In week 22 kwam alleen team 1 in actie. Het ging vrijdagavond op bezoek bij DTV ’84 2. Team 2 was al uitgespeeld en was in afwachting van de uitslagen van de concurrenten Heino 2 en De Brug 1. Helaas voor team 2 pakte dit niet goed uit. Team 3 is - goed beschouwd - ook al uitgespeeld, maar het komt deze week nog wel in actie. Hier volgt een verslag van de wedstrijd van team 1. Dat verslag had ik zaterdagmorgen al klaar, maar het was opnieuw (lang) wachten op de uitslagen van de diverse bekerwedstrijden. Op 2e Pinksterdag stond die pas op de website van Effekt ’74 te lezen.

 

DTV ’84 2 - Kampenion 1

Team 1 staat al de hele bekercompetitie aan kop in poule F. Na 4 wedstrijden heeft het 8 punten voorsprong op Heino 1 waarvan het overigens verloor. Swift ’64 1 heeft - met een wedstrijd minder gespeeld - ook nog kansen om verder te komen, maar lijkt team 1 niet meer van de 1e plaats te kunnen verdrijven. Nee, als team 1 in Dalfsen een punt of 8 a 9 zou pakken, dan was de 1e plaats in de eindrangschikking vrijwel zeker.

Thomas Niemeijer, Wim Tillema, Danny Visscher en Ivan Hollander namen het op tegen Niels Mulder, Dionne Damman, Jan Verheyen en Henriëtte Snijder.

Na de eerste vier enkelspelen stond team 1 op een 0 - 4 voorsprong. Danny had tegen Niels even nodig om in zijn ritme te komen. Hij verloor dan ook de 1e en 2e game. In de 3e game ontsnapte hij met 9 - 11 waarna het wat gemakkelijker ging en hij de partij nog wist te winnen. Op de tafel ernaast versloeg Ivan tegenstander Dionne keurig in drie games. Dionne kennende ‘beukte’ zij er lustig op los, maar dat vindt Ivan wel fijn. De 3 - 0 achterstand in iedere game wist hij snel weg te werken.
Thomas moest daarna één game aan ‘good old’ Jan laten, maar wist er drie te winnen en dat is voldoende in het afdelingstafeltennis. Ook in de bekercompetitie. Tegelijkertijd wist Wim tegen Henriëtte de 5 - 0 achterstand telkens snel weg te werken en toch nog vrij comfortabel in drie games te winnen.

Ook de tweede serie enkelpartijen ging met 0 - 4 naar team 1. Ivan versloeg op het nippertje de alles of niets spelende Niels. Laatstgenoemde begon telkens met een 6 - 0 voorsprong aan een game, maar dat bleek uiteindelijk net niet voldoende: 11 - 13 in de beslissende game voor Ivan. Danny had het op de tafel ernaast wat eenvoudiger. Hij begon met een 0 - 2 voorsprong aan iedere game en dat bleek wel voldoende om Dionne ‘in straight games’ te verslaan. Thomas en Wim tonden daarna ook al geen game af tegen respectievelijk Henriëtte en Jan en dat ondanks een achterstand van 6 - 0 en 5 - 0. Zo stond het 0 - 8 en stond de 1e plaats eigenlijk vrijwel vast.

Het wordt eentonig, maar ook de beide dubbelpartijen gingen naar team 1. Danny en Ivan versloegen in vier spannende games Dionne en Niels. Thomas en Wim hadden meer moeite met Henriëtte en Jan, mede doordat zij telkens met een 5 - 0 achterstand moesten beginnen. Zij verloren de 1e en 2e game, maar wonnen vervolgens drie games op rij waarvan de laatste twee met nipt verschil. Zo stond het 0 - 10.

Na de dubbelpartijen ging team 1 onverdroten door, want vier enkelpartijen later stond het 0 - 14. Wim versloeg Niels in drie games ondanks een achterstand van 4 - 0 in iedere game. Op de tafel ernaast begonnen Thomas en Dionne telkens op 0 - 0. Dionne snoepte knap een game mee, maar kon niet voorkomen dat Thomas met 1 - 3 won. Daarna werkte Ivan tegen Jan telkens keurig een 7 - 0 achterstand weg om de partij ‘doodleuk’ in drie games binnen te halen. Op de tafel ernaast ‘morste’ Danny weliswaar een game tegen Henriëtte, maar in de andere drie games kwam hij niet of nauwelijks in de problemen, ondanks een achterstand van 4 - 0 in iedere game.

In de 15e partij gebeurde dan toch waar DTV ’84 2 recht op had. Thomas kwam tegen Niels van een 2 - 0 achterstand in games terug tot 2 - 2, maar ditmaal ging de beslissende game naar DTV ’84 2. En gelet op de eerdere vijfpitters van die avond was dat verdiend. Wim begon - net als Thomas eerder - tegen Dionne met 0 - 0 aan iedere game.Dionne wist het Wim heel lastig te maken. Zeker in de eerste drie games. Maar bij een 1 - 2 voorsprong wist Wim in de 4e game toch wat afstand te nemen. De laatste twee partijen gingen weer over het maximale aantal games: vijf dus. Danny had het heel lastig tegen de kwieke Jan die telkens een 3 - 0 voorsprong kreeg. Danny nam een 0 - 2 voorsprong in games maar werd vervolgens ‘op conditie’ aftroeft door Jan die de 3e en 4e game vrij overtuigend won. Toch was het de lepe Danny die beslissende game met ruime cijfers naar zich wist toe te trekken. Ivan speelde tegelijkertijd een soortgelijke partij tegen Henriëtte, zij het dan dat Ivan opnieuw eerst een 7 - 0 achterstand moest zien weg te werken. In de 1e en 2e game speelde Ivan vrijwel foutloos, want hij stond in totaal slechts 1 puntje af: 8 - 11 en 7 - 11. Daarna slopen er kennelijk wat meer foutjes in het spel van Ivan, maar dat kan ook moeilijk anders. Een niesbui kan al ‘dodelijk’ zijn. Henriëtte won de 3e en 4e game, zodat ook hier een 5e game de doorslag moest geven. Die ging was ook al spannend en dus was er een verlenging noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Natuurlijk is Ivan dan in het voordeel, maar Henriëtte wist de ‘onvermijdelijke’ nederlaag heel knap nog even uit te stellen en capituleerde pas bij 12 - 14.

Team 1 won de wedstrijd dus met liefst 1 - 17. De zege was wat geflatteerd, want het won vijf van de zes vijfpitters. De spelers van DTV ’84 2 boden dapper tegenstand, maar werden daar nauwelijks voor beloond. Het zal duidelijk zijn dat team 1 met die ruime zege als poulewinnaar vast staat.

Scores:
Danny 4, Ivan 4, Wim 4, Thomas 3 en dubbel 2

Als poulewinnaar speelt team 1 in de 1/8 finale tegen de nummer 2 uit de poule van team 2. Er was nog een kansje dat dit team 2 zou worden. Concurrent Heino 2 mocht dan niet meer dan 13 punten halen in de thuiswedstrijd tegen Vined 1. Helaas voor team 2 - en wellicht ook voor team 1 - won Heino 2 met de cijfers 15 - 3 waardoor dit team als 2e eindigt. Dat is eigenlijk ook wel terecht, want team 2 verloor de onderlinge wedstrijd in Heino duidelijk met 12 - 6. Dat betekent dat team 1 nu moet zien af te rekenen met datzelfde Heino 2. Die wedstrijd wordt op vrijdag 16 juni as. bij Kampenion gespeeld.

Programma week 23:
Vrijdag 9 juni: Bosman/Wezep 2 - Kampenion 3

Komend weekend hoop ik mij weer te melden met een verslagje van die wedstrijd.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion