FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De poulewedstrijden in de bekercompetitie vorderen al weer gestaag. Deze week stond al weer de vierde ronde op het programma. De drie bekerteams kwamen weer in actie, al scheelde het bij team 1 niet veel. Tegenstander Smash ’70 2 had communicatie- en personele problemen. Uiteindelijk kon de wedstrijd toch doorgaan. Ik neem de wedstrijden weer kort met je door.


Kampenion 1 - Smash ’70 2

Team 1 is goed bezig. In een poule waarin bekerwinnaar Swift ’64 1 zich terugtrok, won het zijn beide wedstrijden ruim. Voor afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen Smash ’70 2 op het programma. De Hattemers stonden echter al op donderdagavond voor de deur. Bij het maken van een schema was 3 juni per abuis veranderd in 2 juni ….. Gevolg daarvan was dat het op vrijdagavond pas na heel veel moeite drie spelers op de been kon brengen.

Zo kon het gebeuren dat Danny Visscher, Nick Kuipers, Jordy ten Have en Bertin Bos het opnamen tegen Karen Taaljan, Evert Buter en Rik Sneller.
Team 1 begon dus met een 5 - 0 voorsprong aan de wedstrijd.

In de 13 partijen die wel werden gespeeld, boden de bezoekers prima partij. Liefst zevenmaal moest een 5e game de beslissing brengen. Het klasseverschil gaf in die 5e game vaak de doorslag, want slechts eenmaal ging die naar Smash ’70 2.

Via 4 - 0, 8 - 0, 10 - 0 en 14 - 0 werd het uiteindelijk 17 - 1 voor team 1. Een geflatteerde zege dus. Niet alleen omdat de bezoekers met drie spelers speelden, maar ook vanwege de vele gewonnen vijfpitters.

Scores:
Bertin 3, Jordy 3, Nick 3, Danny 2 (allen uit 3) en dubbel 1 (uit 1)

Team 1 ligt op koers voor een plaats in de vervolgronde. Het heeft ook de beste papieren om de poulewedstrijden als 1e af te sluiten, wat een thuiswedstrijd in die vervolgronde oplevert.

As. vrijdag ontvangt team 1 Smash-In 1.


Kampenion 2 - Heino 1

Ik schreef het al eerder: team 2 komt uit in een mooie poule. De teams Bosman/Wezep 1, Heino 1, Smash ’70 1 en Kampenion 2 zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat levert fraaie wedstrijden op. Zo ook afgelopen dinsdagavond. Op verzoek van tegenstander Heino was de wedstrijd verzet van vrijdag 3 juni naar dinsdag 31 mei.

Danny Bruins, Thomas Niemeijer, Gerard Palland en Jackie van der Meulen namen het op tegen Fred van Ulsen, Henk Roeke, Arnout Kok en Erik Kieftenbeld.

Omdat de ratings van de 8 spelers vrij dicht bij elkaar lagen, begonnen veel wedstrijden (12 van de 18) met 0 - 0. Team 2 speelde een goede wedstrijd en had lang, heel lang uitzicht op winst. Maar in het zicht van de haven strandde het Kamper schip alsnog.

Via 3 - 1, 5 - 3, 6 - 4 en 8 - 6 werd het uiteindelijk toch nog 8 - 10 voor de bezoekers.

Meest ‘gedenkwaardige’ partij van de avond was die tussen Jackie en Arnout. Met prima spel wist Jackie het tegen de sterke Arnout tot een 5e game te ‘schoppen’; beiden begonnen met 0 - 0 aan iedere game. In de beslissende game nam Jackie heel knap een 9 - 3 voorsprong, maar vervolgens stapelde Jackie fout op fout en kwam Arnout punt voor punt dichterbij om de game - en daarmee de partij - er alsnog uit te slepen.

Scores:
Danny 2, Gerard 2, Jackie 2, Thomas 1 en dubbel 1

Komende dinsdag sluit team 2 de poulewedstrijden af met een uitwedstrijd bij Smash ’70 2, ook al een lastige tegenstander.


Kampenion 3 - Bosman/Wezep 2

Zonder de spelers van team 3 te willen diskwalificeren, is de bekercompetitie voor (de meesten van) hen vooral ‘bezigheidstherapie’. Nog heerlijk een aantal weken een balletje slaan, omdat de ‘gewone’ competitie al in de derde week van april is afgelopen. Zonder bekercompetitie lopen de spelers de kans dat zij niet eerder dan augustus, begin september, het batje weer ter hand nemen.

Afgelopen dinsdag ontving team 3 de buren van Bosman/Wezep 2. Alies Hendriks, Henny Boxman, Gerard Wessels en Alice Ringenier bonden de sportieve strijd aan met Jenny Rotman, Jan van ’t Hul. Bert van Weeghel en Gert-Jan Doorneweerd.

Als ik naar het wedstrijdformulier kijk, dan moet ik constateren dat team 3 een heel moeizame wedstrijd speelde. De gasten waren te sterk. Daar komt bij dat het mijn inschatting is dat het nieuwe systeem - op basis van rating in plaats van klasse - niet in het voordeel is van de minder sterke spelers. Daar waar 4e en 5e klassers t/m vorig jaar vaak met (tenminste) een 5 - 0 of 6 - 0 voorsprong aan iedere game begonnen, daar is dat verschil nu minder geworden.
Weliswaar zat er een enkele spannende partij tussen, maar over het algemeen waren de gasten te sterk.

Via 1 - 3, 2 - 6, 2 - 8 en 2 - 12 werd het uiteindelijk 2 - 16 voor Bosman/Wezep 2. En daar viel niets op af te dingen.

Scores:
Alies 1 en Gerard 1; Alice 0, Henny 0 en dubbel 0

Team 3 sluit as. dinsdag de bekercompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Vined 1.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink. Overigens heb ik begrepen dat hij met vakantie is waardoor dat bijhouden 'mondjesmaat' gebeurt.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar