FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Bekerteam 1 plaatste zich vorige week voor de 1/8 finales van de bekercompetitie na een ruime zege op Smash-In 1. Het deed dat als poulewinnaar en dat betekende dat het in die 1/8 finale werd beloond met een thuiswedstrijd. Smash '70 1 uit Hattem was daarin de tegenstander op vrijdag 17 juni jl. In verband met mijn verblijf in Pápa (Hongarije) volgt nu pas een verslag. Overigens beschikte ik ook pas sinds kort over het wedstrijdformulier,

Kampenion 1 - Smash '70 1

Danny Visscher, Ivan Hollander, Jordy ten Have en Bertin Bos moesten het opnemen tegen Joop van Weeghel, Evert Flier, Bert Mensink en Tom Sellies.

Vooral in het begin van de wedstrijd ontliepen beide teams elkaar weinig. Na vier partijen stond het 2 - 2 via winst partijen van Ivan (tegen Tom) en Jordy (tegen Joop) en verliespartijen van Danny (tegen Bert) en Bertin (tegen Evert). Daarna nam team 1 langzaam maar zeker de regie in handen. Het feit dat bij de gasten Tom door zijn enkel ging, speele daarbij een rol.

Van de tweede serie van vier enkelpartijen wist team 1 er drie te winnen waardoor het 5 - 3 stond. Alleen Ivan verloor zijn partij tegen Bert. De beide dubbelpartijen werden keurig verdeeld. Danny en Ivan verloren van Bert en Tom, terwijl Jordy en Bertin te sterk waren voor Evert en Joop. Zo stond het 6 - 4.

Na de dubbelpartijen wist team 1 door te drukken. Danny versloeg Evert en Ivan was te sterk voor Joop waardoor het 8 - 4 stond. Jordy en Bertin konden in hun volgende enkelpartij al voor de beslissing zorgen als beide zouden winnen. Bertin versloeg bijna naamgenoot Bert in vier games, terwijl Jordy overuren maakte tegen Tom. Een 5e game moest de beslissing brengen en daarin bleek Jordy met 11 - 7 de sterkste. Daarmee bezorgde hij zijn team de zege, want bij 10 punten kon Smash '70 1 de Kampenaren niet meer achterhalen.

Zo duurt de zegereeks van team 1 in dit bekertoernooi voort. Het ziet zichzelf opnieuw beloond worden met een thuiswedstrijd, want in de kwartfinale komt de bevriende buurman Bosman/Wezep 1 op bezoek. Dat belooft een leuke wedstrijd te worden.

Scores:

Jordy 3, Bertin 2, Danny 2, Ivan 2 (allen uit 3 partijen) en dubbel 1

Op vrijdag 24 juni as. ontvangt team 1 als vermeld Bosman/Wezep 1. Het is even afwachten in welke samenstellingen beide teams aantreden, maar het belooft in ieder geval een leuke avond te worden. Toeschouwers en supporters van beide teams zijn van harte welkom.

De uitslagen in de vervolgrondes en de consequenties worden bijgehouden op de website van Effekt '74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Komend weekend hoop ik verslag te doen van de wedstrijd Kampenion 1 - Bosman/Wezep 1.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar