FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De ‘gewone’ competitie is nog maar nauwelijks afgelopen of het bekertoernooi gaat al weer van start. Voor iedereen die vindt dat stoppen met competitietafeltennis in de derde week van april rijkelijk vroeg is, is de bekercompetitie een prima alternatief. Bovendien kom je ook eens andere spelers tegen: spelers uit andere klassen en soms uit andere regio’s. Kampenion heeft drie teams voor de bekercompetitie ingeschreven. De drie teams speelden deze week hun eerste wedstrijd. Hier volgt een kort verslag.

In het bekertoernooi speel je 4 tegen 4. Een ieder speelt vier enkelpartijen en één dubbelpartij. In totaal zijn dus 18 punten te verdelen. Verder wordt op twee tafels gespeeld en beginnen spelers met een mindere (elo)rating iedere game met een voorsprong. De teams zijn in acht poules ingedeeld van 5 of 6 teams waarvan de nummers 1 en 2 doorgaan naar de knock-outfase. In de poules treffen alle teams elkaar eenmaal.

 

Team 1             Bertin Bos, Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers, Thomas Niemeijer, Wim Tillema en Danny Visscher
Poule F             Dronten ’74 1, DTV ’84 2, Heino 1, Kampenion 1, Swift ’64 1 en TT Zwolle 1

Op papier is team 1 in een pittige, maar leuke, poule ingedeeld. Dronten ’74 1, Heino 1 en TT Zwolle 1 kunnen een sterk team op de been brengen. Verder zit cupfighter Swift ’64 1 ook in de poule. Maar ach, het team van Kampenion 1 is natuurlijk ook sterk. Vandaar die leuke poule.

Afgelopen vrijdag kwam cupfighter Swift ’64 1 op bezoek. Dat team ‘schopt’ het met enige regelmaat ver in de bekercompetitie. Voor team 1 kwamen Jordy ten Have, Nick Kuipers, Danny Visscher en Ivan Hollander in actie. Tegenstanders waren Jan de Vries, Piet Korstanje, Rocco Banse en Nardem Banchicar.

De ratings van de Kamper spelers waren duidelijk hoger dan die van de bezoekers en daarom begonnen zij vaak met een (ruime) achterstand aan iedere game. Alleen tegen Jan de Vries en Piet Korstanje begon Danny op 0 - 0.

Ondanks die achterstanden wisten de Kampenaren over het algemeen aan de goede kant van de score te blijven. Na de eerste acht enkelpartijen stond het 7 - 1 - alleen Danny verloor van Piet - en daarna werden ook de beide dubbelpartijen gewonnen. Na het dubbel ging het ‘ietwat moeizamer’, maar de einduitslag werd uiteindelijk 14 - 4. En dat is een keurige zege van team 1.

Scores:
Danny 3, Ivan 3, Jordy 3, Nick 3 en dubbel 2

Komende week komt team 1 niet in actie. Dit vanwege Bevrijdingsdag: vrijdag 5 mei. Op vrijdag 12 mei verschijnt team 1 weer achter de tafel: uit bij Heino 1.

 

Team 2             Jan Beks, Danny Bruins, Robin Makkink, Jackie van der Meulen, Gerard Palland, Jan Ringenier en Sietse Wagteveld
Poule G            Bosman/Wezep 1, De Brug 1, ETTV 1, Heino 2, Kampenion 2 en Vined 1

Team 2 ontmoet dus tweemaal een team uit de voormalige regio IJsselstreek: De Brug 1 en ETTV 1. Op voorhand lijken Bosman/Wezep 1, De Brug 1 en Heino 2 stevige kandidaten voor de plaatsen 1 en 2. But you never know!

Afgelopen vrijdag ontving team 2 Vined 1 uit Heerde. Gerard Palland, Jan Beks, Sietse Wagteveld en Jan Ringenier troffen Martinus van Lohuizen, Marijn Docter, Harm Rekers en Eric van Leeuwen aan de andere kant van de tafel.

Hier begonnen liefst acht van de achttien partijen op 0 - 0. Mede daardoor - en de vijf vijfpitters - duurde deze wedstrijd ook langer.

Na de eerste acht enkelpartijen stond team 2 op een nipte voorsprong: 5 - 3. De beide dubbelpartijen leverden ‘in straight games’ winst op waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 7 - 3. En dit verschil van 4 punten bleef na het dubbel ook in stand waardoor de eindstand 11 - 7 werd in het voordeel van team 2. Grote man aan Kamper kant was Jan Beks die niet alleen ongeslagen bleef, maar al zijn partijen in drie games wist te winnen! Heel knap!

Scores:
Jan B. 4, Gerard 2, Jan R. 2, Sietse 1 en dubbel 2

As. maandag al komt team 2 weer in actie. Het gaat dan in Eerbeek (!) op bezoek bij ETTV 1.

 

Team 3             Henny Boxman, Martijn Haanappel, Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink, Alice Ringenier en Gerard Wessels
Poule H             Batfighters 1, Bosman/Wezep 2, De Brug 2, Kampenion 3, Smash ’70 2 en Smash-In 1

Als altijd is de doelstelling van team 3 ook voor deze bekercompetitie weer duidelijk: vijf wedstrijden gezellig ballen en dan het batje opbergen tussen de mottenballen. Het is lastig in te schatten welke teams kandidaat zijn voor de bovenste twee plaatsen. Maar ach, laat ik mij aansluiten bij de spelers van team 2: wat boeit dat ook?

Afgelopen vrijdag ging team 3 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 2. Henny Boxman, Alice Ringenier, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels bonden de sportieve strijd aan met Jaap van Dijk, Dick de Vries, Danny Haverkamp en Steven Tijssen.

Na de eerste acht enkelpartijen stond het 7 - 1 voor Smash ’70 2. Alleen Jeroen wist (tegen Dick) een puntje te pakken. Daarna gingen de beide dubbelpartijen in vier games naar Smash ’70 2. In de acht enkelpartijen na het dubbel ging het niet veel beter voor team 3. Aan het ‘schamele puntentotaal’ van 1 wist het nog 2 puntjes toe te voegen. Jeroen won van Steven en Henny versloeg Jaap. Zo verloor team 3 de wedstrijd met 15 - 3.

‘Uit betrouwbare bron’ vernam ik dat het een heel gezellige avond was in Hattem. Daarmee verliep de eerste bekerwedstrijd precies volgens de doelstelling van team 3. ik zou willen dat ik iets meer van die instelling had …

Scores:
Jeroen 2 en Henny 1; Alice 0, Gerard 0 en dubbel 0

Net als team 1 komt team 3 komende week niet in actie. Het speelt op dinsdag 9 mei de eerstvolgende wedstrijd: thuis tegen Batfighters 1.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de site van Effekt '74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Komend weekend - of wellicht al eerder - hoop ik mij weer te melden met een korte bijdrage over de wedstrijd van team 2.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
was Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar