FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De competitie lag deze week stil vanwege het NK Tafeltennis dat dit weekend in Zwolle wordt gehouden. Toch kwam één team van onze vereniging wel in actie: team 4 ontving koploper Smash 2000 1 uit Losser. Hier volgt een verslag.
 
 
1e klasse: Kampenion 4 - Smash 2000 1
 
Team 4 is bezig aan een vrij aardig seizoen. Na vier wedstrijden staat het 3e. De achterstand op de plaatsen 1 en 2 is aanzienlijk, maar de voorsprong op de degradatieplaatsen geruststellend.
 
Afgelopen vrijdagavond kwam koploper Smash 2000 1 uit Losser op bezoek. In de openingswedstrijd van het seizoen was dat team met 8 - 2 te sterk. Het was opnieuw zaak om een paar punten mee te snoepen.
 
Danny Bruins, Sebastian Holzapfel en Jackie van der Meulen namen het op tegen Dennis Schoppink, Marc van der Burgt en invaller Geoffry Peters (team 2).
 
De gasten lieten zien dat zij terecht de 1e positie bezetten. Niet dat zij zo heel veel beter tafeltennissen dan de Kampenaren, maar zij sloegen vaak op de beslissende momenten toe. We zagen 'te vaak' dat de Kamper speler in de 1e (of een andere) game een (forse) voorsprong nam en dat de tegenstander sterk terug kwam om die game nog naar zich toe te trekken. Dat is een kwaliteit. En uiteraard is dat geen verwijt naar de Kamper spelers, maar een constatering. De gasten speelden het afgelopen seizoen dan ook in de Promotieklasse en de spelers van team 4 in de 2e klasse.
 
Na het dubbel stond het 1 - 3. Zowel Danny (tegen kopman Dennis), Sebastian (tegen Marc) als Jackie (tegen Geoffry) lieten de 1e game glippen en daarmee ook de mogelijkheid om iets gemakkelijker te gaan spelen. Danny verloor in vier games van Dennis die nog steeds op 100% stond en Sebastian verloor in drie (vrij) nipte games van Marc die met tweemaal korte noppen speelt. Jackie bracht zijn team terug in de wedstrijd via een zwaarbevochten zege op Geoffry. Pas in de 5e game wist Jackie het verschil te maken.
In het dubbel kwamen Jackie en Sebastian tegen Geoffry en Marc twee games prima mee, maar zagen de gasten daarna afstand nemen en in vier games winnen.
 
Drie partijen later stond het 3 - 4. Sebastian ondervond ook de kracht van de vrij complete Dennis. Het krachtsverschil was niet groot, maar na drie games was het wel 0 - 3. Danny kwam tegen Geoffry met 0 - 2 achter, maar vechter als hij is geeft Danny zich niet zomaar gewonnen. Hij knokte zich knap terug en won alsnog met 11 - 8 in de 5e game. Jackie had goed het oog in het materiaal en spel van Marc. Hij won overtuigend in vier games.
 
Helaas voor team 4 gingen de laatste drie partijen naar de bezoekers. Eerst verloor Sebastian tegen Geoffry ook zijn derde partij. Hij legde te weinig snelheid in zijn spin waardoor hij de tegenstander teveel kansen bood om in de rally te blijven en vaak ook nog het punt te pakken. Sebastian verloor in vier games. Jackie had vooraf goede hoop om Dennis van de 100% score te halen, maar ook hij kwam tot de ontdekking dat de praktijk lastiger is dan de theorie. Dennis wist de aanval van Jackie regelmatig te counteren en won 'in straight games'. Danny had daarna tegen Marc weliswaar winstkansen, maar wist die niet te benutten. Dat kwam mede doordat Marc een speltype op tafel legt dat je niet wekelijks tegenkomt. Danny verloor na drie nipte games.
 
Team 4 verloor de wedstrijd dus met 3 - 7 en op die uitslag is niets af te dingen. Het won de beide gespeelde vijfpitters. De Kampenaren konden dan ook wel met de uitslag leven. Het pakte drie punten tegen de aanstaand kampioen.
 
Scores:
Jackie 2 en Danny 1; Sebastian 0 en dubbel 0
 
Team 4 gaat as. vrijdag op bezoek bij Entac 3.
 
 
Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:
 
Maandag 6 maart:
ZC Aktief 2 - Kampenion 8
 
Vrijdag 10 maart:
Kampenion 2 - DTS 1
TT Zwolle 4 - Kampenion 3
Entac 3 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Bosman Wezep 2
Emmeloord 2 - Kampenion 6
Kampenion 7 - Smash '70 4
Emmeloord 4 - Kampenion 9
Smash '70 9 - Kampenion 10
Kampenion 11 - 's-Heerenbroek 1
 
Zaterdag 11 maart:
Kampenion 1 - Assen 2
 
Komend weekend hoop ik mij weer te melden.
 
Met sportieve groet,
 
Jan Ringenier,
wss Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar