FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alleen team 3 kwam deze week in actie in de bekercompetitie. Het ging vrijdagavond op bezoek bij buurman Bosman/Wezep 2. Hier volgt een kort verslag.

 

Bosman/Wezep 2 - Kampenion 3

Team 3 kwam tot dusver viermaal in actie in het bekertoernooi en alle vier de wedstrijden liep het tegen een - meestal - ruime nederlaag aan. De voortekenen waren dan ook ‘niet gunstig’ voor team 3 voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Bosman/Wezep 2 dat al vrijwel zeker was van plaatsing voor de knock-out fase. Het was alleen nog even afwachten of dat als nummer 1 of 2 van de poule gebeurde.

‘Niet gunstig’ staat niet zonder reden tussen aanhalingstekens. Het is namelijk maar net met welke doelstelling je deelneemt aan de bekercompetitie en met welke doelstelling je naar een wedstrijd toegaat. Daar waar de meeste andere teams hun uiterste best doen om de knock-out fase te bereiken, daar doen de spelers van team 3 - ik gaf het al eerder aan - vooral om twee redenen mee: 1) nog lekker een paar weken bezig zijn na (de vroege) afloop van de ‘gewone’ competitie en 2) gezellig een aantal avondjes uit.

Hoe dan ook, Alice Ringenier, Henny Bosman, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels namen het op tegen Johan Bosman, Stefan Boer, Jan van ’t Hul en Bert van Weeghel.

Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn, want van een wedstrijd was nauwelijks sprake. De spelers van Bosman/Wezep 2 waren een forse maat te groot. De punten voorsprong die de Kamper spelers in 15 van de 18 partijen in iedere game kregen, bleken bij lange na niet voldoende om er een echte wedstrijd van te kunnen maken.
Na de eerste acht enkelpartijen stond het al 8 - 0 voor de gastheren en ook de beide dubbelpartijen gingen vrij eenvoudig naar Bosman/Wezep 2 waardoor het 10 - 0 stond.

In de 12e partij wist Jeroen dan eindelijk namens Kampenion 3 de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen. Hij versloeg Stefan in vier games in een partij die gewoon op 0 - 0 begon. Hoera! De partijen erna gingen allemaal weer naar Bosman/Wezep 2. Zo verloor team 3 ook deze wedstrijd weer met heel ruime cijfers: 17 - 1.

Als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, zat er ook niet meer in. Slechts één partij ging verdiend naar team 3. In de andere 17 partijen werd slechts eenmaal een vijfpitter gespeeld, maar die ging in de beslissende game ruim verloren. Tien partijen gingen ‘in straight games’ naar Bosman/Wezep 2 en de overige zeven in vier games. Duidelijke cijfers dus.

Scores:
Jeroen 1; Alice 0, Gerard 0, Henny 0 en dubbel 0

Maar ondanks de vijf - vaak ruime - nederlagen heeft team 3 zijn doelstellingen weten te bereiken. De spelers hebben nog tot en met de eerste week van juni kunnen ballen en zijn nog vijf avonden gezellig uit geweest. Bosman/Wezep 2 eindigde door de heel ruime zege als 1e in de poule.

Voor de teams 2 en 3 zit het bekertoernooi er nu op. Kampenion heeft met team 1 nog één ijzer in het vuur. Dat team speelt op vrijdag 16 juni in de 1/8 finales een thuiswedstrijd tegen Heino 2, de nummer 2 uit de poule van team 2. Mocht het die wedstrijd weten te winnen, dan speelt het op vrijdag 23 juni een uitwedstrijd tegen de winnaar van TT Zwolle 2 - De Trefhoek 1. Maar laat ik maar niet teveel op de zaken vooruitlopen. Eerst de wedstrijd van as. vrijdagavond.

De uitslagen, standen en de ontmoetingen in de 1/8 finales zijn te lezen op de website van Effekt ’74. Van bekercompetitieleider Wim Hietbrink begreep ik echter dat men te kampen heeft met een storing. Het kan dus even duren voordat alles is bijgewerkt.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden met een verslag van de wedstrijd Kampenion 1 - Heino 2.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar