FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 4 ging de voorjaarscompetitie voor de senioren dan echt van start. Vorige week speelde team 3 al een wedstrijd vooraf, maar de overige tien teams kwamen deze week in actie. Zonder de overige teams tekort te willen doen, ging de meeste aandacht natuurlijk uit naar de eerste Kampen - Zwolle derby op landelijk niveau. Voor zover mij bekend tenminste. Waar team 1 in de afgelopen jaren regelmatig uitkwam tegen TT Zwolle 4, 3 en 2, daar ontmoette het zaterdagmiddag TT Zwolle 1. Het werd een spannende, mooie en over het algemeen hoogstaande wedstrijd. Team 1 bleef heel knap aan de goede kant van de score. De meeste andere teams kwamen moeizaam uit de startblokken. Hier volgt een overzicht. Wedstrijd van de week is uiteraard die tussen Kampenion 1 en TT Zwolle 1.

3e divisie: Kampenion 1 - TT Zwolle 1

Een heuse derby voor team 1 dus in de landelijke 3e divisie. Gert-Jan, Ivan en Ton willen dit seizoen laten zien dat de competitieleider ‘er goed aan heeft gedaan’ om Kampenion 1 weer in de 3e divisie in te delen. Zoals bekend degradeerde het het afgelopen seizoen nipt, maar kreeg het één van de twee vrije plaatsen toegewezen. Daar waren de heren - en vrijwel iedereen bij Kampenion - heel blij mee.

Aardig detail om vooraf te vermelden is dat Kampenion 1 de hoogste gemiddelde ELO-teamrating in de poule heeft - omdat Ivan, Ton en Gert-Jan elkaar niet veel ontlopen - en dat de Zwollenaren het sterkste team op de been kunnen brengen met Remco Diele, Marcel Kraa en Lisette van Es.

Vanmiddag verscheen TT Zwolle 1 inderdaad in de sterkste samenstelling, met Remco Diele, Marcel Kraa en Lisette van Es. Robin Wildeman kwam wat later binnen en nam de coaching op zich. Voor team 1 moesten Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier het weer doen.

De Kampenaren begonnen goed aan de wedstrijd, daar waar de gasten in het begin nog zoekende waren. In de openingspartij namen de beide kopmannen van het afgelopen seizoen het tegen elkaar op: Ivan en Remco. Ivan die - vooral met de backhand - vrij vlak speelt, had weinig last van de korte noppen van Remco. Ivan speelde een puike partij, speelde dwingend en maakte ook nog eens weinig fouten. Remco had nog moeite om in zijn spel te komen en moest Ivan na vier games feliciteren: 1 - 0.
Een prima zege van Ivan.

Gert-Jan en Marcel speelden de tweede partij. In een mooie partij tussen twee aanvallende ingestelde spelers kwam GJ na een 0 - 1 achterstand knap terug. Met goed en dwingend spel pakte hij de 2e en 3e game. Ook in de 4e game had hij winstkansen, maar Marcel kwam knap terug en ontsnapte met 10 - 12. De beslissende 5e game was ook al spannend. Die game kon beide kanten opvallen, maar deed dat uiteindelijk naar de kant van GJ: 11 - 9. Zo stond het 2 - 0.

Ton trad vervolgens aan tegen Lisette. In de 1e game nam Ton snel een ruime voorsprong, maar Lisette kwam knap terug. Uiteindelijk sleepte Ton de game toch nog binnen. In de 2e game wilde Ton teveel en dan krijg je tegen Lisette ‘de beroerdste ballen’ terug. Die game ging dan ook met ruime cijfers naar Lisette. In de 3e en 4e game speelde Ton weer meer bekeken en mede daardoor won hij die games (vrij) overtuigend. Vooral de trage topspin opening naar het midden van Lisette bleek succesvol: 3 - 0.

Degenen die deze voorsprong hadden voorspeld bij deze zes hoofdrolspelers doet er verstandig aan te gaan meespelen in de Staatsloterij.

In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen Marcel en Remco. GJ en Ivan vormen een sterk en goed ingespeelde dubbel. Maar dat kan tenminste ook worden gezegd van de tegenstanders die bovendien over veel meer (landelijke) ervaring beschikken. Hoewel GJ en Ivan zeker niet slecht stonden te spelen, moesten zij hun meerdere erkennen in het Zwolse duo: 8 - 11, 8 - 11 en 7 - 11. Zo stond het 3 - 1.

Na het dubbel was het de beurt aan Gert-Jan en Remco. De 1e game was spannend en het was uiteindelijk Remco die deze eruit wist te slepen: 9 - 11. Daarna ging hij steeds beter - en slimmer - spelen. Met verrassende ballen zette hij GJ regelmatig op het verkeerde been. Zozeer zelfs dat die 2x door zijn enkel ging. Hij verbeet manhaftig de pijn, maar moest toezien dat Remco de touwtjes in handen nam. Remco kwam nauwelijks nog in de problemen en won verdiend ‘in straight games’: 3 - 2.

Ivan moest daarna tegen Lisette zien te voorkomen dat de Zwollenaren langszij zouden komen. Daar leek hij lange tijd in te gaan slagen. Hij won de 1e game nipt en de 2e met ruime cijfers. Lisette kwam daarna echter getergd terug en speelde heel dwingend en maakte daarbij ook nog eens weinig fouten. Met haar forehand sloeg zij menige winner en met de noppen op haar backhand wist zij het spel van Ivan meer en meer te ontregelen. De 3e en 4e game gingen dan ook met ruime cijfers naar Lisette. Ivan vocht in de beslissende 5e game nog wel voor wat hij waard was, maar dat bleek niet voldoende om de op stoom zijnde Lisette tot staan te brengen: 7 - 11. Zij bracht daarmee haar team weer langszij: 3 - 3.

Nu was het belangrijk hoe de Kampenaren hiermee zouden omgaan. De tegenstanders hadden hun niveau weten te verbeteren en waren van 3 - 0 teruggekomen tot 3 - 3.

Ton en Marcel gingen uitmaken welk team (weer) op voorsprong zou komen. Deze partij leek overigens qua scoreverloop veel op die tussen Gert-Jan en Marcel. Ton verloor de 1e game, maar won de 2e en 3e. In de 4e game ontsnapte Marcel - net als tegen GJ - met 10 - 12. En ook nu was de beslissende game heel spannend. Uiteindelijk was Ton na 11 - 9 de gelukkigste van de twee. Hij bracht zijn team daarmee weer op voorsprong: 4 - 3.

Gert-Jan trad hierna aan tegen Lisette. GJ had nog steeds last van zijn enkel en hij was daardoor minder mobiel dan anders. In de 1e en 2e game nam GJ telkens een voorsprong om die in het tweede deel van de game prijs te geven. Lisette won beide games met 8 - 11. Daarna ging Gert-Jan wat slimmer spelen. Waar hij normaliter heel veel omloopt om zijn sterke forehand in stelling te brengen, daar deed hij dat nu - noodgedwongen - minder, gebruikte hij zijn backhand meer en dat pakte goed uit. Hij won de 3e en 4e game met 11 - 6 en dus was het weer gelijk. Ook in de beslissende game wist GJ de lijn van de 3e en 4e game door te trekken. Hij bleef vrijwel de hele game aan de goede kant van de score en wist die uiteindelijk met 11 - 7 te winnen. Zo stond het 5 - 3 en was tenminste een puntendeling zeker.

In de voorlaatste partij was het de beurt aan Ton en Remco. Remco wist de goede lijn van zijn partij tegen Gert-Jan door te trekken. Ton speelde zeker niet slecht, maar Remco had vrijwel overal een (beter) antwoord op. Ton snoepte één game mee, maar moest toestaan dat Remco er drie won en terecht zegevierde. Ook nu verraste Remco zijn tegenstander regelmatig met verrassende ballen. Hij bracht zijn team weer terug in de wedstrijd: 5 - 4.

Hoewel we al de nodige mooie en spannende partijen hadden gezien deze middag, zorgden Ivan en Marcel voor het hoogtepunt, een waardige finale(partij). Beiden kozen de aanval en lieten mooi tafeltennis zien. Daar waar je - langs de kant - dacht dat één van beide een winner sloeg, daar nam de ander die bal doodleuk over om zelf een winner te slaan. Ivan won de 1e game overtuigend en was in de 2e game nipt de betere. Daarna nam Marcel de regie over, bracht hij steeds vaker zijn backhand in stelling en wist hij de 3e en 4e game overtuigend te winnen. De beslissende game was de mooiste game van de middag, of was het inmiddels avond? Beiden bleven vol voor de winst gaan. Op een gegeven moment stond het 11 - 11. Ivan kreeg daarna driemaal een matchpunt die Marcel telkens knap wegwerkte. Ook Marcel kreeg daarna een matchpunt, maar die pareerde Ivan weer overtuigend. Uiteindelijk verraste Ivan zijn tegenstander door diens backhandservice kort terug te leggen waardoor Marcel de bal te ‘gemakkelijk’ moest neerleggen en Ivan het karwei wist af te maken. Complimenten overigens aan beide spelers voor hun spel en niveau.

Team 1 wist de hoogstaande wedstrijd dus met 6 - 4 te winnen. De gasten moesten in het beginnen even aan de zaal wennen, maar herstelden zich daarna knap. Echter, ook Gert-Jan, Ivan en Ton wisten zich keurig weer op te richten en bij een 3 - 3 tussenstand toch nog wat extra’s te brengen. Chapeau aan de zes spelers. Het was ook mooi om te zien dat er over en weer respect was. Er was waardering voor een sterk gespeeld punt van de tegenstander; ik heb menig knikje en menige duim gezien. Mooi dat dit kan in een derby op landelijk niveau tussen deze twee teams. Top!

Marcel Kraa kwam sneu weg deze middag. Hij verloor zijn drie partijen met slechts 2 punten verschil in de beslissende 5e game. Respect voor de manier waarop hij daarmee omging. Ik vrees dat ik een bestelling voor nieuw materiaal zou hebben moeten doen.

Scores: Gert-Jan 2, Ivan 2 en Ton 2

Een mooie teamprestatie van team 1; allen hadden met twee zeges eenzelfde aandeel in het resultaat. Zowel Gert-Jan, Ivan als Ton stonden over het algemeen goed tot prima te spelen. Dat hebben we het afgelopen seizoen niet of nauwelijks gezien; toen waren het maximaal twee van de drie die top waren. Chapeau heren!

Komende week is er geen competitie op landelijk niveau.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTV ’84 1

Team 2 behaalde het afgelopen seizoen tweemaal een vrijwel maximaal resultaat tegen DTV ’84 1. Het won tweemaal met de cijfers 6 - 4. De 4 Dalfser punten kwamen beide keren op naam van Jan-Jaap Schipper en het dubbel. Wat zou het ditmaal worden?

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels namen het op tegen Rik Weijs, Yoran Tonnema en Jan-Jaap Schipper.

Tot en met de zesde partij voltrok de wedstrijd zich net als de beide ontmoetingen in het afgelopen seizoen. Het stond 3 - 3 en de drie Dalfser punten kwamen op naam van … Jan-Jaap en het dubbel. Maar daarna moest Gertjan zijn meerdere erkennen Yoran die aan drie games voldoende had. Jordy krijgt weliswaar steeds beter het oog in het materiaal en spel van Jan-Jaap, maar dat was vrijdagavond nog niet voldoende voor de winst. JJ won in vier games. Gertjan won hierna een hangpartij van Rik en bood zijn team daarmee nog uitzicht op een puntendeling. In de laatste partij van de avond nam Robin tegen Yoran een 2 - 0 voorsprong, maar hij zag zijn tegenstander daarna de regie overnemen en drie games op rij winnen.

Zo leed team 2 dan ook een 4 - 6 nederlaag tegen concurrent DTV ’84 1. Het verschil met het afgelopen seizoen was Yoran Tonnema die nu wel - liefst tweemaal - tot scoren kwam. Op de uitslag valt ook weinig af te dingen. Beide teams wonnen een vijfpitter met de cijfers 11 - 7 in de beslissende game.

Scores: Jordy 2, Gertjan 1 en Robin 1

In de afdeling is er volgende week gewoon competitie. Team 2 gaat op vrijdag 3 februari op bezoek bij DTS 1 in Enschedé

 

1e klasse: Smash 2000 1 - Kampenion 4

Je zult maar op een doordeweekse avond naar Losser nabij de Duitse grens moeten … Dat ‘voorrecht’ had team 4 afgelopen donderdagavond. Begrijp me goed, daarmee wil ik helemaal niks zeggen over de spelers van Smash 2000 1. Nee, ik heb het puur over de afstand en de speeldag.

Smash 2000 1 is een degradant uit de Promotieklasse, terwijl de spelers van team 4 - Danny Bruins, Hans de Vries en Sebastian Holzapfel - het afgelopen seizoen nog in de 2e klasse acteerden. Dennis Wijering, Marc van der Burgt en invaller Dennis Schoppink (team 2) waren de tegenstanders. Vanwege de twee ‘Dennissen’ noem ik hen maar bij de achternaam.

De eerste vier partijen werden al na drie games beslist en het stond toen 3 - 1. Daar waar Danny en Sebastian weinig tot geen uitzicht hadden op gamewinst, daar versloeg Hans met opvallend gemak Marc. Daar waar Hans driemaal 11 punten haalde, daar kwam Marc in totaal niet verder dan eenmaal.
In het dubbel verloren Danny en Sebastian van Marc en Schoppink.

Na het dubbel wist ook Danny Marc te verslaan. Weliswaar ging dat moeizamer dan bij Hans, maar het leverde evenveel punten op; 1 namelijk. De partijen 6 en 7 gingen weer in drieën - zij het vaak nipt - naar de gastheren.

Het venijn zat in de laatste drie partijen. Sebastian, Danny en Hans hadden allen uitzicht op winst, maar geen van hen slaagde erin de partij in de 5e game naar zich toe te trekken. De beslissende game ging respectievelijk met 6, 7 en 8 naar de tegenstanders.

Zo leed team 4 een ruime 8 - 2 nederlaag tegen titelkandidaat Smash 2000 1. De nederlaag viel weliswaar wat te hoog uit, maar daar koop je weinig voor. Wel moet het feit dat de tegenstanders naarmate de partij vorderde steeds beter partij konden worden geboden, de Kampenaren wat vertrouwen geven voor de andere wedstrijden.

Scores: Danny 1 en Hans 1; Sebastian 0

As. vrijdag ontmoet team 4 een ander team uit Twente: Entac 3 komt dan op bezoek. Dat team wees in de eerste wedstrijd TT Zwolle 6 met maximale cijfers terug.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Smash ’70 3

Net als team 4 maakt ook team 5 zijn rentree in de 1e klasse. Het deed dat afgelopen vrijdag thuis tegen een andere promovendus: Smash ’70 3. Dat team behaalde het afgelopen seizoen op de valreep de titel ten koste van Kampenion 6.

Bertin Bos, Dick Hoekman en Nick Kuipers moesten zien af te rekenen met Harry Sellies, Martin de Roos en Joop van Weeghel.

Team 5 stond lange tijd aan de goede kant van de score, o.a. na twee nipt gewonnen vijfpitters. Via 3 - 1, 4 - 2 en 5 - 3 leek een zege binnen handbereik. Toch wisten de gasten nog te ontsnappen en de puntendeling veilig te stellen. Mede met het oog op de twee gewonnen hangpartijen is die puntendeling overigens wel terecht.
Aan Hattemer kant bleef Harry ongeslagen. Aan Kamper kant wonnen Bertin en Nick ieder eenmaal - van Joop - en wist Dick daarnaast ook nog (nipt) van Martin te winnen. Bertin en Nick wonnen samen ook het dubbel van Harry en Martin en dat dubbel bleek weer eens een heel belangrijk punt.

Beide promovendi startten de competitie dus met 5 punten. Aan de ene kant ietwat teleurstellend, omdat een wedstrijd tegen een mededebutant niet in winst kon worden omgezet. Aan de andere kant hebben beide teams ongetwijfeld vrede met de puntendeling; de Hattemers, omdat zij na een achterstand van 5 - 3 terugkwamen en de Kampenaren, omdat zij de beide hangpartijen en het belangrijke dubbel in hun voordeel wisten te beslechten.

Scores: Dick 2, Bertin 1, Nick 1 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij de buren van Bosman/Wezep 2.

 

2e klasse: TT Zwolle 7 - Kampenion 6

Je hebt van die versjes waarbij de 1e regel van een nieuw couplet gelijk is aan de laatste regel van het voorgaande. Zoiets was er ook ‘aan de hand’ tussen team 6 en TT Zwolle 7. In het afgelopen seizoen ontmoetten beide teams elkaar in de laatste wedstrijd; team 6 had toen 7 punten nodig om te titel - ten koste van het hiervoor genoemde Smash ’70 3 - veilig te stellen. Het werd uiteindelijk 4 - 6 en dat betekende dat team 6 op onderling resultaat tweede werd.

Vrijdagavond ontmoetten beide teams elkaar opnieuw, zij het in een ietwat gewijzigde samenstelling. Team 6 deed het met Jan Ringenier, Gerard Palland en ‘nieuwkomer’ Simon van der Woude. TT Zwolle 7 bracht Jos de Munnik (die toen niet speelde), André Smit en Kevin Lieuw-on achter de tafel.

Na de eerste drie enkelpartijen stond team 6 op een 2 - 1 achterstand. Jan en Simon verloren hun partijen (van respectievelijk Jos en Kevin), terwijl Gerard te sterk bleek voor André. In het dubbel bleven Gerard en Simon hun tegenstanders Jos en Kevin in vier games de baas.

Daarna kwam team 6 op toeren. De partijen 5 t/m 8 leverden in vier games winst op, waarna Jan in de voorlaatste partij tegenstander Kevin na vier games moest feliciteren. In de laatste partij leek Jos tegen Gerard de eindstand opnieuw op 4 - 6 te brengen; hij ontsnapte zowel in de 1e als in de 2e game na vrijwel de hele tijd achter te hebben gestaan. Daarna was Gerard ‘los’ en won hij de 3e en 4e game overtuigend. De beslissende game was een ‘Hitchkockje’. Beiden gingen vol voor de winst en beiden hadden een matchpunt waarna Gerard uiteindelijk na 10 - 12 de gelukkigste van de twee bleek.

Team 6 boekte vrijdagavond dus een keurige 3 - 7 zege op TT Zwolle 7 waarmee het de competitie prima van start ging.

Scores: Gerard 3, Simon 2, Jan 1 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 6 Emmeloord 2.

 

2e klasse: Kampenion 7 - Dronten ’74 1

Team 7 pakte het afgelopen seizoen - als team 8 - voor mij onverwacht de titel in een poule van de 3e klasse. Drie jonge gasten aan de zijde van routinier Hans van de Berg: Roelard Bos, Arnold Hubach en Jomar Schilder. Het team is wat gewijzigd: de drie youngsters zijn gebleven, maar routinier Hans heeft van plek geruild met een andere youngster: Guido Wessels. Verder is Simone Lieftink na haar verhuizing naar Kampen overgekomen van Emmeloord.

Natuurlijk wordt het voor het team een heel zware opgave om zich te handhaven in de 2e klasse. Maar daar moeten we het niet teveel over hebben. De youngsters gaan hun stinkende best en heel veel leren.

Dat leren kon afgelopen vrijdagavond direct beginnen toen met Dronten ’74 1 DE titelkandidaat op bezoek kwam. Team 7 trad aan met Guido Wessels, Simone Lieftink en Jomar Schilder. Dronten ’74 1 deed het met Veronica van Eeden, Julian van Egmond en Onno Huisman.

De start was duidelijk voor de gasten. Trump wil muren bouwen, maar Dronten kent er al een aantal jaren één. Een muur die luistert naar de naam Veronica. Vrijwel alle ballen die je tegen haar slaat, komen - vaak harder - terug. Veronica was dan ook te sterk voor achtereenvolgens Guido, Simone en Jomar.

Tegen Kampenaar Julian bleek er wel wat te halen, want zowel Jomar als Guido wisten hem in vier games te verslaan. Simone moest haar meerdere erkennen in Julian.

Tegen kopman Onno bleken er verrassend genoeg ook kansen te liggen voor zowel Jomar als Guido. Daar waar Jomar Onno na een 2 - 0 voorsprong nog ‘liet ontsnappen’, daar wist Guido in de 5e game wel het verschil te maken.

Zo snoepte team 7 heel knap 3 punten af van titelkandidaat Dronten ’74 1. En de 3 punten waren geenszins gestolen. Jomar en Guido kwamen prima mee op dit niveau. Simone kwam vrijdagavond nog te kort, maar gelukkig ontmoet team 7 in de komende wedstrijden mindere tegenstanders dan Dronten.

Scores: Guido 2 en Jomar 1; Simone 0

Komende woensdag (!) al gaat team 7 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 4, een outsider in de poule.

 

3e klasse: Kampenion 8 - De Brug 8

Team 8 hoopt dit seizoen beter te presteren dan het afgelopen seizoen, toen het als voorlaatste eindigde. Die plek betekent dit seizoen degradatie. Dus het voornemen van HET seniorenteam van Kampenion is ook niet zo gek.

Afgelopen dinsdag kwam het ‘onbekende’ De Brug 8 uit Apeldoorn op bezoek. Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst mochten het opnemen tegen Rob Willemsen, Kees Dijkzeul en Hans Groot Wesseldijk.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Arie trok de 1e game tegen Rob in de verlenging naar zich toe en wist in de 2e en 3e game afstand te nemen. Harm en Kees ontliepen elkaar niet veel qua sterkte, maar toch won Kees na drie vrij nipte games. Theo moest tegen Hans één game met nipte cijfers aan de tegenstander laten, maar won er daarna drie vrij ruim.
In het dubbel was er evenwicht tussen enerzijds Arie en Harm en anderzijds Hans en Kees. De gasten waren uiteindelijk met 9 - 11 in de beslissende game het gelukkigst.

De wedstrijd bleef tot het eind toe spannend en het verschil tussen beide teams was nimmer groter dan 1 punt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de wedstrijd in een puntendeling eindigde. Namens team 8 won Theo zijn twee resterende partijen en pakte Arie nog één puntje. In de laatste partij van de avond tegen Kees kwam hij in de beslissende game nog knap terug, maar hij kon net niet voorkomen dat Kees met 9 - 11 won. Harm speelde nog wat te druistig om (tenminste) een partij te winnen, maar hij is dan ook de jongste van het team.

Ik vermoed dat beide teams wel met de puntendeling kunnen leven.

Scores: Theo 3 en Arie 2; Harm 0

Komende dinsdag speelt team 8 opnieuw thuis. Dan komt ZC Aktief 2 op bezoek dat in de openingswedstrijd ruim verloor van titelkandidaat Smash ’70 6.

 

4e klasse: Smash-In 2 - Kampenion 9

Team 9 wil dit seizoen een gooi naar de titel doen. Het afgelopen seizoen eindigde het als tweede achter het ongenaakbare NTC Leogang 3 en dit seizoen moet het dan maar gebeuren. Zoiets ‘roepen’ is één, maar de praktijk is meestal wat weerbarstiger. Concurrentie komt vermoedelijk vooral van Smash-In 2 en wellicht Harderwijk 5 met ’s-Heerenbroek 2 als outsider.

Afgelopen vrijdag moest team 9 direct op bezoek bij Smash-In 2 in Ens. Dan treft het niet als door omstandigheden in eerste instantie alleen Robbert en Robin beschikbaar zijn. Gelukkig mocht de ‘benjamin van het team’ - Bert - een uitwedstrijd meedoen waardoor het probleem was opgelost. Elmer Timmer, Henda Boerman en Laura Hameetman waren de tegenstanders.

Beide teams maakten er een boeiende wedstrijd van. De openingspartij ging naar Smash-In 2; Elmer was net wat taaier dan Robbert met 11 - 7 in de 5e game. Daarna nam team 9 de regie over. Bert versloeg heel knap de geroutineerde Henda die het spelletje bij - jawel - Kampenion is begonnen. Bert kwam met 2 - 0 achter, maar won daarna keurig drie games op rij. Robin, die aan zijn tweede tafeltennisleven is begonnen, versloeg Laura overtuigend ‘in straight games’.
In het dubbel bleken Bert en Robin - die samen ritme opdeden bij de Clubkampioenschappen - in vier games te sterk voor Laura en Elmer. Zij brachten team 9 daarmee op een 1 - 3 voorsprong.

Robbert verloor daarna ook zijn tweede partij in vijf games. Hij nam tegen Henda nog wel een 1 - 2 voorsprong, maar zag zijn tegenstander de 4e en 5e game met 11 - 8 winnen. Robin versloeg vervolgens Elmer keurig in drie games, waarna Bert op het tandvlees Laura van zich af wist te houden. Na vier games stond het 2 - 2; Bert won zijn beide games heel dik en Laura heel nipt. De beslissende game ging weer met ruime cijfers naar Bert. Zo stond het 2 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog slechts één te winnen. Robin was in vier games de betere van Henda, die ongetwijfeld in Kampen nog met en tegen Robins pa Marcel heeft gebald. Daarmee bleef hij knap ongeslagen en beleefde hij dus een prima rentree. Robbert moest daarna zijn meerdere erkennen in Laura die te direct speelde. Zou Robbert niet van directe dames houden? In de laatste partij van de avond verloor Bert in vier (vrij) nipte games van Elmer die daarmee de schade voor zijn team beperkt hield.

Niettemin boekte team 9 ‘in het hol van de leeuw’ een zege: 4 - 6. Dat is een goed begin, wat spreekwoordelijk het halve werk betekent.

Scores: Robin 3, Bert 2 en dubbel 1; Robbert 0

Komende vrijdag komt Emmeloord 4 op bezoek.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Heino 10

Schreef ik in mijn vooruitblik op de voorjaarscompetitie te verwachten dat team 10 voor de 23ste maal in successie als 5e zou eindigen, dat was nog voordat ik wist - what a shame - dat dit seizoen in alle klassen (met uitzondering van de Hoofdklasse en de 6e klasse - twee teams degraderen. Team 10 moet dus aan de bak wil het niet afdalen naar de 5e klasse.

Afgelopen dinsdag kwam Heino 10 op bezoek, op voorhand een tegenstander waartegen mogelijkheden lagen. Helaas begon team 10 het seizoen met personele problemen en dus moest een invaller worden gezocht. Maar gelukkig doe je op Alice Ringenier vrijwel nooit tevergeefs een beroep. Henny Boxman en Gerard Wessels streden aan haar zij. Alfons van ’t Erve, Frans Willemsen en Ans Morrenhof waren de tegenstanders.

Het venijn zat voor team 10 vooral aan het begin. Zowel Gerard als Henny verloren hun eerste partij in de beslissende game van respectievelijk Alfons en Frans. Daarna moest Alice het tegen Ans afleggen in het AA damesonderonsje.
Ook het dubbel ging naar de gasten. Alice en Gerard moesten in vier games hun meerdere erkennen in Alfons en Frans.

Daarna was de wedstrijd meer in balans. Team 10 deed eerst wat terug via zeges van Henny op Alfons en Gerard op Ans. Alice was daarna kansloos tegen Frans.
Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog slechts één te winnen. Henny was in drie games - waarvan twee heel nipt - net wat sterker dan Ans. Alice wist daarna ook tegen Alfons geen game te winnen, al zat zij er tweemaal dicht bij. In de laatste partij van de avond leek Gerard tegen Frans voor het 4e punt te gaan zorgen. Hij pakte een 2 - 1 voorsprong, maar wist die helaas niet te verzilveren. Frans won namelijk de 4e en 5e game met ruime cijfers.

Zo leed team 10 een toch wel teleurstellende 3 - 7 nederlaag. Teleurstellend, omdat dit team in mijn ogen een concurrent is voor plaats 4. Het is niet anders.

Scores: Henny 2 en Gerard 1; Alice 0

Team 10 speelt as. dinsdag opnieuw thuis. Dan komt het sterke Smash ’70 9 op bezoek.

 

4e klasse: Kampenion 11 - Zwartsluis 3

‘Sprak’ ik over personele problemen bij team 10, ook team 11 kent de nodige personele problemen. Door gezondheidsproblemen en blessures zijn Alies Hendriks en Anne van der Haar voorlopig niet beschikbaar. Dan is een team van vijf personen met twee reserves helemaal niet teveel van het goede. Vrijdagavond speelde team 11 in een bijzondere opstelling: met Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en Jentine Sikkema ging het niet alleen om een damesteam, maar ook om een team met moeders, schoondochter en dochter. Heel apart. De tegenstander was het sterke Zwartsluis 3 dat met Kenneth van Dijk, Aldert Vegter en invaller Tjalling Wijnia (team 4) verscheen.

Het ging hard en snel afgelopen vrijdagavond. Na het dubbel stond het al 0 - 4. Team 11 wist - in de persoon van Jentine - slechts één game te winnen. Dat was in haar partij tegen Aldert. Alice (tegen Kenneth) en Jantiene (tegen Tjalling) wisten geen game te pakken. In het dubbel kwamen moeder Alice en dochter Jentine tegen Albert en Kenneth wel steeds beter in de partij, maar ook dat leverde geen gamewinst op.

Na het dubbel ging het langzaam maar zeker wel wat beter met team 11, maar daar was natuurlijk ook niet zoveel voor nodig. Jentine verloor na het dubbel van Kenneth. Zij kwam nog wel knap van een 1 - 2 achterstand terug, maar zag Kenneth in de beslissende game alsnog het verschil maken. Alice verloor daarna in vieren van Tjalling en Jantiene wist het Aldert niet heel moeilijk te maken.

In de achtste partij wist team 11 dan eindelijk de ‘hatelijk nul’ van het wedstrijdformulier te halen. Jentine kwam tegen Tjalling opnieuw van een 1 - 2 achterstand terug om ditmaal in de beslissende game wel het beslissende zetje te kunnen geven. De laatste twee partijen waren helaas weer voor Zwartsluis. Jantiene moest Kenneth na drie games feliciteren en Alice kwam tekort tegen Albert; meer dan gamewinst zat er niet in.

Team 11 leed dus een ruime 1 - 9 nederlaag. Dat is tegen titelkandidaat Zwartsluis 3 geen schande, maar één schamel puntje is te weinig in de strijd om (tenminste) twee teams onder zich te houden.

Scores: Jentine 1; Alice 0 en Jantiene 0

Komende dinsdag gaat team 11 op bezoek bij het sterke ’s-Heerenbroek 1.

 

Wisselende resultaten dus voor de tien teams die in actie kwamen. Maar dat zien we vast nog wel vaker dit seizoen. De tien wedstrijden - team 3 kwam vorig weekend al in actie - leverden drie zeges, twee puntendelingen en vijj nederlagen op. Komende week komen alleen de afdelingsteams in actie en wel volgens onderstaand overzicht:

Dinsdag 31 januari:
Kampenion 8 - ZC Aktief 2
Kampenion 10 - Smash ’70 9
’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 11

Woensdag 1 februari:
Smash ’70 6 - Kampenion 7

Vrijdag 3 februari:
DTS 1 - Kampenion 2
Kampenion 3 - TT Zwolle 4
Kampenion 4 - Entac 3
Bosman/Wezep 2 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Emmeloord 2
Smash ’70 4 - Kampenion 7
Kampenion 9 - Emmeloord 4

Komend weekend hoop ik mij weer te melden! Een goede week gewenst!

 

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar