FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle elf teams kwamen deze week in actie en zij zorgden voor een duidelijk positieve balans. De elf wedstrijden leverden namelijk acht zeges en drie nederlagen op. Team 1 verstevigde de koppositie; zelf versloeg het Amstelveen 1 met 8 - 2 waar concurrent TT Zwolle 1 toch wel verrassend met 6 - 4 verloor bij SVE 2 in Utrecht. Ik neem de wedstrijden weer met je door en kijk daarbij ook naar de tussenstand in de 3e divisie B halverwege het seizoen.

 

3e divisie: Kampenion 1 - Amstelveen 1

Na vier wedstrijden is team 1 koploper in de 3e divisie B en heeft het 4 punten voorsprong op naaste achtervolger TT Zwolle 1. Afgelopen zaterdag ontving team 1 Amstelveen 1, terwijl de Zwollenaren op bezoek gingen bij SVE 2 in Utrecht.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Ladi Prorok, Alex Brandt en Brian van den Heuvel.

In de openingspartij nam Ivan een 2 - 0 voorsprong tegen de met lange noppen spelende Ladi, maar eenvoudig ging dat niet. Daarna slopen er langzaam maar zeker meer fouten in het spel van Ivan. Dat speelde Ladi in de kaart. Die trok eerst de 3e game nipt naar zich toe en won vervolgens de 4e game met ruimere cijfers. In de beslissende game herstelde Ivan zich enigszins. Hoewel hij nog steeds niet foutloos speelde, deed hij wel vaker de juiste dingen, hanteerde hij de juiste tactiek. Hij won de game - en daarmee de partij - uiteindelijk met 11 - 8.

Gert-Jan speelde daarna een puike partij tegen Alex. Met dwingend, aanvallend spel gaf hij Alex in de 1e en 2e game geen enkele kans. In de 3e game wist Alex wel wat beter in het spoor van GJ te blijven, maar hij kwam daar geen moment uit: 11 - 8.

Ton nam het vervolgens op tegen Brian die met anti topspin speelt, Ton kwam eigenlijk niet of nauwelijks in zijn spel. Waar hij normaliter wel raad weet met materiaalspelers, daar speelde hij nu te ongeduldig. Hij wilde te snel het punt maken en daarvan wist Brian - die overigens ook af en toe prima counterde - optimaal te profiteren. Ton maakte teveel - soms afgedwongen - fouten en verloor terecht met 0 - 3.

In het dubbel was het de beurt aan Gert-Jan en Ivan enerzijds en Ladi en Brian anderzijds. In de 1e game had vooral Ivan even nodig om in zijn ritme te komen tegen de materiaalspelers. Die game ging dan ook naar de gasten. Maar daarna ging het beter en beter, vooral omdat Ivan zijn niveau duidelijk wist op te schroeven. GJ en Ivan kwamen aanvallend steeds vaker door, kwamen niet meer in de problemen en wonnen overtuigend drie games op rij. Zo stond het 3 - 1.

Na het dubbel won Gert-Jan met sterk aanvallend spel overtuigend de 1e game tegen Ladi. Daarna stokte het echter en counterde Ladi met 8 - 11 in de 2e game. Ook daarna ging het zeker niet vanzelf, maar het was GJ die - aanvallend goed variërend - de 3e en 4e game met gering verschil wist te winnen.

Ivan moest daarna aantreden tegen Brian. Gek genoeg had Ivan duidelijk minder moeite met anti topspin van Brian dan in zijn eerste partij tegen de lange noppen van Ladi. De ballen komen van de anti topspin met minder backspin terug en daar wist Ivan wel raad mee. Met over het algemeen sterk spel versloeg hij Brian in vier games.

Ton had daarna niet heel veel moeite om tegen Alex tot winst te komen. Zijn service, de forehand inside out en toch ook de backhand opening waren Alex te machtig. Alex won nog wel de 3e game, maar had in de 1e, 2e en 4 game geen moment uitzicht op winst. Zo stond het na zeven partijen 6 - 1.

In de achtste partij was het de beurt aan Gert-Jan om zich te meten met - de anti topspin van - Brian. Dat ging GJ goed af. Met zijn fenomenale forehand wist hij vaak het verschil te maken. Brian won nog wel de 2e game, maar in de andere drie games was GJ te sterk. Zo bleef GJ deze middag knap ongeslagen en kon hij terugkijken op een sterk optreden.

Waar Ton het (te) lastig had in zijn eerste partij tegen de met anti topspin spelende Brian, daar ging het een stuk eenvoudiger tegen de met lange noppen spelende Ladi. Die lange noppen lagen Ton duidelijk beter; hij won overtuigend ‘in straight games’.

Het was aan Ivan om de kers op de taart te plaatsen in zijn partij tegen Alex. Hij begon vrij sterk aan de partij, maar had af en toe enkele ‘wegzakkers’. Niettemin won hij de 1e en de 2e game met nipt verschil. In de 3e game was Ivan niet bij de les en daarvan profiteerde Alex. In de 4e game wist Ivan dit niet om te buigen en ook die game ging naar Alex. In de beslissende game kwam Ivan in het begin op achterstand en moest hij zich in het vervolg telkens terugknokken. Dat lukte een aantal keren, maar in de finale van de game was het toch Alex die net wat minder fouten maakte en de game naar zich wist toe te trekken.

Zo boekte team 1 een keurige en nuttige 8 - 2 zege op Amstelveen 1. En op die zege valt niets af te dingen. Ivan speelde twee vijfpitters en hij won en verloor er één met de cijfers 11 - 8. De overige acht partijen kregen een terechte winnaar. Het was knap dat team 1 slechts één puntje ‘liet liggen’ tegen de lastig te bespelen Brian en Ladi. Het was goed om te constateren dat er respect was tussen de Kamper spelers en de sympathieke tegenstanders. Er was over en weer waardering voor een sterk gespeeld punt. Klasse heren!

Scores: Gert-Jan 3, Ivan 2, Ton 2 en dubbel 1

In de landelijke competitie stond deze week de 5e speelronde op het programma - een week later dan in de afdeling - en dus zijn we hier nu ook halverwege.

De stand halverwege:
Kampenion 1       5 - 39
TT Zwolle 1       5 - 31
SVE 2             5 - 23
Amstelveen 1      5 - 23
SKF 4             5 - 21
Assen 2           5 - 13

Concurrent TT Zwolle 1 verloor toch wel verrassend met 6 - 4 bij SVE 2 waardoor team 1 de voorsprong verdubbelde tot 8 punten. Halverwege het seizoen is het riant koploper en dat mogen wij een prettige verrassing noemen. Natuurlijk, team 1 kwam het vorig seizoen uit in een heel sterke poule - alle teams uit die poule presteren dit seizoen sterk - maar (vrijwel) niemand zal hebben verwacht dat Kampenion 1 halverwege dit seizoen de voornaamste titelkandidaat zou zijn. Ik in ieder geval niet.
Het is zaak dat de spelers daar niet van in de war raken en ‘gewoon’ hun ding blijven doen. Te beginnen met aanstaande zaterdag.

Komende zaterdag staat namelijk de topper in de 3e divisie B op het programma. Dan gaat team 1 op bezoek bij TT Zwolle 1. Als de Zwollenaren de titelkansen levend wil houden - en dat willen zij ongetwijfeld - dan lijkt een zege van tenminste 7 - 3 noodzakelijk. Het is aan Gert-Jan, Ivan en Ton om dat te voorkomen. Mocht je tijd en zin hebben om de Kampenaren aan te moedigen, dan ben je van harte uitgenodigd!

 

Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 2

Team 2 maakt een wat kleurloos seizoen door. ‘Vijftig tinten grijs’ zou de titel boven dit seizoen kunnen luiden. Het staat 3e en de voorsprong op de laatste plaats is redelijk geruststellend. Het kan zich nog mengen in de strijd om de promotiewedstrijd, maar dan moet het minder steken laten vallen dan het tot nu toe gedaan heeft. Afgelopen vrijdag ging het in Enschedé op bezoek bij Entac 2 dat tot nu toe (wat) teleurstellend presteert. Dat heeft met de mutaties in het team ten opzichte van het afgelopen seizoen te maken.

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Gertjan Wessels troffen Entac 2 in de sterkste opstelling, dus met Freek Borgman, Steven Gies en René Ticheler.

Na het dubbel stond team 2 op een 3 - 1 achterstand. Robin kwam net tekort tegen Freek die nipt in vijven won. Jordy versloeg daarna Steven in vier games. Hij verloor de 1e game, maar won daarna drie games op rij. Gertjan bood vervolgens René goed partij, maar dat was niet voldoende voor de winst. René won in vier games.
In het dubbel bracht team 2 ditmaal Gertjan en Robin achter de tafel. Zij namen het op tegen René en Steven. De Kampenaren waren kansloos en verloren in drie games.

Na het dubbel verloor Robin ook zijn tweede partij. Steven was in vier games te sterk. Gertjan was daarna tegen Freek dichtbij een zege, maar - je raadt het al - hij verloor nipt in vijven. Jordy trof daarna een sterk spelende René. Beiden haalden een prima niveau, maar het was René die de sterkste bleek. Hij won in vier games.

Van de laatste drie partijen wist team er nog slechts één te winnen. Gertjan kwam tegen Steven nog knap terug van een 2 - 0 achterstand in games, maar helaas voor hem en team 2 ging de beslissende game weer naar Steven. Robin behaalde tegen René een acceptabel niveau, maar dat was tegen René niet genoeg voor de winst. Robin moest René na vier games feliciteren. In de laatste partij van de avond boekte Jordy een overtuigende 0 - 3 zege op Freek en daarmee gaf hij de uitslag ‘een wat draaglijker aanzien’.

Niettemin mogen we van een zeperd spreken na de 8 - 2 nederlaag. Alleen Jordy kwam tweemaal tot scoren. Natuurlijk, Entac 2 speelde in de sterkste samenstelling - zou het wekelijks zo spelen, dan was het een kandidaat voor de promotiewedstrijd - maar 2 punten zijn gewoon te weinig. Team 2 hoeft niet meer naar boven te kijken; de promotiewedstrijd is uit het zicht verdwenen. Nummer laatst Emmeloord 1 liep gelukkig maar één puntje in. Dat is eigenlijk nog het meest positieve van dit weekend naast de vorm van Jordy die eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen goed is.

Scores: Jordy 2; Gertjan 0, Robin 0 en dubbel 0

Op vrijdag 24 maart gaat team 2 in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 1 dat stevig op de begeerde 2e plaats staat.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Torenstad 1

Team 3 is bezig aan een fantastisch seizoen. Dat mogen we toch wel stellen als het halverwege tweede staat op slechts 1 puntje achterstand van De Brug 2. De voorsprong op nummer 3 Vitesse ’35 1 bedraagt al meer dan 10 punten. Afgelopen vrijdag kwam Torenstad 1 op bezoek waartegen het dit seizoen nog niet had gespeeld.

Bij binnenkomst bleken de gasten twee invallers uit de 4e klasse bij zich te hebben en dat terwijl het team uit vijf spelers bestaat. Heel apart. Wim Tillema, Gerben Wolterink en Thomas Niemeijer troffen Jacko Hasper, Sander Landsheer en Mike Schopman. Mike en Sander zijn gemiddelde 4e klassers. Bij De Brug in Apeldoorn heeft men vast met gefronste wenkbrauwen hiervan kennis genomen en terecht. Maar goed, Kampenion 3 kon daar uiteraard niets aan doen.

Over de wedstrijd - die eigenlijk geen wedstrijd was - wil ik maar niet teveel woorden ‘vuil’ maken. De Kampenaren waren veel te sterk voor de gasten. Dat dit het geval zou zijn tegen de beide invallers - Mike en Sander - was te verwachten, maar ook Jacko kwam er vrijdagavond niet aan te pas.
Team 3 won met 10 - 0, alle partijen gingen over slechts drie games en de wedstrijd was om 22.02 uur afgelopen.

Dergelijke wedstrijden zijn voor beide teams niet leuk. Vooral voor de gasten was het een avond om snel te vergeten. Team 3 deed wat het moest doen: het won met 10 - 0. Maar ook de Kampenaren hebben leukere wedstrijden gespeeld.

Concurrent De Brug 2 won met 4 - 6 bij nummer drie Vitesse ’35 1. Dat betekent dat team 3 de nieuwe koploper is met een voorsprong van 3 punten op De Brug 2. Torenstad 1 is door de maximale nederlaag in zwaar weer geraakt, want het bezet nu samen met TT Zwolle 4 de gedeeld 4e / 5e plaats.

Scores: Gerben 3, Thomas 3, Wim 3 en dubbel 1

Op vrijdag 17 maart speelt team 3 opnieuw thuis. Het ontvangt dan Trias 2 uit Twello.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Heino 3

Team 4 staat al vrijwel het hele seizoen op een keurige 3e plaats. Weliswaar mede omdat het enkele weken geleden de (tweede) wedstrijd tegen koploper Smash 2000 1 al vooruit speelde, maar ook zonder die wedstrijd zou het 3e hebben gestaan. Het kwam al zesmaal in actie en het heeft daarin al tweemaal gespeeld tegen de nummers 1 en 2. Kortom, team 4 is al vrijwel verzekerd van handhaving.

Afgelopen vrijdag kwam Heino 3 op bezoek dat 5e stond. Danny Bruins, Hans de Vries en Sebastian Holzapfel moesten zien af te rekenen met Fred van Ulsen, Ismay de Jong en Henk Roeke.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij had Danny teveel problemen met het spelletje van Fred. Fred bracht veel ballen terug en wel met zodanig veel backspin dat Danny zich (te) vaak versloeg. Fred won dan ook vrij eenvoudig in vieren. Hans bracht zijn team langszij via een eenvoudige driegames zege op Ismay die geen antwoord vond op het spelletje van Hans. Sebastian versloeg vervolgens overtuigend Henk ‘in straight games’.
In het dubbel waren Danny en Sebastian in vier games net wat sterker dan Ismay en Fred.

Na het dubbel was het de beurt aan Hans en Fred. Hans pakte de 1e game, maar toen was - naar mijn bescheiden mening - al duidelijk dat Hans teveel volhardde in ‘schuiven’ en daar maak je Fred niet bang mee. Integendeel. Die trend zette zich in de volgende games voort met dit verschil dat het nu Fred was die aan de goede kant van de score bleef. We zullen nooit weten of een forehand opening en een aansluitende vlakke slag succesvoller waren geweest. Hoe dan ook, Fred won na vier spannende games. Danny kwam daarna tegen Henk niet of nauwelijks in de problemen. Hij won vrij overtuigend in drie games. Sebastian en Ismay troffen elkaar vervolgens in een aantrekkelijke partij. Beiden zochten de aanval en probeerden de aanval van de tegenstander ook over te nemen. Uiteindelijk won Sebastian in vier games.

In de achtste partij boekte Hans een regelmatige 3 - 1 zege op Henk. Henk won de 2e game, maar toch had je vrijwel nooit het gevoel dat Hans de partij zou verliezen. Dat gebeurde dan ook niet. Sebastian nam het hierna op tegen Fred. Ook Sebastian ondervond de kracht van Fred. Weliswaar durfde hij de forehand opening wel te spelen, maar die bleek niet altijd een garantie voor succes. Sebastian won de 1e game ruim, maar zag Fred de 2e en 3e game winnen. De 4e game was weer voor Sebastian en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Fred na 9 - 11 de gelukkigste. In de laatste partij van de avond verschenen met Danny en Ismay de twee jongste spelers achter de tafel. Beiden hebben elkaar al vaker ontmoet - zowel bij de jeugd als bij de senioren - en hebben een enigszins vergelijkbaar speltype. Ismay nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar Danny vocht zich knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game had Danny een matige fase in het midden van de game en dat brak hem aan het eind op: 7 - 11.

Team 4 versloeg Heino 3 dus met 6 - 4. Er had een puntje meer ingezeten, maar goed. Het houdt daarmee de laatste drie teams op afstand en kan volgende week - als het zelf niet in actie komt - afwachten hoe die andere teams het er af brengen.

Scores: Hans 2, Sebastian 2, Danny 1 en dubbel 1

Komende week heeft team 4 dus geen competitieverplichtingen. Het heeft de wedstrijd tegen aanstaand kampioen Smash 2000 1 al eerder gespeeld.

 

1e klasse: De Toekomst 3 - Kampenion 5

Team 5 is bezig aan een goed seizoen. Na vijf wedstrijden staat het 2e en eigenlijk is dat al vrijwel het hele seizoen het geval. Wel moet daarbij worden aangetekend dat het koploper De Toekomst 3 nog niet heeft ontmoet. Dat gebeurde afgelopen vrijdag voor het eerst en wel in Lochem.

Omdat Nick Kuipers (met Danny Visscher) in Ierland ‘cultuur aan het opsnuiven was’, viel Ralph Trip voor hem in en dat aan de zijde van Bertin Bos en Dick Hoekman. Bennie Klein Teeselink, George Oudt en Boris Bosch waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij versloeg Ralph tegenstander Bennie in vier games. Bertin moest daarna het antwoord schuldig blijven op de met anti topspin spelende George. Je komt dat materiaal niet zo heel vaak tegen in de afdeling Oost en als dat dan wel gebeurt, dan heb je tijd nodig om daaraan te wennen. Tijd die je meestal niet krijgt. Dick wist daarna tegen Boris ook al geen game te winnen en verloor dus in drieën.
In het dubbel namen Bertin en Ralph en op tegen Boris en George. Hoewel de Kampenaren wel steeds beter in de partij kwamen, resulteerde dat helaas niet in gamewinst, laat staan winst. Boris en George wonnen dus na drie games.

Na het dubbel speelde Ralph een goede partij tegen George. Hij nam een 0 - 2 voorsprong, maar wist die helaas net niet te verzilveren. Tegen materiaalspelers moet je het volle aantal games - in dit geval vijf - bij de les blijven. Bij een 0 - 2 achterstand in games wist George drie games op rij met nipt verschil te winnen: 15 - 13, 11 - 9 en 12 - 10 waardoor Ralph alsnog sneu verloor. Dick verloor vervolgens in vier games van Bennie, waarna Bertin nipt in vier games aan het kortste eind trok tegen Boris.

Die trend - verliezen in vier games - zette zich nog even voort. Dick verloor in vieren van George in een partij waarin de verschillen klein waren. Ralph wist vervolgens zijn goede spel van deze avond geen vervolg te geven in zijn partij tegen Boris. Hij wist weliswaar de 3e game te winnen, maar verloor de 1e, 2e en 4e met vrij ruime cijfers. In de laatste partij van de avond gaf Bertin de score een iets draaglijker aanzien. In een spannende partij - waarbij de games zelf overigens niet spannend waren - versloeg hij Bennie na 4 - 11, 11 - 4, 7 - 11, 11 - 7 en 8 - 11.

Team 5 zakte dus voor het examen en werd met een 8 - 2 nederlaag naar de herkansing verwezen. Het ziet een aantal andere teams logischerwijs dichterbij komen, maar dat is niet iets om direct van in de war te raken. De voorsprong op een degradatieplaats bedraagt nog altijd 8 punten. Het is wel zaak om ‘het koppie erbij te houden’ en er de komende weken vol tegenaan te gaan, te beginnen met de wedstrijd van komende week bij nummer laatst Smash ’70 3.

Scores: Bertin 1 en Ralph 1; Dick 0 en dubbel 0

Op dinsdag 20 maart speelt team 5 de belangrijke uitwedstrijd bij nummer laatst Smash ’70 3. Bij tenminste een puntendeling moet team 5 het seizoen verder ‘rustig kunnen uitspelen’.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Hoonhorst 1

Team 6 draait een steady seizoen. Het staat al enige tijd derde en het kan zelfs nog naar boven kijken. Deze week ontving het namelijk zelf nummer 4 Hoonhorst, terwijl de nummers 1 en 2 - NTC Leogang 1 en Smash ’70 5 - elkaar in Hattem zouden ontmoeten.

Uiteindelijk - Jelmer moest zich ’s middags met ziekte thuis afmelden - kwamen Gerard Palland, Simon van der Woude en Hans van de Berg namens team 6 in actie. André Jan Oldenkamp, Dyonne Schrijver en Brenda de Vries waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de strijd in evenwicht. In de openingspartij ondervond Gerard teveel hinder van de service van André Jan om het hem heel lastig te kunnen maken. AJ won in vier games. Simon had vervolgens tegen Dyonne weinig moeite om zijn team weer langszij te brengen; hij won driemaal met ruime cijfers. Hans speelde daarna tegen Brenda wisselvallig. Helaas waren de dalen groter in aantal dan de pieken; Hans verloor dan ook in vier games.
In het dubbel versloegen Gerard en Simon het damesdubbel Brenda en Dyonne met driemaal 11 - 6.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Simon had vrij goed het oog in de service van André Jan en dat speelt toch een stuk gemakkelijker. Hij pakte in de 2e game weliswaar slechts 1 puntje, maar daar gaat het in tafeltennis niet om. Simon won drie games en dus de partij. Gerard had het daarna heel lastig tegen de sterk spelende Brenda. Haar forehand blok stond als een huis en ook wist zij regelmatig met - meestal - diezelfde forehand te counteren. Pas in de beslissende 5e game bij een 8 - 8 stand wist Gerard door te drukken: 11 - 8. Hans slaagde er vervolgens niet in om tegen Dyonne - met alle respect de minst sterke speler aan Hoonhorster kant - een puntje mee te pakken. Ook nu was zijn foutenpercentage te hoog. Dyonne won in vijf games.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. In de achtste partij speelde Simon tegen Brenda een soortgelijke partij als die tussen Gerard en Brenda. Opnieuw bleek de forehand blok en counterslag van Brenda een sterk wapen. Als Simon ‘goed doorsloeg’, pakte hij vaak het punt, maar als hij inhield was het Brenda die overnam. Ook nu moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin stond Brenda enige tijd aan de goede kant van de score, maar in de finale van de game speelde Simon zijn beste punten en trok hij die game alsnog naar zich toe: 11 - 9. Hans had hierna grote problemen om de service van André Jan te lezen, mogelijk omdat hij zijn leesbril thuis had gelaten. Dan is het heel lastig spelen tegen AJ. Of Hans bracht de service niet of juist hoog terug waarna AJ zijn sterke forehand in stelling kon brengen. Hans verloor in vier games. In de laatste partij van de avond bezorgde Gerard zijn team de zege via een relatief eenvoudige driegames zege op Dyonne.

Team 6 versloeg Hoonhorst 1 dus met 6 - 4 en dat is te weinig om zich nog in de titelstrijd te kunnen mengen. Op de uitslag valt overigens weinig af te dingen, want team 6 won twee van de drie vijfpitters. Smash ’70 5 is na de 7 - 3 zege op NTC Leogang 1 de nieuwe koploper. De achterstand van team 6 op die nieuwe koploper bedraagt 4 punten.

Scores: Simon 3, Gerard 2 en dubbel 1; Hans 0

Komende vrijdag speelt team 6 opnieuw thuis. Het ontvangt dan TT Zwolle 7.

 

2e klasse: TT Zwolle 8 - Kampenion 7

Team 7 staat vanaf de speelronde op de laatste plaats. Het wordt zeker niet weggeslagen, maar het komt - logischerwijs - ervaring tekort en zeker op dit niveau. Alleen Guido heeft eerder 2e klasse of hoger gespeeld. De spelers zijn tussen de 17 en 20 jaar en spelen nog niet zo lang seniorencompetitie. Dus mag van hen ook (nog) niet teveel worden verwacht. Zij nemen deze ervaring mooi mee in de bagage en hopen daar op - liefst korte - termijn hun voordeel mee te doen.

Halverwege het seizoen was de situatie van team 7 overigens verre van uitzichtloos, want de achterstand op de ‘veilige’ 4e plaats bedroeg slechts 5 punten. Bovendien ging team 7 vrijdagavond op bezoek bij nummer voorlaatst TT Zwolle 8, terwijl nummer 4 GTC 1 de onbetwiste koploper Dronten ’74 1 ‘op vreemde bodem’ trof. Dat bood normaal gesproken mogelijkheden.

Jomar Schilder, Guido Wessels en Arnold Hubach moesten die mogelijkheden zien te benutten en wel tegen Suzanne Kampherbeek, Heiko Schoonhoven en Mike Hensing.

Na het dubbel stond team 7 op een 3 - 1 achterstand. Jomar verloor de openingspartij in drie nipte games van de taaie Suzanne, Guido moest zich na vier spannende games gewonnen geven tegen Heiko en Arnold kon het niet bolwerken tegen Mike die geen game hoefde af te staan.
In het dubbel deed team 7 wat terug. Arnold en Guido wonnen de 1e en 2e game nipt van Heiko en Mike en wisten door te drukken in de 3e game.

Na het dubbel verloor Jomar - die niet helemaal fit was - de 1e en 2e game nipt van Heiko: 11 - 9 en 21 - 19 (!). Dat kostte waarschijnlijk zoveel energie dat hij in de 3e game niet meer kon brengen wat hij daarvoor deed. Heiko wist dan ook in die 3e game het verschil te maken. Arnold en Suzanne maakten er daarna een heel spannende partij van. Wat te zeggen van de gamestanden 9 - 11, 12 - 10, 13 - 11 en 11 - 13. In de beslissende game wist Arnold dan toch nog het verschil te maken (6 - 11) en zijn team ietsje dichterbij te brengen. Guido verloor daarna in vier spannende games - iedere game eindigde met slechts 2 punten verschil - van Mike. Zo stond het dus 5 - 2 voor de Zwollenaren.

Helaas voor team 7 gingen ook de laatste drie partijen verloren. Eerst verloor Arnold in vier games van Heiko, waarna Jomar al zijn resterende energie aansprak in zijn partij tegen Mike. Maar helaas was het net niet genoeg. Jomar verloor na 11 - 9, 11 - 7, 12 - 14, 9 - 11 en 13 - 11. In de laatste partij van de avond leed Guido een kansloze nederlaag tegen Suzanne.

Team 7 leed dus een ruime 8 - 2 nederlaag, daar waar het tenminste met 4 - 6 had moeten winnen om zijn netelige positie te verbeteren. Mede omdat GTC 1 - de andere concurrent - 4 punten wist te pakken bij Dronten ’74 1, moet de missie om 2e klasser te blijven inmiddels als (vrij) hopeloos worden beschouwd. De achterstand op de nummers 4 en 5 bedraagt nu 7 punten. Maar dat is geen schande. De spelers hebben veel geleerd en leren nog steeds. Ik ben ervan overtuigd dat zij binnenkort weten terug te keren in de 2e klasse.

Scores: Arnold 1 en dubbel 1; Guido 0 en Jomar 0

Op vrijdag 24 maart gaat team 7 op bezoek bij koploper Dronten ’74 1.

 

3e klasse: Kampenion 8 - TT Zwolle 10

Team 8 staat er halverwege de competitie goed bij. Het staat derde op enige afstand van De Brug 8 en Smash ’70 6 die elkaar deze week in Hattem troffen. Zelf ontving het afgelopen dinsdagavond de buren van TT Zwolle 10. Dat team behaalde het afgelopen seizoen met grote overmacht de titel in de 4e klasse (in de poule met team 11), maar het heeft het moeilijk in de 3e klasse. Mede omdat er dit seizoen twee teams degraderen.

Kopman Theo Hogenhorst was geveld door griep; hij werd vervangen door Robin Makkink (team 9) die na een ‘uitstapje’ van een aantal jaren bij het voetbal inmiddels weer fors geveld is door het beruchte tt-virus. Harm Bosman en Arie Hup waren de andere spelers. Eddy Huberts, Caspar van der Most en Patrick Aarendonk waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 8 op een comfortabele 4 - 0 voorsprong. In de openingspartij had Harm het één game lastig tegen Eddy die hij dan ook prompt verloor. Door vervolgens het accent te leggen op de forehand van Eddy kantelde de partij radicaal; Harm kwam niet meer in de problemen en won drie games op rij met (vrij) ruime cijfers. Robin liet daarna tegen Caspar de 1e game glippen na vrijwel de hele tijd te hebben voorgestaan. Robin bleef echter met veel druk spelen en Caspar bezweek onder die druk; Robin won ook al drie games op rij. Arie gebruikte daarna tegen Patrick zijn lange noppen goed en won ‘in straight games’.
In het dubbel nam het gelegenheidskoppel Harm / Robin het op tegen Caspar en Patrick. Al met al ging het bepaald niet verkeerd. De Kampenaren wonnen met 3 - 1.

Drie partijen later stond het 7 - 0. Robin liet Eddy volmaakt kansloos. Hij overpowerde Eddy en wat die ook probeerde, Robin had vrijwel overal een beter antwoord op en won eenvoudig in drie games. Harm boekte daarna een regelmatige 3 - 1 zege op Patrick. Harm moest alleen de 3e game aan zijn tegenstander laten. In de zevende partij ondervond ook Caspar dat het niet meevalt om voor het eerst tegen Arie te spelen. Het blijft verdraaid moeilijk om niet te gretig te willen zijn en dat drie, vier of vijf games lang. Caspar had winstkansen in de 2e game, maar wist die niet te benutten. Arie won die game alsnog en won met 3 - 0.

In de achtste partij won Robin de 1e game met ruime cijfers van Patrick. Misschien ging het te gemakkelijk, want daarna ging het allemaal wat moeizamer. Hij pakte niettemin zowel de 2e als de 3e game met nipt verschil en bleef deze avond als invaller dus keurig ongeslagen. Arie versloeg vervolgens Eddy overtuigend in drie games, maar aan de reactie van Eddy achteraf te zien had hij daar al rekening mee gehouden (understatement). In de laatste partij van de avond leek Harm zijn team de maximale zege te bezorgen. Tegen Caspar nam hij overtuigend een 2 - 0 voorsprong in games. Daarna stokte het echter. Harm ging minder actief spelen en daarvan profiteerde Caspar in de 3e game. Harm wist dit patroon niet meer om te buigen en moest ook de 4e en 5e game aan de tegenstander laten.

Toch kunnen de Kampenaren tevreden zijn met de 9 - 1 zege op nummer voorlaatst TT Zwolle 10. In de strijd om plaats 1 verpulverde Smash ’70 6 concurrent De Brug 8 en is het nu titelkandidaat nummer 1. Daarachter strijden datzelfde De Brug 8, De Spinners 2 en team 8 om de plaatsen 2, 3 en 4. TT Zwolle 10 en ZC Aktief 2 lijken de zekere degradatiekandidaten. Als vermeld bleef naast Arie ook Robin keurig ongeslagen. Zelf hechtte hij daar overigens niet zoveel waarde aan, omdat hij de tegenstander niet of nauwelijks hoger inschatte dan een aantal teams die hij in de 4e klasse is tegengekomen.

Scores: Arie 3, Robin 3, Harm 2 en dubbel 1

Op dinsdag 21 maart gaat team 8 op bezoek bij De Brug 8.

 

4e klasse: Kampenion 9 - GTC 3

In de 4e klasse D is al enige tijd duidelijk dat er nog twee teams in aanmerking komen voor de titel: Smash-In 2 en Kampenion 9. Beide teams ontlopen elkaar al weken niet of nauwelijks iets. Na vorige week stond Smash-In 2 één puntje voor. Afgelopen vrijdag ging de concurrent op bezoek bij Emmeloord 4, terwijl team 9 GTC 3 ontving.

Martijn Haanappel, Bert Beks en Mattias Beimers speelden namens team 9 en Tom Beuzenberg, Heinz Verspey en Leen Oudenaarden waren de tegenstanders.

Het werd een snelle wedstrijd. Na het dubbel stond team 9 op een 4 - 0 voorsprong en alle vier partijen gingen met 3 - 0 naar de Kampenaren. Martijn was te sterk voor Tom, Bert voor Heinz en Mattias voor Leen.

Drie partijen later stond het 7 - 0. Bert versloeg Tom ‘in straight games’ en Martijn hoefde tegen Leen ook al geen game af te staan. Mattias ‘pleegde vervolgens trendbreuk’, want hij verloor de 1e game tegen Heinz. Maar daarna was Mattias bij de les en won hij drie games op rij met ruime cijfers.

In de achtste partij gebeurde dan toch nog waar bijna niemand meer rekening mee had gehouden: team 9 liep tegen een verliespartij aan. Bert moest Leen na vier games feliciteren. In zijn (jeugdige) drang om te winnen - wat positief is - maakte hij net wat teveel fouten om aanspraken op de zege te kunnen maken. Daarna pakte team 9 de draad van de overwinning weer op, want zowel Mattias (tegen Tom) als Martijn (tegen Heinz) wonnen hun partijen ‘in straight games’.

Team 9 boekte dus een overtuigende 9 - 1 zege op de bezoekers uit Genemuiden. Omdat concurrent Smash-In 2 met 2 - 8 won bij Emmeloord 4, staan beide teams weer gebroederlijk naast elkaar. Team 9 is op onderling resultaat eerste.

Scores: Martijn 3, Mattias 3, Bert 2 en dubbel 1

Komende vrijdag staat de topper op het programma. Dan ontvangt team 9 Smash-In 2.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Wijhe 3

Team 10 begon matig aan het seizoen, maar het begint de laatste weken wat punten te pakken. Zozeer zelfs dat de ‘veilige’ 4e plaats binnen handbereik is gekomen. De achterstand bedroeg halverwege het seizoen nog 4 punten. Op die 4e plek stond Wijhe 3 en juist dat team kwam afgelopen dinsdagavond naar Kampen. Het werd de eerste ontmoeting van deze competitie tussen beide teams.

Voor team 10 moesten Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Henny Boxman het doen. Caesar Abdulwahed, Wytse de Jong en Gerrit Oosterink waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 10 op een zwaarbevochten 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij moest Gerard het afleggen tegen het dwingende spel van Caeser. Breekpunt in de partij was - zo bleek achteraf - de nipt verloren 2e game. Caeser had de 1e game overtuigend gewonnen en sleepte die 2e game er met 13 - 15 uit. Gerard won nog wel de 3e game, maar moest in de 4e game alsnog het hoofd buigen. Marco speelde daarna tegen de jonge Wytse. Beiden maakten er een spannende partij van die Marco uiteindelijk met 11 - 8 in de 5e game wist te winnen. De gedachten van Wytse zullen nog wel eens teruggaan naar de 3e game toe hij een ruime voorsprong uit handen gaf en de game alsnog verloor. Henny zette zijn team daarna voor het eerst op voorsprong via een 3 - 0 zege op Gerrit die zich te vaak versloeg op de kapballen van Henny.
Het dubbel was weer spannend. Gerard en Marco hadden tegen Caeser en Wytse de volle vijf games nodig en wisten pas in de 5e game het verschil te maken.

Na het dubbel nam Marco heel knap een 2 - 0 voorsprong in games tegen Caeser, maar die kwam vervolgens - even knap - terug in de partij. Hij won de 3e en 4e game en nam in de 5e game afstand. Gerard speelde daarna tegen Gerrit. Het krachtsverschil tussen beiden was niet groot, maar na vier games stond Gerard als winnaar vast. Henny had vervolgens tegen de jonge Wytse niet veel moeite om de voorsprong te vergroten. Als je als jongere speler nog niet vaak tegen Henny hebt gespeeld, dan is de kans groot dat je je vaak verslaat op de - op het oog simpel lijkende - ballen van Henny. Dat was ook nu het geval; Henny won eenvoudig en zette zijn team op een 5 - 2 voorsprong.

De laatste drie partijen gingen ook nog eens naar team 10 en alle in drie games. Marco versloeg Gerrit ‘in straight games’, Henny bleek ook al onbespeelbaar voor Caeser die zich - net als Gerrit en Wytse - te vaak versloeg op het spelletje van Henny. En in de laatste partij van de avond bleek Gerard in drie games te sterk voor Wytse.

Zo boekte team 10 een even ruime als keurige 8 - 2 zege op Wijhe 3. Door die uitslag wipt het over de gasten heen, heeft het nu een voorsprong van 2 punten op Wijhe 3 genomen en staat het voor het eerst dit seizoen op een niet-degradatieplaats. Natuurlijk moet de huid niet worden verkocht voordat de gnoe is geschoten, maar feit is dat de zege van dinsdagavond de Kamper burger moed geeft.

Scores: Henny 3, Gerard 2, Marco 2 en dubbel 1

Op donderdag 23 maart gaat team 10 op bezoek bij Heino 10.

 

4e klasse: Staphorst 2 - Kampenion 11

Team 11 is tot nu toe bezig aan een teleurstellend seizoen, maar de spelers zelf maken daar geen drama van. Maar als je in vijf wedstrijden niet verder bent gekomen dan 4 schamele puntjes, dan mogen we toch wel van een teleurstellend seizoen spreken. Afgelopen maandag ging het op bezoek bij nummer voorlaatst Staphorst 2. Daar moesten toch punten tegen kunnen worden behaald.

Alice Ringenier, Gerard Regterschot en Anne van der Haar moesten daar dan voor zorgen. Gerrit Snijders, Anita Krale en Hans Logtenberg waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 11 op een 1 - 3 voorsprong. Wat een weelde! In de openingspartij leek het daar nog niet op, want Alice was over het algemeen kansloos tegen Gerrit die vrij eenvoudig in drie games won. Gerard was daarna duidelijk te sterk voor Anita en won ‘in straight games’. Anne had het vervolgens erg lastig tegen Hans. Na vier games stond het 2 - 2 en moest een 5e game de beslissing brengen. Die schreef Anne met 8 - 11 op zijn naam.
In het dubbel namen Anne en Gerard het op tegen Gerrit en Hans. Anne en Gerard moesten even aan elkaar wennen, want de 1e game ging naar Staphorst voordat de Kampenaren driemaal met de ogen hadden geknipperd. Daarna ging het wat beter lopen en wonnen Anne en Gerard drie games op rij. Niet ruim, maar het bleek voldoende voor de winst.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Alice bleek in het damesonderonsje tegen Anita net wat sterker. Pas in de 5e game wist zij afstand te nemen: 5 - 11. Anne boekte hierna een overtuigende zege op Gerrit in drie games. Gerard had het vervolgens - net als Anne - lastig tegen Hans. Gerard won driemaal met klein verschil.

Anne won tegen Anita overtuigend de 1e en 2e game. Daarna kwam hij toch nog in de problemen, maar wist hij bijtijds de game naar zich toe te trekken: 12 - 14. Alice had daarna - opvallend genoeg - niet heel veel moeite om Hans aan de zegekar te binden. Zij won overtuigend in drie games. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Gerard en Gerrit. Zij maakten er een spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende 5e game wist Gerard dan toch nog afstand te nemen: 4 - 11.

Zo boekte team 11 een verrassend ruime 1 - 9 zege op Staphorst 2. Daardoor gaat het de tegenstander van maandagavond voorbij in de stand en heeft het nu 3 punten voorsprong genomen. Toegegeven, team 11 staat nog steeds op een degradatieplaats, maar het doet nu in ieder geval weer mee!

Scores: Anne 3, Gerard 3, Alice 2 en dubbel 1

Op maandag 20 maart gaat team 11 op bezoek bij Zwartsluis 3.

 

Een goede week dus voor de seniorenteams van Kampenion. Met nog vier - in de landelijke competitie vijf - wedstrijden te gaan, kunnen we constateren dat de teams 1, 3 en 9 om de titel spelen. De teams 7, 10 en 11 vechten tegen degradatie, al heeft team 10 zich deze week wat lucht weten te verschaffen. De overige teams hoeven zich geen zorgen te maken het degradatiespook tegen te komen en lijken zich ook niet meer in de titelstrijd te mengen. We blijven het volgen.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 20 maart:
Zwartsluis 3 - Kampenion 11

Dinsdag 21 maart:
Smash ’70 3 - Kampenion 5
De Brug 8 - Kampenion 8

Donderdag 23 maart:
Heino 10 - Kampenion 10

Vrijdag 24 maart:
DTV ’84 1 - Kampenion 2
Kampenion 3 - Trias 2
Kampenion 6 - TT Zwolle 8
Dronten ’74 1 - Kampenion 7
Kampenion 9 - Smash-In 2

Zaterdag 25 maart:
TT Zwolle 1 - Kampenion 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar