FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 54 kwamen negen van de elf seniorenteams in actie. Omdat de landelijke competitie stil lag - vanwege een ranglijsttoernooi jeugd - had team 1 geen competitieverplichtingen. Team 8 zag zijn wedstrijd op de dag zelf nog verplaatst, omdat tegenstander ZC Aktief 2 forse personele problemen had. De wedstrijd wordt as. dinsdag gespeeld. Tot en met woensdagavond waren er louter nederlagen, maar gelukkig ‘hadden we’ de vrijdagavond nog. Die maakte heel veel goed. Hier volgt een overzicht.

Hoofdklasse: DTS 1 - Kampenion 2

Team 2 ging vrijdagavond op bezoek bij DTS 1 in Enschedé. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen officieel uit de Hoofdklasse, maar nadat er een plekje vrij kwam - Kampenion 1 bleef immers landelijk spelen - bleek DTS 1 de hoogste gemiddelde teamrating te hebben waardoor het Hoofdklasser bleef. Het begon de competitie met een puntendeling tegen Emmeloord 1, waar team 2 nipt verloor van DTV ’84 1.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels troffen Desney Mansveld, Ben Schukkink en Koen Reuver, oftewel de sterkste opstelling van DTS 1.

En dat DTS in de sterkste opstelling speelde, was vrijdagavond ook terug te zien in de partijen. Sterker nog, team 2 leek zelfs op een gegeven moment af te stevenen op een zeperd. Alleen Jordy was tot dan toe in staat om te scoren. Robin verloor zijn 1e (tegen Desney) en 2e partij (tegen Ben) nipt in vijven. Gertjan - toch even terug op bekende grond - kwam vrijdagavond niet in het stuk voor en wist zelfs geen game te winnen. Na acht partijen stond het 6 - 2 via twee zeges van Jordy op respectievelijk Ben en Koen. Gelukkig wist team 2 de laatste twee partijen nog te winnen waardoor het de schade beperkt hield. Eerst raapte Robin zich - na de 1e game tegen Koen verloren te hebben - bij elkaar en won hij drie games op rij met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond was het Jordy - wie anders? - die het 4e punt binnen sleepte na een keurige viergames zege op Desney dit tot dat moment op 5 uit 5 stond.

Team 2 verloor dus met 6 - 4 bij DTS 1. Er had zeker een puntje meer in gezeten, maar helaas verloor Robin zijn beide vijfpitters. Jammer was het verder dat Gertjan - die na de Clubkampioenschappen toch wat ritme zou moeten hebben - drie kansloze nederlagen leed. Laten we hopen dat het om een offday ging en dat hij er volgende week weer staat.

Scores:
Jordy 3 en Robin 1; Gertjan 0 en dubbel 0

Komende vrijdag rijdt team 2 opnieuw naar Twente. Dan is het sterke Blauw-Wit 1 de tegenstander. Dat team is de gedoodverfde kampioen, maar het heeft voor het seizoen aangegeven niet te willen promoveren.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 4

Team 3 startte de competitie - al weer twee weken geleden - prima met een 2 - 8 zege bij Trias 2. Vrijdagavond kwam het bekende TT Zwolle 4 op bezoek dat vorige week in eigen huis billenkoek kreeg van titelkandidaat De Brug 2. Wedstrijden tussen Kampenion 3 en TT Zwolle 3 of 4 eindigen meestal ‘ergens tussen’ 6 - 4 en 4 - 6. Wat zou het ditmaal worden?

Voor team 3 moesten Wim Tillema, Bas de Vries en Thomas Niemeijer het doen. Stefan Vlieger, Roy van der Burg en Marc Noorda waren de tegenstanders.

Het begin was duidelijk voor team 3. De eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. Wim boekte een verrassend eenvoudige zege op Stefan, Bas was vooral tactisch sterker dan Roy en Thomas moest even zoeken tegen Marc, maar toen hij het gevonden had bleek hij nauwelijks nog te houden.
In het dubbel leden Thomas en Wim een viergames nederlaag tegen Marc en Roy en daar viel ook weinig op af te dingen. Beide dubbels zijn nog niet goed op elkaar ingespeeld, maar aan Zwolse kant bleek de combinatie tactisch vernuft en jonge gretigheid doorslaggevend.

De heren van team 3 lieten zich echter niet uit het ‘veld’ slaan door die verliespartij. Bas bleek in drie games net wat sterker / slimmer dan Stefan. Wim en Marc speelden daarna de eerste spannende partij van de avond. Drie games waren zij aan elkaar gewaagd, maar daarna - bij een 2 - 1 voorsprong voor Wim - werden de verschillen groter. De 4e game ging met ruime cijfers naar Marc. In de beslissende game deelde Wim in het begin een forse tik uit en hij wist de opgebouwde voorsprong uit te bouwen naar een ruime zege. Thomas moest vervolgens tegen Roy - net als in zijn eerste partij tegen Marc - even zoeken. Dat kostte hem de 1e game, maar daarna pakte hij het prima op en won hij alsnog overtuigend met dwingend, aanvallend spel. Het Thomas niets uit of hij met de forehand of backhand aanvalt en dat is toch wel bijzonder.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 3. In de achtste partij namen de routiniers Bas en Marc het tegen elkaar op. Beide maakten er een vermakelijke partij van die Bas uiteindelijk in vier games wist te winnen. ‘Gezegd’ moet worden dat het Bas daarbij niet tegen zat. Thomas had daarna opnieuw vier games nodig om ook zijn laatste partij winnend af te sluiten. Stefan moest hem na vier games feliciteren. De laatste partij van de avond was de spannendste en Wim en Roy waren daarvoor verantwoordelijk. Daar leek het overigens in de 1e game niet op, want Wim won die met ruime cijfers. Roy sleepte de 2e en 3e game er echter nipt uit waarna de 4e game weer voor Wim was. Net als in zijn partij tegen Marc nam Wim ook tegen Roy een ruime voorsprong in de beslissende game. Het stond op een gegeven moment 7 - 2, maar Roy vocht zich punt voor punt terug en kwam op 7 - 7. Toen pas nam Wim een time-out. Die bleek zeer welkom, want daarna verloor hij nog slechts één puntje.

Team 3 boekte zo een verrassend ruime 9 - 1 zege op TT Zwolle 4. Het doet daarmee gouden zaken. Het is nu niet alleen gedeeld koploper, de voorsprong op de degradatieplaatsen 5 en 6 is na twee wedstrijden al liefst 13 punten. De zege was wel wat geflatteerd; de beide vijfpitters gingen naar team 3 en voor het overige waren de verschillen tussen de spelers vaak ook niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Scores:
Bas 3, Thomas 3 en Wim 3; dubbel 0

Team 3 ontvangt as. vrijdag Vitesse ’35 1 dat derde staat en twee punten minder heeft verzameld.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Entac 3

Team 4 zag vorige week de doordeweekse ‘wereldreis’ naar Losser slechts beloond met 2 punten. Titelkandidaat Smash 2000 1 profiteerde vrijwel optimaal van het thuisvoordeel en de ‘jetlag’ van de Kampenaren. Afgelopen vrijdagavond kwam Entac 3 op bezoek. Dat team begon de competitie met een maximale zege op TT Zwolle 6. We waren benieuwd of de Kampenaren de bezoekers partij konden bieden.

Danny Bruins, Hans de Vries en Jackie van der Meulen namen het op tegen Dennis Ticheler, Arjan ter Riet en Joël Kruit.

In de openingspartij had Danny onvoldoende antwoord op het - met alle respect - ‘niet alledaagse’ spel van Dennis. Laatstgenoemde beschikt over een moeilijk te lezen service en kapt af en toe listig. Verder opent hij graag vanuit de backhand met een trage bolle topspin. Danny verloor in vier games. Hans verloor tegen Arjan de 1e game kansloos, maar knokte zich daarna in de partij. De 2e, 3e en 4e game gaven nauwelijks krachtsverschil te zien. Daarna stond het 2 - 2. In de beslissende game maakte Hans nauwelijks fouten; Arjan daarentegen liet zich verleiden om teveel te doen. Dat pakte voor hem verkeerd uit. Hans won de game dan ook ruim. Jackie had daarna tegen Joël ook vijf games nodig, maar hier waren de games stuk voor stuk minder spannend. Jackie wist de beslissende game weer met ruime cijfers te winnen.
In het dubbel sleepten Danny en Jackie tegen Arjan en Dennis de 1e game weliswaar in de verlenging naar zich toe, maar zij moesten vervolgens toezien hoe de gasten de regie overnamen en drie games op rij wonnen. Zo was het weer gelijk: 2 - 2.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Hans had beter het oog in het spel van Dennis (dan Danny) en kwam geen moment in de problemen, mede omdat hij minder risico in zijn spel legt. Hans won ‘in straight games’. Danny boekte daarna een viergames zege op Joël. De verschillen waren niet groot in drie van de vier games, maar toch. Jackie kwam daarna tegen Arjan tekort; hij moest hem na drie games feliciteren.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog twee te winnen. Eerst bleek Hans ‘in straight games’ te sterk voor Joël, waarna Jackie in een close partij tegen Dennis knap van een 1 - 2 achterstand terugkwam. In de beslissende game leek Dennis dan toch de sterkste; hij nam namelijk een 0 - 4 voorsprong. Jackie bleef echter koel, vocht zich opnieuw terug om bij 5 - 5 alsnog afstand te nemen. In de laatste partij van de avond bood Danny tegenstander Arjan goed partij, maar het was niet voldoende voor de winst. Bij een 1 - 2 voorsprong in games wist Arjan in de 4e game het verschil te maken.

Niettemin boekte team 4 een keurige en nuttige 6 - 4 zege op het sterke Entac 3. Ik schat zo in dat Entac 3 dit seizoen de voornaamste en wellicht enige uitdager van Smash 2000 1 wordt. Zo bekeken is de nipte zege een goed resultaat.

Scores:
Hans 3, Jackie 2 en Danny 1; dubbel 0

Komende vrijdag komt met DTS 3 een andere tegenstander uit Enschedé op bezoek.

 

1e klasse: Bosman/Wezep 2 - Kampenion 5

Team 5 startte de competitie vorige week met een puntendeling tegen medepromovendus Smash ’70 3. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij buurman Bosman/Wezep 2 dat met een 4 - 6 zege bij TT Zwolle 5 begon.

Bertin Bos, Nick Kuipers en Dick Hoekman bonden de sportieve strijd aan met Emile Mensink, Eljakim Doorneweerd en Johan Bosman.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten, of beter: twee verschillende helften. De eerste helft was voor de gastheren. Na vijf partijen stond het namelijk 4 - 1. Alleen Bertin kwam namens team 5 tot scoren. In de openingspartij tegen Emile wist Bertin in de 5e game het verschil te maken. Nick en Dick moesten hun tegenstander - respectievelijk Eljakim en Johan - na vier games feliciteren.
In het dubbel pakten Bertin en Nick tegen Eljakim en Emile een 1 - 2 voorsprong, maar daarna was de Kamper koek op. E&E wonnen de 4e en 5e game met ruime cijfers.

Na het dubbel was Bertin kansloos tegen oud-teamgenoot Eljakim die heel eenvoudig won. Daarna - het stond dus inmiddels 4 - 1 - kwam team 4 beter in de wedstrijd en namen de Kampenaren de regie over. Dick was in vier games net wat beter dan Emile en Nick had tegen Johan drie games nodig om de sleutel te vinden die tot succes leidde. Bij een 2 - 1 achterstand won Nick de 4e en 5e game alsnog met ruime cijfers. De volgende keer de sleutel maar om je nek hangen, Nick.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 5. Dick rekende overtuigend af met Eljakim. Kennelijk was de topspin van Dick teveel voor de gewoonlijk vlak spelende Eljakim. Bertin kende daarna nog minder problemen tegen Johan en won eenvoudig ‘in straight games’. De laatste partij van de avond was de spannendste. Nick en Emile waren daarvoor verantwoordelijk. Na 12 - 10, 12 - 10, 10 - 12 en 6 - 11 moest de 5e game de beslissing brengen. Nick bleek de gelukkigste van de twee wat tafeltennis betreft; hij won die game met 9 - 11.

Zo boekte team 5 een nipte, maar keurige, 4 - 6 zege op Bosman/Wezep 2. Zeker gelet op de opstelling van de gastheren. Bertin, Dick en Nick hadden ieder met twee zeges een even groot aandeel in die zege. Na twee speelrondes lijkt de conclusie voorlopig gerechtvaardigd dat de verschillen klein zijn in de poule.

Scores:
Bertin 2, Dick 2 en Nick 2; dubbel 0

Team 5 gaat as. vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 6.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Emmeloord 2

Team 6 boekte vorige week een keurige 3 - 7 zege op bezoek bij TT Zwolle 7. Vrijdagavond kwam Emmeloord 2 op bezoek dat in de openingswedstrijd met 1 - 9 verloor van titelkandidaat NTC Leogang 1.

Gerard Palland, Hans van de Berg en Simon van der Woude troffen Michel Schwarte, Firas Wadi en Peter Potter aan de andere kant van de tafel.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. Gerard versloeg Michel overtuigend in drie games waarbij alleen de 2e game spannend was. Hans trof het niet met Firas als eerste tegenstander. Firas gaf Hans geen gelegenheid om in de partij te komen. Met actief en gedurfd aanvallend spel won Firas verdiend ‘in straight games’. Simon maakte het zichzelf daarna tegen Peter (onnodig ?) moeilijk. Pas bij een 1 - 2 achterstand in games ging het lopen en kwam hij daarna niet meer in de problemen.
In het dubbel waren Gerard en Simon duidelijk te sterk voor Firas en Michel.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Hans en Michel maakten er een lange partij van. Beiden willen eerst in de rally komen waarna Hans meestal de meest ongeduldigste van de twee was. Dat resulteerde dan vaak in of een punt voor, of een fout van Hans. In eerste instantie lag het foutenpercentage van Hans te hoog. Michel nam dan ook een 1 - 2 voorsprong, maar Hans vocht zich knap terug en won uiteindelijk na 11 - 8 in de 5e game. Gerard was daarna - opnieuw in drie games - te sterk voor zijn tegenstander, ditmaal Peter, waarna Simon in de 1e en 2e game heer en meester was over Firas. Daarna kwam Firas hierna wel wat beter in de partij, maar het was Simon die de 3e game er met klein verschil uitsleepte.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 6. Eerst speelden Hans en Peter een wisselvallige partij tegen elkaar. ‘Wereldpunten’ werden afgewisseld door - op het oog - eenvoudige missers. Ook nu moest een 5e game de beslissing brengen waarin Hans uiteindelijk na 13 - 11 de gelukkigste bleek. Simon had het daarna lastig tegen Michel die weinig snelheid aan de ballen meegeeft. Simon moest daardoor veel zelf doen en dat ging hem moeizaam af. Bij een 2 - 1 voorsprong in games en een 6 - 10 achterstand in de 4e game leek een 5e game de beslissing te moeten brengen. Maar toen vond Simon plotseling zijn beste spel en won hij 6 punten op rij. In de laatste partij van de avond ‘morste’ Gerard tegen Firas opnieuw geen game. Zijn ijzersterke service en dito forehand waren Firas te machtig.

Team 6 versloeg Emmeloord 2 dus met 9 - 1. Die zege was wat geflatteerd, omdat de drie gespeelde vijfpitters alle naar team 6 gingen en twee daarvan nipt. Na twee speelrondes is er al een duidelijk verschil in punten tussen de eerste drie - waaronder team 6 - en de laatste drie. Dat is een geruststellende gedachte.

Scores:
Gerard 3, Simon 3, Hans 2 en dubbel 1

Komende vrijdag komt Smash ’70 5 naar Kampen dat met 16 punten evenveel punten heeft verzameld als team 6.

 

2e klasse: Smash ’70 4 - Kampenion 7

Team 7 is vorige week vrij aardig begonnen aan het avontuur dat 2e klasse heet. Dronten ’74 1 - de gedoodverfde titelkandidaat - werd keurig 3 puntjes afgesnoept. Afgelopen woensdagavond ging het op bezoek bij een andere ‘hoogvlieger’ in de poule: Smash ’70 4.

Jomar Schilder, Arnold Hubach en Guido Wessels namen het op tegen Robin de Weert, Wouter van Halm en Steven Tijssen. De gemiddelde leeftijd lag afgelopen woensdagavond laag in de twintig.

Het begin was voor de gastheren. Na het dubbel stond het namelijk 4 - 0 en op die tussenstand viel weinig af te dingen. Jomar verloor in vieren van Robin, Arnold ‘in straight games’ van Wouter en Guido na vier spannende games van Steven.
In het dubbel moesten Arnold en Guido - voor het eerst samen spelend - hun tegenstanders Robin en Wouter na drie games feliciteren. Zo leek team 7 na vier partijen op een zeperd af te stevenen.

Maar zie ‘the young ones’ wisten zich op te richten. Eerste boekte Jomar een keurige viergames zege op de sterke Wouter, waarna Guido evenveel games nodig had om Robin aan de zegekar te binden. Arnold leek de Kamper feestvreugde nog verder te vergroten; hij nam tegen Steven een 0 - 2 voorsprong in games. Steven counterde echter snel naar 2 - 2 en was in de beslissende game met 11 - 9 de gelukkigste. Zo stond het 5 - 2 en lieten de jongeheren ineens weer zien het niveau aan te kunnen.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er helaas nog slechts één te winnen. Guido verloor eerst een zeer spannende vijfpitter van Wouter. Wat te zeggen van de gamestanden 10 - 12, 11 - 9, 9 - 11, 11 - 8 en 11 - 9? Jomar en Steven deden dit de partij erna dunnetjes over, zij het dat de winst hier nipt naar team 7 ging: 13 - 11, 7 - 11, 13 - 11, 9 - 11 en 12 - 14. In de laatste partij van de avond moest Arnold zijn meerdere erkennen in Robin die dan ook geen game hoefde af te staan.

Een 7 - 3 nederlaag dus voor team 7, maar opnieuw een nederlaag met perspectief. Na een moeizame start knokten de spelers knap terug in de wedstrijd. Eindigden de eerste vier partijen in 4 - 0 voor Smash ’70 4, de laatste zes partijen eindigden in 3 - 3. Daar moeten zij zich maar aan vast houden. De jonge spelers gaan dit seizoen veel leren en aan het eind van het seizoen zien zij wel wat dat heeft opgeleverd.

Scores:
Jomar 2 en Guido 1; Arnold 0 en dubbel 0

Komende week speelt team 7 opnieuw uit; het gaat dan op bezoek bij de buren van Bosman/Wezep 3.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Emmeloord 4

Team 9 begon de competitie met een nuttige zege op concurrent Smash-In 2: 4 - 6. Afgelopen vrijdag ontving het Emmeloord 4 dat vorige week de punten deelde met ’s-Heerenbroek 2.

Robin Makkink, Mattias Beimers en Martijn Haanappel moesten zien af te rekenen met Jos Kuijper, Willem Paulusma en Freek van der Kamp.

Het begin was duidelijk voor team 9. Robin opende met een overtuigende 3 - 0 zege op Jos, Mattias verloor de 1e game nipt van Willem maar won daarna drie games op rij en Martijn versloeg Freek in vier games waarvan de laatste twee met nipt verschil.
In het dubbel wisten Martijn en Robin een 2 - 1 voorsprong in games tegen Freek en Willem niet te verzilveren. De gasten wonnen de 4e en 5e game met ruim verschil. Vanaf de zijkant leek het mij dat de speelstijlen van Martijn en Robin teveel verschillen om een sterk dubbel te kunnen vormen. Misschien moet het team met vaste dubbels gaan werken: Martijn en Mattias en Bert en Robin. Robbert zou met alle vier wel kunnen dubbelen. Het is maar een idee.

In de partij na het dubbel verloor Mattias in vier games van Jos. De verschillen waren niet groot, maar toch. Robin had daarna tegen Freek in drie games aanvallend meer in huis dan zijn tegenstander. Zijn dwingende spel gaf de doorslag. Martijn en Willem beukten er daarna lustig op los. Toen de kruitdampen en houtschilfers waren opgetrokken bleek Martijn ‘in straight games’ te hebben gewonnen. Zo stond het 5 - 2.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er helaas nog maar één te winnen. Mattias was in vier games net wat sterker dan Freek, waarna Martijn tegenstander Jos na drie games moest feliciteren. Ik ben er getuige van dat dit gebeurd is. In de laatste partij van de avond verloor Robin verrassend van Willem. Laatstgenoemde bracht (te) veel ballen terug en counterde vaak zelf met (vooral) de backhand. Dit ongecompliceerde spel was Robin te machtig. Hij capituleerde na drie games, waarvan twee in de verlenging.

Team 9 won dus opnieuw met de cijfers 6 - 4. Er had wat meer in gezeten, maar toch waren de 4 punten van Emmeloord niet gestolen. In de 4e klasse kom je nu eenmaal veel type spelers tegen. Het is de kunst om tegen elk speltype uit de voeten te kunnen. Maar geloof me, met team 9 komt het helemaal goed dit seizoen. Na twee speelrondes zijn de verschillen nog klein. Het belooft een leuke competitie te worden.

Scores:
Martijn 2, Mattias 2 en Robin 2

Komende week speelt team 9 opnieuw thuis. Dan komt Harderwijk 5 op bezoek.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Smash ’70 8

Team 10 ging de competitie vorige week van start met een 3 - 7 nederlaag tegen Heino 10. Afgelopen woensdag kwam titelkandidaat Smash ’70 9 op bezoek. Dat team begon met een nipte zege op Harderwijk 4.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman moesten zien wat punten mee te sprokkelen tegen Wim Geerts, Erik van der Ziel en Robin Sellies.

Welnu, dat sprokkelen viel bepaald niet mee. Het werd een vrij kansloze missie voor team 10 dinsdagavond. Na het dubbel stond het 1 - 3. Jeroen bood Wim goed partij, maar moest niettemin na vier games capituleren. Gerard kwam tekort tegen Erik, maar Henny zette zijn team in de derde partij op het wedstrijdformulier door Robin te verslaan. De speltypes van beiden kennende, versloeg Robin zich op het kapspelletje van Henny.
In het dubbel verloren Gerard en Jeroen ‘in straight games’ van Erik en Wim.

Na het dubbel kwam team 10 nauwelijks nog in het stuk voor. Slechts drie games wist het nog te winnen. Henny ‘schopte’ het tegen Erik nog tot een vijfpitter. Henny nam een 2 - 0 voorsprong, maar daarna kreeg Erik door hoe je het spel van Henny het best kon bespelen. Hoewel de 5e game nog spannend werd, ging de winst toch nog naar Erik. In de andere partijen was het krachtsverschil te groot. Op zich geen schande, want de Hattemers degradeerden ongelukkig uit de 3e klasse, waar de Kampenaren al seizoenenlang onderin de 4e klasse bivakkeren.

Zo is de ruime 1 - 9 nederlaag snel verklaard. Het gat naar de veilige plaats 4 - de nummers 5 en 6 degraderen immers - bedraagt na twee speelrondes al 7 punten. De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat team 10 een heel moeilijk seizoen tegemoet gaat.

Scores:
Henny 1; Gerard 0, Jeroen 0 en dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 10 op bezoek bij Harderwijk 4.

 

4e klasse: ’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 11

Team 11 startte het seizoen vorige week met een 1 - 9 nederlaag tegen Zwartsluis 3 dat met ’s-Heerenbroek 1 en Heino 9 gaat uitmaken welk team kampioen wordt en promoveert. Afgelopen dinsdagavond ging team 11 op bezoek bij ’s-Heerenbroek 1. Een heel zwaar programma dus voor team 11 aan het begin van het seizoen. En dan treft het natuurlijk niet dat de sterkere spelers - Alies Hendriks en Anne van der Haar - door blessure- en gezondheidsproblemen niet beschikbaar zijn.

Gelukkig beschikt team 11 over voldoende spelers om wekelijks drie spelers achter de tafel te krijgen. Afgelopen dinsdag kwamen de beide reserves - Rense Beimers en Gerard Regterschot - in actie, naast Alice Ringenier. Hans Koersen, Ronny Doornwaard en Monique Horstman waren de tegenstanders.

Ook hier bleek de tegenstander een maatje te groot. Eigenlijk wist alleen Gerard prima tegenspel te bieden. Hij sleepte er tegen alle drie de tegenstanders een 5e game uit, maar ….. verloor helaas alle drie de partijen. Dat is zuur. Gelijkwaardig zijn aan de tegenstanders en met 0 punten naar huis te moeten gaan. Alice en Rense waren dinsdagavond kansloos.

Team 11 werd dus met een maximale nederlaag naar huis gestuurd. Nu kun je zeggen dat de punten in Kampen bleven, maar dat is dan ook alles.

Ook team 11 gaat een heel zwaar seizoen tegemoet. Het verschil met de ‘veilige’ 4e plaats bedraagt al 8 punten. Natuurlijk, we moeten niet gaan doemdenken - en dat doen de spelers van team 11 ook zeker niet - maar de eerste klap is vaak wel een daalder waard. En hier is het team 11 zelf dat een forse uppercut heeft gekregen.

Scores:
Alice 0, Gerard 0, Rense 0 en dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 11 op bezoek bij TT Zwolle 13. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

 

Daar waar tot en met het vorig seizoen slechts een team per poule degradeerde in de 3e, 4e en 5e klasse, daar zijn dat er dit seizoen twee. De competitiecommissie vindt dat in de basis - 5e en 6e klasse - te weinig teams beschikbaar zijn waardoor de meer recreatieve teams vaak te lange reistijden moeten maken. Daar is veel voor te zeggen. Idealiter moet de competitie-indeling een piramide (kerstboom) opbouw hebben. Bovenin weinig poules en onderin veel. Maar waarom de Hoofdklasse dan uit twee poules moet bestaan, is mij een raadsel.

Ondanks een matige doordeweekse score - drie wedstrijden en drie nederlagen - is de uiteindelijke balans van week 5 toch nog nipt positief geworden. Vijf van de zes vrijdagwedstrijden leverden namelijk winst op. De teams 1 en 8 kwamen deze week niet in actie. Volgende week spelen elf teams in totaal twaalf wedstrijden; dat is weer eens wat anders.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:
Dinsdag 7 februari:
Kampenion 8 - ZC Aktief 2

Vrijdag 10 februari:
Blauw-Wit 1 - Kampenion 2
Kampenion 3 - Vitesse ’35 1
Kampenion 4 - DTS 3
TT Zwolle 6 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Smash ’70 5
Bosman/Wezep 3 - Kampenion 7
Smash ’70 6 - Kampenion 8
Kampenion 9 - Harderwijk 5
Harderwijk 4 - Kampenion 10
TTZwolle 13 - Kampenion 11

Zaterdag 11 februari:
SKF 4 - Kampenion 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden. Een goede week gewenst!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Reacties  

#1 Nick 05-02-2017 13:43
Mooie verhalen weer Jan!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar