Deze week stonden er voor de drie bekerteams oorspronkelijk in totaal vier bekerwedstrijden op het programma; team 1 zou tweemaal in actie komen. ‘Zou’, want bekerhouder Swift ’64 zag zich gedwongen vanwege personele problemen het bekerteam terug te trekken. Dus bleven er nog drie wedstrijden over. Daarvan volgt hier een kort verslag.


DTV ’84 2 - Kampenion 1

Team 1 ging maandagavond ‘met frisse tegenzin’ naar Dalfsen om daar tegen DTV ’84 2 aan te treden. Die tegenzin had niets te maken met de tegenstander, maar alles met de speelavond: de maandag.

Anja Ringenier, Jordy ten Have, Ivan Hollander en Danny Visscher namen het op tegen Rik Weijs, (schoonpapa) Peter Matenaar, Henriëtte Snijder en Sjoerd Slagter.

Ivan en Jordy moesten in drie wedstrijden - alleen tegen Hoofdklasser Rik niet - in iedere game telkens forse achterstanden zien weg te werken en zij slaagden daar vaak in.

Via 0 - 4, 2 - 6, 2 - 8 en 3 - 11 werd het uiteindelijk 4 - 14 voor team 1. Cupfighter Danny - supporter van die bekerwinnaar uit Rotterdam Zuid - bleef weer eens ongeslagen. Ivan en Jordy wonnen knap ieder 3 partijen en ‘herintreder’ Anja snoepte ook keurig 2 puntjes mee.

Door de ruime zege is team 1 een voorname kandidaat voor het bereiken van de 2e ronde.

Die kansen werden zelfs nog wat vergroot toen afgelopen donderdag bekend werd dat bekerwinnaar Swift ’64 1 uit Swifterbant zich terugtrok uit het bekertoernooi. Door het overlijden van de Urker Jan Baarssen, blessures en werk was het ondoenlijk om wekelijks een (beker)waardig team op de been te brengen. Jammer, maar wel begrijpelijk.

Scores:
Danny V. 4, Ivan 3, Jordy 3, Anja 2 en dubbel 2

As. vrijdagavond ontvangt team 1 Smash ’70 2 uit Hattem.


DTV ’84 1 - Kampenion 2

Ook team 2 ging maandagavond op bezoek in Dalfsen. Ook al zijn er leukere speelavonden denkbaar, van tegenzin was hier geen sprake bij de Kampenaren.

Danny Bruins, Jan Ringenier, Gerard Palland en Jackie van der Meulen bonden hier de sportieve strijd aan met een zeer ervaren kwartet: Jan Verheijen, Wim Schipper, Jacques de Haan en Bert Klarenbeek.

Het ervaren viertal wist het de Kampenaren bij vlagen heel lastig te maken. Zij speelden - omdat zij niets te verliezen hadden - vaak een ‘alles of niets’ spelletje en dat leverde soms verrassende ballen op.
Toch gaf het krachtsverschil, de service en de conditie de doorslag.

Danny, Gerard en Jan wisten ongeslagen te blijven, terwijl Jackie zijn meerdere moest erkennen in de technisch vaardige Jacques.

Via 0 - 4, 0 - 8, 0 - 10 en 1 - 13 werd het uiteindelijk 1 - 17 voor team 2. DTV ’84 2 had de beide voorgaande wedstrijden met de maximale 0 - 18 verloren. Zo bekeken, was de 1 - 17 een stapje voorwaarts.

Door de ruime zege doet team 2 nog mee bij de bovenste teams, maar het moet nog aantreden tegen twee sterke tegenstanders: Heino 1 en Smash ’70 1. Bovendien ligt ook Bosman/Wezep 1 nog eens op koers voor de volgende ronde. Een sterke, maar leuke, poule dus.

Scores:
Danny B. 4, Gerard 4, Jan 4, Jackie 3 en dubbel 2

As. dinsdag ontvangt team 2 het sterke Heino 1. Op verzoek van de tegenstander is de wedstrijd verzet van vrijdag 3 juni naar dinsdag 31 mei. Zo speelt team niet tegelijk met team 1, maar met team 3.


TT Zwolle 1 - Kampenion 3

Team 3 ging vrijdagavond op bezoek bij TT Zwolle 1, een sterke tegenstander. Waar de Kampenaren dit seizoen 4e en 5e klasse hebben gespeeld daar acteerden de gastheren in de Promotieklasse en de 1e klasse.

Henny Boxman, Gerard Wessels, Alice Ringenier en Jantiene Knijnenberg moesten namelijk aantreden tegen Herman van Ommen, Jos Bredewold, Quiryn Daas en René Ebeling.

Het niveauverschil op papier zag je terug in de partijen. Er viel voor de Kampenaren weinig eer te behalen. Ondanks twee vijfpitters in de eerste 8 enkelpartijen leek de wedstrijd lange tijd op een maximale nederlaag af te stevenen. Maar het venijn zat in de staart; misschien moet ik schrijven: ‘aan het eind van de wedstrijden wisten Jantiene en Henny nog wat venijn te tonen!’ In de laatste serie van vier enkelpartijen wisten Henny en Jantiene namelijk toch nog tot winst te komen en de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen.

Via 4 - 0, 8 - 0, 10 - 0 en 14 - 0 werd het uiteindelijk dus 16 - 2.

Het zal duidelijk zijn dat de rol van team 3 - hoewel er nog twee (thuis)wedstrijden te spelen zijn - al is uitgespeeld. Maar daar liggen de spelers niet wakker van. Voor hen telt vooral dat in de maand mei nog fijn konden worden gebald en ook nog eens tegen tegenstanders die je normaal gesproken alleen op de tafels naast je ziet spelen.

Scores:
Jantiene 1 en Henny 1; Alice 0, Gerard 0 en dubbel 0

As. dinsdagavond ontvangt team 3 Bosman/Wezep 2.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink. Op het moment van ‘schrijven’ zijn de wedstrijden van deze week overigens nog niet verwerkt. Hopelijk ligt daar geen nare reden aan ten grondslag.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris