De competities gaan hun beslissende stadia in. Zoals ik vorige week al aangaf, speelt een behoorlijk aantal teams nog ergens om; hetzij om de titel en promotie, hetzij om degradatie te ontlopen. Laat ik vast ‘verklappen’ dat die situatie er deze week rooskleuriger op is geworden voor vrijwel alle teams. Negatieve uitzondering vormt helaas team 1 dat tegen een zeperd bij nummer laatst Spaarne 1 opliep. Ik neem de wedstrijden met je door. Ik kijk daarbij ook naar de tussenstanden na acht wedstrijden.

 

3e divisie: Spaarne 1 - Kampenion 1

Team 1 is bezig aan een goed debuutseizoen in de 3e divisie. Als je na zeven wedstrijden een gemiddelde van bijna 5 punten hebt, dan kan de conclusie nauwelijks anders luiden. In speelronde 8 bood het programma voor team 1 mogelijkheden om goede zaken te doen in de strijd om handhaving. Zelf ging het in Haarlem op bezoek bij nummer laatst Spaarne 1, terwijl de concurrenten HTC 1 en Hilversum 3 elkaar in Hoofddorp ontmoetten.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Jan Willem Baas, Tom Helle en Nard Koppen.

Om maar direct met de deur de sporthal binnen te vallen, team 1 slaagde er niet in om ‘de winnaar van speelronde 8’ te worden. Integendeel. Tegen de nummer laatst leed het een teleurstellende 8 - 2 nederlaag. Waar het tot nu toe - met uitzondering van de wedstrijd bij GTTC Groningen 1 - goed presteerde en tenminste 4 punten wist mee te pakken, daar ging het mis in één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

Het had tegenstander Spaarne 1 definitief op afstand kunnen zetten, maar het hielp de Haarlemmers juist weer op het paard. Waar het op een veilige 3e plaats had kunnen staan, daar staat team 1 nu gedeeld laatste. Een gemiste kans.

Naar oorzaken kan ik slechts gissen; ik ben er immers niet bij geweest. Speculeren laat ik achterwege, want dat is niet op feiten gebaseerd. Een ding is wel duidelijk: de spelers van Spaarne 1 stonden er op het moment dat het moest. Die van Kampenion 1 helaas niet.

 

Scores:

Gert-Jan 1 en Ivan 1; Ton 0

 

De stand na 8 wedstrijden:

TTV Appelscha 1            8 - 49

GTTC Groningen 1           8 - 47

Hilversum 3                8 - 38

Spaarne 1                  8 - 36

HTC 2                      8 - 35

Kampenion 1                8 - 35

 

De situatie is nog niet hopeloos. De nummers 3 t/m 6 staan nog dicht bij elkaar en hebben bovendien een enigszins vergelijkbaar programma. Alle teams spelen nog een wedstrijd tegen één van de bovenste twee teams en een wedstrijd tegen een directe concurrent. Maar het zal duidelijk zijn dat team 1 zich niet veel meer kan permitteren.

Waar de competitie komende week voor vrijwel alle teams stil ligt, daar speelt team 1 op zaterdag 19 november al - op eigen verzoek - de thuiswedstrijd tegen Hilversum 3, Overbodig te melden dat dit - voor beide teams - een belangrijke wedstrijd is.

 

Hoofdklasse: Swift (D) 1 - Kampenion 2

Team 2 maakt een vrij steady seizoen door. Het boekt misschien niet direct wereldschokkende resultaten, maar het loopt ook niet tegen onverwachte zeperds op. Vorige week verloor het overigens wel van nummer laatst De Brug 2, maar dat was een nipte nederlaag: 6 - 4. Afgelopen zaterdag ging team 2 op bezoek bij de nieuwe nummer laatst: Swift (D) 1 in Deventer.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels troffen een Swift (D) 1 dat in dezelfde samenstelling als in Kampen speelde, dus met Ivo Haarbrink, Kim Hergelink en Lars van der Zanden.

 

Het werd een wedstrijd met een ietwat bijzonder scoreverloop. De Kampenaren namen een 0 - 2 voorsprong, maar zagen Swift (D) 1 counteren naar een 4 - 2 voorsprong. Vervolgens nam team 2 het heft weer in handen en won het de wedstrijd uiteindelijk alsnog met 4 - 6. Grote man aan Kamper kant was Jordy die alleen tegen Kim een game moest afstaan. Robin won twee partijen ‘in straight games’, maar liep tegen Kim opnieuw tegen een kansloze nederlaag aan. Robin heeft het kennelijk niet zo op heel directe jonge dames. Gertjan verloor in drie nipte games van Lars, in vijven van Ivo en sleepte de partij tegen Kim er op het tandvlees uit.

 

Team 2 deed daarmee goede zaken, temeer omdat De Brug 2 met maximale cijfers van aanstaand kampioen Blauw-Wit 1 verloor. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft het een veilige marge opgebouwd naar de plaatsen 5 en 6.

 

Scores:

Jordy 3, Robin 2 en Gertjan 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Blauw-Wit 1                8 - 55

TT Zwolle 2                8 - 43

DTV '84 1                  8 - 42

Kampenion 2                8 - 39

Swift (D) 1                8 - 32

De Brug 2                  8 - 29

 

Blauw-Wit 1 wordt kampioen en De Brug 2 en Swift (D) 1 maken onderling uit welk team degradeert. In het geval er meer dan één team uit landelijk terugkomt, degraderen mogelijk beide teams. Maar die kans is klein.

Op vrijdag 25 november as. ontvangt team 2 aanstaand kampioen Blauw-Wit 1. Het is dan zaak om een aantal punten mee te snoepen.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Smash ’70 2

Team 3 moet nog drie wedstrijden vol aan de bak om het degradatiespook te verjagen. En natuurlijk spelen daarbij ook de wedstrijden en uitslagen in andere zalen een belangrijke rol. Maar - vooral - omdat je daar geen enkele invloed op hebt, is het zaak je op de eigen wedstrijden te concentreren. Te beginnen met die van afgelopen vrijdag tegen nummer laatst Smash ’70 2. Dat team pakte de laatste weken behoorlijk wat punten en dus waren de heren van team 3 gewaarschuwd.

Gerben Wolterink, Bas de Vries en Bertin Bos namen het op tegen Tom Sellies, Ronald van Unen en Cor Verwoert.

 

Het werd een snelle wedstrijd tussen beide teams waarbij de Kampenaren vaak aan de goede kant van de score bleven. Liefst acht van de tien partijen waren al in drie games beslist en zes daarvan gingen naar team 3. Bas won zijn drie partijen ‘in straight games’, Gerben twee van de drie en Bertin speelde alles in drieën waarvan hij er één (tegen Tom) wist te winnen.

Ook in het dubbel zegevierden Bas en Gerben in drie games.

 

Team 3 boekte dus een overtuigende 8 - 2 zege op de gasten uit Hattem en brachten daarmee de aardige opmars van Smash ’70 2 tot staan. Het mag duidelijk zijn dat de ruime zege zeer welkom was. Het doet nu weer volop mee in de strijd om degradatie te ontlopen. Met De Veluwe 2 en TT Zwolle 4 gaat het uitmaken welk team Smash ’70 2 vergezelt naar de 1e klasse. Want na vrijdagavond staat nu vrijwel vast dat de Hattemers het komend seizoen een klasse lager mogen proberen.

 

Scores:

Bas 3, Gerben 3, Bertin 1 en dubbel 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Bosman/Wezep 1             8 - 64

Blauw-Wit 3                8 - 39

De Veluwe 2                8 - 37

Kampenion 3                8 - 37

TT Zwolle 4                8 - 36

Smash '70 (H) 2            8 - 27

 

Bosman/Wezep 1 is afgelopen vrijdag kampioen geworden en het bevestigde daarmee wat velen voor het seizoen al zagen aankomen. Felicitaties aan onze  buren uit Wezep. Normaal gesproken blijft Blauw-Wit 3 net buiten bereik van de achtervolgers, al moeten de Almeloërs nog wel oppassen. De Veluwe 2, TT Zwolle 4 en Kampenion 3 gaan nog twee spannende weken tegemoet. Tussen nummer 2 Blauw-Wit 3 en nummer voorlaatst TT Zwolle 4 zitten slechts 3 punten. Het lijkt wel een thriller van Hitchcock. Het is wel zo dat team 3 in de laatste wedstrijd nog op bezoek moet bij de ongenaakbare kampioen Bosman/Wezep 1.

Op vrijdag 2 november speelt team 3 de belangrijke uitwedstrijd bij concurrent De Veluwe 2. Op verzoek van de Apeldoorners is de wedstrijd verzet van de zaterdagavond naar de vrijdagavond. TT Zwolle 4 ontvangt op datzelfde moment Blauw-Wit 3.

 

2e klasse: Emmeloord 2 - Kampenion 4

Over team 4 kan ik weinig nieuws en weinig spannends meer schrijven. Vanaf speelronde 1 staat het bovenaan en vrijwel wekelijks vergroot het de voorsprong op achtervolger De Brug 6. Na zeven speelrondes bedraagt die voorsprong 18 punten. Zou het vrijdagavond in Emmeloord twee punten meer halen dan De Brug 6 in Nunspeet, dan konden de Kampenaren de kampioensvlag al hijsen.

Wim Tillema, Nick Kuipers en Dick Hoekman moesten zien af te rekenen met Michel Schwarte, Eddy van de Berg en Lukas Koffeman. Kopman Elvis Nieuwland ontbrak dus bij de gastheren.

 

Ook vrijdagavond liet team 4 er geen misverstand over bestaan welk team het sterkst was. De meeste partijen leverden (vrij) eenvoudige zeges op. Aan Emmeloordse kant spartelde Lukas fors tegen. Hij wist heel knap Dick en Nick aan de zegekar te binden en bezorgde kopman (100%) Wim ook overwerk. Pas bij een 2 - 1 achterstand in games wist Wim zich te herpakken en de 4e en 5e game alsnog op zijn naam te schrijven. Alle andere partijen gingen in drie of vier games naar team 4.

 

Omdat achtervolger De Brug 6 met 3 - 7 won bij NTC Leogang 2 in Nunspeet kon de kampioensvlag nog niet in top. Team 4 heeft nog één puntje nodig. Maar ik begreep dat de spelers ook het liefst in een thuiswedstrijd kampioen worden. Dan worden zij op hun wenken bediend.

 

Scores:

Wim 3, Dick 2, Nick 2 en dubbel 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Kampenion 4                8 - 64

De Brug 6                  8 - 45

Smash '70 (H) 4            8 - 43

Staphorst 1                8 - 32

NTC Leogang 2              8 - 29

Emmeloord 2                8 - 27

 

De titelstrijd is beslist. Sterker nog, daar is eigenlijk nooit sprake van geweest. Onderin is er nog wel spanning. Met nog twee wedstrijden te gaan, is namelijk nog niet duidelijk welke twee teams degraderen.

Op vrijdag 25 november ontvangt team 4 NTC Leogang 2 en kan de champagnefles worden ontkurkt.

 

2e klasse: Kampenion 5 - GTC 1

Team 5 staat ook al weken eerste, maar - ik gaf het al vaker aan - het heeft in Harderwijk 1 nog een concurrent waarmee het moet afrekenen. Maar waar team 5 over een in de breedte sterk team beschikt, daar is dat bij de Harderwijkers minder het geval. Afgelopen vrijdag ontving team 5 streekgenoot GTC 1. Dat team stond, staat en blijft derde.

Sebastian Holzapfel, Jackie van der Meulen en Hans de Vries moesten het voor team 5 doen. Bij GTC 1 stonden Pieter Beuzenberg, Egbert Beuzenberg en Kees Kranenburg op het wedstrijdformulier.

 

Voor team 5 zat het venijn niet in de staart, maar in de kop. Na het dubbel stond er namelijk een 2 - 2 tussenstand op het scorebord. In de openingspartij zag Sebastian tegen Pieter zijn inhaalrace stokken in de 5e game. Daarin toonde Pieter zich doortastender. Jackie en Hans wonnen hun partijen vrij eenvoudig van respectievelijk Egbert en Kees. In het dubbel moesten Hans en Sebastian de zege met duidelijke cijfers aan de broers Egbert en Pieter laten. Er lukte weinig bij de Kampenaren.

Daarna stonden de Kampenaren geen punt meer af. Niet dat het verder een walk-over werd - geen enkele partij werd ‘in straight games’ gewonnen - maar toch. Jackie en Hans hadden beiden de handen vol aan kopman Pieter, maar na twee gespeelde games wisten beiden de juiste tactiek te vinden en - minstens zo belangrijk - uit te voeren.

 

Team 5 boekte dus een keurige 8 - 2 zege op nummer 3 GTC 1 en dat was in Genemuiden ook al het geval. Het deed daarmee gouden zaken, want concurrent Harderwijk 1 verloor woensdagavond in Emst enigszins verrassend met 6 - 4 van De Spinners 1. 

 

Scores:

Hans 3, Jackie 3 en Sebastian 2

 

De stand na 8 wedstrijden:

Kampenion 5                8 - 63

Harderwijk 1               8 - 54

GTC 1                      8 - 43

De Spinners 1              8 - 32

Smash '70 (H) 6            8 - 29

Futura 1                   8 - 19

 

Team 5 vergrootte de voorsprong tot 9 punten! Met nog twee wedstrijden te gaan - waaronder de onderlinge wedstrijd in Harderwijk - mag team 5 dit niet meer uit handen geven. In de negende speelronde gaat team 5 op bezoek bij nummer laatst Futura 1, terwijl Harderwijk 1 de uitwedstrijd bij GTC 1 op het programma heeft staan. Mogelijk dat team 5 dan de titel al weet veilig te stellen. Het moet dan twee punten meer pakken dan de Harderwijkers.

 

2e klasse: Kampenion 6 - DTV ’84 3

De situatie van team 6 is te vergelijken met die van team 5: het staat al weken eerste, maar het heeft in Smash ’70 3 een concurrent waarmee rekening moet worden gehouden. Na zeven speelronden heeft team 6 een voorsprong van 3 punten, maar die ziet het graag nog wat uitgebreid. Afgelopen vrijdag hoopte het goede zaken te doen. Zelf ontving het nummer laatst DTV ’84 1, terwijl Smash ’70 3 op bezoek ging bij Bosman/Wezep 3.

Danny Bruins, Gerard Palland en Jelmer van der Veen namen het op tegen Niels Mulder, Nadine Zwakenberg en Arjen ten Kate.

 

Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd. Hier en daar werd weliswaar een game gemorst, maar vaak zonder negatieve gevolgen. Aan Kamper kant was Jelmer niet in beste doen. Hij verloor kansloos van Nadine, die het heerlijk vond dat Jelmer ‘op tempo’ speelt. Zij wist daar wel raad mee en won eenvoudig in drieën. Ook tegen Niels had Jelmer de handen meer dan vol. Hij kwam met 1 - 2 achter, neutraliseerde die achterstand in de 4e game en leek alsnog op weg naar een eenvoudige zege in de beslissende game: 10 - 4. Toch werd het - vraag niet hoe - nog 10 - 10 tot verbazing van vooral Niels. Uiteindelijk won Jelmer de game en daarmee de partij nog met 12 - 10. Danny en Gerard wonnen hun partijen duidelijk eenvoudiger.

 

Team 6 boekte dus een prima 9 - 1 zege. Via de TTapp werd al snel duidelijk dat Smash ’70 3 met ‘slechts’ 4 - 6 had weten te winnen bij Bosman/Wezep 3 waardoor de voorsprong werd vergroot tot 6 punten. 

 

Scores:

Danny 3, Gerard 3, Jelmer 2 en dubbel 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Kampenion 6                8 - 58

Smash '70 (H) 3            8 - 52

Dronten '74 2              8 - 39

Bosman/Wezep 3             8 - 38

TT Zwolle 7                8 - 37

DTV '84 3                  8 - 16

 

De volgende speelronde wordt cruciaal. Als team 6 (uit bij Bosman/Wezep 3) geen ‘schade’ oploopt ten opzichte van Smash ’70 3 (thuis tegen Dronten ’74 2), dan moet het in de laatste wedstrijd bij TT Zwolle 7 de titel veilig kunnen stellen.

Duidelijk wordt dat de teams Dronten ’74 2, Bosman/Wezep 3 en TT Zwolle 7 de punten nog goed kunnen gebruiken. Een van hen daalt met DTV ’84 3 af naar de 3e klasse. De Zwollenaren spelen overigens nog tegen datzelfde DTV ’84 3 en lijken dus in het voordeel te zijn.

Op vrijdag 25 november gaat team 6 op bezoek bij Bosman/Wezep 3.

 

3e klasse: DSC 2 - Kampenion 7

Team 7 is bezig aan een teleurstellend seizoen. Nog een paar wedstrijden er tegenaan en dan even bijtanken. Het klinkt wat ‘dramatisch’, maar zo is het niet bedoeld. Maar als je als team het afgelopen seizoen tot en met de laatste speelronde meedeed om de titel en dit seizoen op plaats 5 staat, dan kan ik er weinig anders van maken. Afgelopen dinsdagavond kon team 7 in ieder geval het 3e klassenschap veilig stellen in een directe ontmoeting met nummer laatst DSC 2.

Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst mochten het weer voor team 7 doen. Ed Nijland, Frans de Bruijn en Henk Garst waren de tegenstanders.

 

Het is ongelofelijk hoe groot de krachtsverschillen in de poule zijn. Waar team 7 regelmatig tegen forse nederlagen is opgelopen, daar ondervindt en ondervond het zelf nauwelijks tegenstand van DSC 2. Eindigde de wedstrijd in Kampen destijds in een maximale zege, in Diepenveen herhaalde team 7 dat ‘huzarenstukje’. De spelers mogen dan ook erg blij en opgelucht zijn dat het bij DSC 2 is ingedeeld. Al vrij snel was namelijk duidelijk dat dit team - met alle respect - duidelijk te zwak was voor de andere teams.

Afgelopen dinsdagavond werd dat opnieuw bewezen. Harm en Theo ‘morsten’ ieder een game en Arie drie. In de laatste partij van de avond moest Arie tegen Ed zelfs een 2 - 0 achterstand wegwerken voordat hij in de beslissende game net wat sterker bleek.

 

Team 7 versloeg DSC 2 dus voor de tweede maal dit seizoen met maximale cijfers. Oftewel, de nummer 5 tegen de nummer 6: 20 - 0. Dat kom je niet vaak tegen denk ik zo. Door deze uitslag is DSC 2 officieel gedegradeerd. Maar goed, als je in 8 wedstrijden slechts 12 punten bijeen hebt geslagen, dan moet je toch blij zijn ‘als je uit je lijden wordt verlost?’

 

Scores:

Arie 3, Harm 3, Theo 3 en dubbel 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Shot '78 2                 8 - 58

Swift (D) 5                8 - 53

Heino 4                    8 - 42

Olst 3                     8 - 38

Kampenion 7                8 - 37

DSC 2                      8 - 12

 

De beslissingen lijken gevallen: Shot ’78 2 wordt vrijwel zeker kampioen en DSC 2 is gedegradeerd. Team 7 wordt vrijwel zeker 5e, want het speelt nog tegen de nummers 1 en 2.

Op donderdag 24 november gaat team 7 op bezoek bij Swift (D) 5.

 

3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 8

Team 8 is bezig aan een goed seizoen. Het laat weliswaar af en toe wat - op het oog - onnodige punten liggen, maar we vinden het team na 7 wedstrijden niettemin terug op een fraaie - met Smash-In 1 - gedeelde 1e plaats. Deze week hadden de Kampenaren echter een lastige uitwedstrijd bij TT Zwolle 9 voor de boeg, terwijl Smash-In 1 nummer laatst Swift ’64 1 ontving.

Roelard Bos, Allard Hubach en Hans van de Berg troffen Matthijs van der Linde, Henry Jonker en Erwin Bakker aan de andere kant van de tafel.

 

Wat op voorhand een moeilijke uitwedstrijd en dus een lastige speelronde leek te worden, pakte voor team 8 verrassend goed uit. Het speelde een goede wedstrijd in Zwollywood. Punt na punt werd binnengehaald en pas bij een 0 - 8 stand (!) wisten de Zwollenaren nog wat terug te doen. De beide laatste partijen gingen voor team 8 verloren. Maar een kniesoor die daar op let. Knap was het dat routinier Hans - deze avond helemaal in zijn element - ongeslagen bleef. Arnold en Roelard scoorden ieder tweemaal. 

 

Zo boekte team 8 een verrassend ruime 2 - 8 zege op nummer 3 TT Zwolle 9 en dat ook nog eens in Zwolle. Concurrent Smash-In won ‘slechts’ met 6 - 4 van een met een invaller spelend Swift ’84 1 waardoor de Kampenaren weer alleen koploper zijn en een voorsprong van 2 punten hebben genomen. TT Zwolle 9 is nu definitief uitgeschakeld.

 

Scores:

Hans 3, Arnold 2, Roelard 2 en dubbel 1

 

De stand na 8 wedstrijden:

Kampenion 8                8 - 52

Smash-in 1                 8 - 50

TT Zwolle 9                8 - 40

Heino 5                    8 - 34

Emmeloord 3                8 - 32

Swift '64 1                8 - 32

 

Team 8 en Smash-In 1 hebben een vergelijkbaar programma. Team 8 ontvangt op vrijdag 25 november Emmeloord 3 en Smash-In 1 is gastheer van Heino 5; beide tegenstanders kunnen de punten (ook) nog goed gebruiken. Op vrijdag 2 december speelt team 8 tegen Smash-In 1 de finale van het seizoen. Hoezo spannend?

 

4e klasse: Kampenion 9 - Staphorst 2

Team 9 presteert een klasse lager ook vrij aardig. Op ruime afstand van (kampioen) NTC Leogang 3 maakt het met Heino 8 uit welk team ‘the best of the rest’ wordt. Afgelopen vrijdag kon het een mooie stap zetten in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Staphorst 2.

Bert Beks, Mattias Beimers en Gerard Regterschot moesten het voor team 9 doen. Het vergde overigens wat bel- en smswerk om Gerard achter de tafel te krijgen, maar dat mocht de pret niet drukken. De gasten verschenen met Anita Krale, Hans Logtenberg en Gerrit Snijders.

 

Net als veel andere seniorenteams behaalde ook team 9 vrijdagavond een ruime zege. Toch kwam die niet zonder moeite tot stand. Vier partijen gingen over de volle vijf games en alle vielen in het voordeel van team 9 uit. Alleen in derde partij moest Gerard zijn meerdere erkennen in routinier Gerrit, maar dat kwam mogelijk mede doordat Gerard koud en niet ingespeeld aan die partij begon. Alle andere partijen leverden winst op voor team 9.

 

Zo boekte team 9 een ruime - maar zwaar bevochten - 9 - 1 zege op Staphorst 2. NTC Leogang 3 werd inderdaad kampioen na de puntendeling met Heino 8 dat dus knap - en enigszins onverwacht - 5 punten meesnoepte in de uitwedstrijd bij de koploper. Felicitaties aan de spelers van NTC Leogang 3.

 

Scores:

Bert 3, Mattias 3, Gerard 2 en dubbel 1

 

De stand na speelronde 8:

NTC Leogang 3              7 - 56

Kampenion 9                6 - 35

Heino 8                    6 - 32

Bosman/Wezep 5             6 - 19

Staphorst 2                7 - 18

 

Team 9 en Heino 8 gaan onderling uitmaken wie 2e wordt; in de laatste wedstrijd van het seizoen ontmoeten beide teams elkaar in Heino. Bosman/Wezep 5 en Staphorst 2 strijden om degradatie te voorkomen en de Wezepers hebben daarbij de beste papieren, mede omdat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Op vrijdag 25 november speelt team 9 een uitwedstrijd bij datzelfde Bosman/Wezep 5.

 

4e klasse: Wijhe 2 - Kampenion 10

Team 10 heeft het ook dit seizoen moeilijk in de 4e klasse. Net als team 7 heeft het geluk dat het in de poule met Wham 2 een team treft dat het nog minder doet. Afgelopen maandag al toog team 10 naar Wijhe om tegen Wijhe 2 te spelen.

Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels namen het op tegen Guus Bergevoet, Jan Heideman en Arie de Koning.

Het werd een snelle wedstrijd en helaas voor team 10 sloeg de balans duidelijk in het voordeel uit van Wijhe 2. Voor de Kampenaren was het sprokkelen geblazen. Niet eens punten, maar games. Pas in de laatste twee wedstrijden - bij een 8 - 0 achterstand - hadden eerst Jeroen en vervolgens Marco kans op winst. Jeroen wist helaas een 0 - 2 voorsprong in games niet te verzilveren en moest alsnog de zege aan Adri laten. Marco liet winst in game 1 en 2 wel volgen door winst in de 3e game. Hij voorkwam daarmee een maximale nederlaag voor zijn team.

 

Scores:

Marco 1; Gerard 0 en Jeroen 0

 

De stand na 8 wedstrijden:

's-Heerenbroek 1           8 - 59

Smash '70 (H) 9            7 - 55

Wijhe 2                    8 - 44

Zwartsluis 3               7 - 29

Kampenion 10               8 - 25

Wham 2                     8 - 18

 

Het klinkt gek, maar team 10 deed toch nog redelijk goede zaken in speelronde 8. Concurrent Wham 2 verloor namelijk in eigen huis met 0 - 10 van ’s-Heerenbroek 1. Zo liep team 10 zelfs nog een puntje uit op de rode lantaarndrager. Met nog twee wedstrijden te gaan - waaronder de onderlinge confrontatie in de laatste speelronde - bedraagt de voorsprong van team 10 nu 7 punten. Dat moet toch voldoende zijn?

Op dinsdag 22 november speelt team 10 de gemeentederby bij ’s-Heerenbroek 1.

 

4e klasse: Olst 5 - Kampenion 11

Team 11 draait een goed seizoen. Als debutant weet het zich - letterlijk en figuurlijk - prima te handhaven. En dat terwijl Alies Hendriks vanwege rugproblemen slechts eenmaal in actie kon komen. Chapeau! Afgelopen donderdag ging team 11 op bezoek bij Olst 5. Vooraf hadden beide teams evenveel punten (29) verzameld, drie meer dan nummer laatst Effect 3.

Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Anne van der Haar troffen M. Voois, M. Machielsen en R. Machielsen aan de andere kant van de tafel. Helaas staan er in NAS geen voornamen vermeld.

 

Ook donderdagavond speelde team 11 weer een goede wedstrijd. Jantiene kwam weliswaar niet in de buurt van een zege, maar van de andere zeven partijen wist team 11 er zes te winnen. Alice verloor in de laatste partij van de avond nipt in vijven van Voois, deze avond de sterkste speler bij de tegenstander. Anne kwam tegen hem van een 2 - 1 achterstand terug om in de beslissende game toch nog het verschil te maken. Al met al behaalde team 11 een nuttige 4 - 6 overwinning,

 

Scores:

Anne 3, Alice 2 en dubbel 1; Jantiene 0

 

De stand na 8 wedstrijden:

TT Zwolle 10               8 - 73

Wijhe 3                    8 - 37

Kampenion 11               8 - 35

Hoonhorst 3                8 - 35

Olst 5                     8 - 33

Effect 3                   8 - 27

 

Team 11 heeft goede zaken gedaan in de zevende speelronde. Het heeft zich niet alleen opgewerkt naar plaats 3, maar het breidde de voorsprong op nummer laatst Effect 3 ook uit tot 8 punten. Omdat Olst 5 en Hoonhorst 3 nog tegen kampioen TT Zwolle 10 spelen, zou het maar zo kunnen dat team 11 die fraaie 3e plaats weet vast te houden.

Op vrijdag 25 november ontvangt team 11 Wijhe 3; de inzet is dan de 2e plaats.

 

Na dit te hebben ‘opgeschreven’ heerst bij mij toch een dubbel gevoel. Aan de ene kant tevredenheid en opluchting over de goede resultaten en dito klasseringen van vrijwel alle teams. Vooral de resultaten van de vrijdagavond - zes teams kwamen in actie en wonnen tenminste met de cijfers 8 - 2 - spraken tot de verbeelding. Aan de andere kant de teleurstellende, ruime nederlaag van team 1 waardoor het ineens in acuut degradatiegevaar verkeert. Heel jammer. Laat ik het maar bij deze constatering laten.

 

Komende week komt alleen team 1 in actie. het ontvangt op zaterdag 19 november Hilversum 3. Van die wedstrijd hoop ik volgende weekend verslag te doen.

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris