Vanwege een druk weekend wat later dan je gewend bent, volgt hier een bijdrage over de wedstrijden van de drie bekerteams. Alle teams leden een nederlaag. De teams 1 en 2 uit bij een team van Heino en team 3 thuis tegen Batfighters 1. En nee, dit late verslag heeft niets te maken met die resultaten.

 

Heino 1 - Kampenion 1

Team 1 speelde op vrijdag 12 mei zijn tweede wedstrijd in de bekercompetitie en wel uit bij Heino 1. Op papier een lastige tegenstander zo leek vooraf. In de praktijk kwam dat er ook aardig uit.

Ivan Hollander, Wim Tillema, Jordy ten Have en Nick Kuipers namen het op tegen Jordi Mulder, Laurens Mulder, Peggy van Gurp en Arnout Kok.

Het verschil in rating tussen met name Ivan en Jordy aan Kamper kant en Laurens en Peggy aan Heinose kant was dusdanig dat zelfs tweemaal met een 6 - 0 achterstand en eenmaal een 7 - 0 (Ivan tegen Laurens) achterstand aan iedere game moest worden begonnen.

Na de eerste vier enkelpartijen stond het gelijk: 2 - 2. Jordy verloor nipt van bijna naamgenoot Jordi: 13 - 11 in de 5e game en Wim verloor - ook al in vijf games - van Arnout. Op zich geen schande als we bedenken dat Arnout en Wim op 0 - 0 begonnen. Jordy moest telkens een 0 - 3 achterstand zien weg te werken. Nick en Ivan wonnen hun partijen. Nick won in drie nipte games van Laurens (na telkens 0 - 4) en Ivan overkwam driemaal heel knap een 0 - 6 achterstand tegen Peggy, de enige dame in het gezelschap.

Vier partijen later stond het 3 - 5. Ivan verloor in vier games van Arnout die net voldoende had aan een 2 - 0 voorsprong in ieder game. Nick was net iets gelukkiger dan jeugdspeler Jordi na 11 - 13 in de 5e game. En dan te bedenken dat beiden telkens op 0 - 0 begonnen. Jordy versloeg Laurens in vier games en Wim versloeg Peggy in vijf games.

De beide dubbels gingen naar Heino. Jordy en Nick verloren in vieren van Jordi en Laurens. Een 0 - 4 achterstand in iedere game was teveel van het ‘goede’. Ivan en Nick verloren ‘in straight games’ van Peggy en Arnout. Hier bleek 0 - 3 in iedere game onoverkomelijk.

Na het dubbel nam Heino 1 afstand. Van de eerste vier enkelpartijen na het dubbel gingen er drie naar de tegenstander. Wim verloor enigszins verrassend in drie games van Jordi, terwijl beiden toch op 0 - 0 begonnen. Ivan had wat pech tegen Laurens die met 11 - 9 in de 5e game won, terwijl Ivan in iedere game eerst een achterstand van 0 - 7 moest zien weg te werken. Dat lukte wonderwel bijna. Nick verloor in drie games van Peggy. Een achterstand van 0 - 3 in iedere game bleek teveel. Jordy wist alleen tot winst te komen. Hij won in vier games van Arnout; beiden begonnen op 0 - 0.

Ook in de laatste serie van vier enkelpartijen won team 1 er slechts één. Ivan ‘schopte’ het tegen Jordi knap tot een 5e game, maar verloor die helaas. Dat was uiteraard mede te wijten aan de 0 - 4 achterstand in iedere game. Wim versloeg tegelijkertijd Laurens in drie games. Ook hij stond telkens met 0 - 4 achter, maar dat is vanwege het niveauverschil tussen Jordi en Laurens niet te vergelijken. Jordy en Nick verloren hun laatste partij ‘in straight games’. Jordy wist een 0 - 5 achterstand in iedere game niet (voldoende) weg te werken. Nick had tegen Arnout zelfs een 2 - 0 voorsprong - de enige voor de Kamper spelers - maar dat was niet voldoende om Arnout te verslaan.

Zo leed team 1 een 11 - 7 nederlaag tegen een - inderdaad - lastig te bespelen tegenstander. Er had wellicht een puntje meer in gezeten, want van de zes vijfpitters gingen er vier naar Heino 1.

Scores:
Jordy 2, Nick 2, Wim 2 en Ivan 1; dubbel 0

Op vrijdag 19 mei ontvangt team 1 Dronten ’74 1. Opnieuw een pittige tegenstander.

 

Heino 2 - Kampenion 2

Team 2 heeft al twee bekerwedstrijden achter de rug die het beide winnend wist af te sluiten. Ook team 2 reisde af naar Heino om daar de krachten te meten met Heino 2. Een serieuze test zo was de verwachting vooraf.

Jan Ringenier, Sietse Wagteveld, Jackie van der Meulen en Gerard Palland bonden de sportieve strijd aan met Thom van den Eijkel, Larry Chimazie, Marnick Krisman en Tijmen Prins.

Na de eerste vier enkelpartijen stond het 3 - 1 voor Heino 2. Jackie en Gerard verloren hun eerste partij nipt in vijven. Jackie verloor na een mooie partij van Thom, terwijl Gerard een 0 - 2 voorsprong in games niet kon verzilveren. Hij verloor de 3e en 4e game met nipt verschil - na matchpunten te hebben gehad - en zag Larry in de beslissende game doordrukken. Jan versloeg daarna Marnick in drie nipte games, terwijl Sietse tegelijkertijd een goede 1e game geen dito vervolg wist te geven tegen jeugdspeler Tijmen die met 615 punten overigens een behoorlijk lage rating heeft en beter speelt dan de rating doet vermoeden.

De tweede serie van vier enkelspelen was in balans. Gerard was ditmaal in vijf games net iets beter dan Thom, terwijl Jackie juist in hetzelfde aantal games nipt zijn meerdere moest erkennen in de sterk spelende Larry. Sietse versloeg daarna opvallend eenvoudig Marnick, terwijl Jan tegen Tijmen zoveel energie in het winnen van de 4e game had gestoken dat hij Tijmen in de 5e game nauwelijks nog tegenstand kon bieden. Sterker nog, het werd zelfs 11 - 0. Zo stond het 5 - 3.

De beide dubbelpartijen gingen ook hier naar het thuisspelende team. Gerard en Jackie maakten er met Larry en Thom een mooie en lange partij van die beide laatstgenoemden in de 5e game wisten te beslissen. Jan en Sietse kwamen tekort tegen Marnick en Tijmen.

De eerste serie enkelspelen na het het dubbel ging met 3 - 1 naar Heino 2. Sietse verloor - knap spelend - pas in de 5e game van Thom, terwijl Jan tegelijkertijd volmaakt kansloos was tegen Larry. Waar en hoe Jan de ballen ook neerlegde, Larry had overal een beter antwoord op. Gerard versloeg vervolgens Marnick in drie games, terwijl Jackie tegelijkertijd in vijf games verloor van de (ook) goed spelende Tijmen. Zo stond het 8 - 4.

Toen Jan en Sietse in de laatste serie enkelspelen (vrij) kansloos verloren van respectievelijk Thom en Larry, leek team 2 op een forse nederlaag af te stevenen. Maar gelukkig wisten Jackie en Gerard nog wat terug te doen. Jackie versloeg Marnick in vier games, terwijl Gerard pas diep in de 5e game de opnieuw sterk spelende Tijmen van zich af wist te schudden.

Team 2 verloor de wedstrijd dus met 12 - 6. Aan de ene kant hield het daarmee de schade na 12 - 4 nog enigszins beperkt. Aan de andere kant was het zo dat liefst negen partijen pas na vijf games werden beslist en dat ook weer liefst zeven daarvan naar de gastheren gingen. Er had wellicht dan ook wel een enkel puntje meer in gezeten. Maar goed, daar koop je achteraf weinig voor. Niettemin was het een mooie wedstrijd.

Scores:
Gerard 3, Jackie 1, Jan 1 en Sietse 1; dubbel 0

Op vrijdag 19 mei ontvangt team De Brug 1 dat eerder de punten deelde met Heino 2.

 

Kampenion 3 - Batfighters 1

Team 3 had in zijn eerste wedstrijd slechts 3 puntjes mee teruggenomen van de uitwedstrijd bij Smash ’70 2. Vrijdagavond kwam Batfighters 1 op bezoek dat tot 8 punten kwam tegen Smash-In 1. Team 3 moest ditmaal toch wat meer punten kunnen pakken was de verwachting.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels, Henny Bosman en Alice Ringenier namen het op tegen Heinz Klein, Hettie Kamphorst, Gerrit Ruijter en Gerard Tomassen.

Na de eerste vier enkelpartijen stond het nog gelijk: 2 - 2. Jeroen verloor in vijven van Gerrit, waar Gerard zijn naamgenoot nipt achter zich liet: 13 - 11 in de 5e game. Henny versloeg Heinz in drie games, terwijl Alice - in het damesonderonsje - in vier games haar moest erkennen in Hettie.

Ook de tweede serie enkelpartijen ‘eindigde’ gelijk. Jeroen verloor in drie games van Gerard en de Kamper Gerard kwam in drie games telkens net tekort tegen Gerrit. Henny versloeg daarna in een spannende, taaie partij van Hettie onder het motto ‘laat H&H maar schuiven …’. Alice was tegelijkertijd in vier games Heinz de baas. Drie games was er nauwelijks krachtsverschil, maar in de 4e game wist Alice afstand te nemen. De tussenstand was dus 4 - 4.

De beide dubbelpartijen gingen naar Batfighters. Gerard en Jeroen verloren in drie games van Gerard en Gerrit, terwijl Alice en Henny enerzijds en Hettie en Heinz anderzijds tot een bijzondere score kwamen. De gasten wonnen na 9 - 11, 11 - 9, 9 - 11, 11 - 9 en 9 - 11! Zo stond Batfighters op voorsprong: 4 - 6.

De serie enkelpartijen na het dubbel ‘eindigde’ weer onbeslist. Jeroen verloor in vier games van Hettie, terwijl Gerard op de tafel ernaast Heinz ‘in straight games’ versloeg. Henny en Gerard zorgden daarna weer voor een vijfpitter waarbij Henny in de beslissende game afstand wist te nemen. Tegelijkertijd was Alice kansloos tegen Gerrit. Zo stond het 6 - 8.

In de laatste serie van vier enkelpartijen wist team 3 nog slechts eenmaal tot winst te komen. Jeroen had het vier games meer dan lastig tegen Heinz. Op het tandvlees kwam Jeroen terug tot 2 - 2. In de beslissende 5e game wist Jeroen alsnog het verschil te maken. Op de tafel ernaast kwam Gerard tekort tegen Hettie die geen game afstond. Henny wist Gerrit deze avond ook niet te verslaan. Zelfs gamewinst zat er niet in. Zo bleef Gerrit deze avond als enige ongeslagen. Alice maakte het Gerard weliswaar lastig, maar zij wist zowel in de 1e als de 2e game een ruime voorsprong niet te verzilveren. Zij is veel te sociaal voor dit spelletje. De 3e game ging wat ruimer naar tegenstander Gerard.

Zo leed team 3 een 7 - 11 nederlaag en daarmee konden de vier Musketiers prima leven. De geruchten gaan dat de vier dit na afloop uitgebreid in de Kamper binnenstad hebben gevierd.

Scores:
Henny 3, Gerard 2, Alice 1 en Jeroen 1

Op dinsdag 16 mei ontvangt team 3 Smash-In 1 uit Ens.

 

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

De wedstrijden van deze week op een rij.

Dinsdag 16 mei:
Kampenion 3 - Smash-In 1

Vrijdag 19 mei:
Kampenion 1 - Dronten ’74 1
Kampenion 2 - De Brug 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion