FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 46 kwam alleen team 1 in actie. Op verzoek van de spelers van team 1 werd de wedstrijd van zaterdag 3 december as. tegen Hilversum 3 op zaterdag 19 november gespeeld. Voor beide teams was dit een belangrijke wedstrijd.

3e divisie: Kampenion 1 - Hilversum 3

Na de (onverwacht) ruime 8 - 2 nederlaag bij Spaarne 1 vorige week moest team 1 zaterdagmiddag punten pakken om nog kansen op handhaving te houden. Hilversum 3 deed vorige week wel goede zaken via een 3 - 7 zege op een andere concurrent: HTC 2. De Hilversummers lijken zich daarmee uit de directe gevarenzone te hebben gewerkt, maar natuurlijk wilden zij zich tegen Kampenion 2 definitief in veilige haven spelen.

 

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier moesten het weer voor team 1 doen. Max Koopman, Tjarko Bosma en Donald Hessing waren de tegenstanders. Uit die opstelling kon je al afleiden dat ook Hilversum 3 deze wedstrijd meer dan serieus nam. Jan Dubelaar, toch ook goed op dreef dit seizoen, werd buiten de basis gelaten; hij verloor in de thuiswedstrijd tegen team 1 zijn drie enkelpartijen.

 

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 1. In sommige wedstrijden bleken de tegenstanders te sterk en in andere net wat gelukkiger. Dat laatste zie je vaker in wedstrijden tegen spelers / teams die meer ervaring hebben op een hoger niveau. Uiteindelijk leed team 1 een 3 - 7 nederlaag in een toch wel bijzondere wedstrijd. Bijzonder, want geen van de zes spelers bleef ongeslagen en niemand bleef zonder zege:

  • Waar Ivan weinig kans had tegen Max, daar verloor Gert-Jan heel ongelukkig en won Ton in vijven.
  • Waar Ton en Gert-Jan weinig tot geen kansen hadden tegen de sterke en slimme Donald, daar won Ivan in vijven.
  • Waar Ton en Ivan nipt verloren van Tjarko - mede door diens lastig te lezen service - daar wist Gert-Jan diezelfde Tjarko in vier games te bedwingen.
  • Tel daarbij op dat ook het dubbel nipt verloren ging en de 3 - 7 nederlaag is verklaard.

Gert-Jan, Ivan en Ton boden goed tegenstand; het feit dat vijf van de tien partijen over de volle vijf games gingen, bevestigt dat.

Ik ben geneigd te zeggen dat het geen schande is om van dit Hilversum 3 te verliezen. De gasten toonden zich over het algemeen beter en ook uitgekookter. De Kampenaren kunnen zichzelf wat dat betreft ook weinig verwijten. Als het dit seizoen mis gaat - en daar lijkt het helaas steeds meer op - dan lag het niet aan deze wedstrijd. 

Scores:

Gert-Jan 1, Ivan 1 en Ton 1

 

Team 1 komt nog eenmaal in actie en wel komende zaterdag al. Het ontvangt dan GTTC Groningen 1 dat nog een kansje op de titel heeft. Team 1 zal weer volle bak moeten gaan en moeten proberen er tenminste een puntendeling uit te slepen. Dat dit geen eenvoudige opgave is, zal duidelijk zijn. Ook bij een (vrij) gunstige uitslag is team 1 nog niet verzekerd van klassebehoud. De beide concurrenten Spaarne 1 en HTC 2 - respectievelijk 2 en 3 punten minder dan team 1 - spelen komend weekend namelijk tegen elkaar. Beide teams gaan dus vrijwel zeker punten pakken of één team pakt (te)veel punten, terwijl team 1 die beide teams onder zich moet houden. En waar team 1 na komend weekend is uitgespeeld, daar gaan die beide concurrenten nog op bezoek bij de titelkandidaten GTTC 1 Groningen en Appelscha 1. Normaal gesproken pakken zij dan niet heel veel punten, maar toch. We gaan het volgen.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 21 november:

Futura 1 - Kampenion 5

Dinsdag 22 november:

’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 10

Donderdag 24 november:

Swift (D) 5 - Kampenion 7

Vrijdag 25 november:

Kampenion 2 - Blauw-Wit 1

De Veluwe 2 - Kampenion 3

Kampenion 4 - NTC Leogang 2

Bosman/Wezep 3 - Kampenion 6

Kampenion 8 - Emmeloord 3

Bosman/Wezep 5 - Kampenion 9

Kampenion 11 - Wijhe 3

Zaterdag 26 november:

Kampenion 1 - GTTC Groningen 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar