Week 39 ‘gaat de geschiedenisboeken in’ als een succesvolle week voor Kampenion. Van de elf wedstrijden werden er liefst acht gewonnen en eindigden er twee in een puntendeling. Slechts eenmaal werd verloren. We zijn nu drie wedstrijden onderweg en we kunnen concluderen dat de teams 4, 5 en 8 prima zijn gestart. Zij zijn dan ook koploper. Team 6 is medekoploper; het herstelde zich de afgelopen weken prima van de 4 - 6 nederlaag tegen Smash ’70 3. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

3e divisie landelijk: Kampenion 1 - Spaarne 1

Team 1 kent een bevredigend debuut in de 3e divisie met een nipte nederlaag bij HTC 2 (6 - 4) en een puntendeling thuis tegen het sterke Appelscha 1. Omdat de andere teams in de poule ook de nodige punten - van elkaar - pakten, stond team 1 na twee wedstrijden niettemin gedeeld laatste. Dat dan weer wel.

Afgelopen zaterdag ontving team 1 Spaarne 1 uit Haarlem dat een 8 - 2 nederlaag bij Appelscha 1 liet volgen door een 7 - 3 zege op Hilversum 3. Beide teams stonden dus op 9 punten net als Hilversum 3 waarover Herman van Veen nog in een grijs verleden nog zong. Zover is Kampenion 1 nog niet, maar er zijn voorzichtige contacten met Nick en Simon; Kuipers en Van der Woude welteverstaan!

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier troffen Jorrit Kalkman, Nard Koppen en Jan Willem Baas.

In de openingspartij tegen Jorrit was Ivan aanvankelijk niet in goede doen. De 1e game ging ruim naar Jorrit en de 2e game verloor Ivan ongelukkig. Daarna begon het langzaam maar zeker te lopen bij Ivan. En dan met name de backhand, vaak voorbereid door een lasti te lezen service. Hij won de 3e en 4e game ruim en toonde zich ook in de beslissende game de sterkste: 1 - 0.

In de tweede partij nam Gert-Jan het op tegen Nard. De 1e game was van beide kanten niet hoogstaand en GJ sleepte die er met 11 - 9 uit. Met die gewonnen game op zak ging het daarna ietwat gemakkelijker, maar overtuigend was het nog niet. Omdat ook Nard niet wist te overtuigen, was het toch weer de actiever spelende Gert-Jan die de 2e game pakte. In de 3e game wist GJ dan toch nog het verschil te maken: 2 - 0.

Ton nam het toen op tegen Jan Willem, een speler die eerder al 2e divisie heeft gespeeld, er een tijdje ‘tussenuit is geweest’ en nu bij Spaarne 3e divisie speelt. De nonchalant ogende Jan Willem heeft een lastig te bespelen spelletje zo werd deze middag duidelijk. Ton had de grootst mogelijke moeite om in de buurt te blijven, maar slaagde daar toch in al won hij zijn games aanmerkelijk moeizamer dan zijn tegenstander. Na 0 - 1, 1 - 1, 1 - 2 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging uiteindelijk in de verlenging naar Jan Willem: 2 - 1. Dit zijn van die partijen die je kunt winnen en verliezen.

In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen Nard en Jan Willem. In de eerste twee games was er nauwelijks krachtsverschil: 12 - 10 en 9 - 11. Daarna slopen er steeds meer fouten in het spel van GJ en Ivan. De gasten profiteerden dankbaar en wonnen de 3e en 4e game toch nog vrij eenvoudig. GJ en Ivan speelden één van hun mindere dubbelpartijen, maar dat kan uiteraard een keer gebeuren: 2 - 2.

Na het dubbel was de arena voor Gert-Jan en Jorrit. Daar waar GJ een meer explosief spelletje heeft, daar heeft Jorrit een trager, bekeken spelletje. Hoewel de forehand van GJ meermalen ‘haperde’ won hij met driemaal 11 - 9. Ook nu speelde Gert-Jan niet zijn beste tafeltennis, maar het was voldoende voor de winst. En het is een lekker idee om te weten dat je op dit niveau niet top hoeft te zijn om je partijtjes mee te pakken: 3 - 2.

Ivan mocht toen proberen de lastig te bespelen Jan Willem te verslaan. Ivan opende sterk. Zijn backhand liep als een trein (zonder vertraging) en met een sterke service en met goed spel pakte hij de 1e en 2e game. Helaas wist hij dat goede spel niet vast te houden. Jan Willem profiteerde en won de 3e en 4e game met dezelfde cijfers als Ivan de 1e en 2e: 6 - 11 en 7 - 11. In de beslissende game kwam Ivan aanvankelijk niet verder dan aanklampen, maar in het 2e deel van de game kwam hij knap terug tot 9 - 9. Via twee slimme services  pakte hij de game - en daarmee de partij - met 11 - 9: 4 - 2. Dit zijn van die partijen die je kunt verliezen en winnen.

Ton kwam daarna tegen Nard geen moment in de problemen. De start in de 1e game was nog wat moeizaam, maar Ton herstelde zich snel en won de game alsnog overtuigend. Toen hij de 2e game er met 11 - 9 wist uit te slepen, speelde hij een gewonnen wedstrijd. Hij won de 3e game vrij ruim: 5 - 2.

Het was toen aan Gert-Jan om te proberen Jan Willem te verslaan. De 1e game ging ruim naar GJ, maar de 2e idem naar Jan Willem. De 3e game sleepte Jan Willem er met 9 - 11 uit, maar de 4e was weer voor GJ. Helaas voor GJ en team 1 versloeg hij zich in de beslissende game nogal eens met zijn - normaliter sterke - forehand, mogelijk daartoe gedwongen door de slim spelende Jan Willem. Laatstgenoemde nam een ruime voorsprong, zag Gert-Jan nog wel het mooiste punt van de partij maken, maar won uiteindelijk toch nog ruim met 6 - 11. Hij bracht zijn team daarmee terug tot 5 - 3.

Het was toen aan Ton om tegen Jorrit de draad weer op te pakken. De 1e game was ruim voor Ton, maar de 2e dito voor Jorrit. In de 3e game was Ton ‘los’ en gunde hij Jorrit slechts 4 punten. Die herstelde zich daarna nog wel enigszins van dat ‘tikkie’, maar hij kon niet voorkomen dat Ton de 4e game er met 11 - 9 uitsleepte. Daar was Ton blij mee, want hij had er niet aan moeten denken om nog een 5e game te spelen: 6 - 3.

De eerste zege stond daarmee voor team 1 vast, maar natuurlijk was Ivan er veel aan gelegen om Spaarne op een grotere achterstand te zetten. Nard moest daarvan het slachtoffer worden. Die wenste daar - terecht - niet aan mee te werken en bleek in de 1e game de betere, mede omdat Ivan wat zoekende was. Met 6 - 11 pakte hij zijn 1e game van de middag. Daarna was Ivan echter wakker geschud. Met goed spel - de backhand begon weer te lopen - en een lastig te lezen service won hij eerst de 2e game en daarna ook de 3e en de 4e. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 7 - 3.

Uiteraard is dat een prima resultaat. Zonder dat de Kampenaren hun beste tafeltennis lieten zien - we hebben zowel Gert-Jan, Ivan als Ton betere wedstrijden zien spelen - boekten zij een regelmatige 7 - 3 zege. Als team (nog) niet top zijn en dan een regelmatige 7 - 3 zege boeken, dat moet vertrouwen geven. Was vorige week Ton de grote man aan Kamper kant, zaterdag was dat Ivan. Mooi dat de spelers qua niveau zo dicht bij elkaar liggen en ook mooi uiteraard dat de spelers weinig tot geen aanpassingsproblemen kennen in de 3e divisie.

Scores:

Ivan 3, Gert-Jan 2 en Ton 2

In de derde speelronde wonnen de drie thuisspelende teams met 7 - 3. Team 1 staat nu - met Hilversum 3 - gedeeld 2e, achter koploper Appelscha 1 dat GTTC Groningen 1 versloeg. De komende twee wedstrijden speelt team 1 uit; het mag dan laten zien dat het ook ‘op vreemde bodem’ 3e divisie waardig is!

Komende zaterdag gaat team 1 allereerst op bezoek bij GTTC Groningen 1. Oftewel oud-Kampenionner Hugo Beute krijgt bezoek van drie Kampenionners …

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Swift (D) 1

Team 2 is de competitie redelijk gestart met een regelmatige 7 - 3 nederlaag bij TT Zwolle 2 en een nipte zege op De Brug 2. Swift (D) 1, de tegenstander van vrijdagavond, stond na twee wedstrijden ook op 9 punten. Een belangrijke wedstrijd dus, mede omdat beide teams elkaar als concurrent in de strijd om handhaving zien.

Dan treft het natuurlijk niet als Robin Lieftink bij de Kampenaren een weekend buiten Nederland verblijft. Team 2 deed voor een invaller een beroep op team 3 en het was uiteindelijk Thomas Niemeijer die aan de zijde van Jordy ten Have en Gertjan Wessels achter de tafel verscheen. Ivo Haarbrink, Kim Hergelink en Lars van der Zanden waren de tegenstanders.

Het werd - qua scoreverloop - een spannende wedstrijd tussen beide teams waarbij team 2 meistens die Nase vorne hat. Aan Kamper kant kwam Jordy geen moment in de problemen. Hij won zijn drie partijen overtuigend en stond slechts één game af in zijn tweede partij tegen Lars. Wij - en ook hijzelf - weten nog steeds niet waar hij het vandaan haalt, maar goed. Jordy is Jordy!

Marathon- en triatlonman Gertjan deed zijn bijnaam eer aan. Hij speelde twee vijfpitters - tegen Kim en Lars - en won die beide met twee punten verschil in de beslissende game. Op conditie zullen we maar zeggen. Tegen Lars speelde hij de langste partij van de avond, o.a. via een schuifralley van 195 slagen … De beelden zijn te zien op Facebook: pagina Lars van der Zanden. De geruchten gaan dat scheidsrechter Kim na afloop van die rally gehypnotiseerd was. 

Invaller Thomas kan ook terugkijken op een goede avond. In zijn eerste partij tegen Lars ‘schopte’ hij het tot een 5e game die hij met 8 - 11 verloor. In zijn tweede partij had hij nauwelijks kans tegen de agressief spelende Kim, maar in zijn laatste partij tegen Ivo boekte hij een keurige viergames zege. Zo had ook hij een aandeel in de prima 7 - 3 zege.

Via 2 - 0, 2 - 2, 4 - 2 en 5 - 3 werd het dus nog 7 - 3. Zeker met het oog op de afwezigheid van ‘steady Robin’ zijn de spelers vast tevreden met deze uitslag. We mogen immers niet vergeten dat Thomas het afgelopen seizoen in de 2e klasse (!) uitkwam. Weliswaar in het talentenkweekteam 6, maar toch!

Op de 7 - 3 zege valt ook niet zoveel af te dingen. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld. Door deze zege werkt team 2 zich wat op naar boven.

Scores:

Gertjan 3, Jordy 3 en Thomas 1

As. vrijdag gaat team 2 op bezoek bij titelkandidaat Blauw-Wit 1.

Promotieklasse: Smash ’70 2 - Kampenion 3

Team 3 heeft het dit seizoen nog moeilijk in poule B van de Promotieklasse. Maar misschien komt dat doordat de Kampenaren ‘diesels’ zijn. Bas en Gerben moeten ritme krijgen door het spelen van competitiewedstrijden. Niet altijd slim, maar goed. Bertin kan door omstandigheden ook niet of nauwelijks meer trainen. Alleen Thomas traint meer dan regelmatig. Na twee wedstrijden stond team 3 op 7 punten waarmee het voorlaatste stond.

Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij nummer laatst Smash ’70 2 en dat mag je - voor beide teams - een belangrijke wedstrijd noemen. Gerben Wolterink, Bertin Bos en Bas de Vries moesten zien af te rekenen met Tom Sellies, Ronald van Unen (voorheen Bosman Wezep) en Cor Verwoert.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. In het begin van die wedstrijd nam team 3 een voorsprong - na het dubbel stond het op 1 - 3 - en die voorsprong wist het vervolgens met de nodige zweetdruppels te consolideren. Aan het eind stond het namelijk 4 - 6. Vijf van de tien partijen werden pas in de 5e game beslist; drie ervan gingen naar Smash ’70 2. Je kunt dus niet zeggen dat de zege van team 3 gestolen was.

Aan Kamper kant was Bas prima op dreef. Hij won zijn drie partijen in vier games en had daarmee een heel belangrijk aandeel in de Kamper zege. Bertin en Gerben wisten alleen van de jonge Tom te winnen. Gerben verloor helaas twee  vijfpitters met 2 punten verschil in de beslissende game. Ook Bertin verloor (tegen Cor) een vijfpitter, maar kwam tegen Tom heel knap van een 2 - 0 achterstand terug om de partij nog met 8 - 11 in de beslissende game te winnen.  Een soortgelijke Houdini act vertoonde hij - samen met Gerben - al in het dubbel tegen Cor en Ronald toen zij in de 4e game na een 10 - 6 achterstand, enkele matchpunten wisten weg te werken en die game nog met 10 - 12 wisten te winnen! Daarna wonnen zij ook de beslissende game met nipt verschil.

Team 3 deed goede zaken met de 4 - 6 zege. Niet dat het helemaal uit de gevarenzone is, maar het heeft nu met 13 punten evenveel punten verzameld als De Veluwe 2 en TT Zwolle 4. Het is in ieder geval weer ‘back in business’.

Scores:

Bas 3, Bertin 1, Gerben 1 en dubbel 1

As. vrijdag ontvangt team 3 De Veluwe 2. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus.

2e klasse: Kampenion 4 - Emmeloord 2

Team 4 is - niet alleen - in mijn ogen DE titelfavoriet in de 2e klasse B. Na twee wedstrijden maakt het die favorietenrol waar, want het is koploper en het heeft al een gaatje geslagen van 5 punten op de verrassende nummer 2 Staphorst 1.

Afgelopen vrijdag kwam Emmeloord 2 op bezoek dat het tot nu toe moeilijk heeft in de poule. De afwezigheid van Elvis Nieuwland in de tweede wedstrijd speelt daarbij een (belangrijke) rol. Kopman Elvis haalt namelijk al seizoenen lang de meeste punten voor het team.

Ook vrijdagavond was Elvis niet van de partij. Sterker nog, Emmeloord 2 verscheen slechts met twee spelers: Michel Schwarte en Eddie van de Berg. Nick Kuipers, Dick Hoekman en Wim Tillema begonnen dus al met een 3 - 0 voorsprong aan de wedstrijd.

Welnu die voorsprong wel snel uitgebouwd, want Eddy en Michel waren niet in staat om de Kampenaren tot het uiterste te dwingen. Meer dan gamewinst (twee voor Michel en één voor Eddie) zat er niet in. Het was zo’n typische wedstrijd tussen een team dat bovenaan staat en een team dat - zeker zonder Elvis - onderin bivakkeert. Team 4 liep dan ook eenvoudig uit naar een maximale 10 - 0 zege.

Scores:

Dick 2, Nick 2, Wim 2 (allen uit twee partijen) en dubbel 1

Omdat Staphorst 1 de punten deelde met Smash ’70 4 bedraagt de voorsprong van team 4 na drie wedstrijden al 10 punten. Dat gaat wel erg hard zo!

Op vrijdag 7 oktober gaat team 4 op bezoek bij NTC Leogang 2.

2e klasse: GTC 1 - Kampenion 5

Ook team 5 staat met 17 punten uit twee wedstrijden bovenaan in een poule van de 2e klasse: poule B. Maar met Harderwijk 1 heeft team 5 wel een geduchte concurrent voor de titel. Maar goed, de spelers moeten maar niet teveel met die concurrent bezig zijn. Daar heb je toch geen invloed op. Met uitzondering dan wellicht in de twee onderlinge wedstrijden.

Afgelopen donderdag had team 5 een lastige uitwedstrijd te verwerken, die bij streekgenoot GTC 1 dat zijn beide vorige wedstrijden met de cijfers 6 - 4 won. Sebastian Holzapfel, Hans de Vries en Jackie van der Meulen bonden de sportieve strijd aan met Pieter Beuzenberg, Egbert Beuzenberg en invaller Wijnand Oudenaarden (team 2).

Team 5 kwam goed uit de startblokken, want de eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Het dubbel moesten Jackie en Sebastian - voor het eerst samen spelend - echter aan de broers Egbert en Pieter laten. Daarna pakten de Kampenaren de draad weer prima op. Het team hoefde van de resterende zes partijen nog slechts één puntje af te staan. Jackie wist tegen kopman Pieter een 1 - 2 voorsprong niet te verzilveren. De andere vijf partijen gingen echter overtuigend naar team 5, want verder dan één gewonnen game per partij kwam GTC niet. Zo boekte team 5 een keurige 2 - 8 zege op GTC 1.

Scores:

Hans 3, Sebastian 3 en Jackie 2

Omdat concurrent Harderwijk 1 met diezelfde cijfers De Spinners 1 versloeg, is er bovenin niets veranderd. Team 5 blijft koploper met een voorsprong van 3 punten op Harderwijk. Wel nemen beide teams afstand van de rest.

As. vrijdag ontvangt team 5 Futura 1 uit Apeldoorn.

2e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 6

Team 6 liet de 4 - 6 nederlaag tegen titelkandidaat Smash ’70 3 volgen door een 3 - 7 zege bij Dronten ’74 1. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij DTV ’84 3 dat in twee wedstrijden 8 punten bij elkaar sloeg. Danny Bruins, Gerard Palland en Jan Ringenier kregen Nadine Zwakenberg, Jery Wormmeester en Jos van der Vegt als tegenstanders.

Je hebt soms van die avonden waarop weinig lukt en soms van die avonden waarop bijna alles lukt. Dat laatste ging vrijdagavond zo ongeveer voor team 6 op. Toegegeven, DTV ’84 3 speelde het afgelopen seizoen 3e klasse en enkele spelers hadden dat ook dit seizoen net zo lief gespeeld. Maar doordat er bij DTV ’84 een team (2) wegviel, schoven de andere teams door.

Dat niveauverschil was overigens niet altijd in de wedstrijden terug te zien. Wel was het zo dat de Kampenaren op de beslissende momenten uitgekookter waren - lees: meer ervaring op het iets hogere niveau hadden - en zo meestal de games in hun voordeel wisten te beslechten. Viermaal werd een vijfpitter gespeeld en in al die gevallen wist team 6 in de beslissende game het verschil te maken. De meest vreemde partij was die tussen Nadine en Jan. Sleepte Jan er de 1e game nog nipt uit, in de 2e en 3e game sloeg Nadine Jan helemaal ehm … kaal. De elf haren die Jan nog had, waren daarna verdwenen. Daarna gebruikte Jan de noppen wat actiever waardoor Nadine fouten ging maken en eigenlijk niet meer in haar spel kwam. Zo won Jan de 4e en 5e game met heel ruime cijfers. Het kan verkeren mag de ‘haarfijne’ conclusie luiden.

Danny - de ‘Benjamin’ van het team - won al zijn partijen in vieren en kwam deze avond het minst in de problemen. Meneer Bruins heeft zich in enkele seizoen opgewerkt van de nummer laatst tot de (gedeeld) kopman van het team!

Team 6 stond dus geen punt af in Dalfsen. De 0 - 10 zege was wel iets geflatteerd, maar daar klaagden Danny, Gerard en Jan niet over.

Scores:

Danny 3, Gerard 3, Jan 3 en dubbel 1

Omdat koploper Smash ’70 3 met ‘slechts’ 8 - 2 won van Bosman/Wezep 3, heeft team 6 zich naast de Hattemers aan kop genesteld. Beide teams hebben enige afstand genomen van de overige teams.

Komende vrijdag ontvangt team 6 de buren van Bosman/Wezep 3.

3e klasse: Kampenion 7 - DSC 2

Team 7 is de competitie enigszins teleurstellend begonnen. Eerst verloor het verrassend met 4 - 6 van Heino 4 en vervolgens kwam het - met twee spelers - tot een puntendeling bij Olst 3. Natuurlijk is dat op zich netjes, maar het kostte het team wel punten. Afgelopen dinsdagavond kwam nummer laatst DSC 2 uit Diepenveen op bezoek.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst troffen Ed Nijland, Frans de Bruijn en Henk Garst aan de andere kant van de tafel.

Daar waar spreekwoordelijk ‘het venijn in de staart zit’, daar zat die dinsdagavond in de kop, in het begin. Arie en Ed waren daarvoor verantwoordelijk. Na vier games stond het 2 - 2 en dus moest een 5e game worden gespeeld. Die ging uiteindelijk met 11 - 9 naar Arie. Daarna hebben we eigenlijk geen spannende partijen meer gezien. Begrijp me niet verkeerd, er werden nog wel spannende games gespeeld, maar de resterende negen partijen werden in drie of vier games beslist. En telkens was team 7 de winnaar. 

Zo boekte ook team 7 een maximale 10 - 0 zege, de derde van Kampenion deze week. Harm en Theo ‘morsten’ ieder slechts één game. Arie enkele meer, maar er was niemand die hem daar kwaad op aankeek.

Scores:

Arie 3, Harm 3, Theo 3 en dubbel 1

Team 7 heeft zich uiteraard door deze uitslag opgewerkt in de stand. Het staat zelfs in de buurt van de bovenste plaatsen, omdat de eerste twee teams - de Deventer teams Shot ’78 2 en Swift (D) 4 - tegen elkaar gelijk speelden.

Komende dinsdag speelt team 7 weer thuis; het ontvangt dan Swift (D) 4 dat evenveel punten heeft als team 7 heeft.

3e klasse: Kampenion 8 - TT Zwolle 9

Team 8 is de competitie ‘belachelijk goed’ gestart met 18 punten uit twee wedstrijden. Maar natuurlijk kan het heel goed zijn dat in de eerste beide wedstrijden de twee minst sterke tegenstanders werden ontmoet. Dat zien we later dan wel. Welnu, afgelopen vrijdag kwam met TT Zwolle 9 de nummer drie op bezoek. Een eerste testcase zullen we maar zeggen.

Namens team 8 speelden Roelard Bos, Arnold Hubach en Hans van de Berg die dit seizoen voor het eerst in actie kwam. Erwin Bakker, Bas Willemse en Richard van der Sligte waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de stand (weer) in evenwicht. Via zeges van Erwin en Bas op respectievelijk Roelard en Arnold namen de gasten namelijk een 0 - 2 voorsprong. Toen Hans tegen Richard de 1e en 2e game verloor, leek team 8 in zwaar weer te raken. Maar Hans is Hans. Hij bleef vechten en vechten - het eigen spel van het nodige commentaar voorziend - en won vervolgens drie games op rij met het kleinst mogelijke verschil. Mede omdat Hans toen aan het zuurstof moest, dubbelden Arnold en Roelard en zij namen het op tegen Bas en Erwin. De Kamper youngsters boekten een keurige 3- 0 zege.

Daarna kregen we drie vijfpitters op rij waarvan er twee naar de gasten gingen: Arnold tegen Erwin en Hans tegen Bas. Daartussenin had Roelard juist een nipte vijfpitter gewonnen van Richard.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Arnold versloeg Richard ‘in straight games’ en Roelard bleek nipt de betere van Bas: 11 - 7 in de 5e game. Daartussenin wist Hans tegenstander Erwin in de 1e game prima partij te bieden. Toen die echter met 16 - 18 naar Erwin ging, was het Kamper pleit snel beslecht.

Al met al is een 5 - 5 gelijkspel geen gekke uitslag tegen dit Zwolse team. Team 8 behaalde ook vrijwel een maximaal resultaat, want het won drie van de vijf vijfpitters.

Scores:

Roelard 2, Arnold 1, Hans 1 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 8 op bezoek bij Emmeloord 3. Leuk detail daarbij is dat Roelard Bos en Jomar Schilder dan (jeugd)teamgenoot Simone Lieftink ontmoeten.

4e klasse: Staphorst 2 - Kampenion 9

Team 9 was in de eerste speelronde vrij en moest in de tweede wedstrijd aantreden tegen het sterke NTC Leogang 3 met als resultaat een 8 - 2 nederlaag. Geen ideaal begin, omdat je dan direct onderaan staat. Afgelopen maandag ging team 9 op bezoek bij Staphorst 2 dat 4 punten meer had, maar ook een wedstrijd meer had gespeeld.

Net als vorige week kende team 9 ook nu personele problemen. Door omstandigheden waren alleen Mattias Beimers en Robbert Dalsem beschikbaar. In de persoon van Alice Ringenier (team 11) werd een invaller gevonden. Gerrit Snijders, Hans Logtenberg en Anita Krale waren de tegenstanders.

Welke voorbereiding de Kampenaren in de auto hebben gehad, weet ik niet maar feit is dat zij als een speer uit de startblokken kwamen. De eerste drie enkelpartijen leverden winst op en ook het dubbel werd - zij het nipt - gewonnen. Trouwens in de openingspartij moest Mattias tegen Gerrit nog een 2 - 1 achterstand in games wegwerken.

Zo stond het dus 0 - 4 waar het ook 1 - 3 of zelfs 2 - 2 had kunnen staan.

Na het dubbel won Mattias nog overtuigend van Hans, maar daarna gingen drie partijen op rij naar Staphorst 2 en alle in vijven waarvan twee met slechts twee punten verschil in de beslissende game. Mattias werd ‘man of the match’, want hij won daarna ook zijn derde partij tegen Anita. Daarna Alice moest in de laatste partij van de avond haar meerdere erkennen in Gerrit die ‘in straight games’ won.

Niettemin is een 4 - 6 zege een aardig resultaat. Team 9 staat nu weer tussen de andere teams. Na drie speelronden is al wel duidelijk dat NTC Leogang 3 veel te sterk is voor de andere teams en dat die andere teams elkaar nauwelijks iets ontlopen.

Scores:

Mattias 3, Alice 1, Robbert 1 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 9 Bosman/Wezep 5 dat één puntje minder verzameld heeft dan team 9.

4e klasse: Kampenion 10 - Wijhe 2

Net als in de afgelopen seizoenen heeft team 10 het moeilijk in een poule van de 4e klasse. De eerste twee wedstrijden gingen verloren. En dus is team 10 weer onderin terug te vinden. Het heeft nog geluk dat het met Wham 2 een team in de poule treft dat nog slechter is begonnen. Afgelopen dinsdag ontving team 9 Wijhe 2.

Door omstandigheden waren bij team 10 alleen Henny Bosman en Jeroen Heldoorn beschikbaar. Na wat mailcontacten over en weer werd in de persoon van Alies Hendriks (team 11) een invaller gevonden. Maar Alies kampte met rugproblemen en die werden gedurende de avond bepaald niet minder. Riki Klein Woolthuis, Jan Heideman en Arie de Koning vormden deze avond Wijhe 2.

Het werd opnieuw een moeizame avond voor team 10, maar met Wijhe 2 als tegenstander kwam dat niet onverwacht. Na vier partijen stond het 1 - 3. Jeroen won een hangpartij tegen Riki; in de 5e game wist Jeroen het verschil te maken. Alies was kansloos tegen de sterke Jan en Henny verloor tegen Arie in vijf games in een partij die het spiegelbeeld vormde van de partij tussen Jeroen en Riki. Arie maakte in de 5e game het verschil.

Het dubbel ging in vier games naar Wijhe 2. Henny en Jeroen, die vrijwel nooit samen dubbelen, hadden nauwelijks kans tegen Arie en Jan.

Ook na het dubbel bleef Wijhe 2 de bovenliggende partij, maar incidenteel boekte team 10 een succesje. Eerst won Jeroen tegen Arie zijn tweede vijfpitter van de avond en verderop in de wedstrijd gunde Henny tegenstander Riki geen game. De overige partijen gingen echter vrij overtuigend naar Wijhe 2. Dus valt er op de 3 - 7 nederlaag weinig af te dingen. Jammer was het dat invaller Alies door fysieke problemen niet haar niveau kon halen.

Scores:

Jeroen 2 en Henny 1; Alies 0

Omdat concurrent Wham 2 met 9 - 1 bij koploper ’s-Heerenbroek verloor, liep team 10 nog twee puntjes uit en staat het 6 punten voor op Wham 2.

Komende dinsdag ontvangt team 10 de ongenaakbare koploper ’s-Heerenbroek 1 in een ‘onvervalste’ gemeentederby.

4e klasse: Kampenion 11 - Olst 5

Team 11 liet een ‘logische’ 9 - 1 nederlaag bij titelkandidaat TT Zwolle 10 volgen door een keurige 7 - 3 zege op Hoonhorst 3. Afgelopen vrijdag ontving het Olst 5 dat één puntje meer had verzameld, maar nog niet tegen de Zwollenaren had gespeeld.

Omdat Alies Hendriks nog steeds kampte met rugproblemen - zij moet het op doktersadvies even rustig aan doen - speelde bijna (voor)naamgenoot Alice Ringenier in haar plaats en aan de zijde van Jantiene Knijnenberg en Anne van der Haar. Olst 5 verscheen met M. Voois, M. Machielsen en R. Machielsen. In NAS staan helaas geen voornamen vermeld.

In de openingspartij had Alice weinig kans tegen Voois die eenvoudig in drieën won. Om haar niet in de put te ‘praten’ vermeld ik hier maar niet dat zij de 3e game met 0 - 11 verloor! Jantiene bood daarna M. Machielsen twee games prima partij, maar wist dat helaas in de 3e game geen dito vervolg te geven. Anne bracht zijn team terug in de wedstrijd via een 3 - 0 zege op R. Machielsen. In het dubbel waren Jantiene en Anne nipt de beteren van Voois en R. Machielsen.

Daarna speelden beide teams ‘haasje-over’. Via 2 - 3, 4 - 3 en 4 - 5 werd het uiteindelijk 5 - 5. Op die uitslag valt ook weinig af te dingen; de beide vijfpitters werden namelijk keurig verdeeld.

Scores:

Anne 2, Alice 2 en dubbel 1; Jantiene 0

Na drie wedstrijden is TT Zwolle 10 al uit het zicht verdwenen. De overige vijf teams ontlopen elkaar niet of nauwelijks iets. Twee van de vier concurrenten spelen echter nog tegen koploper TT Zwolle 10.

As. maandag gaat team 11 op bezoek bij Wijhe 3.

Een prima week dus voor de seniorenteams. Met 8 zeges, 2 puntendelingen en slechts 1 nederlaag zetten zij een score neer die dit seizoen moeilijk te overtreffen lijkt. Het was sowieso een prima week voor Kampenion, want ook bij de jeugd was de balans positief: 5 zeges, 3 puntendelingen en ook slechts 1 nederlaag. Waarvan akte!

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 3 oktober:

Wijhe 3 - Kampenion 11

Dinsdag 4 oktober:

Kampenion 7 - Swift (D) 4

Kampenion 10 - s-Heerenbroek 1

Vrijdag 7 oktober:

Blauw-Wit 1 - Kampenion 2

Kampenion 3 - De Veluwe 2

NTC Leogang 2 - Kampenion 4

Kampenion 5 - Futura 1

Kampenion 6 - Bosman/Wezep 3

Emmeloord 3 - Kampenion 8

Kampenion 9 - Bosman/Wezep 5

Zaterdag 8 oktober:

Hilversum 3 - Kampenion 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris