In week 6 kwamen de elf seniorenteams in totaal twaalf maal in actie. Het ‘geroutineerde’ team 8 speelde namelijk tweemaal en met wisselend succes. De balans was deze week nipt positief; team 1 zorgde er op zaterdagmiddag voor dat de balans net naar de positieve kant doorsloeg. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

3e divisie: SKF 4 - Kampenion 1

Team 1 kwam tot nu toe slechts eenmaal in actie. Het won de openingswedstrijd heel knap met 6 - 4 van TT Zwolle 1. Afgelopen zaterdagmiddag ging het op bezoek bij SKF 4. Het was aan Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier om de goede competitiestart een dito vervolg te geven. Yannick Raaijmakers, Wisse Kuiters en Etienne Bruinekreeft waren de - deels - jonge tegenstanders. Alleen Etienne is wat ouder.

Na het dubbel stond team 1 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij was Ivan in de 1e game tegen Yannick kansloos. In de 2e game ging het beter, maar Ivan moest ook die - zij het nipt - aan de tegenstander laten. Daarna ging het echter lopen en won Ivan heel knap drie games op rij met ruime cijfers. Gert-Jan was daarna in drie games te sterk voor Wisse die eigenlijk alleen in de 2e game in de buurt wist te blijven. Ton zette team 1 weer op voorsprong via een relatief eenvoudige zege - in ieder geval wat de scores betreft - op Etienne.
In het dubbel zorgden Gert-Jan en Ivan namens Kampenion 1 en Wisse en Yannick namens SKF 4 voor een spannende partij. Na 12 - 10, 10 - 12, 11 - 7 en 10 - 12 moest een 5e game de beslissing brengen. Uiteindelijk bleek het Veenendaalse duo met 11 - 9 de gelukkigste.

Na het dubbel pakte team 1 de draad weer op. Eerst was het de beurt aan Ivan tegen Etienne. Toen hij de 1e game nipt naar zich toe trok, ging het iets gemakkelijker. De 2e game won hij ruim en de 3e werd weer spannend(er). Het was Ivan die deze met 9 - 11 won. Ton had het daarna ook erg lastig tegen Yannick. Ook nu moest een 5e game de beslissing brengen na 11 - 5, 11 - 13, 10 - 12 en 11 - 7. Aan het eind bleek Ton na 9 - 11 de gelukkigste van de twee. Gert-Jan boekte vervolgens een eenvoudige zege op Etienne; hij won ‘in straight games’ en kwam geen moment in de problemen. Gert-Jan zette zijn team daarmee op een 1 - 6 voorsprong!

Toen Ton daarna Wisse in vier games versloeg - hij moest alleen de 1e game aan Wisse laten - leek team 1 af te stevenen op een heel ruime zege. Maar ‘het venijn’ zat helaas in de staart. Ivan was namelijk kansloos tegen Etienne. Wat Ivan ook probeerde, hij kwam niet in de buurt van gamewinst. Maar zoiets kan op dit niveau gebeuren. Gert-Jan had het in de laatste partij - net als Ivan en Ton - lastig tegen Yannick. De verschillen waren over het algemeen niet groot, maar toch toonde Yannick zich in vier games net wat sterker.

Misschien valt de 3 - 7 zege ietsje tegen als je met 1 - 7 voor hebt gestaan, maar zo moeten we niet naar de einduitslag kijken. Ivan en Ton speelden beiden een vijfpitter tegen Yannick en Ton had die partij ook kunnen verliezen. En op de beide verliespartijen van Ivan en Gert-Jan aan het eind van de wedstrijd valt niets af te dingen. Daar tegenover staat dat alleen het verloren dubbel ook naar Kamper kant had kunnen vallen. Voeg daaraan toe dat team 1 op landelijk niveau voor de eerste maal een uitwedstrijd wist te winnen en dan moet de conclusie overall luiden dat we tevreden moeten zijn met de 3 - 7 zege.

Scores:
Ton 3, Gert-Jan 2 en Ivan 2

Na twee speelrondes is team 1 knap gedeeld koploper. Amstelveen 1, dat in de openingswedstrijd met 10 - 0 won van Assen 2, leed bij TT Zwolle 2 een 7 - 3 nederlaag en heeft nu net als team 1 in twee wedstrijden 13 punten verzameld. Buurman TT Zwolle 1 volgt op twee punten. Er zijn weliswaar slechts twee wedstrijden gespeeld, maar de meeste klap is een - ahum - daalder waard.

Komende zaterdag speelt team 1 opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij SVE 2 in Utrecht.

 

Hoofdklasse: Blauw-Wit 1 - Kampenion 2

Team 2 verloor de eerste twee wedstrijden met de cijfers 4 - 6 en dan treft het niet dat je in de derde wedstrijd op bezoek moet bij het sterkste team in de poule: Blauw-wit 1. Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels namen het vrijdagavond op tegen Jos Reuvekamp, Erik Pijper en Raymond Hendriks.

Het werd inderdaad het verwachte moeilijke avondje in Almelo. En eigenlijk nog wat moeilijker dan vooraf ingeschat. Dat Jos niet of nauwelijks te verslaan zou zijn, daar houd je wel voorzichtig rekening mee. Maar dat ook Raymond ongeslagen zou blijven, dat lag minder in de lijn van de verwachting. Overigens bleek aan Kamper kant Gertjan nog het dichtst bij een zege op Raymond; hij capituleerde pas na 13 - 11 in de 5e game.
Zowel Jordy, Robin als Gertjan wisten wel de derde man aan Almelose kant - Erik - te verslaan. Jordy en Robin deden dat ‘in straight games’, terwijl Gertjan zijn tegenstander na een 0 - 2 achterstand nog zag terugkomen tot 2 - 2. In de 5e game was Gertjan met 10 - 12 de gelukkigste.
Resteert alleen het dubbel nog. Daarin kwamen Jordy en Robin in vier games net wat tekort tegen Jos en Raymond.

Team 2 leed dus een regelmatige 7 - 3 nederlaag tegen Blauw-Wit 1. Op die cijfers is ook weinig af te dingen; Gertjan verloor en won een vijfpitter met 2 punten verschil in de beslissende game.

Het moet nog blijken of deze nederlaag wat waard is en zo ja wat. Immers, Blauw-wit 1 heeft voor het seizoen aangegeven niet te willen promoveren. Eindigt het als 1e - en die kans is groot - dan worden de wedstrijden van het team geschrapt om zo de nieuwe ‘kampioen’ te kunnen bepalen. Maar die wedstrijden tellen wel weer mee voor de strijd om degradatie te ontlopen. Voorlopig staat team 2 in de gevarenzone na drie nederlagen in evenzo vele wedstrijden. Dat is even wennen. Maar laten we niet doemdenken, het team heeft wel drie lastige wedstrijden achter de rug. Daarmee wil ik niet zeggen dat de heren nu kunnen freewheelen.

Scores:
Gertjan 1, Jordy 1 en Robin 1

Komende vrijdag ontvangt team 2 Emmeloord 1 dat net als team 2 11 punten heeft verzameld in drie wedstrijden. In kan mij zo voorstellen dat over deze wedstrijd in Huize Lieftink nog wel even wordt gesproken.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Vitesse ’35 1

Team 3 is tot nu toe verrassend goed bezig in de Promotieklasse. Uit de twee gespeelde wedstrijden behaalde het 17 punten. En dan te bedenken dat het het afgelopen seizoen officieel was gedegradeerd naar de 1e klasse. Afgelopen vrijdag kwam nummer 3 Vitesse ’35 1 op bezoek dat 2 punten minder had verzameld. Een mooie graadmeter dus.

Gerben Wolterink, Bas de Vries en Thomas Niemeijer namen het op tegen Hans Nieuwenhuis, Steven Lubbers en Johannes ter Horst.

Het werd opnieuw een prima avond voor team 3. Weliswaar verloor Gerben de openingspartij in vijf games van Hans na enkele matchpunten te hebben laten liggen, maar daarna pakten Bas en Thomas - en ook Gerben - het goed op. Punt na punt werd bijeengeslagen. Cruciaal daarbij waren de partijen 5, 6 en 7 die alle in vijf games winst opleverden. Toen kregen de gasten wel even een ‘tikkie’ te verwerken. Uiteindelijk wist Steven bij een 8 - 1 stand - jawel - de eindstand op 8 - 2 te bepalen. Het was opnieuw Gerben - die het niet zo erg op materiaalspelers heeft - die de tegenstander moest feliciteren. En aangezien de gasten met drie materiaalspelers verschenen was het - tafeltennistechnisch gezien - niet de avond van Gerben.

Bas bleef al met al redelijk eenvoudig overeind; hij moest alleen Hans een 5e game toestaan. Tegen Steven en Johannes stond hij geen game af. Thomas was ook prima op dreef. Hij had het het lastigst tegen Steven in een partij die hij met 11 - 9 in de 5e game won. Gerben kwam dus eenmaal tot winst, maar hij pakte met Bas ook de winst in het belangrijke - en met lef gespeelde - dubbel.

Het zal duidelijk zijn dat team 3 zeer tevreden was met de 8 - 2 zege. Het blijft - met De Brug 2 - gedeeld koploper. Wie dat voor het seizoen had durven te voorspellen, moet zijn geluk eens in loterijen gaan beproeven.

Scores:
Bas 3, Thomas 3, Gerben 1 en dubbel 1

Komende vrijdag staat in Apeldoorn de topper op het programma. Dan gaat team 3 op bezoek bij De Brug 2.

 

1e klasse: Kampenion 4 - DTS 3

Team 4 heeft zich vorige week goed hersteld van de uppercut in de openingswedstrijd bij Smash 2000 1 in Losser. Het versloeg Entac 3 met 6 - 4. Afgelopen vrijdag kwam met DTS 3 een ander team uit Enschedé op bezoek. Dat team stond laatste en dus was de opdracht ‘eenvoudig’: een zege behalen. Het was overigens even puzzelen om drie eigen spelers achter de tafel te krijgen, want om uiteenlopende redenen kwam de wedstrijd Danny Bruins, Sebastian Holzapfel, Jackie van der Meulen en Hans de Vries niet goed uit. Uiteindelijk bleken Danny, Hans en Jackie toch beschikbaar, al ging het niet van harte. Danny speelde zijn drie wedstrijden achter elkaar. DTS 3 verscheen met invaller Leandro Cossu (team 6), Pepijn Buijnink en Gianluca Cossu.

Danny speelde zijn drie partijen dus achter elkaar. En dat pakte heel goed uit. Hij won zijn drie partijen (vrij) overtuigend. Met agressief en dwingend spel - daarmee af en toe een foutje incalculerend - versloeg hij achtereenvolgens Leandro, Pepijn en Gianluca. Vooral de zege op Pepijn - van wie hij vorig week in landelijk A nog verloor - mocht er zijn. Daarna werd het dubbel gespeeld: Hans en Jackie tegen de broers (?) Leandro en Gianluca. De partij was meer spannend dan hoogstaand. Hans en Jackie gaven een veilig lijkende 2 - 0 voorsprong uit handen, maar wisten de beslissende 5e game wel weer naar zich toe te trekken.
In de resterende partijen ondervonden zowel Hans als Jackie de kracht van de linkshandige Pepijn. Beiden slaagden er niet in ook maar een game te winnen. Zowel Hans als Jackie wisten wel vrij overtuigend van Gianluca te winnen en waar Hans nog in vier games Leandro versloeg, daar moest de niet fitte Jackie de winst - nipt in vijven - aan de tegenstander laten.

Team 4 won de wedstrijd dus met 7 - 3 en dat is eigenlijk ook direct de belangrijkste constatering van deze avond. Het overwon de personele problemen en het nam wat verder afstand van de plaatsen 5 en 6 die degradatie betekenen. Tel uit je winst.

Scores:
Danny 3, Hans 2, Jackie 1 en dubbel 1

Komende week speelt team 4 op vrijdagavond bij TT Zwolle 6 dat 4 punten minder heeft verzameld en op plaats 5 staat.

 

1e klasse: TT Zwolle 5 - Kampenion 5

Team 5 is de competitie vrij aardig begonnen. Het liet de puntendeling tegen medepromovendus Smash ’70 3 volgen door een nipte zege bij Bosman/Wezep 2. Afgelopen vrijdag ging het bij andere buren op bezoek, die van TT Zwolle 5. Nick Kuipers, Bertin Bos en Dick Hoekman moesten zien af te rekenen met Richard Hulsman, Justin Zeeders en Han Oldenburg.

Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk voor team 5 goed uitpakte. Na het dubbel stond het 2 - 2 - onder meer na twee vijfpitters - en had het er toen alle schijn van dat het een lange en spannende wedstrijd zou worden. Dat bleek inderdaad te kloppen. Maar toch kan dat in tafeltennis betekenen dat dit niet in de einduitslag is terug te zien. Zes van de tien partijen gingen over de volle vijf games en vijf daarvan - en tweemaal met nipt verschil - gingen naar team 5. Daarmee is de 3 - 7 zege van team 5 ook goeddeels verklaard.

Bertin was de grote man aan Kamper kant; hij won zijn drie enkelpartijen. Dat is knap, want hij kan vanwege werk niet meer trainen. Dick en Nick wonnen beiden twee van de drie enkelpartijen, slechts Richard bleek te sterk. Het dubbel was de enige vijfpitter die naar de Zwollenaren ging; Bertin en Nick moesten Han en Richard na vijf games feliciteren.

Toch zullen Bertin, Dick en Nick zeer tevreden zijn geweest met de 3 - 7 op TT Zwolle 5. Team 5 is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen en het staat nu zelfs keurig tweede op twee punten van koploper De Toekomst 3.

Scores:
Bertin 3, Dick 2 en Nick 2; dubbel 0

As. vrijdag ontvangt team 5 Heino 2 dat voorlaatste staat met 11 punten. Het is zaak om die wedstrijd als iedere andere te benaderen.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Smash ’70 5

Team 6 kan terugkijken op een goede competitiestart. De twee gespeelde wedstrijden leverden in totaal 16 punten op. Datzelfde geldt overigens voor Smash ’70 5, de tegenstander van afgelopen vrijdagavond. Het zou dan ook wel eens een mooie en spannende wedstrijd kunnen worden. Gerard Palland, Hans van de Berg en Jelmer van der Veen namen het op tegen Ivo Tijssen, Bert Mensink en Bastian Evers.

Het werd inderdaad een mooie en spannende wedstrijd met soms verrassende winnaars. De start was voor de gasten. Ivo was in de openingspartij net wat sterker dan Gerard die een prima 1e game geen dito vervolg kon geven. Hans moest daarna zijn meerdere erkennen in de sterke Bert die een klasse hoger ook geen gek figuur zou slaan. Via twee gewonnen vijfpitters kwam team 6 weer langszij. Jelmer was net iets sterker dan Bastian en in het dubbel kwamen Gerard en Jelmer tegen Bastian en Ivo knap van een 1 - 2 achterstand terug om ook de beslissende game te winnen.

Via 3 - 2, 3 - 4 en 5 - 4 werd het uiteindelijk - hoe verrassend - 5 - 5. Opvallend was het dat Gerard - hoewel goed spelend - deze avond niet tot winst kwam, terwijl Hans en Jelmer beiden knap tweemaal wisten te scoren. Goed om te zien dat ‘een wat mindere dag’ van de één - wat winstpartijen betreft - prima wordt gecompenseerd door de ander(en). Bij de gasten was Bert duidelijk te sterk; hij moest alleen Gerard in een spannende partij een game toestaan. Beide teams schieten weinig op met de puntendeling, vooral omdat koploper NTC Leogang 1 met ruime cijfers TT Zwolle 7 versloeg. Niettemin is een puntendeling een terechte uitslag.

Scores:
Hans 2, Jelmer 2 en dubbel 1; Gerard 0

Komende vrijdag gaat team 6 op bezoek bij koploper NTC Leogang 1.

 

2e klasse: Bosman/Wezep 3 - Kampenion 7

Team 7 - debutant in de 2e klasse - sloeg in de eerste twee wedstrijden bepaald geen gek figuur. Tegen de sterke teams Dronten ’74 1 en Smash ’70 4 werden keurig 3 puntjes meegepakt. Afgelopen vrijdag ging team 7 op bezoek bij Bosman/Wezep 3. Guido Wessels, Simone Lieftink en Arnold Hubach troffen Gert-Jan Doorneweerd, Richard Hertsenberg en Jan van ’t Hul aan de andere kant van de tafel.

Je hebt soms van die avonden ….. Ik schreef het bij team 5 al: in tafeltennis is het - gebrek aan - krachtsverschil niet altijd in de einduitslag terug te zien. Dat mogen we bij de wedstrijd Bosman/Wezep 3 - Kampenion 7 een understatement noemen. Liefst zeven van de tien partijen gingen over de volle vijf games. En helaas voor team 7 gingen zes daarvan naar Wezep. Heel zuur. Opnieuw bewezen de spelers van team 7 het niveau van de 2e klasse aan te kunnen, maar helaas kwam dat niet in de score tot uitdrukking. Het werd uiteindelijk 8 - 2. De twee punten kwamen op naam van het dubbel Arnold / Guido (3 - 1 winst op Gert-Jan en Jan) en Simone (na de enig gewonnen vijfpitter tegen Gert-Jan).

Guido verloor zijn drie partijen in vijven en Arnold verloor er twee van de drie. Simone had deze avond - letterlijk en figuurlijk - het beste moyenne, want zij won en verloor een vijfpitter. De achterstand op de veilige 4e plaats bedraagt na deze week 5 punten; GTC 1 bezet die plek.

Scores:
Simone 1 en dubbel 1; Arnold 0 en Guido 0

Komende vrijdag ontvangt team 7 datzelfde GTC 1.

 

3e klasse: Kampenion 8 - ZC Aktief 2
3e klasse: Smash ’70 6 - Kampenion 8

De heren van HET seniorenteam van Kampenion - team 8 - kwamen deze week tweemaal in actie. Afgelopen dinsdagavond kwam ZC Aktief 2 op bezoek en vrijdagavond ging team 8 op bezoek bij titelkandidaat Smash ’70 6.

Op dinsdagavond moesten Arie Hup, Theo Hogenhorst en Harm Bosman het voor team 8 doen; René Pelzer, Wim Dekker en Edwin Edelenbos waren de tegenstanders. Het ging hier om de wedstrijd van dinsdag 31 januari die op verzoek van de tegenstander een week werd uitgesteld.

Het werd een ietwat ‘vreemde’ wedstrijd. In de openingspartij moest Arie in vier games zijn meerdere erkennen in de linkshandige Rene. Daarna boekten Theo en Harm eenvoudige zeges op Wim en Edwin. Toen werden de twee ‘meest vreemde/ partijen gespeeld. In het dubbel verloren Harm en Theo de 1e en 2e game tegen René en Wim, maar kwamen gek genoeg daarna nauwelijks nog in de problemen. Zij wonnen drie games op rij met ruime cijfers. De partij erna tussen Theo en René was nog gekker. Wat te zeggen van het volgende scoreverloop: 2 - 11, 5 - 11, 11 - 4, 11 - 3 en 11 - 3? Theo wist na de 2e game zijn tactiek aan te passen en kwam daarna geen moment meer in de problemen.
Dat was ook min of meer het breekpunt in de wedstrijd, want team 8 verloor daarna geen punt meer. De partij tussen Harm en diezelfde René was de enige partij die nog wat spanning opleverde, maar met de nuttige tips van Theo wist ook Harm die partij binnen te slepen.

Team 8 boekte aldus een ruime en nuttige 9 - 1 zege. Nuttig, omdat dit seizoen - in tegenstelling tot voorheen - twee teams degraderen.

Scores:
Harm 3, Theo 3, Arie 2 en dubbel 1

Op vrijdagavond mochten de heren al weer aan de bak. Helaas was Theo niet beschikbaar en datzelfde gold voor (reserve) Gert Lok; Arie en Harm kregen gezelschap van invaller Mattias Beimers (team 9). Tegenstander was het sterke Smash ’70 6 dat met Erik Klein Ganseij, Chris Heideveld en Jan Teekman speelde.

Na het dubbel stond het - toch wel enigszins verrassend - 2 - 2. Harm verloor de openingspartij in vieren van Erik en Mattias moest zijn meerdere erkennen in Chris. Arie wist daarna keurig Jan te verschalken die zich - zo schat ik in - versloeg op het materiaal van Arie. Ook het dubbel ging naar team 8 en ook dat mag je verrassend noemen. Arie en Harm wonnen in vier games; de tegenstanders zijn mij niet bekend, omdat dit niet op de kopie vermeld staat.

Helaas zijn daarmee ook vrijwel alle wapenfeiten van team 8 genoemd. De partijen na het dubbel gingen vrijdag soepel naar de gastheren. Alleen Mattias snoepte tegen Jan een game mee. In de laatste partij van de avond nam diezelfde Mattias tegen Erik zelfs keurig een 0 - 2 voorsprong, maar helaas voor hem en team 8 wist hij die voorsprong niet te verzilveren. Erik ontsnapte alsnog.

Zo leed team 8 - zonder kopman Theo - een verklaarbaar ruime 8 - 2 nederlaag bij titelkandidaat Smash ’70 6. Dat is geen schande.

Scores:
Arie 1 en dubbel 1; Harm 0 en Mattias 0

As. dinsdag ontvangt team 8 De Spinners 2 uit Emst.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Harderwijk 5

Team 9 is de competitie begonnen met twee nipte zeges; zowel Smash-In 2 als Emmeloord 4 werd met 6 - 4 verslagen. Afgelopen vrijdag kwam Harderwijk 5 op bezoek. Omdat concurrent Smash-In 2 dinsdagavond al met 2 - 8 had gewonnen bij ’s-Heerenbroek 2, stond team 9 voor de opgave om ook een ruime zege te boeken. Voor die taak stonden Robbert Dalsem, Martijn Haanappel en Robin Makkink. Frank Tiekink, invaller Izaak op ’t Hof (team 4) en Dick van Zwieten moesten daarvan het slachtoffer worden.

Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 voorsprong. Robbert had het drie games heel lastig tegen Frank. Maar bij een 1 - 2 achterstand in games zag hij plotseling het licht; hij won de 4e en 5e game met ruime cijfers. Martijn en Izaak maakten er daarna een spannende partij van. Martijn nam een 2 - 1 voorsprong, maar nu was het de Harderwijker speler die de 4e en 5e game - zij het met nipt verschil - won. Robin versloeg daarna overtuigend Dick ‘in straight games’. Zijn dwingende spel was Dick te machtig. In het dubbel waren Robbert en Robin in vier games net wat sterker dan Frank en Izaak.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Martijn was in vier games te sterk voor Frank, waarna Robbert tegenstander Dick juist na vier games moest feliciteren. Robin had daarna ook tegen Izaak niet al teveel moeite om de winst binnen te halen. Izaak kwam niet in de buurt van gamewinst.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 9. Martijn versloeg Dick in vier games, waarna Robin ook ‘een game morste’ tegen Frank. In de laatste partij van de avond ontliepen Robbert en Izaak elkaar nauwelijks iets. Na vier games stond het 2 - 2 en in de beslissende game was het uiteindelijk Robbert die met 11 - 8 wist te winnen.

Team 9 kopieerde daarmee het resultaat van concurrent Smash-In 2 waardoor beide teams gezamenlijk de koppositie blijven delen. Team 9 is 1e omdat het Smash-In 2 met 6 - 4 versloeg.

Scores:
Robin 3, Martijn 2, Robbert 2 en dubbel 1

Komende dinsdag gaat team 9 op bezoek bij stadgenoot ’s-Heerenbroek 2.

 

4e klasse: Harderwijk 4 - Kampenion 10

Team 10 is de competitie matig gestart met slechts 4 punten uit twee wedstrijden. Vrijdagavond ging het op bezoek bij Harderwijk 4 dat op 13 punten stond. Het beloofde dus weer een moeizaam avondje te worden. Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman stonden voor de pittige taak Rob Nijland, Pieter Berkelaar en Anne Kooistra goed partij te bieden.

Welnu die taak bleek TE zwaar. Na het dubbel stond team 10 al op een 4 - 0 achterstand en had alleen Henny (tegen Anne) een game weten te winnen. Jeroen (0 - 3 tegen Rob) en Gerard (0 - 3 tegen Pieter) moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander. Ook het dubbel ging ‘in straight games’ naar Harderwijk. Gerard en Jeroen moesten Pieter en Rob feliciteren.

Na het dubbel ging het niet veel beter. Weliswaar werden wat meer games gewonnen, maar slechts eenmaal kwam team 10 in de buurt van een zege. In de zevende partij ‘schopte’ Gerard het tegen Anne tot een 5e game. In die 5e game ontliepen beiden elkaar ook hoegenaamd niets, maar helaas voor Gerard en team 10 sloeg de balans met 12 - 10 door in het voordeel van Anne. In de andere vijf partijen na het dubbel was er driemaal een viergames nederlaag en tweemaal een nederlaag ‘in straight games’.

Team 10 leed dus een maximale nederlaag in Harderwijk en dat is teleurstellend. Natuurlijk, tegen dit team kun en mag je verliezen, maar het is nog niet zo lang geleden dat dit team van Harderwijk beter partij kon worden geboden. Het is niet anders. Hoewel er nog slechts drie wedstrijden zijn gespeeld, vrees ik dat team 10 er rekening mee moet houden dat het aan het eind van het seizoen een stapje terug moet doen. Er degraderen immers twee teams en het gat naar de ‘veilige’ 4e plaats is al 10 punten. Het is niet anders.

Scores:
Gerard 0, Henny 0, Jeroen 0 en dubbel 0

Komende vrijdag ontvangt team 10 Batfighters 2 dat voorlaatste staat en 5 punten meer heeft verzameld.

 

4e klasse: TT Zwolle 13 - Kampenion 11

Team 11 is de competitie nog slechter gestart dan team 10. Het behaalde slechts 1 schamel puntje in twee wedstrijden. Er zijn echter verzachtende omstandigheden, omdat Alies Hendriks en Anne van der Haar door gezondheidsproblemen nog niet in actie konden komen. Bovendien trof team 11 in de eerste twee wedstrijden twee titelkandidaten: Zwartsluis 3 en ’s-Heerenbroek 1. Afgelopen vrijdag ging team 11 op bezoek bij TT Zwolle 13 dat op 9 punten stond.
Jentine Sikkema, Alice Ringenier en Rense Beimers namen het op tegen Essam Sakhel, Ed Woerlee en Henk Harms.

Na het dubbel stond het 3 - 1 voor de Zwollenaren. De drie enkelpartijen gingen alle in drie games verloren. Essam was te sterk voor Jentine, Ed voor Alice en Henk voor Rense. Het dubbel was - hoewel die over ‘slechts’ drie games ging - vermoedelijk de langste partij van de avond. Moeder Alice en dochter Jentine wist daarin Ed en Essam te verslaan na 12 - 14, 11 - 5, 10 - 12 en 18 - 20 (!).

Direct na het dubbel bleek Jentine te sterk voor Ed; zij won ‘in straight games’. Maar helaas voor team 11 was daarmee de ‘Kamper’ koek ook zo ongeveer op. Er volgde nog één ’stuiptrekking’ toen diezelfde Jentine tegen Henk een 0 - 2 voorsprong nam. Maar Henk nam toen de regie over en won de games 3, 4 en 5 alsnog met ruime cijfers. De overige partijen gingen alle vrij eenvoudig naar TT Zwolle 13.

Team 11 leed dus een ruime 8 - 2 nederlaag bij TT Zwolle 13. De situatie van team 11 is vrijwel net zo uitzichtloos als die van team 10, zij het dat het het voordeel heeft dat Anne en Alies vroeg of later hun rentree hopen te maken. Het is dan afwachten of de achterstand niet te groot is. En anders rest voor team 11 ook niets anders dan degradatie naar de 5e klasse.

Scores:
Jentine 1 en dubbel 1; Alice 0 en Rense 0

As. vrijdag komt Heino 9 op bezoek.

 

Een nipt positieve balans dus in week 6. De twaalf wedstrijden leverden zes zeges op, één puntendeling en vijf nederlagen. Na drie speelrondes in de afdeling is al wel duidelijk geworden dat de teams 7, 10 en 11 een heel moeizaam seizoen tegemoet gaan. Maar dat komt niet onverwacht. De teams 1, 3, 6 en 9 lijken bovenin mee te doen en ook team 5 staat er goed bij. Daarbij moet ik aantekenen dat team 1 nog maar tweemaal in actie kwam. Maar voor alle teams geldt dat het seizoen nog pril is. We blijven het volgen.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 14 februari:
Kampenion 8 - De Spinners 2
’s-Heerenbroek 2 - Kampenion 9
Kampenion 10 - Batfighters 2

Vrijdag 17 februari:
Kampenion 2 - Emmeloord 1
De Brug 2 - Kampenion 3
TT Zwolle 6 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Heino 2
NTC Leogang 1 - Kampenion 6
Kampenion 7 - GTC 1
Kampenion 11 - Heino 9

Zaterdag 18 februari:
SVE 2 - Kampenion 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion