FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 21 speelden de drie bekerteams een thuiswedstrijd. De teams 2 en 3 deden dat op de dinsdagavond en team 1 gewoon op vrijdagavond. De beide dinsdagavondwedstrijden pakten voor Kampenion niet goed uit en dat mag je nog een understatement noemen. Op vrijdagavond deed team 1 daarentegen goede zaken. Als koploper wees het nummer 2 TT Zwolle 1 met ruime cijfers terug. Ik neem de wedstrijden met je door. Afgelopen zaterdagmorgen al had ik dit verslag vrijwel klaar, maar helaas waren de uitslagen en standen op de website van Effekt ’74 nog niet bijgewerkt. Dat was maandagavond pas het geval en daar wilde ik toch even op wachten.

 

Kampenion 1 - TT Zwolle 1

Team 1 is net als vorig jaar bezig aan een aardig tot goed bekerseizoen. Weliswaar leed het bij Heino 1 een nederlaag, maar de beide andere wedstrijden leverden ruime winst op. Na drie wedstrijden was team 1 koploper. Daarachter lijken TT Zwolle 1, Heino 1 en Swift ’64 1 om plaats 2 te strijden. Afgelopen vrijdag kwam achtervolger TT Zwolle 1 op bezoek. Een mooie gelegenheid om de voorsprong van 6 punten te vergroten. De heren maakten het zichzelf niet gemakkelijk, want zij zorgden voor een extra handicap: Jordy verscheen in een fleurige oranje tuinbroek, terwijl Danny, Ivan en Nick met een badjas achter de tafel stonden. En dat ondanks de al vrij hoge temperaturen. Zwemkleding was dan ook meer op zijn plaats geweest.

Jordy ten Have, Nick Kuipers, Ivan Hollander en Danny Visscher namen het op tegen Esom el Sokkel, René Obdeyn, Gerwin Wolders en René Ebeling. Vanwege de twee René’s bij de Zwollenaren noem ik hen verder bij de achternaam.

Na de eerste vier enkelspelen stond team 1 op een 3 - 1 voorsprong. Jordy poetste tegen Gerwin heel knap telkens een 0 - 7 (!) achterstand, of beter in drie van de vijf games, weg om de partij alsnog met 11 - 8 in de 5e game te winnen. 1e klasser Nick moest tegen Promotieklasser - en aanstaand Hoofdklasser - Ebeling op 0 - 0 beginnen en dat was iets teveel gevraagd. Nick kwam prima mee, maar kwam net wat tekort. Ebeling won in vieren. Daarna moest ook Ivan telkens van een 0 - 7 achterstand zien terug te komen tegen Esom en dat ging hem prima af. Hij gunde zijn tegenstander in totaal slechts 7 punten en ‘gewoon’ ‘in straight games’. Op de tafel ernaast versloeg Danny tegenstander Obdeyn in drie games. Een voorsprong van 3- 0 in iedere game bleek juist genoeg.

De tweede serie enkelspelen eindigde onbeslist. Jordy heeft het normaal gesproken al vrij lastig tegen Ebeling, maar als je dan ook nog telkens met 0 - 2 aan een game moet beginnen … Die achterstand bleek uiteindelijk doorslaggevend getuige de gamestanden: 10 - 12, 9 - 11 en 13 - 15. Nick versloeg op de tafel ernaast Gerwin in vier games. Laatstgenoemde had niet genoeg aan een voorsprong van 0 - 4 in ieder game. Daarna wist Ivan keurig Obdeyn in vier games te verslaan, ondanks een achterstand in iedere game van 0 - 3. Heel knap. Danny moest zich even in de ogen wrijven - nee, niet om de zeep eruit te wrijven - om te constateren dat hij met een achterstand aan iedere game moest beginnen tegen Esom: 0 - 2. Hij was daardoor kennelijk zo van slag dat hij een verloren wedstrijd speelde. Esom won keurig in vier games. Zo stond het 5 - 3 voor team 1.

De beide dubbels leverden winst op. Jordy en Nick versloegen Ebeling en Gerwin ‘in straight games’ ondanks een beginstand van 0 - 3 in iedere game. Danny en Ivan moesten dieper gaan om Esom en Obdeyn op afstand te houden. Pas bij 12 - 10 in de 5e game hadden zij het punt binnen. Ook hier begonnen de Zwollenaren telkens met een 0 - 3 voorsprong aan de game. Team 1 vergrootte de voorsprong daarmee tot 7 - 3.

De volgende vier enkelspelen gingen alle naar team 1. Jordy en Obdeyn maakten er een lange, spannende partij van. Mede dankzij de 0 - 2 voorsprong in iedere game voor Obdeyn. Jordy nam een 2 - 1 voorsprong in games, maar Obdeyn trok de 4e game weer nipt naar zich toe. In de beslissende game was het toch Jordy die net ietsje beter was. Op de tafel ernaast had Nick duidelijk minder moeite met Esom. Een achterstand van 0 - 3 in iedere game bleek geen al te groot obstakel, want Nick won overtuigend. Daarna nam Ivan tegen Ebeling - ondanks een 0 - 3 achterstand in iedere game - een 2 - 0 voorsprong in games. Ebeling rechtte zijn rug en dacht ‘ik zal die (bad)gast eens even wat laten zien’. Hij won de 3e en 4e game overtuigend en leek de partij alsnog naar zich toe te trekken. Maar Ivan gaf zich nog niet gewonnen en dacht ‘over my dead and wet body’. Hij schreef heel knap de beslissende game met 11 - 8 op zijn naam. Op de tafel ernaast bleek Danny te hebben geleerd van zijn partij tegen Esom. Ook tegen Gerwin begon hij telkens met 0 - 3 aan iedere game, maar ditmaal won hij vrij overtuigend in drie games. Zo stond het ineens 11 - 3.

De laatste serie enkelspelen was de spannendste. Alle vier partijen hadden namelijk vijf games nodig om een winnaar ‘aan te wijzen’. Eerst versloeg Jordy heel knap Esom na telkens eerst een 0 - 6 achterstand te hebben weggewerkt. De beslissende game ging met 11 - 8 naar Jordy. Op de tafel ernaast schotelden Nick en Obdeyn de (bad)gasten een aantrekkelijke wedstrijd voor die ‘gewoon’ met 0 - 0 begon. Nadat Obdeyn in de 4e game diep moest gaan in de gelijkmakende slagbeurt, was het Nick die in de beslissende game wist te profiteren en afstand wist te nemen. Daarna moest Ivan tegen Gerwin telkens een 0 - 7 achterstand zien weg te werken en daar slaagde hij - opnieuw knap - nipt in. De beslissende game ging met 11 - 9 naar Ivan. Op de tafel ernaast maakten ook Danny en Ebeling er een mooie partij van. Danny begon iedere game met een 3 - 0 voorsprong en dat bleek juist voldoende. Ook hier kwam de tegenstander in de 4e game langszij, maar ook nu was het de Kamper speler die de beslissende game wist binnen te slepen.

Zo boekte team 1 een duidelijke 15 - 3 zege op achtervolger TT Zwolle 1 die daarmee ‘een koude douche’ kreeg. Natuurlijk, de zege was geflatteerd want alle acht vijfpitters leverden Kamper winst op. Dat dit ook anders kan uitpakken, lees je hierna. Team 1 kreeg dus wat teveel afgelopen vrijdagavond, maar daar deden de badgasten niet moeilijk over. Het is eigenlijk ongelooflijk, in (te) warme kleding achter de tafel verschijnen en dan ‘doodleuk’ met ruime cijfers weten te winnen. Daar moeten we niet badinerend over doen. Door die ruime zege ligt team 1 op schema voor plaats 1 in bekerpoule F.

Man of the match was Ivan die heel knap ongeslagen bleef. En dan te bedenken dat hij de hoogste rating heeft en dus (meestal) met de grootste achterstanden aan iedere game begint …

Scores:
Ivan 4, Danny 3, Jordy 3, Nick 3 en dubbel 2.

Komende vrijdag kan team 1 de 1e plaats in de poule veilig stellen in de uitwedstrijd tegen DTV ’84 2.

 

Kampenion 2 - Bosman/Wezep 1

Op verzoek van Bosman/Wezep 1 was de wedstrijd van de vrijdag- naar de dinsdagavond verplaatst. De Wezepers zijn enthousiaste en trouwe bezoekers van het EDR-toernooi in Klazienaveen dat van 25 t/m 27 mei werd gehouden. Het ging hier om de wedstrijd tussen nummer 1 Kampenion 2 en nummer 2 Bosman/Wezep 1. Daar moet bij worden aangetekend dat Kampenion 2 een wedstrijd meer speelde dan de bekerhouder. Als Kampenion 2 een punt of 6 a 8 zou meesnoepen, dan stond plaatsing voor de vervolgronde vrijwel vast.

Gerard Palland, Robin Makkink, Jan Beks en Jackie van der Meulen bonden de sportieve strijd aan met Julian Plette, Eljakim Doorneweerd, Hermen van de Schootbrugge en Jeroen Rotman.

De start was duidelijk voor de gasten. Na de eerste vier enkelpartijen stond het 0 - 4. Gerard verloor in vier games van Julian, Robin in vijven van Eljakim, Jan in drie nipte games van Hermen en Jackie in vier games van Jeroen. De toon was daarmee gezet.

De tweede serie verliep al niet veel beter. Weliswaar boekte Gerard een keurige 3 - 0 zege op Eljakim, maar op de tafel ernaast had Robin tegen Julian aan een voorsprong van 5 punten in iedere game niet genoeg om de zege veilig te stellen. Julian won knap ‘in straight games’. Daarna verloor Jan in een close partij met 12 - 14 in de 5e game (!) van Jeroen en overkwam Jackie tegen Hermen bijna hetzelfde: 8 - 11 in de beslissende game. Toch knap van Jackie, aangezien beiden op 0 - 0 begonnen en Hermen dit seizoen sterk presteerde in de Hoofdklasse. Zo stond het dus 1 - 7.

Ook de beide dubbels gingen in vijf games naar Bosman/Wezep. Gerard en Robin verloren - na een 2 - 0 voorsprong in games - met 10 - 12 in de beslissende game van Eljakim en Julian. Jackie en Jan verloren met 8 - 11 in de beslissende game van Hermen en Jeroen. De tussenstand werd daarmee 1 - 9.

De derde serie enkelpartijen ging met 0 - 4 naar de gasten. Gerard verloor in drieën van Jeroen en Robin overkwam hetzelfde tegen Hermen. Jan kwam vervolgens sneu weg tegen Eljakim. Hij kwam met 2 - 1 voor maar zag Eljakim de 4e en 5e game met 9 - 11 winnen. Jackie verloor op de tafel ernaast met 1 - 3 van Julian.

Ook de laatste serie enkelpartijen ging met 0 - 4 naar Bosman/Wezep. Gerard verloor in vier games van Hermen. Gerard haalde in totaal meer punten, maar Hermen won de benodigde drie games en daar gaat het om in tafeltennis. Robin moest op de tafel ernaast tegenstander Jeroen na vijf games feliciteren. Jan kwam daarna tegen Julian opnieuw sneu weg. Hij bracht Julian aan het wankelen, maar die viel uiteindelijk net niet om. Julian ontsnapte met 9 - 11 in de 5e game. Op de tafel ernaast wist Jackie tegenstander Eljakim drie games prima partij te bieden; het stond toen wel 1 - 2 voor zijn tegenstander. In de 4e game wist Eljakim afstand te nemen.

Zo leed Kampenion 2 een heel dikke - maar geflatteerde - nederlaag: 1 - 17. Achtmaal werd een 5e game gespeeld en alle gingen naar de gasten waarvan vier met 2 punten verschil in die beslissende game. Zie hier het verschil met de wedstrijd van team 1 die ik hiervoor beschreef. Verder gingen liefst 30 games met slechts 2 punten verschil verloren. Maar het zal duidelijk zijn dat de winst meer dan terecht voor Bosman/Wezep 1 was. Dat team toonde aan opnieuw kandidaat zijn om heel ver te komen in het bekertoernooi!

Scores:
Gerard 1; Jackie 0, Jan 0 en Robin 0

Team 2 is nu uitgespeeld. Het heeft in 5 wedstrijden 50 punten gehaald en het moet nu afwachten wat (vooral) Heino 1 in de laatste wedstrijd op vrijdag 2 juni as. tegen Vined 1 doet. Heino 1 staat op 36 punten en als het in die laatste wedstrijd 14 punten of meer haalt, dan eindigt het als tweede in de poule. Op voorhand lijkt dit een lastige, maar niet onmogelijke, opdracht. Team moet dus nog even geduld hebben. Bosman/Wezep 1 staat na vrijdagavond wel als poulewinnaar vast. Aardig om te vermelden is nog dat de nummer 2 uit de poule van team 2 tegen de nummer 1 uit de poule van team 1 speelt. Dus wie weet …

 

Kampenion 3 - De Brug 2

Kampenion 3 sprokkelt de punten bij elkaar. Tot nu toe wist het wel telkens iets beter te presteren van de vorige wedstrijd. We waren benieuwd of het team die lijn zou kunnen doortrekken tegen De Brug 2, de tegenstander van afgelopen dinsdagavond. De Brug 2 is met Bosman/Wezep 2 de voornaamste kandidaat voor een plaats bij de eerste twee.

Henny Boxman, Alice Ringenier, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels namen het op tegen Frank Schilpzand, Aike Uenk, Gerrit Wijngaards en Ronald de Jong.

Na de eerste vier enkelpartijen hadden de gasten een 1 - 3 voorsprong genomen. Gerard zorgde voor het enige winstpuntje door Aike in vier games te verslaan. Henny verloor na drie nipte games van Gerrit, Alice in vieren van Ronald en Jeroen in evenveel games van Frank.

De tweede serie van vier enkelpartijen ging met dezelfde cijfers naar De Brug 2. Nu was het Jeroen die voor de enige winstpartij zorgde. Hij versloeg Aike na een spannende partij met 11 - 8 in de 5e game. Henny verloor in drie games van Ronald, Alice nipt in vijven van Gerrit en Gerard in drie games van Frank. Zo stond het 2 - 6.

Ook de beide dubbelpartijen gingen voor team 3 verloren en beide ‘in straight games’. Alice en Henny kwamen tekort tegen Gerrit en Ronald, terwijl Gerard en Jeroen kansloos waren tegen Aike en Frank. De tussenstand was toen 2 - 8.

In de derde serie van vier enkelpartijen wisten de Kampenaren geen puntje te pakken. Henny verloor in vieren van Aike en Alice in drieën van Frank. Vervolgens slaagde Jeroen er tegen Ronald ook niet in om een game te pakken, Gerard slaagde daar tegen Gerrit wel in - en zelfs tweemaal - maar verloor niettemin in vijf games. De gasten vergrootten de voorsprong daarmee tot 2 - 12.

In de laatste serie van vier enkelpartijen snoepte alleen Jeroen nog een puntje mee. Hij versloeg Gerrit in een mooie en spannende partij met 11 - 4 in de beslissende game. Henny, Alice en Gerard verloren hun laatste partij in drieën.

Team 3 verloor de wedstrijd tegen De Brug 2 dus met 3 - 15. De stijgende lijn werd daarmee abrupt afgebroken. Maar de derde helft daarentegen ging gelijk op. Maar hoe dan ook, de spelers van team 3 zijn in ieder geval nog een aantal weken (gezellig) bezig geweest! En zij mogen nog een keer.

Scores:
Jeroen 2 en Gerard 1; Alice 0, Henny 0 en dubbel 0

Team 3 komt nog eenmaal in actie in de bekercompetitie en wel op vrijdag 9 juni bij Bosman/Wezep 2.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Komend weekend hoop ik mij weer te melden met een verslag van de wedstrijd DTV ’84 2 - Kampenion 1.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar