FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 23 stonden de laatste poulewedstrijden op het programma. De uitgangspositie van de drie teams liepen nogal uiteen. Team 1 kon plaatsing voor de volgende ronde nauwelijks nog ontgaan, team 2 had daarop nog een klein kansje en team 3 was al zeker van ‘uitschakeling’. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Kampenion 1 - Smash-In 1

Team 1 is bezig aan een ongekend succesvolle bekercompetitie. Wist het in voorgaande jaren nauwelijks wedstrijden te winnen, dit jaar rijgt het de ene (ruime) bekerzege aan de andere. In de laatste wedstrijd had het dan ook nog een paar punten nodig om de poule als winnaar af te sluiten.

Tegenstander was Smash-In 1 dat goede kansen had om als tweede te eindigen. Maar dan mocht niet te ruim worden verloren van Kampenion 1.

Ivan Hollander, Jordy ten Have, Danny Visscher en Nick Kuipers bonden de sportieve strijd aan met Hans de Vries, Ronald Schutte, Swier Oosterhuis en Albert Dijkstra.

Ondanks de soms pittige achterstanden per game - vooral voor Ivan en Jordy - bleven de Kampenaren (ahum) vaak aan de goede kant van de score. Alhoewel Kampenaren, ook Smash-In had met Albert Dijkstra en Hans de Vries twee Kampenaren in de gelederen.

Via 3 - 1, 6 - 2, 8 - 2 en 10 - 4 won team 1 de wedstrijd uiteindelijk met 13 - 5. Namens team 1 bleef Nick knap ongeslagen en pakten Danny en Jordy keurig 3 punten. Ivan, de speler met de hoogste rating, won eenmaal.

Scores:
Nick 4, Danny 3, Jordy 3, Ivan 1 en dubbel 2

Team 1 behaalde in vier wedstrijden in totaal 59 punten, wat bijna 15 punten gemiddeld per wedstrijd is. Belachelijk veel! De voorsprong op de nummer 2 - inderdaad Smash-In 1 - bedroeg uiteindelijk 21 punten!

Komende vrijdag speelt team 1 in de 1/8 finales opnieuw een thuiswedstrijd. Het mag dan aantreden tegen Smash ’70 1 dat in de poule van Kampenion 2 als 2e eindigde.

 

Smash ’70 1 - Kampenion 2

Ik heb het al eerder geschreven: team 2 komt in een heel leuke poule uit. Vier teams - Bosman/Wezep 1, Heino 1, Smash ’70 1 en Kampenion 2 - zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat levert tussen die teams mooie wedstrijden op.

Na vier wedstrijden hadden Bosman/Wezep 1 en Heino 1 de beste papieren om door te gaan naar de volgende ronde. Maar ook de nummer 3 ging door. Daarvoor kwamen Smash ’70 1 en Kampenion 2 in aanmerking die op dinsdag 7 juni in Hattem tegen elkaar speelden.

Jan Beks, Jan Ringenier, Gerard Palland en Thomas Niemeijer namen het op tegen Joop van Weeghel, Bert Mensink, Tom Sellies en (pa) Harry Sellies.

Ook dinsdagavond waren er weer mooie partijen te zien. Vrijwel alle partijen - op één enkelpartij (van Jan Beks) en één dubbelpartij na - begonnen met een 0 - 0 stand. Het leek dan ook wel een ‘gewone’ competitiewedstrijd.

Over het algemeen waren de spelers van Smash ’70 2 in het enkelspel net iets sterker of uitgekookter. Alleen Thomas kwam meer dan prima mee en liet opnieuw zien veel mogelijkheden te hebben.

Via 3 - 1, 6 - 2, 6 - 4 en 8 - 6 werd het uiteindelijk 12 - 6 voor Smash ’70 2.

Zoals aangegeven, was het een mooie wedstrijd met een verdiende winnaar. De gastheren hebben een net wat hoger niveau dan de Kampenaren waarbij Thomas dus keurig driemaal wist te scoren.

Scores:
Thomas 3, Jan B. 1 en dubbel 2; Gerard 0 en Jan R. 0

Team 2 is nu uitgespeeld. Het pakte in Hattem te weinig punten om nog aanspraak te kunnen maken op de 3e plaats in de poule. De spelers liggen daar overigens niet wakker van. Zij hebben nog 5x leuk kunnen ballen tegen mooie tegenstanders. Smash ’70 1 mag het dus volgende week tegen Kampenion 1 proberen.

 

Kampenion 3 - Vined 1

Team 3 fungeert - met alle respect - een beetje als ‘kanonnenvoer’ in deze bekercompetitie. Het nieuwe systeem volgens rating is niet in het voordeel van de minder sterke spelers, al is dat niet de enige reden voor het matige optreden van team 3.

In de vierde - en laatste - poulewedstrijd lagen er tegen Vined 1 wellicht mogelijkheden op een beter resultaat. Dat team had namelijk na drie wedstrijden ook slechts 7 punten bijeengeslagen.

Alies Hendriks, Gerard Wessels, Henny Boxman en Alice Ringenier bonden de sportieve strijd aan met Arie Severs, Herman Logtenberg, Eric van Leeuwen en Martinus van Lohuizen.

Wie op basis van de stand in de poule had verwacht dat het een spannende wedstrijd zou worden, kwam bedrogen uit. De gasten uit Heerde bleken namelijk duidelijk te sterk. Slechts viermaal wisten de Kampenaren het tot een vijfpitter te ‘schoppen’, wat uiteindelijk slechts één zege opleverde. En ook nog eens vrijwel aan het einde van de wedstrijd; in de 17e partij namelijk. Henny was daarvoor verantwoordelijk.

Scores:
Henny 1; Alice 0, Alies 0, Gerard 0 en dubbel 0

Team 3 is dus uitgebekerd. De spelers hebben nog vier partijen kunnen ballen en daarmee de competitie met ruim een maand weten te verlengen. Anders waren de batjes vast al tussen de mottenballen opgeborgen.

Aandachtspuntje is wel dat de spelers van team 3 door het ratingsysteem het plezier in de bekercompetitie wat dreigen kwijt te raken. De verschillen met de sterke(re) spelers zijn te klein waardoor zij te vaak kansloos zijn. Ik hoor dit overigens ook bij andere verenigingen. Dat is iets om te melden bij de bekercompetitieleider. De bekercompetitie moet namelijk voor iedereen leuk en uitdagend zijn?

De uitslagen, standen en de paringen van de vervolgwedstrijden zijn te lezen op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Ik hoop van de 1/8 finalewedstrijd van team 1 verslag te doen, maar dat zal later zijn dan je van mij gewend bent. Ik ben namelijk een weekendje weg!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar