Hier volgt een terugblik op het voorjaarsseizoen van de 11 jeugdteams van onze vereniging. In overleg met Wim Tillema neem ik dit voor mijn rekening. We kunnen al met al terugkijken op een goed en succesvol seizoen. Natuurlijk is er verschil tussen de korte termijn (successen) en de lange termijn (verbetering / vooruitgang), maar in beide gevallen hebben de teams en de spelers het heel goed gedaan. Ik neem de teams met je door.


Landelijk A - team 1: Bertin Bos, Julian Plette en Wim Tillema

Team 1 deed dit seizoen - in mijn ogen - verrassend goed mee. Sterker nog t/m speelronde 8 was het kandidaat nummer 1 voor de titel. Toch wist het de titel niet binnen te halen. Nu kunnen we de nadruk leggen op die laatste twee wedstrijden, maar ik vind dat niet terecht.
Als we naar de drie teams kijken die met elkaar hebben gestreden om de titel - DTS 1, HBC 1 en Kampenion 1 - dan moeten we reëel zijn en concluderen dat DTS en HBC een wat evenwichtiger team vormden. Team 1 heeft vooral dankzij Julian zo lang mee gedaan, terwijl de concurrentie wat minder afhankelijk van één speler was. Zo bekeken is het niet onverdiend dat team 1 ‘slechts’ als 3e eindigde. Begrijp me goed, ik bedoel dat niet vervelend.

Met nog één wedstrijd te spelen stonden drie teams met evenveel punten aan kop: HBC 1, DTS 1 en Kampenion 1. In die laatste speelronde leek HBC 1 met een uitwedstrijd naar ATC Almere 1 de moeilijkste tegenstander te hebben. DTS 1 (uit bij nummer voorlaatst HTC 1) en Kampenion 1 (uit bij nummer laatst DOCOS 1) leken dan ook meer favoriet voor de titel.
Team 1 speelde in Leiden al vanaf 12.00 uur. En eigenlijk werd al vrij snel duidelijk ‘dat het niet de middag van Kampenion 1 zou worden’. Na het dubbel stond het namelijk 2 - 2; Bertin en Wim hadden ieder al een partij verloren. En toen Bertin na het dubbel ook zijn tweede partij verloor, wist iedereen die Kampenion een warm hart toedraagt al dat de kans klein was dat zowel DTS 1 als HBC 1 3 punten of meer zouden laten liggen.
Uiteindelijk won team 1 met 4 - 6 bij DOCOS, omdat ook Wim zijn tweede partij verloor. De spelers toonden wel veerkracht en mentaliteit, want bij een 4 - 3 achterstand wisten zij de laatste drie partijen nog te winnen.
De titel ging uiteindelijk naar HBC 1 dat met 2 - 8 won bij ATC Almere 1, voor DTS 1 dat ‘slechts’ met 3 - 7 won bij HTC 1.
Felicitaties aan de spelers uit Heemstede!

Als we neutraal naar het seizoen kijken, dan moeten we constateren dat het een heel mooi seizoen is geweest. Waar kom je het tegen dat in de laatste speelronde nog drie teams kampioen kunnen worden? Natuurlijk is de afloop voor Kampenion 1 uiteindelijk teleurstellend geweest, maar toch mag het negatieve gevoel niet overheersen.
Het team heeft het hele seizoen bovenin meegedaan en was t/m speelronde 8 de voornaamste kandidaat voor de titel!

Julian wist t/m speelronde 8 ongeslagen te blijven en dus 100% te spelen. Een enorm knappe prestatie. Kritisch als Julian is, zal hij er enorm van balen dat hij dit niet twee wedstrijden langer wist vol te houden, maar daarmee doet hij zichzelf tekort. Als je van de 30 partijen er maar 1 verliest, dan moet je tevreden zijn. Laat die ene verliespartij niet overheersen, Julian! Je hebt een topseizoen gedraaid! Julian heeft in één seizoen heel veel vooruitgang geboekt. Qua resultaat (van 83% landelijk B naar 97% landelijk A), maar vooral qua spel. En dat laatste is veel belangrijker. Chapeau!!!
Ook Wim stond t/m speelronde 8 op een mooi percentage: 75. Maar Wim moest in de laatste twee wedstrijden wat terrein prijsgeven; hij eindigde (net als vorig seizoen in landelijk B) op 67%. Dat is netjes. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er meer inzit bij Wim. Zoals ik vorig jaar ook al aangaf, maakt Wim (te) lange slagen waardoor hij niet altijd op tijd is voor de volgende bal. Verder moet Wim aan zijn handelingssnelheid werken. Dan is nog de nodige vooruitgang mogelijk.
Bertin was de nummer drie van het team; hij kwam tot een percentage van 40 (tegen vorig seizoen 50 in landelijk B). Maar er moet nu eenmaal iemand die derde plaats innemen. Bertin heeft een heel apart spelletje. Van nature heel vlak, maar ik heb Bertin wat dat betreft dit seizoen stappen zien maken. Hij weet nu inmiddels een juiste tactiek te spelen tegen materiaalspelers. Niet dat hij dan altijd wint, maar het begin is er. Ook Bertin kan nog vooruitgang boeken. Het gekke is (inmiddels was) dat hij bij de senioren beter presteerde dan bij de jeugd.

Bertin en Wim hebben hun laatste seizoen bij de jeugd gespeeld. Dank heren voor jullie inzet; daar was nooit iets op aan te merken. Ik wens jullie veel plezier en succes verder bij de senioren. Dat betekent dat Julian nieuwe teamgenoten krijgt; zie ook hierna bij team 2.

Heren, ik heb dit seizoen regelmatig van jullie genoten! Dank jullie wel.

Eindstand poule C - landelijk A
HBC 1             10 - 70
DTS 1             10 - 69
Kampenion 1       10 - 68
ATC Almere 1      10 - 50
HTC 1             10 - 23
Docos 1           10 - 20


Landelijk B - team 2: Danny Bruins, Arnold Hubach en Thomas Niemeijer

Bij team 2 begon het seizoen in mineur. Roderik van Braak namelijk kampte met vervelende fysieke problemen. Zozeer zelfs dat het verstandiger was om niet te spelen. Maar ja, dat wordt lastig in een driepersoonsteam. Daarom werd nog eens contact gezocht met Arnold Hubach - (voorheen SKF) die met zijn familie in IJsselmuiden was komen wonen - met de vraag of hij het team niet uit de brand wilde helpen. En dat wilde Arnold wel. Daardoor kon Roderik aan een tafeltennispauze beginnen - ik ga ervan uit dat we hem ooit terugzien achter de tafeltennistafel - en was team 2 compleet. Top Arnold!

Het team speelde een vrij regelmatig en daardoor enigszins onopvallend seizoen. Maar dat hoeft helemaal niet negatief te zijn. Het stond het hele seizoen op een 4e of 5e plaats en het is uiteindelijk nipt als 4e geëindigd. En meer zat er overigens ook niet in. Daar is helemaal niks mis mee, want het team heeft maximaal gepresteerd.

Thomas was de (verwachte) kopman van het team. Verwacht, want Thomas is de laatste maanden goed bezig. Was hij tot voor kort - met alle respect - een beetje een ‘flierefluiter’ achter de tafel en liep hij de kantjes er op de trainingen regelmatig van af. Sinds het begin van deze voorjaarscompetitie is alles anders. Hij traint fanatiek 2x per week en speelt zijn wedstrijden om te winnen. Hij valt ook af en toe in bij de senioren en heeft daar ook al van zich doen spreken. Thomas kwam in een sterke poule met lastige spelers tot een mooi percentage van 70. Respect. Als je zo doorgaat, dan is er nog de nodige progressie mogelijk!

Danny begon het seizoen voortvarend en boekte fraaie zeges. Hij had een percentage boven de 50 en leek dat te kunnen vasthouden. Helaas moest hij in de tweede seizoenshelft toch nog wat terrein prijsgeven. Hij eindigde op 43%. Maar dat is niet gek. Danny is de laatste jaren aanvallender gaan spelen en dat heeft vruchten afgeworpen. Het is nu zaak om nieuw materiaal aan te schaffen, want zijn rubbers zijn zo glad als een biljartbal. Daardoor heeft hij weinig grip met zowel top- als backspin. Met nieuwe rubbers kan Danny nog weer een stapje maken en dat zal ook nodig zijn.

Arnold was de nummer drie van het team, maar ik schrijf dat met respect. Hij speelde bij SKF de laatste seizoenen landelijk C en kwam daar maximaal tot 50%. In de najaarscompetitie van 2015 heeft hij geen competitie gespeeld. Hij was toen al richting IJsselmuiden verhuisd. Arnold dwong dit seizoen respect af. Hij bleef positief en snoepte af en toe zijn punten mee. Uiteindelijk eindigde hij op een percentage van 20 en dat is netjes. Arnold, bedankt dat je team 2 dit seizoen uit de brand hebt geholpen en bedankt voor je positiviteit! Top!

Arnold gaat - net als Bertin en Wim - met jeugdpensioen. Maar gelukkig is Arnold weer zo besmet geraakt door het TT-virus dat hij doorgaat bij de senioren. Dat zie ik graag! Ook daar van harte welkom!

Danny en Thomas vormen normaal gesproken met Julian komend seizoen het 1e jeugdteam en ik ga ervan uit - gelet op de percentages van vooral Julian en Thomas - dat het team in landelijk A uitkomt. Daar kunnen de drie Musketiers nog het nodige leren.

Eindstand poule A - landelijk B
SwordSports 1     10 - 71
REGA 1            10 - 65
Hutaf 1           10 - 52
Kampenion 2       10 - 41
Actief 1          10 - 40
SVE 2             10 - 31

Dit waren de twee landelijke teams. Bij de overige negen teams houd ik het wat algemener.


1e klasse - team 3: Bert Beks, Roelard Bos en Simone Lieftink

In de najaarscompetitie 2015 degradeerde team 3 vanuit de Hoofdklasse naar de 1e klasse. Bovendien stopte Ditmar van Dorp helaas met tafeltennis. Dus moest er een nieuwe teamgenoot voor Bert Beks en Roelard Bos worden gezocht. En die werd gevonden in de persoon van Simone Lieftink.

Gedrieën begonnen Simone, Bert en Roelard aan een - naar later bleek - heel mooi seizoen. Het team kwam prima uit de startblokken, stond al snel op kop en bouwde die voorsprong wedstrijd na wedstrijd uit.
Halverwege het seizoen was al duidelijk dat er heel gekke dingen moesten gebeuren, wilde het team geen kampioen worden. Welnu, die gekke dingen gebeurden niet. Wel ging het allemaal ietsje moeizamer, maar team 3 gaf de voorsprong niet meer uit handen. Eerste achtervolger TT Zwolle 3 speelde daardoor te wisselvallig; het kwam ook niet dichterbij.
Team 3 werd in de voorlaatste speelronde al kampioen en de uiteindelijke voorsprong op TT Zwolle 3 bedroeg 12 punten. Een duidelijke en verdiende kampioen dus!
Nogmaals gefeliciteerd.

Eindstand:
Kampenion 3       10 - 68
TT Zwolle 3       10 - 56
De Veluwe 1       10 - 45
DTS 4             10 - 45
Heino 1           10 - 45
Swift (D) 3       10 - 41

Komend seizoen komt het team dus (weer) in de Hoofdklasse uit. Ik ben benieuwd of het team zich dan wel weet te handhaven.


1e klasse - team 4: Marco Antonides, Jarno van den Heuvel en Jomar Schilder

Net als team 2 (Roderik) kende ook team 4 personele problemen. Marco sukkelde met zijn nek en moest daardoor de helft van de wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Heel jammer en vooral heel sneu voor Marco. Gelukkig kon hij aan het eind van het seizoen nog twee wedstrijden meedoen en niet zonder succes. Hij pakte de draad weer prima op.

Het team kwam in een poule uit van slechts 5 teams. In het begin van het seizoen leek er voor team 4 weinig aan de hand; het pakte zijn punten prima mee. Maar in het middendeel - de wedstrijden 3 t/m 6 - kreeg het een aantal forse tikken op de neus, mede omdat Marco had moeten afhaken. Een laatste plaats dreigde zelfs. Maar zie, Marco maakte zijn rentree en team 4 boekte aan het slot nog twee fraaie overwinningen waaronder een 7 - 3 op kampioen NTC Leogang 1. Het eindigde daardoor nog ruim als voorlaatste.

Jarno had in het begin van het seizoen moeilijk met de situatie van meer partijen verliezen. Hij kwam uit de 3e klasse en dus is het logisch dat je dan twee klassen hoger tegen de nodige nederlagen oploopt. Qua spel deed hij overigens niet of nauwelijks onder voor zijn tegenstanders en technisch al helemaal niet. Maar Jarno speelde pas zijn derde (!) competitie. Hij heeft dus nog niet die ervaring opgebouwd die veel andere 1e klassers wel hebben. Gelukkig begon Jarno langzaam maar zeker ook meer partijen te winnen, wat de spelvreugde deed toenemen. Maar geloof me, de 1e klasse is bepaald niet het eindstation van Jarno.

Eindstand:
NTC Leogang 1     8 - 51
Trias 2           8 - 45
TT Zwolle 2       8 - 42
Kampenion 4       8 - 35
DTS 3             8 - 27

Ik denk dat team 4 - in deze samenstelling - komend seizoen moet kunnen meedoen om de bovenste plaatsen.


3e klasse - team 5: Rik ten Caat, Dinant van den Heuvel en Jasper Lambregtse

Team 5 kende geen personele problemen. Sterker nog, het kende dit seizoen helemaal geen problemen. Het had in Jasper de ‘Julian’ van team 5. En dat speelt heel prettig hoor als teamgenoten.

Net als team 3 startte team 5 sterk. Het won zijn wedstrijden niet alleen, maar ook nog eens ruim. Verder zag het achtervolgers (tegen elkaar) de nodige punten laten liggen, waardoor al snel duidelijk was dat er in deze poule maar één team kampioen zou worden: Kampenion 5. Halverwege het seizoen gloorde de titel al bij wijze van spreken.

Maar net als bij team 3 ging het in de tweede competitiehelft ietsje minder soepel. De zeges werden wat minder hoog en er moest zelfs tweemaal een gelijkspel worden toegestaan. Maar ach, er kon team 5 niks meer gebeuren. Daarvoor was de voorsprong te groot.

Er waren veel parallellen met team 3, want ook team 5 werd al in de voorlaatste speelronde kampioen. En uiteindelijk bedroeg de voorsprong op de eerste achtervolger 18 punten! Hoezo de terechte kampioen?

Ik schreef het al eerder: team 5 beschikte in Jasper over de ‘Julian’ van het team. Jasper bleef namelijk - net als Julian - t/m speelronde 8 ongeslagen. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot, maar mentaal was Jasper niet stuk te krijgen. In de laatste wedstrijd van speelronde 9 was het dan zover: Jasper trof in Sander Timmerman een speler die hem qua spel niet lag. Dat kan gebeuren. Maar in de laatste wedstrijd bleef Jasper weer keurig ongeslagen.

Team 5 promoveert naar de 2e klasse. Het is nog even afwachten hoe de teams - en dus ook team 5 - er komend seizoen uitzien. In deze samenstelling - dus met Jasper - moet het zich kunnen handhaven. Zonder Jasper zal het een hele kluif worden, want Dinant en Rik bleven qua percentage behoorlijk achter. Dat is natuurlijk een constatering en geen verwijt. We gaan het allemaal zien.

Eindstand:
Kampenion 5       10 - 70
De Veluwe 3       10 - 52
Swift (D) 4       10 - 52
Torenstad 2       10 - 51
De Toekomst 2     10 - 46
De Brug 2         10 - 29


3e klasse - team 6: Ernst van den Broek, Jannick van den Broek en Marinus Zagt

Team 6 heeft dit seizoen regelmatig gepresteerd. In het begin leek het heel verrassend als debutant mee te doen om de titel. Totdat in speelronde 3 Staphorst 1 op bezoek kwam en - heel geflatteerd - met een 1 - 9 zege Kampen achter zich liet. Maar Ernst, Jannick en Marinus zijn niet zo snel ondersteboven. Zij pakten de draad weer op en beëindigden het seizoen uiteindelijk op een fraaie 2e plaats.

Het mooie van het team is dat de drie niet zo bezig zijn met de eindklassering. Zij willen gewoon lekker ballen en dan zien zij wel waar het schip strandt. Een gezonde instelling.

Er zit qua percentage ook bijna niets tussen de spelers. Kijk maar mee: Marinus 58 (uit 8), Ernst 57 (uit 10) en - hoe kan het ook anders - tweelingbroer Jannick 57 (uit 10). Uitgebalanceerder kan een team nauwelijks zijn.
Ik durf te stellen dat dit team zich een klasse hoger ook zou weten te handhaven.
Complimenten aan Ernst, Jannick en Marinus!

Eindstand:
Staphorst 1       10 - 63
Kampenion 6       10 - 54
Trias 3           10 - 54
GTC 1             10 - 52
NTC Leogang 2     10 - 45
Bosman/Wezep 2    10 - 32


4e klasse - team 7: Maurits Koers, Matthijs Lambregtse en Luuk Regterschot

Team 7 kan terugkijken op een prima seizoen. Matthijs, die vorig seizoen zijn debuut (in de 4e klasse) maakte, verloor dit seizoen nog maar weinig wedstrijden. Slechts 4 van de 30. Hij is dan ook toe aan een stapje hoger. Maurits verdubbelde zijn percentage ruim ten opzichte van het afgelopen seizoen: 56 tegenover 27%. Ook dat is netjes. En dan de nummer drie van het team: Luuk. Hij speelde het afgelopen seizoen nog 5e klasse, maar hij liet toen zien wel een stapje hoger aan te kunnen. Dit seizoen speelde hij 4e klasse. Na een wat aarzelend begin heeft hij het prima opgepakt en de laatste wedstrijden liet hij zien een volwaardig 4e klasser te zijn. Heel knap!

De spelers van team 7 moesten de titel net aan concurrent Zwartsluis 1 laten. Dat team was in de laatste speelronde al uitgespeeld en team 7 moest in de uitwedstrijd tegen nummer 3 TT Zwolle 4 tenminste 6 punten pakken om kampioen te worden. Dat lukte niet. Mogelijk mede door zenuwen verloor het de wedstrijd met 7 - 3. Maar dat is niet erg. Ook daar leer je weer van!

Jullie hebben dit seizoen prima gepresteerd met jullie drieën. Petje af!

Eindstand:
Zwartsluis 1      10 - 66
Kampenion 7       10 - 63
TT Zwolle 4       10 - 60
GTC 2             10 - 41
Emmeloord 1       10 - 36
Zwartsluis 2      10 - 34


5e klasse - team 8: Jonathan Dekker, Lucas Visser en Rutger Wielink

Team 8 bestond uit drie spelers die nog niet eerder met lekaar hadden gespeeld: Lucas speelde vorig seizoen al 5e klas, Jonathan speelde toen Startersklasse en Rutger speelde dit seizoen voor het eerst competitie.

Dat dit allemaal niet zoveel zegt, bewees Rutger dit seizoen. Ik had al wel gehoord dat hij aanleg heeft en dat liet hij dit seizoen ook zien. Rutger kan zo spelend wel 4e klasse aan. Lucas moest er dit seizoen weer even inkomen. Maar in het tweede deel van de competitie ging hij beter en beter presteren. Jonathan is tot nu toe vrij verdedigend ingesteld. Hij brengt zoveel ballen terug en houdt de ballen zo lang op tafel dat zijn tegenstanders of in slaap vallen, of de bal wel een keer gaan missen. Maar in het tweede deel van het seizoen zag ik hem toch ook wel ballen ‘in meppen’. En dat is goed om te zien. Want als je wat hogerop wil, red je het niet met alleen de bal op tafel te houden.

Het team kwam net tekort om de laatste drie wedstrijden bij de betere vier teams te spelen. Het eindigde na 7 wedstrijden als 5e en dat betekende dat het nog eenmaal tegen de nummers 6, 7 en 8 moest spelen. Welnu, de boys hebben laten zien dat zij duidelijk ‘the best of the rest’ zijn. Zij speelden nog eenmaal gelijk en wonnen tweemaal ruim.

Eindstand:
B1
GTC 3             10 - 77
Wijhe 2           10 - 57
NTC Leogang 6     10 - 50
Heino 3           10 - 44

B2
Kampenion 8       10 - 56
Vined 1           10 - 43
NTC Leogang 5     10 - 38
Smash '70 (H) 4   10 - 35


5e klasse - team 9: Allard Hubach, Henrico Leusink en Hielke Schilder

Team 9 speelde net als team 8 in een poule van 8 teams waarvan de eerste vier doorgingen in de promotiegroep en de onderste vier ook nog eenmaal tegen elkaar speelde. In het begin van het seizoen was het nog even zoeken. Maar dat is ook niet zo gek, want Allard, Henrico en Hielke speelden alle drie hun eerste tafeltennisseizoen.
Daar waar de meeste spelers dan in de Startersklasse beginnen, daar begonnen zij in de 5e klasse. Logisch dat het dan even wennen is.
Af en toe werden leuke resultaten behaald en in de zesde wedstrijd werd de eerste zege geboekt bij Zwartsluis 4.

Logisch dus ook dat team 9 na zeven wedstrijden bij de onderste vier verder moest. Maar het speelde daar nog drie leuke wedstrijden en het eindigde uiteindelijk als nummer voorlaatst met bijna 4 punten gemiddeld per wedstrijd. Dat is netjes.

Het was goed te zien dat Allard al wat verder is dan Henrico en Hielke, maar ja Allard heeft in Arnold dan ook een (grote) broer die tafeltennist. Daar krijg je toch wat van mee. De drie hebben dit seizoen veel geleerd en daar gaat het om!

Eindstand:
A1
Staphorst 2       10 - 69
Dronten '74 1     10 - 66
Emmeloord 2       10 - 54
TT Zwolle 5       10 - 52

A2
Zwartsluis 4      10 - 51
Smash '70 (H) 5   10 - 40
Kampenion 9       10 - 37
NTC Leogang 4     10 - 31


Startersklasse - team 10: Marijn Blankert, Yoram Eysbroek en Lukas van der Weerd

Bij team 3 begonnen Lukas (11) en Yoram (10) aan hun tweede seizoen in de Startersklasse. Jongedame Marijn (12) maakte haar debuut. Het team was in een poule van 4 teams ingedeeld waarin iedereen 3x tegen elkaar speelde. In totaal speelde een team dus 9 wedstrijden.

De start van het team was ‘niet bijzonder’. Van de drie wedstrijden verloor het team er twee. Wie toen had gezegd dat het team zou meedoen om het kampioenschap, zou zijn uitgelachen.
Vermeld moet worden dat kopman Lukas - die dit seizoen geen wedstrijd verloor - enkele wedstrijden minder speelde dan zijn teamgenoten. En de wedstrijden zonder Lukas verloor het team.
Daarnaast verloor ook Yoram weinig wedstrijden en verbeterde Marijn zich nogal in het seizoen. Toen team 10 op zaterdag 9 april ‘ineens’ met 0 - 5 bij koploper Vined 1 won, was het zelf koploper. De week erna won het thuis opnieuw met 5 - 0 van deze tegenstander en toen was het zomaar kampioen. Smash ’70 7, toen de voornaamste achtervolger, kon alleen nog in punten gelijk komen maar team 10 had in de onderlinge wedstrijden meer punten gepakt.
In speelronde 9 werd het helemaal duidelijk. Smash ’70 7 kwam niet verder dan een 2 - 3 zege bij Vined 2. Team 10 kwam niet meer in actie omdat tegenstander GTC 4 met ziekte kampte.

Zo werd team 10 toch nog onverwacht kampioen in poule C van de Startersklasse. Lukas heeft laten zien wel een hoger niveau aan te kunnen, Yoram moet zich in de 5e klasse ook wel staande kunnen houden en Marijn heeft zich aanzienlijk verbeterd in het seizoen. En daar gaat het toch om?
Marijn, Lukas en Marijn van harte gefeliciteerd!

Eindstand:
Kampenion 10       8 - 27
Smash '70 (H) 7    9 - 25
Vined 2            9 - 22
GTC 4              8 - 11


Startersklasse - team 11: Marco Molenaar, Robert van Middelkoop en Luuk Plette

Maar Kampenion had nog een team in de Startersklasse: team 11. Dat bestond uit nieuwkomer Robert (13), Luuk P. (11) en Marco M. (9). Luuk speelde vorige seizoen zijn eerste competitie, terwijl Marco korte tijd geleden al eens competitie had gespeeld. Maar eigenlijk was hij toen nog te jong; ook nu was nog maar 9!

Het team heeft leuk meegedraaid. Daarbij was goed te zien dat Luuk al duidelijk verder was dan zijn teamgenoten. Maar daar moeten Marco en Robert niet van in de put raken. Zoiets gebeurt nu eenmaal.
Team 11 behaalde toch maar mooi iets meer dan 2 punten gemiddeld per wedstrijd. Er zijn 5 punten per wedstrijd te verdelen. Dat is dus netjes voor dit team.

Duidelijk is wel dat Luuk aan een niveautje hoger toe is en dat Marco en Robert het beste nog even Startersklasse kunnen blijven spelen. Daar valt voor hen nog genoeg te leren.
Goed gedaan jongens!

Eindstand:
Smash '70 (H) 6    9 - 31
NTC Leogang 7      8 - 21
Kampenion 11       9 - 19
Zwartsluis 5       8 - 14


Het seizoen zit er dus op. Allereerst wil ik een groot compliment maken aan alle spelers van de elf (!) jeugdteams. Alle teams waren ‘minimaal’ bezet, want alle teams bestonden uit drie spelers. Veel spelers hebben het maximale aantal wedstrijden gespeeld. En als een team dan toch eens in de problemen kwam, dan was er altijd weer iemand die wel wilde invallen en dus twee wedstrijden op een dag speelde. Petje af!

De elf teams hebben dus goed tot prima gepresteerd. De teams 3, 5 en 10 zijn kampioen geworden! De teams 1, 6 en 7 zijn als 2e geëindigd. En er is geen enkel team op een degradatieplaats geëindigd. Maar minstens zo belangrijk is dat veel spelers vooruitgang hebben geboekt dit seizoen. Dat is heel mooi om te zien!

Namens de vereniging bedank ik de ouders voor het rijden en begeleiden van de teams naar de uitwedstrijden, de ouders (en anderen) die bardienst hebben gedraaid, zij die als zaalwacht aanwezig zijn geweest en Wim die af en toe verslag heeft gedaan van de jeugdwedstrijden.
Het was een mooi seizoen!


Namens het wedstrijdsecretariaat,
Jan Ringenier