FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zoals in mijn ‘Vooruitblik op de nieuwe competitie’ al stond vermeld, speelde team 3 afgelopen zaterdagmiddag in Twello zijn eerste competitiewedstrijd. Trias 2 was de tegenstander. Hier volgt een kort verslag.

 

Promotieklasse: Trias 2 - Kampenion 3

Omdat op zaterdag 28 januari as. drie van de vier Kampenionners verhinderd waren, deed het team het verzoek of de wedstrijd een week eerder kon worden gespeeld. Trias 2 kon en wilde daar wel aan meewerken, waarvoor dank.

Ik ga ervan uit dat dat team in eerste instantie compleet kon aantreden; anders werk je niet immers niet mee aan een dergelijk verzoek. Niettemin moest Trias 2 een invaller uit de 3e klasse achter de tafel brengen: jeugdspeler Rick IJsseldijk. Niek Zegers en Frank Oostwoud waren de andere spelers. Namens team 3 kwamen Wim Tillema, Thomas Niemeijer en Gerben Wolterink in actie.

De start was voor de gastheren. In de openingspartij verloor Wim in vier games van Niek. De verschillen waren klein, maar toch moest Wim zijn tegenstander feliciteren. Daarna was er voor Thomas aanvankelijk geen vultje aan de lucht. Hij pakte overtuigend de 1e en 2e game. Maar daarna wist Frank de partij nog te doen kantelen. Hij won de 3e game met 11 - 8 en kwam vervolgens niet meer in de problemen waardoor hij zijn team op een 2 - 0 voorsprong zette. Gerben bracht zijn team daarna terug in de wedstrijd via een driegames zege op jeugdspeler Rick die overigens twee games goed partij bood.
In het dubbel versloegen Thomas en Wim het duo Frank en Niek in vier games en dus was de stand weer in evenwicht.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 3. Wim liet zich - de partij van Thomas nog in gedachten - niet verrassen door Frank. Net als Thomas won Wim de 1e en 2e game, maar hij pakte daarna ook de 3e en zette zijn team voor het eerst op voorsprong. Gerben en Niek speelden hierna een wisselvallige partij. Na vier games stond het 2 - 2, maar waar Gerben twee games ruim won, daar won Niek die met nipte cijfers. In de beslissende game wist Gerben dan toch weer het verschil te maken. Thomas rekende daarna ‘in straight games’ af met Rick, al bood laatstgenoemde ook nu goed partij.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 3. Eerst versloeg Gerben tegenstander Frank in vier games. Daarna moest Wim alle zeilen bijzetten - en er stond helaas heel weinig wind - om invaller Rick te verslaan. Na 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2 moest de 5e game de beslissing brengen. Gelukkig voor team 3 wist Wim die met 7 - 11 naar zich toe te trekken. In de laatste partij van de middag toonde Thomas zich in vier games net wat sterker dan Frank.

Zo boekte team 3 - na een 2 - 0 achterstand - een keurige en nuttige 2 - 8 zege. Een ruime zege in de openingswedstrijd is natuurlijk altijd lekker. Weliswaar is de verwachting dat Trias 2 een lastig seizoen tegemoet gaat, maar dat neemt niet weg dat het prettig is om 8 punten in de tas te hebben. Bovendien is daarmee de tegenstander van zaterdag direct op 6 punten gezet.

Scores:
Gerben 3, Thomas 2, Wim 2 en dubbel 1

Alle andere tien teams hopen de competitie komende week te starten.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 24 januari:
Kampenion 8 - De Brug 8
Kampenion 10 - Heino 10

Donderdag 26 januari:
Smash 2000 1 - Kampenion 4

Vrijdag 27 januari:
Kampenion 2 - DTV ’84 1
Kampenion 5 - Smash ’70 3
TT Zwolle 7 - Kampenion 6
Kampenion 7 - Dronten ’74 1
Smash-In 2 - Kampenion 9
Kampenion 11 - Zwartsluis 3

Zaterdag 28 januari:

Kampenion 1 - TT Zwolle 1

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar