen Hoonhorst 2.

Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst moesten het weer voor team 7 doen. José Eijkelkamp, Benny Mulder en André van der Klok waren de tegenstanders. André speelde pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen!

Na het dubbel stond team 7 op een 1 - 3 voorsprong. Harm versloeg in de openingspartij José. Met uitzondering van de 3e game was er weinig krachtsverschil, maar Harm was in vier games net iets sterker. Arie had het daarna heel (lang) lastig tegen Benny. Maar in dergelijke hangpartijen komt Arie vaak als winnaar boven drijven. Zo ook vanavond; Arie won de beslissende 5e game met 8 - 11. Theo moest daarna ook vol aan de bak tegen ‘herintreder’ André. Ook hier stond het 2 - 2 na vier game, maar Theo wist in de beslissende game het verschil te maken: 5 - 11.
In het dubbel speelden Harm en Theo drie games gelijk op tegen José en Benny. Maar wie verwachtte dat de Kampenaren na de gewonnen 3e game zou weten door te drukken, kwam bedrogen uit. Zij waren juist uitgepoept: 11 - 5.

Na het dubbel had Harm weinig in te brengen tegen Benny. Harm had alleen in de 2e game winstkansen, maar verloor uiteindelijk ‘in straight games’. Theo had het daarna lastig tegen José. Ingewijden (lees: Gerard Palland) beweren dat Theo het altijd moeilijk heeft tegen dames. Of dat een feit is, heb ik nog niet kunnen achterhalen. Maar feit is wel dat Theo afgelopen maandagavond tegenstander José na vier games moest feliciteren. Arie bracht zijn team weer op voorsprong via een overtuigende zege op André die ritme miste om het Arie lastig te kunnen maken. Arie behaalde dan ook (verrassend) tegen André één van zijn meest eenvoudige zeges van dit seizoen. Zo stond het 3 - 4.

In de achtste partij herstelde Theo zich van zijn nederlaag tegen José. Tegen Benny moest hij weliswaar de 3e game nipt afstaan, maar de overige games won hij met ruime cijfers. Harm was hierna opnieuw vrijwel kansloos in zijn partij tegen André die zijn ‘zeperd’ tegen Arie goed bleek te hebben verwerkt. In de laatste partij van de avond was het aan Arie om de zege veilig te stellen in zijn partij tegen José. Heel gemakkelijk ging dat niet, maar na een 1 - 1 tussenstand wist Arie het verschil te maken.

Team 7 versloeg Wijhe 1 in eigen huis dus met 4 - 6. Toen was het het wachten op de uitslag van de wedstrijd Smash ’70 7 - Hoonhorst 2. Vooraf waren de (Kamper) verwachtingen eerlijk gezegd niet al te hoog gespannen. De verwachting was namelijk dat de Hattemers tenminste met 7 - 3 zouden winnen. Maar zie, theorie en praktijk lopen niet altijd parallel. Die wedstrijd eindigde namelijk in een puntendeling waardoor team 7 een voorsprong van 1 punt heeft genomen op Smash ’70 7. As. dinsdag ontmoeten beide team elkaar in Kampen.
Team 7 moet tenminste 5 punten pakken om de titel veilig te stellen. Geen eenvoudige opgave, maar ook geen onmogelijke.

Grote man aan Kamper kant was afgelopen maandagavond ‘good old’ Arie. Deze krasse 80-jarige bleef weer eens ongeslagen. Arie is als (in noppen gebottelde) wijn; hoe langer hij ‘ligt’, hoe beter hij wordt!

Scores:
Arie 3, Theo 2 en Harm 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Kampenion 7       9 - 59
Smash '70 (H) 7   9 - 58
Hoonhorst 2       9 - 46
Heino 5           9 - 45
Wijhe 1           9 - 36
Smash-in 2        9 - 26

As. dinsdagavond dus ontvangt team 7 de enig overgebleven concurrent voor de titel: Smash ’70 7.

3e klasse: Kampenion 8

Team 8 kwam deze week niet in actie. Maar de beide concurrenten van het team in de strijd om degradatie te ontlopen - Harderwijk 2 en NTC Leogang 3 - deden dat wel en ook nog eens tegen elkaar.

Schreef ik vorige week dat het voor Kampenion 8 te hopen was dat Harderwijk 2 met ruime cijfers zou winnen van NTC Leogang 3, welnu team 8 en ondergetekende werden op hun wenken bediend. De Harderwijkers wonnen met liefst 9 - 1. Daardoor sloegen zij zichzelf in veilige haven en namen zij de boot van team 8 een aantrekkelijk deel van de reis mee.
Team 8 heeft nu een voorsprong van 7 punten op NTC Leogang 3 en heeft as. vrijdag in de onderlinge wedstrijd in Nunspeet aan 2 punten genoeg om zich te handhaven. Dat moet toch geen groot probleem zijn?

De stand na de voorlaatste speelronde:
Dronten '74 2     9 - 74
Swift (D) 4       9 - 72
GTC 2             9 - 37
Harderwijk 2      9 - 36
Kampenion 8       9 - 29
NTC Leogang 3     9 - 22

As. vrijdag gaat team 8 dus in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 3.

4e klasse: Bosman/Wezep 4 - Kampenion 9

Team 9 kwam vorige week niet in actie, maar het deed de week ervoor prima zaken in de degradatiestrijd door de bezoekers van De Spinners 3 met 7 - 3 terug te wijzen. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij buurman - en tevens concurrent - Bosman/Wezep 4. Beide teams zijn namelijk met Swift (D) 10 verwikkeld in genoemde degradatiestrijd.

Henny Boxman, Gerard Wessels en Jeroen Heldoorn namen het op tegen Stefan Boer, Jan Altelaar en André Plette, ‘de vader van’.

Team 9 maakte vrijdagavond een ‘valse start’. Of eigenlijk is dat niet een juiste omschrijving. Bij een valse start ben je namelijk te vroeg weg. Team 9 was niet uit de startblokken te krijgen. Na het dubbel stond het op een 4 - 0 achterstand en na zeven partijen stond het zelfs 7 - 0!

Drie van die zeven partijen gingen over de volle vijf games en in twee daarvan (Henny tegen youngster Stefan en Jeroen tegen André) kon een 0 - 2 voorsprong niet worden verzilverd. Tegen Stefan kwam Jeroen juist van een 2 - 0 achterstand terug om daarna de beslissende 5e game nipt te verliezen.

Is er dan helemaal niets positiefs te vermelden over (en voor) team 9? Gelukkig wel. Allereerst wist het van de laatste drie partijen er toch nog twee te winnen. Jeroen versloeg Jan in vier games en Gerard was in drie games duidelijk te sterk voor Stefan. Henny verloor zijn laatste partij van André die duidelijk had geleerd van zijn nederlaag in Kampen.

Team 9 verloor de ‘degradatietoper’ dus vrij kansloos met 8 - 2. Er had wel één of twee puntjes meer in gezeten, maar ja dan moet je dat wel ‘even’ doen. Het tweede positieve nieuws kwam dit weekend vanuit Deventer. Swift (D) 10, de andere concurrent, verloor namelijk met dezelfde cijfers van de Spinners 3, zodat de ‘depressie’ voor de Kampenaren uiteindelijk slechts even duurde. Team 9 heeft namelijk een voorsprong van 4 punten op de Deventernaren en ook het onderlinge resultaat is in Kampens voordeel. Dat mag team 9 niet meer weggeven.

Scores:
Gerard 1 en Jeroen 1; Henny 0

De stand na de voorlaatste speelronde:
Zwartsluis 3      9 - 59
Shot '78 6        9 - 58
De Spinners 3     9 - 49
Bosman/Wezep 4    9 - 38
Kampenion 9       9 - 35
Swift (D) 10      9 - 31

Komende dinsdag ontvangt team 9 Shot ’76 6 uit ….. Deventer. Het is dan zaak om een paar punten mee te snoepen en liefst meer dan 2. Even maling hebben aan het advies van de tandarts! Swift (D) 10 gaat op bezoek bij Bosman/Wezep 4. Is een goede buur niet beter dan een verre vriend?

5e klasse: Kampenion 10 - Smash ’70 11

En dan ‘last but not least’ team 10. Dat team staat al het hele seizoen bovenaan in poule C van de 5e klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan bedroeg de voorsprong op eerste achtervolger TT Zwolle 13 7 punten.

Afgelopen vrijdag kwam nummer 3 Smash ’70 11 op bezoek. Oftewel Jantiene Knijnenberg, Anne van der Haar en Alies Hendriks namens team 10 tegen Karin Verheul, Laura van der Meer en Samantha van de Bosch namens Smash ’70 11.

Er was ook sprake van ‘een wedstrijd binnen een wedstrijd’, want wat te zeggen van het aantal verliespartijen van Alies (0), Anne (1) en Samantha (1)? Hoe zou dat uitpakken?

Welnu, na het dubbel stond team 10 al op een comfortabele 4 - 0 voorsprong. Jantiene verloor de 1e game van Karin, maar daarna was het erop en erover. Ging de 2e game nog nipt naar Jantiene, de 3e en 4e won zij met heel ruime cijfers. Anne won juist de 1e en 2e game met ruime cijfers van Laura; in de 3e ging het moeizamer, wellicht mede door de tactiek van Laura: de tegenstander ‘suf’ lullen. Gelukkig had non-playing captain Alice de wekker gezet en werd Anne bijtijds gewekt: 11 - 9.
Omdat Samantha iets later kwam, werd eerst gedubbeld.
Alies en Anne moesten de 1e game nipt aan Karin en Laura laten, maar daarna maakten zij het verschil in de games erna.
Alies kruiste daarna de batjes met Samantha, oftewel de nr. 1 tegen de nr. 2 van de percentagelijst. Het was Alies die de partij ‘in straight games’ wist te winnen. Weliswaar niet dik, maar dat weten over een paar weken alleen de hoofdrolspelers zelf nog.

Anne rekende na het dubbel overtuigend af met Karin die geen moment uitzicht had op gamewinst. Jantiene won daarna knap de 1e game tegen Samantha, maar die schakelde vervolgens een tandje bij, Jantiene met de mond vol tandjes achterlatend. Alies versloeg vervolgens Laura met 3 - 1. Zij moest de 3e game aan de tegenstander laten en won de 4e game nipt.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 10. Anne bracht Samantha de derde nederlaag van de competitie toe. Hij won in vier games. Hij schoof daarmee een plek op in de percentagelijst, één plekje achter … Alies. Deze Elburgse had ook al weinig moeite om tegen Karin aan de goede kant van de score te blijven; zij morste geen game. Jantiene bood in de laatste partij van de avond tegenstander Laura vier games lang goed partij. Daarna was de Kamper koek echter op en maakte Laura alsnog het verschil.

Zo boekte team 10 een keurige 8 - 2 zege op nummer 3 Smash ’70 11. Aan Kamper kant bleef het duo A&A ongeslagen en pakte Jantiene haar tweede competitiezege. Omdat nummer 2 TT Zwolle 13 niet verder kwam dan een puntendeling met Effect 3, bedraagt de voorsprong van team 10 nu 10 punten. Officieus is het kampioen, maar officieel nog niet. Maar natuurlijk twijfelt niemand eraan dat het doorslaggevende punt komende week wordt binnen geslagen.

Scores:
Alies 3, Anne 3, Jantiene 1 en dubbel 1

De stand na de voorlaatste speelronde:
Kampenion 10       9 - 64
TT Zwolle 13       9 - 54
Smash '70 (H) 11   9 - 42
Effect 3           9 - 40
Swift (D) 11       9 - 39
DTV '84 7          9 - 31

Komende dinsdagavond al ontvangt team 10 nummer 2 TT Zwolle 3. Voor komende vrijdag stonden er oorspronkelijk namelijk maar liefst 7 thuiswedstrijden op het programma. Dit als gevolg van het vervolgprogramma in de Hoofdklasse en de beide Promotieklassen. Met medewerking van de spelers van TT Zwolle 13 kon de deze vrijdagwedstrijd naar dinsdagavond worden verplaatst. Hartelijk dank daarvoor!

Week 15 gaat de geschiedenisboeken in als een zeer succesvolle. Van de negen teams die in actie kwamen, wisten er zes te winnen, kwamen er twee tot een puntendeling en verloor er slechts één team. Bovendien schreef team 1 geschiedenis door promotie af te dwingen naar de landelijke competitie, vergrootte team 2 de kans op promotie naar de Hoofdklasse, deden de teams 4 en 8 - en merkwaardig genoeg ook team 9 - aardige zaken in de strijd om handhaving, is team 7 - wellicht tot eigen verbazing - ineens weer titelkandidaat nummer 1 en kan team 10 de titel niet meer ontgaan!

Uiteraard komen aanstaande week - onvoorziene omstandigheden daargelaten - alle tien teams in actie. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen, staat er dus voor een aantal ‘nog wat’ op het spel. Ik wens een ieder komende week veel plezier en succes!

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 19 april:
Kampenion 7 - Smash ’70 7
Kampenion 9 - Shot ’76 6
Kampenion 10 - TT Zwolle 13

Vrijdag 22 april:
Kampenion 1 - Trias 1
Kampenion 2 - Blauw-Wit 3
Kampenion 3 - Thibats 1
Kampenion 4 - Trias 2
Kampenion 5 - Torenstad 1
Kampenion 6 - Heino 3
NTC Leogang 3 - Kampenion 8

Uiteraard hoop ik van die wedstrijden komend weekend weer verslag te doen!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Reacties  

#3 Jan Ringenier 21-04-2016 19:23
Roelof en Rik,

Dank jullie wel voor de felicitaties; mede namens Gert-Jan, Ivan en Ton!

En Rik, ook bedankt voor je leuke reactie!

We doen ons best en blijven dat doen ...

Groeten uit Kampen,
Jan
Citeer
#2 Rik 18-04-2016 13:47
Ook de felicitaties vanuit Dalfsen. De terechte kampioen! Volgende halte: handhaving in 3e divisie.

Succes ermee!

En Jan, vermakelijk stukje en mooi dat sommige dingen nooit veranderen, zoals de onverzettelijkh eid van Arie!
Citeer
#1 Roelof 17-04-2016 23:50
Ton, Gert-Jan en Ivan,
Van harte gefeliciteerd met het behalen van de titel. Nu (eindelijk) op naar de derde divisie!!

Roelof
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar