In week 38 kwamen alle elf teams in actie. Vier deden dat in een thuiswedstrijd en de overige zeven ‘op vreemde bodem’. De resultaten waren beter dan vorige week, maar dat kon natuurlijk ook al vrij snel. Met 6 zeges, 2 puntendelingen en 3 nederlagen was de balans positief. Ik vermeld hierna weer de karakteristieken van de wedstrijden en besteed wat meer aandacht aan de wedstrijd van team 1.

 

3e divisie: Kampenion 1 - Appelscha 1

Vorige week speelde team 1 zijn eerste (uit)wedstrijd in de 3e divisie landelijk. De 6 - 4 nederlaag bij HTC 2 bood perspectief. Zaterdagmiddag speelde het zijn eerste thuiswedstrijd en wel tegen Appelscha 1.

Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier troffen Stellan Smid, (pa) Huub Smid en David Dijkhoff aan de andere kant van de tafel. Over Stellan Smid is enige tijd geleden veel geschreven. Ik  vermeld slechts dat hij in de eredivisie heeft gespeeld en ook in de bondsselectie is uitgekomen. Een pittige opgave dus voor team 1, want hoewel Stellan niet of nauwelijks meer traint, op dit niveau is hij niettemin wekelijks goed voor 3 a 4 punten.

Het werd een boeiende wedstrijd tussen team 1 en Appelscha 1. Na het dubbel stond team 1 op een verrassende, maar verdiende, 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij bood Gert-Jan Stellan prima partij, maar in de beslissende fases van iedere game maakte Stellan het verschil. 

Ivan kwam in de openingsgame tegen Huub met 4 - 10 achter en niemand gaf nog een stuiver voor de kansen van Ivan in die game. Toch sleepte hij die game er nog met 12 - 10 uit. Voor de jongsten onder ons: een stuiver was 5 centen in de tijd voor de euro’s. Toen Ivan die 1e game had gewonnen, ging het snel en kwam hij geen moment meer in de problemen. Hij won ‘in straight games’.

Ton had daarna tegen David ‘even’ nodig om diens service te lezen: 0 - 1. Maar toen hij dat boek uit had, ging het beter en beter. Hij won de 2e game, verloor weliswaar nog de 3e game, maar maakte in de 4e en 5e game het verschil.

In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen vader (Huub) en zoon (Stellan) Smit. Gert-Jan en Ivan bewezen opnieuw een sterk duo te vormen. De 1e en 3e game gingen ruim naar GJ en Ivan, maar de 2e en 4e dito naar Huub en Stellan. De opstelling was daarbij bepalend. In de beslissende game begonnen de heren weer in de opstelling van de (sterke en gewonnen) oneven games, maar GJ en Ivan konden in het begin nauwelijks afstand nemen; zij wisselden met een 5 - 4 voorsprong. GJ en Ivan liepen nog uit naar 7 - 4, maar zagen daarna Smid & Smid sterk terugkomen. Uiteindelijk viel de beslissing bij een 10 - 9 voorsprong voor GJ en Ivan toen Stellan verkeerd serveerde in een poging de bal zo moeilijk mogelijk voor GJ op tafel te leggen.

Na het dubbel wist Ivan Stellan één game prima partij te geven. Daarna wist Stellan het verschil te maken en overtuigend te winnen.

Gert-Jan en David maakten er daarna een spannende partij van. Beiden kennen elkaar nog van de jeugdcompetitie toen David enkele seizoenen voor IJsseltop uitkwam. GJ pakte vrij overtuigend de 1e game, maar zag daarna David de regie overnemen en de 2e en 3e game overtuigend winnen. De 4e game wist GJ er nog uit te slepen, maar de beslissende game ging ruim naar David die zijn team daarmee weer langszij bracht: 3 - 3.

Ton begon daarna tegen Huub wat moeizaam aan de partij; hij moest duidelijk wennen aan het uitgekookte spelletje van Huub. Toch wist Ton in de 1e game tijdig de juiste tactiek te vinden en die game nog op zijn naam te brengen. Daarna ging het snel en won Ton de 2e en 3e game met ruime cijfers. De tussenstand werd daarmee 4 - 3.

In de achtste partij gaf Ivan tegen David zowel in de 1e als in de 2e game een - vanaf de kant - veilig lijkende voorsprong uit handen. David profiteerde dankbaar en sleepte beide games er nog uit. Ivan wist zich in de 3e game niet meer te herstellen. Zijn - normaal gesproken solide - backhand liep niet en mede daardoor kwam hij niet aan het spelen van rally’s toe. David won de 3e game met 8 - 11 en bracht zijn team voor de tweede maal langszij: 4 - 4

De tafel was toen voor Ton en Stellan. De 1e game deed menige wenkbrauw fronzen. Ton kwam - mede omdat hij niets te verliezen had - prima uit de startblokken daar waar Stellan (te) nonchalant begon. Voordat wij het goed en wel in de gaten hadden, had Ton op 10 - 0 (!) gamepunt, maar hij won uiteindelijk met 11 - 1. In de 2e game begon Stellan wel geconcentreerd en dan zie je ook wat hij in huis heeft. Ditmaal had Ton geen kans: 5 - 11. Wie dacht dat Stellan geleerd had van de 1e game, kwam bedrogen uit. Ton maakte opnieuw in het begin van de game het verschil en wist de voorsprong in het tweede deel te consolideren: 11 - 8. In de 3e game stond Stellan er wel weer vanaf het begin en dan zijn er in de 3e divisie maar weinig spelers die hem kunnen verslaan. Stellan won die game dan ook ruim met 6 - 11. Het wordt (heerlijk) eentonig, maar Stellan begon ook in de beslissende game weer te nonchalant. Ton ging er vol voor en nam opnieuw in het begin een ruime voorsprong. Toen Stellan na de wissel - bij een 5 - 1 voorsprong voor Ton - wilde aanzetten, maakte hij nogal wat fouten met zijn forehand waardoor Ton verder uitliep. Uiteindelijk besliste Ton de game en de partij bij 10 - 2 met een ‘veegforehand’. Een prachtige zege! Ton strafte de nonchalance van Stellan prima af en bezorgde zijn team daarmee een mooi bonuspunt.

In de laatste partij van de middag nam Gert-Jan het op tegen Huub. Wie verwachtte dat GJ - net als Ivan en Ton - pa Smid overtuigend aan de zegekar zou binden, had het mis. Huub serveerde en retourneerde slim. Hij pakte de service van GJ vaak met een bolle spin aan en serveerde zelf gevarieerd. Hij pakte de 1e game overtuigend (6 - 11) en sleepte de 2e game er nipt uit (9 - 11). GJ vocht zich goed terug in de partij en won de 3e en 4e game met 11 - 7. In de beslissende game stond Huub weer vanaf het begin op voorsprong en hij gaf die ook niet meer uit handen. Vanuit Kamper gezichtspunt misschien een niet verwachte, maar toch ook niet onverdiende, zege voor de slim spelende Huub.

Beide teams deelden met 5 - 5 dus de punten en op die uitslag valt ook weinig af te dingen. Er werden vijf vijfpitters gespeeld en drie daarvan gingen naar team 1. Een puntendeling is een goede uitslag, zeker als je bedenkt dat Gert-Jan en Ivan niet hun normale niveau wisten te halen. Ton deed dat wel en steeg daar soms - ook met dank aan de nonchalance van Stellan - zelfs bovenuit. Hij zorgde daarmee voor een belangrijk bonuspunt. Verder was het sterke duo Gert-Jan / Ivan weer prima op dreef in het dubbel en dat is een prettige wetenschap. Het dubbel is immers vaak een heel belangrijk punt in de wedstrijd. Toch wordt het zaak dat bij team 1 alle drie de spelers hun niveau weten te halen in een wedstrijd. Dat zal nodig zijn, wil het team niet al na één seizoen weer afdalen naar de Afdelingscompetitie. Dat lijken harde - en misschien wel misplaatste - woorden na de goede uitslag, maar het is wel de waarheid.

 

Scores:

Ton 3, Ivan 1 en dubbel 1; Gert-Jan 0

Komende zaterdag speelt team 1 weer thuis. Het ontvangt dan Spaarne 1 uit Haarlem.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - De Brug 2

Team 2 startte de competitie vorige week met een ‘verdedigbare’ 7 - 3 nederlaag bij titelkandidaat TT Zwolle 2. Vrijdagavond kwam De Brug 2 naar Kampen. Het moest toch mogelijk zijn om nu meer punten te pakken dan vorige week. Die gedachte kreeg wat meer vorm toen bleek dat de tegenstander met een invaller uit de 2e klasse moest aantreden: Peter ten Napel. Hij speelde aan de zijde van Bas Wrekenhorst en Erik Burgers. Robin Lieftink, Gertjan Wessels en Jordy ten Have moesten het weer voor team 2 doen.

Het werd een boeiende en soms ook wat ‘onoverzichtelijke’ wedstrijd, omdat Peter ook met zijn eigen De Brug 6 tegen Kampenion 4 speelde. Maar goed aan het eind van de avond waren er wel gewoon tien partijen gespeeld.

Het begin was voor de gasten, maar daarna nam team 2 de regie over. Na 0 - 2 stond het vier partijen later 4 - 2. Daarna speelden de teams ‘haasje over’, want de punten gingen over en weer naar De Brug 2 en Kampenion 2. In de praktijk is dat ongetwijfeld anders geweest vanwege ‘de situatie twee wedstrijden Peter’, maar ik volg de wedstrijden op het wedstrijdformulier omdat ik er niet bij ben geweest.

Aan het eind van de avond stond er een 6 - 4 zege op het wedstrijdformulier. Ik denk dat team 2 daarmee tevreden moet zijn, want het won twee van de drie vijfpitters.

Goed om te zien is het dat ’triatlonman’ Gertjan zijn ritme snel heeft gevonden. Net als Robin won hij twee partijen, waaronder een keurige zege op kopman Bas. Jordy kwam ditmaal niet verder dan één zege. Maar samen met Gertjan - als jeugddubbel uit vervlogen tijden - won hij wel het belangrijke dubbel.

 

Scores:

Gertjan 2, Robin 2, Jordy 1 en dubbel 1

Komende vrijdag speelt team 2 opnieuw thuis; het ontvangt dan Swift (D) 1.

 

Promotieklasse: Blauw-Wit 3 - Kampenion 3

Team 3 hield vorige week met 4 - 6 de schade beperkt tegen TT Zwolle 4. Vrijdagavond speelde het de verste uitwedstrijd van het seizoen tegen Blauw-Wit 3 in Almelo. Je weet wel, de stad van het stoplicht.

Blauw-Wit 3 versterkte zich op de valreep met Rob Bertholee (voorheen Effect en Effekt ’74 en over drie jaren wellicht bij Kampenion spelend). Rob deed overigens afgelopen vrijdag niet mee, want Ton Nitert, Linsey Preuter en Eric Beld verschenen achter de tafel. Bas de Vries, Gerben Wolterink en Thomas Niemeijer speelden namens team 3.

Het werd een spannende en (dus) lange wedstrijd tussen beide teams. De wedstrijd eindigde tegen 0.30 uur! Dan ‘verwacht’ je ook een uitslag die redelijk in evenwicht is, maar wij tafeltennissers weten dat dit niet altijd zo werkt. Tafeltennis is geen wiskunde.

Team 3 kwam prima uit de startblokken. Bas en Gerben zorgden voor een 0 - 2 voorsprong en Thomas leek tegen Eric voor de 0 - 3 te gaan zorgen, maar helaas voor hem en team 3 vocht Eric zich na een 0 - 2 achterstand knap terug om de partij nog te winnen. Ook het dubbel ging daarna in vijf games verloren, al biedt de combinatie Bas / Thomas - voor het eerst samen spelend - veel perspectief. De tegenstander Eric en Ton dubbelen namelijk samen sinds 1842.

Daarna sleepte Bas er tegen Linsey zijn tweede vijfpitter uit, maar daarna was de Kamper koek op. De resterende vijf partijen gingen naar Blauw-Wit waarvan de laatste twee weer in vijven.

Een 7 - 3 nederlaag dus voor team 3 die wat te hoog uitviel. Van de zes vijfpitters gingen er vier naar Blauw-Wit. Bas was beter op dreef dan vorige week, Gerben iets minder. Voor Thomas is het nog even zoeken op dit (hogere) niveau, maar hij werd vanavond bepaald niet weggeslagen. Dat moet vertrouwen geven voor de rest van het seizoen.

 

Scores:

Bas 2 en Gerben 1; Thomas 0

Komende vrijdag speelt team 3 opnieuw uit en wel tegen Smash ’70 2 in Hattem.

 

2e klasse: Kampenion 4 - De Brug 6

Team 4 startte de competitie vorige week in datzelfde Hattem prima met een 1 - 9 zege op Smash ’70 4. Vrijdagavond kwam De Brug 6 op bezoek dat ook kan terugkijken op een goede start: 7 - 3 tegen Emmeloord 2.

Omdat aan Kamper kant Nick Kuipers verhinderd was, maakte Ralph Trip zijn opwachting aan de zijde van Wim Tillema en Dick Hoekman. Tegenstanders waren - de al eerder genoemde - Peter ten Napel, ‘good old’ Andries van Bruggen en Jochem Schmitz. Andries is oud Kampenaar en kwam vroeger nog voor NON of NION uit, min of meer voorlopers van Kampenion.

Ook vanavond liet team 4 weer zien dat het eigenlijk weinig in de 2e klasse te zoeken heeft. In twee partijen waren er problemen, maar de andere acht gingen vrij soepel naar de Kampenaren. Het dubbel ging naar De Brug 6, mede omdat Dick en Ralph voor het eerst samen dubbelden. Verder liep Dick ook tegen Peter tegen een - kansloze - nederlaag aan.

Maar ach, een 8 - 2 zege is ook een prima resultaat. Team 4 ligt op schema en heeft al een gaatje geslagen!

 

Scores:

Ralph 3, Wim 3 en Dick 2

As. vrijdag ontvangt team 4 Emmeloord 2.

 

2e klasse: De Spinners 1 - Kampenion 5

De ambities van team 5 zijn net iets bescheidener dan die van team 4, maar toch willen ook de spelers van dat team liefst in één seizoen terug naar de 1e klasse. Maar de concurrentie is bij team 5 sterker. Vorige week vrijdag boekte het een keurige 8 - 2 zege op promovendus Smash ’70 6. Op woensdag 21 september ging het op bezoek bij ‘outsider’ De Spinners 1 in Emst dat in de openingswedstrijd ietwat onverwacht met 6 - 4 bij GTC 1 verloor.

Bij team 5 waren Jackie van der Meulen en Simon van der Woude om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. En wat is het dan heerlijk om een beroep op een sterke invaller uit team 6 te kunnen doen. Gerard Palland ging dan ook samen met Sebastian Holzapfel en Hans de Vries op pad. Johan Hanekamp, Peter Leurink en Wilfred Hanekamp waren de tegenstanders.

Team 5 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond er namelijk een 0 - 4 tussenstand op het wedstrijdformulier en geen van de vier zeges was ‘gestolen’. Daarna bleef het crescendo gaan, al boden De Spinners wat meer partij. Niettemin stond het drie partijen later 0 - 7, mede door twee gewonnen vijfpitters. Van de laatste drie partijen won team 5 er ook nog eens twee. In de laatste partij van de avond moest Sebastian zijn meerdere erkennen in Johan die daarmee voor zijn team de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier liet verdwijnen.

Niettemin is de 1 - 9 zege een prachtig resultaat voor team 5. Immers, in de najaarscompetitie 2015 behaalde team 5 in de laatste speelronde ten koste van ….. De Spinners 1 de titel in een poule van de 2e klasse. Overigens won het in dat seizoen ook tweemaal van hetzelfde team. Omdat concurrent Harderwijk 1 deze week de punten deelde met Smash ’70 6, is team 5 na twee wedstrijden koploper.

 

Scores:

Gerard 3, Hans 3, Sebastian 2 en dubbel 1

Op donderdag 29 september speelt team 5 de ‘streekderby’ bij GTC 1 in Genemuiden.

 

2e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 6

De ambities van het derde 2e klasseteam - team 6 - zijn nog weer iets bescheidener. Het wil bovenin meedoen en proberen toe te slaan als Smash ’70 3 - de titelkandidaat in de poule - steken mocht laten vallen. In de onderlinge confrontatie vorige week in Kampen was Smash ’70 3 met 4 - 6 nipt te sterk. Afgelopen vrijdag ging team 6 op bezoek bij Dronten ’74 2 dat de competitie sterk startte met een 3 - 7 zege bij DTV ’84 3.

Danny Bruins, Gerard Palland en Jan Ringenier bonden de sportieve strijd aan met Peter Mourits, Ron Dorst en (jawel) Marijke van Egmond die we beter kennen onder haar meisjesnaam: Kramer.

De start kon voor team 6 nauwelijks beter: na het dubbel stond het 0 - 4. Maar in datzelfde dubbel ‘zwijnde’ het wel toen Gerard bij een 2 - 2 en 12 - 13 stand een onmogelijke bal nog via de rand raak sloeg en die dus meteen de zege opleverde. De drie enkelpartijen leverden eenvoudige zege op.

Daarna kwam er meer strijd en balans in de wedstrijd. Vijf partijen was er niet of nauwelijks krachtsverschil te zien, maar drie van die partijen gingen naar Dronten ’74 2. In de laatste partij van de avond speelde Gerard een puike partij tegen Peter. Vrijwel alles wat hij aanraakte, veranderde in ‘goud’. Hij gaf Peter dan ook geen enkele kans en won zo zijn zesde enkelpartij van deze week.

 

Scores:

Gerard 3, Danny 2, Jan 1 en dubbel 1

Komende vrijdag speelt team 6 weer ‘op vreemde bodem’ en wel tegen DTV ’84 3 in Dalfsen.

 

3e klasse: Olst 3 - Kampenion 7

Team 7 verloor vorige week de openingswedstrijd van het seizoen ietwat teleurstellend - maar terecht - van Heino 4. Afgelopen donderdag kreeg het de gelegenheid om wat recht te zetten in de uitwedstrijd bij Olst 3.

Dan treft het natuurlijk niet dat Theo Hogenhorst met een griepje te kampen (kleine letter) heeft en niemand heeft kunnen vinden om voor hem in te vallen. De jonge spelers in de teams 8 en 9 waren niet in de gelegenheid om in te vallen en dus moesten Harm Bosman en Arie Hup met hun tweeën op pad. D. van der Mei, S. Korderijnk en T. Antonides waren de tegenstanders.

Arie en Harm maakten er met hun beiden het beste van en dat was lang niet slecht. Harm verloor de openingspartij weliswaar van kopman Van der Mei - het stond toen dus feitelijk 4 - 0 - maar daarna ging punt na punt naar team 7. Uiteindelijk moest Arie tegen diezelfde Van der Mei pas in de 5e game capituleren, maar de vijf partijen ervoor leverden voor team 7 winst op. Vermeldenswaard daarbij is dat Arie en Harm ook het dubbel wonnen; dat is netjes, want Arie dubbelt eigenlijk vrijwel nooit meer.

Zo behaalden Arie en Harm een verdienstelijk gelijkspel in en tegen Olst. Chapeau!

 

Scores:

Arie 2, Harm 2 en dubbel 1

As. dinsdag ontvangt team 7 DSC 2 uit Diepenveen.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Heino 4

Het jonge team 8 startte de competitie vorige week overtuigend met een 2 - 8 zege bij Swift ’64 1. Afgelopen vrijdagavond kwam Heino 5 op bezoek.

‘Never change a winning (young) team’ moet men bij team 8 gedacht hebben, want met Roelard Bos, Arnold Hubach en Jomar Schilder speelde het in dezelfde samenstelling. Stef Veldman, Ep van Faassen en Natascha Godeschalk waren de tegenstanders.

Toen ik de uitslag hoorde en het wedstrijdformulier las, vielen mijn ogen - vooral de rechter - bijna uit de kassen. Team 8 ging door waar het vorige week ophield. Daar waar je verwacht dat de jonge spelers in ‘hangpartijen’ het moeten afleggen tegen geroutineerde spelers die al in (tenminste) twee eeuwen achter de tafel staan, daar spotten Arnold, Jomar en Roelard met die tafeltenniswetten. Vrijdagavond moest er vijfmaal een 5e game de beslissing brengen en …. al die partijen gingen naar team 8!

Omdat de overige vijf partijen eenvoudiger werden gewonnen, boekte team 8 een maximale 10 - 0 zege.

Natuurlijk lopen de youngsters vast nog wel een keer tegen een ‘tikkie’ op, maar voorlopig is team 8 ruim koploper met 18 punten uit twee wedstrijden. Je kunt een competitie beroerder beginnen.

Complimenten aan Arnold, Jomar en Roelard!

 

Scores:

Arnold 3, Jomar 3, Roelard 3 en dubbel 1

Komende vrijdag mag team 8 de koppositie verdedigen als het op de 3e plaats staande TT Zwolle 9 op bezoek komt.

 

4e klasse: NTC Leogang 3 - Kampenion 9

Team 9 komt uit in een poule van 5 na het terugtrekken van Harderwijk 4. Vorige week was het vrij en dus kwam het deze week voor het eerst in actie. Wat een logica! Afgelopen vrijdag ging het in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 3 dat de competitie met een 1 - 9 zege op Staphorst 2 was gestart.

Dan treft het natuurlijk niet als het team te kampen heeft met personele problemen, want door uiteenlopende oorzaken waren Bert Beks, Robbert Dalsem en Gerard Regterschot niet beschikbaar. Mattias Beimers en Martijn Haanappel waren dat wel en zij hadden in Henny Boxman (team 10) een goede invaller gevonden. Jan Hendrik van Essen, Denisa Leusink en Henk Drost waren de tegenstanders.

Aan Kamper kant kampten (moeilijk begin van de zin) Martijn en Mattias nog met het ontbreken van wedstrijdritme en dat is tegen deze tegenstander ‘dodelijk’. Henny heeft al wel een goede voorbereiding achter de rug en dat ‘betaalde zich dan ook uit’. Ter verdediging van M&M moet ik wel opmerken dat zij meer risico in hun spel leggen waardoor de kans op fouten duidelijk groter is. Zeker met het ontbreken van wedstrijdritme.

Welnu in vier van de tien partijen kwamen de Kampenaren goed tot prima mee en twee daarvan leverden winst op. En beide keren was Henny daarvoor verantwoordelijk. Hij versloeg zowel Henk als - heel knap - Denisa. Martijn verloor een vijfpitter van diezelfde Denisa en samen met Mattias verloor hij het dubbel met 9 - 11 in de 5e game van Denisa en Jan Hendrik.

Zo leed team 9 een 8 - 2 nederlaag in mooi Nunspeet. Er had een puntje meer ingezeten, maar dan hadden M&M in de afgelopen periode iets vaker achter de tt-tafel moeten staan.

 

Scores:

Henny 2; Martijn 0 en Mattias 0 

As. maandag al komt team 9 weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij Staphorst 2. De geruchten gaan dat het dan opnieuw personele problemen heeft.

 

4e klasse: Smash ’70 9 - Kampenion 10

Team 10 startte de competitie vorig seizoen met een regelmatige 3 - 7 nederlaag tegen Zwartsluis 3 dat één van de titelkandidaten is. Afgelopen dinsdag ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 9 dat de openingswedstrijd met 0 - 10 won bij Wham 2. 

Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Henny Boxman stonden voor de zware taak om Evert Flier, Elian Kers en Sander van Sas te beteugelen.

Het begin was weinig hoopgevend, want Jeroen, Marco en Henny verloren allen hun eerste enkelpartij. Daarna ging het echter beter. Eerst won het oude en vertrouwde duo Jeroen/Marco overtuigend het dubbelspel van Elian en Evert. Maar ook daarna boden de Kampenaren goed partij. Allen wisten één enkelpartij te winnen en dat opgeteld bij de winst in het dubbel maakt in totaal 4 punten.

Ik vermoed zo dat de heren niet ontevreden terugkeerden naar Kampen en Kamperzeedijk. Er had zelfs nog een puntje meer in gezeten, want twee van de drie vijfpitters gingen naar de gastheren waarvan één heel nipt. Aan de andere kant won Jeroen de voorlaatste partij op dezelfde wijze.

 

Scores:

Henny 1, Jeroen 1, Marco 1 en dubbel 1

As. dinsdag ontvangt team 10 Wijhe 2.

 

4e klasse: Kampenion 11 - Hoonhorst 3

Team 11 trof het vorige week niet toen het in de eerste wedstrijd in de 4e klasse met TT Zwolle 10 DE titelkandidaat in de poule trof. De 9 - 1 nederlaag was niet eens geflatteerd. Vrijdagavond kwam met Hoonhorst 3 gelukkig een tegenstander van een ander kaliber op bezoek.

Anne van der Haar, Alice Ringenier en Alies Hendriks traden aan tegen Gerard Holterman, Henri Kuiper en Jan Klein Herenbrink.

A&A&A kwamen goed uit de startblokken, want zij wonnen allen vrij overtuigend de eerste enkelpartij.  In het dubbel verloren Alies en Anne in drie nipte games van Gerard en Jan. Maar de drie enkelpartijen na het dubbel gingen weer naar team 11. Van de resterende drie partijen ging alleen de laatste nog naar team 11 en daarvoor was Anne verantwoordelijk. Alice en Alies verloren hun partijen tegen respectievelijk Jan en Gerard ‘in straight games’.

Maar een 7 - 3 zege is natuurlijk een prima resultaat. Team 11 toonde daarmee aan niet aangeslagen te zijn geweest na de zeperd in Zwollywood.

 

Scores:

Anne 3, Alice 2 en Alies 2

As. vrijdag speelt team 11 opnieuw thuis. Dan komt Olst 5 op bezoek.

Over het algemeen (vrij) goede resultaten in week 38. Natuurlijk maakt één vallend blad nog geen herfst, maar toch.

Komende week hebben alle elf teams ook weer een wedstrijd voor de boeg. Het programma ziet er dan als volgt uit:

Maandag 26 september:

Staphorst 2 - Kampenion 9

Dinsdag 27 september:

Kampenion 7 - DSC 2

Kampenion 10 - Wijhe 2

Donderdag 29 september:

GTC 1 - Kampenion 5

Vrijdag 30 september:

Kampenion 2 - Swift (D) 1

Smash ’70 2 - Kampenion 3

Kampenion 4 - Emmeloord 2

DTV ’84 3 - Kampenion 6

Kampenion 8 - TT Zwolle 9

Kampenion 11 - Olst 5

Zaterdag 1 oktober:

Kampenion 1 - Spaarne 1

Ik hoop hiervan komend weekend weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Kampenion