FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 13 kwamen we met de elf seniorenteams weer een stapje dichterbij het einde van de competitie. Alle teams kwamen namelijk in actie en de balans was negatief: drie zeges, drie puntendelingen en vijf nederlagen. Zoiets zegt natuurlijk niet alles, want je hebt ook met tegenstanders te maken en die ene week ontmoet je sterkere tegenstanders dan de andere week. Ik neem de wedstrijden ditmaal kort met je door. Dat ligt niet aan jullie, niet aan de Kamper teams en niet aan de ietwat ‘tegenvallende’ resultaten. Nee, het ligt aan mijzelf: ik ben sinds een aantal dagen niet fit, ik heb geen bal geslagen en heb dit weekend helaas zelfs geen wedstrijd gezien. Vandaar.

 

3e divisie: Kampenion 1 - SKF 4: 8 - 2
SKF 4 verscheen met slechts twee spelers.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier tegen Etienne Bruinekreeft en Wisse Kuiters

Team 1 won voor de zevende maal in successie. Verrassend was het dat de tegenstander - SKF is immers een grote vereniging - met slechts twee spelers verscheen: Etienne Bruinekreeft en Wisse Kuiters. Van de zeven gespeelde wedstrijden wist team 1 er vijf te winnen. Etienne was in vier games te sterk voor Ivan en in vijf games voor Ton; Gert-Jan wist hem nipt in vijven te verslaan.
In het dubbel kwamen Gert-Jan en Ivan van een 0 - 2 achterstand terug om de partij nog in vijven naar zich toe te trekken.
De overige partijen werden eenvoudiger gewonnen door de Kampenaren.

Opnieuw een mooie zege dus voor team 1: 8 - 2. Dat SKF 4 niet volledig was, doet daar weinig aan af. Team 1 liep deze zaterdag nog weer een puntje uit op TT Zwolle 1 waardoor de Kampenaren nu 11 punten voorsprong hebben en er nog drie wedstrijden zijn te spelen. De titel komt steeds dichterbij! Wat een weelde!

Gert-Jan 2x, Ivan 1x, Ton 1x en dubbel 1x

As. zaterdag speelt team 1 al weer zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt SVE 2 uit Utrecht op bezoek. Wil je Gert-Jan, Ivan en Ton nog een keer zien spelen dit seizoen, dan is dit je laatste kans …

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Blauw-Wit 1: 5 - 5

Robin Lieftink, Jordy ten Have en Ralph Trip (team 5) tegen Jos Reuvekamp, Erik Pijper en Kim Preuter (team 4)

Team 2 ontving vrijdagavond koploper en aanstaand kampioen Blauw-Wit 1. Maar ook een kampioen die niet wil promoveren. Daardoor speelt nummer 2 DTV ’84 1 aan het seizoen vrijwel zeker een promotiewedstrijd tegen de kampioen van poule B: De Toekomst 2 of ….. Bosman/Wezep 1. Dit weekend speelden die beide teams in Wezep tegen elkaar. De Toekomst 2 won met 4 - 6 en uit en na die wedstrijd zijn twee conclusies te trekken: 1) Julian Plette hield zijn team in de kampioensstrijd en 2) De Wezeper staan nog twee punten voor waardoor het nog twee spannende weken worden.
Maar nu weer terug naar de andere poule. Zowel team 2 als Blauw-Wit 1 speelde vrijdagavond met een invaller.

Van spanning in de wedstrijden was nauwelijks sprake. Alleen de partij tussen de beide kopmannen - Jordy en Jos - ging over de volle vijf games. Maar in die beslissende game toonde Jos zich de sterkste. En dat is ook niet verwonderlijk, want Jos staat bovenaan in de percentagelijst met een 100% score. Jos kwam verder die avond dan ook niet in de problemen. Datzelfde was het geval bij Jordy en Robin in hun twee resterende partijen, terwijl Ralph het onderonsje van de invaller tegen Kim met 3 - 0 won.

Team 2 snoepte dus keurig 5 punten mee en het kon die punten goed gebruiken. Kijkend naar het resterende programma van de teams dan is een 4e plaats reëel.

Jordy 2x, Robin 2x en invaller Ralph 1x

Komende zaterdag gaat team 2 op bezoek bij nummer laatst Emmeloord 1 dat degradatie nauwelijks nog kan ontlopen.

 

Promotieklasse: Vitesse ’35 1 - Kampenion 3: 6 - 4

Wim Tillema, Bas de Vries en Thomas Niemeijer tegen Steven Lubbers, Hans Nieuwenhuis en Johannes ter Horst

De ene wedstrijd is de andere niet zo werd afgelopen vrijdagavond duidelijk. In Kampen behaalde team 3 een - weliswaar fors geflatteerde - 8 - 2 zege op Vitesse ’35 1. In Hengelo werd het na een spannende strijd 6 - 4 voor Vitesse. Vijf partijen gingen over de volle vijf games en drie daarvan waren voor team 3. Op de 6 - 4 nederlaag valt dan ook weinig af te dingen. Vitesse in eigen huis bleek een lastig te bespelen tegenstander, onder meer omdat Hans, Johannes en Steven alle drie materiaalspelers zijn maar dat materiaal toch weer verschillend gebruiken. Het is ook geen schande om in Hengelo met 6 - 4 te verliezen.

Omdat achtervolger De Brug 2 de dag erna verrassend met dezelfde cijfers verloor bij Trias 2, blijft de voorsprong van team 3 onverminderd 6 punten. Oftewel, een geluk bij een ‘ongeluk’. Team 3 loopt geen schade op! Daar had het zelf vast geen rekening meer mee gehouden na vrijdagavond laat!

Thomas 2x, Bas 1x en dubbel 1x; Wim 0

Komende vrijdag staat de onderlinge ontmoeting tussen de twee titelkandidaten op het programma; dan ontvang team 3 concurrent De Brug 2. Het is dan zaak om de Apeldoorners op afstand te houden en het karwei dan in de laatste wedstrijd af te maken.

 

1e klasse: DTS 3 - Kampenion 4: 5 - 5

Hans de Vries, Sebastian Holzapfel en Danny Bruins tegen Leandro Cossu (team 6), Gianluca Cossu en Pepijn Bruijnink

Team 4 (derde) bevindt zich al een aantal weken ‘in niemandsland’, maar het zag de teams onder zich - om uiteenlopende redenen - onlangs wel wat dichterbij komen. Het was dan ook zaak om vrijdagavond in de uitwedstrijd bij nummer laatst DTS 3 in ieder geval niet te verliezen. Daarin slaagde het, zij het niet zonder moeite. Het kwam tot een puntendeling en o.a. omdat het drie van de vier vijfpitters wist te winnen. Grote man aan Kamper kant was Hans die naarmate de avond vorderde steeds sterker ging spelen en knap ongeslagen bleef. Jammer was het dat Sebastian dit seizoen te wisselvallig speelt. De ene week is het top en de andere week is het tob. Vrijdagavond was het helaas tob.
Omdat TT Zwolle 6 en Heino 3 beide met 8 - 2 verloren, is team 4 nu vrijwel verzekerd van een langer verblijf in de 1e klasse. Het eindigt vrijwel zeker als derde en dat is dit seizoen ook het maximaal haalbare.

Hans de V 3 en Danny 2; Sebastian 0 en dubbel 0

As. vrijdag speelt team 4 zijn laatste thuiswedstrijd; het ontvangt dan TT Zwolle 6.

 

1e klasse: Kampenion 5 - TT Zwolle 5: 6 - 4

Bertin Bos, Dick Hoekman en Nick Kuipers tegen Justin Zeeders, Han Oldenburg en Richard Hulsman

Wat voor team 4 geldt, geldt ook voor team 5 zij het dat team 5 zelfs op een tweede plaats stond. Maar ook team 5 zag - na twee opeenvolgende nederlagen - de teams onder zich dichterbij komen. Ook voor team 5 gold dus dat het afgelopen vrijdagavond tenminste 5 punten moest pakken tegen het bezoekende TT Zwolle 5 dat vooraf 7 punten minder had. De Zwollenaren moesten eigenlijk winnen om hun kansen op handhaving te vergroten.

In een heel spannende wedstrijd leek team 5 enige tijd op een ruime zege af te stevenen. Na 5 - 1 en 6 - 2 moest het echter ‘toestaan’ dat de gasten de laatste twee partijen naar zich wisten toe te trekken: 6 - 4. Liefst 8 van de 10 partijen werden pas in de 5e game beslist. Vijf daarvan gingen naar team 5. Een zwaarbevochten zege dus voor team 5, maar wel een heel nuttige. Zeker ook gezien de andere uitslagen in de poule. Ook team 5 is vrijwel verzekerd van een nieuw seizoen in de 1e klasse. Het gaat met Heino 2 uitmaken wie als 2e en wie als 3e eindigt.

Bertin Bos 2, Dick Hoekman 2 en Nick Kuipers 1; dubbel 0

As. vrijdag gaat team 5 op bezoek bij datzelfde Heino 2.

 

2e klasse: Smash ’70 5 - Kampenion 6: 6 - 4

Simon van der Woude, Hans van de Berg en Gerard Palland tegen Ivo Tijssen, Jacco van der Worp en Bert Mensink

Team 6 staat op vrij korte afstand van twee teams die elkaar de titel ‘bevechten’: NTC Leogang 1 en Smash ’70 5. Afgelopen vrijdag ging team 6 op bezoek bij Smash ’70 5. Beide teams maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Toen de stofwolken waren opgetrokken, stond er een 6 - 4 zege voor Smash ’70 5 op het wedstrijdformulier. Vijf partijen gingen over vijf games en drie daarvan gingen naar Smash ’70 5. Jammer was het dat Hans wat tekort kwam, maar dat is uiteraard geen schande. De Hattemers speelden in de sterkst mogelijke samenstelling.

Simon van der Woude 2, Gerard Palland 1 en dubbel 1; Hans van de Berg 0

Omdat koploper NTC Leogang 1 ‘slechts’ met 4 - 6 won bij TT Zwolle 7, blijft het verschil tussen beide teams 1 punt in het voordeel van Leogang.

As. vrijdag speelt NTC Leogang 1 echter uit bij ….. Kampenion 6 en in de laatste wedstrijd van het seizoen staat de kraker NTC Leogang 1 - Smash ’70 5 op het programma.

 

2e klasse: Kampenion 7 - Bosman/Wezep 3: 4 - 6

Jomar Schilder, Simone Lieftink en Guido Wessels tegen Jan van ’t Hul, Richard Hertsenberg en Jan Hertsenberg

Team 7 is voorlopig (?) bezig aan zijn laatste wedstrijden in de 2e klasse. Het heeft veel geleerd, kwam qua niveau over het algemeen vrij aardig mee, maar het komt toch tekort. Zo reëel moeten we zijn. Dat is uiteraard geen schande, want van dit team heeft alleen Guido eerder op dit niveau gespeeld. Afgelopen vrijdag verloor het tegen Bosman/Wezep 3 de wedstrijd eigenlijk al in het eerste deel. Na vijf partijen stond het namelijk 1 - 5. De gasten wilden Kampen ook met een zo groot mogelijke zege verlaten, want het is met GTC 1 en TT Zwolle 8 in een strijd verwikkeld om de tweede degradatieplaats te ontlopen. Welnu, team 7 won de 2e helft keurig met 3 - 2 waardoor het uiteindelijk 4 - 6 werd. Ik vermoed dan ook dat Bosman/Wezep 3 uiteindelijk toch nog teleurgesteld naar huis ging.

Jomar 2, Simone 1 en Guido 1; dubbel 0

Komende donderdag gaat team 7 op bezoek bij GTC 1 waar enkele weken terug oud-Kampenionner Wouter Beuzenberg zijn rentree maakte. Het moet dan ook wel heel raar lopen wil GTC 1 nog degraderen.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Smash ’70 6: 5 - 5

Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman tegen Jan Teekman, Chris Heideveld en Thomas Klaphake

In deze poule is het niet de vraag of Smash ’70 6 kampioen wordt, maar wanneer. Dat team staat er als het moet en het wordt dan ook de terechte kampioen. Team 8 ging afgelopen dinsdagavond dan ook met het idee de wedstrijd in om wat puntjes mee te snoepen. Maar wat schetst ieders verbazing? Na vijf wedstrijden stond team 8 ‘doodleuk’ op een 4 - 1 voorsprong. En toen Theo die voorsprong in partij 6 ook nog eens vergrootte tot 5 - 1, leek een grote verrassing in de maak. Maar zie, de gasten rechtten hun rug en kwamen in de resterende vier partijen niet of nauwelijks meer in de problemen en wisten alsnog een puntendeling veilig te stellen.

Zo waren aan het eind van de avond naar mijn bescheiden mening beide teams tevreden. Team 8, omdat dat sprokkelen pas stopte bij 5 punten en Smash ’70 6, omdat het van een 5 - 1 achterstand nog terugkwam tot 5 - 5. Team 8 heeft zich daarbij direct veilig gespeeld, want het is in de twee resterende wedstrijden niet meer te achterhalen door de nummers 5 en 6.

Arie 2, Harm 1, Theo 1 en dubbel 1

Komende woensdag gaat team 8 in Emst op bezoek bij De Spinners 2.

 

4e klasse: Harderwijk 5 - Kampenion 9: 2 - 8

Robbert Dalsem, Mattias Beimers en invaller Sietse Wagteveld (team 10) tegen Ronald Wiekenkamp, Jolanda van Schie en Dick van Zwieten.

Team 9 deed vorige week prima zaken door concurrent Smash-In 2 met 7 - 3 te verslaan en op 4 punten achterstand te zetten. Maar ja, begin deze week leek het plotseling met personele problemen te kampen te krijgen. Kopman Robin Makkink was vanwege werk verhinderd, Martijn Haanappel kon vanwege werk ook niet op tijd aanwezig zijn en Bert Beks speelt alleen thuiswedstrijden. Gelukkig kon in de persoon van Sietse Wagteveld (reserve bij team 10) een invaller worden geregeld. Hij ging aan de zijde van Mattias Beimers en Robbert Dalsem op pad.

Gelukkig bleef team 9 die avond verdere problemen bespaard. Dat kan niet worden gezegd van tegenstander Harderwijk 5, want Ronald ging in zijn 1e partij tegen Robbert door zijn enkel. Zozeer zelfs dat hij die partij nog wel uitspeelde, maar verder niet meer in actie kon komen. Team 9 ‘liet vrijdagavond slechts 2 punten liggen’. Mattias verloor van Dick en in het dubbel moesten Mattias en Robbert zich gewonnen geven tegen Dick en Jolanda.
Invaller Sietse - die in de vorige eeuw in de jeugdcompetitie als invaller slechts een enkele wedstrijd speelde - won dus heel keurig zijn beide partijen en bevestigde daarmee wat wij op de dinsdagavonden al zagen aankomen: hij wordt vaster en vaster en is steeds lastiger te verslaan. Petje af!

Robbert 3, invaller Sietse 2 (uit 2) en Mattias 1 (uit 2); dubbel 0

Concurrent Smash-In 2 won eveneens met 8 - 2 van ’s-Heerenbroek 2 waardoor de voorsprong van 4 punten in stand bleef. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van team 9.

Komende vrijdag speelt team 9 zijn laatste thuiswedstrijd. Het ontvangt dan datzelfde ’s-Heerenbroek 2.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Harderwijk 4: 2 - 8

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman tegen Izaak op ’t Hof, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar

Team 10 heeft zich de laatste weken wat weten op te werken. Waar het een aantal weken laatste stond, daar staat het sinds twee weken vierde. Maar de verschillen zijn klein. Afgelopen dinsdag kwam het sterke Harderwijk 4 op bezoek dat met Smash ’70 9 gaat uitmaken welk team promoveert. Het werd een heel vreemde wedstrijd afgelopen dinsdagavond. Team 10 nam heel knap een 2 - 0 voorsprong via zeges van Jeroen op Izaak en Gerard op Anne. Henny kwam daarna in vier games tekort tegen Pieter. In het dubbel namen Gerard en Jeroen tegen Anne en Izaak een 2 - 1 voorsprong in games, maar zij verloren de 4e en 5e game alsnog ruim. Daarna zagen we een heel andere wedstrijd. De resterende zes partijen gingen namelijk eenvoudig ‘in straight games’ naar Harderwijk 4.

Zo leed team 10 na een sterk begin alsnog een ruime - maar verdiende - 2 - 8 nederlaag en bewees het zichzelf een slechte dienst. Het moet in de twee resterende wedstrijden tegen de beide concurrenten dan ook punten pakken en meer dan dat.

Jeroen 1 en Gerard 1; Henny 0 en dubbel 0

As. vrijdag gaat team 10 in Elburg op bezoek bij Batfighters 2 dat na de 7 - 3 zege op Heino 10 over team 10 is heen gewipt.

 

4e klasse: Kampenion 11 - TT Zwolle 13: 3 - 7

Alice Ringenier, Jentine Sikkema en Anne van der Haar tegen Mieke de Haard, Jeroen Koesman en Henk Harms

Team 11 heeft enkele weken geleden de laatste plaats verruild voor de voorlaatste, maar ook die betekent aan het eind van het seizoen degradatie. De langere afwezigheid van Alies Hendriks en Anne van der Haar heeft zich daarbij laten voelen. Waarmee overigens niet gezegd wil worden dat het team zich anders zou hebben gehandhaafd. Dat zullen we ook nooit weten. Afgelopen vrijdag begon team 11 vrij aardig tegen TT Zwolle 13. Na de eerste drie enkelpartijen stond het op een 2 - 1 voorsprong, maar daarna namen de gasten de regie over. In de resterende zeven partijen wist alleen Anne nog een puntje te pakken.

Door de 3 - 7 nederlaag tegen nummer 4 TT Zwolle 13 is de beslissing vrijwel gevallen: team 11 moet het komend seizoen in de 5e klasse proberen. Dit zagen de spelers natuurlijk al weken aankomen en hun nachtrust zal daar dan ook vast niet onder lijden.

Anne 2 en Alice 1; Jentine 0 en dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 11 op bezoek bij Heino 9 dat na deze speelronde de nieuwe koploper is. Dat wordt dus opnieuw punten sprokkelen geblazen.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Woensdag 5 april:
De Spinners 2 - Kampenion 8

Donderdag 6 april:
GTC 1 - Kampenion 7

Vrijdag 7 april:
Kampenion 3 - De Brug 2
Kampenion 4 - TT Zwolle 6
Heino 2 - Kampenion 5
Kampenion 6 - NTC Leogang 1
Kampenion 9 - ’s-Heerenbroek 2
Batfighters 2 - Kampenion 10
Heino 9 - Kampenion 11

Zaterdag 8 april:
Kampenion 1 - SVE 2

Komend weekend hoop ik mij weer te melden en dan hopelijk ook wat uitgebreider!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar