FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


We staan aan de vooravond van de voorjaarscompetitie 2017. Voor team 3 is het zelfs al morgen; daarover straks meer. Net als het afgelopen seizoen heeft Kampenion elf seniorenteams ingeschreven. Hierna ga ik in op de team- en de poule-indeling en uiteraard ontbreekt ook mijn onvermijdelijke prognose niet.

 

Team 1                  Ivan Hollander, Harmen Kramer, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier
3e divisie lan        Amstelveen 1, Assen 2, Kampenion 1, SKF 4, SVE 2 en TT Zwolle 1

Zoals bekend degradeerde team 1 het afgelopen seizoen officieel naar de afdelingscompetitie, ondanks dat het kon terugkijken op een vrij goed seizoen. Qua niveau kwamen de heren goed mee, maar op tactisch vlak kwamen zij af en toe wat tekort. Daarnaast was het in een sterke poule ingedeeld waarin een aantal teams een ervaren rot achter de hand had die ‘in noodgevallen’ kon worden opgesteld.

Maar zie, kort na afloop van het seizoen kreeg ondergetekende het mooie bericht dat team 1 het komend seizoen opnieuw in de 3e divisie kon uitkomen. Er waren twee plaatsen vrij en team 1 was de op-één-na beste degradant. Hoera!

Dus krijgen Gert-Jan, Ivan en Ton komend seizoen een herkansing. En ja, je hebt het goed gelezen, ook Harmen Kramer staat op de teamlijst. Harmen heeft aangegeven wel deel van het team uit te willen maken, maar hij kon nog niet aangeven of – en zo ja wanneer – hij daadwerkelijk in actie komt. Wat wel zeker is dat hij zijn teamgenoten tijdens thuiswedstrijden terzijde wil staan met zijn kennis, ervaring en (tactisch) inzicht. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Welkom terug op het ‘oude nest’, Harmen!

Dan de indeling van de poule. Zonder heel stellig te kunnen zijn, durf ik aan te geven dat die op het eerste – en ook tweede – gezicht minder sterk lijkt dan het afgelopen seizoen en zij biedt dan ook mogelijkheden.
Aardig detail is nog dat de buren van TT Zwolle 1 in dezelfde poule uitkomen en dus speelt Kampenion 1 een heuse derby op landelijk niveau.

Ik acht de heren in staat om tenminste twee teams onder zich te houden waardoor het zich op eigen kracht moet kunnen handhaven. Niet alleen omdat de poule minder sterk oog, maar ook omdat de spelers nu een seizoen ervaring hebben en bovendien beschikt het met Harmen Kramer nu zelf ook over een ‘ervaren rot achter de hand’.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 4e plaats.

Team 1 start het seizoen op zaterdag 28 januari as. direct met de derby tegen TT Zwolle 1 en wel in Kampen.
Kaarten zijn te bestellen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Team 2                Jordy ten Have, Robin Lieftink en Gertjan Wessels
Hoofdklasse        Blauw-Wit 1, DTS 1, DTV ’84 1, Emmeloord 1, Entac 2 en Kampenion 2

Team 2 heeft zich het afgelopen seizoen als debutant keurig gehandhaafd in de Hoofdklasse. Het is eigenlijk niet of nauwelijks in de problemen geweest. Dit seizoen wil het – in ongewijzigde samenstelling – een poging doen om bovenin mee te draaien, ‘want je weet nooit waar dit toe leidt’. Dit klink wat cryptisch, maar dat wordt hierna wel duidelijk.

De poule biedt op zich mogelijkheden. Op voorhand lijkt Blauw-Wit (opnieuw) te sterk, maar dat team heeft aangegeven niet te willen promoveren naar de landelijke competitie. Dit heeft tot gevolg dat alle wedstrijden van dat team vervallen in het geval Blauw-Wit 1 kampioen wordt. En die kans is zeer zeker aanwezig (understatement). Achter Blauw-Wit 1 is de strijd vrij open. DTV ’84 1, Entac 2 en team 2 mengen zich normaal gesproken in de strijd om plaats 2, terwijl ook debutant Emmeloord 1 (met o.a. pa Johan Lieftink) een lastig te bespelen tegenstander is. Kortom, het belooft een spannende – maar ook onoverzichtelijke – competitie te worden.
Onoverzichtelijk, want als Blauw-Wit 1 daadwerkelijk kampioen wordt, vervallen al haar wedstrijden en wordt een nieuwe eindstand opgemaakt om de ‘nieuwe kampioen’ te verkrijgen. Het lijkt dan ook verstandig om zelf al vast een ‘schaduwstand’ bij te houden.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 3e plaats in de niet-gecorrigeerde en een 2e plaats in de gecorrigeerde stand (zucht).

Team 2 begint de competitie op vrijdag 27 januari as. met een thuiswedstrijd tegen DTV ’84 1.

 

Team 3                Thomas Niemeijer, Wim Tillema, Bas de Vries en Gerben Wolterink
Promotieklasse   De Brug 2, Kampenion 3, Torenstad 1, Trias 2, TT Zwolle 4 en Vitesse ’35 1

Team 3 degradeerde het afgelopen seizoen enigszins onverwacht – en ook wat sneu – uit de Promotieklasse. Maar zie, met dank aan grote broer team 1 – dat in de landelijke competitie mocht blijven acteren – kwam er ook in de Hoofdklasse en Promotieklasse een plaats vrij. Welnu, team 3 bleek de hoogste gemiddelde teamrating te hebben waardoor het in die klasse mag blijven uitkomen. Hoera!

Het team is wel enigszins gewijzigd. Bertin Bos, die vanwege werk niet meer kan trainen, heeft van plek geruild met Wim Tillema. Wim heeft 100% 2e klas gespeeld en heeft laten zien tenminste één klasse hoger aan te kunnen. Hij mag het nu in de Promotieklasse proberen, aan de zijde van de ervaren Bas en Gerben en de jonge Thomas. Team 3 is dan ook een mooie mix van routine en aanstormende jeugd.

Het is een opnieuw poule ingedeeld waarin de verschillen achter de nummer 1 – vorig seizoen Wezep 1 en nu waarschijnlijk De Brug 2 – naar (mijn) verwachting niet groot zijn. Met Torenstad 1 en Trias 2 zijn er ook twee sterke promovendi te zijn bijgekomen, al is laatstgenoemd team wat verzwakt doordat Bas von Pickartz is ‘weggepromoveerd’ naar team 1.
Voor mijn gevoel gaat team 3 met Torenstad 1, TT Zwolle 4 en Vitesse ’35 1 uitmaken wie als 2e, 3e, 4e en 5e eindigen. We gaan het zien.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 3e plaats.

Team 3 begint al op zaterdag 21 januari - vandaag dus ! - met de competitie en wel bij Trias 2 in Twello. Op verzoek van team 3 en met medewerking van Trias 2 is de wedstrijd van zaterdag 28 januari een week naar voren gehaald. Dank aan Trias 2.

 

Team 4                Danny Bruins, Sebastian Holzapfel, Jackie van der Meulen en Hans de Vries
1e klasse             DTS 3, Entac 3, Heino 3, Kampenion 4, Smash 2000 1 en TT Zwolle 6

Team 4 – min of meer het team 5 van het afgelopen seizoen – is na één seizoen terug in de 1e klasse. Qua samenstelling is er iets gewijzigd: Danny Bruins neemt de plaats in van Simon van der Woude; beiden ruilen van plek. Danny heeft het afgelopen seizoen (in team 6) laten zien toe te zijn aan een hoger niveau dan de 2e klasse, terwijl Simon heeft ‘bewezen’ dat de 2e klasse zijn niveau is.

De poule-indeling biedt mogelijkheden voor wat betreft handhaving. Het kent met Smash 2000 1 één degradant uit de Promotieklasse en daarmee is meteen ook de grootste kandidaat voor de titel genoemd. Daar achter wordt het ongetwijfeld een strijd om de 5e en 6e plaats te ontlopen. Ik denk dat de spelers van team 4 de kwaliteiten hebben om daarin te slagen.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 4e plaats.

Team 4 begint de competitie op donderdag 26 januari as. met een uitwedstrijd bij Smash 2000 1 in Losser (!). Hoe verzin je het? Doordeweeks bijna naar de Duitse grens !!!

 

Team 5                Bertin Bos, Dick Hoekman, Nick Kuipers en Ralph Trip
1e klasse             Bosman/Wezep 2, De Toekomst 3, Heino 2, Kampenion 5, Smash ’70 3 en TT Zwolle 5

Team 5 zit in een vrijwel vergelijkbare situatie als team 4. Het behaalde het afgelopen seizoen overtuigend – als team 4 – de titel in de 2e klasse en het keerde daarmee in één seizoen terug naar de 1e klasse.
Zoals bij team 3 al aangegeven, hebben Wim Tillema en Bertin Bos van team geruild.

Op één wedstrijd na – die tegen De Toekomst 3 – blijft het redelijk in de buurt en dat is meteen het grootste verschil met de situatie van team 4 dat liefst driemaal Twente ‘onveilig mag maken’. Ik vind het lastig om op voorhand een team aan te wijzen dat er ruim bovenuit steekt. Ik zie die in ieder geval niet. Goed om te melden is nog dat Heino 2 ongeveer het Effect 1 van het afgelopen seizoen is. De vereniging Effect is namelijk opgehouden te bestaan en een aantal spelers heeft voor Heino gekozen.

Op papier is de poule van team 5 een spannende. Dat is aan de ene kant mooi, want ik verwacht veel spannende wedstrijden. Aan de andere kant is dat ook weer ‘gevaarlijk’; omdat de verschillen niet groot zijn, kun je ook maar zo op plaats 5 belanden. We gaan het zien.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 4e plaats.

Team 5 begint de competitie op vrijdag 27 januari as. met een thuiswedstrijd tegen Smash ’70 3.

 

Team 6                 Hans van de Berg, Gerard Palland, Jan Ringenier, Jelmer van der Veen en Simon van der Woude
2e klasse              Emmeloord 2, Hoonhorst 1, Kampenion 6, NTC Leogang 1, Smash ’70 5 en TT Zwolle 7

Team 6 miste het afgelopen seizoen de titel op een haar na. Slechts op onderling resultaat moest het de titel aan Smash ’70 3 laten. Omdat Danny Bruins in 30 partijen slechts 4 potjes verloor, liet hij zien toe te zijn aan een stapje hogerop. Hij ruilde dan ook van plek met Simon van der Woude die zich het afgelopen seizoen een echte 2e klasser toonde. Hans van de Berg werd bovendien weggeplukt uit het jonge (kampioens)team 8, dit seizoen team 7. Daarvoor kreeg het Guido Wessels in de plaats. Gerard Palland, Jan Ringenier en Jelmer van der Veen zijn overgebleven van het team 6 van vorig seizoen.

Wat te zeggen van de indeling? NTC Leogang 1 lijkt op voorhand titelkandidaat nummer 1. Het degradeerde het afgelopen seizoen in de laatste speelronde naar de 2e klasse en wil ongetwijfeld in één seizoen terugkeren naar die 1e klasse. Daarachter moeten Smash ’70 5, TT Zwolle 7 en team 6 normaal gesproken uitmaken wie als 2e, 3e en 4e eindigen. Op papier lijken Hoonhorst 1 en Emmeloord 2 de voornaamste kandidaten voor de plekken 5 en 6. Maar achter de computer worden geen competities beslist; dat gebeurt gelukkig nog steeds achter de groene of blauwe tafeltennistafel.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 3e plaats.

Team 6 gaat op vrijdag 27 januari op bezoek bij TT Zwolle 7, de laatste tegenstander van het afgelopen seizoen.

 

Team 7                 Roelard Bos, Arnold Hubach, Simone Lieftink, Jomar Schilder en Guido Wessels
2e klasse              Bosman/Wezep 3, Dronten ’74 1, GTC 1, Kampenion 6, Smash ’70 4 en TT Zwolle 8

Team 7 behaalde het afgelopen seizoen - als team 8 - toch wel verrassend de titel in een poule van de 3e klasse. Het liet concurrent Smash-In 1 - hoewel het tweemaal de onderlinge confrontatie verloor - achter zich en het mag het dit seizoen dus in de 2e klasse proberen.

In het team is wel wat gewijzigd. ‘Opa’ Hans van de Berg heeft van team geruild met Guido Wessels, zodat zowel in team 6 als team 7 veel (bijna) leeftijdsgenoten spelen. Verder kwam Simone Lieftink - na haar verhuizing naar Kampen - over van Emmeloord. Welkom Simone! Roelard Bos, Arnold Hubach en Jomar Schilder zijn gebleven.

Overbodig te melden dat team 7 het het komend seizoen heel zwaar gaat krijgen. Maar dat is niet erg. Die jonge gasten leren alleen maar van die zware tegenstand. Alleen Guido heeft ervaring op dit niveau, maar hij mist nog ritme. Hoewel het team vast hier en daar nog wel voor een positieve verrassing zal zorgen, ga ik ervan uit dat het op één van de beide degradatieplaatsen eindigt.
Dronten ’74 1 is de gedoodverfde favoriet. Daarachter strijden Bosman/Wezep 3, GTC 1 en Smash ’70 4 vermoedelijk om de plaatsen 2, 3 en 4.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 6e plaats. Mijn excuses.

Team 7 opent het seizoen op vrijdag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Dronten ’74 1.

 

Team 8 Harm Bosman, Theo Hogenhorst, Arie Hup en Gert Lok
3e klasse De Brug 8, De Spinners 2, Kampenion 8, Smash ’70 6, TT Zwolle 10 en ZC Aktief 2

Team 8 speelde het afgelopen seizoen - toen nog als team 7 - een matige competitie. Daar waar het het seizoen ervoor t/m de laatste speelronde mee streed voor de titel, daar was het het vorig seizoen blij dat het DSC 2 in de poule had. Dat team was - met alle respect - niet 3e klas waardig en het degradeerde dan ook kansloos naar de 4e klasse.

Maar een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen. Ook voor team 8. Vermeldenswaard is dat het team voor het eerst sinds 1824 enigszins is gewijzigd, of beter: aangevuld. Gert Lok - herintreder na het reünietoernooi in oktober 2016 - wilde wel als vierde speler aan het team worden toegevoegd. Welkom terug, Gert! Harm Bosman, Theo Hogenhorst en Arie Hup zijn de andere - zeer ervaren - spelers in het team.

Wat te zeggen van de mogelijkheden voor komend seizoen? Nu dat is nog niet zo eenvoudig, want zo heb ik er geen zicht op hoe ik de sterkte van De Brug 8, De Spinners 2 en ZC Aktief 2 moet inschatten. Smash ’70 6 en TT Zwolle 10 zijn duidelijk bekender.

Ik vermoed dat Smash ’70 6 dit seizoen het te kloppen team is. Het afgelopen seizoen eindigde het als 2e achter het heel sterke ZC Aktief 1, waar het in veel andere poules de titel had gepakt. Ik ben er wel zeker van dat team 8 tenminste één team achter zich weet te houden.

Aardig om te vermelden is nog dat de competitiecommissie de twee oudste competitiespelers in dezelfde poule heeft geplaatst: de heren Piet Daems Sr. (De Spinners 2) en Arie Hup (Kampenion 8) die beiden de respectabele leeftijd van 81 jaar hebben bereikt. Bij leven en welzijn ontmoetten zij elkaar tweemaal dit seizoen!

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 3e plaats

Team 8 start de competitie op dinsdag 24 januari met een thuiswedstrijd tegen De Brug 8.

 

Team 9                 Mattias Beimers, Bert Beks, Robbert Dalsem, Martijn Haanappel en Robin Makkink
4e klasse              ’s-Heerenbroek 2, Emmeloord 4, GTC 3, Harderwijk 5, Kampenion 9 en Smash-In 2

Ook team 9 is ietsie pietsie gewijzigd. Gerard Regterschot kan komend seizoen weinig in actie komen en is op eigen verzoek in team 11 ingedeeld. Maar zie, in de persoon van Robin Makkink telt Kampenion een tweede herintreder na het reünietoernooi in oktober 2016. Ik stel voor dat we elk jaar zo’n toernooi organiseren. Robin is kort daarna lid en weer ‘tafeltennisgek' geworden. Op zich zou hij qua leeftijd prima bij team 7 passen, maar wij vonden de 2e klasse wat te hoog voor Robin om weer te beginnen en team 8 - met alle respect - minder geschikt. Dus mag Robin het eerst maar eens in de 4e klasse laten zien. Welkom terug, Robin!

Mattias Beimers, Bert Beks, Robbert Dalsem en Martijn Haanappel maken net als vorig seizoen weer deel uit van het team. Martijn kan weer vrijwel volledig meedraaien.

Als ik de poule zo bekijk, dan moet team 9 bij de bovenste teams kunnen eindigen. En ik sluit ook niet uit dat het de titel weet te behalen. Voornaamste concurrent is in mijn ogen Smash-In 2 met ’s-Heerenbroek 2 als outsider.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 1e plaats.

Team 9 begint de competitie op vrijdag 27 januari met de uitwedstrijd tegen (concurrent?) Smash-In 2.

 

Team 10               Henny Boxman, Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels
4e klasse              Batfighters 2, Harderwijk 4, Heino 10, Kampenion 10, Smash ’70 9 en Wijhe 3

Team 10 gaat komend seizoen - in ongewijzigd samenstelling - een nieuwe poging doen om zich te handhaven in de 4e klasse. De afgelopen 172 seizoenen eindigde het steevast als nummer 5, net voldoende om zich te handhaven. Wat zal het dit seizoen worden?

Als ik de poule zo bekijk, dan denk ik dat de titelstrijd zal gaan tussen Harderwijk 4 en Smash ’70 9 met Wijhe 3 als vrij zekere nummer 3. Daarachter maken Batfighters 2, Heino 10 en - jawel - team 10 uit wie als 4e, 5e en 6e eindigen.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: (hoe kan het ook anders) een 5e plaats.

Team 10 start de competitie op dinsdag 24 januari met een thuiswedstrijd tegen Heino 10.

 

Team 11               Rense Beimers, Anne van der Haar, Alies Hendriks, Jantiene Knijnenberg, Gerard Regterschot, Alice Ringenier en Jentine Sikkema
4e klasse              ’s-Heerenbroek 1, Heino 9, Kampenion 11, Staphorst 2, TT Zwolle 11 en Zwartsluis 3

En dan tenslotte team 11. Dit team bestaat komend seizoen uit liefst 7 spelers waarvan Gerard en Rense reserve staan. Maar gelet op de blessures en gezondheidssituatie van met name Alies en Anne, het feit dat Jantiene regelmatig ‘s avonds moet werken en dat Jentine ‘een eindje weg woont’, heeft het team alle spelers meer dan nodig.
Jentine miste haar cluppie Kampenion en wilde graag weer een aantal wedstrijden bij haar oude vereniging meedoen. Daar heeft zij de lange reizen graag voor over. Welkom terug, Jentine!

Volgens mij is team 11 in een pittige poule ingedeeld. Tel daarbij op dat Alies en Anne ‘in de lappenmand zitten’, dan is de conclusie gerechtvaardigd dat het team een moeilijk seizoen tegemoet gaat.
Niet dat handhaving nu direct een hopeloze missie wordt, maar toch. Het wordt wel een hele klus om tenminste één team achter zich te houden. Maar ik ga ervan uit dat dit lukt.

Ik verwacht dat de titelstrijd tussen ’s-Heerenbroek 1, Heino 9 en Zwartsluis 3 gaat.

Mijn prognose voor het komend seizoen is: een 5e plaats.

Team 11 begint de competitie op vrijdag 20 januari as. met een thuiswedstrijd tegen Zwartsluis 3.

 

Wanneer ik het bovenstaande op mij laat inwerken, realiseer ik me dat het Kampenion nog steeds goed gaat. Zowel kwalitatief als kwantitatief. De vereniging is vertegenwoordigd in de 3e divisie van de landelijke competitie (team 1), in de Hoofdklasse (de hoogste afdelingsklasse) (2), de Promotieklasse (3), de 1e klasse (4 en 5), de 2e klasse (6 en 7), de 3e klasse (8) en de 4e klasse (9, 10 en 11). Er is dus een prima aansluiting en de vereniging wordt in de breedte nog steeds sterker. We mogen dan ook bepaald niet mopperen en dat doen we dan ook niet.

Ik ga mijn best doen om ook het komend seizoen weer verslag te doen van de verrichtingen van de elf seniorenteams.

Ik wens ons allen een goed seizoen toe !!!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Reacties  

#2 Jan Ringenier 24-01-2017 11:30
Dag Harry,

Dank voor je reactie. Het zijn overigens geen voorspellingen - ik ben geen waarzegger - maar om prognoses. Daar zit wat verschil tussen ... :lol:

Groeten,
Jan
Citeer
#1 Harry Sellies 21-01-2017 13:59
Blij dat we weer met een aantal teams bij Kampenion ingedeeld zijn, dan kunnen we de verslagen (met commentaar en voorspellingen) weer volgen.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar