FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Helaas heeft zich ook voor dit seizoen niemand gemeld om (wekelijks) verslagen over de jeugdwedstrijden te schrijven. Persoonlijk vind ik dat jammer, want ik vind dat vooral de jeugdspelers er recht op hebben dat er wekelijks een bijdrage op de website staat te lezen. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven, ontbreekt het mij aan tijd. Anders had ik dat ‘er wel bij gedaan’. Toch wil ik - bij afwezigheid van jeugdverslagen - op twee momenten een bijdrage leveren: halverwege het seizoen en aan het eind van het seizoen. Nu volgt dus het verslag over de eerst helft van de competitie. Mijn conclusie is dat de jeugd van Kampenion prima bezig is!

 

Landelijk A: team 1 - Danny Bruins, Thomas Niemeijer en Julian Plette

Team 1 komt dit seizoen uit in de hoogste jeugdklasse: landelijk A. Dit lijkt zo onderhand ‘de gewoonste zaak van de Kamper wereld te zijn’, maar dat is het niet. Het is nog niet zo heel lang geleden dat het 1e jeugdteam van Kampenion zijn debuut maakte in landelijk A. Dat was namelijk in het voorjaar van 2007 met Paul Kamstra, Ton Ringenier, Daan Slot en Arnaud van der Sluis. Dat verblijf duurde slechts één seizoen, omdat Arnaud, Daan en Paul met jeugdpensioen gingen. De tweede maal was in het najaar van 2008. De spelers waren toen Jordy ten Have, Ivan Hollander, Robin Lieftink en Gertjan Wessels. Leuk detail is dat Ivan nu in senioren 1 speelt en dan Gertjan, Jordy en Robin nu gezamenlijk senioren 2 vormen.

Vanaf toen speelt jeugd 1 met enige regelmaat landelijk A. In het seizoen voorjaarscompetitie 2015 - dus slechts anderhalf jaar geleden - speelde jeugd 1 zelfs een seizoen in de Kampioensgroep, het hoogste niveau in de voorjaarscompetitie. Bertin Bos, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels maakten toen deel van dat team uit. Vorig seizoen kwamen Bertin Bos, Wim Tillema en Julian Plette als jeugd 1 weer in landelijk A uit. Het deed daarin tot de laatste speelronde mee om de titel, maar eindigde uiteindelijk als derde. Omdat Bertin en Wim met jeugdpensioen gingen, was het even afwachten of het nieuwe jeugdteam 1 weer landelijk A zou krijgen, omdat Danny Bruins en Thomas Niemeijer vorig seizoen landelijk B speelden. Gelukkig werd in juni bekend dat het team in landelijk A was ingedeeld. Dat is vooral voor kopman Julian wel zo prettig. Anders had hij misschien met links moeten gaan spelen.

 

In deze najaarscompetitie 2016 speelt jeugd 1 dus weer in landelijk A. Ik vind het een prima prestatie dat een vereniging als Kampenion met enige regelmaat in landelijk A uitkomt en dat voor ruim 95% met speler die uit de eigen vereniging afkomstig zijn. Chapeau. Danny, Julian en Thomas, geniet ervan zou ik willen zeggen!

 

Hoe presteert jeugdteam 1 dit seizoen tot dusver? Welnu, het team presteert goed. Na 5 wedstrijden vinden we het terug op een 5e plaats. Het heeft nog een klein kansje om bij de eerste 4 te eindigen, maar dan moet werkelijk alles mee zitten. SKF 1 is al wel zeker van een plaats bij de eerste 4. Daarachter hebben VTV (N) 1 en Pecos 1 een wedstrijd meer gespeeld en staat ook HBC 1 nog boven team 1. 

Wil team 1 nog bij de eerste 4 eindigen, dan moet het komende zaterdag in eigen huis van Pecos 1 winnen en in de laatste heenwedstrijd bij  HBC 1 - een andere concurrent - eigenlijk ook winnen. Daarnaast moet het hopen dat SwordSports 1 - dat 1 puntje minder heeft - in zijn twee resterende wedstrijden tegen de koploper SKF 1 en de nummer laatst DTS 1 in totaal maximaal 1 puntje meer pakt dan team 1. Kun je het allemaal nog volgen? Ik denk dat de meeste het spoor wel bijster zijn.

Maar hoe dan ook. Of het nu als 4e, 5e of 6e eindigt, team 1 kan tot nu toe als team terugkijken op een goed seizoen.

 

Toch zijn er individueel wel verschillen. Julian presteert volgens verwachting en wint op dit hoge niveau 80% van zijn wedstrijden. Natuurlijk kijken wij daar niet meer van op, maar laat het maar eens goed tot je doordringen: 4 van je 5 partijen winnen op het hoogste niveau in de najaarscompetitie bij de jeugd! Ik geef het je te doen. Julian is compleet en valt meestal gecontroleerd aan. Soms denk je dat er wat meer pit in zijn slagen mag komen om te voorkomen dat hij zijn tegenstander onnodig in de rally houdt. Aan de andere kant verslaat hij zich nu ook niet zo vaak. Maar daar kan uiteraard op worden getraind. Juul is pas 15 jaren jong. Ook Danny presteert prima. Waar het mijn verwachting was - ik ben eerlijk - dat hij ergens tussen de 10 en 20% zou spelen, Danny staat doodleuk op 40%. Hij verstaat de kunst om zich in partijen vast te bijten, weet af en toe te temporiseren en eens een balletje terug te leggen. Ook aanvallend is hij sterker geworden. Die gast heeft al zoveel geleerd bij senioren 6; ongelooflijk. Hij is bezig daar zijn teamgenoten te ontgroeien. Thomas presteert beneden mijn verwachting. Dat bedoel ik niet vervelend. Integendeel. Ik had hoge verwachtingen van hem en die zijn uiteraard ‘ergens op gebaseerd’. Aanvallend heeft Thomas van de drie misschien wel het meest in huis; hij heeft zowel een goede forehand- als backhandaanval. Maar het gaat te vaak in hetzelfde (hoge) tempo. Daardoor helpt hij zijn tegenstander te vaak op het paard en wordt hijzelf vervolgens onder de voet gelopen. Door met iets meer overleg de aanval te zoeken, is er - letterlijk en figuurlijk - veel winst te behalen. Thomas staat op 20% waar ik hem tenminste op 50% had ‘ingeschaald’. Gelukkig vertoont Thomas de laatste weken tekenen van verbetering.

 

Na 7 wedstrijden wordt de tussenbalans opgemaakt. De bovenste vier van de poule spelen met de bovenste vier uit de andere poule in het voorjaar om de Nederlandse jeugdtitel in de kampioensgroep. De andere vier teams ontmoeten elkaar nog eenmaal en spelen het komend seizoen weer in landelijk A.

 

De boys van team 1 gaan er nog twee wedstrijden vol tegenaan en zien dan wel waar hen dat brengt. Op welke plaats en vervolgens in welke groep. Het is zaak om niet (teveel) met de uitslagen en stand bezig te zijn. Gewoon lekker ballen. Succes guys!!!

 

De stand na 5 wedstrijden:

SKF 1                      5 - 42

VTV (N) 1                  6 - 35

Pecos 1                    6 - 34

HBC 1                      5 - 27

Kampenion 1                5 - 23

SwordSports 21-up 1        5 - 22

HTTV-070 2                 5 - 15

DTS 1                      5 - 12

 

Komende zaterdag ontvangt team 1 Pecos 1.

 

 

Hoofdklasse: team 2 - Simone Lieftink, Roelard Bos, Jomar Schilder en Roderik van Braak (reserve)

Team 2 promoveerde het afgelopen seizoen in een enigszins andere samenstelling naar de Hoofdklasse. Toen speelden Simone en Roelard nog met Bert Beks en dit seizoen met Jomar. In de eerste vier wedstrijden speelde het telkens gelijk. Pas in de vijfde wedstrijd volgde winst, maar wel direct 3 - 7 bij de koploper: Trias 1. Zo vinden we team 2 halverwege het seizoen terug op een keurige 2e plaats. Weliswaar heeft DTS 2 nog een wedstrijd tegoed tegen de nummer laatst, maar ik ga uit van de stand op dit moment.

 

Simone, Jomar en Roelard ontlopen elkaar niet veel qua sterkte, maar wel qua speelstijl. Simone kan zowel contra spelen als schuiven, maar heeft nog wel eens moeite met de 2e of 3e aanvallende bal. Ook is haar opening af en toe te vlak als zij een schuifrally wil doorbreken. Maar zij heeft enkele keurige zeges geboekt. Roelard heeft de meest lastige service van de drie, maar soms is die service ook te lastig voor hemzelf. Als de tegenstander die namelijk terugbrengt, heeft Roelard regelmatig een probleem. Zijn forehand is verbeterd en zijn backhand is nog voor verbetering vatbaar. Jomar blijft zich nog steeds aardig ontwikkelen, maar heeft ook nog steeds moeite om de focus te bewaren. Daardoor verliest hij onnodig games en komt hij ook weer onnodig in de problemen. De backhand is nog voor verbetering vatbaar, maar al met al blijft hij stapjes maken.

 

Groot was mijn vreugde toen ik van Roderik hoorde dat het beter met hem ging. De problemen met zijn knieën waren verminderd en ook met de rug ging het ietsje beter. Daarom  hebben Ralph en ik hem de vraag voorgelegd of hij niet als reserve bij team 2 wilde staan. Natuurlijk, Roderik had een hoger niveau dan Hoofdklasse, maar hij heeft een tijdje nauwelijks wat kunnen doen. Roderik wilde dat wel en heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd gespeeld. Tegen het sterke DTS 2 - mogelijk het sterkste team in de poule - bleef hij ongeslagen. Opvallend daarbij was dat hij meer punten met de backhand dan met de forehand scoorde. Welkom terug, Roderik. Hopelijk kun je binnenkort weer volledig meedraaien.

 

Het is misschien wat behoudend gesteld, maar team 2 hoeft niet bang te zijn voor degradatie. Er degradeert slechts één team en Vitesse ’35 1 lijkt daarvoor de belangrijkste kandidaat. De spelers van team 2 kunnen dus vrijuit ballen. We zien wel waar dat gaat eindigen. Veel plezier!

 

De stand halverwege:

Trias 1                    5 - 28

Kampenion 2                5 - 27

Bosman/Wezep 1             5 - 26

DTS 2                      4 - 24

NTC Leogang 1              5 - 21

Vitesse '35 1              4 - 14

 

Komende zaterdag ontvangt team 2 nummer laatst Vitesse ’35 1. Als de spelers het niet te licht opvatten, moet de tweede winst mogelijk zijn.

 

 

1e klasse: team 3 - Marco Antonides, Bert Beks en Jarno van den Heuvel

In de poule van team 3 is TT Zwolle 2 veel te sterk voor de andere teams. Dat team zou geen gek figuur slaan in de de Hoofdklasse. Team 3 had de ‘pech’ tegen dat team de competitie te moeten openen en het verloor met 0 - 10! Op zich geen grote schande, maar het liep toen wel direct achter de feiten aan. Gelukkig raakten Bert, Jarno en Marco niet in paniek en pakte zij de draad prima op. Sterker nog, zij verloren daarna niet meer. Tweemaal werd gelijkgespeeld en tweemaal werd met 7 - 3 gewonnen. Het staat nu tweede op ruime afstand van de Zwollenaren. Toch zijn de verschillen achter de ongenaakbare koploper nog klein. Het is dan ook zaak wakker te blijven. Luitjes, zet je wekker op tijd! Succes!

 

De stand halverwege:

TT Zwolle 2                5 - 42

Kampenion 3                5 - 24

Trias 2                    5 - 23

DTS 3                      5 - 23

Blauw-Wit 1                5 - 20

De Veluwe 1                5 - 18

 

Komende zaterdag begint team 3 aan de tweede competitiehelft met een zware uitwedstrijd bij TT Zwolle 2. Probeer lekker en ontspannen te blijven spelen. Laten we eerlijk zijn, minder dan in de eerste wedstrijd kan het niet. Qua punten dan! En dat bedoel ik niet vervelend!

 

 

2e klasse: team 4 - Rik ten Caat, Dinant van den Heuvel en Jasper Lambregtse

Team 4 werd het afgelopen seizoen kampioen in de 3e klasse en dit seizoen draait het - in dezelfde samenstelling - prima mee in de 2e klasse. De Brug 1 is dan wel te sterk, maar daar achter speelt team 4 keurig met Torenstad 1 om plaats 2. Dat is heel netjes. Net als vorig seizoen haalt Jasper de meeste punten binnen. Rik wint ongeveer de helft van zijn partijen en dat is ook netjes. Dinant heeft het wat moeilijk. Positief is dat hij aanvallend probeert te blijven spelen. Soms denk ik wel eens ‘speel eens een tandje minder aanvallend’. Maar ach, hier leert hij het meest van en het is ook zijn speltype. Bang voor degradatie hoeft het team voorlopig (?) ook niet te zijn. Ga zo door, jongens!

 

De stand halverwege:

De Brug 1                  5 - 37

Kampenion 4                5 - 26

Torenstad 1                4 - 23

DSC 1                      5 - 23

Smash '70 (H) 1            4 - 19

De Trefhoek 2              5 - 12

 

As. zaterdag gaat team 4 in Almelo op bezoek bij nummer laatst De Trefhoek 2. Als de tegenstander niet wordt onderschat, moet een overwinning mogelijk zijn.

 

 

3e klasse: team 5 - Ernst van den Broek, Jannick van den Broek en Luuk Regterschot

Team 5 doet het tot nu toe prima in poule A van de 3e klasse. Het heeft in vijf wedstrijden nog niet verloren. Het won driemaal en het speelde tweemaal gelijk, waaronder afgelopen zaterdag in de topper tegen De Brug 2. De broers Ernst en Jannick spelen nu hun tweede seizoen in de 3e klasse en dat is te zien. Zij behoren tot de betere spelers in de poule. Luuk speelt zijn eerste seizoen op dit niveau en hij doet het prima, want het wint net iets meer partijen dan hij er verliest. Dat is netjes!

Samen met Apeldoornse teams De Brug 2 en De Veluwe 3 gaat team 5 uitmaken welk team kampioen wordt. We zijn benieuwd! Veel plezier en succes!

 

De stand halverwege:

De Brug 2                  5 - 32

Kampenion 5                5 - 31

De Veluwe 3                5 - 29

Wijhe 1                    5 - 21

Smash '70 (H) 2            5 - 20

Zwartsluis 1               5 - 17

 

As. zaterdag gaat team 5 op bezoek bij Wijhe 1.

 

 

3e klasse: team 6 - Maurits Koers, Matthijs Lambregtse en Marinus Zagt

Ook team 6 speelt in de 3e klasse en dat is een klasse hoger dan het afgelopen seizoen. Toch zou je dat eigenlijk niet zeggen, want M&M&M ballen prima mee. Het team komt uit in een spannende poule, want het verschil tussen koploper De Veluwe 4 en team 6 - dat vierde staat - is maar 3 punten! Jammer was het dat het in de openingswedstrijd tegen TT Zwolle 3 (3 - 7 verlies) met een invaller uit de 5e klasse moest spelen. Anders had team 6 er vast nog ietsje beter voor gestaan. Maar goed, dat kan gebeuren als je team uit maar 3 spelers bestaat. Er is in de tweede competitiehelft dan ook nog van alles mogelijk. Veel plezier en succes!

 

De stand halverwege:

De Veluwe 4                5 - 33

NTC Leogang 2              5 - 31

TT Zwolle 3                5 - 31

Kampenion 6                5 - 30

Zwartsluis 2               5 - 18

ETTV 1                     5 -  7

 

Komende zaterdag gaat team 6 op bezoek bij TT Zwolle 3. Hopelijk is het dan wel compleet!

 

 

4e klasse: team 7 - Jonathan Dekker, Allard Hubach en Rutger Wielink

Het wordt eentonig, maar ook team 7 speelt een klasse hoger dan het afgelopen seizoen. En ook team 7 presteert goed. Met een gemiddelde van 5 1/2 punt per wedstrijd staat het - samen met GTC 2 - op een gedeelde 2e / 3e plaats. Koploper Staphorst 1 is duidelijk te sterk voor de andere teams. En De Veluwe 5 heeft het erg moeilijk. Allard, Jonathan en Rutger kunnen heerlijk vrijuit spelen, want degraderen doet het team niet. Rutger behoort ook in de 4e klasse bij de beteren, Jonathan wint precies de helft van zijn partijen - wat ook knap is - en Allard heeft het nog wat moeilijker; hij wint 1/3 van zijn partijen. Gewoon lekker blijven ballen, luitjes. En veel leren!

 

De stand halverwege:

Staphorst 1                4 - 35

GTC 2                      4 - 22

Kampenion 7                4 - 22

NTC Leogang 3              4 - 18

De Veluwe 5                4 -  3

 

As. zaterdag speelt team 7 de thuiswedstrijd tegen GTC 2 om plaats 2. 

 

 

5e klasse: team 8 - Henrico Leusink, Hielke Schilder, Lucas Visser en Lukas van der Weerd

In team 8 spelen de ‘overgebleven’ 5e klassers Henrico, Hielke en Lucas. En daaraan is Lukas - vorig seizoen 100% in de Startersklasse - toegevoegd. Ook dit team presteert uitstekend. Dat is misschien nog niet direct terug te zien in onderstaande stand, maar team 8 heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Wijk 16 1 tegoed. En zo je ziet, behaalde dat team in vier wedstrijd maar 7 punten. Tel eens een punt of 7 a 8 bij het puntentotaal van team 8 op en je komt dicht in de buurt bij de bovenste teams. Lucas (met een c) is kopman; hij wint 2 van zijn 3 partijen. Lukas (met een k) sluit de rij; hij wint 1 van zijn 3 partijen. Henrico en Hielke zitten daar tussen in. Een mooi evenwichtig team dus! Op naar de volgende wedstrijden! Veel plezier daarbij!

 

De stand halverwege:

Heino 3                    5 - 28

Torenstad 2                4 - 27

Swift (D) 6                5 - 25

Smash '70 (H) 3            4 - 24

Kampenion 8                4 - 19

Wijk 16 1                  4 -  7

 

Komende zaterdag ontvangt team 8 Swift (D) 6 uit Deventer.

 

 

5e klasse: Yoram Eijsbroek, Luuk Plette en (op papier) Marijn Blankert

Helaas is van de zijde van de familie Blankert kort voor aanvang van de competitie aangegeven dat Marijn wilde stoppen met tafeltennis. Daar was van de kant van Kampenion geen rekening mee gehouden. Hoewel zij in eerste instantie nog wel de uitwedstrijden zou spelen, is het daar helaas niet van gekomen. Luuk en Yoram hebben al drie uitwedstrijden met hun tweeën moeten spelen! Heel vervelend. Omdat team 8 op hetzelfde moment een uitwedstrijd speelde, kon - in tegenstelling tot bij de thuiswedstrijden - geen invaller worden geregeld. Gelukkig pakken Luuk en Yoram het goed op, zetten zij hun beste beentje voort en weten zij de nodige potjes mee te pakken. Ik heb respect voor hen beiden. 

 

Ja, het team staat onderaan. Dat klopt! Maar als we nagaan dat Luuk en Yoram al driemaal met hun tweeën hebben gespeeld, geeft die laatste plaats eigenlijk een vertekend beeld. Met drie spelers in die drie wedstrijden had team 9 vast één of twee plaatsen hoger gestaan! Hopelijk kan er nog wat worden geregeld voor de twee overgebleven uitwedstrijden! Luuk en Yoram, ik wens jullie veel succes toe! Probeer het plezier vast te houden!

 

De stand halverwege:

Emmeloord 2                5 - 39

De Brug 3                  5 - 33

NTC Leogang 4              5 - 24

Smash '70 (H) 4            5 - 20

Zwartsluis 4               5 - 19

Kampenion 9                5 - 15

 

As. zaterdag ontvangt tem 9 koploper Emmeloord 2.

 

 

Ik durf te zeggen dat de teams van Kampenion goed tot prima presteren. Zeker als we nagaan dat veel spelers een klasse hoger spelen dan het afgelopen seizoen. Alleen team 9 staat op een laatste plaats, maar de reden daarvan heb je hiervoor kunnen lezen. Jeugdspelers, wij zijn trots op jullie! Ga zo door!

 

 

Met sportieve groet,

Namens het wedstrijdsecretariaat,

Jan Ringenier

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar