FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 20 werd de tweede ronde van de bekercompetitie gespeeld. Team 1 kwam niet in actie. Op verzoek van tegenstander Swift ’64 1 werd de wedstrijd een weekje uitgesteld, omdat het team uit Swifterbant slechts 2 spelers op de been kon brengen. De teams 2 en 3 kwamen wel in actie en met wisselend succes.


Kampenion 1 - Swift ’64 1

De wedstrijd werd gezet naar vrijdag 27 mei as.
As. maandag gaat team 1 in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 2 en komende vrijdag ontvangt het dan Swift ’64 1.

 

Kampenion 2 - Batfighters 1

Deze wedstrijd werd wel gespeeld. Weliswaar had team 2 personele problemen, maar die konden met invaller Jomar Schilder vrij snel uit de wereld worden geholpen. Jan Ringenier, Danny Bruins en Thomas Niemeijer vormden met Jomar het Kamper kwartet. Zij namen het op tegen Heinz Klein, Piet Tadema, Gerard Tomassen en Gerrit van de Poll.

Het werd - met alle respect - over het algemeen een ‘kat en muis spelletje’ tussen beide teams. Van de 18 partijen leverden er liefst 12 een 3 - 0 score op. Aan Kamper kant had Jomar - die als enige Kampenaar niet met achterstanden aan de games hoefde te beginnen - het lastig tegen de gasten die ieder weer een heel ander spelletje op tafel legden. Jomar kwam alleen tegen Heinz tot winst.
Danny, Thomas en Jan hadden het eenvoudiger. Danny en Thomas moesten alleen tegen Piet een vijfpitter spelen, maar wonnen die wel.

Via 3 - 1, 6 - 2, 7 - 3 en 10 - 4 werd het uiteindelijk 14 - 4 en boekte team 2 een ruime zege.

Scores:
Danny 4, Jan 4, Thomas 4, Jomar 1 en dubbel 1

Net als team 1 gaat team 2 as. maandag naar Dalfsen; het speelt dan tegen DTV ’84 1.

 

ETTV 1 - Kampenion 3

Het leuke van de bekercompetitie is dat je eens tegen andere tegenstanders speelt. Wat te zeggen van tegenstander ETTV uit het mooi Veluwse Eerbeek? Henny Boxman, Gerard Wessels, Jantiene Knijnenberg en Alice Ringenier namen het op tegen Jowin de Bondt, Jan Kosters, Jesse Nouwens en Marco Lub.
Jantiene viel in omdat Alies Hendriks, Jeroen Heldoorn en (reserve) Rense Beimers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren.

Ook deze wedstrijd werd een ‘kat en muis spelletje’, maar hier was het Kamper team de muis. De gastheren waren duidelijk te sterk. Alleen Jantiene (1x) en Henny (2x) wisten tot scoren te komen en beiden na een vijfpitter. Ook Alice schopte het eenmaal tot een 5e game, maar zij verloor die.
Het feit dat 8 van de 18 partijen ‘in straight games’ naar ETTV gingen, zegt ook genoeg.

Via 4 - 0, 6 -2, 8 - 2 en 11 - 3 werd het uiteindelijk 15 - 3.

Scores:
Henny 2 en Jantiene 1; Alice, Gerard en dubbel 0

Op vrijdag 27 mei as. gaat team 3 in de provinciehoofdstad op bezoek bij TT Zwolle 1.

 

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

 

Komend weekend hoop ik weer verslag te doen van de (dan) vier bekerwedstrijden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar