FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 18 kwam van de drie bekerteams alleen team 2 in actie. Dat team speelde op maandagavond in Eerbeek tegen ETTV 1. De teams 2 en 3 zouden normaal gesproken deze week op de vrijdag in actie komen. Maar vanwege Bevrijdingsdag zijn die wedstrijden naar achteren verschoven. Team 2 was sterk op dreef in Eerbeek en bleef heel lang foutloos.

 

ETTV 1 - Kampenion 2

Waar team 2 vorige week met 11 - 7 wist te winnen van Vined 1, daar verloor ETTV 1 met 13 - 5 bij bekerhouder Bosman/Wezep 1. En dat is een ‘acceptabele’ nederlaag bij het sterke Wezep. Afgelopen maandag ging team 2 op bezoek bij ETTV 1. Voorbij Apeldoorn werd de route, die al niet verkeerd was, een stuk leuker. Voor de kenners / liefhebbers: je komt dan in de buurt van de Posbank en het Nationaal Park De Veluwezoom. Een prachtig wandel- en fietsgebied. De accommodatie van ETTV past helemaal in dat plaatje. Rond de klok van 19.45 uur kwamen we op de plek van bestemming aan.

Die ‘we’ waren: Jan Ringenier, Sietse Wagteveld, Gerard Palland en Robin Makkink. De tegenstanders waren Anouk Lenderink, Jan Kosters, Jaime Murray en Marco Lub die respectievelijk 6e, 3e, 5e en 3e klasse spelen in de ‘gewone’ competitie.

Na de eerste vier enkelpartijen stond het 0 - 4. Gerard (tegen Anouk), Robin (tegen Jan) en Jan (tegen Jaime) wonnen hun partijen (vrij) eenvoudig. Sietse speelde een thriller tegen Marco. Na vier games stond het 2 - 2 en ook in de beslissende 5e game konden beiden er geen genoeg van krijgen. Pas na 17 - 19 mocht Sietse zich - als gelukkigste van de twee - laten feliciteren.

Vier partijen later stond het 0 - 8. Gerard en Robin ‘morsten’ een game tegen respectievelijk Jan en Anouk, terwijl Jan en Sietse na een nipt gewonnen 1e game daarna ruim het verschil wisten te maken tegen respectievelijk Marco en Jaime.

Toen volgden de beide dubbelpartijen. Gerard en Robin hadden - ondanks een 3 - 0 achterstand in iedere game - weinig moeite tegen Anouk en Jan. Het andere dubbel was veel spannender. Hier begonnen de heren op 0 - 0. Sietse en Jan wisten pas in de 5e game afstand te nemen van Jaime en Marco. Zo stond het 0 - 10.

Vier partijen later stond het 0 - 14. Sietse had het drie games lastig tegen Anouk, maar stond toen wel met 1 - 2 voor. In de 4e game maakte hij alsnog het verschil. Jan versloeg naamgenoot Jan overtuigend ‘in straight games’. Robin rekende in vier games af met Jaime, terwijl Gerard het op de tafel ernaast heel lastig had tegen Marco. Na vier games stond het 2 - 2 en in de beslissende game nam Marco een 7 - 3 voorsprong. Gerard wijzigde toen zijn tactiek en stond geen punt meer af.

Toen Sietse en Jan ook hun laatste enkelpartijen wisten te winnen van de Eerbeekse Jan en Anouk, stond het 0 - 16 en was team 2 nog steeds foutloos. Het ‘venijn’ - voor zover je daarvan kunt spreken - zat voor team 2 in de staart. Weliswaar rekende Gerard in drie games af met Jaime, maar Robin kwam op de tafel ernaast niet in zijn spel tegen Marco. Laatstgenoemde speelt een soort van ‘alles of niets’ spelletje en Robin wist daar niet (voldoende) mee om te gaan. Hij verloor ‘in straight games’.

Maar het zal duidelijk zijn dat de spelers van team 2 meer dan tevreden waren met de 1 - 17 zege. Vermoedelijk heeft het nu met Vined 1 en ETTV 1 wel de minst sterke tegenstanders gehad, maar met 28 punten uit twee wedstrijden is het daar ‘vrij aardig’ uitgekomen. Ondanks dat Eerbeek niet naast de deur ligt, bleven de Kampenaren nog 'even plakken' voor de 3e helft. Die pakte gezellig uit en ..... zij was ook spannender!

Scores:
Gerard 4, Jan 4, Sietse 4, Robin 3 en dubbel 2

Komende vrijdag gaat team 2 op bezoek bij Heino 2.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 9 mei:
Kampenion 3 - Batfighters 1

Vrijdag 12 mei:
Heino 1 - Kampenion 1
Heino 2 - Kampenion 2

Volgende week hoop ik van deze drie wedstrijden weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar