FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Week 12 kende een aantal mooie affiches. Zo ontmoetten zowel team 1 als team 9 - beide als koploper - de concurrent in de strijd om de titel. Beide teams slaagden voor het tentamen. Het examen volgt binnenkort. Ook team 3 verstevigde zijn koppositie, maar dit vooral omdat de concurrent meer punten liet liggen dan team 3. Ondanks deze positieve inleiding is de balans deze week negatief met 4x winst en 6x verlies. Team 4 kwam niet in actie omdat het enkele weken geleden al de wedstrijd van afgelopen vrijdag speelde. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

3e divisie: TT Zwolle 1 - Kampenion 1

Team 1 is halverwege het seizoen koploper en het heeft een voorsprong van 8 punten op eerste achtervolger TT Zwolle 1. Afgelopen zaterdag ging team 1 op bezoek in Zwolle. Bij een puntendeling of eventueel een kleine nederlaag zou team 1 met vertrouwen aan de laatste vier wedstrijden kunnen beginnen.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier troffen Remco Diele, invaller Annewyke Appels (team 3) en Marcel Kraa. Lisette van Es en Robin Wildeman bleken niet beschikbaar.

Na het dubbel stond team 1 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij moest Ivan zijn meerdere erkennen in kopman Remco die vrij eenvoudig won. Gert-Jan bracht zijn team weer langszij door Annewyke in drie games te verslaan. Heel gemakkelijk ging dat overigens niet, maar toch had je nooit het idee dat GJ de partij zou verliezen. Ton boekte daarna een overtuigende zege op Marcel. Hij kwam geen moment in de problemen en won ‘in straight games’.
In het dubbel kwamen Gert-Jan en Ivan tegen het sterke duo Marcel en Remco knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2. In de beslissende game leken de Zwollenaren dan toch het verschil te maken, want zij namen een 10 - 6 voorsprong en hadden een aantal matchpunten. Niemand gaf nog een stuiver voor de kansen van GJ en Ivan, maar ‘gelukkig’ leven we nu in het eurotijdperk. GJ en Ivan kwamen punt voor punt terug en wonnen alsnog met 10 - 12. Een bonuspunt.

Na het dubbel vergrootte Ivan de voorsprong via een regelmatige 1 - 3 zege op Annewyke. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna wist Ivan door te drukken. Ton pakte vervolgens tegen Remco nog wel de 1e game, maar daarna ging Remco erop en erover. Hij won drie games op rij. Gert-Jan en Marcel speelden daarna een heel spannende partij tegen elkaar. Na 11 - 9, 6 - 11, 4 - 11 en 13 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde GJ zich na 9 - 11 de gelukkigste.

In de achtste partij boekte Ton een eenvoudige 0 - 3 zege op Annewyke. Daarna nam Ivan tegen Marcel een 1 - 2 voorsprong, maar het was Marcel die de 4e game met 12 - 10 naar zich toetrok om vervolgens ook de beslissende game te winnen: 11 - 8. In de laatste partij van de middag ondervond ook Gert-Jan de kracht van kopman Remco die vrij eenvoudig in drie games won.

Al met al boekte team 1 een keurige en nuttige 4 - 6 zege op concurrent TT Zwolle 1. Het won twee van de drie vijfpitters met 2 punten verschil in de beslissende game en de betrokkenen zullen daarbij vast nog wel even terugdenken aan het dubbel waarin Gert-Jan en Ivan terugkwamen van eerst een 2 - 0 achterstand en vervolgens van een 10 - 6 achterstand in de beslissende game.

Score:
Gert-Jan 2, Ton 2, Ivan 1 en dubbel 1

Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft team 1 de voorsprong op TT Zwolle 1 vergroot van 8 naar 10 punten. Bovendien is het onderling resultaat in het voordeel van de Kampenaren. Kortom, TT Zwolle 1 moet in vier wedstrijden 11 punten goedmaken op team 1. Het moet in de resterende vier wedstrijden dus ongeveer 3 punten per wedstrijd meer pakken dan team 1 en dat terwijl het in de eerste vijf wedstrijden 8 punten minder pakte dan team 1. Kortom, ik denk dat we na afgelopen zaterdag kunnen spreken van een ‘Vorentscheidung’. Maar laten we de huid niet verkopen voordat de gnoe is geschoten!

Komende zaterdag ontvangt team 1 SKF 4 uit Veenendaal. Dat team is met Amstelveen 1 en SVE 2 in een strijd verwikkeld om de tweede degradatieplaats te ontlopen.

 

Hoofdklasse: DTV ’84 1 - Kampenion 2

Team 2 moet zo onderhand meer naar beneden dan naar boven kijken. Was in eerste instantie de verwachting dat het met DTV ’84 1 zou kunnen meedoen om plaats 2, na zes wedstrijden moeten we constateren dat dit te hoog gegrepen is. De achterstand op DTV ’84 1 bedraagt namelijk na zes wedstrijden al 11 punten. De heren doen er verstandig(er) aan om wat meer naar beneden te kijken. De voorsprong op nummer laatst Emmeloord 1 was namelijk ’slechts’ 8 punten. En als er gekke dingen gebeuren in de landelijke competitie - waar het overigens niet naar uitziet - dan ben je met plaats 5 niet automatisch verzekerd van handhaving. En de voorsprong van team 2 op plaats 5 bedroeg maar één schamel puntje …

Afgelopen vrijdag ging team 2 op bezoek bij DTV ’84 1. De eerste ontmoeting in Kampen eindigde in een 4 - 6 zege voor de Dalfsenaren. Wat zou het nu worden? Robin Lieftink, Gertjan Wessels, Jordy ten Have enerzijds en Yoran Tonnema, Rik Weijs en Janjaap Schipper anderzijds zouden die vraag aan het eind van vrijdagavond beantwoorden.

Na het dubbel stond team 2 op een 3 - 1 achterstand. Robin verloor in vier games van Yoran die aan een duidelijk beter seizoen bezig is dan de afgelopen competitie. Gertjan bracht zijn team weer langszij via een viergames zege op Rik. Jordy moest vervolgens in drie games zijn meerdere erkennen in Janjaap.
In het dubbel kwamen Jordy en Robin in vier games tekort tegen Janjaap en Yoran.

Na het dubbel bracht Robin zijn team terug in de wedstrijd door Rik ‘in straight games’ te verslaan. Jordy verloor daarna verrassend ruim van Yoran. Alhoewel verrassend, de laatste jaren wint of de één ruim, of de ander. Ditmaal was het dus Yoran. Gertjan was vervolgens volmaakt kansloos tegen Janjaap waardoor het 5 - 2 stond.

In de achtste partij plaatste Jordy - niet erg op dreef deze avond - zich toch nog op het wedstrijdformulier via een viergames zege op Rik. De 1e game ging nog nipt naar Rik, maar daarna nam Jordy de regie over en won hij drie games op rij met (vrij) ruime cijfers. Robin verloor daarna in drie nipte games van Janjaap die vrijdagavond dus opnieuw een te groot obstakel voor de Kampenaren bleek. In de laatste partij van de avond zorgde Gertjan heel knap voor een surprise door Yoran in vier games te verslaan. En als ik de gamestanden bekijk, is die zege zeker niet gestolen.

Zo verloor team 2 opnieuw met 6 - 4 van DTV ’84 1. Op die uitslag valt helemaal niets af te dingen. Won team 2 het afgelopen seizoen tweemaal met 6 - 4 van DTV ’84 1, dit seizoen won DTV ’84 1 tweemaal met die cijfers. Yoran Tonnema maakte het verschil. Daar waar hij vorig seizoen geen punten pakte, daar won hij nu beide malen twee partijen.

Scores:
Gertjan 2, Jordy 1 en Robin 1

DTV ’84 1 staat - voor zover dat nog niet het geval was - nu wel als nummer 2 vast. Het kan zich langzaam maar zeker gaan voorbereiden op de promotiewedstrijd tegen Bosman/Wezep 1 of De Toekomst 2. De winnaar van die wedstrijd promoveert naar de landelijke competitie. Zoals het er nu naar uitziet degradeert alleen de nummer laatst uit de Hoofdklasse en daarvoor is Emmeloord 1 de voornaamste gegadigde. De voorsprong van team 2 op de Emmeloorders bedraagt na deze week nog steeds 8 punten.

Komende vrijdag ontvangt team 2 nummer 1 en aanstaand kampioen Blauw-Wit 1, een kampioen dat niet wil promoveren. Het is dan zaak om weer een aantal punten mee te sprokkelen.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Trias 2

Ik heb het hier al vaker aangegeven: team 3 is bezig aan een ongelooflijk seizoen. Officieel was het vorig seizoen gedegradeerd uit de Promotieklasse, maar het mocht toch weer in die klasse uitkomen, omdat er een plek vrij was en het team de hoogste gemiddelde teamrating had. En dan ben je dit seizoen zes wedstrijden onderweg en sta je doodleuk bovenaan met een voorsprong van 3 punten op DE titelkandidaat: De Brug 2. Het kan verkeren.

Afgelopen vrijdagavond ontving het nummer laatst Trias 2. Hoewel dat team rodelantaarndrager is, moet het niet worden onderschat. Met Niek Zegers, Frank Wijnhout en Wout Zegers beschikt het over drie lastig te bespelen spelers. Team 3 zette daar Wim Tillema, Bas de Vries en Thomas Niemeijer tegenover.

Na het dubbel stond team 3 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij moest Wim tegen kopman Niek de 1e game aan de tegenstander laten. Daarna gebruikte Wim vaker en vaker de bolle spin en daar had Niek het lastig mee. Wim ontsnapte nog in de 2e game (12 - 10), maar wist daarna door te drukken. Bas trof daarna Frank die na er een tijdje tussenuit te zijn geweest het batje weer ter hand heeft genomen. Beiden maakten er een lange - want spannende - partij van. Na 11 - 13, 11 - 7, 11 - 9 en 9 - 11 stond het 2 - 2 en moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin was Bas met 11 - 9 de gelukkigste. Thomas moest vervolgens even zoeken tegen Wout. Maar toen hij het na de ruim verloren 1e game had gevonden viel er voor Wout niet veel eer meer te behalen.
In het dubbel leken Thomas en Wim tegen Frank en Niek na een 2 - 1 voorsprong op winst af te stevenen. Maar Frank en Niek gingen hun materiaal daarna beter gebruiken en wonnen de 4e en 5e game met 7 - 11.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Bas en Niek ontliepen elkaar drie games nauwelijks iets, maar het was Bas die met 2 - 1 voor kwam. Dat speelt wat gemakkelijker, terwijl Niek - zo leek het vanaf de zijkant - wat meer ging forceren. Dat pakte voor hem nadelig uit, want Bas won de 4e game met ruim verschil. Wim speelde daarna een solide partij tegen Wout. Hoewel de verschillen niet groot waren, won Wim ‘in straight games’. Thomas had vervolgens - net als Bas - heel veel moeite met het spel en materiaal van Frank. Via 11 - 9, 11 - 13, 7 - 11 en 11 - 8 stond het ook hier 2 - 2 en moest een beslissende game worden gespeeld. Thomas wist de lijn van de 4e game door te trekken en won ook die met 11 - 8.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 3 en alle na vier games. Bas versloeg Wout in vieren, Thomas bleek te sterk voor Niek en Wim tenslotte had - in vergelijking met Bas en Thomas - ‘slechts’ vier games nodig om Frank te verslaan.

Zo boekte team 3 een even keurige als ruime zege op Trias 2: 9 - 1. Dat lijkt een logische uitslag voor een wedstrijd tussen een koploper en een nummer laatst maar nogmaals, Trias 2 is - zeker na de rentree van Wijnhout - geen team waar je zo even over heen loopt. Team 3 won twee van de drie vijfpitters waardoor je wellicht kunt stellen dat de zege een puntje te hoog uitviel. Maar waar team 3 vorig seizoen regelmatig te weinig kreeg, daar krijgt het dit seizoen vaak wel waar het recht op heeft en soms meer dan dat.

Scores:
Bas 3, Thomas 3 en Wim 3; dubbel 0

Toen na afloop vanuit Apeldoorn het bericht doorkwam dat concurrent De Brug 2 met ’slechts’ 6 - 4 had gewonnen van TT Zwolle 4, werd de Kamper feestvreugde nog vergroot, net als de voorsprong van team 3 op De Brug 2. Die voorsprong bedraagt nu 6 punten.

Komende vrijdag speelt team 3 de lastige uitwedstrijd in Hengelo tegen Vitesse ’35 1, terwijl De Brug 2 een dag later op bezoek gaat bij … Trias 2.

 

1e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 5

Team 5 leed vorige week in Lochem de eerste nederlaag van het seizoen; tegen koploper De Toekomst 3 werd het 8 - 2. Dinsdagavond ging het op bezoek bij nummer laatst Smash ’70 3. Maar toch is dat geen team waar de gemiddelde 1e klasser zomaar even overheen loopt. De ontmoeting in Kampen eindigde destijds in een ‘benauwde’ puntendeling.

Dick Hoekman, Nick Kuipers en Bertin Bos namen het op tegen Martin de Roos, Joop van Weeghel en Harry Sellies.

De Kampenaren kwamen goed uit de startblokken. In de openingspartij toonde Dick zich een maatje te groot voor Martin. Dick won driemaal met ruim verschil. Nick moest daarna tegen Joop de 1e game aan de tegenstander laten, maar daarna kwam hij niet of nauwelijks meer in de problemen. Bertin won vervolgens brutaal de 1e game van Harry, maar die won de 2e game ruim. De 3e game bleek cruciaal; Harry won die in de verlenging met 13 - 11 en won daarna de 4e game met ruim verschil.
In het dubbel moesten Bertin en Nick zich na vier games gewonnen geven tegen Harry en Joop.

Drie partijen later stond het echter 5 - 2. Dick moest in drie games zijn meerdere erkennen in Joop en daarna trok Bertin tegen Martin de 1e game in de verlenging naar zich toe. Maar vervolgens nam Martin de regie over om drie games op rij te winnen. Ook Nick kwam tegen Harry niet verder dan één gewonnen game. Harry won dus met 3 - 1.

In de achtste partij deed Bertin namens zijn team wat terug; hij versloeg Joop ‘in straight games’. Dick slaagde er ook niet in om kopman Harry deze avond een nederlaag toe te brengen. Harry won voor de derde maal vanavond met 3 - 1. In de laatste partij van de avond kwam Nick tegen Martin op een 2 - 0 achterstand in games. Daarna wist Nick zich echter knap op te richten. Hij won de 3e game met 8 - 11 en kwam daarna niet meer in de problemen.

Zo hield team 5 de schade met 6 - 4 nog beperkt in een qua scoreverloop vreemde wedstrijd. Team 5 nam een 0 - 2 voorsprong, kwam vervolgens op een 5 - 2 achterstand om uiteindelijk met 6 - 4 te verliezen. Dat 4e punt dat Nick na een 2 - 0 achterstand binnenhaalde, kon aan het eind van het seizoen nog wel eens een heel belangrijk punt blijken te zijn.

Scores:
Nick 2, Bertin 1 en Dick 1; dubbel 0

De positie van team 5 is na de 6 - 4 nederlaag nog steeds gunstig te noemen. Het staat nog altijd derde en de voorsprong op degradatieplaats 5 bedraagt nog altijd 7 punten.

Komende vrijdag ontvangt team 5 TT Zwolle 5 dat die 5e plaats bezet. Het is dan zaak om de Zwollenaren op afstand te houden.

 

2e klasse: Kampenion 6 - TT Zwolle 7

Team 6 staat al enkele weken derde op vrij geringe afstand van de (wisselende) koplopers Smash ’70 5 en NTC Leogang 1. Afgelopen vrijdag ontving het TT Zwolle 7. De eerste wedstrijd van het seizoen won team 6 met 3 - 7 in Zwolle.
Gerard Palland, Simon van der Woude en Jan Ringenier namen het op tegen Jos de Munnik, Kevin Lieuw-on en invaller Heiko Schoonhoven (team 8).

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij speelde Gerard iets te open en te lang. Boem boem Jos profiteerde daar dankbaar van. Met zijn karakteristieke spelletje - proberen te beuken op elke bal - zette hij zoveel druk dat de aanvaller Gerard in de verdediging word gedwongen en in drie games moest capituleren. Simon trof daarna kopman Kevin. Met risico- en drukvol spel gaf hij Kevin geen tijd en gelegenheid om als eerste te komen. Simon speelde een puike partij en won ‘in straight games’. Jan versloeg daarna invaller Heiko - ook 2e klasse - in drie games. Met 13 - 11 in de 3e game wist Jan bijtijds te voorkomen dat Heiko terugkwam in de partij.
Gerard en Simon namen het vervolgens op tegen Jos en Kevin. In een zeer wisselvallige en bepaald niet hoogstaande partij wonnen de Kampenaren uiteindelijk in vijf games na met 1 - 2 te hebben achtergestaan.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Simon moest tegen Jos even ‘de juiste frequentie zoeken’. Dat kostte hem de 1e game. Door daarna de service van Jos consequent met een bolle spin aan te pakken wist Simon zich niet alleen onder de druk van Jos te ontworstelen, maar juist zijn tegenstander onder druk te zetten. Simon won vervolgens drie games op rij met ruime cijfers. Gerard boekte hierna een regelmatige 3 - 0 zege op Heiko. Beiden hebben een vrij lastige service, maar Gerard las de service van Heiko beter dan omgekeerd en kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Jan moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de completere Kevin die een eenvoudige zege boekte ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. Simon had het de 1e game heel lastig tegen Heiko getuige de 16 - 14 gamestand. Daarna ging het snel en won Simon de 2e en 3e game met groot verschil. Jan wist daarna de angel uit het spel van Jos te halen door kort te serveren en het accent wat meer te leggen op de forehand van Jos. Jan won de 1e en 2e game vrij eenvoudig. De 3e game was een stuk spannender. Lange tijd leek die naar Jos te gaan, maar Jan kwam knap terug tot 10 - 10. Na game- en wedstrijdpunten over en weer was Jan uiteindelijk na 15 - 13 de gelukkigste. In de laatste partij van de avond nam Gerard tegen Kevin keurig een 2 - 0 voorsprong. Maar daarna ging het toch nog mis. Kevin nam de regie over en won drie games op rij met ruim verschil.

Zo boekte team 6 voor de tweede maal dit seizoen een 7 - 3 zege op TT Zwolle 7. Op die zege valt ook weinig af te dingen; beide teams wonnen een vijfpitter.

Score:
Simon 3, Jan 2, Gerard 1 en dubbel 1

Na de uitslagen van dit weekend staat team 6 nog altijd derde en heeft het een achterstand van respectievelijk 4 en 3 punten op NTC Leogang 1 en Smash ’70 5.

Op vrijdag 31 maart gaat team 6 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 5.

 

2e klasse: Dronten ’74 1 - Kampenion 7

Team 7 toonde in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen aan het niveau van de 2e klasse goed aan te kunnen. Vorige week leed het echter een ruime 8 - 2 nederlaag bij TT Zwolle 8. Afgelopen vrijdag wachtte koploper Dronten ’74 1 ‘op vreemde bodem’.

Arnold Hubach, Guido Wessels en Simone Lieftink moesten het voor team 7 doen. Invaller Rick Holwerda (team 2), Veronica van Eeden en Onno Huisman waren de tegenstanders. Rick viel in voor Julian van Egmond; hij en vrouwlief Marijke zijn namelijk de trotse ouders geworden van zoon Sven! Mede namens Kampenion feliciteer ik Marijke en Julian van harte!

Het werd een ongelijke strijd in Dronten. Wisten de Kampenaren in de thuiswedstrijd nog knap 3 punten af te snoepen, ditmaal liet de ongenaakbare koploper het niet zover komen. Na het dubbel stond het 3 - 1. Arnold verloor in vier games van Rick, Guido was over het geheel genomen kansloos tegen Veronica en datzelfde kan worden ‘gezegd’ van Simone tegen Onno.
In het dubbel echter boekten Arnold en Guido een verrassende zege op Veronica en Onno. Bij een 1 - 2 voor team 7 voorsprong wonnen Veronica en Onno de 4e game heel dik, maar in de beslissende game stonden Arnold en Guido er weer en wisten zij de game - en daarmee de partij - er met 9 - 11 uit te slepen.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Arnold won tegen Veronica knap de 1e game, maar daarna nam zij de regie over om vervolgens drie games op rij te winnen. Simone ondervond daarna de sterkte van invaller Rick. Simone balde drie games aardig mee - het stond toen 2 - 1 voor Rick - maar zag de tegenstander in de 4e game het verschil maken. Guido wist daarna tegen Onno het huzarenstukje in Kampen - hij won toen heel knap - in Dronten niet te herhalen. Onno was nu een maatje te groot en won driemaal met ruim verschil.

Ook de laatste drie partijen gingen naar de koploper. Simone was in het damesonderonsje kansloos tegen Veronica en Arnold snoepte weliswaar keurig een game mee tegen Onno, maar die won de overige drie games met ruim verschil. In de laatste partij van de avond moest ook Guido zijn meerdere erkennen in de sterke invaller Rick die in vier games won.

Team 7 leed dus een kansloze 9 - 1 nederlaag bij koploper Dronten ’74 1. Dat is overigens geen schande, want dat team slaat ook geen gek figuur in de 1e klasse, terwijl team 7 het afgelopen seizoen enigszins onverwacht de titel in de 3e klasse pakte. Inderdaad, vorig seizoen bedroeg het verschil twee klassen.

Score:
Dubbel 1; Arnold 0, Guido 0 en Simone 0

Het zal duidelijk zijn dat de positie van team 7 er duidelijk slechter op is geworden. We moeten zo reëel om te constateren dat het 2e klasserschap van team 7 voorlopig (?) beperkt blijft tot één seizoen.

Komende vrijdag ontvangt team 7 Bosman/Wezep 3.

 

3e klasse: De Brug 8 - Kampenion 8

Team 8 gaat samen met De Spinners 2 en De Brug 8 uitmaken wie als 2e eindigt achter aanstaand kampioen Smash ’70 7. Afgelopen dinsdag ging team 8 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 8.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst namen het op tegen Ton de Graaf, Hans Groot Wesseldijk en Kees Dijkzeul.

Na het dubbel stond het 2 - 2, maar dat was een geflatteerde tussenstand. De twee gewonnen punten waren het gevolg van eenvoudige zeges (Arie op Ton en het dubbel Arie / Harm op Hans en Ton), terwijl de twee verloren punten tot stand kwamen na twee nipt verloren vijfpitters: Harm tegen Hans en Theo tegen Kees.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Arie verloor na drie nipte games van Hans, waarna Theo tegenstander Ton juist na drie nipte games versloeg. Harm en Kees waren daarna vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar het was Kees die na vier spannende games won.

Ook de laatste drie partijen gingen naar De Brug 8. Eerst verloor Theo zijn tweede spannende vijfpitter. Nu tegen Hans. Daarna verloor Arie in vier games van Kees na de 1e game nog ruim te hebben gewonnen. In de laatste partij van de avond kon Harm het niet bolwerken tegen Ton die verrassend eenvoudig in drie games won.

Scores:
Arie 1, Theo 1 en dubbel 1; Harm 0

Team 8 heeft voorlopig (?) de slag om plaats 2 verloren, maar nog niet de oorlog. Het zal echter nog een zware opgave worden om nog als tweede te eindigen. Maar ik denk niet dat de heren er wakker van liggen of zij nu als 2e, 3e of 4e eindigen. Zij hebben immers het 3e klasserschap al vrijwel veiliggesteld.

As. dinsdag komt koploper Smash ’70 7 op bezoek.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Smash-In 2

Team 9 ‘vecht’ al het hele seizoen een tweestrijd uit met Smash-In 2. Beide teams ontlopen elkaar dit seizoen nauwelijks iets en na zes wedstrijden staan zij dan ook gezamenlijk bovenaan in poule D van de 4e klasse. Alleen op onderling resultaat, team 9 won in Ens met 4 - 6, mag team 9 zich officieel koploper noemen. Afgelopen vrijdag stond in Kampen de tweede wedstrijd tussen beide teams op het programma.

Mattias Beimers, Robbert Dalsem en Robin Makkink moesten het opnemen tegen Swier Oosterhuis, Elmer Timmer en Laura Hameetman.

In de openingswedstrijd wist Mattias het kopman Swier - die nog op 100% stond - heel moeilijk te maken. Na 4 - 11, 11 - 5, 11 - 5 en 9 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Swier zich net wat sterker: 8 - 11. Robbert versloeg daarna de linkshandige Elmer in drie games. De verschillen waren niet groot, maar toch. Robin, de kopman aan Kamper kant, had daarna niet veel moeite om Laura aan de zegekar te binden. Hij won overtuigend in drie games.
In het dubbel namen Robbert en Robin het op tegen Elmer en Swier. Het begin was voor de gasten, want zij wonnen de 1e en 2e game: 9 - 11 en 7 - 11. De 3e game trokken R&R op het nippertje naar zich toe en daarna ging het lopen. R&R wonnen de 4e en 5e game met ruim verschil. Zo stond het dus 3 - 1.

Na het dubbel moest Robbert zijn meerdere erkennen in Swier die in vier games won. Mattias verloor daarna tegen Laura de 1e game, maar was in het vervolg van de partij net wat beter. Mattias won dan ook in vier games. Robin hoefde vervolgens ook tegen Elmer geen game af te staan en bracht zijn team daarmee overtuigend op een 5 - 2 voorsprong.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Eerst speelden Robbert en Laura een spannende partij tegen elkaar met wisselende kansen. Uiteindelijk was Laura de gelukkigste van de twee na 11 - 4, 9 - 11, 7 - 11, 11 - 7 en 9 - 11. Hierna troffen de beide kopmannen, Robin en Swier, elkaar. In de 1e game was Robin duidelijk de betere van de twee; hij won die game met 11 - 5. Daarna was er minder krachtsverschil te bespeuren, maar was het toch Robin die zowel de 2e als de 3e game met nipt verschil wist te winnen: 12 - 10 en 11 - 9. Daarmee haalde hij Swier van diens 100% score af en staan beiden nu op één verliespartij. In de laatste partij van de avond toonde Mattias zich sterker dan Elmer. Zij speelden vier games tegen elkaar en alle games werden met ruim verschil gewonnen getuige de cijfers 11 - 6, 11 - 5, 6 - 11 en 11 - 2.

Team 9 toonde zich dus voor de tweede maal dit seizoen de sterkste van de twee. Het heeft nu een voorsprong van 4 punten genomen op concurrent Smash-In 2. Omdat ook het onderling resultaat in het voordeel van team 9 is, moet Smash-In 2 in drie wedstrijden dus 7 punten goed maken op team 9. Het heeft er alle schijn van dat dit niet gaat lukken.

Scores:
Robin 3, Mattias 2, Robbert 1 en dubbel 1

Op vrijdag 31 maart gaat team 9 op bezoek bij nummer laatst Harderwijk 5. Als de tegenstander niet wordt onderschat, moet ook die wedstrijd gewonnen kunnen worden.

 

4e klasse: Heino 10 - Kampenion 10

Team 10 begon het seizoen matig, maar de laatste weken heeft het zich weten op te richten. Het resultaat daarvan is dat het na zes wedstrijden op de ‘veilige’ 4e plaats staat. Maar de verschillen naar beneden zijn erg klein. Afgelopen donderdag ging team 10 op bezoek bij Heino 10 waarvan het in de eerdere wedstrijd in Kampen met 3 - 7 verloor. De beide concurrenten Wijhe 3 en Batfighters 2 troffen elkaar maandagavond al in Wijhe.

Jeroen Heldoorn, Henny Boxman en Gerard Wessels troffen Alfons van ’t Erve, Frans Willemsen en Ans Morrenhof.

Na het dubbel stond het gelijk: 2 - 2. Jeroen leek in vier games te winnen van Alfons, maar bij een 1 - 2 voorsprong in game ging de 4e game na enig aarzelen toch nog naar Alfons. Gelukkig raakte Jeroen niet van in de war, want in de beslissende game wist Jeroen toch nog het verschil te maken en Alfons. Henny en Frans hadden daarna ook lang nodig voordat de winnaar van de partij vast stond. Ook Henny nam een 1 - 2 voorsprong in games, maar hier wist Frans de 4e en 5e game naar zich toe te trekken. Gerard versloeg vervolgens Ans ‘in straight games’. De verschillen waren overigens niet groot, maar toch.
In het dubbel moesten Gerard en Jeroen hun meerdere erkennen in het duo Alfons en Frans; de gastheren wonnen overtuigend in drie games.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Jeroen kwam tekort tegen Frans. De 1e en 2e game gingen nipt naar Frans die vervolgens de 3e game met ruim verschil won. Gerard verloor daarna ook al de 1e en 2e game met nipt verschil van Alfons, maar hij wist de 3e game op zijn naam te schrijven. Helaas wist Gerard niet door te drukken, want het was Alfons die de 4e game weer wist te winnen. Henny bracht zijn team wat dichterbij via een regelmatige 0 - 3 zege op Ans.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog één te winnen. Eerst was Gerard vrijwel kansloos tegen de sterke Frans die daarmee deze avond ongeslagen bleef. Frans won in drieën. Jeroen moest daarna alle zeilen bijzetten om Ans bij te benen. Ans nam een 2 - 0 voorsprong en leek haar team een niet verwacht punt te bezorgen. Jeroen kwam echter - na een tactische aanwijzing van Henny - heel sterk terug en kwam vervolgens nauwelijks nog in de problemen. Hij won drie games op rij. In de laatste partij van de avond nam Henny tegen Alfons een 1 - 2 voorsprong, maar hij wist die helaas niet te verzilveren. Alfons won de 4e en 5e game alsnog vrij overtuigend en daarmee de partij.

Team 10 verloor de wedstrijd dus met 6 - 4. Het verloor drie van de vier vijfpitters en er had wellicht dan ook een puntje meer ingezeten. Aan de andere kant, in al die drie gevallen stond de Kamper speler op een 1 - 2 voorsprong. Zij hebben de kansen dus niet gegrepen.

Scores:
Jeroen 2, Gerard 1 en Henny 1; dubbel 0

Het worden nog drie spannende weken voor team 10 en de concurrenten Batfighters 2 en Wijhe 3. Team 10 heeft na deze week 1 punt voorsprong op Batfighters 2 en 2 punten op Wijhe 3. Het lijkt op het oog een iets minder zwaar programma te hebben, maar dat zegt niet zo heel veel. Het ontmoet beide concurrenten nog in een uitwedstrijd. En in die wedstrijden kan het zowel goede zaken doen als de voordelige marge verspelen. In wedstrijden tegen concurrenten tellen de punten immers dubbel.

Komende dinsdag ontvangt team 10 het sterke Harderwijk 4 dat tweede staat.

 

4e klasse: Zwartsluis 3 - Kampenion 11

Team 11 stond het hele seizoen laatste, maar het deed vorige week die plaats over aan Staphorst 2 dankzij een 1 - 9 in de onderlinge wedstrijd. Maandagavond al ging team 11 op bezoek bij Zwartsluis 3 dat met Heino 9 en ’s-Heerenbroek 1 in een spannende titelstrijd is verwikkeld.

Voor team 11 moesten Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Anne van der Haar het doen. Tegenstander Zwartsluis 3 bracht twee invallers achter de tafel: Jonathan Booij en Twan Ketelapper (team 5) en dat aan de zijde van Kenneth van Dijk.

Na het dubbel stond het 2 - 2. In de openingspartij bleek Kenneth duidelijk te sterk voor Jantiene en daarna moest Alice haar meerdere erkennen in Jonathan die ook al in drie games won. Anne deed namens zijn team wat terug door Twan kansloos te laten.
In het dubbel moesten Alice en Anne de 1e game aan Jonathan en Twan laten - beiden spelen ook in het 1e jeugdteam van Zwartsluis - maar daarna namen de routiniers de regie over. A&A wonnen drie games op rij en namen daar een forse borrel op.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Jonathan versloeg Jantiene in drie games, waarna Kenneth in vier games net wat sterker was dan Anne. Alice bracht haar team wat dichterbij door Twan in drie games te verslaan.

Van de laatste drie partijen wist team 11 er nog één te winnen en daar was Anne voor verantwoordelijk in de achtste partij. Hij versloeg Jonathan overtuigend in drie games. Jantiene was daarna tegen Twan tweemaal dichtbij gamewinst, maar strandde telkens in de finale. In de laatste partij van de avond zorgde Alice tegen Kenneth bijna voor een bonuspuntje. Zij nam een 1 - 2 voorsprong, maar moest helaas alsnog capituleren: 11 - 5, 11 - 13, 7 - 11, 11 - 9 en 12 - 10. Ze heeft er echter wel voor gestreden.

Team 11 pakte dus 4 punten tegen titelkandidaat Zwartsluis 3. Het profiteerde daarmee vrij aardig van het feit dat de tegenstander met twee invallers speelde.

Scores:
Anne 2, Alice 1 en dubbel 1; Jantiene 0

Team 11 neemt met die 6 - 4 nederlaag wat meer afstand van de laatste plaats, maar ziet tegelijkertijd nummer 4 TT Zwolle 13 wat verder weg lopen.

As. vrijdag ontvangt team 11 datzelfde TT Zwolle 13.

 

In deze speelronde speelronde hebben de teams 1, 3 en 9 hun kandidatuur voor de titel bevestigd en hun positie zelfs nog weten te verstevigen. De teams 7 en 11 stonden op een degradatieplaats en zagen hun positie verder verslechteren. Team 10 staat net boven de rode streep en de heren van dat team gaan nog heel spannende weken tegemoet. De overige zes teams staan zodanig dat zij zich - eventueel net - niet in de titelstrijd kunnen mengen, maar ook niet bang hoeven te zijn dat zij het degradatiespook tegen het lijf lopen.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 28 maart:
Kampenion 8 - Smash ’70 7
Kampenion 10 - Harderwijk 4

Vrijdag 31 maart:
Kampenion 2 - Blauw-Wit 1
Vitesse ’35 1 - Kampenion 3
DTS 3 - Kampenion 4
Kampenion 5 - TT Zwolle 5
Smash ’70 5 - Kampenion 6
Kampenion 7 - Bosman/Wezep 3
Harderwijk 5 - Kampenion 9
Kampenion 11 - TT Zwolle 13

Zaterdag 1 april:
Kampenion 1 - SKF 4

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar